|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
A ja sandałków bez lakieru nie założę
|
|
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39366904]Ja wiem, tylko wiesz, one tam używają tych różnych narzędzi i kwestia, żeby nie było jakiegoś skaleczenia czy coś. [/QUOTE]u mnie używają sterylnych narzedzi... nie balabym sie ani troche. ale to kwestia i zaufania, i dobrego zakladu kosmetycznego...
wszystkiego sie boje i już powoli mam tego dosc ilez mozna. co ma byc to bedzie...
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39366565]
Poza tym: co sądzicie o manicure i pedicure w ciąży? Jest to bezpieczne? [/QUOTE] Perse jest bezpieczny tylko znajdź dobry salon kosmetyczny w którym przestrzegają zasad higieny!!! Moja sis całą ciążę robiła mani&pedi i wszystko było ok![]() Medi kochana Aż z ciekawości przeczytałam co to ten "japoński manicure"
|
|
|
|
#4414 | |
|
Konto usunięte
|
Pani, Twój Mały będzie za tydzień i 5 dni donoszony i zaraz go będziesz miała przy sobie, a na lato i spacerki będziesz się mogła malować do woli
Wszystko gotowe, torba spakowana? ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja tez przed kazda wizyta jak na randke rozbierana ale bez malowania. teraz to sie ciesze jak obetne paznokcie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39367039]Pani, Twój Mały będzie za tydzień i 5 dni donoszony[/QUOTE]wole się trzymac tego ze pod koniec 36tc jest sie donoszonym (wg W oczekiwaniu...) wiesz mysle ze nie o etap ciazy tu chodzi... tez myslalam ze np. lezac calkowicie go zabezpiecze... jak mialy byc przygody z szyjka- tak sa... i moje absolutne lezenie nic nie zmienilo... torba spakowana we wtorek przez konkubenta
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisz, to pomaga.. Mnie bardzo pomogło
|
|
|
|
|
#4417 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja marzę o 36 tygodniu...Twoje leżenie zmieniło wszystko! Mimo problemów z szyjką dociągnęłaś do samego końca. |
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39367382]
Twoje leżenie zmieniło wszystko! Mimo problemów z szyjką dociągnęłaś do samego końca.[/QUOTE]ale jakim cudem je w ogóle miałam?! albo zęby... co z tego że mam paranoję zębową... i kontrole, i wizyty, a jak miała być kanałówka, to była... albo szew - niby jest zabezpieczeniem, ale jak Torresik chciał być pospiesznym, to i tak napierał do krwi... itd, itp... oczywiście, że gdybym jeszcze raz miala podejmowac decyzje to nie skakalabym na skakance, nie miałabym wywalone na dentystę, nie łaziłabym bez powodu, ale gdzieś w głowie jest: co ma być to będzie. i żebym stawała na głowie, to to się stanie...
|
|
#4420 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo my tu jesteśmy (z Ciebie dumne )
|
|
|
|
|
#4421 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39367739]
Tak, ale w Twoim wypadku gdybyś nie zrobiła tego, co zrobiłaś, to mogłoby się to zupełnie inaczej skończyć. Bardzo zminimalizowałaś skutki nieuniknionego. Możesz być z siebie dumna Bo my tu jesteśmy (z Ciebie dumne )[/QUOTE] Ja się podpisuję ![]() Paniczko to dzięki Twojemu idealnemu postępowaniu Torresik urodzi się wtedy kiedy będzie na to odpowiedni czas i gdyby każda z mam tak dbała o swoje dziecię w brzuszku to byłoby po prostu idealnie! No oczywiście nie mam tu na myśli naszych forumowych mam - bo one wszystkie bez wyjątku dbają o maluszki najlepiej jak to tylko możliwe! |
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
witam
anitax lubimy z synem białe szaleństwo sanki, bałwanki, dreptanie po śniegu syna problem jest taki, że nie lubi się ubierać, a potem krzyk jest jak trzeba wrócić do domu, taki to mój mały wojownik zanetazur bardzo mocno przytulam eliza też ciekawa jestem ![]() cynamonowa
|
|
#4423 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie dziwię się, że nie możesz się doczekać
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39366565]Poza tym: co sądzicie o manicure i pedicure w ciąży? Jest to bezpieczne? Ja na lato chyba chciałabym o tym pomyśleć, bo sama sobie nie zrobię na pewno przez duży brzuch (już mam problemy z założeniem skarpetek), a jednak sandałki będę nosić... Nie żadne tipsy ani nic, bo to nie w moim stylu, tylko zwyczajne pomalowanie lakierem u kosmetyczki.[/QUOTE] myślę, że bezpieczne. chociaż sama nie maluję paznokci teraz, ale nie mam takiej potrzeby. Cytat:
za torbę. moja cały czas nie jest dopakowana
|
|||
|
|
|
#4424 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo za pozytywne reakcje- kochane jesteście
Cytat:
![]() Ale niepokoi mnie jedna rzecz- poprosiłam żeby sprawdzili mi długość szyjki- i wyszło 27mm. Hmm... i nie wiem czy się martwić czy nie ![]() Cytat:
Cytat:
Strasznie mi przykro z powodu Waszej straty ![]() Ważne, że coś się ruszyło i lekarz ma jakiś "plan" działania ![]() |
|||
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Pani wiem co czujesz
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Perse jeśli masz ochotę to maluj i rób się na bóstwo |
|
|
|
#4426 |
|
Rozeznanie
|
Jestem
![]() już wcześniej mnie wywoływano i głupio mi tak czytać tylko... ![]() przepraszam.... U nas ok, dziś kończymy 21tydz nie wiem, nie wiem kiedy to zleciało...Dzidzioła nie widziałam od 12tyg, wtedy miałam ostatnie usg..teraz czekam do 5 marca - połówkowe na wizycie sprawdzane jest tętno Maluszka i przegląd podwozia ![]() w sumie to zastanawiam się nad zmianą lekarza, lub przynajmniej na konsultacją u innego...jakoś tak czuję się trochę "zlewana"...nie wiem nawet gdzie mam łożysko, czy Maluszek urósł odpowiednio itp(a pierwszy synek urodził się hipotroficzny, czyli chudy) ruchy już czuję od 19tyg Witam się z nowymi dziewczynami na każdej historii wyłam... pozdrawiam i obiecuję pisać częściej
|
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za 21tc Jak się czujesz fizycznie?
|
|
|
|
|
#4428 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobrze, że u Ciebie OK Ja też mam połówkowe 5 marca
|
|
|
|
|
#4429 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak,oczywiście o wszystkim mu mówie.W sumie to za 1,5 cyklu bo ten do końca,w nastepnym monitoring i potem Clo. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||||
|
|
|
#4430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak się czujesz/cie?Cytat:
za plan!
|
|
|
#4431 |
|
Raczkowanie
|
A ja o dziwo dzisiaj nie płakałam. Ale pewnie sie rozrycze jak będe u terapeutki..
|
|
|
|
#4432 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39367739]Tak, ale w Twoim wypadku gdybyś nie zrobiła tego, co zrobiłaś, to mogłoby się to zupełnie inaczej skończyć. Bardzo zminimalizowałaś skutki nieuniknionego. Możesz być z siebie dumna
Bo my tu jesteśmy (z Ciebie dumne )[/QUOTE]Podpisuje się pod tym wszystkimi 4 kończynami ![]() ![]() Cytat:
![]() A Ty sie nie ociągaj tylko pakuj torbe !! ![]() Cytat:
![]() Za 21 tydzien, jak samopoczucie? ![]() Cytat:
![]() Za plan, bedzie dobrze
|
|||
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
My po wizycie... na razie spokój i cisza. KTG grzeczne
![]() Dziś ostatnie tabletka dupka... aaaa... tylko tydzien luteiny jeszcze... chyba godzina 0 się zbliza...
|
|
#4434 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Głowa do góry, będzie dobrze Cytat:
Nie wiem co pisać... Brak mi słów, to wszystko takie trudne... Cytat:
) w sumie to u gina są na wyposażeniu takie jednorazowe papucie ale kiedyś schodząc z fotela poślizgnęłam się w nich i gin musiał mnie łapać to była dla mnie głupia sytuacja i teraz zawsze tylko w skarpetkach wychodzę.CYNAMONOWA gratuluje synka ![]() PERSE ja chodzę na paznokcie co miesiąc już przez 6 lat i bardzo zwracam uwagę na te wszystkie narzędzia żeby były czyste i wcześniej nie używane, u mojej kosmetyczki każda klienta ma swój pilniczek który jest podpisany i przechowywany w osobnych woreczkach więc ufam że jest tam bezpiecznie. PANI już coraz bliżej WIEKA za 21 tydzieńROLLERGIRL ile razy w tygodniu chodzisz do terapeutki? ELIZA twarda jesteś, ale masz rację może następnym razem przemyśli zanim zrobi głupoty ![]() MEDI bardzo mi przykro No i nie wiem co miałam komu napisać
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4436 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale jaja...
Dzwonię do dziekanatu, żeby się dowiedzieć, czy muszę coś jeszcze tam u nich załatwić w związku z reaktywacją. I czego się dowiaduję? Że nie muszę chodzić na ćwiczenia, bo mam z nich zaliczenie! Wy sobie nie wyobrażacie, jaka to dla mnie dobra wiadomość jest... Wizja uczestnictwa w tych zajęciach przyprawiała mnie o płacz i ból brzucha. A tu taka miła wiadomość. Och, kamień z serca! Oczywiście już zaczęłam kombinować, czy by się tu jednak szybciej o dzidzię nie postarać... |
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani, jak to nie tajemnica, to z jakiego powodu bralas dupka i luteine az do teraz? I w jakis ilosciach? Pytam, bo tez brałam.. Ale ja mialam końskie dawki
|
|
|
|
|
#4438 | |
|
Zadomowienie
|
No to nic tylko się cieszyć
Cytat:
to trzymamy kciuki |
|
|
|
|
#4439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może ćwiczenia z kims innym i fajnym?! ja bym na luzaka pochodziła ![]() Cytat:
a brałam różnie... dupka od poczatku 2x1, po zalozeniu szwu 3x1 lutke 2x1 (jak plamiłam to 2x2, ale to krotko)
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-02-21 o 19:39 |
||
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-02-21 o 19:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

tylko znajdź dobry salon kosmetyczny w którym przestrzegają zasad higieny!!! Moja sis całą ciążę robiła mani&pedi i wszystko było ok

Bo my tu jesteśmy 

nie wiem, nie wiem kiedy to zleciało...