|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
teoretycznie nie, bo według prawa kościelnego chrzestny powinien być wierzący praktykujący itd. , a praktycznie jak dostanie zaświadczenie z parafii że może być chrzestnym to nikt mu nie zabroni
|
|
#4682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
, mój liczy skończone tygodnie, a tutaj na wizażu dziewczyny liczą trochę inaczej dlatego często się z tym motam
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynka, chyba pomyślę nad medalikiem faktycznie
|
|
#4684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Banka dziękuje Melduję się,że żyję..tyle,że nie chcę Wam zawracać sobą głowy.. Bo co mam napisać? Mieszkania nie ma póki co, czas ucieka...Moje dni mijają na ciągłym kombinowaniu,lataniu,pros zeniu się...i tak od dnia do dnia byle by coś w lodówce było..Grunt,że mieszkanie zapłacone i opał jest to ciepło mamy. No i najważniejsze,że mąż pracuje.. ale jest ciężko..nawet bardzo. Nie mam już ani sił,ani głowy by o tym pisać... Każda z Was ma swoje problemy. Gratuluję wszystkim zakupów dla maluszków, rozpoczętych tygodni, udanych wizyt, Cynamonowego siuraczka.. Jestem cały czas z Wami
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
zerknij na moje stare posty z poniedziałku chyba? sporo rzeczy
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla nas była ważna cała otoczka-to, że to jest taka pierwsza WIELKA uroczystość, białe sukienki, wianek na głowie... Chociaż pamiętam, ze u dziewczyn była rywalizacja która ma ładniejszą sukienkę u chłopaków przynajmniej problemów nie było
|
|
|
#4689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o ile wózek spoko, to mówiła że foteliki ulegają różnego rodzaju urazom itp. i już później nie mają takich właściwości jak nowe ile w tym prawdy to nie wiem......
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
humpack nie jesteś dziwna, bo mam takie samo podejście... Bez urazy dla kogokolwiek, ale nie wzięłabym na chrzestnego osoby niewierzącej/niepraktykującej... Przy chrzcie rodzice chrzestni są pytani, czy pomogą wychować dziecko w wierze katolickiej... A nie branie chrzestnych,, na kasę"...
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to mieszkania nie ma? Pamietam, że pisałaś że znalazłaś coś na dłużej fajnego...
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak wiesz, że fotelik po prostu przewoził dziecko z punktu A do punktu B i nie mieli wypadku to dlaczego by nie kupić takiego fotelika? No chyba, że kupujesz na allu-to tak naprawdę nigdy nie wiadomo-ale od znajomych, why not?
|
|
|
#4694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to miało taki swój urok
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kręceniem nie musiała się narobić bo mam nauralnie kręcone Ale zazdrościłam moim koleżankom, które miały włosy do pasa
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy kolczyki złote na angielskie zapięcie, przepiękne
Can u nas wojny nie było bo szłyśmy wszystkie a takich samych sukienkach, choć ja się i tak wyróżniałam bo miałam odkupioną od koleżanki i moja się bardziej błyszczała |
|
|
|
#4697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wózkowy dylemat gdyby był chłopiec to bez strzału europa, a skoro ma być dziewczę to może się skusimy na jaśniejszy, nie wiem, kurde nie wiem
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja w tym wieku miałam włosy do tyłka ![]() a potem mi odbiło i ścięłam ![]() mój tata nie zauważył róznicy
|
|
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czas mamy do 6 kwietnia czyli około 1,5 miesiąca.. dużo jak coś jest... nie wiele jak nie ma mieszkań zbytnio... W miejscowości oddalonej o kilkanaście km jest mieszkań w brud.. ale ceny takie że tam wynajmiemy kawalerke za te pieniądze co tu te 3 pokoje.. Ale alternatywa jest..tam szukać nie trzeba..więc w razie czego... Póki co jednak szukam uparcie tutaj.. Zmiana mieszkania dla dzieci to już wystarczająca zmiana.. nie chce jeszcze fundować zmiany miejscowości,znajomych i szkoły... Jestem z tym wszystkim sama..dzieci,opieka nad nimi,ten pierd.olone noszenie węgla,porządki,kombinowan ie codzienne jedzenia, szukanie mieszkania..nawet nie mam czasu pomyśleć o sobie... o Tymku Nie myśle o wyprawce,lekarzach,położn ych,szpitalach,zakupach.. .więc i pisać za bardzo nie mam o czym![]() Czuję się wgniatana w ziemię..psychicznie..dosł ownie.. Spadam. Miłego dnia
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wczoraj już nie miałam siły i chęci się odzywać, bo wróciliśmy bardzo późno. Pierwsze zajęcia z SR za nami Położna super, ale straszna gaduła Dowiedziałam się kilku rzeczy, mam szczegóły spis wyprawki do szpitala. W grupie oprócz nas było 8-9 par. Nasza ciąża najmłodsza, a brzuszek najmniejszy; ale wolę chodzić teraz, bo później nie wiadomo jakby było. No i tam też przewaga chłopców ![]() A poza tym witamy z Wiktorkiem w 26 tc !!! ![]() Zaraz biorę się za czytanie, bo spoooro się tego nazbierało |
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzyłam na wisiorki i są strasznie kościółkowe:/ ja bym chciała kupić coś co mała naprawdę będzie chciała ubrać i chciałam grawer do tego. Jedyne co znalazłam to taki, co myślicie? http://allegro.pl/naszyjnik-srebrny-...033345181.html z tyłu pewnie data i imię małej albo coś myślałam o aniołku bo to nie jest takie strasznie dewocjonaliowe to raz a dwa mama małej kolekcjonuje anioły
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale podam wam przykład jak wybieraliśy starostów ( czasem są zamiast starostów świadkowie ). Siostra Tż ewidentnie dawała mi odczuć, że za mną nie przepada, poza tym ja mam jednego brata, który będzie ojcem chrzestnym małej wiec matką chrzestną pewnie siotra Tż. Wiec stwierdziliśy, że weźmiemy brata Tż. Zaprosiliśmy ich i jak już wychodziliśmy to bratowa mówi, że ona wie jak to jest, że Kaśka ( siostra Tż ) dopiero co wybudowała dom, że kasy nie mają itd. Ja myślalam, że się przewrócę i mówię jej, że kryteria którymi się kierowaliśmy były całkiem inne niż jej się wydaje. Po prostu chciałam mieć przy ołtarzu kogoś kto był nam przychylny od początku. Wiec ludzie tak po prostu myślą, że się patrzy przede wszytskim na kase.
|
|
#4704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gaduły !!!! od rana takie tempo zarzuciłyście, że mam problem
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no ale fakt, motywacja mocna ![]() czekamy na fotki ciuszków ![]() Widzę zainteresowanie więc już Wam tłumaczę ![]() znaczy postaram się, bo to troszkę skomplikowane.. Mój Tż jest bezwzględny i jest mistrzem w egzekwowaniu swoich praw, we krwi ma targowanie cen, wyrażanie swojej opinii i nie patyczkuje się. Często się na niego wkurzam i proszę żeby troszkę przystopował. Zły był na p. Basię już na początku grudnia (kiedy była u nas pierwszy raz) wkurzył się, że wchodzi w butach.. Twierdzi, że ona jest położną środowiskową a wnosi nam do czystego mieszkania bakterie i brud ![]() pomijając już chamstwo i brak kultury. Fakt, rozumiem go, ma troszkę racji. Ale nie umiem tak zwrócić jej uwagi, po prostu uważam, że mi nie wypada. Ale te buty to nie był największy problem.. Pani Basia miała mnie odwiedzić po miesiącu, jakoś w połowie stycznia, uprzedziłam ją że 4.01.2013 mam wizytę u ginekologa i nie chcę żeby gwizyty u lekarza pokrywały mi się z jej wizytami. Obiecała w takim razie, że zadzwoni w styczniu i umówimy się. Zadzwoniła 3 stycznia o 8 rano i zakomunikowała mi, że jutro przychodzi do mnie. Na co ja jej odparłam, że mam jutro wizytę u lekarza i wolałabym żeby ona przyszła w przyszłym tygodniu. Nie dzwoniła do mnie wcale.. Pod koniec stycznia ja do niej zadzwoniłam bo chciałam zapytać o glukozę (wiem, że znajomej badanie glukozy robiła położna w domu) Przy okazji grzecznie, żartobliwie zagadałam do niej że coś o mnie zapomina, że już luty a ona nie przychodzi. A ta do mnie, że się na mnie obraziła.. że nie chciałąm jej wizyty to teraz ona nie chce przyjść. Zdziwiłam się troszkę, ale uznałam to za żart. Zapytałam kiedy w takim razie przyjdzie, powiedziała, że zadzwoni.. Telefon milczał, 08 lutego miałam jedno połączenie nieodebrane (możliwe że od niej) musiałam być akurat zajęta i nie słyszałam. 15 lutego przed godziną 10 odebrałam telefon, a tam słyszę: "Ty gaduło, od rana do Ciebie dzwonię i dodzwonić się nie mogę, gadasz i gadasz" zdziwiłam się strasznie, bo tego ranka nie miałam żadnego połączenia w talefoni, z nikim nie rozmawiałam, nic... ale już się nie chciałam kłócić, bo ona była jakaś nieugięta i obstawała przy swojej teorii.. Powiedziała, że przyjdzie 20lutego (czyli wczoraj) między 12 a 13 Przyszła, jak już wiecie przed 14. Ja ogólnie jestem tolerancyjną osobą i wszystko mogę zrozumieć, ale po co ona mnie oszukuje, że wydzwania, że ja nie odbieram albo mam zajęte itp. wkurzyłam się troszkę, choć szybko mi przeszło.Tż jednak tak łatwo nie popuszcza, pech chciał że przyszedł do domu zaraz po p. Basi i widok jej siedzącej w brudnych buciorach podkurzył go jeszcze bardziej jakimś cudem (chyba ze względu na mnie) powstrzymał się od komentarzu o butach, ale wyraził swoją dezaprobatę w inny sposób: "oo dzień dobry.. jakoś rzadko nas pani odwiedza (...) rozmawiałem ze znajomą położną panią XX i była zdziwiona, że tak rzadko pani nas odwiedza" " zaczynamy z żoną prawie 7miesiąc, a Pni była tylko raz, na początku grudnia" ona zaczęła się tłumaczyć, że nie mogła nawiązać kontaktu ze mną itp. itd. Wkurzyło mnie to głupie tłumaczenie, ale chcąc załagodzić sytuację siedziałam cicho.. Tż później jeszcze wtrącił coś w tym stylu, że pieniążki za nas bierze, a nie poświęca nam czasu.. ogólnie zrobiło się troszkę nieprzyjemnie.. ale jakoś to załagodziłam. Masakra... a później ciśnienie miałam duuużo większe niż normalnie
|
||
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robię za ufoludka w rodzinie, który nie robi tego co wypada (bo na chrzestnych wypada brać brata/siostrę itd.), i nikt mnie nie rozumie że niektórzy na chrzestnych się nie nadają..gorzej że ciężko mi znaleźć odpowiednich kandydatów, ale to już inna historia
|
|
#4706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak ktoś ma kasę to dlaczego ma nie chcieć dać więcej? a jak ktoś nie ma kasy, to przecież z księżyca nie wyciągnie, każdy daje tyle na ile może i się poczuwa o ile po weselu cieszyliśmy się z tego, że dostaliśmy głównie kasę, to na komunie uważam, że powinno się kupować prezenty a nie dawać pieniadze
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
masz jakieś foto jakie? ej musi być złoto? bo ja np. nie przepadam i wolałabym kupić srebro
|
|
#4708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wysyłam wirtualne uściski
![]() nie smutaj się, już mało zostało.. niedługo będziesz wszędzie latała z Juleczką ![]() Nie smutaj się.. bo pamiętasz? kto smutas ten kut*s ![]() Cytat:
za 25 tc ![]() i jeszcze większe za wózek i fotelik ![]() Cytat:
u nas niestety nie ma superpharm ![]() co do wózków, bardzo mi się podoba ten beżowy i chyba bym go wybrała ![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli okaże się, że nie mogę karmić naturalnie i przydadzą mi się te rzeczy to kupię po porodzie |
||||
|
|
|
#4709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do butów to ponoć niegrzeczne jest ich ściąganie ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
są różne gusta, wiem ale ja bym sama takimi nie pogardziła i dla małej fajne bo mają to zapięcie angielskie, więc się nie wbijają i nie ma obaw, że spadną jej kupiliśmy złoto, jakoś srebro nie pasowało nam do takiej okazji bo to powinna być pamiątka na całe życie a srebro jednak się starzeje... no nie wiem jeśli nie żółte złoto to chociaż na białe bym postawiła |
||||
|
|
|
#4710 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() America mi tez się bardziej podoba, europa taka smutna jakby była czarna wyglądałaby ładniej a tak to ni w pięć ni w dziesięć trochę ten kolor.Cytat:
![]() Gratuluję 26 tc ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Co do ściągania butów to zgadzam się, nie ściąga się butów |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

, mój liczy skończone tygodnie, a tutaj na wizażu dziewczyny liczą trochę inaczej dlatego często się z tym motam 

u chłopaków przynajmniej problemów nie było
ile w tym prawdy to nie wiem......

Ślub 27. X. 2012

więc nie miałam okazji zobaczenia wszystkich modeli jakie mnie interesowały. Ale zrobiliśmy porównanie xlandera move z maxi cosi mura i wygrał xlander. Łatwiej i szybciej się go składa, poza tym x zajmuje mniej miejsca po złożeniu, więc wygoda z przewożeniem... no i gondolka w tym maxi cosi jest większa co niekoniecznie jest nam potrzebne w lecie. Ogólnie pani mówiła, że oba modele są na takim samym poziomie, z górnej półki itd. ale bardziej spodobał nam się ten x. I tu nastał problem z kolorem