|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
czarnula widzę że jesteś z Dolnego Śląska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w.ogole ta wizyta była taka szybka, że tylko weszlismy i zaraz wyszliśmy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Termin do okulisty na przyszły rok ??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny,dzięki za miłe przywitanie
![]() Jestem z Lubina,a ty?
![]() |
#3637 |
Rozeznanie
|
A propos laktacji. Albo mój ma skok (11 tydz.) albo mam kryzys laktacyjny (3 miesiąc). Dzisiaj je co godzinę a teraz przed zaśnięciem karmiłam go godzinę i 20 min
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko w ogóle jest tak nieprzewidywalne, że dzisiaj np. wciągnęło AŻ 20ml... a zrobiłam 90ml standardowo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Malinowe mi nawet zasmakowało więc jutro sobie zgrzewkę kupię ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Zakorzenienie
|
łeee, daleko, szkoda
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | ||
Zakorzenienie
|
mówisz, że to kwestia unormowania... no to fajnie.
a powiedzcie, wcześniej mnie sutki nie bolały, no nie licząc samych początków, ale teraz od paru dni prawy sutek tak mnie boli podczas karmienia... nie wiem co jest grane, mleko leci więc chyba się nie przytkał?! Cytat:
a co do okulisty to porażka! nam w ogóle pielęgniarka środowiskowa powiedziała, że dobrze jest pójść do okulisty do pierwszego roczku z dzieckiem Cytat:
a to na przepukline czy o co chodzi? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | ||
Rozeznanie
|
Ja tylko karmelowe
![]() Może może, tylko trochę przeraża mnie takie jedzenie przez tyle czasu. Kiedyś miałam w nocy taką sytuację (też po dniu kiedy dużo i często jadł), obudził się na karmienie, zjadł z jednego cycka 10 min, odbiło mu się, dałam drugiego na 10 min, i już miałam go brać do odbicia bo zasypiał a tu nagle ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Co do sutka to może ci troszkę przygryzł? Mojemu to się jeszcze zdarza... ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Nie piłam jeszcze... jutro nadrobię ![]() Się żegnam na dziś bo maruda nie chce spać, trzeba iść do wyrka się z nią poprzytulać trochę. Nigdy więcej tak długiego balkonowania przed snem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby nie jest poszarpany... zaczełam znów kremem smarować może coś pomoże nawilżenie dodatkowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zakorzenienie
|
czarnula śliczne te Twoje córcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Zakorzenienie
|
uciekam, do jutra!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym poszła. Trzeba czy nie trzeba, przecież cię nie wygonia. A wydaje mi sie ze lepiej dmuchac na zimne. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() seriali nie oglądam bo mam utrudniony dostęp do tiwi. Tylko na tvn.player czasami. Co też jest problematyczne, bo laptop mi stoi na linuxie i żeby włączyć plejera muszę się przełączać na windowsa ![]() Cytat:
![]() taaaa ogiery ![]() ![]() ![]() ![]() a widzisz?? mówiłam! ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- wypindoliło mi część cytatów grrrrrr ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- opowiem wam jeszcze na dobranoc, co wykminiłam dziś. Mam do wózka zamiast torby taki lamerski (wg mnie) plecaczek. Wiec postanowłam że kupie sobie na alle torbe do wózka. A że te uniwersalne torby do wózków średnio mi sie podobają to kupuje sobie zaje.biaszczą torbe-kuferek, w której bede mogła tez sie polansować u mnie na wsi ![]() na serio jest zaje.biaszcza ![]() i cenowo wychodzi podobnie ![]()
![]() |
#3648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewuszki, czy Wasze dzieci maja jakis ustalony rytm dnia - znaczy pory posilkow, snu itp? Ile spia w ciagu dnia? Ja mam wrazenie ze czasem zmuszam malego do drzemki zeby moc zrobic cokolwiek innego i wyrzuty sumienia z tego powodu mam. I na jak dlugo kladziecie je spac w nocy? 23-9 wystarczy? A moze za dlugo? W tym 2 okolo 20-minutiwe przerwy. Rozmawialyscie o ubraniu do chrztu, ja chrzcilam...w pajacu,w ktorym spal, bo nie chcialo mi sie rano przebierac, bo i tak na to kombinezon ktorego sie nie zdejmowalo w kosciele, akurat mialam kremowy z napisem 'my little bear'. No ale my nie robilismy hucznej imprezy, tylko my, chrzestni i moi rodzice, i tylko obiad w takiej osiedlowej knajpce, sami swoi. Sympatycznuie i... odfajkowane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() mój śpi od ok 20 do 7-8 oczywiście z przerwami co 2 godz na papu, w dzień 2 lub 3 drzemki godzinne (koło 10, 13 - spacer, 16) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3650 |
Zadomowienie
|
pod czytałam juz was z rana ...
u nas chrzciny już były jak mała miała jakieś 3 tygodnie. ja spędziłam je w pokoju płacząc... na taki tłum było dla mnie zawczeście.. każdy zadawał pytania a ja nie chciałam rozmawiać o porodzie bo to był koszmar.... co do laktacji.. ja jak mała miała 4-5 tygodni to mialam zmniejszoną laktacje i musiałam małą dokarmiać. teraz jak na razie jest ok. położna mi mówiła że może tak być że co kilka tygodni produkcja mnieka może byc mniejsza
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Zakorzenienie
|
SOLA 100 LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
WSZYSTKIEGO NAJ PRZESPANYCH NOCY I GRZECZNEJ CÓRCI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra wpadne pozniej bom teraz w rozsypce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Zakorzenienie
|
Sola ma urodziny
![]() ![]() Wszystkiego naj naj naj i spełnienia marzeń Kochana ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- aaa zapomniałam wczoraj Wam napisać że kupiłam te naklejki z biedry, mojemu dziecku chwilowo się podobają bo leży w łóżeczku i gada do rybek ![]() Jagna a czy widziałaś ze sa tez sówki? bo chyba dobrze pamietam ze to Ty masz jazde na sowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby zapłakał to będę u niego w ciągu 15 sekund ![]() i na balkonie ma smoka i śpi ładnie ![]() Cytat:
![]() ale na rękach już mu praktycznie nie podtrzymujemy główki więc postęp jest ![]() Cytat:
![]() między 19 a 20 idziemy spać, o 2 pierwsze karmienie i śpi dalej potem o 5 i śpi mniej więcej do 6/7 później butla o 8, potem 11/14/17 - spacer jeśli już to po karmieniu o 11 drzemki często robi od 8.30-9.30, potem 11.30-i tu zależy - czasem do 13/jak dłuższy spacer to i w domu dalej do 14 pośpi mniej więcej od godziny 15 do wieczora już nie śpi Sola wszystkiego dobrego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3654 | |||||
Zadomowienie
|
Sola WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!
![]() Cytat:
![]() nowych mial kilka pajacykow od babci, ale juz z nich wyrosl dostalam jeszcze od babci (prababci Czarusia) 50zl zeby co mu kupic, to weszlam wczoraj do smyka i kupilam mu z przecen za to 3-pak body na dlugi rekaw, polspiochy i komplecik polspiochy polarowe+bluzeczka na dlugi rekaw Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko jakies mam takie odczucie, ze jak juz ten naplyw sie konczy to tam licho leci z tych cyckow ![]() w ogole maly jest strasznie nerwowy przy piersi, niby jest glodny ale strasznie sie wyrywa, moze slabo leci ![]() a dlaczego Adas musi jesc pepti? bo chyba nie doczytalam ![]() no, na przepukline ![]() Cytat:
![]() stary wywiezlismy po remoncie do tesciow i mielismy kupic nowy, ale na razie nie mamy kasy i jakos nam nie przeszkadza jego brak ![]() to na przepukline pepkowa ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() drzemki wpadają wedle woli Urszuli ![]() http://allegro.pl/duzy-kuferek-z-cwi...039168604.html ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() u mnie tiwi stoi w salonie, ale tylko jaKO rekwizyt, bo ani do anteny nie jest podłączony, ani tym bardziej do prądu ![]() Sola najlepszego!! ![]() ![]() Zbieramy sie zaraz na spacer. Słonko u nas swieci, ale to chyba tylko podpucha, bo go nie było 5 minut temu ![]()
"I'm not crazy. My reality is just different than yours." Edytowane przez jagnna Czas edycji: 2013-02-21 o 09:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() W poniedziałek szczepienie, już się martwię czy zdąży nas zaszczepić w 15 minut ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój w nocy spi od ok. 21 do 8 z 2 - 3 przerwami na jedzenie. Sola!! - wszystkiego naj naj!! Zebys nadal miala takie grzeczne dziecko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() w ogole fajne byly spiworki po 35zl rajstopki po 7zl 3pack body za 20, 3pack pajacykow za 35, takie kompleciki bluzeczka + polspiochy/spodenki po 20zl, spodenki i polspiochy po 12zl, cieple pajace po 15/20zl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cza sie bedzie wybrac ![]() ![]()
![]() |
#3659 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to mi się porąbało ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() dziewczyny karmiące cycem - kiedy macie zamiar coś wprowadzić do diety maluchów, tzn mm lub soczki/kaszki/owoce? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Zakorzenienie
|
SOLA STO LAT!!!!!!!!!!!!!!
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.