|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
Z jednej strony twierdzi, że go motywuję, że widzi, mimo braku utraty wagi, poprawę w mojej sylwetce, natomiast czasem mi dowala takimi typowymi dla niego żarcikami ![]() Ja i tak nie jem wędlin za często. Hmm, wezmę to pod uwagę. Chyba że powinnam dodatkowo brać coś lekko podkręcającego metabolizm? Cytat:
Cycki mi zmalały, brzuch też, górę mam szczuplejszą niż dół, mam mocne nogi niezależnie od "poziomu otłuszczenia", tendencje do opuchlizny w tych rejonach, wyraźny cellulit (cellulit mam od podstawówki, teraz tylko się powiększa ).Ostatnio TŻ zrobił schab na kanapki. Też wkurzający ten Twój TŻ ![]() Cytat:
A ściągałaś ją skądś, czy puszczasz filmiki z jej strony? |
|||
|
|
|
#4112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś zrobię Mel B tą 15 min na cale ciało. Co d facetów- to mój się boi że schudnę..bardzo. Cieszy się że ćwiczę ale bardzo pilnuje żebym zjadła coś porządnego po. Kochany ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
A to takie żarciki lepiej jednym uchem wpuścić drugim wypuścić. Mój wczoraj też zapytał w połowie skalpela- "matko! długo jeszcze będziesz tu machać tymi nogami?!?!? " No motywacja że hej. Ja pewnie z YT będę ćwiczyć- to krótkie treningi są - nie ma co ściagać tylko codziennie włączyć co innego.
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja widzę w moim brzuchu ogromny potencjał, żeby był zaj.ebisty
|
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=65 dla nie szokers czego laska dokonała.
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Nieźle!
A propos diety jeszcze - czytałam na SFD, że w przypadku niektórych kobiet na spadek wagi wpływa rezygnacja z nabiału (twarogi, jogurty, mleko). Z czym to jest związane? Ja tam mogę ograniczyć nabiał, ale 2-3 kaw z niewielką ilością mleka sobie nie odmówię, zwłaszcza w pracy
|
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja póki co nie mam kondycji na Zuzkę, a teraz i tak mnie czeka przerwa od interwałów dopóki mi się układ pokarmowy nie uspokoi. Na szczęście siłowo mogę ćwiczyć. Cytat:
Cytat: Jak już wspomniano, mleko jest źródłem estrogenów, przede wszystkim dlatego, że uzyskiwane jest od krów ciężarnych w okresie laktacji. Pewne badanie naukowe wykazało, że niektóre osoby przyjmują wraz z nabiałem 370ng estrogenów dziennie, podczas, gdy pewna popularna pigułka antykoncepcyjna Diane-35 zawiera ich 0.035mg, czyli "tylko" 1000x więcej. Oczywistym jest, że takie coś nie pozostanie bez wpływu na gospodarkę hormonalną kobiety. Skutki nadkonsupcji jogurtów i twarogów widzimy u pań na diecie Dukana - zaburzenia cyklu miesiączkowego są często spotykane. Co do kawy, to zacytuję kolegę - nie po to Bóg stworzył kawę czarną, żeby ją zabielać i słodzić. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2013-02-20 o 15:48 |
||
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O..ciekawe- ja nabiału nie jadłam jak karmiłam ![]() Cytat dobry. Ja się zgadzam..to samo tyczy się whisky- nie po to ją bóg stworzył żeby do niej colę lac. No ale jest też motyw podłej kawy i podłej whisky. Ja mam w pracy rozpuszczalną- której bez mleka nie da się wypić. W domu oddzielnie mielę ziarna kawy i robię kawę w ekspresie ciśnieniowym- taką grzech zalewać czymkolwiek.
|
|
#4118 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jeśli się na nią porwę to pewnie i tak w domu z YT będę ćwiczyć ![]() Jak schudnę to też pewnie będę gruszką :cwaniak: moje najbardziej problemowe miejsca to tyłek i uda ![]() Cytat:
Cytat:
Diane to ja żarłam prawie 10 lat bez przerwy ![]() Kolega ma rację powiedziałam to ja, która jak to mówi mój kolega pije mleko z kawą Idę poćwiczyć dzisiaj Jillian Michaels 6 pack
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-02-20 o 18:53 |
|||
|
|
|
#4119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() od poniedziałku porzuciłam picie kawy, czytałam, że może stymulować zwężanie naczyń krwionośnych, a to jedna z przyczyn zimnych nóg i rąk asiuk, betti, w takim czekam na zdjęcia waszych brzuchów
|
||
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się za chwilę zabieram za ćwiczenia, ale jeszcze nie wiem, za co - napiszę jutro
![]() Kostka mnie boli w lewej nodze - tak bez powodu. Mam z nią spokój przez miesiąc-dwa, potem znowu zaczyna mnie boleć. Mam nadzieję, że dam radę cosik poćwiczyć. Pomyślę o tym nabiale. Nie no, ja do kawy muszę trochę mleka wlać. Nie daję go dużo, i nie słodzę. Kawę uwielbiam. Z ekspresu - ciśnieniowego lub przelewowego. |
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Asiuk, spróbuj dolewać do kawy mleko sojowe - może ci posmakuje akurat i będziesz miała problem z głowy ja nie ćwiczyłam wczoraj ani przedwczoraj, mam chyba skok jakiś, bo czuję się bez sił, no i przytyłam nagle znowu |
|
|
|
#4122 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Cytat:
cały czas mi zimno, czasem nawet latem Cytat:
mnie od wczoraj boli kolano, myślałam, ze zaraz mi przejdzie, ale nie. Muszę iść na usg, a tymczasem przykleilam sobie taśmy, żebym mogła ćwiczyć Też lubię kawę z expresu. W domu nie dorobilam się jeszcze mam tylko taki dzbanuszek - zaparzacz, to się chyba kawiarenka zwie ![]() A jeszczez cyklu uprzejmości Tz wczoraj po cwiczeniach:Ja: no od razu czuje sie szczuplejsza ![]() Tz z usmieszkiem: noooo widac Haniu, chyba wczoraj nie zauważyłaś. Pytałam się gdzie pumpernikiel kupujesz, bo ja jeszcze w CK nie znalazłam, a lubię bardzo
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten dzbanuszek do kawy to kawiarka
|
|
|
|
|
#4124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Miskowa, z soją lepiej uważać, bo zawiera fitoestrogeny i też wpływa na układ hormonalny. Skoro Asiuk lubi z mlekiem krowim, to niech pije na zdrowie
Zalecenie jest takie, żeby z nabiałem nie przesadzać, a nie żeby całkowicie go wyeliminować. Betti, hania ci odpowiedziała bodajże na poprzendniej stronie Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi nie przemarzają. Poza tym niemożliwe chyba, żebyś miała odmrożenia, jak nosisz rękawiczki. Może to związane z jakąś reakcją alergiczną? A ten ból rąk i stóp to jaki jest? kiedy go odczuwasz? kiedy się nasila? co dokładnie cię boli? |
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja spróbuję z nią jutro. Dziś znowu Skalpel, wczoraj zrobiłam na szybko 15 min trening z Mel B. Bez szału- ot taka rozgrzewka po całodziennym siedzeniu przy biurku.
..no może poza pompkami. Ręce coś tam czuję. Cytat:
![]() Mąż mi kupuje..najpewniej w Społem...bo to jego ulubiony sklep - poza lidlem i PiP. Ale Społem ma koło domu więc tam bywa najczęściej.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2013-02-21 o 09:57 |
|
|
|
|
#4127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ból odczuwam jak przemarznę, potem przez kilka godzin czuję taki ból w stawach, jakby łamanie. |
||
|
|
|
#4128 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak to jest jak się na telefonie czyta Z rękami tak mam w tym roku i tak jest lepiej, w ubiegłym to miałam problem. Ze stopami jest lepiej, nie marzna aż tak ![]() Cytat:
Cytat:
Spróbuj Jillian, spodoba Ci się
|
|
#4129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
![]() Zastanawiam się nad RTG. Cytat:
Masakra z tymi palcami. Dziewczyny, ćwiczyłam wczoraj z Zuzką Zrobiłam ZWOW 1 - bardzo intensywny, mam słabiutkie ramiona, burpees bardzo ciężko mi idą, nie umiałam zrobić ich porządnie. A te przysiady na jednej nodze (pistols) to w ogóle poezja - owszem, zrobiłam, ale musiałam się trzymać biurka Starałam się je robić bez wypychania kolan - tak jak Zuzana. Nie mam szans wstać z takiego przysiadu Ale podoba mi się!Rozgrzewkę zrobiłam z Chodakowską, z Turba spalania, rozciąganie z miłym panem ( 8 min. stretch). |
|||
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz od czasu do czasu zjeść i soczewicę i tofu i się nie przejmować. Gdybyś jadła to codziennie w dużych ilościach, to miałoby negatywny wpływ |
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie ćwiczę od4 dni, najpierw chrzest a teraz po prostu źle się czuję i bez ćwiczeń a po 10 minutach zawroty głowy, zbiera się na wymioty
![]() Teraz spróbuję znów, będę mieszać Jillian z Mel b w zależności na co będzie ochota i ile czasu na ćwiczenia. Bardzo fajna ta strona smakoteriapa, jeszcze zdrowy-talerz.pl mi się podoba. Powiedzcie mi, niektóre rzeczy takie jak amarantus to tylko sklepy ze zdrową żywnością czy trafiają się np w carrefourze? Ja z dietą problem mam taki że praktycznie nie jemy mięsa
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-02-21 o 10:17 |
|
|
|
#4132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zawzięlaś się na te ćwiczenia
|
||
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aha, to dobrze. Nigdy tofu nie jadłam, więc nie wiem, czy mi zasmakuje. Czuję po prostu ogromną chęć robienia czegoś ze sobą, nuż nawet nie chodzi o samo chudnięcie, ale o lepsze samopoczucie, kondycję i przeświadczenie, że mam siłę
|
||
|
|
|
#4135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj wyczytałam że ta 1 nie jest najlepsza na początek Dziewczyny piszą że polecają na pierwszy rzut : 6,8,20,33,34,39![]() W ogóle na wątku Zuzkowym przeczytałam że niektóre dziewczyny pierwsze razy z nią robią godzinę np... Co chwila pauza bo inaczej zawał Także wiesz sukces że dotrwałaś do końcaCytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Nic specjalnego. Smakuje jako tako jak sie zaleje sosem sojowym. Ale sos sojowy taki zwykły sklepowy to glutaminian więc lepiej nie jeść.
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Soja miała być, a z rozpędu wyszła soczewica ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- można, można a nawet należy ![]() Chodziło o soję i tylko w przypadku, gdy masz chorą tarczycę |
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
uff, już sie wystraszyłam że coś znowu z soczewicą nie tak..a jadamy bardzo dużo.
|
#4138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wow, Asiuk fajnie, ze tak polubilas ćwiczenia Zwow 1 wydaje się trudny, można się zmęczyć od samego patrzenia Co to za mily Pan? ![]() Cytat:
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie żałuję w sumie. Planuję ułożyć sobie tygodniowy plan z tymi zwow - codziennie coś innego, w niedzielę przerwa (albo w środku tygodnia - nie wiem). Taki plan powtórzyć 2 razy może i ułożyć następny plan ![]() Mam jakiś przepis na jajecznicę z tofu, muszę spróbować. A w jakiej formie głównie? Ja zrobiłam ostatnio zupę marchewkową (krem) z soczewicą, mam przepis na taki dip z soczewicy, ale ponadto nie znam nic godnego uwagi. |
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
no jak to nie znasz miłego pana? http://www.youtube.com/watch?v=dnBhn7YSsnM
ja z soczewicy robię placki - fajne, bo do pracy można zabrać i zjeść na zimno podobno smaczna jest jeszcze ciecierzyca, ale ja u mnie w mieście nie mogę dostać Edytowane przez xzora Czas edycji: 2013-02-21 o 11:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

).

ale jeśli się na nią porwę to pewnie i tak w domu z YT będę ćwiczyć