|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#4772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Bardzo mi przykro. Dokładnie ![]() Cytat:
KTG.jpg Do ręki dostajesz taki "długopisik" jakby, który musisz naciskać gdy dziecko się poruszy i tyle. Trwa to ok 15-20min z tego co pamietam, ale może coś się zmieniło i drukuje się odczyt podobny do ekg serca ;-P Lekarz sobie sprawdza i widzi jak bije serduszko dziecka, czy i ile razy się ruszyło podczas badania i czy nie masz skurczy - a jeśli masz to czy to są już skurcze przepowiadające poród czy nteż nie.. Co do L4 to lekarz zaznacza literkę B i może to być internista, chociaż jeśli jest to twoje 1 wsze zwolnienie to lepiej od ginekologa.
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-02-21 o 13:46 |
|||
|
|
|
#4773 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby humor Ci się poprawił ![]() Cytat:
Smoczki z Lovi mają taką samą cenę jak na all, więc też się opłaca ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4775 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4777 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak to robicie, że co chwile jakieś próbki darmowe dostajecie? mnie nikt nie daje w sklepach ![]() Cytat:
a wizytę mam dopiero 25...a który u Ciebie jest tc? ciekawe czy moje dzidzi też już lezy w dół.. u nas kończy sie 26tc.. DZIŚ MAMY STUDNIÓWKĘ!!!!!!!!! ![]() idziemy z tż na pizze |
|||
|
|
|
#4778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w dzisiejszych czasach już się dzieci nie smieją z takich rzeczy ![]() Cytat:
![]() do dziś mu wypominam ![]() dzięki za info o L4-wiec na nastepnej wizycie poprosze,to jeszcze zgarne chorobowe bedzie na wozek ![]() co do KTG i dlugopisiku: gdyby mala fikala tak jak dzis to mialabym odciski na palcu od ciaglego pstrykania
|
||
|
|
|
#4779 |
|
Wtajemniczenie
|
chciałam się jeszcze was spytać co sądzicie o przewijakach i wanienkach (z odpływem wody) 2 w1 na stojaku/stelażu na kółkach + półki pod spodem na przybory higieniczne?
![]() mam obczajony taki sprzęt na allegro nowy za 200zł i zastanawiam się czy to będzie praktyczne i warte kupienia czy nie..
|
|
|
|
#4780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my 30tc no mój gin mówi ze niepokoic sie mam jak bedzie nascie na dobe..że wtedy mam sie skontaktowac.. ![]() ja mu ufam ale jak to jest naprawde to nie wiadomo ![]() brawo za studniowke! ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
podobno bardzo,bardzo wygodne ![]() my też planujemy
|
||
|
|
|
#4781 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuśki
nawet niepróbuje was dziś nadrobić zabardzo, bo mnie głowa boli zaczełam czytać kilka stron i dałam sobie spokój Axella za wymiarową ZuzięSzprotka za 25 tydMysia za upolowane ciuszkiPaulina za studniówkeKtóraś pytała o zakup sterylizatora do butelek, ja niekupuje nic takiego. Mama mi kupiła wczorej rożek, wiec juz mi zakpu rożka odchodzi
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-02-21 o 14:06 |
|
|
|
#4782 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba dużo bezpieczniejszy rumianek, ja piję zamiast mięty Cytat:
Cytat:
super szpital tak w ogóle imho, a gdzie Ty będziesz rodzić?edit: tu masz inf, czy te godziny i dni Ci pasują na pewno? http://www.zeromski-szpital.pl/?szkola-rodzenia,49 Cytat:
za studniówkę ![]() kilkanaście skurczy dziennie masz, czy ruchów? ufff, wydłużeniom szyjek mówimy głośne tak
|
|
#4783 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ostatnio rzadko bywam od wczoraj mam zajęcie na uczelni i staram się dostosować do nowego trybu życia który ma coś więcej niż spanie i jedzenie w zanadrzu ach ten miesiąc przerwy No więc zajęcia będę miała do końca kwietnia... Mam nadzieję że dam radęNapewno ciekawi was jak tam piesek, otóż TŻ zwrócił go właścicielom. Strasznie mi go było szkoda rozkleił się totalnie no ale postawiłam na swoim ![]() nadrabiania mam około 40 stron także ładnie gaduły
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4785 |
|
Zadomowienie
|
tak wogóle mamy dziś wizytę u nowego ginekologa i trochę się stresuje..
![]() Kochane z Warszawy nie orientujecie się w warunkach porodu w szpitalu bielańskim???
|
|
|
|
#4786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla mnie 17 którykolwiek dzień jest OK, więc godzinowo-terminowo jak najbardziej mi pasuje zaraz ci napiszę pw
|
|
#4787 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy za gratulacje Mały zdrowy, strasznie ruchliwy- na usg siedzieliśmy prawie 2 godziny bo Młody tak się wiercił i uciekał ![]() Witamy się z Adasiem pełnoprawnie na półmetku ciąży bo synek podgonił trochę ![]() Teraz jak to diabli napisała wpadam w szał zakupów- i mimo, że paskudnie się czuję wczoraj już klikęłam dla synka kilka ubranek. Muszę to przyznać- jaram się niesamowicie Teraz tylko wysiedzieć tego kurczaczka do lipca i będzie ok- trochę niepokoi mnie szyjka ale mam nadzieję, że do wizyty w Polsce wszystko będzie ok
|
|
|
|
#4788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ruchów to pewnie ze sto na dobe nawet nie liczę bo nie wiem jak
|
|
|
|
|
#4789 |
|
Zadomowienie
|
Gaduduły moje niepiszcie za dużo
ide spać bo to może głowa mnie przestanie boleć, może wieczorkiem wpadne do was |
|
|
|
#4790 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chrzcić powinny osoby wierzące (a przynajmniej jeden rodzic taki powinien być), dla mnie to oczywiste, ale ... no wiadomo jak jest, czasami "tak wypada" co nie jest w porządku. Wydaje mi się, że to czy ktoś chce czy nie chce być chrzestnym, czy temu podoła powinien sam rozważyć. Jak ja będę proponować, to od razu powiem, że dziecko to istota żywa i wymaga zainteresowania, zainteresowania w sensie poświęcania czasu a nie prezenty czy nie wiadomo co i ten ktoś ma się zastanowić zanim się zgodzi, bo rozumiem odmowy. Po takim wykładzie bratu mojego męża to już będę chyba oficjalnie wrogiem nr 1 Cytat:
A prezenty, chrześniak męża na pytanie kuzyna jakiś rok temu czy się cieszy, że idzie do komunii, to odpowiedział "tak, nareszcie będę bogaty". No litości, wszyscy się śmiali, ja zrobiłam zdziwioną minę, bo jakby moje dziecko tak oficjalnie wypaliło chyba bym się zapadła pod ziemię. Jak to świadczy o rodzicach
|
|
#4794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie kryję trochę jestem dziś spięta, połówkowe to nie przelewki ![]() Widziałam, że rozmawiałyście o biżuterii, co prawda komunijnej, ale pokażę Wam jakie fajne rzeczy robią moi znajomi Wczoraj jak przyjechali dostałam od nich serduszko- jest pięknehttp://www.steampunk.net.pl/Ste-gal5.html Wczoraj też Ci sami znajomi w końcu przyjechali i zamontowali nam szafe nową na rzeczy dla dziecka ( do 1 w nocy, więc myślę, ze dziś mnie sąsiedzi nienawidzą) ale bardzo się cieszę i idę ją dziś sprzątać i układac co mogę
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4797 |
|
Zadomowienie
|
banka26
strasznie się stresuje tą wizytą no... tak naprawdę od początku ciąży nikt mnie nie badał ginekologicznie i jakoś tak mam opory
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj na obiad racuszki, bo nie mialam pomysłu na obiad. Któraś chętna?
|
#4799 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo niefajnie się bratowa zachowała Siostra mojego M. była bardzo zadowolona z tych kolczyków dla Małej O, taką bransoletkę chrześnica M. też ma, dostała od taty, tyle, że srebrną a koleżanki córeczka taką złotą na chrzest ![]() No i ta nasza mała chodzi w niej już 4 lata ![]() No a co do tych butów to ja ściągam chyba, że ktoś na wejściu woła, że absolutnie ale to rzadkość:P Cytat:
Cytat:
Tak samo chrzestną nie będzie mogła być siostra mojego M. bo jest rozwódką Cytat:
Trzymaj się ![]() Cytat:
Ja też czasem piję jak mnie żołądek boli Wróciłam Na 15:00 idę do fryzjera Mam nadzieję, że kolor będzie ok Byłam w lumpku, chciałam zobaczyć jakieś bluzy dla Małego ale niestety nic nie było
|
|||||
|
|
|
#4800 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, sorki, że nie nadrobię, ale nawe na dupsku nie siadłam dzisiaj, Jedziemy dzisiaj na ten jutrzejszy egzamin do warszawy, no i musiałam pojechać na zakupy, bo śpiy u tża kolegi i oni mają dwójkę dzieci, więc kupiłam im jakieś zabawki, żeby tak z pustymi rękoma nie iść do dzieciaków. Oczywiście mi zeszło, potem przyjechałam, bawiłam się z moją Blanusią, bo nie chcę jej zostawiać i żeby jeszcze trochę wykorzystać czas... teraz ogarniam chatę i pakuję się, łeb myję i takie tam.... jeszcze tż się zatruł i na przemian rzyga i na kiblu siedzi... dramat jakiś. Pewnie padnę dzisiaj na twarz albo szyjka mi zacznie nawalać.... odezwę się w weekend dopiero chyba. Trzymajcie się laseczki i całuję wasze dzidziolki!!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

Mąż nawet zapisał, co dokładnie mówiłam: "ci cicici ciiiiiiiiiiiiiiiiiiii, oj już nie gadaj nie potrzebne mi to teraz" 

Nie wiedziałam czy brechtnąć na głos śmiechem, czy spierdzielać.
w niemczech tego nie widzę tyle 

07.07.2012