MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 20:56   #3991
trolla2405
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a ja upiekłam właśnie szarlotkę
zostało coś? podziel się

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
J
uwielbiam tą książkę do mnie pasuje idealnie.. jestem zołzą.. i dobrze mi z tym a TŻ mnie uwielbia za to że taka jestem więc żyć nie umierać

właśnie kiedyś wpadłam mi w ręce ta ksiązka, nie kupiłam ale moze przeczytam jako lekką rozrywkę, warto?

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Wróciłam ze szpitala, po rozmowie z pediatrą i...
w piątek Jaśka może iść do domu! (jak nic się nie zmieni oczywiście) po 10 dniach zamiast 4 tyg! Ja jutro muszę iść do szpitala i zostać tam na noc żeby się oswoić. Nawet nie wiecie jak się cieszę.
No...
To zaraz Was ponadrabiam
wielkie dla malutkiej że sie nie daje

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

1
2 no nie fajnie .... ale pewnie jakieś tabsy czy globulki i po sprawie ?!
dał, ale muszę zrobic najpierw paciora zanim zacznę globulki, i kazał mi krew i siuski zbadac i przyjsc w miare szybko; jutro wszystko na wariata, w poniedziałek wizyta
myślałam ze jeszcze 1-2 razy do niego pójdę a tu mi mówi ze się co tydzień będziemy widzieć kumpela która u niego ciąże prowadzi mówi że mnie musi bardzo lubić jakiś przewrażliwiony się zrobił czy co?

jejku już nie wiem jak mam siedzieć czy leżeć żeby mi było wygodnie
Stary 2013-02-20, 21:01   #3992
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
cudowna wiadomość!!!!
ile Księżniczka przybrała?
Nie dużo bo ma tylko 2230g ale stwierdzili że skoro dobrze je, przybiera to może wyjść szczególnie że jest dość niespokojna jak nas nie ma...
Dostałam tylko receptę na proszek który zwiększa kaloryczność mleka, musiałam specjalnie zamówić w aptece, co od razu po szpitalu zrobiłam i jutro po 11.00 ma być do odbioru.

I dziękuje Wam dziewczyny, jesteście naprawdę kochane

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 21:05   #3993
Leonikowa
Rozeznanie

właśnie zjadłam dwa kawałki pizzy z prażoną cebulką mama była z koleżanką w pizzeri i pomyślała o swoim słoniątku (no dobra słonicy)

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 21:05   #3994
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
dał, ale muszę zrobic najpierw paciora zanim zacznę globulki, i kazał mi krew i siuski zbadac i przyjsc w miare szybko; jutro wszystko na wariata, w poniedziałek wizyta
myślałam ze jeszcze 1-2 razy do niego pójdę a tu mi mówi ze się co tydzień będziemy widzieć kumpela która u niego ciąże prowadzi mówi że mnie musi bardzo lubić jakiś przewrażliwiony się zrobił czy co?
kurcze ...moja ginka za to mnie już odchaczyła - mam w ogóle nie przychodzić czyli ost.wizyta z usg i badaniem szyjki była 18 styczn. a 2 tyg.temu miałam te usg tylko aby zobaczyć żołądek małego a tak to koniec ... i to mi nie pasuje .....
więc może lepiej teraz częściej .....
Stary 2013-02-20, 21:06   #3995
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hej mamusie Strasznie naprodukowałyście, postaram się zaraz nadrobić.
Widzą, że żadna się nie rozpakowała, jak mnie nie było
Ja dzisiaj po wizycie w poradni na kopernika jestem totalnie wyczerpana fizycznie i psychicznie, już beczałam Tżowi do telefonu, bo emocje mnie przerosły. To była moja druga wizyta, wcale nie miałam jakiś złych wyników ani dużych przekroczeń, a lekarz przepisał mi insulinę 1 dawkę lub dwie przed śniadaniem,obiadem i kolacją. Dodatkowo był bardzo niemiły, robił wywiad, dowiedział się o wysokim ciśnieniu, to jeszcze kazał mi brać lek 2 razy dziennie. Mam strasznie mieszane uczucia po tej wizycie, spytał się kto mnie prowadzi i z drugim lekarzem wymieniał przy mnie uwagi, że znają go i razem na roku byli i dziwnie spojrzenia takie...a potem stwierdził,że da mi skierowanie na patologie ciąży na Kopernika i chciałby żebym u nich rodziła, na co ja powiedziałam,że chcę przy porodzie mojego lekarza i będę rodziła tam, gdzie on może przy mnie być.... w ogóle atmosfera była ciężka. mam wrażenie,że oni tam każdemu ta insulinę wcisną i jeszcze namówią na poród u nich. Nie mam cukrzycy, tylko stan przedcukrzycowy, cukry czasem mi przekraczają 120, zwykle nie przekraczają 130, dosłownie kilka razy zdarzyło się mi mieć 150 czy 160 (ale to wtedy kiedy nie przestrzegałam diety lub miałam duży stres przedślubny). Nie wiem co mam robić, czy brać te leki bez konsultacji z moim lekarzem? Mam wizytę w czwartek za tydzień dopiero
i tez novorapid?

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
To źle, że chcę zadbać o siebie ćwicząc? Wzmocnię mięśnie całego ciała. Nie zależy mi tylko na utracie wagi, ale na poprawieniu kondycji i sylwetki. Zadbaniu o siebie i swoje zdrowie. Przed ciążą ważyłam 70kg, fajnie byłoby ważyć 65kg jak kiedyś Akceptuję w pełni swoje ciało, to jak się zmienia w ciąży. W czasie ciąży przekonuję się ile moje ciało potrafi, a po ciaży chcę sprawdzić i udowodnić sobie, że mam w sobie dużo samozaparcia, chęci i osiągnę to czego chcę. W końcu jestem młodą i zdrową dziewczyną, ćwiczenia tylko mi pomogą zachować dobre samopoczucie na dłużej ))
wszystko spoko, tylko wydaje mi się że po okresie połogu już swoją wagę bedziesz możesz mieć, więc bym się aż tak na wiosnę nie nastawiała

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

ooo, dużą córę miałaś!

co do grzybków... ja mam jakaś nadprodukcję bakterii kwasu mlekowego i dzięki temu nigdy w życiu nic mi się tam nie zagnieździło... ale w ciąży to łatwiutko coś "fajnego" złapać. Jakiś czas temu (kilk m-cy) gin mi odradzał wyjścia na basen bo podobno masa kobitek z czymś do niego przychodziła po naszych krakowskich pływalniach.

nie znoszę mieć poparzonych rąk! nie znoszę!!!

otóż to przy małym, wymagającym dziecku naprawdę trzeba mieć we krwi aktywność... i systematyczność

Ja się oszukiwać nie będę - nie zacznę ćwiczyć Ale liczę, że wrócę do mojej aktywności - rower, czasami basen, górki... a zimą oczywiście narty!!!

to na bank, ja też na to liczę....

Cytat:
w piątek Jaśka może iść do domu! (jak nic się nie zmieni oczywiście) po 10 dniach zamiast 4 tyg! Ja jutro muszę iść do szpitala i zostać tam na noc żeby się oswoić. Nawet nie wiecie jak się cieszę.
No...
To zaraz Was ponadrabiam

super

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
nie znoszę takiej sytuacji....

mój wujek jak dostał łyżwy to w nich spał

cudowna wiadomość!!!!
ile Księżniczka przybrała?
moja Oli też i w łyżwach i rolkach

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
my byliśmy w połowie lipca i tylko 3 dni niebo było przejrzyste i bezchmurne, w pozostałe dni ciągle zachmurzone i jakby lekko przymglone. A wieczorami kropiło, ale deszczyk był ciepły i po zetknięciu z ziemią momentalnie zamieniał się w parę.

Mam dokładnie takie same odczucia.

to wspaniale!

A macie może jakieś wieści od Ptaszyska?
nie, ale zaraz do niej napiszę
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 21:18   #3996
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Ciężko mi się pisze, bo mam poparzone pół dłoni. Robiłam dzisiaj tż jak zwykle herbatę do pracy - do termokubka. Jak zwykle zakręciłam i chciałam sprawdzić, czy nie cieknie a tu nagle nakrętka dosłownie wybuchła i cały wrzątek wylał mi się na rękę. Nasmarowałam maścią i teraz już mniej piecze
oj oj.. współczuję.. wiem jaki to ból..

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny witam się w 39 tyg. do terminu porodu zostało 10 dni
no nic zabieram się za czytanie

Cytat:
No...
To zaraz Was ponadrabiam
super!
wielkie brawa..

Cytat:
ja jestem jak najbardziej za aktywnym porodem o ile oczywiście dam rade, kumpela która rodziła 3 tyg. temu miała tak silne skurcze, że nie mogła z niczego skorzystać więc leżała na boku i ściskała z całej siły szlafrok
ja tak na lewym boku leżałam i na skurczu ściskałam poręcz łóżka.. mi to strasznie pomagało..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 21:19   #3997
LiwkaO
Wtajemniczenie

Agnjeska super wieści!!! Jaska to dzielna dziewczynka!

Misia jednak się opala pod lampami. 10 godzin dostała. Poziom bilirubiny ma 14 a od 15 dają na lampy ale dr zadecydowała żeby dać profilaktycznie. Dobrze ze jest ze mna w pokoju to sobie na nia zerkam. glosno chodzi to urzadzenie nie wiem czy dam rade zasnac w ogole.

A ja dalej robię okłady z soli 10% tak piecze ze łzy leca do oczu same. Mam nadzieje ze żadnej z was to nie spotka i nie będziecie musiały tak się męczyć jak ja. O ile poród będę wspominać dobrze to polog jako koszmar dosłownie =/
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 21:22   #3998
Chanel_Coco
Raczkowanie

Agnjeska SUPER WIEŚCI
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 21:24   #3999
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Więc na Twoim miejscu zaczęłabym sobie jednak aplikować insulinę, bo ewidentnie jest jakiś problem z samodyscypliną.
chyba przemówiłaś mi do rozumu....

Cytat:
Nie dużo bo ma tylko 2230g ale stwierdzili że skoro dobrze je, przybiera to może wyjść
i cudnie!
bardzo się cieszę, że Jaśka taka dzielna dziewuszka. nasz mały-wielki walczak

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
O ile poród będę wspominać dobrze to polog jako koszmar dosłownie =/

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 21:26   #4000
Agnjeska
Zadomowienie

Liwka trzymaj się tam w tym szpitalu! Okropność z tymi szwami...
A 10h Miśki szybko minie...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 21:29   #4001
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Misia jednak się opala pod lampami. 10 godzin dostała. Poziom bilirubiny ma 14 a od 15 dają na lampy ale dr zadecydowała żeby dać profilaktycznie. Dobrze ze jest ze mna w pokoju to sobie na nia zerkam. glosno chodzi to urzadzenie nie wiem czy dam rade zasnac w ogole.

A ja dalej robię okłady z soli 10% tak piecze ze łzy leca do oczu same. Mam nadzieje ze żadnej z was to nie spotka i nie będziecie musiały tak się męczyć jak ja. O ile poród będę wspominać dobrze to polog jako koszmar dosłownie =/
..no trudno - jak tak stwierdzili ..pewnie wiedzą co robią ale super ,że jesteście razem.
a co do okładów to współczuje bardzo ..nawet sobie nie mogę wyobrazić jakie to straszne .... ........ , a jak długo to ma trwać ?
Stary 2013-02-20, 21:30   #4002
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Ciężko mi się pisze, bo mam poparzone pół dłoni. Robiłam dzisiaj tż jak zwykle herbatę do pracy - do termokubka. Jak zwykle zakręciłam i chciałam sprawdzić, czy nie cieknie a tu nagle nakrętka dosłownie wybuchła i cały wrzątek wylał mi się na rękę. Nasmarowałam maścią i teraz już mniej piecze
ojj wiem co to jest ... ja w pracy srednio raz na tydzien przypalam sobie od grila ciagle to samo miejsce - wiec mozecie sobie wyobrazac jak wyglada moj nadgarstek

Cytat:
za tyg to juz tuz tuz hihi

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Ja jutro o 14:00 na słuchanie tętna, poproszę o sprawdzenie rozwarcia..
U mnie nie robi zapisu KTG :/ z Julią też nie miałam, tylko słuchamy bicie serca i patrzymy na ciśnienie moje i dziecka
cos czuje ze juz zostaniesz w szpitalu hihih

Cytat:
WSPANIALE WIESCI

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
No to u mnie na odwrót, o 7 pobudkę mam codziennie bo tak mi w brzuchu burczy ale staram się zdrowo jeść chociaz czasami się nie da, za dużo pokus. Właśnie naleśniki z jabłkami zrobiłam, będzie na jutro
ehymmm
jak nie palcki ziemniaczane - to nalesniki - doatkowo gulasze - pizze
QRWA mac nic tylko Jesc i patrzec ja dupcia rosnie - ale nie powiem pojadlabym takiego prawdziwego domowego jedzonka - po temu sie nie moge doczekac az mama przyleci - moze dokarmi wnuka na ost tygodnie

Cytat:
jejku już nie wiem jak mam siedzieć czy leżeć żeby mi było wygodnie
haha - wiem co to za uwczucie - nawet dzis sie smialam z kolezanka co ma termina na maj
- stac nie - bo nogi bola
- lezec nie - bo biodra/miednica boli - ew krzyz jak kto woli
- siedziec nie - bo dupsko boli
WIEC pozostaje chyba ew wisiec - ale to tez nie za dlugo bo przeciez rece tez beda bolec

Cytat:

ojjj jooo ojjjj .... z tym pologiem nie fajnie nie fajnie ... ale badzmy dobrej mysli
slemy caluski dla Miski i dalej trzymamy z Mlodym

wstalam o 20-20 haha aaaaaaaaaaa tak usnelo mi sie :P
wzielam GORACY prysznic i co ......... chce mi sie spac dalej
no nie wiem nie wiem co sie dzieje ..... wy chyba tak az nie macie ... no zeby cale dnie przesypiac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-02-20 o 21:33
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 21:34   #4003
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
ojjj... biedna Ale jutro już powinno całkowicie przestac boleć
Cytat:
witamy, witamy
Cytat:
No...
To zaraz Was ponadrabiam
Aga, no super wieści Zuch dziewczynka z tej Waszej córuni
Cytat:
kurcze ...moja ginka za to mnie już odchaczyła - mam w ogóle nie przychodzić czyli ost.wizyta z usg i badaniem szyjki była 18 styczn. a 2 tyg.temu miałam te usg tylko aby zobaczyć żołądek małego a tak to koniec ... i to mi nie pasuje .....
więc może lepiej teraz częściej .....
dziwne w sumie... Chyba przed samym terminem, gdybys jeszcze nie urodziła to powinna chcieć Cie jeszcze sprawdzić...
Cytat:
Agnjeska super wieści!!! Jaska to dzielna dziewczynka!

Liwka, no i lepiej, że sie opala... Lepiej profilaktycznie 10godz... niz zwlekać a potem musiałaby może dłużej leżeć
A Tobie to biedulko naprawdę bardzo współczuję oby szybciutko Ci się poprawiło
Stary 2013-02-20, 21:46   #4004
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
No...
To zaraz Was ponadrabiam
świetna wiadomość

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ehymmm
jak nie palcki ziemniaczane - to nalesniki - doatkowo gulasze - pizze
QRWA mac nic tylko Jesc i patrzec ja dupcia rosnie - ale nie powiem pojadlabym takiego prawdziwego domowego jedzonka - po temu sie nie moge doczekac az mama przyleci - moze dokarmi wnuka na ost tygodnie

ja mam straszną ochotę na sernik. Jutro chyba pogonię chłopa na zakupy i upiekę

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Ale jutro już powinno całkowicie przestac boleć
Już teraz mniej boli - genialna ta maść chlodząca. Tż jak mnie zobaczył taką zapłakaną z ręką pod kranem to już chciał mnie siłą na pogotowie, ale się nie dałam

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 21:53   #4005
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
nie moge doczekac az mama przyleci - moze dokarmi wnuka na ost tygodnie

wstalam o 20-20 haha aaaaaaaaaaa tak usnelo mi sie :P
wzielam GORACY prysznic i co ......... chce mi sie spac dalej
no nie wiem nie wiem co sie dzieje ..... wy chyba tak az nie macie ... no zeby cale dnie przesypiac
bo to miał być zimny prysznic ale też mam dni, że jestem non stop śpiąca tzn. śniadanie i myk do łóżka ...... Kasiu a mama na jak długo przylatuje??

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 21:57   #4006
maria28
Kniaginia

Cytat:
na stałe są w decathlonie po 39,90
O, dzięki!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ja właśnie też
rozkłada mnie spałam popołudniu, zimno mi, bolą mnie mięśnie i zaraz idę spać, bo umieram
Zdrówka!

Agnjeska, cudowne wieści
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 21:58   #4007
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Na pewno coś kręcisz - którąś stroną się mieścisz.
no dobra, rozgryzłaś mnie - mieszczę się na stojąco

Cytat:
No...
To zaraz Was ponadrabiam
super wiadomości! bardzo się cieszę i... wiedziałam, że tylko tak straszą

Cytat:

oj bidulinki... Michasia niech się opala, a Tobie szczerze współczuję tej soli ... nawet nie umiem sobie wyobrazić jak to może piec

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 21:58   #4008
Dragusia88
Zakorzenienie

agnjeska brawa dla jaski. Liwka wspolczuje tej soli oj biedna ty. Corka rosy przepis prosty ubierasz sie idziesz do sklepu i kupujesz babeczki z bananami gellwe

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 22:08   #4009
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
agnjeska brawa dla jaski. Liwka wspolczuje tej soli oj biedna ty. Corka rosy przepis prosty ubierasz sie idziesz do sklepu i kupujesz babeczki z bananami gellwe

A co do gellwe... to pyszne mają te kisielki "słodki kubek" z serii Frugo Właśnie wciągnęłam przed chwilką Wiem, że chemia... ale jaka dobra
Stary 2013-02-20, 22:12   #4010
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A nie możesz zadzwonić do swojego lekarza?
Bardzo nieprzyjemną wizytę miałaś...
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Kochana - mam nadzieję, że lekarze przesadzili, ale nie dziwię się Twojemu zdenerwowaniu. Czasem nie ma się zaufania do lekarza i człowiek czuje się bezradny i zagubiony.
Cytat:
bzinka, a nie możesz zadzwonic do swojego gina? Dobrze by było z nim to skonsultować zanim zaczniesz brac tę insulinę
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
i tez novorapid?
Tak.

Cytat:
Bzinko, a gdzie pracuje Twój lekarz ? Ja chodzę do lekarza z Kopernika i wiem, że on na pewno by też jakoś reagował na ciśnienie takie jak masz, nie wiem czy lekami czy inaczej, ale oni tam są na ciśnienie uczulani..

Co do cukrów, jak wiesz, sama jestem wrogiem Kopernika i wychodzenia z insuliną... ale.... po pierwsze w ciąży nie ma czegoś takiego jak stan przedcukrzycowy, w ciąży wyniki takie jakie mamy to cukrzyca ciążowa niezależnie od tego czy przekroczyłaś o 5 czy o 10, więc nie ma co się upierać, po drugie powiem Ci coś co Ci się nie spodoba ale uważam że coś jest nie tak z Twoim pilnowaniem diety. Ja jestem na swojej od końca grudnia i kilka razy miałam pod 120 ! czyli np 115/118 - a przekroczyłam 120 - dokładnie bo mam w tabelce oznaczone na czerwono 5 razy! 95 % moich pomiarów jest pomiędzy 90 a 105. Wyników 150 czy 160 nie widziałam... więc wd mnie lekarz słusznie uznał, że nie radzisz sobie z dietą i przepisał insulinę. Normą jest jednak żeby te cukry były bliżej tej średnie 95 a nie 120... a już robienie sobie odstępstw w sytuacji kiedy dietą się tematu nie ogarnia nie pochwalam. Więc na Twoim miejscu zaczęłabym sobie jednak aplikować insulinę, bo ewidentnie jest jakiś problem z samodyscypliną. A tak to nie będziesz musiała zmieniać nic w swoim postępowaniu a cukry spadną. Co do rodzenia tam etc. nie wiem, wiadomo że będziesz rodziła ze swoim lekarzem, ale nie jest też że wszystkich namawiają mi i lekarz i położna powiedzieli że już nie ma potrzeby rodzenia tam i że mogę rodzić gdzie chcę.
Dziewczyny, pewnie mogę zadzwonić do niego, ale nigdy tego nie robiłam, po prostu zawsze szłam na wizytę, nawet nie wiem czy to jest praktykowane. On ma swój prywatny gabinet i w nim oprócz niego pracują różni specjaliści. Chodzę do niego około 10 lat i jestem zadowolona, zna mnie dobrze i moją historię.
OC dziękuję Ci za opinię, cenię sobie każdą, ale zdziwiłaś mnie, bo tam na miejscu spotkałam różne dziewczyny, wiesz jak to jest jak się czeka godzinami razem w kolejce, to się rozmawia i odniosłam wrażenie, że te moje przekroczenia to jest właśnie "mały pikuś", tak samo twierdziły pielęgniarki, kiedy im dzisiaj rano pokazałam rozpiskę i nie były pewne, czy lekarz zdecyduje się przepisać mi insulinę, powiedziały, że to nie jest pewne przy takich wynikach. Więc sama już nic nie wiem. Mam problem z samodyscypliną i silną wolą, przyznaję się do tego bez bicia. Bardziej mi dzisiaj chodziło o ten lek na ciśnienie, bo z insuliną jestem w stanie się pogodzić (lekarzy z Kopernika traktuję jako właśnie lekarzy specjalistów od cukrzycy, a nie od innych dolegliwości typu ciśnienie). Dodatkowo nie widzę potrzeby dodatkowych badań w poradni patalogii, kiedy jestem pod stałą obserwacja i kontrolą mojego lekarza. A tak jak pisałam odniosłam wrażenie, że zostałam dziwnie nieprzyjemnie potraktowana dzisiaj i nie wiem z jakiego powodu (jeszcze po wymienieniu nazwiska mojego lekarza prowadzącego). Pani doktor, u której wcześniej byłam na Kopernika była o wiele milsza, a tez była rzeczowa.
Postanowiłam jutro ruszyć z insuliną i przyłożyć się do diety, natomiast z tym lekiem na ciśnienie wstrzymam się kilka dni i pomierzę w domu kilka razy dziennie. Jeśli nadal będę miała takie wyniki, to zdecyduję się je brać. Cały czas łudzę się, że to ciśnienie to były nerwy podświadome i świadome przed ślubem, a teraz stres mi się zmniejszy

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-02-20 o 22:16
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 22:13   #4011
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

dobrej nocy.. do jutra..

Stary 2013-02-20, 22:17   #4012
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
no dobra, rozgryzłaś mnie - mieszczę się na stojąco
to tak jak ja, to jedyna pozycja kiedy się mieszczę
jeszcze kilka tygodni temu miałam taką suchą skórę że kąpałam się w Emolium bo wydrapywałam sobie strupy na nogach. no ale do tego muszę się jakoś złożyć w wannie a już nie umiem, dobrze że mi minęło to najgorsze swędzenie i suchość bo chyba bym jeździła do rodziców się kąpać

Cytat:
haha - wiem co to za uwczucie - nawet dzis sie smialam z kolezanka co ma termina na maj
- stac nie - bo nogi bola
- lezec nie - bo biodra/miednica boli - ew krzyz jak kto woli
- siedziec nie - bo dupsko boli
WIEC pozostaje chyba ew wisiec - ale to tez nie za dlugo bo przeciez rece tez beda bolec
ooo właśnie dokładnie tak mam, chodzę i stękam tylko, chociaż staram się niezbyt głośno bo młoda zaczeła udawać że też ma aż 2 Tymki w brzuchu i też łapie się za brzuch i wzdycha
Stary 2013-02-20, 22:17   #4013
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
bo to miał być zimny prysznic ale też mam dni, że jestem non stop śpiąca tzn. śniadanie i myk do łóżka ...... Kasiu a mama na jak długo przylatuje??
zimnym sie tylko na koniec szybko oplukalam
yhmmm na ile nie wiem haha ... nie kupilam powrotnego dla niej ale chyba do konca kwietnia

Stary 2013-02-20, 23:20   #4014
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno będzie dobrze ! Trzymam kciuki tak jak napisała strippi, czasem odmienia się na plus nawet nie wiadomo kiedy, a skoro TŻ pracy się nie boi to odbijecie się A swoją drogą nie wiedziałam że w niemczech taki kryzys, czy źle trafił z miejscem czy jak że tak lipnie z tą robotą ?
Akurat z robotą lipnie, bo miała być jakaś budowa ale w końcu właściciele się nie dogadali, od tego poniedziałku był na innej to elektryka znowu padła i musi czekać aż elektryk zrobi, a do niedzieli musi wrócić bo nie wiadomo jak to ze mną będzie a nie wybaczyłby sobie jakby go przy narodzinach nie było
zresztą jeszcze przeprowadzka nas czeka w następnym tygodniu więc wyjścia nie ma

Cytat:
właśnie kiedyś wpadłam mi w ręce ta ksiązka, nie kupiłam ale moze przeczytam jako lekką rozrywkę, warto?
Super właśnie jako lekka rozrywka napisana z humorem

Cytat:

A co do gellwe... to pyszne mają te kisielki "słodki kubek" z serii Frugo Właśnie wciągnęłam przed chwilką Wiem, że chemia... ale jaka dobra
Też preferuje te kisielki ale też pyszne są budynie słodka chwila o smaku np. malina w czekoladzie albo nugat z czekoladą itd

Tabletki wzięte, moge iść spać może do 1 pośpie bez pobudek heh, dobranoc

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 01:35   #4015
kasia86bgo
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Powiem tak ze ciesze sie iz wyspalam sie za dnia
Od prawie 2h meczy mni taka Zgaga ze umieram 3 razy bylam juz i dalej nic nie przechodzi.
Pozycji przez to pieczenie tez znalezc dobrej nie umiem - Mlody sie jak zawsze rozpycha ehhh ... Zyc nie umierac

A mam tak ambitne plany na dzis - ide odwiedzic kolezanke bo wylatuje do Polski i wroci jak ja bede wylatywala :-(
- i stwierdzilam ze zrobie jutro zupy pieczarkowej ale wpierw do sklepu pojde kupic wiekszy garnek niz ten 3l co mamy by na dluzej starczylo haha.

W sumie mam Pastylki Manti ale pisze by nie brac w ciazy wic kapa jak Uj woda z cukrem tez mi nie pomogla jak ost ... Aaaaaa jeszcze tylko troszeczke

Stary 2013-02-21, 06:19   #4016
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Zielony i czerwony najlepszy

dobra wstawać ile będziecie spać jak ja nie mogę
od 4.30 na nogach eh, nie ma to jak zatkany nos.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 06:46   #4017
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
wszystko spoko, tylko wydaje mi się że po okresie połogu już swoją wagę bedziesz możesz mieć, więc bym się aż tak na wiosnę nie nastawiała
No nie wiem czy 25 kg zniknie tak szybko Poza tym, nikomu nie zaszkodziło, że zadbał o swoje zdrowie i sprawność. Nie chodzi mi o wagę, bo tak jak pisałam wcześniej, akceptuję swoje ciało w pełni. Chodzi mi bardziej o zrobieniu czegoś dla siebie. Chcę by ćwiczenia i dbanie o siebie było takim czasem tylko dla mnie. Nie chcę zakopywać się w pieluchy, a potem narzekać, że mam mega odrosty czy suchą skórę "bo mam dziecko".

Okey.
Pierwsza pobudka przed 2.00, kolejna po 5. I o tej 5 zastanawiałam się czy jak wstawię pranie, to mąż mnie z domu wyrzuci. Poczekałam więc do 6, a i tak nasłuchałam się, że całą noc po domu chodzę, a to nie prawda. Kompletnie spać już nie potrafię, a najlepsze jest to, że bywam jednak zmęczona... Porażka jakaś.
Zdążyłam już pozmywać, zjeść śniadanie, a zaraz biorę się za pranie, bo chciałam uprać naszą pościel (potem może nie być kiedy), a i kosz się zapełnił.
O 15.15 mam lekarza więc do tego czasu muszę sobie zajęcie znaleźć.

A tak w ogóle: dziś pełne 36 tygodni! Jeszcze 4 do TP
Zaczynamy 9 miesiąc

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2013-02-21 o 06:52
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 07:46   #4018
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
dobra wstawać ile będziecie spać jak ja nie mogę
od 4.30 na nogach eh, nie ma to jak zatkany nos.
zdrówka!
bo musisz siły zbierać..

Cytat:
Zaczynamy 9 miesiąc

ja też już nie śpię.. od godziny.. bo tż do pracy wstawał to córa się od razu obudziła i przydreptała do mnie.. także leżymy i bajki oglądamy..

Stary 2013-02-21, 07:56   #4019
anika_s
Wtajemniczenie

Agnjeska super i dla dzielnej i silnej Jaski

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Zaczynamy 9 miesiąc
no no no !

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Corka rosy przepis prosty ubierasz sie idziesz do sklepu i kupujesz babeczki z bananami gellwe
naprawde prosty

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

a w ogóle dziś miałam sen: że wstałam rano , włączyłam wizaż a tam na pierwszej stronie trzeci bobasek - ale nie pamiętam której
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 07:56   #4020
Malpka
Zakorzenienie

hej
witam się w skończonym 38 tygodniu zaczynamy 39 tydzień

Cytat:
ja tak samo, ale... ostatnio zauważyłam, że margarynkę rozgniatają czymś takim:
http://allegro.pl/siekacz-rozdrabnia...972075859.html
no moze i fajne jak wypróbujesz daj znać

Cytat:

. witam się po wizycie i w ostatni dzień 39tygodnia. jutro zaczynam 40 tydzień!
7 dni do tp
Szyjka miekka. Wczoraj chyba opadl brzuch bo sikam co chwile. Lozysko 3 stopien. Noi klocek ma ok 4,4kg choc ginka powiedziala ze to usg zawyza.oby!!! Jak nic sie nie wydarzy to za tydz wizyta i da mi skierowanie do szpitala na tydz po terminie. Ale moze cos sie bedzie dzialo bo moja waga juz stoi w miejscu.
:

Cytat:
ja już po spotkaniu z położną . Ogólnie bardzo fajna babeczka -pomomagała mi przy 2 poprzednich porodach.... i teraz tez bedzie .
Bardzo mi pasuje jej podejście do sprawy a mówi to samo co wcześniej... jak najdłużej w domu ,skurcze co 5 min.to wtedy wsiadamy w auto . rodzimy(my ??? ) bez znieczulenia aby dziecku nic sie nie dostało ... (ewentualnie jakis tam gaz ale to słabe jest ..) W razie cięcia - wcześniej dostanę lidokainę (bo mam traumę po poprzednim cieciu ). I tyle .

nadrobie Was jak wrócę ....
super ze masz fajną położną a do czego ta lidokaina? a to miałaś cesarkę? ja myślałam że oba naturalne miałaś

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Cześć
Naprodukowałyście tyle że omatko! Ja po ktg: wszystko pozamykane, skurcze jakieś wyszły, ale podobno to nie TE, pytałam czy nie przegapię tych właściwych, więc pani powiedziała, że nie ma takiej opcji za tydzień kolejny zapis.
l:
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości