MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 08:01   #4021
anika_s
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
witam się w skończonym 38 tygodniu zaczynamy 39 tydzień
u no to tu już gorąco
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 08:02   #4022
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Zielony i czerwony najlepszy

dobra wstawać ile będziecie spać jak ja nie mogę
od 4.30 na nogach eh, nie ma to jak zatkany nos.
Zdrówka
Ja też mam w domu dwóch chorych... dałam im czas do jutra żeby wyzdrowieli.
Cytat:
hej
woow

Ja też już od 5 nie śpię. Latam i zbieram rzeczy teraz chwila spokoju i śniadanko.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 08:06   #4023
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

nadrobiłam wszyściutko robiłam to na raty, więc co weszłam to pozaznaczane cytaty ginęły z tego co pamiętam:

Aga super, że już wracacie do domu. Jaśka silna babka

Liwka trzymam kciuki, żeby szybciutko wszystko się zagoiło i żeby Michasia pozbyła się żółtaczki

słaba ta moja pamięć... więcej nie pamiętam

gratuluję wszystkim nowych tygodni i udanych wizyt

Klementyna i Joanna szczególnie dla Was za wizyty. zauważyłyście, ze nasze maluchy ważą prawie tyle samo? Joanny 3100, mój też (dokładnie 3097) i Klementynki 3000 idą chłopaki łeb w łeb. może się umówimy i ustalimy jakąś wspólną datę porodu?
Stary 2013-02-21, 08:13   #4024
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Też mi się coś tak zdaje, z jednej strony niech sobie siedzą w brzuszku jak im tam tak dobrze i cieplutko, a z drugiej już chciałabym trzymać małego i cieszyć się jego widokiem
ja jednak wolałabym urodzić o czasie, bo jednak przenoszenie to nic fajnego :/ pamiętam po Julce

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Wróciłam ze szpitala, po rozmowie z pediatrą i...
w piątek Jaśka może iść do domu! (jak nic się nie zmieni oczywiście) po 10 dniach zamiast 4 tyg! Ja jutro muszę iść do szpitala i zostać tam na noc żeby się oswoić. Nawet nie wiecie jak się cieszę.
No...
To zaraz Was ponadrabiam
u perrrr

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

cos czuje ze juz zostaniesz w szpitalu hihih
ja nie jadę do szpitala, tylko do mojej gin
a ona nie wysyła do szpitala nawet jak byłam tydzień po terminie
Stary 2013-02-21, 08:26   #4025
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dobry dzień!

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
ooo właśnie dokładnie tak mam, chodzę i stękam tylko, chociaż staram się niezbyt głośno bo młoda zaczeła udawać że też ma aż 2 Tymki w brzuchu i też łapie się za brzuch i wzdycha
hihi, może dlateg też sobie brzuch wymalowała

Cytat:
hej
no pięknie... to kiedy rodzisz? Bo nie chcę tu jęczeć (chociaż jestem głosem wielu dziewczyn) ale nuuuuda....

Eh, wczoraj usnęłam ślicznie - może dlatego, że dość późno I tylko raz siusianie było w nocy! A dzisiaj od 6 oczka jak 5 zł i koniec snu... mąż wyszedł do pracy i juz zaczynałam przysypiać to zadzwonił kurier, że będzie ok 13.30-15.30 A dzwonił 7.30 no i dupcia... pospane... mały się rozbudził więc trzeba mu śniadanko zapodać jakieś pyszne

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 08:28   #4026
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

małpka powiadasz...... - to teraz już wiadomo dlaczego Małpka ....

za pierwszym razem nie czułam nacięcia a jak mnie szyli to troszkę bolało.... za drugim razem - nacięcie -masakra ,kilka razy nacinali po trochu -wszystko czułam i słyszałam a potem szycie -kolejna masakra ..... tak byłam zszyta ,że nawet zdejmowanie szwów bardzo bolało....
hehe małpka zaczeła się dużo przed ślubem zostałam ochrzczona przez tż jako wredna małpa potem małpiszon ale byłam czasem i małpeczką i jak tż wyjeżdzał na wakacje do Niemiec to mu kupiłam przytulankę małpkę którą potem odziedziczyła właśnie Julka i to jej ukochana przytulanka

a to o takim cięciu pisałaś myślałam ze o cesarce

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
tak teraz jak mam kompa do dyspozycje to wszystkie pouciekały żarełko robić a ja bym non stop jadła choć teraz mniej bo ciężko jeść jak nos zatkany.
łączę się w bólu z zatkanym nosem też już mam dość

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dokładnie, u nas teraz jest ciężko, TŻ bez pracy, zaczyna dopiero od połowy marca.. pojechał teraz na 3 tyg do niemiec z czego 3 dni przepracował bo pracy nie ma ale wierzę że powolutku się odbijemy i będzie coraz lepiej! Może jak mały będzie miał roczek to wtedy mu zrobimy pokój z prawdziwego zdarzenia
ja też na początku mieszkałam u teściów i dopiero jak Julka miała ponad półtorej roku to udało nam się pójść na swoje tak więc wszystko przed wami

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hej mamusie Strasznie naprodukowałyście, postaram się zaraz nadrobić.
Widzą, że żadna się nie rozpakowała, jak mnie nie było
Ja dzisiaj po wizycie w poradni na kopernika jestem totalnie wyczerpana fizycznie i psychicznie, już beczałam Tżowi do telefonu, bo emocje mnie przerosły. To była moja druga wizyta, wcale nie miałam jakiś złych wyników ani dużych przekroczeń, a lekarz przepisał mi insulinę 1 dawkę lub dwie przed śniadaniem,obiadem i kolacją. Dodatkowo był bardzo niemiły, robił wywiad, dowiedział się o wysokim ciśnieniu, to jeszcze kazał mi brać lek 2 razy dziennie. Mam strasznie mieszane uczucia po tej wizycie, spytał się kto mnie prowadzi i z drugim lekarzem wymieniał przy mnie uwagi, że znają go i razem na roku byli i dziwnie spojrzenia takie...a potem stwierdził,że da mi skierowanie na patologie ciąży na Kopernika i chciałby żebym u nich rodziła, na co ja powiedziałam,że chcę przy porodzie mojego lekarza i będę rodziła tam, gdzie on może przy mnie być.... w ogóle atmosfera była ciężka. mam wrażenie,że oni tam każdemu ta insulinę wcisną i jeszcze namówią na poród u nich. Nie mam cukrzycy, tylko stan przedcukrzycowy, cukry czasem mi przekraczają 120, zwykle nie przekraczają 130, dosłownie kilka razy zdarzyło się mi mieć 150 czy 160 (ale to wtedy kiedy nie przestrzegałam diety lub miałam duży stres przedślubny). Nie wiem co mam robić, czy brać te leki bez konsultacji z moim lekarzem? Mam wizytę w czwartek za tydzień dopiero

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Ciężko mi się pisze, bo mam poparzone pół dłoni. Robiłam dzisiaj tż jak zwykle herbatę do pracy - do termokubka. Jak zwykle zakręciłam i chciałam sprawdzić, czy nie cieknie a tu nagle nakrętka dosłownie wybuchła i cały wrzątek wylał mi się na rękę. Nasmarowałam maścią i teraz już mniej piecze
oj bidulka
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 08:35   #4027
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

zapomniałam się pochwalić, że wczoraj wieczorem ponad 2,5 godziny bolał mnie brzuch jak na okres i to dość mocno, no-spa nie pomagała już byłam w strachu, że nadszedł mój czas ale przeszło dziś tylko delikatnie pobolewa

Sorceresss
a Ty zauważyłaś u siebie, że wody się sączą? czy od początku miałaś niedużo? bo u mnie do tej pory z tym AFI było napisane, że w normie i żadnych cyferek lekarz nie podawał a teraz zwrócił uwagę, że mało i pytał jak tam ze śluzem, czy ostatnio było więcej i jak konsystencja
Stary 2013-02-21, 08:42   #4028
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

a w ogóle dziś miałam sen: że wstałam rano , włączyłam wizaż a tam na pierwszej stronie trzeci bobasek
no to czekamy ciekawe czy proroczy sen

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
dziś pełne 36 tygodni! Jeszcze 4 do TP
Zaczynamy 9 miesiąc

a ja mam cały czas poczucie że muszę się wyspać. że jakiekolwiek akcje będą mieć miejsce w nocy i ja będę neptykiem....
Cukrzycówki a cóż z nami jak poród będzie trwał 36 godzin?! bez jedzenia? czy nam coś w kroplówce podadzą?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 08:51   #4029
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
hej

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Klementyna i Joanna szczególnie dla Was za wizyty. zauważyłyście, ze nasze maluchy ważą prawie tyle samo? Joanny 3100, mój też (dokładnie 3097) i Klementynki 3000 idą chłopaki łeb w łeb. może się umówimy i ustalimy jakąś wspólną datę porodu?
zauważyłam właśnie..
klementyna pewno na nas nie poczeka, będzie pierwsza.. tak wnioskuję po jej ostatniej wizycie a Ty kiedy chcesz rodzić?
a właśnie kiedy masz następną wizytę?

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 08:55   #4030
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

Sorceresss
a Ty zauważyłaś u siebie, że wody się sączą? czy od początku miałaś niedużo? bo u mnie do tej pory z tym AFI było napisane, że w normie i żadnych cyferek lekarz nie podawał a teraz zwrócił uwagę, że mało i pytał jak tam ze śluzem, czy ostatnio było więcej i jak konsystencja
Dopiero 3 tyg temu pierwszy raz lekarz zwrócił na to uwagę. Do tej pory miałam w normie. Bałam się jakiś czas temu (2m-ce), że mi się sączą wody - ale lekarz posprawdzał wszystko i stwierdził, że wsio szczelne, sprawdził też czy nie mam jakiejś infekcji (nie miałam). Ja doszłam do wniosku, że to pęcherz i w sumie parę razy wyłapałam moment kiedy się okazało, że moje przypuszczenia się sprawdzają.
Ostatnio na wizycie oglądał mi dokładnie szyjkę i też mówił, że wszystko szczelne (nie wiem jak on to widział)... Obejrzał żołądek i pęcherz małego - oba pełne więc układ pokarmowy i moczowy działa...

Powiedział, żeby spokojnie do tego podchodzić i się nie martwić, że wszystko w porządku tylko trzeba obserwować te wody... No, i pilnować ruchów maluszka!

Wiesz, Ty jesteś już 2tyg do przodu w stosunku do mnie więc masz o tyle lepszą sytuację Idę w przyszły piątek na wizytę i zobaczymy co tym razem powie... a Ty kiedy wizyta???

Terry Pratchett
Stary 2013-02-21, 08:58   #4031
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
zauważyłam właśnie..
klementyna pewno na nas nie poczeka, będzie pierwsza.. tak wnioskuję po jej ostatniej wizycie a Ty kiedy chcesz rodzić?
w środę mam iść na samo ktg a 5.03 normalna wizyta niedawno mówił, że ta która była we wtorek będzie już ostatnia i tak jak Wam pisałam straszył porodem do końca lutego więc się go pytam: czyli przewiduje doktor że dotrwam do 5.03? a on na to: niewiadomo... także wiem, że nic nie wiem
we wtorek na usg też próbowałam podpytać czy ten lutowy poród dalej aktualny, to mi powiedział, że to nie matematyka i ciężko przewidzieć nie wiem czy to hormony ale troszkę zaczyna mnie on drażnić

klementyna nie bądź taka zaczekaj na nas mi pasuje następny tydzień
chociaż najbardziej chciałabym w marcu rodzić, może być nawet 1.03 ja marcowa to i niech synek będzie

tak sobie liczyłam, że jeśli maluch dotrwałby do terminu i rósł 200g tygodniowo to będzie miał prawie 4kg
Stary 2013-02-21, 08:59   #4032
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny witam się w 39 tyg. do terminu porodu zostało 10 dni
no nic zabieram się za czytanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ja właśnie też
rozkłada mnie spałam popołudniu, zimno mi, bolą mnie mięśnie i zaraz idę spać, bo umieram
:
zdrówka

Cytat:
Hej dziewczyny! Wróciłam ze szpitala, po rozmowie z pediatrą i...
w piątek Jaśka może iść do domu! (jak nic się nie zmieni oczywiście) po 10 dniach zamiast 4 tyg! Ja jutro muszę iść do szpitala i zostać tam na noc żeby się oswoić. Nawet nie wiecie jak się cieszę.
No...
To zaraz Was ponadrabiam
super wieści

Cytat:
kurujcie się dziewczyny pościel to ja też muszę wyprasować mamusia tż ostatnio coś mówiła, że jak będę w szpitalu to przyjdzie do nas i przygotuje łóżeczko........ znając ją przeleciałaby całe mieszkanie czy mam wysprzątane więc za taką pomoc to ja dziękuję
:
ja już wczoraj uprasowałam Julka już chciała ubierać poszewki ale poczekam do poniedziałku jeszcze
Stary 2013-02-21, 09:05   #4033
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Dopiero 3 tyg temu pierwszy raz lekarz zwrócił na to uwagę. Do tej pory miałam w normie. Bałam się jakiś czas temu (2m-ce), że mi się sączą wody - ale lekarz posprawdzał wszystko i stwierdził, że wsio szczelne, sprawdził też czy nie mam jakiejś infekcji (nie miałam). Ja doszłam do wniosku, że to pęcherz i w sumie parę razy wyłapałam moment kiedy się okazało, że moje przypuszczenia się sprawdzają.
Ostatnio na wizycie oglądał mi dokładnie szyjkę i też mówił, że wszystko szczelne (nie wiem jak on to widział)... Obejrzał żołądek i pęcherz małego - oba pełne więc układ pokarmowy i moczowy działa...

Powiedział, żeby spokojnie do tego podchodzić i się nie martwić, że wszystko w porządku tylko trzeba obserwować te wody... No, i pilnować ruchów maluszka!

Wiesz, Ty jesteś już 2tyg do przodu w stosunku do mnie więc masz o tyle lepszą sytuację Idę w przyszły piątek na wizytę i zobaczymy co tym razem powie... a Ty kiedy wizyta???
5 marca. mi gin tłumaczył, że wody płodowe to to co mały połyka i wysikiwuje więc sprawdził mu nerki i wszystko w porządku było. Później pierwszy raz widziałam kolory na usg, bo sprawdzał przepływy, też w porządku.

na fotelu byłam, nic nie mówił więc myślę, że wszystko ok

a co do infekcji to mam tego wrednego drożdżaka... myślisz, że to może mieć wpływ na ilość wód?
dostałam na to jakieś globulki dopochwowe, bo irygacje tamtum rosa nie pomagały a nawet pojawiło się po nich swędzenie
Stary 2013-02-21, 09:09   #4034
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
tak sobie liczyłam, że jeśli maluch dotrwałby do terminu i rósł 200g tygodniowo to będzie miał prawie 4kg
mój w skończonym 40tc miałby 3900 (licząc te 200g/tydzień).

Oj, mój gin też taki... nie powie jakiej wagi się spodziewać (powiedział, że jest dużym dzieckiem, ale może np teraz przestać tak rosnąć bo nie idzie przyrost wagi liniowo o dzieciątek), kiedy poród... troszkę mnie to denerwuje, ale z drugiej strony po co mam się na coś nastawiać teraz... Trwam sobie w takiej ciążowej wegetacji od wizyty do wizyty... i tylko spokój może nas uratować

Jam z 12 marca, mąż z 15 marca, ale wolałabym urodzić jeszcze później

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
a co do infekcji to mam tego wrednego drożdżaka... myślisz, że to może mieć wpływ na ilość wód?
może na ilość wód nie, ale na wzmożoną wilgotność w majtusiach... przez co może się wydawać, że się wody sączą...

a widzisz... mnie przepływów teraz nie sprawdzał... bo podobno jakaś niewydolność łożyska może powodować małą ilość wód... no ale tak samo jak Tobie sprawdzał narządy maluszka (bałam się jak szlak!!!).

Myślę, że musimy się uspokoić i nie martwić aż tak! Będzie dobrze!!! Ciągle jesteśmy w normie (dolna granica, ale norma!!!).

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-02-21 o 09:11
Stary 2013-02-21, 09:10   #4035
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
zostało coś? podziel się
zapraszam

Cytat:
Nie dużo bo ma tylko 2230g ale stwierdzili że skoro dobrze je, przybiera to może wyjść szczególnie że jest dość niespokojna jak nas nie ma...
Dostałam tylko receptę na proszek który zwiększa kaloryczność mleka, musiałam specjalnie zamówić w aptece, co od razu po szpitalu zrobiłam i jutro po 11.00 ma być do odbioru.

k:
ostatnio pytałam o wagę ale pewnie umknęło, niech rośnie maleńka

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
kurcze ...moja ginka za to mnie już odchaczyła - mam w ogóle nie przychodzić czyli ost.wizyta z usg i badaniem szyjki była 18 styczn. a 2 tyg.temu miałam te usg tylko aby zobaczyć żołądek małego a tak to koniec ... i to mi nie pasuje .....
więc może lepiej teraz częściej .....
trochę to dziwne która by to ciąża nie była powinna jednak kontrolować

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

Misia jednak się opala pod lampami. 10 godzin dostała. Poziom bilirubiny ma 14 a od 15 dają na lampy ale dr zadecydowała żeby dać profilaktycznie. Dobrze ze jest ze mna w pokoju to sobie na nia zerkam. glosno chodzi to urzadzenie nie wiem czy dam rade zasnac w ogole.

A ja dalej robię okłady z soli 10% tak piecze ze łzy leca do oczu same. Mam nadzieje ze żadnej z was to nie spotka i nie będziecie musiały tak się męczyć jak ja. O ile poród będę wspominać dobrze to polog jako koszmar dosłownie =/
trzymajcie sie dziewczyny

Cytat:

A tak w ogóle: dziś pełne 36 tygodni! Jeszcze 4 do TP
Zaczynamy 9 miesiąc
Stary 2013-02-21, 09:16   #4036
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
w środę mam iść na samo ktg a 5.03 normalna wizyta niedawno mówił, że ta która była we wtorek będzie już ostatnia i tak jak Wam pisałam straszył porodem do końca lutego więc się go pytam: czyli przewiduje doktor że dotrwam do 5.03? a on na to: niewiadomo... także wiem, że nic nie wiem
we wtorek na usg też próbowałam podpytać czy ten lutowy poród dalej aktualny, to mi powiedział, że to nie matematyka i ciężko przewidzieć nie wiem czy to hormony ale troszkę zaczyna mnie on drażnić

klementyna nie bądź taka zaczekaj na nas mi pasuje następny tydzień
chociaż najbardziej chciałabym w marcu rodzić, może być nawet 1.03 ja marcowa to i niech synek będzie

ja następną mam 04.03..
mam nadzieje, że nie doczekam w dwupaku..
ja też marcowa - 6.03
mi pasuje nawet już zaraz, teraz..

eee tam 4 kilo.. 3700 tylko..

Stary 2013-02-21, 09:21   #4037
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
no pięknie... to kiedy rodzisz? Bo nie chcę tu jęczeć (chociaż jestem głosem wielu dziewczyn) ale nuuuuda....
)
a no nuda
ale ja wolałabym poczekać jeszcze kilka dni aż mi ten katar minie bo się zamęczę mąż mi powiedział ze w czwartek za tydzień mogę rodzić

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

i ja też marcowa jakby co 9.03
Stary 2013-02-21, 09:23   #4038
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dzień dobry !

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
chyba przemówiłaś mi do rozumu....
A Ty co tam nawywijałaś, mówiłaś że jesteś grzeczna

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
OC dziękuję Ci za opinię, cenię sobie każdą, ale zdziwiłaś mnie, bo tam na miejscu spotkałam różne dziewczyny, wiesz jak to jest jak się czeka godzinami razem w kolejce, to się rozmawia i odniosłam wrażenie, że te moje przekroczenia to jest właśnie "mały pikuś", tak samo twierdziły pielęgniarki, kiedy im dzisiaj rano pokazałam rozpiskę i nie były pewne, czy lekarz zdecyduje się przepisać mi insulinę, powiedziały, że to nie jest pewne przy takich wynikach. Więc sama już nic nie wiem. Mam problem z samodyscypliną i silną wolą, przyznaję się do tego bez bicia. Bardziej mi dzisiaj chodziło o ten lek na ciśnienie, bo z insuliną jestem w stanie się pogodzić (lekarzy z Kopernika traktuję jako właśnie lekarzy specjalistów od cukrzycy, a nie od innych dolegliwości typu ciśnienie). Dodatkowo nie widzę potrzeby dodatkowych badań w poradni patalogii, kiedy jestem pod stałą obserwacja i kontrolą mojego lekarza. A tak jak pisałam odniosłam wrażenie, że zostałam dziwnie nieprzyjemnie potraktowana dzisiaj i nie wiem z jakiego powodu (jeszcze po wymienieniu nazwiska mojego lekarza prowadzącego). Pani doktor, u której wcześniej byłam na Kopernika była o wiele milsza, a tez była rzeczowa.
Postanowiłam jutro ruszyć z insuliną i przyłożyć się do diety, natomiast z tym lekiem na ciśnienie wstrzymam się kilka dni i pomierzę w domu kilka razy dziennie. Jeśli nadal będę miała takie wyniki, to zdecyduję się je brać. Cały czas łudzę się, że to ciśnienie to były nerwy podświadome i świadome przed ślubem, a teraz stres mi się zmniejszy
Wiesz akurat, dla mnie te gadki z kolejki to był już pisałam tu kiedyś o tym raczej przykład pewnej patologi, bo tam normą były właśnie przekroczenia, jedzenia słodyczy, łamanie diety, dziwne to było.. Mówię tylko jak ja to oceniam, ja przy takich przekroczeniach nie broniłabym się przed insuliną, dla mnie drobne to jak rozumiem kilka jakie miała Pani na poziomie lekko ponad 120. Co do tych innych zaleceń, można dopytać swojego lekarza, ale wiadomo jak mu ufasz nie świrować, bo po co A odnośnie tego przypilnowania diety, to ja bym jednak jadła tak jak teraz plus przepisane jednostki insuliny, bo jak teraz narzucisz sobie straszny reżim i będziesz brała insulinę to możesz się wpędzać w hipoglikemię, a to też niedobre.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Akurat z robotą lipnie, bo miała być jakaś budowa ale w końcu właściciele się nie dogadali, od tego poniedziałku był na innej to elektryka znowu padła i musi czekać aż elektryk zrobi, a do niedzieli musi wrócić bo nie wiadomo jak to ze mną będzie a nie wybaczyłby sobie jakby go przy narodzinach nie było
zresztą jeszcze przeprowadzka nas czeka w następnym tygodniu więc wyjścia nie ma
A to pech, no ale ważne że wraca A potem się odkujecie.

Cytat:
hej

Cytat:
Cukrzycówki a cóż z nami jak poród będzie trwał 36 godzin?! bez jedzenia? czy nam coś w kroplówce podadzą?!
Teoretycznie tak, w praktyce nie sądzę żeby Twój czy mój lekarz dał Ci rodzić 35 godzin bo to znaczy że coś nie idzie

Cytat:
A bo palnął za pierwszym razem głupotę i brnie bez sensu dalej, nawet jakbyś miała jakieś objawy nie da się przewidzieć kiedy dokładnie będzie poród.
Stary 2013-02-21, 09:27   #4039
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
mój w skończonym 40tc miałby 3900 (licząc te 200g/tydzień).
mój 3700 a gin kiedyś mówił, że przewiduje 3500-3600 ale ja tam myślę, że pod 4kg podejdzie, bo ostatnio troszkę przyspiesza

Cytat:
Jam z 12 marca, mąż z 15 marca, ale wolałabym urodzić jeszcze później
ja i mój ojciec z 19 marca więc fajnie by było jakby maluszek do nas dołaczył i na macierzyński roczny bym się załapała ale chyba nie da rady dotrwać do tej daty

Cytat:
a widzisz... mnie przepływów teraz nie sprawdzał... bo podobno jakaś niewydolność łożyska może powodować małą ilość wód... no ale tak samo jak Tobie sprawdzał narządy maluszka (bałam się jak szlak!!!).

Myślę, że musimy się uspokoić i nie martwić aż tak! Będzie dobrze!!! Ciągle jesteśmy w normie (dolna granica, ale norma!!!).
nooo... u nas jakoś długo przyglądał się sercu, bo normalnie tylko zerkał, parę sekund, wsio ok i do widzenia a teraz oglądał i oglądał a ja cała w nerwach
ale masz rację tylko spokój może nas uratować będzie dobrze

aha zadam tylko jeszcze jedno pytanie i już odganiam od siebie myśli o wodach. zastanawia mnie czy jak się ma mało wód to można przegapić ich odejście przed porodem? trochę liczyłam, że po tym poznam że się zaczęło, bo z tymi skurczami to nigdy niewiadomo

Cytat:
ja następną mam 04.03..
mam nadzieje, że nie doczekam w dwupaku..
ja też marcowa - 6.03
mi pasuje nawet już zaraz, teraz..

eee tam 4 kilo.. 3700 tylko..
to już prawie 4kg

teraz i zaraz to jeszcze nie pościele dopiero schną umówmy się na następny tydzień w ostateczności odpuszczę ten marzec ciekawe co klementynka na to swoją droga jakbyśmy urodziły wszystkie trzy w tym samym terminie to okazałoby się który lekarz ma najlepsze usg
a może Kasia wyznaczy nam jakiś termin
Stary 2013-02-21, 09:33   #4040
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
to już prawie 4kg

teraz i zaraz to jeszcze nie pościele dopiero schną umówmy się na następny tydzień w ostateczności odpuszczę ten marzec ciekawe co klementynka na to swoją droga jakbyśmy urodziły wszystkie trzy w tym samym terminie to okazałoby się który lekarz ma najlepsze usg
a może Kasia wyznaczy nam jakiś termin
prawie..
no tak, nieźle by było.. ale raczej marne szanse..
można spróbować, może uda się jej trafić..

Stary 2013-02-21, 09:35   #4041
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
czyli przewiduje doktor że dotrwam do 5.03? a on na to: niewiadomo... także wiem, że nic nie wiem
on też nie wie
mój mówi: "do zobaczenia za tydzien lub natychmiast"

Cytat:
Trwam sobie w takiej ciążowej wegetacji od wizyty do wizyty... i tylko spokój może nas uratować
ta wegetacja najgorsza ale spokoj dobry na wszystko

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A Ty co tam nawywijałaś, mówiłaś że jesteś grzeczna
jestem wybitnie grzeczna, chyba nigdy w zyciu tak grzeczna dietowo nie bylam... jedyny grzech: kompot z suszu w wigilię
ale mi czasem wywala... fakt że nie przekracza 130...
ale do poziomu 95 duzo mi brakuje... cały czas sie waham czy na kolacje brac insuline i z dnia na dzien loteria (poki co na moja korzysc)...

Stary 2013-02-21, 09:40   #4042
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
on też nie wie
mój mówi: "do zobaczenia za tydzien lub natychmiast"
wiem wiem, tego nie wie nikt, ale np mojej szwagierce nie wyznaczał już wizyty po 37 tyg tylko powiedział, że jeśli nie urodzi to w ostatnim tygodniu ma przyjśc na wizytę i ktg

szkoda, że nikt nam nie powie konkretnej daty byłoby o wiele łatwiej, można się przygotować psychicznie, nie lubię niespodzianek
Stary 2013-02-21, 09:40   #4043
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
ooo właśnie dokładnie tak mam, chodzę i stękam tylko, chociaż staram się niezbyt głośno bo młoda zaczeła udawać że też ma aż 2 Tymki w brzuchu i też łapie się za brzuch i wzdycha

Cytat:
n

IDą łeb w łeb Ciekawe jak bedzie przy urodzeniu
Cytat:

zauważyłam właśnie..
A tam nie poczeka. Poczeka, poczeka,byle nie za długo;p tez bym wolałarodzI w marcu, ale 27 mam na KTG a jak do marca nie ebdzie sie nic działo to 4 na oddział już... U mnie chyba sie boi, zebym nie przenosiła, bo to łózysko już dojrzałe... ALe na 1.03 mozemy się umówi do porodu;p
Qrcze z tymi wodami, to tak jest, ja osttanio tez mam sporo sluzu i to brazowawy (po ostatnim badaniu krwawiłam) i tez zaczynam schizowac...Ale tak m chyba byc.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 09:40   #4044
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,

Cytat:
no dobra, rozgryzłaś mnie - mieszczę się na stojąco

Cytat:
A tak w ogóle: dziś pełne 36 tygodni! Jeszcze 4 do TP
Zaczynamy 9 miesiąc

Cytat:

super ze masz fajną położną a do czego ta lidokaina? a to miałaś cesarkę? ja myślałam że oba naturalne miałaś
za tydz.
oba natural. ,znieczulenie na cięcie krocza...
Stary 2013-02-21, 09:42   #4045
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A tam nie poczeka. Poczeka, poczeka,byle nie za długo;p tez bym wolałarodzI w marcu, ale 27 mam na KTG a jak do marca nie ebdzie sie nic działo to 4 na oddział już... U mnie chyba sie boi, zebym nie przenosiła, bo to łózysko już dojrzałe... ALe na 1.03 mozemy się umówi do porodu;p
Qrcze z tymi wodami, to tak jest, ja osttanio tez mam sporo sluzu i to brazowawy (po ostatnim badaniu krwawiłam) i tez zaczynam schizowac...Ale tak m chyba byc.
dobra to umawiamy się na 1.03 Joanna może być?
Stary 2013-02-21, 09:45   #4046
jolanT
Zadomowienie

witam!
brawo za wszystkie kolejne tygodnie
coś czuję, że jak się zacznie to na całego z tymi P

Cytat:
ja mam kocyk z tej firmy jest bardzo miękki minusem jest kolor, który nie jest aż tak żywy jak na zdjęciu ja mam akurat ten wzór http://www.calvado.pl/kocyk-df-juwel...3-id-2522.aspx
zastanawiam się czy kupić.. zobaczę jeszcze co w sklepach jest..
ale właśnie wygląda tak milusio na zdj

Cytat:
hahahha

u mnie noc spokojna
2 razy na siku to u mnie normalne..
piję sobie melisę na noc..

Agnjeska
Twoja Jaśka to dzielna dziecina

LiwkaO
trzymajcie się ciepło
oby okres połogu szybko przeminął!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 09:48   #4047
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
widze że nie ja jedna tak sypiam..
o 12 poszłam spać
o godz 2-ciąża z zaskoczenia na TLC
drzemka
godz 4- ta co sprzata domy na TLC (nie było o krokodylach na animal planet a zawsze o 4 oglądam )
o 5- salon sukien ślubnych na TLC
a później oglądnęłam z mamą zmierzch
teraz ledwo patrze na oczy

QUOTE=kwiatuszekkk21;3936 3475]w środę mam iść na samo ktg a 5.03 normalna wizyta niedawno mówił, że ta która była we wtorek będzie już ostatnia i tak jak Wam pisałam straszył porodem do końca lutego więc się go pytam: czyli przewiduje doktor że dotrwam do 5.03? a on na to: niewiadomo... także wiem, że nic nie wiem

tak sobie liczyłam, że jeśli maluch dotrwałby do terminu i rósł 200g tygodniowo to będzie miał prawie 4kg [/QUOTE]
Lekarz nie wróżka
a tak to nie ma sensu liczyć, bo mi wychodziło prawie 5kg, a tu się okazało że przez 4 tyg przybrał 300g
faktycznie te dzieciaczki nie przybierają tak jak się mówi tylko tak jak sobie chcą

Ejj zostawcie mi Joanne, ona czeka na mnie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2013-02-21 o 09:49
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 09:49   #4048
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda, że nikt nam nie powie konkretnej daty byłoby o wiele łatwiej, można się przygotować psychicznie, nie lubię niespodzianek

i depilacja, i wlosy ulozone, i chlop przy mnie.. marzenia

Stary 2013-02-21, 09:51   #4049
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

ALe na 1.03 mozemy się umówi do porodu;p
Cytat:
dobra to umawiamy się na 1.03 Joanna może być?
no to ok.. 1.03.. następny piątek.. na porodówkę marsz..

Stary 2013-02-21, 09:52   #4050
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem wybitnie grzeczna, chyba nigdy w zyciu tak grzeczna dietowo nie bylam... jedyny grzech: kompot z suszu w wigilię
ale mi czasem wywala... fakt że nie przekracza 130...
ale do poziomu 95 duzo mi brakuje... cały czas sie waham czy na kolacje brac insuline i z dnia na dzien loteria (poki co na moja korzysc)...
No to dobrze że się udaje i pamiętaj że w nocy masz zapewne niskie, więc to obniża średnią i jak rano masz powiedzmy do tych 110, potem jeden dobry zbity insuliną, i potem jeden np 118 to i tak jest lepiej niż gorzej

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości