Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 08:36   #4591
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Dziewczyny gratuluję udanych wczorajszych wizyt! przeczytałam wszystkie relacje fajnie, że wszystko w porządku z dzieciaczkami

ja lecę do wanny, bo dziś też wizyta

i jeszcze się pochwalę, wczoraj kupiliśmy termometr THERMOFLASH LX26 w SuperPhramie, był na promocji z 209.99 na 149.99 na allegro średnio kosztuje około 170 Panie w aptece bardzo go polecały, bo już miałam brać ten z microlife za 100. I faktycznie wczoraj trochę o nim poczytałam i ma dobre opinie, przetestowany - polecam
Kupiłam jeszcze trochę kosmetyków z hippa bo były na promocji, żel do mycia włosów i ciała, szampon, pielęgnacyjny płyn do kąpieli i krem na odparzenia. Dostałam masę próbek m.in z musteli dla dzidzusia na odparzenia

Oglądaliśmy jeszcze wózki, tylko w smyku więc nie miałam okazji zobaczenia wszystkich modeli jakie mnie interesowały. Ale zrobiliśmy porównanie xlandera move z maxi cosi mura i wygrał xlander. Łatwiej i szybciej się go składa, poza tym x zajmuje mniej miejsca po złożeniu, więc wygoda z przewożeniem... no i gondolka w tym maxi cosi jest większa co niekoniecznie jest nam potrzebne w lecie. Ogólnie pani mówiła, że oba modele są na takim samym poziomie, z górnej półki itd. ale bardziej spodobał nam się ten x. I tu nastał problem z kolorem o ile byłam przekonana, że gdybyśmy decydowali się na X L to wzięlibyśmy ten kolor europa http://x-lander.pl/wp-content/upload...ve2-europa.jpg, ale nie wiem czy nie jest za ponury dla dziewczynki ? no i pojawiły się 2 nowe kolory:

http://x-lander.pl/wp-content/upload...ca-limited.jpg

co myślicie o tych 3ech kolorach? bo ja już zgłupiałam zarzekałam się, że chce ciemny wózek a wczoraj ta afryka mnie urzekła...

chce jeszcze zobaczyć te wózki mutsy i quinny i ostatecznie zdecydować
Stary 2013-02-21, 08:36   #4592
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
U Ciebie już tylko 2 tygodnie A podałaś stronę gabinetu, który jest bardzo blisko mojego domu

Ja ostatnio się sama z siebie śmieję (razem z TŻem) jak stękam i jęczę jak próbuję w nocy do łazienki wstać, albo się w łóżku z boku na bok przewrócić. Już nawet nie chcę myśleć co będzie dalej
U nas to samo. Tż najbardziej śmieszy nie tyle to stękanie, co odsapnięcie na koniec. Błogie "ahhh". Jakbym przerzuciła 2 tony węgla.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 08:37   #4593
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ufff...

Nadrobiłam

Na początek wielkie dzień dobry! Witamy się z Kubusiem w 25 tc!

Muszę się Wam pochwalić, że Mężu wczoraj kupił wózek Małemu (była i licytacja i kup teraz, ja licytowałam, a Mąż twierdził, że jemu się bardzo podoba i klikną kup teraz), a ja wylicytowałam fotelik Tak więc z najgrubszych wydatków, chyba już wszystko
Dzisiaj postaram się ogarnąć chociaż część pozostałej wyprawki, żeby później nie kwiczeć, że kasy nie starczy- wolę rozłożyć to na 2-3 miesiące
A jaki kupiliście??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 08:37   #4594
szprotka_mada
Wtajemniczenie

A pokazuję

Jeżeli chodzi o wózek, to mnie bardziej urzekła inna aukcja z innym kolorem, ale rączki były strasznie poobdzierane, więc stanęło na tym. W sumie kolor neutralny i laskę też bym w takim posadziła
http://allegro.pl/show_item.php?item=3040023976
Trzeba go tylko odebrać, ale tym ma się zająć kuzynka Męża, a późnij będziemy się głowić jak go odebrać od Niej

A fotelik taki http://allegro.pl/show_item.php?item=3039857892
Stwierdziliśmy z Mężem, że na bank będziemy dużo jeździć autem, więc musi być coś "porządnego", a nie jakieś jałowe nosidełko.

Nowy wózek z fotelikiem Maxi Cosi kosztuje ok 1800-2000zł, nam wyjdzie z przesyłką ok 1150. Myślę, że warto było...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 08:38   #4595
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche
uzależniajmy młodych od małego, nie?
pewnie, w końcu przemysł farmaceutyczny musi hulać

Cytat:
Napisane przez cloche
a vibowit pyszny był bezpośrednio z torebki

szprotka za 25t i gratuluję wózka i fotelika
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 08:40   #4596
nuna2
Zakorzenienie

pearl87 za wizytę

metropoli za wizytę

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Takie ceratkowe Canpol.

Hmm... przemyślę to

Kupujecie nosidełko albo chustę ? Bo się zastanawiam nad nosidełkiem, bo z chustą nie wiem czy sobie poradzę...
zastanawialam sie, ale zrezygnowałam... będzie lato szkoda dziecko przegrzewać.
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mnie nie leci ale nie martwi mnie to, jak nie będę mogła karmić to przeżyje
mi też, ale uważam, że jeszcze za wcześnie

axella za wymiarowe dziecko.
Stary 2013-02-21, 08:40   #4597
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Ufff...

Nadrobiłam

Muszę się Wam pochwalić, że Mężu wczoraj kupił wózek Małemu (była i licytacja i kup teraz, ja licytowałam, a Mąż twierdził, że jemu się bardzo podoba i klikną kup teraz), a ja wylicytowałam fotelik Tak więc z najgrubszych wydatków, chyba już wszystko
Dzisiaj postaram się ogarnąć chociaż część pozostałej wyprawki, żeby później nie kwiczeć, że kasy nie starczy- wolę rozłożyć to na 2-3 miesiące
pokaż wózek
i brawo za 25 tc!!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 08:43   #4598
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
I tu nastał problem z kolorem o ile byłam przekonana, że gdybyśmy decydowali się na X L to wzięlibyśmy ten kolor europa http://x-lander.pl/wp-content/upload...ve2-europa.jpg, ale nie wiem czy nie jest za ponury dla dziewczynki ? no i pojawiły się 2 nowe kolory:

co myślicie o tych 3ech kolorach? bo ja już zgłupiałam zarzekałam się, że chce ciemny wózek a wczoraj ta afryka mnie urzekła...
mi się najbardziej podoba europa ze względu na uniwersalność
i za wizytę

Cytat:
A pokazuję

Jeżeli chodzi o wózek, to mnie bardziej urzekła inna aukcja z innym kolorem, ale rączki były strasznie poobdzierane, więc stanęło na tym. W sumie kolor neutralny i laskę też bym w takim posadziła
Trzeba go tylko odebrać, ale tym ma się zająć kuzynka Męża, a późnij będziemy się głowić jak go odebrać od Niej
Stary 2013-02-21, 08:43   #4599
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ale super łupy, no i ceny
zdaj proszę relację jak ten termometr
potestowaliśmy na sobie, kotach, herbacie i wodzie wyniki dawałam identyczne przy mierzeniu 3 razy, albo z różnicą rzędu 0,2
myślę, że dużo negatywnych opinii bierze się z nieczytania instrukcji, a jest wiele rzeczy na które trzeba zwrócić uwagę aby mieć dokładny pomiar:
a) musisz być w domu minimum 30 minut
b) nie mierzyć dziecku temp. zaraz po jedzeniu lub w trakcie
c) jeśli czoło jest spocone albo pokryte kremami itp. należy je oczyścić
d) jeśli mamy podejrzenia, że pomiar jest niepoprawny należy 3 razy zmierzyć
e) mierzymy w odległości do 5 cm

i jeszcze jedna rzecz, napisane jest wyraźnie, że badania wykazały, że najdokładniejszą metodą mierzenia temperatury u maluchów do 6 miesięcy jest metoda odbytnicza co mnie martwi, bo sobie tego nie wyobrażam:/

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
u wielu dziewczyn świetnie spisuje się szampon pokrzywowy z yves rocher, on ma als - aluminium l s jego też nie każdy musi tolerować... ale poczekałabym, bo YR ostatnio zmieniło chyba opakowania, trzebaby sprawdzić, czy składy też.
a tak poza tym to zależy od twoich włosów i skóry głowy. szamponów bez sls jest duuuuużo, ale niestety w zwykłej drogerii to raczej wyjątki. całkiem do rzeczy są szampony lavera (basis sensitive, z mleczkiem pomarańczowym i z mleczkiem mango już próbowałam, wszystkie fajowe), w przypadku tłustego skalpu szampony z glinkami, np. urtekram, oj duuuużo tego... niektórzy zaczynają od babydream, ale według mnie to nie jest szampon dla dorosłych, długich włosów. może tylko zniechęcić do dalszych prób. ale zależy od włosów, niektóre się nie plączą, dają radę ale w ogóle ważna jest umiejętność masowania skalpu bez plątania całej czupryny. ja np. po basenie myłam się i włosy żelem hipp - jak się ostrożnie umyje kłaki, to plątaniny nie ma. a oleje też zmyje kurcze, jak mi jeszcze coś do głowy przyjdzie, to podpowiem...
ja właśnie mam tłusty skalp i dlatego byłam skalp szamponem z cls a resztę włosów odżywką, ale w ciąży jest smalec, polecasz więc ten urtekram? coś jeszcze ewentualnie? dla mnie baby dream odpada robił mi na włosach jeden klej, horror po prostu
Stary 2013-02-21, 08:45   #4600
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff...

Nadrobiłam

Gratuluję zakupu wózka
Super
Ja dalej czaję się na Mutsy, ale po ostatnich wydarzeniach, normalnie się boję kupić cokolwiek...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 08:45   #4601
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny gratuluję udanych wczorajszych wizyt! przeczytałam wszystkie relacje fajnie, że wszystko w porządku z dzieciaczkami

i jeszcze się pochwalę, wczoraj kupiliśmy termometr THERMOFLASH LX26 w SuperPhramie, był na promocji z 209.99 na 149.99 na allegro średnio kosztuje około 170 Panie w aptece bardzo go polecały, bo już miałam brać ten z microlife za 100. I faktycznie wczoraj trochę o nim poczytałam i ma dobre opinie, przetestowany - polecam
Kupiłam jeszcze trochę kosmetyków z hippa bo były na promocji, żel do mycia włosów i ciała, szampon, pielęgnacyjny płyn do kąpieli i krem na odparzenia. Dostałam masę próbek m.in z musteli dla dzidzusia na odparzenia

Oglądaliśmy jeszcze wózki, tylko w smyku więc nie miałam okazji zobaczenia wszystkich modeli jakie mnie interesowały. Ale zrobiliśmy porównanie xlandera move z maxi cosi mura i wygrał xlander. Łatwiej i szybciej się go składa, poza tym x zajmuje mniej miejsca po złożeniu, więc wygoda z przewożeniem... no i gondolka w tym maxi cosi jest większa co niekoniecznie jest nam potrzebne w lecie. Ogólnie pani mówiła, że oba modele są na takim samym poziomie, z górnej półki itd. ale bardziej spodobał nam się ten x. I tu nastał problem z kolorem o ile byłam przekonana, że gdybyśmy decydowali się na X L to wzięlibyśmy ten kolor europa http://x-lander.pl/wp-content/upload...ve2-europa.jpg, ale nie wiem czy nie jest za ponury dla dziewczynki ? no i pojawiły się 2 nowe kolory:

Masz w Stalowej Woli Super Pharm? Moje dziewczyny z Lublina, strasznie narzekają, że nie ma tam u nas jeszcze tej sieci, a tu proszę SW lepiej stoi pod tym względem
Przetestuj proszę ten termometr, może też bym zakupiła...

Rozumiem Twój dylemat... Afryka piękna, Europa bardziej praktyczna... Co tu zrobić??

za wizytę

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
LEcę pod prysznic bo muszę się ogarnąć bo do lekarza na 13,30, a zanim mi włosy się wysuszą to potrwa.
Za Waszą wizytę również czekamy na relację!

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
U nas to samo. Tż najbardziej śmieszy nie tyle to stękanie, co odsapnięcie na koniec. Błogie "ahhh". Jakbym przerzuciła 2 tony węgla.
O tak, na koniec wielka ULGA!

Cytat:
A pokazuję

A fotelik taki http://allegro.pl/show_item.php?item=3039857892
Stwierdziliśmy z Mężem, że na bank będziemy dużo jeździć autem, więc musi być coś "porządnego", a nie jakieś jałowe nosidełko.

Nowy wózek z fotelikiem Maxi Cosi kosztuje ok 1800-2000zł, nam wyjdzie z przesyłką ok 1150. Myślę, że warto było...
Jasne, że warto, te wózki Jedo Fyn są bardzo polecane
To obie będziemy pomykać z Jedo tego lata
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 08:46   #4602
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Moja gin robi usg co wizytę więc nie muszę się zapisywać dodatkowo na szczęście - ufff.
Zawsze to kilka złotych w kieszeni...
ja też dodatkowo nie muszę się zapisywać, bo usg robi mi ten sam lekarz, który prowadzi ciążę, ale usg nie mam na każdej wizycie, bo wg mnie nie jest to w każdym przypadku koniecznie potrzebne.
Stary 2013-02-21, 08:47   #4603
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

A po winko to już nie? Za mną coraz bardziej chodzi... Muszę oblukać gdzie mam najbliży P i P i może TŻa uproszę, to mi kupi

ehheh a wiesz ze wzilam , ale pojechalam do drugiego Piotra i Pawła bo w tym kolo mnie nie bylo pini orzeszkow , a tam za to bylo winko rózowe :P jutro bede pila na imprezie wiec dam znac jak walory smakowe hehehe a nawiasem mowiac zaplacilam 17 zl za 100 gram orzeszkow masakra chyba do niemiec bede jezdzila po nie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
HAHAHA, a ja dziś znowu gadałam przez sen w nocy... Mąż nawet zapisał, co dokładnie mówiłam: "ci cicici ciiiiiiiiiiiiiiiiiiii, oj już nie gadaj nie potrzebne mi to teraz" Ja jestem nienormalna
ehhe a ja sapie i dysze i chrapie heheh
Cytat:
Dokładnie!

Ja też mam dziwną rozmiarówkę na metkach, a część ciuszków w ogóle bez metek i właśnie zamierzam je tak poukładać- małe, średnie, większe

za wizytę!

Zakładaj pessar! Młody będzie bezpieczniejszy, a Ty będziesz spokojniejsza!

za wizytę!

To leż, odpoczywaj i niczym się nie przejmuj! Będzie dobrze!

za wizytę i gratuluję siuśka!

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja słyszałam, że laktator avent ręczny super ciągnie, i w większości przypadków wystarczy. na elektryczny zdecyduję się pewnie dopiero w razie konieczności. kupiłabym teraz, to pewnie jak na złość by się okazało, że żadnego nie potrzebuję
moja psiapiolka po 3 dzieci tez uzywala tylko aventa recznego i zadowolona , wiec pozycze od niej bo ten co sister mi dala na baterie to masakra nic nie ciagnieee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 08:48   #4604
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ja dalej czaję się na Mutsy, ale po ostatnich wydarzeniach, normalnie się boję kupić cokolwiek...

----

Powiedzcie mi, czy zamierzacie kupować sterylizator do butelek/smoczków? Kuzynka mówi, że warto, ale w sumie nie wiem co z tym fantem zrobić

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 08:48   #4605
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

daj znać jak termometr ja kupuje europę bardzo mi się podoba america, ale uważam, że będzie brudny po pierwszym wyjściu, co do jaskrawych kolorów ja nie jestem fanką i przyciągają owady w lecie:P nie sądzę, żeby Europa była za ponura dla dziewczynki, zdecydowałam się na nią nie znając płci jeszcze kupuje na 2-kę a może druga dziewczyna nam się trafi:P
Stary 2013-02-21, 08:49   #4606
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
U Ciebie już tylko 2 tygodnie A podałaś stronę gabinetu, który jest bardzo blisko mojego domu
3 tyg., bo co tyle mam wizyty lubię saską kępę moja przyjaciółka na studiach tam mieszkała
Stary 2013-02-21, 08:50   #4607
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja też mam przez ciążę uczyć sie hiszpańskiego.. a skad się uczysz?
Teraz uczę się z książki wydawnictwa Assimil, ale przedtem brat przesłał mi kurs na płytce (Pimsleur), który zgrałam na telefon i codziennie w pociągu sobie słuchałam (o ile nie trafił sie na tyle rozklekotany, że w ogóle nic nie było słychać). Mieszkałam ok. 4 miesięcy w Hiszpanii, ale wtedy posługiwałam się angielskim i teraz trochę żałuję. Niby hiszpański jest prosty, ale jak doszłam do czasów przeszłych....to Ciężko ogólnie mi się zmotywować. Wcale się nie cieszę, że jestem na L4. Gdybym miała bliżej do pracy, to siedziałabym teraz przy swoim biurku
A co do wagi, to..ja wystartowałam z 70-ciu kg. Przytyłam sporo po tym, jak zaczęłam codziennie spędzać na dojazdach 4,5 godziny dziennie. Im wcześniej się wstaje, tym wcześniej trzeba zjeść. Kolację jadłam po 19, a szlam spać o 21, więc organizm nie dał rady przerabiać na bieżąco. Co dziwne ja zawsze ważę więcej niż koleżanki, które wyglądają podobnie. Przez 4 lata dużo trenowałam i może to dlatego. Mieszczę się w M-kę, więc nie jest źle Niestety nie łudzę się, że na tym się za3mam, bo moja kumpela przytyła w ciąży 20 kg, a teściówka 30, tyle, że potrafiła zjeść np 10 ptysi naraz (tak mi opowiadała). Masakra jakaś
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 08:54   #4608
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

----

Powiedzcie mi, czy zamierzacie kupować sterylizator do butelek/smoczków? Kuzynka mówi, że warto, ale w sumie nie wiem co z tym fantem zrobić
ja nieee garnek mam od wyparzania
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 08:56   #4609
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
ja raczej nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 08:56   #4610
Mysia mysz
Zakorzenienie

powiem Wam szczerze a propo wózków, że te najdroższe mura i quinny zupełnie do mnie nie przemawiają w obu spacerówkach jest strasznie mało miejsca, nie wiem jak tam się mieści starsze dziecię w zimowych ciuchach (ale może to moje wrażenie), nie ściągana wkładka w spacerówce ( w wózku za 3k?!) a w murze ten plastikowy pałąk między nogami dzieciaczka mnie przeraża
znajomy nas chciał przekonać do mury i zarzuciłam linkiem TŻ a on wykrzyknął "ależ on jest brzydki!" na co ja w szoku, bo nie wiedziałam, że facet może mieć jakąkolwiek opinię na temat wyglądu wózka
a jak widzę dzieciaczki w quinny to mam wrażenie, że siedzą w jajku

doedukujcie mnie laski, może ja nie dostrzegam jakich mega zalet tych wózków, za które warto tyle zapłacić?
Stary 2013-02-21, 08:57   #4611
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dzięki za opinie odnośnie kolorów

Cytat:
daj znać jak termometr ja kupuje europę bardzo mi się podoba america, ale uważam, że będzie brudny po pierwszym wyjściu, co do jaskrawych kolorów ja nie jestem fanką i przyciągają owady w lecie:P nie sądzę, żeby Europa była za ponura dla dziewczynki, zdecydowałam się na nią nie znając płci jeszcze kupuje na 2-kę a może druga dziewczyna nam się trafi:P
Ja też nastawiałam się na europę, ale po wczorjszych oględzinach sama nie wiem , ta afryka nie jest taka oczo☠☠☠na tylko przygaszona, oryginalnie wygląda a co do prania beżowego wózka to bez przesady, ja w białej kurtce śmigałam po 2 miesiące w zimie i uwierzcie, że naprawdę nie była brudna... z resztą prania się nie boję xlander ma fajne to, że zawsze można zmienić kolor wózka za 250-300zł - bo są te kolor paki

ASH- w Stalowej mam Rosmana, i jakieś inne drogerie, superpharm jest w rzeszowie, godzinka drogi ode mnie
Stary 2013-02-21, 08:57   #4612
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Komiksowa witamy fajnie, ze dolaczylas. ciekawe ile jeszcze ciezarnych podglada i nie ma odwagi wlaczyc sie do dyskusji :P podoba mi sie, ze tak ladnie sie rozpisalas - pierwszy post i od razu taki "na temat" dla kazdego cos milego.

przyznam sie bez bicia, ze to ja pisalam o Mieszku ale imie bardzo mi sie podoba. opisywalam wyklad mojego dr-a na studiach z ktorym mialam wyklady na temat imion, nazwisk itd. (polonistyka). blagal nas zebysmy dzieciom nie dawali dziwacznych imion, tylko piekne polskie imiona (on Jaroslaw ). i w sumie nie wiem dlaczego, ale opowiadal, ze woli jak jego sasiadka wola z okna "Mieeeeszko, Mieeeeeszko" (tu dodal anegdotke, ktora opisywalam "juz tu nie mieszko) niz Denisku czy Simonko! :P ogolnie naleze do tolerancyjnych osob, kazdy wybiera takie imie jak chce. byleby pasowalo do nazwiska i pozwolilo dziecku normalnie funkcjonowac w pozniejszym zyciu. chyba o tym moim kontekscie pisalas
licze na jakies fajne kresowe przepisy...

dziekuje za info o lozeczku! to chyba znow do mnie mam w planach malowanie...mowisz, ze to az takie wyzwanie? technika gabkowa nawet do mnie przemawia :P ciekawe co na to tz. jaka wybraliscie farbe? ekologiczna do drewnianych zabawek dla dzieci? i czy jest matowa?
wiem, wiem, na bank będzie jedyny z takim dziwacznym imieniem w promieniu co najmniej 100 km, ale to już postanowione nam znajomi od razu zaczęli śpiewać piosenkę T-raperów znad Wisły - Mieszko, Mieszko, nasz koleżko...co mnie bardzo drażni i mają przyzwolenie tylko do porodu, potem buzie na kłódkę Natomiast na Jarosława ja bym się z kolei nie zdecydowała, nie w tym kraju Miała być Jagódka, ale gin rozwiał wszelkie wątpliwości, a to imię mi się tak podoba Może następnym razem (o ile nie sfiksuję po tym pierwszym).
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 08:58   #4613
xal
Zakorzenienie

Wy spać nie możecie? Mam tyle nadrabiania od wczoraj wieczór ....

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 08:58   #4614
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

----

ja mam kupiony z tommee tippee nie jest to zakup niezbędny, bo możesz gotować ale tu wrzucasz na 2 minuty i gotowe
Stary 2013-02-21, 09:01   #4615
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
dla idealnej Zuzi

Ja powoli spadam spać... przeglądałam laktatory i nie wiem jaki wybrać...

Moja prośba :

Jutro rano jak już zawitacie na wątek Mamusie to proszę Was o opinie jaki laktator polecacie/kupujecie - ręczny czy elektryczny i jakiej firmy... Wyczytałam że elektryczna Medela jest dobra, a z ręcznych polecają Aventa.

Teraz już spadam, dobrej nocy
mam zamiar kupować ręczny z avent, butelki i smoczek też już z tej firmy.

Cytat:

A propos ciiii, to mój tż też gada przez sen czasem. Kiedyś się przebudziłam, a on się kręci i gada... "Ciiiiiiiiiiiiiiiiiii i - i takim ściszonym głosem -, tej krwi tu jest za dużoooo..." Nie wiedziałam czy brechtnąć na głos śmiechem, czy spierdzielać.
hehe aż się uśmiechnęłam
Cytat:
No co Ty często taka nie w sosie ostatnimi czasy? Musisz coś porobić co Cię cieszy
właśnie to mnie dobija... Że nic nie mogę robić... Wczoraj wstałam tylko podgrzać obiad, bo mama zrobiła, ja miałam tylko dać ziemniaki do gotowania, resztę odgrzać... no i stwierdziłam, że jak już wstałam to umyje 5 talerzy... nie umyłam... tak mi się spinał brzuch... Chodzi mi o to, że czuje sie kompletnie bezużyteczna... Siedzę cały dzień w domu, nigdzie nie wychodzę poza lekarzem praktycznie... Sporadycznie zdarzyło się kilka razy... Boję się jak będzie po porodzie bo teraz wyjść o schodach do kuchni a ja sapię... Będę mieć tak zastane mięśnie... Coś co mnie cieszy wymagało by chodzenia... Chciałabym cokolwiek zrobić... Nie mogę nic...
Chciałabym sie cieszyć ciążą jak wiele tu dziewczyn wyjść do sklepu, jechać pooglądać wózeczki, ciuszki... Chociaż popatrzeć, pomacać bo allegro to nie to samo...wyjść na pizze ze znajomymi... Nawet pojechać do teściów...
Cytat:
Ciekawe jak to jest z tymi ubrankami. Zawsze myślałam, że jak dziecko się rodzi 60cm, to ubranka 56 ma na styk, albo za małe. A jak ma 63 cm, to od razu zaczyna się ubierać od rozm. 62. Ostatnio jednak mnie znajoma uświadomiła, że jej mały miał 62cm jak się urodził i długo używała rozm. 56, a w 50 się mieścił. No i pampki "jedynki" też na pewno wykorzystam, wg niej.
właśnie ostatnio też się nad tym zastanawiałam jak to jest... Ale jak Bóg pozwoli i urodzę w terminie, to już będzie praktycznie lato, więc jak bratowa mi da rzeczy po synku, to będę miała te cieplejsze a mi pozostaje dokupić coś letniego.
Cytat:
Ufff...

Nadrobiłam

za kolejny tydzień i wózek

kciuki za dzisiejsze wizyty...
Stary 2013-02-21, 09:02   #4616
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za opinie odnośnie kolorów

Ja też nastawiałam się na europę, ale po wczorjszych oględzinach sama nie wiem , ta afryka nie jest taka oczo☠☠☠na tylko przygaszona, oryginalnie wygląda a co do prania beżowego wózka to bez przesady, ja w białej kurtce śmigałam po 2 miesiące w zimie i uwierzcie, że naprawdę nie była brudna... z resztą prania się nie boję xlander ma fajne to, że zawsze można zmienić kolor wózka za 250-300zł - bo są te kolor paki

ASH- w Stalowej mam Rosmana, i jakieś inne drogerie, superpharm jest w rzeszowie, godzinka drogi ode mnie
wiesz ja się boję jak go np. złoże i wrzucę do bagażnika, czy jak będize błoto na jesieni i ktoś mnie ochlapie, tego typu rzeczy, przy maluchu to się rozleje tu i tam coś pewnie, ale wiesz wózek jets piękny, więc jak Cię to nie przeraża to kupuj africa oczo... nie jest, tylko nie wiem czy do czerwonego też muchy lecą? gdzieś na forach czytałam, że do tych zielonych strasznie ciągnęło
Stary 2013-02-21, 09:02   #4617
Ani@1987
Rozeznanie

Hej dziewczyny nie nadążam za Wami!!
Zaraz tez mam dziś wizyte u nowego lekarza... ponieważ mialam ubezpieczenie z firmy i korzystałam prywatnie, a teraz firma stwierdziła ze za duzo to ich kosztuje i bede chodzic do konca ciazy panstwowo do szpital w którym chce rodzić, mam nadzieje ze lekarz okaże sie ok, swojego wczesniejszego barodzo polubiłam i tak dobrze, bezpiecznie sie przy nim czułam...ale nie stac mnie niestety tu na prywatne wizyty, których wiadomo w ostatnim trymestrze jest duzo...Zapisałam sie też jutro na usg do szpitala (tam tak mialam ze usg robił inny, tez super lekarz) bo jestem juz w 30 tyg ale moze ten lekarz robi na kazdej wizyciechce isc z mezem a on jutro specjalnie wolne sobie weźmie wiec nie wiem? 3majcie kciukimusze zaraz leciec!!milego dnia wszystkim mamusiom!!!!
Stary 2013-02-21, 09:04   #4618
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
powiem Wam szczerze a propo wózków, że te najdroższe mura i quinny zupełnie do mnie nie przemawiają w obu spacerówkach jest strasznie mało miejsca, nie wiem jak tam się mieści starsze dziecię w zimowych ciuchach (ale może to moje wrażenie), nie ściągana wkładka w spacerówce ( w wózku za 3k?!) a w murze ten plastikowy pałąk między nogami dzieciaczka mnie przeraża
znajomy nas chciał przekonać do mury i zarzuciłam linkiem TŻ a on wykrzyknął "ależ on jest brzydki!" na co ja w szoku, bo nie wiedziałam, że facet może mieć jakąkolwiek opinię na temat wyglądu wózka
a jak widzę dzieciaczki w quinny to mam wrażenie, że siedzą w jajku

doedukujcie mnie laski, może ja nie dostrzegam jakich mega zalet tych wózków, za które warto tyle zapłacić?
co do ilości miejsca - to samo mówiła nam pani w sklepie, że w x l jest w spacerówce dużo więcej miejsca niż w tej murze. Ale cena obu tych wózków była zbliżona, różnica max. 200 zł mura w promocji 3w1 kosztował ok. 2900, xlander move ok. 1200 + 300 kolorpak +600 gondolka+ fotelik, to też mniej więcej podobnie cenowo co mura
muszę spytać mojego kolegi, który ma sklep z wózkami jakie ceny mógłby zaproponować wizażankom
Stary 2013-02-21, 09:04   #4619
nuna2
Zakorzenienie

co do wózków- więcej niż 1200 za nowy nie dam... Uważam, że dużo też płaci się za firme.

Sterylizatory do butelek-nie kupuje
Stary 2013-02-21, 09:07   #4620
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa
wiem, wiem, na bank będzie jedyny z takim dziwacznym imieniem w promieniu co najmniej 100 km, ale to już postanowione nam znajomi od razu zaczęli śpiewać piosenkę T-raperów znad Wisły - Mieszko, Mieszko, nasz koleżko...co mnie bardzo drażni i mają przyzwolenie tylko do porodu, potem buzie na kłódkę
nie wiem czy to dziwaczne imię, sama znam dwóch Mieszków, no i chrześniak koleżanki też dostał tak na imię.

Cytat:
Napisane przez xal
Wy spać nie możecie? Mam tyle nadrabiania od wczoraj wieczór ....
ja mogę, ale to w nocy. później wzywa mnie praca
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości