MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 16:25   #3931
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Kolankowo-łokciowa?
Dobra jest też stojąca, np. przy drabinkach, ale to trudna sztuka, chyba nogi trzeba mieć bardzo silne
.
Nam odnośnie kucającej gin mówił, że on przez 20 lat nie widział żeby jakiejś kobitce się udało, bo po prostu nie jesteśmy w stanie tyle wytrzymać w tej pozycji, nogi za słabe, brzuch za duży, w ramach eksperymentu mówił żeby sobie tak sobie kucnąć na 10 min, te fotele porodowe de facto i tak są wd mnie tak ułożone że grawitacja pomaga.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
pod ktg to raczej nie ma możliwości chodzenia. a niektóre szpitale tak praktykują, że leży się prawie non stop pod ktg bo muszą wiedzieć co z dzieckiem.. wiadomo, że muszą, ale nie we wszędzie się tak leży tylko, można monitorować co jakiś czas. jakoś obawiam się właśnie tego leżenia pod ktg na mocnych skurczach..
A z ciekawostek, nam mówił gin że u nich obowiązkowo robią minimum 30 min zapisu ktg, bo większość przypadków niedotlenienie dziecka ma miejsce już w łonie matki, a nie podczas porodu i mają potem dowód do sądu w razie W, kiedy im kobitki zarzucają że to oni coś dziecku zrobili przy porodzie.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
hej, nadrobiłam. witam się po wizycie i w ostatni dzień 39tygodnia. jutro zaczynam 40 tydzień!
7 dni do tp

rany strasznie dużo chorujesz w tej ciąży !

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no właśnie... Mnie dalej temat lewatywy męczy Jaka to ta apteczna lewatywa? Myslałam, że to te czopki glicerynowe... ale rozumeim, że to jeszcze coś innego? No i kiedy te czopki wziąć? Bo się boję, że zamaist polepszyć to sobie pogorszę i zaczna działać np. dopiero na porodówce
Ja stosowałam w ciąży kilka razy czopki glicerynowe - bo tak już mam że jak codziennie nie pójdę do kibelka to jestem nieszczęśliwa, a unikam teraz długich posiedzeń bo nie chcę hemoroidów więc za radą megi użyłam .Poniżej szczegółowy opis działania, bo może komuś pomoże, więc wrażliwi niech nie czytają.

No i w moim przypadku na opakowaniu pisze że mają zadziałać od 15 minut do godziny. I rzeczywiście w tym przedziale działały. Jeśli wcześniej miałam parcie na toaletę (,a przy diecie bogato błonnikowej chce się, ale wiecie jak to w ciąży jest, nie idzie czasem pomimo picia, ruchu etc) a jedynie mi nie szło to działały nawet w ciągu 5 minut. Dłuższe oczyszczające posiedzenie i po sprawie. Raz wzięłam kiedy w zasadzie, nie chciało mi się i aczkolwiek w kalendarzu wypadał mój czas na kupkę, i tu zadziałały po 45 minutach. Również dłuższe posiedzenie ale bardzo skuteczne, po jest takie nieprzyjemne uczucie jak po ostrej biegunce bo jednak serio oczyszcza, a to niby ten dolny odcinek tylko ale potem nie ma żadnych sensacji, nie ma chyba z czego...

Co do lewatywy to u mnie na oddziale nie robi się tej starej mydlnianej, bo ponoć bardziej męcząca, ale polecają przyjechać z enema lub rectal to płyny do lewatywy, tylko że je należy już robić na oddziale. Bo ponoć ich zastosowanie w momencie skurczy przyśpiesza często akcję porodową ! I można sobie zrobić krzywdę, zbyt przyśpieszyć w domu etc.

No, jak jeszcze jakieś pytania mogę pomóc

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Cześć
Naprodukowałyście tyle że omatko! Ja po ktg: wszystko pozamykane, skurcze jakieś wyszły, ale podobno to nie TE, pytałam czy nie przegapię tych właściwych, więc pani powiedziała, że nie ma takiej opcji

Aha, jeszcze w temacie kupki

Po takim czopku w moim przypadku, pomimo że jak mówię chodzę codziennie więc jakiś większych tam złogów nie ma w jelicie to takie posiedzenie to ok 30 minut ! akcji ! więc trzeba to sobie doliczyć do czasu.. i ogólnie nie polecam łączenia metod - najpierw czopek potem lewatywa, ewentualnie czopek jak np godzinkę wcześniej się było w kibelku. Urządziłam się tak raz, bo mi się wydawało że to nie było pełne wypróżnienie, oj nie, to był błąd - totalnie nieprzyjemne uczucie skręcania, bez satysfakcji A zarazem z odczuciem, że zaraz nadejdzie coś wielkiego... wyobrażam sobie że mega to musiałoby być nieprzyjemne uczucie np przy całym personelu medycznym i Mężu podczas rodzenia dodatkowy stres, a ponoć właśnie kupką tak się niektóre panie blokują, że nie chcą przeć i niektórzy Mężowie są wtedy np wypraszani na chwilkę żeby się wyluzować

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2013-02-20 o 16:14
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 16:29   #3932
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

klemntynka tylko otworz sobie strone jak ok 5min wczesniej. Mi sie czesto zdarze ze pisze is tylko dla Premium i ze duzo oglada ale klikam ciagle Play i zawsze cos sie trafi

No ja znowu zaleglam w lozku straszne to jest ale tak szczerze naprawde Nic mi sie nie chce Robic

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 16:40   #3933
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Witam!
Udało mi się wczoraj kupić Lovelę, o której pisałyście 2,8kg ale tylko do białego - a byłam w dwóch Lidlach. Zamówiłam wczoraj od sprzedawcy z Allegro z odbiorem osobistym wanienkę, proszek Dzidziuś kolor 1,9kg za 15 zł i inne pierdoły, których brakowało. Przyszedł mi dziś przewijak i rożek, wzięłam usztywniany jednak, jest rewelacyjny.

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
witam was zn ów ze szpitala dzis siostra podrzuciła mi tablet na chwile..u mnie zmiennie pewnie dlatego do porodu bede w szpitalu ciśnieniee podwyższone białko pojawia sie i znika ale do cesarki to za mało i tak sie meczymy mogac tylko lezec zycze wam zdrówka i szybkich porodów pozdrawiam booziaczek
zaciśnięte, żeby wszystko było dobrze!

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
katarek to dopiero jak maluszek katar dostanie, normalnie to wystarczy zwykła gruszka albo frida
przykładałam sobie ten katarek do nosa, żeby zobaczyć jak to ciągnie- słabiutko, mój katar nie wychodził, więc bez obaw
Dokładnie, to dopiero jak będzie katar. Ja na razie kupiłam zwykłą gruszkę, zobaczymy czy się sprawdzi, jak nie to będę kombinować. Zresztą ani ja, ani TŻ nie wyobrażamy sobie używania aspiratora, jakoś nas to zniesmacza
A co do Katarka do odkurzacza to moja koleżanka mówiła, że jej dziecko bało się odkurzacza. Nie wiem, czy to kwestia przyzwyczajenia, czy jak.

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to kończymy dziś 37tc! Od jutr 38 leci i brzuszek już donoszony!
Super!

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
a odnośnie alko, to mój jest dalej dzielny od lipca nie pije i nie pali jak to mówi detox po 20 latach imprez się przyda podziwiam, ja bym mu pewnie tak dzielnie nie towarzyszyła jakby on był w ciąży
No to masz fajnie. Mój TŻ przed ciążą mówił, że jak będę w ciąży to nie będzie pił, a ja na to, że nie musi się tak spinać. Teraz na porządku dziennym są piwka codziennie, czasami 2,3 Ale już mu zapowiedziałam, że jak się mały urodzi to codziennego piwka nie będzie! Tym bardziej, jak będzie miał się nim zajmować w nocy, wtedy ZERO alkoholu.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 16:42   #3934
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
te fotele porodowe de facto i tak są wd mnie tak ułożone że grawitacja pomaga.
na tych fotelach to się przyjmuje podobno wszystkie możliwe pozycje łącznie z klęczeniem i podpieraniem się o opieradełko

Cytat:
Ja stosowałam w ciąży kilka razy czopki glicerynowe - bo tak już mam że jak codziennie nie pójdę do kibelka to jestem nieszczęśliwa, a unikam teraz długich posiedzeń bo nie chcę hemoroidów

bidusia....

ja teraz w ciąży chodzę codziennie, albo co 2 dzień ... ale kupię sobie ów czopki, żeby w czasie godziny "0" gdybym nie była pusta, żeby je zastosować

o MATUSIU! chyba przegłodziłam dzidziusia... właśnie zjadłam kanapkę (tak, kanapkę... obiad zjem z mężem ok 19 jak wróci z pracy) i dostał... jak to mówi moja mama "wścieku dupci". Tak bryka, że głowa mała...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-02-20 o 16:46
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 17:08   #3935
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
dowiedziałam się, ze kolezanki z pracy mąz zmarł...
straszne.. przerażają mnie takie historie..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
to na rozładowanie emocji wstawię fotki pokoju Michałka
ślicznie tam macie..

Cytat:
Ja zapomniałam Wam napisac, jak w nocy o 2.00 obudził mnie taki mocny skurcz- nie miałam jeszcze takiego, mineło, a za 5 minut kolejny i myslę sobie o-h0 zaczyna sie....zegarek w dłon, zeby liczyc, a tu cisza....;p Alrm wstrzymany do odwołania;p
to był leciutki trening..

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Jeju, wiecie co, w tle leci mi teraz w tv tvn style i ta super niania akurat, czy jak to sie teraz nazywa... To straszne Jak nei chcecie sie przestraszyc, to nia wlaczajcie Normlanie taki maly, istny szatan. Nie wiem jak to w ogole mozliwe, ze dziecko pluje matce w twarz, bije, szczypie i chce robic kupe na srodku pokoju na zlosc. Niby matka chciala ustawic do kąta i niby nie byla jakas apatyczna, ale musieli robic cos bardzo zle, skoro do tego doszlo
widziałam i jestem przerażona.. jak można w ogóle dopuścić to tego, żeby dziecko się tak zachowywało.. a na dodatek ich było dwóch.. bliźniaki..

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Joanna super czyli już możesz rodzić śmiało! ale jak mniemam czekasz na mnie
jeszcze z 12-13 dni
chętnie pójdę już, ale co poradzę jak synuś nie chce.. takie skurczyki co mam to aż wstyd.. za słabe..
więc możliwe, że się spotkamy..

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Hej trafilysmy z Miska do szpitala jednak... Mnie będą szyli ponownie a Misia chyba pójdzie pod lampy...narazie robią badania. Nie wiedza czemu szwy puściły. Być może jakieś bakterie się wdaly. Pobrali posiew i zlecili crp plus morfologię. Masakra...
będzie dobrze..

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
a jak to jest z tymi szwami, są szwy rozpuszczalne i zwykłe tak?
tak..
ja miałam jeden i był rozpuszczalny..

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Zerknijcie na sam dół wygląda optymistycznie

http://www.twojapogoda.pl/polska/pod...eszow/16dniowa
poprawiłaś mi humor..

Cytat:
hej, nadrobiłam. witam się po wizycie i w ostatni dzień 39tygodnia. jutro zaczynam 40 tydzień!
7 dni do tp
Szyjka miekka. Wczoraj chyba opadl brzuch bo sikam co chwile. Lozysko 3 stopien. Noi klocek ma ok 4,4kg choc ginka powiedziala ze to usg zawyza.oby!!! Jak nic sie nie wydarzy to za tydz wizyta i da mi skierowanie do szpitala na tydz po terminie. Ale moze cos sie bedzie dzialo bo moja waga juz stoi w miejscu.
za tygodnie i za synusia.. na pewno będzie mniejszy.. i dasz radę..

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A my dzisiaj o 18.00 mamy rozmowę z pediatrą.

już po kąpieli, czy dopiero wieczorem?

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 17:13   #3936
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A my dzisiaj o 18.00 mamy rozmowę z pediatrą.

Cytat:
Agnjeska nam odpadł pepuszek dziś cienka pepowina była i szybko poszło.
też szybciutko
Liwka a jak po kąpieli? mala płakała? bo podobno dzieci na początku zawsze placza?

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja dla Gucia w sumie jeszcze przytulanki nie mam I tez tak sobie myslę, że mam takiego misiaczka - dobrej jakości, bezpiecznie wykonanego, którego dostaalm kiedys od Tżta... i chyba go wrzucę do pranai razem z pieluchami... to może będzie pierwsza przytulanka naszego synka

a który to tp z OM? Bo Ty masz w sumie dwa terminy...
ja tam 3 pluszaki ale nie zamierzam dawać póki co i jedną grzechotkę co dostaliśmy i takie coś szeleszczące do wózka
z OM 27luty i ten najczesciej sie na usg powtarzal, a z pierwszego usg 5.03 ale tak bylo tylko na pierwszym USG i nie chce do tego czekać
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja już po spotkaniu z położną . Ogólnie bardzo fajna babeczka -pomomagała mi przy 2 poprzednich porodach.... i teraz tez bedzie .
Bardzo mi pasuje jej podejście do sprawy a mówi to samo co wcześniej... jak najdłużej w domu ,skurcze co 5 min.to wtedy wsiadamy w auto . rodzimy(my ??? ) bez znieczulenia aby dziecku nic sie nie dostało ... (ewentualnie jakis tam gaz ale to słabe jest ..) W razie cięcia - wcześniej dostanę lidokainę (bo mam traumę po poprzednim cieciu ). I tyle .
tylko kochana żebyś nie przesadzila bo ostatnio z tego co pamietam mowiłaś że mąż cie musiał z pod prysznica wyciagac a ty bys tam do konca siedziala

Cytat:
co do czopków to właśnie nie wiem ale skoro tak Ci położna mówiła to super by było bez lewatywy.. tylko z tego co czytałam to lepiej lewatywe zrobić w szpitalu bo czasami puści na pare razy a trzeba jechać do szpitala i można się po*rać w aucie
kurde tak źle i tak nie dobrze
bo też mieć biegunke podczas parcia to nie za bardzo...

Cytat:
Ja Dragusi chętnie miejsca ustąpie, ona ma wczesniejszy termin i dzidziuś większy, to niech FLorek sięszybciej rodzi Poczekam jeszcze z tydzień
jak nie chcesz być nie miła i mi się wciskać w kolejkę to możemy równocześnie cisnąć

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
No ja znowu zaleglam w lozku straszne to jest ale tak szczerze naprawde Nic mi sie nie chce Robic
skąd ja to znam

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 17:15   #3937
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ostatni dzień 39tygodnia. jutro zaczynam 40 tydzień!
7 dni do tp
Szyjka miekka. Wczoraj chyba opadl brzuch bo sikam co chwile. Lozysko 3 stopien. Noi klocek ma ok 4,4kg choc ginka powiedziala ze to usg zawyza.

no ale z wagą pojechane jakoś nie wierzę

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
W razie cięcia - wcześniej dostanę lidokainę (bo mam traumę po poprzednim cieciu )
a co się działo?!

Cytat:
wszystko pozamykane, skurcze jakieś wyszły, ale podobno to nie TE, pytałam czy nie przegapię tych właściwych, więc pani powiedziała, że nie ma takiej opcji

Cytat:
Ja stosowałam w ciąży kilka razy czopki glicerynowe
dzięki za dokładny opis. mam je i bałam się użyć

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 17:18   #3938
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
o MATUSIU! chyba przegłodziłam dzidziusia... właśnie zjadłam kanapkę (tak, kanapkę... obiad zjem z mężem ok 19 jak wróci z pracy) i dostał... jak to mówi moja mama "wścieku dupci". Tak bryka, że głowa mała...
ja mojego codziennie Glodze haha ... np dzis sniadanie o 11 haha 4kromeczki a co sie bede no i teraz wpadlam na pomysl ziemniaki i jajko sadzone se zrobie ... duuuuzo ziemniakow

ogolnie nie wiem skad sie to bierze .... ale nie czuje w ogole ze jestem glodna ... serio zmuszam sie by cos zjesc ... jak dla mnie moglabym ze 3dni nic nie jesc byle By Herbata byla .... ooooo niech mamcia szybiecj przylatuje !!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 17:21   #3939
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Co prawda poród pierwszy przede mną, ale też średnio kupuję takie nawiedzone psuedo mistyczne podejście Jak to mówią na południu dorabianie pi ździe uszu to jest Ja tam bym chętnie to magiczne doświadczenie odstąpiła np Mężowi - ale jak to mówią jakby faceci mieli rodzić, to obowiązująca byłaby pełna narkoza, cesarka dla wszystkich i roczne zwolnienie po :P

Cytat:
hehee... Od kąd odkryłam tv w sieci (na szczęście dla mojego zdrowia psychicznego z limitami) to widzę, że większość programów dla kobiet do południa traktuje o tym samym... i takie za przeproszeniem gówniane pierdoły mówią... bicie piany nic więcej. Jak pisała kiedyś Despa, wolę już oglądać proces Katarzyny W... niż idiotyczne problemy ślubne, około ciążowo-porodowe, seksualne czyli miażdżące szare komóreczki

Jakie macie cieniutkie kocyki? mikrofibra? polarek? coś innego?

i jeszcze jedno pytanko: któraś pije kawusię? mam smaka na małą
no dokładnie

kocyk mam w takim stylu- i jeden http://www.smyk.com/belpla-kocyk-ant...t-niemowlaka-p

kawę rozpuszczalna słabą, ale bez mleka piję jak mi się jej chce....

Cytat:
oj, no to trzymam kciuki, żeby się to jakoś dobrze ułożyło...

Kaśka, w dupsko chcesz zboczuchu??? szarlotkę zrobię mężowi!!!
możesz sobie loda i szarlotką nazywać, jakakolwiek inna nazwa "handlowa"tez dozwolona

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Od brata Kiedyś kupił sobie do ćwiczeń. Jakiś czas temu za ok.30zł były w Biedronce. Można też dostać je na Allegro. Potem nieźle przyda się w powrocie do formy )
ale że co?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 17:22   #3940
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
j no i teraz wpadlam na pomysl ziemniaki i jajko sadzone se zrobie ... duuuuzo ziemniakow
ja średnio lubię ziemniaki, ale ostatnio sobie zrobiłam przypiekane z cząbrem... i do tego właśnie jajko sadzone i marchewka MNIAAAAAM!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 17:24   #3941
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
zdecydowanie nie. kiedyś toczyła się tu u nas dyskusja o tych pasach, ale to dawno temu było, dziewczyny wrzucały linki do wypowiedzi fizjoterapeutów(?) w tym temacie. generalnie wnioski były takie, że te pasy tylko szkodzą. niby brzuch wygląda wizualnie lepiej bo jest uciśnięty, ale przez nie mięśnie nie pracują bo nie muszą, narządy na siebie uciskają i może to powodować jakieś poważne komplikacje/schorzenia, ale nie pamiętam szczegółów żeby fachowo to napisać. pewnie jeśli chodziłoby o jedno albo jakieś na prawdę sporadyczne wyjście gdzie wypadałoby wyglądać to nie byłoby przeciwwskazań żeby się trochę obcisnąć ale nie na co dzień

nie wiem jak bepanthen, ale większość maści można spokojnie stosować przed porodem, więc pewnie i tą.
dzięki za skrót informacji..
w takim razie trzeba będzie spiąć tyłek i ćwiczyć brzuszek
lepiej chyba zainwestować w bieliznę wyszczuplającą jak coś..

Cytat:
zajefajny

uhuhuh dzzieje sie

7 dni do tp
Szyjka miekka. Wczoraj chyba opadl brzuch bo sikam co chwile. Lozysko 3 stopien. Noi klocek ma ok 4,4kg choc ginka powiedziala ze to usg zawyza.oby!!! Jak nic sie nie wydarzy to za tydz wizyta i da mi skierowanie do szpitala na tydz po terminie. Ale moze cos sie bedzie dzialo bo moja waga juz stoi w miejscu.

o cesarce nic nie wspominala ale licze ze po pierwsze usg zawyza o pół kilo a po drugie że jak już pójde rodzic to mi zrobią usg i zobacza ile na ich sprzecie waży.

ok nadrobiłam

aha znowu jestem chora nic tylko się zastrzelić
do tygodnia pewnie urodzisz :P toż to już 40tydzień..

Cytat:
Cześć
Naprodukowałyście tyle że omatko! Ja po ktg: wszystko pozamykane, skurcze jakieś wyszły, ale podobno to nie TE, pytałam czy nie przegapię tych właściwych, więc pani powiedziała, że nie ma takiej opcji za tydzień kolejny zapis.
Z tego co zapamiętałam:
gratuluję wizyt, Klementyna ostro wysuwa się na prowadzenie, ale Dragusia też nie odpuszcza
Liwka, kciuki żebyście szybko z tego szpitala wyszły
Strippi, pokoik piękny!
więcej nie pamiętam, idę jeść obiad
brawo za wizytę

narobiłam sobie smaka na sałatkę warzywną więc cisnę do kuchni

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 17:48   #3942
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam na tej grupie krwi, w przedszkolu, zawiozłam l4 i wziełam PIT. Przy okazji wypozyczyłam stos ksiązek, co by sobie mysli zając;p I dowiedziałam się, ze kolezanki z pracy mąz zmarł... 30 lat facet, maja 3 letniego synka, i w nocy zaczął chrapac i harczec, zaczeła go szturchac, a on nic, odwraca go,a on sie dusi, zaczeła robic masaż serca, wezwała pogotowie, ratownicy reanimowali go jeszcze godzine,ale nie udało się... zawał serca- taki młody facet i została sama z 3 letnim synem.... Ehh to życie.
jejku straszne .....
Cytat:
to na rozładowanie emocji wstawię fotki pokoju Michałka

Cytat:
Hej trafilysmy z Miska do szpitala jednak... Mnie będą szyli ponownie a Misia chyba pójdzie pod lampy...narazie robią badania. Nie wiedza czemu szwy puściły. Być może jakieś bakterie się wdaly. Pobrali posiew i zlecili crp plus morfologię. Masakra...
wspólczuje ...
za malutką !!!!
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A dziś rano byłam na badaniach i tak mi się zrobiło miło, bo jedna pani ustąpiła mi miejsca, a inna przepuściła w kolejce Pierwszy raz mi się to przydarzyło.
Czyżby było w końcu widać, że jestem w ciąży?

u mnie chyba dzisiaj nie było widać ..... w sklepie do którego weszłam była duża kolejka złożona z osób od ok.60 roku ż. - i nagle wszystkie osoby były zajęte oglądaniem ścian - że niby mnie nie widza ...nawet zabawne to było .....
mnie przepuszczaja tylko osoby młode .......
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a co do zabawek to u mnie Julka od narodzin miała kładzioną małpkę koło siebie i zawsze z tą małpką i do tej pory to jej ukochana przytulanka teraz też wyprałam takiego mięciutkiego pieska fajnego i też będę małemu kłaść niech i on ma swoją przytulankę
małpka powiadasz...... - to teraz już wiadomo dlaczego Małpka ....
Cytat:
7 dni do tp
może jednak zawyżyli wagę .....
zdrówka !
Cytat:
Agnjeska nam odpadł pepuszek dziś cienka pepowina była i szybko poszło.

Cytat:
tylko kochana żebyś nie przesadzila bo ostatnio z tego co pamietam mowiłaś że mąż cie musiał z pod prysznica wyciagac a ty bys tam do konca siedziala
..to było za 1 razem ,choć za drugim też nalegał i pospieszał...... zdam sie na wyczucie .... ale nie zamierzam spędzić w szpitalu kilka godz.przed porodem ..... chce być u siebie ,mieć własną tylko dla mnie łazienkę .... dam radę . ale teraz jeszcze nie myślę o tym ,jak się zacznie ...to wtedy ....
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a co się działo?!
za pierwszym razem nie czułam nacięcia a jak mnie szyli to troszkę bolało.... za drugim razem - nacięcie -masakra ,kilka razy nacinali po trochu -wszystko czułam i słyszałam a potem szycie -kolejna masakra ..... tak byłam zszyta ,że nawet zdejmowanie szwów bardzo bolało....
Stary 2013-02-20, 17:50   #3943
Dragusia88
Zakorzenienie

tak teraz jak mam kompa do dyspozycje to wszystkie pouciekały żarełko robić a ja bym non stop jadła choć teraz mniej bo ciężko jeść jak nos zatkany.
aaa i pochwale się że też umiem coś upiec żeby nie bylo, upiekłam wczoraj babeczki czekoladowe z nadzieniem bananowym :d

Stary 2013-02-20, 17:50   #3944
Luna0
Zakorzenienie

Właśnie rozmawiałam z siostrą (rodziła w tym samym szpitalu i ten sam gin ją prowadził, w 1 ciąży odbierał poród, w 2 był już na emeryturze) i mówi że miała tylko kartę i grupe krwi bo morfologia itp. są wpisane w karcie i to wystarczy. Więc się tylko upomne żeby mi coś wpisał w rubryce o paciorkowcu i tyle

Nie moge sie ruszać jak sobie pomyślę że mam iść siku to aż się boje tak boli pomiędzy nogami

Cytat:
No włąsnie, kiedy je brac? NA SR mówiła połózna, ze jak skurcze nie sa regularne to wziac czopka, kapiel, pospacerowac w domu i dopiero jak beda co 5-7minut jechac na IP. Wczoraj gin powiedziała, ze jak skurcze sie zaczną, to od razu przyjezdzac, bo tej szyjki niemam to moze byc szybko;p Na opakowaniu czopków napisane, ze działaja po ok 15 do max. 60 minutach. WIęc teraz, albo w domu i czkeac az się wyopróznimy do końca, albo ze sobą wziac i jak nas juz przyjmą do szpitala... A moze naturalnie nas "zczysci" nie bedzie trzeba;p
Hmm czyli jak mamy krótkie szyjki to lepiej się tym zająć w szpitalu w szpitalu i tak nudy więc jak to dłużej potrwa to można sobie siedzieć na kibelku ile się chce, a jak potrwa zbyt krótko to i tak nie będzie na to czasu i tak

Cytat:
[COLOR="Silver"]No i w moim przypadku na opakowaniu pisze że mają zadziałać od 15 minut do godziny. I rzeczywiście w tym przedziale działały. Jeśli wcześniej miałam parcie na toaletę (,a przy diecie bogato błonnikowej chce się, ale wiecie jak to w ciąży jest, nie idzie czasem pomimo picia, ruchu etc) a jedynie mi nie szło to działały nawet w ciągu 5 minut. Dłuższe oczyszczające posiedzenie i po sprawie. Raz wzięłam kiedy w zasadzie, nie chciało mi się i aczkolwiek w kalendarzu wypadał mój czas na kupkę, i tu zadziałały po 45 minutach. Również dłuższe posiedzenie ale bardzo skuteczne, po jest takie nieprzyjemne uczucie jak po ostrej biegunce bo jednak serio oczyszcza, a to niby ten dolny odcinek tylko ale potem nie ma żadnych sensacji, nie ma chyba z czego...
Wnioskuje że jeśli podczas początku porodu czujemy lub wiemy że jesteśmy pełne to odrazu czopek i po sprawie (podobno najlepiej dwa).
A jeśli czujemy/wiemy że jesteśmy puste to lepiej się tym zająć na porodówce.
Jeśli nadal czujemy się pełne to wtedy lewatywa ale też na oddziale.
Chyba dobre wnioski

Jeju ta dzisiejsza porodówka straszna.. biedna ta dziewczyna co będzie miała chore dziecko tym bardziej że dwie poprzednie ciążę chyba straciła nie jestem pewna bo nie oglądam od początku

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 17:58   #3945
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
ziemniaki i jajko sadzone se zrobie ... duuuuzo ziemniakow
uwielbiam ziemniaki pod każdą postacią nawet same moge wcinać z surówką bez mięsa

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
aaa i pochwale się że też umiem coś upiec żeby nie bylo, upiekłam wczoraj babeczki czekoladowe z nadzieniem bananowym :d
prosze nie robić mi tu smaka
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 17:58   #3946
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ale że co?
Nooo....piłka do ćwiczeń? Bo o niej pisałyśmy wcześniej. Brat miał ją kupioną z myślą o ćwiczeniach, ja pożyczyłam do porodu, a potem wykorzystam w powrocie do formy

Ja mam kochane ambitne plany na wiosnę, hehe. Po okresie połogu zaczynam ćwiczenia z Ewą Chodakowską (ćwiczyłam z nią przed ślubem parę razy nim okazało się, że w ciąży jestem i świetne efekty były), zdrowa i zróżnicowana dieta, i w ogóle szaleństwo Zobaczymy na czym się skończy

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 18:03   #3947
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Rozładowanie emocji?! Jaja sobie robisz? Aż łzy mi lecą takie to śliczne
a z drugiej strony lecą bo mój nie będzie tak miał, po 1 że na wynajętym mieszkaniu nie będę malować itd bo dopiero co odświeżone, po 2 że dopiero od poniedziałku przeprowadzka więc zostanie mi tydzień na ogarnięcie wszystkiego, a po 3 brak kasy.
Ale jak już mówiłam, Twój maluszek to szczęściarz
Kochana, napiszę Ci rzecz na moim przykładzie.
Przed 1 ciążą pracowałam, zarabiałam te 1700zł na rękę, mieszkaliśmy w dużym wynajmowanym mieszkaniu na ładnym osiedlu. Kiedy zaszłam w ciążę wywalili mnie z roboty, nie przedłużyli umowy, bo kobiet w ciąży nie potrzebują...
nagle zaczęliśmy żyć z jednej wypłaty, a mąż wtedy bardzo mało zarabiał. W 38 tygodniu musieliśmy przeprowadzić się do brzydkiej kawalerki - z jednego pokoju zrobione dwa, więc mogłam urządzić mały kącik dla Julki, jednak nic nie można było zmieniać, tapeta paskudna, podłoga jeszcze gorzej.
Urządziłam kącik i tak żyliśmy. Jak Julka miała 5 miesięcy uśmiechnęło się do nasz szczęście i dostaliśmy kredyt na mieszkanie. Kupiliśmy nasze wymarzone! Co jeszcze 5 miesięcy temu było nierealne i jak przeprowadziłam się do kawalerki byłam załamana.
Jeszcze trochę i będziesz meblować pokoik dla swojego dziecka

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-02-20 o 18:04
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 18:06   #3948
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam kochane ambitne plany na wiosnę, hehe. Po okresie połogu zaczynam ćwiczenia z Ewą Chodakowską (ćwiczyłam z nią przed ślubem parę razy nim okazało się, że w ciąży jestem i świetne efekty były), zdrowa i zróżnicowana dieta, i w ogóle szaleństwo Zobaczymy na czym się skończy
Ja to samo, znów 45min na rowerku stacjonarnym i Chodakowska którą również przed ciążą zaczęłam i po tygodniu już były efekty! Ale brzuch mnie zaczął dziwnie boleć i sie domyśliłam że może być dzidzia więc przestałam-na szczęście

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Kochana, napiszę Ci rzecz na moim przykładzie.

Dokładnie, u nas teraz jest ciężko, TŻ bez pracy, zaczyna dopiero od połowy marca.. pojechał teraz na 3 tyg do niemiec z czego 3 dni przepracował bo pracy nie ma ale wierzę że powolutku się odbijemy i będzie coraz lepiej! Może jak mały będzie miał roczek to wtedy mu zrobimy pokój z prawdziwego zdarzenia

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-02-20, 18:10   #3949
klementyna1
Zakorzenienie

też oglądam te porodówkę, ale mam za słaby net i tnie sie jak diabli...Ale ten facet, co pajacuje na porodówce, to jak bym mu kopa zasadziła, to by wyleciał z tej sali z hukiem!!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 18:11   #3950
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Nooo....piłka do ćwiczeń? Bo o niej pisałyśmy wcześniej. Brat miał ją kupioną z myślą o ćwiczeniach, ja pożyczyłam do porodu, a potem wykorzystam w powrocie do formy

ale ja się pytam o powrot do formy po ciąży z pilką. Myślisz że ćwiczenia Ci bedą potrzebne?
Popatrz na styczniówki- żadna z nich nie wraca do formy ćwicząc- najlepsze ćwiczenie to karmienie, wstawanie do dziecka, spacery...
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 18:13   #3951
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dragusia mala płakała w domu przy pierwszej kąpieli tylko. Później tylko jak wyciągam ja z wody bo jej poprostu zimno. Jak zaczynam wycierać to przestaje.

Co do leżenia pod ktg na porodówce to dla mnie to był koszmar. Krzyczałam ze nie chce leżeć i muszę chodzić no ale nie mogłam. Zapis najważniejszy.

Co do konstrukcji fotela porodowego jak dla mnie to kat nachylenia zdecydowanie za mały!!

Co do lewatywy nie miałam bo nie było czasu na zrobienie zresztą w domu przed wyjazdem mnie przeczyscilo troche

Co do planu porodowego dali mi do zaznaczania co chce przy takich skurczach że nie byłam w stanie tego czytać i siostra za mnie wypełniła
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 18:20   #3952
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusia mala płakała w domu przy pierwszej kąpieli tylko. Później tylko jak wyciągam ja z wody bo jej poprostu zimno. Jak zaczynam wycierać to przestaje.
to fajnie
ja już się nie mogę doczekać co to u nas będzie

Stary 2013-02-20, 18:24   #3953
bzinka
Zadomowienie

Hej mamusie Strasznie naprodukowałyście, postaram się zaraz nadrobić.
Widzą, że żadna się nie rozpakowała, jak mnie nie było
Ja dzisiaj po wizycie w poradni na kopernika jestem totalnie wyczerpana fizycznie i psychicznie, już beczałam Tżowi do telefonu, bo emocje mnie przerosły. To była moja druga wizyta, wcale nie miałam jakiś złych wyników ani dużych przekroczeń, a lekarz przepisał mi insulinę 1 dawkę lub dwie przed śniadaniem,obiadem i kolacją. Dodatkowo był bardzo niemiły, robił wywiad, dowiedział się o wysokim ciśnieniu, to jeszcze kazał mi brać lek 2 razy dziennie. Mam strasznie mieszane uczucia po tej wizycie, spytał się kto mnie prowadzi i z drugim lekarzem wymieniał przy mnie uwagi, że znają go i razem na roku byli i dziwnie spojrzenia takie...a potem stwierdził,że da mi skierowanie na patologie ciąży na Kopernika i chciałby żebym u nich rodziła, na co ja powiedziałam,że chcę przy porodzie mojego lekarza i będę rodziła tam, gdzie on może przy mnie być.... w ogóle atmosfera była ciężka. mam wrażenie,że oni tam każdemu ta insulinę wcisną i jeszcze namówią na poród u nich. Nie mam cukrzycy, tylko stan przedcukrzycowy, cukry czasem mi przekraczają 120, zwykle nie przekraczają 130, dosłownie kilka razy zdarzyło się mi mieć 150 czy 160 (ale to wtedy kiedy nie przestrzegałam diety lub miałam duży stres przedślubny). Nie wiem co mam robić, czy brać te leki bez konsultacji z moim lekarzem? Mam wizytę w czwartek za tydzień dopiero

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-02-20 o 18:25
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 18:30   #3954
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Ja to samo, znów 45min na rowerku stacjonarnym i Chodakowska którą również przed ciążą zaczęłam i po tygodniu już były efekty! Ale brzuch mnie zaczął dziwnie boleć i sie domyśliłam że może być dzidzia więc przestałam-na szczęście [COLOR="Silver"]
Mowicie, ze to dziala No to wyposaze sie w to Choc mi zawsze najbardziej pomagalo bieganie i wtedy sa endorfinki i nie potrzeba do tego jesc slodyczy Przynajmniej ja tak mam

Kurcze brzuch mi sie cos spina od jakiejs pol h .... hmmm poleze troche, moze odchorowuje intensywny przedluzony weekend
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 18:31   #3955
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ale ja się pytam o powrot do formy po ciąży z pilką. Myślisz że ćwiczenia Ci bedą potrzebne?
Popatrz na styczniówki- żadna z nich nie wraca do formy ćwicząc- najlepsze ćwiczenie to karmienie, wstawanie do dziecka, spacery...
To źle, że chcę zadbać o siebie ćwicząc? Wzmocnię mięśnie całego ciała. Nie zależy mi tylko na utracie wagi, ale na poprawieniu kondycji i sylwetki. Zadbaniu o siebie i swoje zdrowie. Przed ciążą ważyłam 70kg, fajnie byłoby ważyć 65kg jak kiedyś Akceptuję w pełni swoje ciało, to jak się zmienia w ciąży. W czasie ciąży przekonuję się ile moje ciało potrafi, a po ciaży chcę sprawdzić i udowodnić sobie, że mam w sobie dużo samozaparcia, chęci i osiągnę to czego chcę. W końcu jestem młodą i zdrową dziewczyną, ćwiczenia tylko mi pomogą zachować dobre samopoczucie na dłużej ))

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 18:32   #3956
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
też oglądam te porodówkę, ale mam za słaby net i tnie sie jak diabli...Ale ten facet, co pajacuje na porodówce, to jak bym mu kopa zasadziła, to by wyleciał z tej sali z hukiem!!
Często takie pajace tam są.. i to najczęściej stare chłopy! nie wiem czy w Anglii mają taką mentalność czy jak.. ale jakby mój chłop pajacował, albo ględził lub na coś narzekał przy porodzie to szybko by się znalazł za drzwiami

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-02-20, 18:33   #3957
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hej mamusie Strasznie naprodukowałyście, postaram się zaraz nadrobić.
Widzą, że żadna się nie rozpakowała, jak mnie nie było
Ja dzisiaj po wizycie w poradni na kopernika jestem totalnie wyczerpana fizycznie i psychicznie, już beczałam Tżowi do telefonu, bo emocje mnie przerosły. To była moja druga wizyta, wcale nie miałam jakiś złych wyników ani dużych przekroczeń, a lekarz przepisał mi insulinę 1 dawkę lub dwie przed śniadaniem,obiadem i kolacją. Dodatkowo był bardzo niemiły, robił wywiad, dowiedział się o wysokim ciśnieniu, to jeszcze kazał mi brać lek 2 razy dziennie. Mam strasznie mieszane uczucia po tej wizycie, spytał się kto mnie prowadzi i z drugim lekarzem wymieniał przy mnie uwagi, że znają go i razem na roku byli i dziwnie spojrzenia takie...a potem stwierdził,że da mi skierowanie na patologie ciąży na Kopernika i chciałby żebym u nich rodziła, na co ja powiedziałam,że chcę przy porodzie mojego lekarza i będę rodziła tam, gdzie on może przy mnie być.... w ogóle atmosfera była ciężka. mam wrażenie,że oni tam każdemu ta insulinę wcisną i jeszcze namówią na poród u nich. Nie mam cukrzycy, tylko stan przedcukrzycowy, cukry czasem mi przekraczają 120, zwykle nie przekraczają 130, dosłownie kilka razy zdarzyło się mi mieć 150 czy 160 (ale to wtedy kiedy nie przestrzegałam diety lub miałam duży stres przedślubny). Nie wiem co mam robić, czy brać te leki bez konsultacji z moim lekarzem? Mam wizytę w czwartek za tydzień dopiero
Tez bym sie wkurzyla i poszla moze do innego lekarza, jak mozna ...
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 18:33   #3958
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Co prawda poród pierwszy przede mną, ale też średnio kupuję takie nawiedzone psuedo mistyczne podejście Jak to mówią na południu dorabianie pi ździe uszu to jest Ja tam bym chętnie to magiczne doświadczenie odstąpiła np Mężowi - ale jak to mówią jakby faceci mieli rodzić, to obowiązująca byłaby pełna narkoza, cesarka dla wszystkich i roczne zwolnienie po :P
bardzo ładne, nie słyszałam a całe życie na południu spędziłam
Cytat:
ja też

to się tak da?!
da się, już kiedyś pisałam że moj poród zaczał się od odejscia wód, rozwarcie wywoływali oxy, i bolało cały czas podbrzusze, żadnych skurczów, fal itp. na Ktg wychodziły a ja se leże

Cytat:
jesteś okropną kobitką matką jego synka

mój tż od 1 marca ma zakaz alkoholu jak widzę jak wieczorkami wsuwa nalewkę to aż mam ochotę mu przywalić... a potem wypić jego naleweczkę
właśnie się zastanawiam od kiedy wprowadzić zakaz picia tż..... hm 1 marzec to chyba dobra data

Cytat:
dobra ktora chetna i pomoze mi urodzic 4,4kg klocka?
nie bój żaby, mam jeden szew, prawie nówka a wycisnęłam 4200
wydaje mi się że znowu będzie u mnie klocek, nie będziesz sama chyba że urodzę przed terminem dużo

Cytat:
już wypełniłam plan ze szpitala (chłop mnie zmusil)... zostawiłam puste miejsca w moich watpliwosciach (jeszcze np. nie wiem co z ZZO)
jak to co? wpisuj że bierzesz, najwyżej jak cię najdzie na naturę przy samym porodzie to im powiesz żeby się całowali

o rany ale naprodukowałyście, a tu mnie rodzina potrzebuje jako ksiegową i kucharkę, nadrobie poźniej, nie zaglądam na koniec - może jakas urodziła

byłam u lekarza i jak zwykle:
1.nie rodzę-pozamykane, cisza spokój, nuda
2.choduję grzybki, całe życie spokój a teraz normalnie najpierw atak bakterii teraz to
Stary 2013-02-20, 18:35   #3959
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Nie wiem co mam robić, czy brać te leki bez konsultacji z moim lekarzem? Mam wizytę w czwartek za tydzień dopiero
a nie możesz zadzwonić do ginka i iść do innego lekarza jeszcze?

Stary 2013-02-20, 18:37   #3960
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Dobry wieczór

Kurcze, jak jestem cały dzień na kompie, to tutaj cisza, a jak nie mam czasu, to pędzicie jak szalone.

Zaraz będę nadrabiać

Ciężko mi się pisze, bo mam poparzone pół dłoni. Robiłam dzisiaj tż jak zwykle herbatę do pracy - do termokubka. Jak zwykle zakręciłam i chciałam sprawdzić, czy nie cieknie a tu nagle nakrętka dosłownie wybuchła i cały wrzątek wylał mi się na rękę. Nasmarowałam maścią i teraz już mniej piecze

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości