Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 19:37   #3631
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
ze co? ogiery?
tiaaaa

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Ja karmie tylko mm i pediatra kazała podawać witamine D codziennie.
Witamine K kazała podawac,tylko wtedy gdyby wiekszość karmień była piersią.
Witamine D podaje sie nie zależnie od karmienia.
też tak mi się wydaje

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Bardzo dobrze to wyjaśniłaś,wit D podaje się codziennie,latem się odklada bo w słońcu mamy wit D i na jesien znowu sie ją bierze.Tak moja starsza córka brała.
nie odkłada się tylko wytwarza, w skórze, pod wpływem promieni słonecznych
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 19:50   #3632
czarnula 1982
Rozeznanie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
tiaaaa

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

też tak mi się wydaje

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

nie odkłada się tylko wytwarza, w skórze, pod wpływem promieni słonecznych
chodziło mi o to,że latem odkłada sie wit D i się jej nie bierze,ponieważ jest ona wytwarzana przez slońce
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 20:31   #3633
Ma_majka
Zakorzenienie

czarnula widzę że jesteś z Dolnego Śląska a skąd dokładnie, jeśli można wiedzieć oczywiście
Stary 2013-02-20, 20:34   #3634
villemi
Zadomowienie

Cytat:

za 4 tyg? mojej pepek plastryje polozna ewentualnie pediatra, i zasada jest taka ze poki sie trzyma to ok , jak zaczynaja boki znacznie odchodzic, to dluga kapiel i odklejanie na mokro w wanience, kilka dni na regeneracje skory pod plastrem jesli jest zaczerwieniona( az zniknie podraznienie) i plastrujemy znowu
przewaznie co 2 tyg ma nowy plaster
nam lekarka powiedziala, że ten plaster powinien się 3 tyg trzymać i tydz na odpoczynek dla skory, więc kazala zapisać za 4 tyg
w.ogole ta wizyta była taka szybka, że tylko weszlismy i zaraz wyszliśmy
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 20:36   #3635
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
U mnie poszło to prawdopodobnie po skoku rozwojowym, który właśnie miała, tak nagle. Wcześniej było to podnoszenie samej głowy, a ręce nawet jak były z przodu to nie brały w tym udziału i było to bardziej siłowanie samej głowy, a to nie o to chodzi. Od wczoraj zaczęła się już rozglądać na boki i interesować rzeczami wokół. Zresztą dziewczyny na fb też taki pisały - nie szło i w końcu nagle któregoś dnia udało się Także trzymam kciuki .
Brawo!!!!

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

My dziś byliśmy na USG bioderek wszystko ok i 3 raz już u chirurga pokazała nam ćwiczenia na brzuszek dla Adasia z pępkiem ok.

Zarejestrowałam go też do okulisty z tym ropiejącym oczkiem i terminy dopiero na przyszły rok na marzec ale z takim małym dzieckiem na jutro mnie wcisneli
Super z bioderkami!!!
Termin do okulisty na przyszły rok ??? Dobrze że teraz was zapisała'-)

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ale pomaga na laktację W moim przypadku o wiele bardziej niż te wszystkie herbatki.
Dokładnie, u mnie Karmi też działało

Cytat:
Witam
Podczytuje Was od samego poczatku,niestety nie miałam odwagi od razu dołaczyć,bałam się ...nie chciałam zapeszać.
Ale moja niunia juz na świecie i jest wszystko ok.
Przyjmiecie mnie do waszego grona
Stary 2013-02-20, 20:39   #3636
czarnula 1982
Rozeznanie

Dziewczyny,dzięki za miłe przywitanie

Cytat:
czarnula widzę że jesteś z Dolnego Śląska a skąd dokładnie, jeśli można wiedzieć oczywiście
Jestem z Lubina,a ty?
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 20:41   #3637
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

A propos laktacji. Albo mój ma skok (11 tydz.) albo mam kryzys laktacyjny (3 miesiąc). Dzisiaj je co godzinę a teraz przed zaśnięciem karmiłam go godzinę i 20 min Jak naciskam to pokarm leci on też przełyka... Masakra...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 20:54   #3638
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzika mm ma w skaldzie D no chyba ze masz jakas specjalna mieszanke bez
Mam zwykły Bebilon.
Moje dziecko w ogóle jest tak nieprzewidywalne, że dzisiaj np. wciągnęło AŻ 20ml... a zrobiłam 90ml standardowo

Cytat:
Ja karmie tylko mm i pediatra kazała podawać witamine D codziennie.
Witamine K kazała podawac,tylko wtedy gdyby wiekszość karmień była piersią.
Witamine D podaje sie nie zależnie od karmienia.
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dzika D podaje się do 2 roku życia (słyszałam też że do 3, a jeszcze inni mówią że do 1- ja się na najbliższej wizycie u pediatry mam zamiar wypytać, bo jeszcze słyszałam, że podaje się od jesieni do wiosny, a latem nie) bez względu na to czy karmi się piersią czy mm. Jeśli chodzi o witaminę K to do 3 miesiąca tylko. Mi położna środowiskowa powiedziała, że jak będę dokarmiać nawet jeden raz dziennie, to żebym odstawiła K.
Cholery można dostać z tymi wszystkimi opiniami. A pewnie jak pójdę do swojej pani doktor to powie co innego

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
To taki nowy trend w nfz. Happy była ostatnio na wizycie, która trwała 15 minut z zegarkiem w ręku

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Dokładnie, u mnie Karmi też działało
Malinowe mi nawet zasmakowało więc jutro sobie zgrzewkę kupię

Cytat:
A propos laktacji. Albo mój ma skok (11 tydz.) albo mam kryzys laktacyjny (3 miesiąc). Dzisiaj je co godzinę a teraz przed zaśnięciem karmiłam go godzinę i 20 min Jak naciskam to pokarm leci on też przełyka... Masakra...
Ja ostatnio jak spojrzałam na zegarek podczas karmienia to byłam jeszcze lepsza niż ta godzina i 20 minut więc już nie patrzę, żeby się nie dołować ile to czasu chodzi Tylko cycki kurcze bolą...

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 21:01   #3639
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem z Lubina,a ty?
łeee, daleko, szkoda ja z Milicza (nie wiem czy coś Ci to mówi )

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
może chce się poprzytulać
Stary 2013-02-20, 21:03   #3640
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość

Ja ostatnio jak spojrzałam na zegarek podczas karmienia to byłam jeszcze lepsza niż ta godzina i 20 minut więc już nie patrzę, żeby się nie dołować ile to czasu chodzi Tylko cycki kurcze bolą...
No ja ostatnio tak długo karmiłam w pierwszym miesiącu kiedy mały chciał byc non stop przy cycku (nawet 3 godz. ) Teraz to max pół godziny a ostatnio po 15-20 min więc dla mnie to szok że znowu to wróciło. Mam nadzieję że to jednorazowy wyskok...
Stary 2013-02-20, 21:11   #3641
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
laktacja sie unormowala ja mam tak juz dawno
mówisz, że to kwestia unormowania... no to fajnie.
a powiedzcie, wcześniej mnie sutki nie bolały, no nie licząc samych początków, ale teraz od paru dni prawy sutek tak mnie boli podczas karmienia... nie wiem co jest grane, mleko leci więc chyba się nie przytkał?!

Cytat:
Hej mamuśki

My dziś byliśmy na USG bioderek wszystko ok i 3 raz już u chirurga pokazała nam ćwiczenia na brzuszek dla Adasia z pępkiem ok.

Zarejestrowałam go też do okulisty z tym ropiejącym oczkiem i terminy dopiero na przyszły rok na marzec ale z takim małym dzieckiem na jutro mnie wcisneli
brawo za bioderka
a co do okulisty to porażka!
nam w ogóle pielęgniarka środowiskowa powiedziała, że dobrze jest pójść do okulisty do pierwszego roczku z dzieckiem

Cytat:
ja pytalam sie o to pediatry, to powiedzial, ze nie podaje sie dopiero jak jest mniej wiecej polowa karmien mm, a polowa piersia
ale to chodzilo o wit K, bo D to chyba podaje sie caly czas

Czarus zasypia u mnie na rekach, strasznie marudny dzis jest, juz nie wiem o co mu chodzi moze skok jest jakis w 8 tyg?

w domu syf, chyba sobie wlacze jakis serial
a wy ogladacie jakies?
czyli do 3 miesiąca KiD a po już tylko D... ok to został nam jeszcze miesiąc

Cytat:
nam lekarka powiedziala, że ten plaster powinien się 3 tyg trzymać i tydz na odpoczynek dla skory, więc kazala zapisać za 4 tyg
a to na przepukline czy o co chodzi?

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 21:23   #3642
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:

Malinowe mi nawet zasmakowało więc jutro sobie zgrzewkę kupię
Ja tylko karmelowe

Cytat:

może chce się poprzytulać
Może może, tylko trochę przeraża mnie takie jedzenie przez tyle czasu. Kiedyś miałam w nocy taką sytuację (też po dniu kiedy dużo i często jadł), obudził się na karmienie, zjadł z jednego cycka 10 min, odbiło mu się, dałam drugiego na 10 min, i już miałam go brać do odbicia bo zasypiał a tu nagle I to dokładnie jak na tym obrazku. Nie twarożkiem tylko normalnym mlekiem które wypił. Przeraziłam sie ale po wszystkim poszedł normalnie spać. następnego dnia ok, jadł normalnie, tylko trochę wiećej mu się ulewało. Lekarz mówił że mogło się tak zdarzyć że dziecko się przejadło...

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
mówisz, że to kwestia unormowania... no to fajnie.
a powiedzcie, wcześniej mnie sutki nie bolały, no nie licząc samych początków, ale teraz od paru dni prawy sutek tak mnie boli podczas karmienia... nie wiem co jest grane, mleko leci więc chyba się nie przytkał?!

czyli do 3 miesiąca KiD a po już tylko D... ok to został nam jeszcze miesiąc
Nam też pediatra tak mówiła o wit jak piszesz.
Co do sutka to może ci troszkę przygryzł? Mojemu to się jeszcze zdarza...

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Moje dziecko spi od 13 ,ciekawe o której się obudzi.
Dziewczyny w albumie mam fotki córek,gdyby któras chciała zobaczyć...
Wysłałam zaproszenie
Stary 2013-02-20, 21:29   #3643
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
mały chciał byc non stop przy cycku (nawet 3 godz. )

Cytat:
Mnie bolą mniej więcej od zeszłego tygodnia czyli tak jak poszłyśmy do szpitala. Częściej ją tam przystawiałam, z nudów i mam wrażenie, że mnie bolą z wyeksploatowania...

Cytat:
Ja tylko karmelowe
Nie piłam jeszcze... jutro nadrobię

Się żegnam na dziś bo maruda nie chce spać, trzeba iść do wyrka się z nią poprzytulać trochę. Nigdy więcej tak długiego balkonowania przed snem

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 21:30   #3644
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:

Nam też pediatra tak mówiła o wit jak piszesz.
Co do sutka to może ci troszkę przygryzł? Mojemu to się jeszcze zdarza...

niby nie jest poszarpany... zaczełam znów kremem smarować może coś pomoże nawilżenie dodatkowe

Borysek 09.10.2015

Stary 2013-02-20, 21:38   #3645
Ma_majka
Zakorzenienie

czarnula śliczne te Twoje córcie udały Ci się
Stary 2013-02-20, 21:42   #3646
emylka86
Zakorzenienie

uciekam, do jutra!

Borysek 09.10.2015

Stary 2013-02-20, 22:05   #3647
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
o ludzie

Cytat:
Napisane przez AgusiekT Pokaż wiadomość
Witajcie.
Mam pytanko, może jest ktoś zorientowany w temacie.
ja bym poszła. Trzeba czy nie trzeba, przecież cię nie wygonia. A wydaje mi sie ze lepiej dmuchac na zimne.

Cytat:
w grudniu wylądowała w szpitalu z zapaleniem ucha,zapaleniem jamy ustnej i gardła i goraczką 39 stopni,w szpitalu dostała zapalenie zatok
A ja w tym czasie wylądowałam na porodówce

Cytat:
Czarus zasypia u mnie na rekach, strasznie marudny dzis jest, juz nie wiem o co mu chodzi moze skok jest jakis w 8 tyg?

w domu syf, chyba sobie wlacze jakis serial
a wy ogladacie jakies?
u nas tez chyab skok, albo cholerka nie wiem co, bo calutki dzień Ulka albo wisiała przy cycku, albo się kazała obnosić na rękach i cycki i ręce mi odpadają. Zasnęła dopiero co, a i tak wydaje odgłosy w stylu "drzemię sobie, ale się nie ciesz bo już się prawie budzę"
seriali nie oglądam bo mam utrudniony dostęp do tiwi. Tylko na tvn.player czasami. Co też jest problematyczne, bo laptop mi stoi na linuxie i żeby włączyć plejera muszę się przełączać na windowsa

Cytat:
na laktacje pije sie na umor ,
jak sobie robisz herbate etc to robisz 2 i pilnujesz aby je wypic

...

ze co? ogiery?
picie na umór kojarzy mi się jednoznacznie

taaaa ogiery a osły gdzie się przechowuje?

Cytat:
przeca ja uosobienie spokoju

Cytat:

Cytat:
Malinowe mi nawet zasmakowało więc jutro sobie zgrzewkę kupię -
a widzisz?? mówiłam!

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

wypindoliło mi część cytatów grrrrrr

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

opowiem wam jeszcze na dobranoc, co wykminiłam dziś. Mam do wózka zamiast torby taki lamerski (wg mnie) plecaczek. Wiec postanowłam że kupie sobie na alle torbe do wózka. A że te uniwersalne torby do wózków średnio mi sie podobają to kupuje sobie zaje.biaszczą torbe-kuferek, w której bede mogła tez sie polansować u mnie na wsi
na serio jest zaje.biaszcza
i cenowo wychodzi podobnie

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 22:22   #3648
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
A co to za plastry na pepek bo nie w temacie jestem.

Dziewuszki, czy Wasze dzieci maja jakis ustalony rytm dnia - znaczy pory posilkow, snu itp?
Ile spia w ciagu dnia? Ja mam wrazenie ze czasem zmuszam malego do drzemki zeby moc zrobic cokolwiek innego i wyrzuty sumienia z tego powodu mam. I na jak dlugo kladziecie je spac w nocy? 23-9 wystarczy? A moze za dlugo? W tym 2 okolo 20-minutiwe przerwy.

Rozmawialyscie o ubraniu do chrztu, ja chrzcilam...w pajacu,w ktorym spal, bo nie chcialo mi sie rano przebierac, bo i tak na to kombinezon ktorego sie nie zdejmowalo w kosciele, akurat mialam kremowy z napisem 'my little bear'. No ale my nie robilismy hucznej imprezy, tylko my, chrzestni i moi rodzice, i tylko obiad w takiej osiedlowej knajpce, sami swoi. Sympatycznuie i... odfajkowane
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 22:26   #3649
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
u nas tez chyab skok, albo cholerka nie wiem co, bo calutki dzień Ulka albo wisiała przy cycku, albo się kazała obnosić na rękach i cycki i ręce mi odpadają. Zasnęła dopiero co, a i tak wydaje odgłosy w stylu "drzemię sobie, ale się nie ciesz bo już się prawie budzę"

picie na umór kojarzy mi się jednoznacznie

taaaa ogiery a osły gdzie się przechowuje?
: hahaha: normalnie padłam sikam

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
[/COLOR]opowiem wam jeszcze na dobranoc, co wykminiłam dziś. Mam do wózka zamiast torby taki lamerski (wg mnie) plecaczek. Wiec postanowłam że kupie sobie na alle torbe do wózka. A że te uniwersalne torby do wózków średnio mi sie podobają to kupuje sobie zaje.biaszczą torbe-kuferek, w której bede mogła tez sie polansować u mnie na wsi
na serio jest zaje.biaszcza
i cenowo wychodzi podobnie
poka

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość

Dziewuszki, czy Wasze dzieci maja jakis ustalony rytm dnia - znaczy pory posilkow, snu itp?
Ile spia w ciagu dnia? Ja mam wrazenie ze czasem zmuszam malego do drzemki zeby moc zrobic cokolwiek innego i wyrzuty sumienia z tego powodu mam. I na jak dlugo kladziecie je spac w nocy? 23-9 wystarczy? A moze za dlugo? W tym 2 okolo 20-minutiwe przerwy.
taaa ustalone pory posiłków jemy cały czas
mój śpi od ok 20 do 7-8 oczywiście z przerwami co 2 godz na papu, w dzień 2 lub 3 drzemki godzinne (koło 10, 13 - spacer, 16)
Stary 2013-02-21, 06:35   #3650
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

pod czytałam juz was z rana ...
u nas chrzciny już były jak mała miała jakieś 3 tygodnie. ja spędziłam je w pokoju płacząc... na taki tłum było dla mnie zawczeście.. każdy zadawał pytania a ja nie chciałam rozmawiać o porodzie bo to był koszmar....
co do laktacji.. ja jak mała miała 4-5 tygodni to mialam zmniejszoną laktacje i musiałam małą dokarmiać. teraz jak na razie jest ok. położna mi mówiła że może tak być że co kilka tygodni produkcja mnieka może byc mniejsza
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 06:52   #3651
judkama
Zakorzenienie

SOLA 100 LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
WSZYSTKIEGO NAJ
PRZESPANYCH NOCY I GRZECZNEJ CÓRCI

Dobra wpadne pozniej bom teraz w rozsypce

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 08:36   #3652
Ma_majka
Zakorzenienie

Sola ma urodziny I nic jeszcze nie postawiła

Wszystkiego naj naj naj i spełnienia marzeń Kochana no i oby mąż się o kochanku z przeceny nie dowiedział

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

aaa zapomniałam wczoraj Wam napisać że kupiłam te naklejki z biedry, mojemu dziecku chwilowo się podobają bo leży w łóżeczku i gada do rybek
Jagna a czy widziałaś ze sa tez sówki? bo chyba dobrze pamietam ze to Ty masz jazde na sowy
Stary 2013-02-21, 08:40   #3653
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość

Ja nie zostawiam, stoję dzielnie z nim i się wietrzę Boję się, ze sie obudzi i zacznie plakac i sie nalyka zimnego powietrza
ja mam salon z kuchnią i z salonu balkon, okno uchylone, ciągle go widzę praktycznie
jakby zapłakał to będę u niego w ciągu 15 sekund
i na balkonie ma smoka i śpi ładnie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
U mnie poszło to prawdopodobnie po skoku rozwojowym, który właśnie miała, tak nagle. Wcześniej było to podnoszenie samej głowy, a ręce nawet jak były z przodu to nie brały w tym udziału i było to bardziej siłowanie samej głowy, a to nie o to chodzi. Od wczoraj zaczęła się już rozglądać na boki i interesować rzeczami wokół. Zresztą dziewczyny na fb też taki pisały - nie szło i w końcu nagle któregoś dnia udało się Także trzymam kciuki
spytałam sąsiada i w sumie ma czas jeszcze, koło 3 miesiąca powinien
ale na rękach już mu praktycznie nie podtrzymujemy główki więc postęp jest

Cytat:
mniej więcej tak ale ja karmię mm
między 19 a 20 idziemy spać, o 2 pierwsze karmienie i śpi dalej
potem o 5 i śpi mniej więcej do 6/7
później butla o 8, potem 11/14/17 - spacer jeśli już to po karmieniu o 11
drzemki często robi od 8.30-9.30, potem 11.30-i tu zależy - czasem do 13/jak dłuższy spacer to i w domu dalej do 14 pośpi
mniej więcej od godziny 15 do wieczora już nie śpi

Sola wszystkiego dobrego
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 08:47   #3654
villemi
Zadomowienie

Sola WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
ja też jestem za kupowaniem w ciuchach. można tam naprawdę super ubrania dostać i to mówki. Ostatnio to już teściowa zaczyna pokazywać co to nie ona odnoście małej . Wczoraj to dla Tżta zabrała małą z rak bo płakała i to z miną taka przyszła jak by on małą katował
moj synus ma ubranka po kuzynach, uzywane z allegro i z ciucholandu i uwazam ze jest bardzo dobrze ubrany
nowych mial kilka pajacykow od babci, ale juz z nich wyrosl
dostalam jeszcze od babci (prababci Czarusia) 50zl zeby co mu kupic, to weszlam wczoraj do smyka i kupilam mu z przecen za to 3-pak body na dlugi rekaw, polspiochy i komplecik polspiochy polarowe+bluzeczka na dlugi rekaw

Cytat:
ja kupiłam szare (jasne) spodnie, kamizelkę, białą koszulę i muszkę. te białe ubranka do chrztu mi się nie podobają
a do mnie dzwonila tesciowa, ze tam u nich w jakims sklepie sa ubranka do chrztu i musze je zobaczyc, ciekawe jak one wygladaja

Cytat:
Witam
Podczytuje Was od samego poczatku,niestety nie miałam odwagi od razu dołaczyć,bałam się ...nie chciałam zapeszać.
Ale moja niunia juz na świecie i jest wszystko ok.
Przyjmiecie mnie do waszego grona
jak fajnie ze dolaczaja do nas nowe mamusie

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
W ttemacie laktacji - mnie też się ostatnio wydawało, że siada... a tu szczęśliwie nic z tych rzeczy, wręcz przeciwnie - chyba się unormowała, bo już nie mam wielkich ciężkich i twardych melonów, tylko mleko się produkuje kiedy mały ssie i wtedy tryska fontanna że hej jak wypuści... może Dzika to u Ciebie też się normuje? A może jakaś herbata na laktację?
u mnie tez juch chyba sie unormowalo, bo w czasie karmienia wyczuwam takie naplywy pokarmu i wtedy wlasnie strasznie tryska mlekiem
tylko jakies mam takie odczucie, ze jak juz ten naplyw sie konczy to tam licho leci z tych cyckow
w ogole maly jest strasznie nerwowy przy piersi, niby jest glodny ale strasznie sie wyrywa, moze slabo leci

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
młody nie chce jeść pepti
a dlaczego Adas musi jesc pepti? bo chyba nie doczytalam
Cytat:
a to na przepukline czy o co chodzi?
no, na przepukline

Cytat:

seriali nie oglądam bo mam utrudniony dostęp do tiwi. Tylko na tvn.player czasami. Co też jest problematyczne, bo laptop mi stoi na linuxie i żeby włączyć plejera muszę się przełączać na windowsa
no ja ogladam tylko w necie,bo nie mamy telewizora
stary wywiezlismy po remoncie do tesciow i mielismy kupic nowy, ale na razie nie mamy kasy i jakos nam nie przeszkadza jego brak

Cytat:
to na przepukline pepkowa
Stary 2013-02-21, 09:14   #3655
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
my wstajemy 8-9, 11/12 spacer, po którym, przy dobrych wiatrach nastepuje drzemka do 14/15, ok.18.30-19 kąpiel, ok.20-22 zasypiamy (różnie to bywa wiec dlatego taki rozstrzał) karminy sie co 2h, czasem częściej , czasem rzadziej. Jakis tam rytm jest, ale Ula nie lubi monotonii i co dzien cos zmienia, albo zaburza
drzemki wpadają wedle woli Urszuli

Cytat:
-poka
http://allegro.pl/duzy-kuferek-z-cwi...039168604.html

Cytat:
Jagna a czy widziałaś ze sa tez sówki? bo chyba dobrze pamietam ze to Ty masz jazde na sowy
Dzika ma wczuwkę mi się tylko podobają. Ale na pkcie kotów za to szaleję

Cytat:
dostalam jeszcze od babci (prababci Czarusia) 50zl zeby co mu kupic, to weszlam wczoraj do smyka i kupilam mu z przecen za to 3-pak body na dlugi rekaw, polspiochy i komplecik polspiochy polarowe+bluzeczka na dlugi rekaw
...

no ja ogladam tylko w necie,bo nie mamy telewizora
stary wywiezlismy po remoncie do tesciow i mielismy kupic nowy, ale na razie nie mamy kasy i jakos nam nie przeszkadza jego brak
i to wszystko za 50zł?
u mnie tiwi stoi w salonie, ale tylko jaKO rekwizyt, bo ani do anteny nie jest podłączony, ani tym bardziej do prądu

Sola najlepszego!!:pijem y:

Zbieramy sie zaraz na spacer. Słonko u nas swieci, ale to chyba tylko podpucha, bo go nie było 5 minut temu

Edytowane przez jagnna
Czas edycji: 2013-02-21 o 09:15
Stary 2013-02-21, 09:14   #3656
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

Cytat:
To taki nowy trend w nfz. Happy była ostatnio na wizycie, która trwała 15 minut z zegarkiem w ręku

W poniedziałek szczepienie, już się martwię czy zdąży nas zaszczepić w 15 minut A jak znowu nie zdąży mi małego zważyć, to obiecuję, że uszkodzę tego człowieka

Cytat:
Ha, u mnie to samo :/ Myślałam, że to tylko na początku taki rzeczy się dzieją.

Cytat:
Pory snu mniej wiecej sie unormowaly, a posilki jeszcze nie bo jestesmy na piersi
Mój w nocy spi od ok. 21 do 8 z 2 - 3 przerwami na jedzenie.

Sola!! - wszystkiego naj naj!! Zebys nadal miala takie grzeczne dziecko
Stary 2013-02-21, 09:19   #3657
villemi
Zadomowienie

Cytat:
i to wszystko za 50zł?
u mnie tiwi stoi w salonie, ale tylko jaKO rekwizyt, bo ani do anteny nie jest podłączony, ani tym bardziej do prądu
:
no dokladnie to za 52zl tak poprzeceniali
w ogole fajne byly spiworki po 35zl
rajstopki po 7zl
3pack body za 20, 3pack pajacykow za 35, takie kompleciki bluzeczka + polspiochy/spodenki po 20zl, spodenki i polspiochy po 12zl, cieple pajace po 15/20zl
Stary 2013-02-21, 09:36   #3658
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
no dokladnie to za 52zl tak poprzeceniali
w ogole fajne byly spiworki po 35zl
rajstopki po 7zl
3pack body za 20, 3pack pajacykow za 35, takie kompleciki bluzeczka + polspiochy/spodenki po 20zl, spodenki i polspiochy po 12zl, cieple pajace po 15/20zl
i to w smyku powiadasz..?
cza sie bedzie wybrac

Stary 2013-02-21, 09:49   #3659
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

http://allegro.pl/duzy-kuferek-z-cwi...039168604.html

Dzika ma wczuwkę mi się tylko podobają. Ale na pkcie kotów za to szaleję
super kuferek!

a to mi się porąbało ja też uwielbiam koty, ale naklejek z kotami u nas nie było

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
W poniedziałek szczepienie, już się martwię czy zdąży nas zaszczepić w 15 minut A jak znowu nie zdąży mi małego zważyć, to obiecuję, że uszkodzę tego człowieka
zapisz się od razu na 2 wizyty

dziewczyny karmiące cycem - kiedy macie zamiar coś wprowadzić do diety maluchów, tzn mm lub soczki/kaszki/owoce?
Stary 2013-02-21, 09:49   #3660
musso4
Zakorzenienie

SOLA STO LAT!!!!!!!!!!!!!!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości