|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
przeczytałam komunię ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- też myślałam, że między 28 a 32, ale już któryś raz spotykam się z nieco innymi ramami, dziś wrzucałam nawet link, że niektórzy robią między 30 a 36 ale kij tam z tymi liczeniami, ja będę w 32t i 6d więc to będzie tak czy siak skończony 32.
Edytowane przez pawie_oczko Czas edycji: 2013-02-21 o 12:06 |
|
|
|
|
#4712 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze powiedział p. Basi, po jej krętactwach się mu nie dziwię. w ogóle co za tekst że się obraziła? to jest jej praca, i za to jej płacą!
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jakież było zdziwienie tesciowej, dlaczego nikt z rodziny
|
|
#4714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4715 |
|
Wtajemniczenie
|
Wielkie famfary dla Kubika
![]()
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Następny kurs trwałby u mnie od 28tc do 33tc, ale wtedy mamy już inne sprawy na głowie i mogłabym nie mieć czasu, więc wolę jeździć już teraz ![]() |
|
|
|
|
#4718 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Na allegro ta America jest zielona.. Mi się Europa podoba, muszę te X-landery obejrzeć w sklepie
|
|
#4719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podziel się
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj macie tempo
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Czy któraś ma jakiś pomysł na tytuł nowego wątku ?? Bo jak nie to za chwilę zakładam sondę z tytułami, które jeszcze zostały
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuchy coraz większe mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamusie V-VI cz...
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
|
#4724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może tej sprzedawczyni chodziło głównie o allegro - tam tak naprawdę nigdy nie wiadomo co działo się z fotelikiem, ona coś tłumaczyła, że niby jego "obrażeń" z zewnątrz nie widać, ja nie wiem ja się nie znam , ale tak wszelki wypadek wolę kupić nowy, bo raczej nikt ze znajomych nie ma na zbyciu......
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i za tytułśnieg pada, wiosna nie przychodzi, kiedy to dziecko się urodzi? za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę tulić mego malucha
|
|
#4726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż miał tak wczoraj i trochę mnie zdenerwował , bo moment, a zadzwoniłabym do K. i odwołała nasz udział w SR ![]() Cytat:
Mi jeszcze nic nie leci ...
|
||
|
|
|
#4727 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale już doczytałam jak się sprawy mają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak mi przykro... ![]() trzymaj się dzielnie ![]() trzymam za was mocnooooooooo ![]() Cytat:
ja takie kupiłam na roczek ![]() śliczne, sama bym założyła ![]() niestety od ukochanej bratowej nawet słowa dziękuję nie usłyszałam, czy jakiegokolwiek innego potwierdzającego, że kolczyki zobaczyła.. przykre, no ale cóż.. ![]() ![]() Cytat:
to chrzest więc najbardziej wypadałoby kupić złoty łańcuszek i medalik z Maryją, ale jeśli sytuacja u Was jest taka a nie inna.. jeśli to dziewczynka to mam propozycję ![]() są takie śliczne delikatne złote łancuszki na rękę z blaszką na której możesz wygrawerować imię, datę i co Ci się tam podoba. Według mnie super opcja, widziałam takie w aparcie ![]() i u mnie w rodzinie już dwie dziewczynki dostały takie łańcuszki ![]() Cytat:
![]() ale jeśli jest zima, śnieg.. i wchodzisz do czystego mieszkania to chyba wypada jednak zdjąć te buty.. zwłaszcza że kobita wchodzi do naszej sypialni, gdzie bada mnie na łóżku i gdzie mamy biały dywan ... Cytat:
![]() ja to jestem "miękka faja" |
||||||||
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pomysły
|
|
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem
ten america- beżowy też można ożywić ![]() dzięki dziewczyny za opinie odnośnie wózka, utwierdzam się w przekonaniu, że ten europa jakoś do dziewczynki mniej pasuje
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas ![]() wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy :P a tak serio nie mam pomysłów..boże zaraz kolejny wątek
|
|
|
|
|
#4732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo america to taki beż...... Fajnie prezentują się te wózki, i jeśli mysia znalazła za ok. 2300 ofertę z fotelikiem maxi cosi to uważam, że przyzwoicie
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też dodam ![]() No już 10 część Ciekawe ile jeszcze napiszemy do 1 porodu
|
|
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko już nie pamiętam jak to dokłądnie leciało ![]() - jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić |
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuzanna mi caaaałym brzucholem trzęsie aż mnie żebra po prawej już bolą..
|
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
za tytuły
|
#4738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli kupujecie wózek z myślą o 1 dziecku to brałabym Africa limited, a jeśli z myślą o 2 to uniwersalnie America limited czyli ten beżowy ![]() U nas też będzie problem z kolorem, jeśli się zdecydujemy na X-landera, bo mi się podoba: America (zielony), Australia (niebieski), Antarctica (fiolet) i ta nowa America limited (beżowy) ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
AA!
miała już któraś KTG? Jak to się robi??? aa i jak zaniose L4 do ZUS to ciążowe L4 jest inne niż zwykłe? bo nie wiem czy od gina czy rodzinnego wziąć? ![]() 1go o 20 będę mieć klucze od naszego nowego gniazdka |
|
|
|
#4740 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o sny, to mi się wczoraj czy przedwczoraj w jednym śnie śniło dwóch moich byłych
Cytat:
Cytat:
![]() co do kolorów, to ja bym brała europę albo afrykę jak byliśmy nastawieni na xlandera to o europie właśnie myśleliśmy Cytat:
mamy zamówiony, ale "nasz" kolor będzie na zamówienie za 3 tyg dopiero - no ale nie spieszy się ![]() Cytat:
Cytat:
właśnie mąż zadzwonił że nie wraca dziś do domu ... smutno mi zawsze cały dzień czekam na niego a dziś będę sama ... i trochę się boję bo tak jakby się coś działo to jest pod ręką z autem i można jechać do szpitala albo gdzieś ... no ale auto się posypało w gliwicach i części na jutro będą dopiero i będzie spał u rodziców, bo nie ma sensu żeby się tłukł tu komunikacją miejską i potem o 4 rano znów jechał autobusami i pociągiem do gliwic ...
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

Mi się Europa podoba, muszę te X-landery obejrzeć w sklepie
podziel się 

, bo moment, a zadzwoniłabym do K. i odwołała nasz udział w SR 

ile w tym prawdy to nie wiem......

więc nie miałam okazji zobaczenia wszystkich modeli jakie mnie interesowały. Ale zrobiliśmy porównanie xlandera move z maxi cosi mura i wygrał xlander. Łatwiej i szybciej się go składa, poza tym x zajmuje mniej miejsca po złożeniu, więc wygoda z przewożeniem... no i gondolka w tym maxi cosi jest większa co niekoniecznie jest nam potrzebne w lecie. Ogólnie pani mówiła, że oba modele są na takim samym poziomie, z górnej półki itd. ale bardziej spodobał nam się ten x. I tu nastał problem z kolorem
zarzekałam się, że chce ciemny wózek a wczoraj ta afryka mnie urzekła...