|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
bedzie bez polskich znakow bo Lili mi spi na drugiej rece jak mala byla tylko po katarze to duzo gorzej zniosla szczepienie niz wczesniej kiedy byla zupelnie zdrowa miala stan podgoraczkowy i bardzo marudzila Cytat:
![]() dobrze ze potwierdzasz dzialanie cwiczen ewki badz z nami czesciej Cytat:
oby juz nigdy wiecej ale cudne gole stopki |
|||
|
|
|
#3662 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Zdrówka dla Fabisia biednego i wszystkiego najlepszego
Dla Melci ![]() I w tym sklepie eko dostałąm próbke pieluchy z wyciągiem z zielonej herbaty - tyle, że 30 pieluch 30 zł ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Sandra a jakie leki brała Polcia? ja odczekałam 2 tygodnie - tyle, że na antybiotyku byliśmy |
|
|
|
#3663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby już tak zostało ![]() Cytat:
Więc tak jak nic Jej nie podawałam tak dostała czopka przeciwbólowego.. ![]() No właśnie sama chciałam się dziewczynom pytać jak pielęgnują ząbki ![]() Ja po każdym jedzeniu - słoiczku, herbatce, mleku, kaszce - idę namoczyć róg pieluchy wodą i przecieram po dziąsełkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo ja dopiero w marcu pójdę..
|
||||
|
|
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
tylko Lindoxyl-czopki na kaszel.
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3666 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mi dzisiaj Kinga jazdę zrobiła, dałam jej pierwszy raz jabłka z jagodami z Bobovity i nie chciałam jej dać od razu za dużo, a ona w ryk straszny, to dałam jej jeszcze trochę i się rzuciła jak wściekła
Zobaczę, jak będzie ok, to może na przyszłość jej dam cały słoik, a do czasu jak nie będzie jadła takiej ilości, to jej nie dam, bo będzie szaleć . Zjadłam to co zostało i faktycznie bardzo dobre, no ale żeby aż tak |
|
|
|
#3667 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Milcia kończy dziś 5 miesięcy a ja jak zwykle nie mam czasu i straciłam nadzieję, że was nadrobię
|
#3668 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba będę ćwiczyć z zamkniętymi oczami To już teraz łapię o co mnie Marta kiedyś zapytała! Ale nadal nie wiem, o czym mówisz, ponieważ ja ćwiczę chodakowską z linka który rozsyłała Iwa dzięki ja już też nie lubię Kurczę, ale wczoraj zrobiłam sobie przerwę, bo nie dałam rady. Ale można zaliczyć w ramach tego godzinne leżenie z rozwartą paszczą u dentysty? Choć nie wiem jakie to mięśnie pracowały w tym czasie, chyba przełyku jedynie ![]() Ale dziś dzień 7 zaliczony. Dobra, idę czytam dalej, bo coś nie mogę nadgonić, tyle mnie nie było. |
||||
|
|
|
#3669 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje!
Dziewczyny a to możliwe, że najpierw wyrzynają się kły???????? Bo mała ma w miejscu kłów takie białe ostre kropki jedynek i dwujek brak....![]() Cytat:
teraz gdy tylko zakaszle od razu patrzymy na nią z przerażeniem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z15kg to już gorzej tzn. jeszcze 10-12kg mi zostało
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3672 | ||||
|
Zadomowienie
|
no brawo laski!!!!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nadrobisz albo nie i i tak nic złego się nie stanie a my tu nadal będziemy dla was w każdej chwili Cytat:
takie są nazwy tych jej programów treningowych skalpel, kiler jestem z ciebie dumna ja ćwiczę co drugi dzień z reguły choć czasem i codziennie mi się zdarzy właśnie zmykam powyginać ciałko a wczoraj Lili się ze mnie śmiała jak ćwiczyłam ![]() po czym zaczęłam zakładać nogę na nogę i leżąc na brzuszku podnosić dupkę do góry kiedy ja robiłam "deskę" normalnie wyglądało to tak jakby chciała mnie naśladować uśmialiśmy się z niej z mężem |
||||
|
|
|
#3673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wielce obrażona że jej więcej nie chciałam dać
|
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3675 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecko śpi
Dearlie moja Zosia też nie podnosi główki Pediatra powiedziała że jest leniwa Będziemy ćwiczyc razem ![]() Asiulka dawaj więcej ciekawostek! Brawa dla Melci za ząbek Zapamiętam sobie sposób z kompotem z jabłek, na pewno się przyda... Tamlin prv! ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Lidka i inne dziewczyny regularnie ćwiczące z Chodakowską - podziwiam!!! Nawet nie szukam jej cwiczeń, wiem że polegnę Na razie uskuteczniam spacery - Z. śpi, ja łażę. Dziś spacerowałam raz 1h20min, potem znowu 1h. |
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na początek, żeby się rozgrzać, włączam sobie i ćwiczę Tiffany
Na boczki, brzuch i nogi.
|
|
|
|
#3677 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3678 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuźka nie lubi, ale musi się przyzwyczajać. mam szczoteczki z babydream (w komplecie 3 sztuki) ale są niewygodne. chyba zakupię taką na palec silikonową. byłam ze 2 tygodnie temu u gina i zapomniałam zapytać. w marcu mam iść na usg więc jak nie zapomnę, to zapytam. muszę sobie zapisać. bo na pewno zapomnę z moją genialną pamięcią i koncentracją... BTW Wy też tak macie? pamięć jak kurka 7 sekundowa? ![]() Cytat:
![]() żartuję oczywiście. Zuzanka wczoraj dostała pierwszy raz ziemniaka ze szpinakiem. Po tym, co pisałyście, że Wasze dzieciaki plują szpinakiem, byłam na to przygotowana. A ona gdy 1/2 przygotowanego słoiczka się skończyła zaczęła wycie, że chce więcej. Skończyło się na wsunięciu całego. dziś zjadła półtora i dopchała się jabłkiem domowej roboty made by me [QUOTE=Lewek;39353814] Cytat:
Cytat:
Kocham chodzić po górach, popływać (ale w ciepłej wodzie; z zwykłej temperaturze w basenie po 5 minutach mimo ciągłego ruchu się telepię), tańczyć też kocham. no i na tyle byłoby tej aktywności. Do chodakowskiej się zmuszam.
|
|
|
#3679 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W przyszłym tygodniu we wtorek Cytat:
Jakieś szczegóły podaj, bo ja planowałam ją codziennie prze miesiąc i muszę mieć motywację jakąś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, ale jej cera to w dużej mierze zasługa ustawień w aparacie
tak normalnie nie jest idealna... na policzkach ma takie jakby hmmm... zaskórniki? Tego na zdjęciach w ogóle nie widać. Po kilka takich czarnych kropeczek z każdej strony. Właśnie miałam już wcześniej pytać czy któreś z dzieci też tak ma?
|
#3681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
są na youtube ja je robię jak nie mam czasu na skalpel najpierw rób sobie jeden dziennie może to pozwoli ci się wciągnąć? potem jest rewelacyjny nastrój, że jednak robisz coś dla siebie i takie naładowanie energią szczerze polecam a jeśli jednak na 1000000% nie lubisz ćwiczyć to się nie męcz lepiej sobie potańcz lub pospaceruj - to też na pewno nie jest bez znaczenia, zwłaszcza teraz z wózkiem po śniegu
|
|
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Wymęczyłam od 16 do 21 Fabianka i padł
śpi jak aniołek.A ja złożyłam pitt przez neta,Sojkaznalazłam na pierwszej stronie dane i procencik poszedł dla Hani Teraz czekam na kasiorke ![]() ![]() Dziękujemy za zyczenia .Ide wziąść prysznic i spać lubie spać ostatnio bardzo
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zadomowienie
|
panowie nam dziś założyli drzwi, nawet nie wiecie jak się cieszę!!
będę mogła się w końcu zamknąć w łazience co do ćwiczeń, to ja kocham ćwiczyć. bardzo dobrze czuję się po takim wysiłku. kocham chodzić po górach, kocham jeździć na rowerze, kocham biegać, pływać i ogólnie kocham ruch, czego już po mnie nie widać ![]() Cytat:
lidka dzięki! wszyscy mówią tylko, że Maja ma duże stópki
|
|
#3684 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa a ja miałam napisać, że córcia podobna do Ciebie - śliczna.
Sandra nie znam niestety tych czopków, ale pewnie działają jak u nas syrop wykrztuśny. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Moni duże stópki???normalne
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zabkow nie ma ale sa tez te biale kropki na kielkach dolnych.. no nie mowcie ze kly wyjda jako pierwsze. Przeciez bedzie wygladal jak Hugo
|
|
|
|
#3686 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zrzucone kilogramy ![]() Cytat:
Cytat:
on musi jeździć ![]() Cytat:
u mojego nie ma szans na taką drzemkę ![]() Cytat:
![]() dla MelciCytat:
![]() Cytat:
dla Fabianka dużo zdrówka i dla dzielnego Antka za szczepienie a ja o spokojną noc bo chcę się tym razem wyspać dzisiejszej nocy miałąm mega ochotę wziąć Jaśka do łóżka ale nie chcę żeby się nauczył w wyrku... bo dopiero byłby problem. Itak jest już nauczony że jak się budzi koło 6 zabieram go do nas i jeszcze sobie kimamy
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Idę zaraz zrobić kawke:-D.
Dzisiaj w menu bigos z młodej kapustki. Kapusta juz ugotowana,wystarczy dodać składniki i doprawic;-). No i obiad będzie z głowy. Wstawać:-D |
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Colds dostawa melanii super
Hello standarcik nie spimy od 5 chyba sie jyz przyzwyczaje bo co innego mi pozostaje zuza wstala 15 min temu i sie bawi. A my zostaliśmy bez auta jedno maz oddał do serwisu bo chciał Derzak naprawić no i nie ma go juz prawie 2 tygodnie a wczoraj moja subaryna sie rozkraczyla. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło wioze nam zastępcze i bede sie wozila impreza a coPa niedluho kolejne ciekawostki odnosnie kawy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

Chyba będę ćwiczyć z zamkniętymi oczami