|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Tamlni Iwa ale pięknie przesypiają Wasze dzieci. Zazdroszczę
|
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3723 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Euphorbium, Nasivin i faktycznie inhalacje z soli. |
||||
|
|
|
#3724 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() slicznie Cytat:
my po szczepieniu(jednak ją zaszczepiła) bez placzu sie nie obeszlo,ale tylko chwilke poplakala główka i plecki sztywne do siadaniajak szlam na autobus to zauwazylam gałązke z kolcem wbitą w koło od wózka ,wiec musialam jechac na kapciu
|
|
#3725 |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie w łóżeczku podłóż coś tak żeby główka była wyżej niż reszta ciała, wietrzyc pokój, mokre reczniki(zmoczone zimną wodą) na kaloryfery, możesz piersi i plecki smarować pulmexem
|
|
|
|
#3726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój dopiero tak pierwszy raz ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Przyszedł muzyczny ocean. Położyłam Matinucha pod nim, a te gwiazdki po boku powiesiłam i patrzę leżą obok niego. Zawiesiłam i tak jeszcze raz, patrzę a ten zbój sam je ściąga
|
||
|
|
|
#3727 |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie zdrówka dla Zuzanki
Sandra brawo za szczepienie,dzielna Polcia mała zasnęła a ja idę robić naleśniki
|
|
|
|
#3728 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza tym kołem![]() Cytat:
miejmy nadzieję![]() Wysłałam małżona po zakupy. Muszę mu powiedziec, że tu brawo mu bijecie ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Asiulka ja z kaw uwielbiam wszelkie latte. A jak do tego wrzucą jeszcze lody i bita śmietanę to niebo w gębie. ale w domu nie piję - no nic umrę młodo cierpiąc na zatwardzenia
|
||
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielna niunia ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- z czym robisz? Maggie duzo zdrówka dla Zuzanki. Kochane pomóżcie co mogę kupić chrześniakowi na 2 latka,dodam że mieszka daleko i nie wiem jakie zabawki posiada?
|
|
#3730 |
|
Wtajemniczenie
|
,Ubranka zawsze się przydadzą, zestaw naczyń do samodzielnego jedzenia,tablica do pisania, zabawki uczące wymowy
|
|
|
|
#3731 | |||||
|
Raczkowanie
|
boziu w końcu chwila na wątek... już nie liczę zaległości bo to jest skandaliczne żeby tak zaniedbywać wizaż,
na swoje usprawiedliwienie mam tylko to że codziennie jest u mnie mama więc staram się robić coś konstruktywnego w domu. dziś przede mną przygotowanie mięsa na mrożenie - i wiem że mi się nie chce =] jakoś mi tak zimno ![]() upiekłam ciastko zapraszam do siebie bo mi tu samej smutno cudna z niej dziewuszka Cytat:
brawo za umiejętności dla mnie wizaż z Alą to i tak jakis sport ekstremalny, dziecko jak widzi klawiaturę to już by chciała pisać , tym bardziej że mam podświetlane klawisze, Cytat:
ja mam kurteczkę , bo używam śpiworka w wózku więc jak będzie +10 to będzie jej za gorąco. ale myślę, że misowy kombinezonik też będzie ok, choć ja jednak wolę te z materiału na kurtki narciarskie , bo ochraniają lepiej od wiatru , dziecku jest ciepło i się nie poci , więc można lżej ubrać Cytat:
nie dość że dziecko dostało całą butlę kaszki wielozbożowej , dobiło jeszcze wodą i było wściekłe że mało, to budziła się co jakiś czas potem po nocnym karmieniu przespała tylko 2 h i szarżowała. położyłam ją między nas i dopiero jakoś zasnęła Cytat:
mój też komputerowiec .. także łączę się w bólu Cytat:
dziewczyna coś często choruje dajesz jej cebion ???myślę że inhalacje napewno nie zaszkodzą jak nie dasz radę pożyczyć tego nebulizatora to wlej w wielki gar wodę i wg proporcji 3 łyżki soli , 3 łyżki sody oczyszczonej na szklankę wody wcześniej jak Ali była chora to dostała deflegmin na rozżedzenie wydzieliny i jakieś robione kropelki (mam receptę ale nie rozczytam co to za składniki )- lepsze niż nasivin Aluta też coś mi zaczęła furczeć w nosie przy jedzeniu butla/cyc - kataru nie ma , z odciągania też nie więcej niż zwykle . dziwne Dziewczyny zdrowiejcie szybko bo to będzie ostatni tydzień mojej wolności . 4 marca robota mode on . kurcze dziewczyno a takie dobre ciastko zrobiłam i teraz będę musiała sama zjeść i mi dupa urośnie ... i co gorsza też będę musiała się z tą chodakowską zaprzyjaźnić =/
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3733 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do ubranka to nie wiem, my mamy zaczelismy ubierac 68 zimowy, na wiosne chyba jakis plaszczyk jej kupie, buty, juz siedziec bedzie, choc pewnie kombinezon wygodniejszy ![]() Cytat:
ja tez mam dzis i jutro tz w domu chyba sie zmowili
|
||
|
|
|
#3734 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3735 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mleka mam bardzo dużo. Już przestałam pić karmi i herbatkę, ale w zeszłym tygodniu dużo odciągałam laktatorem i myślę, że to przez to. A Maja szybko wyciąga mi z cycka, wystarczy jej 5 minut żeby go opróżnić.Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja właśnie upiekłam babeczki i będę się zabierać za prasowanie, ale chyba poczekam na dzieciaki od brata to zabawią Maję a ja zacznę działać z żelazkiem. Dziewczyny, które używacie tego żelu hialuronowego, trzymacie go w lodówce?
|
|
#3736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc. Ja dzisiaj od rana załatwienia miałam i dopiero do domu wróciłam.
Sandra za szczepienie i Pola już konkretna kobitka ![]() Katiem mąż kochany. Mój też dzisiaj jak mnie nie było to odkurzył ![]() Colds Melania sliczna. a co to za krzesełko? Maggie tak jak dziewczyny piszą Inhalacje, Euphorbium nawet 5 razy dziennie i nasivin, oklepywać, położyć cos pod nogi łóżka, żeby były wyżej i często kłaść na brzuch. Tamlin ja też dzisiaj na zumbe. Już byłam się zapisać
|
#3738 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Niegrzeczna, ale bym zjadła naleśniki - ja uwielbiam z nutellą i bananami albo waniliowym serkiem i rodzynkami Maggie, biedna Zuzanka, dużo zdrówka dla niej i siły dla Ciebie Z kaw ja równiez uwielbiam latte Filipek wstał dzisiaj o 3, zasypiał do 4, potem pospał jeszcze do 7. Rano bawiąc się wsadził sobie palec do oczka i histeria była niesamowita, przestraszyłam się, bo nie mogłam go uspokoić, w dodatku zacisnął oba oczka i długo nie otwierał teraz już ok, nawet czerwone nie jest.Zazdroszczę tym , które mają dziś mężów w domu. Ja będę miała całą sobotę, niedzielę i poniedziałek |
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy Ci się spodoba
Ja już się doczekać nie mogę. No ale dziś zumba w godzinach kąpieli dzieci więc dzień brudasa będzie bo Krop pewnie dwójki nie opanuje ![]() Cytat:
Tak piszecie o tej kawie, że chyba sobie latte strzelę |
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
I ja ide na zumbe
to juz 4 raz po ciazy a wczesniej półtora roku maratony 3 razy w tygodniu zajęcia ahhh uwielbiam zumbe
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie no najlepsze inhalacja
Tamlin no ja robie z tej głowiastej czy jak ona sie tam nazywa ![]() Fabianek śpi,ale u góry robią jakiś remont,walą młotami czy czymś tak więc nie wiem czy długo pośpi. Gracjanek mój katarku dostał i go inhaluje własnie,a w domu siedzi |
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Coś Ty
Cytat:
|
|
|
|
|
#3743 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć!
u nas ciąg dalszy gorączki dziewczyny nie wiem czy w ogóle na ząbki gorączka jest taka wysoka?? 38-39 st?? kurcze to już 3 dzień Cytat:
wampirek maleńki ![]() śliczna dziewczynka krzesełko też ładne Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze rok temu jak synek szwagierki chorował to nikt o inhalacjach nie mówił a w tym roku tylko inhalacja... ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3744 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to jakaś sprzyjająca noc dziś byla boo Poli spala od 19 do 3:40,wciągneła cyca i dalej spała do 7 .i niestety musiałam ją obudzić
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli zwykłej tak? Ale już młoda jest. Skąd?
Popieram. Duplo w tym wieku robi furorę i wszelkie zabawki interaktywne, bo mówią i się ruszają. |
|
|
|
#3746 |
|
Raczkowanie
|
ojej..biedna Zuzka
nie wiem ci jeszcze by mozna bylo stosować...zdrowka ![]() a ja tez mam smaka na latte :p dearlie, ja Szymkowi daje tylko poltora miarki kleiku bo on nie bardzo lubi gęste kaszki :/ wypróbuj robić coraz gęstsze aż do danych z opakowania i zobaczysz do którego momentu Antek będzie tolerowal
|
#3747 |
|
Rozeznanie
|
Angel Można bułki dukanowskie sobie mrozić? Nie mam mikrofalówki ale porobiła bym sobie u mamy i pomroziła
Nie dostałam książki od Ciebie ;p
|
|
|
|
#3748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Melania zadowolona chyba A fotelik jak się ładnie w ścianę wkomponował.Cytat:
A kawa rozpuszczalna to kawa?? Cytat:
dla męża, fantastyczną niespodziankę Ci zrobił, byłabym w szoku gdyby mój wstał od kompa i zabrał się za sprzątanie. Kurde, coś mi już nie po drodze z tą chodakowską się zrobiło Nie chce mi się..... No to zapał trwał raptem tydzień. Kurde! No nic, jeszcze się zmuszę, może to chwilowy kryzys.No i nikt nie chce iść ze mną na zumbę! Zdrówka dla Zuzinki, nam się jeszcze to nie przytrafiło aż w takim stopniu, wiec nie bardzo wiem co poradzić, poza tym aby udać się do innego lekarza. Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-02-21 o 13:48 |
||
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko leży właśnie w krzesełku i bawi się sznureczkiem z firany - makaronów. Nie ma dziecka od pół godziny. Cholera jasna, człowiek wyłazi z siebie, kupuje zabawki po kilkadziesiąt złotych, a ta se zabawkę znalazła... sznureczek!
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin no tej zwykłej
to ja nie wiem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

nie chce mi się wierzyć, bo dla mnie to jak początek zapalenia oskrzeli. Biedna męczy się strasznie. Wczoraj od 20 do 3 wyła. A ja prawie razem z nią, bo nie umiałam jej pomóc. Jedynie, gdy była w pionie, to jakoś mogła oddychać. Nie wiem już co więcej, oprócz kropelek, odciągania, oklepywania i leków (jedynie fleganimę i fenistil dostała) mogę jej podać. No i maść majerankowa pod nos.
ale idę dziś na 12 do pracy bo teraz nie ma prądu.

dziewczyny nie wiem czy w ogóle na ząbki gorączka jest taka wysoka?? 38-39 st?? kurcze to już 3 dzień