|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
melduję że nie śpimy od 5
![]() Idze tak się spodobały przewroty na brzuch, że nie będzie leżeć na plecach i koniec.I się siłuje mądralińska. ![]() Ja chcę spać Melania jest boska
|
|
|
|
#3692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Dzień dobry
![]() Mój Anti dzisiaj wyjątkowo obudził się chwilę po 3, a nie po 4 i poszalał tylko godzinę, więc spaliśmy jeszcze 2 godzinki między 4, a 6, więc czuję się całkiem wyspana. A teraz gadzikowi zawiesiłam pluszowe serducho na pałąk ( k czy g ? ) i gada do niego od 3 minut, więc kolejny sukces. Może to będzie dobry dzień? Tfum tfu, aby nie zapeszyć. ![]() No i już nie mogę doczekać się spaceru! Cytat:
![]() To co, ostro trenujemy nasze maluchy? Cytat:
Nooo widać, że dziewczyna zachwycona nowym "towarem". ![]() Czekamy.
|
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
colds, Melania jak zawsze śliczna
<3asiulka czekamy ![]() dearlie super,oby tak dalej ![]() mnie dzis maly zaskoczyl na maksa,pierwszy raz jak zasnal o 20:30 (bez butli ktora zawsze podaje wieczorem żeby dluzej pospal) i obudził sie o 6:00 szok,wcześniej mu sie taka przerwa rekordowa nie zdarzyla
|
#3694 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
tak wcześnie mnie tu jeszcze nie było ale idę dziś na 12 do pracy bo teraz nie ma prądu.Kawkę sobie piję właśnie bo moje dziecko nie dało mi pospać. Widzę, że u was coraz więcej ząbków. U nas nie ma ząbka żadnego ![]() Milka po codziennych ćwiczeniach bardzo lubi leżeć na brzuchu i niestety już nie czuje potrzeby przekręcania się na plecy. Słoiczki - zmęczy jeden na dwa dni. Daję jej na zmainę warzywa z owocami, woli owoce zdecydowanie. A ja mam kopkę prania ale porzuciłam prasowanie i tylko wymięte do szafki wkładam i prasuję na bieżąco. Nie da się ogarnąć wszsytkiego na raz
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze melcia zadowolona z dostawy
![]() Wolności! Wizazyje z dzieckiem na rękach i psem na kolanach, bez śniadania i w pizamie. Kawy!!!
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
palenie skraca wydalanie z krwi kofeiny o polowe szybciej niz u nie palacego
około 2 razy wiecej antyoksydantów zawiera kawa od hebaty. picie 3 filizanek dziennie przedluza zycie zwłaszcza kobiety zatem pijmy kawe kobietki +Okej to tyle co wyczytałam z jednej książki jakieś przepisy bo teraz bede leciec następną
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Tośko śpi już 30 minut!
Czyżby dziecko mi się naprawiało? Dałam mu wczoraj wieczorem tę Camilię, więc może mu ten lek rzeczywiście ulgę przyniósł?Laski zabijcie mnie, alw poruszę znowu temat kleiku. Pamiętam tylko, że Iwa daje 1,5 łyżeczki i któraś z Was chyba 4 miarki. A reszta? Ja jestem aktualnie na 2 miarkach na 150ml wody i nie wiem do jakiej ilości powinnam dążyć, bo na opakowaniu chyba była mowa o 6-7 łyżeczkach, a jak to jest w praktyce? I jeszcze jedno... co kupujecie na wiosenne spacery? Jakiś cieniutki kombinezon czy jakąś kurteczkę? Pytam, bo mi Antek powoli wyrasta z ostatniego kombinezonu zimowego... łudzę się, że już zimowego nie będę musiała kupować, bo w końcu ta wiosna zechce przyjść, więc co będzie najlepsze na spacery? Cytat:
|
|
#3698 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i nie wiem kiedy nawet zrobi bo jej wychodzą bez najmniejszego wysiłku.![]() Cytat:
śliczna jak zawsze A ja muszę kończyć bo moje dziecię już nie śpi i na mnie zagląda. A miałam jeszcze napisać, że powoli kończy mi się mleko w cycach, a tylko jedno karmienie opuszczam. Jak opuszczę dwa od marca to pewnie mleczko bye bye trochę mi smutno no....
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa albo któras buszujaca jeszcze w sh
czy moglabys poszukac kurteczki na rozm.74/80 na zimniejsza wiosne? taka niedorgą. Bo maly mi z kombinzeonu juz wyrasta,ledwo go zapinam juz i wogole czapke ma juz cos za mała ![]() Bylabym bardzo wdzieczna ![]() Chyba ze jutro moze uda mi sie wyjsc popatrzec moze co bedzie u nas na ciuchach,ale wątpie. |
|
|
|
#3700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a kawa... proszę
|
|
#3701 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka! Dzis mam meza w domu, a od jutra nie bedzie go przez kilka dni
![]() Zosia dala mi popalic w nocy po raz pierwszy. Obudzila sie o 3, dalam jej cyca, nie chciala zasnac, zdrzemnela sie na pol godz, o 4 znow pobudka, potem o 6, i od tej pory nie spi...boli mnie glowa od tego wstawania i zasypiania, nie lubie drzemek w ciagu dnia, jestem po nich rozbita. |
|
|
|
#3702 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej Wam,
Cytat:
jabłuszko jest pycha. Moja wczoraj oszalała na punkcie jarzyn z rybą ![]() Cytat:
Cytat:
Staram się tylko rozciągać. Ogólnie polecam Yogę dla odchudzających. Jak się regularnie ćwiczy to na prawdę przynosi efekty. Byłam wczoraj u fryzjera. Włosy obcięte na krótko i jestem bardzo zadowolona. Fryzjerka stwierdziła, że dopóki karmię to włosy będą wypadały. Masakra z tym wypadaniem, normalnie robią mi się zakola... |
|||
|
|
|
#3703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Jesteś ubezwłasnowolniona ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż pojechał do pracy a ja pije kawke Fabiś sie bawi w kołysce a Gracjanek je serek
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
JA na chwilę bo też mam dzisiaj męża w domu Chcieliśmy iść do kina na Django, ale tylko wieczorami grają... Także mamy dzień dla siebie. |
|
|
|
#3706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3707 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3708 |
|
Wtajemniczenie
|
I muszę pochwalić męża - bo chyba rzadko go chwalę.
Wczoraj koło 23:00 zaczął grać na kompie. Mnie jakoś tak zmogło i zasnęłam na kanapie. Po czym budzi mnie i mówi, że mam iść do łóżka. Patrzę na zegarek, a tam 1:00. No to pytam dlaczego tak długo grał. A On na to : grałem?może się rozejrzyj? - patrzę a cała kuchnia i salon wysprzątane.
|
|
|
|
#3709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) a potem idę na posiedzenie |
|
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami w�tek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra to która się wybiera dziś do Roska?bo to od dziś ten rabat +10% czy coś pochrzaniłam?
|
|
|
|
#3714 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pożycz męża ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
ale mam zamiar dostać minus 10 % |
||||
|
|
|
#3715 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Nie chwalę ale Mati dziś się obudził o 2.44 a później o 5.07 ![]() Cytat:
Śliczności Cytat:
Cytat:
A sama chyba nie pójdę bo dwa dni temu wyszłam do US, no kawałek mam a zdążyłam kupić dwie bluzki, a miałam oszczędzać. No ale tak to jest jak człowiek wyjdzie sam, jak spuszczony ze smyczy normalnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli podawałam kaszkę mleczno-ryżową, a teraz chcę ją zamienić na kleik, to muszę go wprowadzać, czy mogę od razu dać? I jeśli będę dawać np. kukurydziany, a potem będę chciała dać ryżowy, to też muszę wprowadzać?
|
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ratujcie!
Zuzanka ma okropny katar. leje się z noska dosłownie. Kaszle. Byłam wczoraj u pediatry. stwierdziła delikatne szmery ale mówiła, że to od zatkanego nosa nie chce mi się wierzyć, bo dla mnie to jak początek zapalenia oskrzeli. Biedna męczy się strasznie. Wczoraj od 20 do 3 wyła. A ja prawie razem z nią, bo nie umiałam jej pomóc. Jedynie, gdy była w pionie, to jakoś mogła oddychać. Nie wiem już co więcej, oprócz kropelek, odciągania, oklepywania i leków (jedynie fleganimę i fenistil dostała) mogę jej podać. No i maść majerankowa pod nos. serce mni się kraje, gdy patrzę na o moje biedne dziecko. I sił już nie mam. Bo przez dwie ostatnie noce spałam może po 3 godziny i po prostu pada... Co mogę jej jeszcze dać, żeby nosek odetkać?
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maggie, a przedzwoń może do Waszej przychodni czy istnieje u Was opcja wypożyczenia nebulizatora? U nas można na 7 dni wypożyczyć bezpłatnie, a później 2zł za dzień. Może inhalacje chociaż solą fizjologiczną (bo leki to pewnie na receptę) by pomogły? Nie wiem czy na katar, ale napewno dobrze wpłynęło by na górne drogi oddechowe, gdyby to jednak były oskrzela (tfu tfu oby nie!).
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

trochę mi smutno no....