|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
ja kiedyś napisałam mojemu brzoskiwenie by kupił bo do placka mi potrzebne były to wziął kg świeżych i te w puszce bo mu niesprecyzowałam jakie
|
|
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
|
#4413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
akurat na lato bedzie dla małej
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Wtajemniczenie
|
ja po wizycie u gina. Jestem mega szczęśliwa, bo szyjka długa i zamknięta na 4 spusty mimo skurczy
)mam brać nadal magnez i no spę doraźnie. No i mamy pozwolenie na małe co nie co z mężem ![]() Mały waży kilogram w 27 tyg czyli średniaczek Ja przytyłam od początku 5,5 kg więc całkiem ok choć uda mam jak balerony.Podobno te napięcia brzucha to moja uroda, często tak jest u szczupłych dziewczyn mi mówił, oby miał racje. Normalnie odetchnęłam z ulgą. Kompletuję wyprawkę szaleńczo, został tylko wózek, łóżeczko i kosmetyki. Dziś zakupiłam kocyk i butelkę z aventu w razie co, bo zamierzam karmić piersią. Oglądałam wózki w mojej mieścina i bida z nędzą Trzeba będzie wyruszyć w większe miasto.
|
|
|
|
#4417 |
|
siedzę i myślę
|
My z Antosiem właśnie przygotowujemy deser na wieczór - galaretka z owocami i bitą śmietaną
W Biedronce kupiłam pyszne duże ciemne śliwki - polecam !
|
#4418 |
|
Zadomowienie
|
a powiem wam coś tak w sekrecie
że przez ostatnie 2 dni się troszke martwiłam,że mała niekopie....jak byłam u rodziców, a mam u nich swoejgo piesa,no i stenskniona za nim, on też za pieszczotami i zabawa postanowiłam to nadrobić i m.in pobawiłam sie z nim wogrodzie, wiecie rzucanie piłki itp., potem go postanowiła wyczesać (to owczrek niemiecki długowłsoy) i tylko mi daje się pielęgnować no i ponagniatałam sobie troszke brzuch bo w sumie musiałam schylać się nad leżącym psem i to sporo czasu bo w sumie jak zaczynam to robić to z godzine mi schodzi no i małej nieczułam prawie wogóle przez dwa dni, ale dziś już sie pobrykała troszke wiec pewnie wszystko ok?? wolałam dl apewnosći niebrać sie dziś za sprazatnie i w sumie przeleżałam prawie cały dzień na łóżku
|
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde powiedzcie mi czy Ci faceci są normalni! Mój to mnie tak wkurzył dzisiaj, że chyba mu głowę urwę zaraz. Nie dość, że pytam go o coś ( co dotyczy jego rodziny ) a on warczy na mnie. Później głupio się pyta o co mi chodzi ze zła jestem. Wiec mu mowie, że podnosi głos na mnie itd. a jego odpowedź "Aha". I teraz sobie siedzi i się nie oddywa. Może jeszcze ja mam go przeprosić.
|
|
#4420 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte i szczelnie zamkniete ai długą szyjke ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
a obrażalscy są gorzej niż dzieci - bynajmniej mój
|
||
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam
niby podczytywalam na telefonie, bo caly dzien leze i zdycham z bolu glowy (ale takiego hmm jakby mi tam co chwile ktos szpilke wbijal), ale jednak musze cos tam podopowiadac :PCandace - za glukoze!Vil - gin mi powiedzial, ze w ciazy rozne dziwne rzeczy sie pojawiaja i znikaja. jak te moje guzki na tarczycy. innym wyskakuje przepuklina, jeszcze innym rosna znamiona. kaszaki z tego co sie orientuje moga byc miekkie i puste albo wodniste w srodku, wiec on mogl Ci sie po prostu wchlonac. gdyby peknal zauwazylabys ![]() What, fajnie, ze wydatek lozeczkowy odpada. a takie lozeczko "z historia" to juz w ogole klasyk bedziecie mogli dziecku opowiadac "przed Toba piatka dzieci nie dala mu rade, a Ty popsules" hehe.Jenny, rewelacyjne akcesoria sesyjne juz wiem do ktorej cioci zglosimy sie na foteczki urocze te wszystkie czapeczki...zakochalam sie w wiaderku, lozeczku i FILIZANCE!!! Lonely, oj chodze pozno spac. ogolnie ja zawsze bylam "tryb nocny", lubilam sie w nocy uczyc, wtedy powstawaly najlepsze prace itd. lepiej mi sie mysli jak juz w domu jest cicho i nic mnie nie rozprasza. teraz w ciazy sen mnie bardziej meczy niz relaksuje, wiec staram sie go ograniczac jak jestem zmeczona to ide spac...wole polozyc sie o 3 i pasc, niz od 22 liczyc barany. chociaz pozniej mam "ciezkie poranki" o 12-13 np. hehe. trudno ogarnac dom, obiad itd. do powrotu tz niedlugo skonczy sie spanie do poludnia...wszystkie znajome radza, zebym spala jak najwiecej, wiec probuje a Pani Basi powiedz, ze jak sie umawia na konkretna godzine to powinna byc punktualnie. wkurza mnie takie marnowanie czyjegos czasu...juz samo to, ze "bedzie miedzy 12-13" jest z jej strony dosc luznym podejsciem do swojej pracy.Lublana - zgadzam sie w 100% po porodzie zobaczymy ile jest na plusie znajoma przytyla dosc duzo, ale po porodzie polozna powiedziala jej, ze miala wielkie lozysko, ktore wykarmiloby dwojke maluchow :P duuuzo wod plodowych, dziecko wcale nie jakies ogromne i ekspresowo wrocila do swojej wagi.a z mezem masz racje jak nie sluchal to oberwal za swoje, hehe.Xal, my smiejemy sie, ze gdyby nie polowkowe to moj gin pewnie nadal nie podalby nam plci Candance - ikea
|
|
|
|
#4422 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W końcu byłam w stanie zasnąć. Kuruje się wszystkim co mam pod ręką. Takiego przeziębienia nie przechodziłam chyba w życiu. Płukanki z soli, inhalacje, herbaty ziołowe, paracetamol, woda morska - śluzówki wyschnięta mam na pieprz i bolą jak cholera. Dopiero tantum verde i eukaliptus w nawilżaczu trochę ulżyły w cierpieniu. Z tej radości nażarłam się czekolady i jest mi niedobrze ble Z powodu tego cholerstwa nawet nie chce mi się do neta zaglądać. Czekam na przesyłkę z all. Zamówiłam stolik pod lapka, bo już mi niewygodnie trzymać go na kolanach i czasem jak się pochylę, to naciskam bebzolem na przyciski od touchpada i zamyka mi się okno przeglądarki. Bebzonek 98 na wysokości pępka, 103 poniżej pępka. Spadam,znów zaczynam łzawić i nic nie widzę na monitorze ,a Bartuś chyba kolano włożył pod żebro i muszę się położyć.
|
|||
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze tak układam te ciuszki układam.. ale jak to zacznę prac to pewnie mi się te rozmiary wymieszają.. |
|
|
|
|
#4424 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() O, to może jutro się przejdę Przyda mi się spacerek Cytat:
chociaż przed ciążą też mi się zdarzało, np. na reklamie merci raz po prostu wyłam!! "Booo on jest taki samoootnyyy, nikt go nie luuubiiii" a ogólnie to ze mnie niezła aktorka jest, często potrafię się rozpłakać na zawołanie |
||||||
|
|
|
#4425 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Też układałam... chciałam podzielić na te najmniejsze 0-3, 3-6, 6-9, ale niestety ciężko to było ogarnąć Posegregowałam tak mniej więcej na najmniejsze, średnie i największe i tak muszę jeszcze dokupić ubranek, bo mam mało... tylko nie wiem kiedy mąż mnie do ciuszka zawiezie, bo on nigdy nie ma czasu, a sama nie dam rady iść, bo brzuch mnie rozboli
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny wózek, ma super recenzje i docelowo, jak komuś nie przeszkadza waga, nie trzeba kupować już kolejnego wózka i właśnie to mnie najbardziej zachęciło Te spacerówki się różnią - głębokością i szerokością siedziska - więc zwróć na to uwagę. Na pozór tylko wyglądają podobnie ![]() Techno xlr jest największy=najwygodnejszy dla dziecka... Do niego też można dokupić gondolkę ale ona też ma 60cm ![]() No wiesz jak się dziecko urodzi komuś 2,5kg i 50cm długości to spoko Mój aplikuje póki co na 4,5kg i 60 cm długości
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za chwilę kończę z moimi ciuchami i zabieram się za Bartoszkowe
|
|
|
|
|
#4428 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
BANKA, ja miałam siarę gdzieś tak 2 tygodnie temu, czyli 28 tc, ale w pierwszej ciąży miałam masakrycznie szybko, bo chyba w 17! przeraziło mnie to wtedy. Teraz jakoś mi nic nie leci, albo nie zauważyłam... a co szykujesz się już do karmienia? |
|||
|
|
|
#4429 |
|
siedzę i myślę
|
Mam pytanie, może głupie... te podkłady ceratki pod materac są jednorazowe czy wielorazowe?
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie wiem o jakie Ci chodzi |
|
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samym tekstem poprawia Ci humor. moj teraz w kolko powtarza "wyluzuj ciazowe hormony to pogadamy" i sobie idzie jak najdalej ode mnie, a ja czlapie za nim i stekam dalszy ciag moich zali...Justiii! przez Twoje kfc poplakalam sie ze smiechu Karolina, pochwal sie czy cos upolowalas w komisie. tez znam kilka takich miejsc i musze sie kiedys wybrac ale boje sie, ze jak wejde to wyjde z pustym portfelem.
|
|
|
|
|
#4432 |
|
siedzę i myślę
|
Taki do łóżeczka. http://www.smyk.com/canpol-podklad-d...t-niemowlaka-p
|
#4433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też wybrałam jednak avent.. Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#4434 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Brzuch nie pozwala mi na dłuższe wyprawy.
|
|
#4435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a propos wyprawki. Ostatnio stwierdziłam, że nie kupuję majt jednorazowych! w sumie po co mi???? |
|
|
|
|
#4436 |
|
siedzę i myślę
|
|
#4437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wydaje mi się, że jeśli dzidziuś zsiusia to można to umyć ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- |
||
|
|
|
#4438 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Przez moje zaćmienie umysłu mam 10 ceratek
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

Ślub 27. X. 2012
za wizyte i szczelnie zamkniete ai długą szyjke

dziubałam sobie frytki i tak mnie naszło, żeby spróbować kanapkę M. (a on bardzo nie lubi jak mu coś zabieram z talerza... chociaż tam talerzy nie dają
a myślałam, że jak człowiek miał kondycję, po Tatrach biegał pod górkę to co to jest ciąża a tu zonk
,a Bartuś chyba kolano włożył pod żebro i muszę się położyć.
Posegregowałam tak mniej więcej na najmniejsze, średnie i największe