MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 18:37   #3961
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
nie bój żaby, mam jeden szew, prawie nówka a wycisnęłam 4200
wydaje mi się że znowu będzie u mnie klocek, nie będziesz sama chyba że urodzę przed terminem dużo

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 18:39   #3962
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
To źle, że chcę zadbać o siebie ćwicząc? Wzmocnię mięśnie całego ciała. Nie zależy mi tylko na utracie wagi, ale na poprawieniu kondycji i sylwetki. Zadbaniu o siebie i swoje zdrowie. Przed ciążą ważyłam 70kg, fajnie byłoby ważyć 65kg jak kiedyś Akceptuję w pełni swoje ciało, to jak się zmienia w ciąży. W czasie ciąży przekonuję się ile moje ciało potrafi, a po ciaży chcę sprawdzić i udowodnić sobie, że mam w sobie dużo samozaparcia, chęci i osiągnę to czego chcę. W końcu jestem młodą i zdrową dziewczyną, ćwiczenia tylko mi pomogą zachować dobre samopoczucie na dłużej ))
No ja tez uwazam, ze nie ma nic zlego w cwiczeniach. Jezeli czlowiek dojdzie do siebie, dzidzia daje sie jako tako wyspac, to tylko przyjemnosc. Przynajmniej dla kobiet, ktore byly aktywne przed ciaza... Ja sobie nie wyobrazam bez aktywnosci fizycznej, w ktora ja akurat nie wliczam spaceru. Oczywiscie jak dzidzia pozwoli, bo jak czlowiek znajdzie sie w grupie ludzi, ze dziecko w ogole zyc nie daje, to chodzi sie po scianach, a nie biega w parku
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 18:40   #3963
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
w sklepie do którego weszłam była duża kolejka złożona z osób od ok.60 roku ż. - i nagle wszystkie osoby były zajęte oglądaniem ścian - że niby mnie nie widza ...nawet zabawne to było .....

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
wcale nie miałam jakiś złych wyników ani dużych przekroczeń, a lekarz przepisał mi insulinę 1 dawkę lub dwie przed śniadaniem,obiadem i kolacją. Dodatkowo był bardzo niemiły, robił wywiad, dowiedział się o wysokim ciśnieniu, to jeszcze kazał mi brać lek 2 razy dziennie (...)...a potem stwierdził,że da mi skierowanie na patologie ciąży na Kopernika i chciałby żebym u nich rodziła
aaaaaaa... mrozi mnie jak myslę o tym miejscu... flaki mi sie wywalaja...
nic nie wytlumacza, nie poprowadza, tylko insulina. z marszu. ktoras z nas nie dostala insuliny na Kopernika?!

a z tym rodzeniem u nich? jakos argumentowali chociaz???

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 18:44   #3964
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dobra ktora chetna i pomoze mi urodzic 4,4kg klocka?
No spory ten Twój Florek, ale myślę że jest przeważony i w rzeczywistości 4kg nie przekroczy.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
I dowiedziałam się, ze kolezanki z pracy mąz zmarł...
Masakra, współczuje...

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
to na rozładowanie emocji wstawię fotki pokoju Michałka
Prześliczny ten pokoik, narzuta dodała uroku
Lokator się ociąga a tu takie salony na niego czekają

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
U nas Wojtek made in Marocco
Ooo byłaś w Maroku?? My z Tż tam właśnie odbyliśmy naszą podróż poślubną. Jak Ci się podobało??

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Hej trafilysmy z Miska do szpitala jednak... Mnie będą szyli ponownie a Misia chyba pójdzie pod lampy...narazie robią badania. Nie wiedza czemu szwy puściły. Być może jakieś bakterie się wdaly. Pobrali posiew i zlecili crp plus morfologię. Masakra...
za szybki powrót do zdrowia i do domku.

Cytat:
hej, nadrobiłam. witam się po wizycie i w ostatni dzień 39tygodnia. jutro zaczynam 40 tydzień!
za wizytę

Cytat:
Ja mam kochane ambitne plany na wiosnę, hehe. Po okresie połogu zaczynam ćwiczenia z Ewą Chodakowską
Też słyszałam że dobre ma te ćwiczenia, pewnie spróbuję jak się ogarnę po porodzie.

Byłam dziś na kolejnym KTG i wyszło lepsze niż w sobote, czyli żadnych skurczy wskazujących na zbliżający się poród.
W piątek następne ktg.
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 18:50   #3965
Mi6ka
Rozeznanie

No dobra, mam pytanie co do skurczy, bo jakos mi sie wydawalo, ze do tej pory nie mialam, przynajmniej ich nie rozpoznalam. Teraz jak stalam, mocno mi sie jakby brzuch naprezal, w koncu usiadlam. Dalej czuje brzuch naprezony, ale maly kopie i wpycha mi nogi czy co tam do pachwin I teraz tak kminie, czy to czasem nie mlody tak sie po prostu prezyl? Czy wy tez macie takie ruchy dziecka przy skurczach? Calkiem w tym zielona jestem
Stary 2013-02-20, 18:51   #3966
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

aaaaaaa... mrozi mnie jak myslę o tym miejscu... flaki mi sie wywalaja...
nic nie wytlumacza, nie poprowadza, tylko insulina. z marszu. ktoras z nas nie dostala insuliny na Kopernika?!

a z tym rodzeniem u nich? jakos argumentowali chociaz???
No nie...tak się wyraził dokładnie "wolałbym, żeby Pani rodziła u nas", na co ja się zjeżyłam od razu i odpowiedziałam, że nie chcę. Nie poszłam do tej poradni patologicznej, bo cóż oni mi mogą więcej zbadać? Jestem pod stałą opieka mojego lekarza i lekarza od usg żeby kontrolował przyrost wagi małej i dodatkowo tej poradni cukrzycowej. Ciśnienie mam dość wysokie cały czas, zwykle pod 140/90, ale mój lekarz nie widział potrzeby normowania tego lekami, a ten od razu zapisał mi 2 razy dziennie lek do brania. Miałam wrażenie,że chce się wykazać, jaki to mój lekarz jest niekompetentny? sama nie wiem.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 18:56   #3967
Leonikowa
Rozeznanie

hej dziewczyny witam się w 39 tyg. do terminu porodu zostało 10 dni
no nic zabieram się za czytanie

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 18:57   #3968
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

aha znowu jestem chora nic tylko się zastrzelić
ja właśnie też
rozkłada mnie spałam popołudniu, zimno mi, bolą mnie mięśnie i zaraz idę spać, bo umieram

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Strippi cudaśny pokoik jak to Kasia powiedziała... tylko Michałka w nim brakuje (;
oj tak zgadzam się!

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
STRIPPI

obrazki na allegro
koło 30zł za jeden, ale warto, drugi raz kupowałam u tej babki, po latach dalej wyglądają jak nowe

podaj linka do sprzedawcy proszę właśnie planowałam jakieś kolorowe obrazki kupić ale nigdzie nic ciekawego nie trafifłam te Wasze są świetne
będzie ciężko, bo już nie mam w kupowanych, a komputer mam za słaby na szukanie, bo strona 10 min mi się wyświetla

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Dokładnie, u nas teraz jest ciężko, TŻ bez pracy, zaczyna dopiero od połowy marca.. pojechał teraz na 3 tyg do niemiec z czego 3 dni przepracował bo pracy nie ma ale wierzę że powolutku się odbijemy i będzie coraz lepiej! Może jak mały będzie miał roczek to wtedy mu zrobimy pokój z prawdziwego zdarzenia
Na pewno uśmiechnie się do was słonko
a pokój jak już zaczniesz tworzyć to będzie bajka, teraz najważniejsza miłość rodziców i to się liczy
Stary 2013-02-20, 19:01   #3969
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Grupe krwi podobno sie tylko prywatnie robi, nie da sie na NFZ, chyba,ze w sytuacji zagrozenia zycia,szybkiej potrzeby przetoczenia itp.
Da się, ja miałam na początku ciąży robione na nfz. Ze skierowaniem oczywiście.

Cytat:
hej, nadrobiłam. witam się po wizycie i w ostatni dzień 39tygodnia. jutro zaczynam 40 tydzień!
no no! Zacznij wreszcie rodzić

Cytat:
aaa i pochwale się że też umiem coś upiec żeby nie bylo, upiekłam wczoraj babeczki czekoladowe z nadzieniem bananowym :d
daaaj przepis

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ale ja się pytam o powrot do formy po ciąży z pilką. Myślisz że ćwiczenia Ci bedą potrzebne?
Popatrz na styczniówki- żadna z nich nie wraca do formy ćwicząc- najlepsze ćwiczenie to karmienie, wstawanie do dziecka, spacery...
Ja jak Flamaster nie mogę się doczekać ćwiczeń - owszem, karmienie itd. pomaga zrzucić kilogramy, ale wyrzeźbić ciała już nie. A ja od wielu, wielu lat regularnie ćwiczę i dzięki temu przed ciążą miałam ładnie wyrzeźbione i jędrne ciało. I oczywiście wspaniałe samopoczucie po ćwiczeniach.

Cytat:
Nie wiem co mam robić, czy brać te leki bez konsultacji z moim lekarzem? Mam wizytę w czwartek za tydzień dopiero
A nie możesz zadzwonić do swojego lekarza?
Bardzo nieprzyjemną wizytę miałaś...

Cytat:
byłam u lekarza i jak zwykle:
1.nie rodzę-pozamykane, cisza spokój, nuda
2.choduję grzybki, całe życie spokój a teraz normalnie najpierw atak bakterii teraz to
1.
2. brrr paskudztwo, kiedyś bardzo długo się z tym męczyłam.

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Ooo byłaś w Maroku?? My z Tż tam właśnie odbyliśmy naszą podróż poślubną. Jak Ci się podobało??
My przedślubną Byliśmy w miejscowości Saidia, nowy kurort, mało znany, więc niewiele ludzi, do tego akurat zaczął się ramadan, więc w ogóle była cisza, spokój, żadnej walki o leżaki itd. Rewelacja. A sam kraj bardzo ciekawy, odmienny, ale nie do końca w moim guście. Niestety nie potrafię pozbyć się uprzedzeń, miałam w życiu niemiłe przejścia z Marokańczykami, moja rodzina z Włoch też, więc odnoszę się do tego narodu z ogromną rezerwą.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 19:03   #3970
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Prześliczny ten pokoik, narzuta dodała uroku
Lokator się ociąga a tu takie salony na niego czekają

Byłam dziś na kolejnym KTG i wyszło lepsze niż w sobote, czyli żadnych skurczy wskazujących na zbliżający się poród.
W piątek następne ktg.
oj ten nasze dzieci chyba się przeterminują

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość

Ja jutro o 14:00 na słuchanie tętna, poproszę o sprawdzenie rozwarcia..
U mnie nie robi zapisu KTG :/ z Julią też nie miałam, tylko słuchamy bicie serca i patrzymy na ciśnienie moje i dziecka
Stary 2013-02-20, 19:10   #3971
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
upiekłam wczoraj babeczki czekoladowe z nadzieniem bananowym :d

Cytat:
Ja dzisiaj po wizycie w poradni na kopernika jestem totalnie wyczerpana fizycznie i psychicznie, już beczałam Tżowi do telefonu, bo emocje mnie przerosły.

Cytat:
nie bój żaby, mam jeden szew, prawie nówka a wycisnęłam 4200
wydaje mi się że znowu będzie u mnie klocek, nie będziesz sama chyba że urodzę przed terminem dużo
ooo, dużą córę miałaś!

co do grzybków... ja mam jakaś nadprodukcję bakterii kwasu mlekowego i dzięki temu nigdy w życiu nic mi się tam nie zagnieździło... ale w ciąży to łatwiutko coś "fajnego" złapać. Jakiś czas temu (kilk m-cy) gin mi odradzał wyjścia na basen bo podobno masa kobitek z czymś do niego przychodziła po naszych krakowskich pływalniach.

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Ciężko mi się pisze, bo mam poparzone pół dłoni.
nie znoszę mieć poparzonych rąk! nie znoszę!!!

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Przynajmniej dla kobiet, ktore byly aktywne przed ciaza...
otóż to przy małym, wymagającym dziecku naprawdę trzeba mieć we krwi aktywność... i systematyczność

Ja się oszukiwać nie będę - nie zacznę ćwiczyć Ale liczę, że wrócę do mojej aktywności - rower, czasami basen, górki... a zimą oczywiście narty!!!

Cytat:

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 19:12   #3972
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Powiem Wam, ze smutkiem wielkim, nie mieszczę się we wannie :P
Na pewno coś kręcisz - którąś stroną się mieścisz.
Cytat:
Hej trafilysmy z Miska do szpitala jednak... Mnie będą szyli ponownie a Misia chyba pójdzie pod lampy...narazie robią badania. Nie wiedza czemu szwy puściły. Być może jakieś bakterie się wdaly. Pobrali posiew i zlecili crp plus morfologię. Masakra...
Jej - nie brzmi to dobrze. Mówię o szwach, bo żółtaczka to kwestia czasu. Ale życzę, aby i szycie nie było konieczne i lampy. Trzymajcie się Dziewczyny

Cytat:
Aha,a wiecie co, doczekalam sie mojej pierwszej plamy na koszulce od pokarmu Zapomnialam sie pochwalic Normalnie TZ zawolalam rano i sie chwalilam i nawet cieszyl sie ze mna hehehe
Gratuluję! Laktacja szaleje już.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Oj nie zazdroszczę szpitala, powiem Wam, że na to to mam najmniejszą ochotę na pobyt w szpitalu, z jakimiś obcymi babami, do których jeszcze nie daj boże będą jakieś pielgrzymi przyłazić... szkoda że pewno do czasu jak będę rodzić zniosą zakaz odwiedzin, mi by to było mega na rękę... bo u nas teraz podczas tego zakazu Mężów i tak wpuszczają na porodówkę i oddział.. a jak sobie pomyślę o tych pielgrzymkach do współtowarzyszek to mnie trafia, bo moi to wiedzą, że poza Mamą to dopiero w domu za jakiś czas.
Wiesz - powiem o sobie, może to pocieszające - byłam tak zajęta karmieniem, a właściwie bojem o to, żeby dobrze zapodać pierś małemu i samą opieką nad nim, że generalnie było mi obojętne, kto tam się kręcił. No jak jakieś hałaśliwe przypadki, to przeszkadzali, a jak nie, to luz. Ale pielgrzymek za bardzo nie było na położniczym.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a co do zabawek to u mnie Julka od narodzin miała kładzioną małpkę koło siebie i zawsze z tą małpką i do tej pory to jej ukochana przytulanka teraz też wyprałam takiego mięciutkiego pieska fajnego i też będę małemu kłaść niech i on ma swoją przytulankę
Igor dopiero od niedawna śpi z przytulankami. Ale on śpi też z ciężarówkami, tosterem i innymi takimi Ale myślę, że to super sprawa taka przytulanka. Później dziecko idzie spać do przedszkola, dziadków i ma ze sobą kawałek bezpiecznego domku.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Zerknijcie na sam dół wygląda optymistycznie

http://www.twojapogoda.pl/polska/pod...eszow/16dniowa
No ja Ci powiem, że poprawiłaś mi tym linkiem humor w dniu dzisiejszym bardzo. (ale jak będzie tak ciepło, to w ogóle nie mam kurtki na wyjście )

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
pod ktg to raczej nie ma możliwości chodzenia. a niektóre szpitale tak praktykują, że leży się prawie non stop pod ktg bo muszą wiedzieć co z dzieckiem.. wiadomo, że muszą, ale nie we wszędzie się tak leży tylko, można monitorować co jakiś czas. jakoś obawiam się właśnie tego leżenia pod ktg na mocnych skurczach..
U mnie na początku mogłam chodzić i co 15 minut na chwilę pod ktg. A później już stale. W moim przypadku tak ponad 10 godzin musiałam leżeć.
Cytat:
W razie cięcia - wcześniej dostanę lidokainę (bo mam traumę po poprzednim cieciu )
Nowy powód do strachu.

Cytat:
Nam odnośnie kucającej gin mówił, że on przez 20 lat nie widział żeby jakiejś kobitce się udało, bo po prostu nie jesteśmy w stanie tyle wytrzymać w tej pozycji, nogi za słabe, brzuch za duży, w ramach eksperymentu mówił żeby sobie tak sobie kucnąć na 10 min, te fotele porodowe de facto i tak są wd mnie tak ułożone że grawitacja pomaga.
Jak dla mnie ta pozycja była okropna.
W liście na najgorsze pozycje mam top 3:
3. Kolankowo- łokciowa
2. Stanie przy drabinkach i na skurczu kucanie
1. Leżenie na wznak na skurczu!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! (straszne)

No i OC - pękam z dumy, że namówiłam na czopki. Opisy są cudowne! Uśmiałam się nieco, ale naprawdę rzeczowe i przydatne.

Cytat:
Ja dzisiaj po wizycie w poradni na kopernika jestem totalnie wyczerpana fizycznie i psychicznie, już beczałam Tżowi do telefonu, bo emocje mnie przerosły. To była moja druga wizyta, wcale nie miałam jakiś złych wyników ani dużych przekroczeń, a lekarz przepisał mi insulinę 1 dawkę lub dwie przed śniadaniem,obiadem i kolacją. Dodatkowo był bardzo niemiły, robił wywiad, dowiedział się o wysokim ciśnieniu, to jeszcze kazał mi brać lek 2 razy dziennie. Mam strasznie mieszane uczucia po tej wizycie, spytał się kto mnie prowadzi i z drugim lekarzem wymieniał przy mnie uwagi, że znają go i razem na roku byli i dziwnie spojrzenia takie...a potem stwierdził,że da mi skierowanie na patologie ciąży na Kopernika i chciałby żebym u nich rodziła, na co ja powiedziałam,że chcę przy porodzie mojego lekarza i będę rodziła tam, gdzie on może przy mnie być.... w ogóle atmosfera była ciężka. mam wrażenie,że oni tam każdemu ta insulinę wcisną i jeszcze namówią na poród u nich. Nie mam cukrzycy, tylko stan przedcukrzycowy, cukry czasem mi przekraczają 120, zwykle nie przekraczają 130, dosłownie kilka razy zdarzyło się mi mieć 150 czy 160 (ale to wtedy kiedy nie przestrzegałam diety lub miałam duży stres przedślubny). Nie wiem co mam robić, czy brać te leki bez konsultacji z moim lekarzem? Mam wizytę w czwartek za tydzień dopiero
Kochana - mam nadzieję, że lekarze przesadzili, ale nie dziwię się Twojemu zdenerwowaniu. Czasem nie ma się zaufania do lekarza i człowiek czuje się bezradny i zagubiony.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 19:26   #3973
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
My przedślubną Byliśmy w miejscowości Saidia, nowy kurort, mało znany, więc niewiele ludzi, do tego akurat zaczął się ramadan, więc w ogóle była cisza, spokój, żadnej walki o leżaki itd. Rewelacja. A sam kraj bardzo ciekawy, odmienny, ale nie do końca w moim guście. Niestety nie potrafię pozbyć się uprzedzeń, miałam w życiu niemiłe przejścia z Marokańczykami, moja rodzina z Włoch też, więc odnoszę się do tego narodu z ogromną rezerwą.
Faktycznie jakiś nowy kurort, bo nie słyszałam o takim. My byliśmy w Agadirze. Ogólnie źle nie było, ale spodziewałam się większego "wow" jeżeli chodzi o Maroko. Byliśmy na przełomie czerwca/lipca. Pogoda mnie rozczarowała. Ocean zimny. Mało słońca. Jedyne co mi się podobało to wycieczki, przede wszystkim taka jeepem w głąb pustyni, do zatoki flamingów i na piękny klif nad oceanem. Ale sami marokańczycy to porażka, naciągacze jeszcze gorsi niż w egipcie, do tego mega nieprzyjemni. Ogólnie kraj jako kraj ładny, wart zobaczenia, ale wrócić bym tam nie wróciła.

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
oj ten nasze dzieci chyba się przeterminują
Też mi się coś tak zdaje, z jednej strony niech sobie siedzą w brzuszku jak im tam tak dobrze i cieplutko, a z drugiej już chciałabym trzymać małego i cieszyć się jego widokiem
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 19:43   #3974
Agnjeska
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Wróciłam ze szpitala, po rozmowie z pediatrą i...
w piątek Jaśka może iść do domu! (jak nic się nie zmieni oczywiście) po 10 dniach zamiast 4 tyg! Ja jutro muszę iść do szpitala i zostać tam na noc żeby się oswoić. Nawet nie wiecie jak się cieszę.
No...
To zaraz Was ponadrabiam

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 19:44   #3975
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
my z Julką nadal zasmarkane i kaszlące
wczoraj uprałam pościel do łóżeczka i rożek dziś może poprasuję i już można powiedzieć że wszystko gotowe.
kurujcie się dziewczyny pościel to ja też muszę wyprasować mamusia tż ostatnio coś mówiła, że jak będę w szpitalu to przyjdzie do nas i przygotuje łóżeczko........ znając ją przeleciałaby całe mieszkanie czy mam wysprzątane więc za taką pomoc to ja dziękuję

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
dobre! to jest plan
wlasnie chlop mi wysmazyl oficjalnego maila z prosba o wyjscie piatkowe. oczywiscie z zaznaczeniem, ze glos decydujacy ma lekarz w czwartek
porządny chłop

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

i jeszcze jedno pytanko: któraś pije kawusię? mam smaka na małą
ja codziennie piję słabą kawkę rozpuszczalną z mlekiem

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A jeszcze mamusie (dzisiaj prowadze program sto pytan do .. ), czy bedziecie ukladac plan porodu? i co myslicie o aktywnym porodzie?
ja jestem jak najbardziej za aktywnym porodem o ile oczywiście dam rade, kumpela która rodziła 3 tyg. temu miała tak silne skurcze, że nie mogła z niczego skorzystać więc leżała na boku i ściskała z całej siły szlafrok

Cytat:
dobra ktora chetna i pomoze mi urodzic 4,4kg klocka?

jejciuuuu faktycznie klocuszek

Cytat:

U mnie na usg wczoraj super, łożysko 1/2 stopień, AFI 12, z dziecem wszystko idealnie, tylko buzię miał pod łożyskiem i znów jej w 4d nie zobaczyliśmy - za to na 2d było lepiej widać nos i usta i chyba będzie bardzo do TŻ podobny. Waży w 31t4d już prawie 2 kg bez kilku gr, troszkę powyżej średniej, lekarz oszacował końcową wagę na 3800-3900, czyli spory będzie. Też po Mężu.

LEONEK 2.03.13.
Stary 2013-02-20, 19:48   #3976
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, mam pytanie co do skurczy, bo jakos mi sie wydawalo, ze do tej pory nie mialam, przynajmniej ich nie rozpoznalam. Teraz jak stalam, mocno mi sie jakby brzuch naprezal, w koncu usiadlam. Dalej czuje brzuch naprezony, ale maly kopie i wpycha mi nogi czy co tam do pachwin I teraz tak kminie, czy to czasem nie mlody tak sie po prostu prezyl? Czy wy tez macie takie ruchy dziecka przy skurczach? Calkiem w tym zielona jestem
Czasem małe się tak wypina, ze wydaje się, ze to skurcz, ale wtedy w innym miejscu jest brzuch mięciutki, podczas skurczu zazwyczaj cały brzuch twardy jest. Ja tak przynajmniej mam

AGnjeska super wieści!!

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-02-20 o 19:50
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 19:49   #3977
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
To źle, że chcę zadbać o siebie ćwicząc? Wzmocnię mięśnie całego ciała. Nie zależy mi tylko na utracie wagi, ale na poprawieniu kondycji i sylwetki. Zadbaniu o siebie i swoje zdrowie. Przed ciążą ważyłam 70kg, fajnie byłoby ważyć 65kg jak kiedyś Akceptuję w pełni swoje ciało, to jak się zmienia w ciąży. W czasie ciąży przekonuję się ile moje ciało potrafi, a po ciaży chcę sprawdzić i udowodnić sobie, że mam w sobie dużo samozaparcia, chęci i osiągnę to czego chcę. W końcu jestem młodą i zdrową dziewczyną, ćwiczenia tylko mi pomogą zachować dobre samopoczucie na dłużej ))
super masz nastawienie.. ja jak znajde troche motywacji to tez chcialabym troche cwiczyc

Cytat:
Dragusia mala płakała w domu przy pierwszej kąpieli tylko. Później tylko jak wyciągam ja z wody bo jej poprostu zimno. Jak zaczynam wycierać to przestaje.

Co do leżenia pod ktg na porodówce to dla mnie to był koszmar. Krzyczałam ze nie chce leżeć i muszę chodzić no ale nie mogłam. Zapis najważniejszy.

Co do konstrukcji fotela porodowego jak dla mnie to kat nachylenia zdecydowanie za mały!!

Co do lewatywy nie miałam bo nie było czasu na zrobienie zresztą w domu przed wyjazdem mnie przeczyscilo troche

Co do planu porodowego dali mi do zaznaczania co chce przy takich skurczach że nie byłam w stanie tego czytać i siostra za mnie wypełniła
wlasnie chyba tego sie obawiam najbardziej, czyli zmiany planu - ze ktg bedzie podlaczone caly czas, brak mozliwosci zmiany pozycji

Cytat:
w piątek Jaśka może iść do domu! (jak nic się nie zmieni oczywiście) po 10 dniach zamiast 4 tyg! Ja jutro muszę iść do szpitala i zostać tam na noc żeby się oswoić. Nawet nie wiecie jak się cieszę.
No...
To zaraz Was ponadrabiam
ale super wiesci!
Stary 2013-02-20, 19:52   #3978
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
No...
To zaraz Was ponadrabiam
No widzisz, a miało być tak długo! Super, cieszę się bardzo
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 19:54   #3979
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
No...
To zaraz Was ponadrabiam
No wiedzialam Mega gratulacje Chyba jeden z niewielu przypadkow, jak idzie sie do szpitala z usmiechem na ustach
Stary 2013-02-20, 20:00   #3980
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Witam!
Udało mi się wczoraj kupić Lovelę, o której pisałyście 2,8kg ale tylko do białego - a byłam w dwóch Lidlach. Zamówiłam wczoraj od sprzedawcy z Allegro z odbiorem osobistym wanienkę, proszek Dzidziuś kolor 1,9kg za 15 zł i inne pierdoły, których brakowało. Przyszedł mi dziś przewijak i rożek, wzięłam usztywniany jednak, jest rewelacyjny.
Podaj linka jak możesz bo tez zamówić chciałam ale tyle ich jest na all że nie wiem jaki wziąć.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ogolnie nie wiem skad sie to bierze .... ale nie czuje w ogole ze jestem glodna ... serio zmuszam sie by cos zjesc ... jak dla mnie moglabym ze 3dni nic nie jesc byle By Herbata byla .... ooooo niech mamcia szybiecj przylatuje !!!!
No to u mnie na odwrót, o 7 pobudkę mam codziennie bo tak mi w brzuchu burczy ale staram się zdrowo jeść chociaz czasami się nie da, za dużo pokus. Właśnie naleśniki z jabłkami zrobiłam, będzie na jutro

Cytat:
Ja to samo, znów 45min na rowerku stacjonarnym i Chodakowska którą również przed ciążą zaczęłam i po tygodniu już były efekty! Ale brzuch mnie zaczął dziwnie boleć i sie domyśliłam że może być dzidzia więc przestałam-na szczęście
a ja nie wiedziałam na początku i na siłownię co drugi dzień chodziłam, kapnęłam się że coś jest ze mną nie tak bo kilka minut na steperze i zadyszkę miałam. Organizm dawał znaki żebym przestała chyba. A po porodzie mam zamiar wrócić do ćwiczeń ale tak z 3 miesiące poczekam na pewno.

Cytat:
Co do konstrukcji fotela porodowego jak dla mnie to kat nachylenia zdecydowanie za mały!!
A to nie da się tego regulować czy podnieść jakoś wg mnie powinni dostosowac sie do tego jak nam wygodnie jest rodzić. Jak na stojąco mi będzie wygodnie to co, na siłę mnie tam położą czy jak.

Cytat:

Cytat:
No...
To zaraz Was ponadrabiam
Ale fajnie, cieszymy się razem z tobą będziesz miała już swoją kruszynke przy sobie.
Stary 2013-02-20, 20:02   #3981
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja stosowałam w ciąży kilka razy czopki glicerynowe - bo tak już mam że jak codziennie nie pójdę do kibelka to jestem nieszczęśliwa, a unikam teraz długich posiedzeń bo nie chcę hemoroidów więc za radą megi użyłam .Poniżej szczegółowy opis działania, bo może komuś pomoże, więc wrażliwi niech nie czytają.

No i w moim przypadku na opakowaniu pisze że mają zadziałać od 15 minut do godziny. I rzeczywiście w tym przedziale działały. Jeśli wcześniej miałam parcie na toaletę (,a przy diecie bogato błonnikowej chce się, ale wiecie jak to w ciąży jest, nie idzie czasem pomimo picia, ruchu etc) a jedynie mi nie szło to działały nawet w ciągu 5 minut. Dłuższe oczyszczające posiedzenie i po sprawie. Raz wzięłam kiedy w zasadzie, nie chciało mi się i aczkolwiek w kalendarzu wypadał mój czas na kupkę, i tu zadziałały po 45 minutach. Również dłuższe posiedzenie ale bardzo skuteczne, po jest takie nieprzyjemne uczucie jak po ostrej biegunce bo jednak serio oczyszcza, a to niby ten dolny odcinek tylko ale potem nie ma żadnych sensacji, nie ma chyba z czego...

Co do lewatywy to u mnie na oddziale nie robi się tej starej mydlnianej, bo ponoć bardziej męcząca, ale polecają przyjechać z enema lub rectal to płyny do lewatywy, tylko że je należy już robić na oddziale. Bo ponoć ich zastosowanie w momencie skurczy przyśpiesza często akcję porodową ! I można sobie zrobić krzywdę, zbyt przyśpieszyć w domu etc.

Aha, jeszcze w temacie kupki

Po takim czopku w moim przypadku, pomimo że jak mówię chodzę codziennie więc jakiś większych tam złogów nie ma w jelicie to takie posiedzenie to ok 30 minut ! akcji ! więc trzeba to sobie doliczyć do czasu.. i ogólnie nie polecam łączenia metod - najpierw czopek potem lewatywa, ewentualnie czopek jak np godzinkę wcześniej się było w kibelku. Urządziłam się tak raz, bo mi się wydawało że to nie było pełne wypróżnienie, oj nie, to był błąd - totalnie nieprzyjemne uczucie skręcania, bez satysfakcji A zarazem z odczuciem, że zaraz nadejdzie coś wielkiego... wyobrażam sobie że mega to musiałoby być nieprzyjemne uczucie np przy całym personelu medycznym i Mężu podczas rodzenia dodatkowy stres, a ponoć właśnie kupką tak się niektóre panie blokują, że nie chcą przeć i niektórzy Mężowie są wtedy np wypraszani na chwilkę żeby się wyluzować
dzieki za opis Przynajmniej teraz wiem czego sie po tych czopkach spodziewać Tylko kurcze sama nie wiem... Wypróznianie aż 30 min? Ja się będę bała, że rodzę na tym sedesie
Cytat:
ja tam 3 pluszaki ale nie zamierzam dawać póki co i jedną grzechotkę co dostaliśmy i takie coś szeleszczące do wózka
z OM 27luty i ten najczesciej sie na usg powtarzal, a z pierwszego usg 5.03 ale tak bylo tylko na pierwszym USG i nie chce do tego czekać
myśle, że tego terminu z OM trzeba sie trzymac Tak więc może ten weekend?
Cytat:
tak teraz jak mam kompa do dyspozycje to wszystkie pouciekały żarełko robić a ja bym non stop jadła choć teraz mniej bo ciężko jeść jak nos zatkany.
aaa i pochwale się że też umiem coś upiec żeby nie bylo, upiekłam wczoraj babeczki czekoladowe z nadzieniem bananowym :d
któraś narobiła nam smaka na gulasz No i poszliśmy po mięsko... Gulasz juz się robi, Tż własnie starł ziemniaki (całą wielka michę), no a ja teraz smażę placki ziemniaczane
Cytat:
Hej mamusie Strasznie naprodukowałyście, postaram się zaraz nadrobić.
Widzą, że żadna się nie rozpakowała, jak mnie nie było
Ja dzisiaj po wizycie w poradni na kopernika jestem totalnie wyczerpana fizycznie i psychicznie, już beczałam Tżowi do telefonu, bo emocje mnie przerosły. To była moja druga wizyta, wcale nie miałam jakiś złych wyników ani dużych przekroczeń, a lekarz przepisał mi insulinę 1 dawkę lub dwie przed śniadaniem,obiadem i kolacją. Dodatkowo był bardzo niemiły, robił wywiad, dowiedział się o wysokim ciśnieniu, to jeszcze kazał mi brać lek 2 razy dziennie. Mam strasznie mieszane uczucia po tej wizycie, spytał się kto mnie prowadzi i z drugim lekarzem wymieniał przy mnie uwagi, że znają go i razem na roku byli i dziwnie spojrzenia takie...a potem stwierdził,że da mi skierowanie na patologie ciąży na Kopernika i chciałby żebym u nich rodziła, na co ja powiedziałam,że chcę przy porodzie mojego lekarza i będę rodziła tam, gdzie on może przy mnie być.... w ogóle atmosfera była ciężka. mam wrażenie,że oni tam każdemu ta insulinę wcisną i jeszcze namówią na poród u nich. Nie mam cukrzycy, tylko stan przedcukrzycowy, cukry czasem mi przekraczają 120, zwykle nie przekraczają 130, dosłownie kilka razy zdarzyło się mi mieć 150 czy 160 (ale to wtedy kiedy nie przestrzegałam diety lub miałam duży stres przedślubny). Nie wiem co mam robić, czy brać te leki bez konsultacji z moim lekarzem? Mam wizytę w czwartek za tydzień dopiero
bzinka, a nie możesz zadzwonic do swojego gina? Dobrze by było z nim to skonsultować zanim zaczniesz brac tę insulinę
Stary 2013-02-20, 20:06   #3982
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam wrażenie,że chce się wykazać, jaki to mój lekarz jest niekompetentny? sama nie wiem.
nie znoszę takiej sytuacji....

Cytat:

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ale on śpi też z ciężarówkami, tosterem i innymi takimi

mój wujek jak dostał łyżwy to w nich spał

Cytat:
w piątek Jaśka może iść do domu! (jak nic się nie zmieni oczywiście) po 10 dniach
cudowna wiadomość!!!!
ile Księżniczka przybrała?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 20:13   #3983
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj po wizycie w poradni na kopernika jestem totalnie wyczerpana fizycznie i psychicznie, już beczałam Tżowi do telefonu, bo emocje mnie przerosły.
jejku ,sama bym nie wiedziała co robić ..... może inny lekarz ???
pewnie OC ci doradzi - ona jest dobra w tych tematach.....
Cytat:
byłam u lekarza i jak zwykle:
1.nie rodzę-pozamykane, cisza spokój, nuda
2.choduję grzybki, całe życie spokój a teraz normalnie najpierw atak bakterii teraz to
1
2 no nie fajnie .... ale pewnie jakieś tabsy czy globulki i po sprawie ?!
Cytat:

W piątek następne ktg.

Cytat:

Cytat:

Nowy powód do strachu.
przepraszam....... mam nadzieję,że żadnej sie to tu nie przytrafi ...w końcu przy pierwszym porodzie było to bezbolesne .....
Cytat:
No...
To zaraz Was ponadrabiam
WSPANIALE !!!!!
Stary 2013-02-20, 20:16   #3984
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
No...
To zaraz Was ponadrabiam

Super !!!
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 20:16   #3985
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Mało słońca.
my byliśmy w połowie lipca i tylko 3 dni niebo było przejrzyste i bezchmurne, w pozostałe dni ciągle zachmurzone i jakby lekko przymglone. A wieczorami kropiło, ale deszczyk był ciepły i po zetknięciu z ziemią momentalnie zamieniał się w parę.
Cytat:
Ogólnie kraj jako kraj ładny, wart zobaczenia, ale wrócić bym tam nie wróciła.
Mam dokładnie takie same odczucia.

Cytat:
No...
To zaraz Was ponadrabiam
to wspaniale!

A macie może jakieś wieści od Ptaszyska?

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 20:34   #3986
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
No...
To zaraz Was ponadrabiam
A nie mówiłam super, bardzo się cieszę

Cytat:
Czasem małe się tak wypina, ze wydaje się, ze to skurcz, ale wtedy w innym miejscu jest brzuch mięciutki, podczas skurczu zazwyczaj cały brzuch twardy jest. Ja tak przynajmniej mam

AGnjeska super wieści!!
Ja mam tak samo, a przy skurczu nie czuje ruchów
ostatnio jak na siedząco mam skurcz to aż boli taki mi żebra ugniata

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 20:35   #3987
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie, u nas teraz jest ciężko, TŻ bez pracy, zaczyna dopiero od połowy marca.. pojechał teraz na 3 tyg do niemiec z czego 3 dni przepracował bo pracy nie ma ale wierzę że powolutku się odbijemy i będzie coraz lepiej! Może jak mały będzie miał roczek to wtedy mu zrobimy pokój z prawdziwego zdarzenia
Na pewno będzie dobrze ! Trzymam kciuki tak jak napisała strippi, czasem odmienia się na plus nawet nie wiadomo kiedy, a skoro TŻ pracy się nie boi to odbijecie się A swoją drogą nie wiedziałam że w niemczech taki kryzys, czy źle trafił z miejscem czy jak że tak lipnie z tą robotą ?

Cytat:
Nie mam cukrzycy, tylko stan przedcukrzycowy, cukry czasem mi przekraczają 120, zwykle nie przekraczają 130, dosłownie kilka razy zdarzyło się mi mieć 150 czy 160 (ale to wtedy kiedy nie przestrzegałam diety lub miałam duży stres przedślubny). Nie wiem co mam robić, czy brać te leki bez konsultacji z moim lekarzem? Mam wizytę w czwartek za tydzień dopiero
Bzinko, a gdzie pracuje Twój lekarz ? Ja chodzę do lekarza z Kopernika i wiem, że on na pewno by też jakoś reagował na ciśnienie takie jak masz, nie wiem czy lekami czy inaczej, ale oni tam są na ciśnienie uczulani..

Co do cukrów, jak wiesz, sama jestem wrogiem Kopernika i wychodzenia z insuliną... ale.... po pierwsze w ciąży nie ma czegoś takiego jak stan przedcukrzycowy, w ciąży wyniki takie jakie mamy to cukrzyca ciążowa niezależnie od tego czy przekroczyłaś o 5 czy o 10, więc nie ma co się upierać, po drugie powiem Ci coś co Ci się nie spodoba ale uważam że coś jest nie tak z Twoim pilnowaniem diety. Ja jestem na swojej od końca grudnia i kilka razy miałam pod 120 ! czyli np 115/118 - a przekroczyłam 120 - dokładnie bo mam w tabelce oznaczone na czerwono 5 razy! 95 % moich pomiarów jest pomiędzy 90 a 105. Wyników 150 czy 160 nie widziałam... więc wd mnie lekarz słusznie uznał, że nie radzisz sobie z dietą i przepisał insulinę. Normą jest jednak żeby te cukry były bliżej tej średnie 95 a nie 120... a już robienie sobie odstępstw w sytuacji kiedy dietą się tematu nie ogarnia nie pochwalam. Więc na Twoim miejscu zaczęłabym sobie jednak aplikować insulinę, bo ewidentnie jest jakiś problem z samodyscypliną. A tak to nie będziesz musiała zmieniać nic w swoim postępowaniu a cukry spadną. Co do rodzenia tam etc. nie wiem, wiadomo że będziesz rodziła ze swoim lekarzem, ale nie jest też że wszystkich namawiają mi i lekarz i położna powiedzieli że już nie ma potrzeby rodzenia tam i że mogę rodzić gdzie chcę.

Cytat:

No i OC - pękam z dumy, że namówiłam na czopki. Opisy są cudowne! Uśmiałam się nieco, ale naprawdę rzeczowe i przydatne.
trochę nietypowe tematy ale pomyślałam że może komuś się przyda, to się podzielę I pomogę, tak jak Ty pomogłaś mi hihi

Cytat:
No...

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
dzieki za opis Przynajmniej teraz wiem czego sie po tych czopkach spodziewać Tylko kurcze sama nie wiem... Wypróznianie aż 30 min? Ja się będę bała, że rodzę na tym sedesie
:
Normalnie tyle nie siedzę ! Ale one generalnie jakoś sięgają tam gdzie wzrok nie sięga... i to wszystko trwa i trwa - nie że sobie tam czytelnie robię
Stary 2013-02-20, 20:52   #3988
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Podaj linka jak możesz bo tez zamówić chciałam ale tyle ich jest na all że nie wiem jaki wziąć.
Jasne
Przewijak taki http://allegro.pl/baby-raj-przewijak...008773509.html
rożek http://allegro.pl/rozek-firmy-baby-r...024843376.html
Aha, ten rożek jest z jakąś pianką, ale napisali, że mogę zmienić wkładkę na kokosową za dopłatą 2 zł, czyli wyszło mi 29 zł za rożek usztywniany.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 20:55   #3989
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
trzymajcie się dziewczyny

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

oglądam kocyki jakoś tak mnie natchnęło po Waszych postach..
http://www.ebay.de/itm/David-Fussene...item257ae65352

http://www.ebay.de/itm/David-Fussene...item4d0986b55a

a w sumie takiego cieńszego jeszcze nie mam..
ja mam kocyk z tej firmy jest bardzo miękki minusem jest kolor, który nie jest aż tak żywy jak na zdjęciu ja mam akurat ten wzór http://www.calvado.pl/kocyk-df-juwel...3-id-2522.aspx

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Zerknijcie na sam dół wygląda optymistycznie

http://www.twojapogoda.pl/polska/pod...eszow/16dniowa
dobrze to wygląda

Cytat:
ja już po spotkaniu z położną . Ogólnie bardzo fajna babeczka -pomomagała mi przy 2 poprzednich porodach.... i teraz tez bedzie .
Bardzo mi pasuje jej podejście do sprawy a mówi to samo co wcześniej... jak najdłużej w domu ,skurcze co 5 min.to wtedy wsiadamy w auto . rodzimy(my ??? ) bez znieczulenia aby dziecku nic sie nie dostało ... (ewentualnie jakis tam gaz ale to słabe jest ..) W razie cięcia - wcześniej dostanę lidokainę (bo mam traumę po poprzednim cieciu ). I tyle .

nadrobie Was jak wrócę ....
super
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Kurcze, jak jestem cały dzień na kompie, to tutaj cisza, a jak nie mam czasu, to pędzicie jak szalone.

Zaraz będę nadrabiać

Ciężko mi się pisze, bo mam poparzone pół dłoni. Robiłam dzisiaj tż jak zwykle herbatę do pracy - do termokubka. Jak zwykle zakręciłam i chciałam sprawdzić, czy nie cieknie a tu nagle nakrętka dosłownie wybuchła i cały wrzątek wylał mi się na rękę. Nasmarowałam maścią i teraz już mniej piecze
wiem co to za ból 2 lata temu wylałam na siebie wrzątek z czajnika miałam poparzony nadgarstek i pierś

Cytat:
No...
To zaraz Was ponadrabiam
super

LEONEK 2.03.13.
Stary 2013-02-20, 20:56   #3990
Chocoblue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Jasne
Przewijak taki http://allegro.pl/baby-raj-przewijak...008773509.html
rożek http://allegro.pl/rozek-firmy-baby-r...024843376.html
Aha, ten rożek jest z jakąś pianką, ale napisali, że mogę zmienić wkładkę na kokosową za dopłatą 2 zł, czyli wyszło mi 29 zł za rożek usztywniany.
Też kupiłam przewijak u tego sprzedawcy. Radzę od razu sprawdzić go na łóżeczku czy pasuje. Ja to trochę zaniedbałam i zrobiłam dużo później i okazało się, że coś jest krzywo i albo sie nie miesci albo rozpycha łóżeczko. Jedna nóżka przewijaka była krzywo umocowana, jakieś 0,5 cm a robiło różnicę. Ponieważ zorientowałam się za późno to ani nie wystawiałam negatywa ani nie negocjowałam zwrotu. TŻ ostatnio to sam poprawił i jest ok. Po prostu przymierz, może tylko ja miałam niefarta

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości