Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 13:42   #4771
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Ja myślę o chrzcinach i obiedzie w domku, a jak będzie pogoda to po obiedzie i torciku przenieść się na ogród tam zrobić grilla a jedzonko na bieżąco donosić...
a dużo planujesz osób na chrzcinach? grill w ogrodzie to fajny pomysł
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 13:44   #4772
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
a to Ci mama

ja w tym wieku miałam włosy do tyłka
a potem mi odbiło i ścięłam
mój tata nie zauważył róznicy
no weź

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
A no pocieszyłam się ta wiadomością od soboty kiedy to tam byłam się dogadywać i oglądać, do poniedziałku.. kiedy to facet zadzwonił i powiedział,że jednak nie wynajmuje bo nie dostanie kredytu na drugie i musi mi odmówić.. Pisałam o tym
O fuck! Musiałam to przeoczyć.
Bardzo mi przykro.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A co do butów to ponoć niegrzeczne jest ich ściąganie
Dokładnie ale nie u nas w naszym dzikim kraju

Cytat:
AA!
miała już któraś KTG? Jak to się robi???

aa i jak zaniose L4 do ZUS to ciążowe L4 jest inne niż zwykłe?
bo nie wiem czy od gina czy rodzinnego wziąć?

1go o 20 będę mieć klucze od naszego nowego gniazdka
ktg? zakładają ci na brzuch taki pasek z czytnikiem ruchów i bicia serca dziecka:
KTG.jpg
Do ręki dostajesz taki "długopisik" jakby, który musisz naciskać gdy dziecko się poruszy i tyle.
Trwa to ok 15-20min z tego co pamietam, ale może coś się zmieniło i drukuje się odczyt podobny do ekg serca ;-P
Lekarz sobie sprawdza i widzi jak bije serduszko dziecka, czy i ile razy się ruszyło podczas badania i czy nie masz skurczy - a jeśli masz to czy to są już skurcze przepowiadające poród czy nteż nie..

Co do L4 to lekarz zaznacza literkę B i może to być internista, chociaż jeśli jest to twoje 1 wsze zwolnienie to lepiej od ginekologa.

super

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2013-02-21 o 13:46
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 13:48   #4773
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
HAHAHA, a ja dziś znowu gadałam przez sen w nocy... Mąż nawet zapisał, co dokładnie mówiłam: "ci cicici ciiiiiiiiiiiiiiiiiiii, oj już nie gadaj nie potrzebne mi to teraz" Ja jestem nienormalna

Cytat:
Hej dziewczynki... ponadrabiam ale dziś chyba wam nie będę smęcić...
Oby humor Ci się poprawił

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
oglądam gazetkę reala i są różne rzeczy dla maluchów w promocji:
- różne ubranka
- pampersy
- kosmetyki linomag (drugi 50% taniej)
nie wiem czy się to opłaca czy nie, bo jeszcze nie robiłąm rozeznania, ale pampki wychodzą po 46 gr za sztukę więc jak dla mnie OK
Linomag i pampki - opłaca się kupić

Smoczki z Lovi mają taką samą cenę jak na all, więc też się opłaca no i można pooglądać na żywo

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A propos ciiii, to mój tż też gada przez sen czasem. Kiedyś się przebudziłam, a on się kręci i gada... "Ciiiiiiiiiiiiiiiiiii i - i takim ściszonym głosem -, tej krwi tu jest za dużoooo..." Nie wiedziałam czy brechtnąć na głos śmiechem, czy spierdzielać.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja w ogóle zauważyłam, że w polsce jest strasznie dużo reklam leków w niemczech tego nie widzę tyle a vibowit pyszny był bezpośrednio z torebki
O tak

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 13:48   #4774
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa
Argument,który słyszy się najczęściej (co do chrztu) to taki, że inne dzieci będą się śmiać. Pewnie będą, ze mnie też się śmiały w szkole średniej, tyle, że dlatego, że byłam ze wsi, a one z miasta. A potem tak się zżyliśmy, że było im bardzo głupio.
tylko wydaje mi się że gdyby ludzie żyli zgodnie ze swoimi przekonaniami, to tych nieochrzczonych byłoby znacznie więcej.
Stary 2013-02-21, 13:50   #4775
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Na początek wielkie dzień dobry! Witamy się z Kubusiem w 25 tc!

Cytat:
Muszę się Wam pochwalić, że Mężu wczoraj kupił wózek Małemu (była i licytacja i kup teraz, ja licytowałam, a Mąż twierdził, że jemu się bardzo podoba i klikną kup teraz), a ja wylicytowałam fotelik Tak więc z najgrubszych wydatków, chyba już wszystko
Dzisiaj postaram się ogarnąć chociaż część pozostałej wyprawki, żeby później nie kwiczeć, że kasy nie starczy- wolę rozłożyć to na 2-3 miesiące
Cytat:
A pokazuję

Jeżeli chodzi o wózek, to mnie bardziej urzekła inna aukcja z innym kolorem, ale rączki były strasznie poobdzierane, więc stanęło na tym. W sumie kolor neutralny i laskę też bym w takim posadziła
http://allegro.pl/show_item.php?item=3040023976
Trzeba go tylko odebrać, ale tym ma się zająć kuzynka Męża, a późnij będziemy się głowić jak go odebrać od Niej

A fotelik taki http://allegro.pl/show_item.php?item=3039857892
Stwierdziliśmy z Mężem, że na bank będziemy dużo jeździć autem, więc musi być coś "porządnego", a nie jakieś jałowe nosidełko.

Nowy wózek z fotelikiem Maxi Cosi kosztuje ok 1800-2000zł, nam wyjdzie z przesyłką ok 1150. Myślę, że warto było...
Gratuluję zakupów

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
i jeszcze się pochwalę, wczoraj kupiliśmy termometr THERMOFLASH LX26 w SuperPhramie, był na promocji z 209.99 na 149.99 na allegro średnio kosztuje około 170 Panie w aptece bardzo go polecały, bo już miałam brać ten z microlife za 100. I faktycznie wczoraj trochę o nim poczytałam i ma dobre opinie, przetestowany - polecam
Kupiłam jeszcze trochę kosmetyków z hippa bo były na promocji, żel do mycia włosów i ciała, szampon, pielęgnacyjny płyn do kąpieli i krem na odparzenia. Dostałam masę próbek m.in z musteli dla dzidzusia na odparzenia

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 13:51   #4776
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
tylko wydaje mi się że gdyby ludzie żyli zgodnie ze swoimi przekonaniami, to tych nieochrzczonych byłoby znacznie więcej.
A to na million procent
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 13:53   #4777
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
*wydłużanie się szyjki- też byłam parę dni przeświadczona ( na podstawie naszej forumowej wiedzy) , że ona nie może się wydłużyć, mój lekarz mnie wyśmiał
!
a widzicie, mówiłam, że szyjka może sie raz skracać raz wydłużać..
Cytat:

i jeszcze się pochwalę, wczoraj kupiliśmy termometr THERMOFLASH LX26 w SuperPhramie, był na promocji z 209.99 na 149.99 na allegro średnio kosztuje około 170 Panie w aptece bardzo go polecały, bo już miałam brać ten z microlife za 100. I faktycznie wczoraj trochę o nim poczytałam i ma dobre opinie, przetestowany - polecam
Kupiłam jeszcze trochę kosmetyków z hippa bo były na promocji, żel do mycia włosów i ciała, szampon, pielęgnacyjny płyn do kąpieli i krem na odparzenia. Dostałam masę próbek m.in z musteli dla dzidzusia na odparzenia
ale drogi ten termometr.. a ja wczoraj odkryłam że jest coś takiego jak termometr w smoczku, na all od 20paru zotych, co o tym sadzicie???
jak to robicie, że co chwile jakieś próbki darmowe dostajecie? mnie nikt nie daje w sklepach
Cytat:
Relacja z wizytki:

Moje dziewczę mnie zadziwia i pozytywnie zaskakuje,zaskoczyła również gina
Ale po kolei

wchodze u gina na wagę i równe 81, czyli 2,2 więcej niż ostatnio, czyli równe 14 od początku ciąży wg wagi u położnych.
ciśnienie w górę
idę do gina i tak:
-skurcze/twardnienie normalne ale kontrolowac,jak bedzie wiecej niz 10na dobe to liczyc czy regularne, jak regularne-wio do szpitala bo mam jeszcze nie rodzić :P

no i widziałam pępowinkę, Zuzia duża i już wmontowała się łepkiem na dół-gin mówi,że jak leży TAK to już się nie obróci, więc jest IDEALNIE
qrde więcej niż 10 to juź mam liczyć? to ja od 18-24 to mam chyba z kilkanaście.. no świetnie... ;/ a wizytę mam dopiero 25...
a który u Ciebie jest tc?
ciekawe czy moje dzidzi też już lezy w dół.. u nas kończy sie 26tc..

DZIŚ MAMY STUDNIÓWKĘ!!!!!!!!! aaaaaaa
idziemy z tż na pizze
Stary 2013-02-21, 13:54   #4778
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Jakbyś wyjęła mi te słowa z ust Mam sporo znajomych, którzy na co dzień robią co chcą (i to takie rzeczy, że ja jako niechodząca do kościoła nie mogłam uwierzyć), a w niedzielę do spowiedzi i czyste sumienie. Ja tak nie chcę, wyznaję zasadę albo wszystko albo nic. Argument,który słyszy się najczęściej (co do chrztu) to taki, że inne dzieci będą się śmiać. Pewnie będą, ze mnie też się śmiały w szkole średniej, tyle, że dlatego, że byłam ze wsi, a one z miasta. A potem tak się zżyliśmy, że było im bardzo głupio.
Co do tormentiolu, nie sterydy tylko kwas borowy (niedouczona przyssła matka ze mnie), podrzucam linka: http://forum.gazeta.pl/forum/w,659,2...rmentiol_.html
no właśnie
a w dzisiejszych czasach już się dzieci nie smieją z takich rzeczy

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
no weź

O fuck! Musiałam to przeoczyć.
Bardzo mi przykro.

Dokładnie ale nie u nas w naszym dzikim kraju

ktg? zakładają ci na brzuch taki pasek z czytnikiem ruchów i bicia serca dziecka:
Załącznik 5125628
Do ręki dostajesz taki "długopisik" jakby, który musisz naciskać gdy dziecko się poruszy i tyle.
Trwa to ok 15-20min z tego co pamietam, ale może coś się zmieniło i drukuje się odczyt podobny do ekg serca ;-P
Lekarz sobie sprawdza i widzi jak bije serduszko dziecka, czy i ile razy się ruszyło podczas badania i czy nie masz skurczy - a jeśli masz to czy to są już skurcze przepowiadające poród czy nteż nie..

Co do L4 to lekarz zaznacza literkę B i może to być internista, chociaż jeśli jest to twoje 1 wsze zwolnienie to lepiej od ginekologa.

super
naprawde nie zauważył
do dziś mu wypominam

dzięki za info o L4-wiec na nastepnej wizycie poprosze,to jeszcze zgarne chorobowe bedzie na wozek

co do KTG i dlugopisiku: gdyby mala fikala tak jak dzis to mialabym odciski na palcu od ciaglego pstrykania

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 13:56   #4779
Paulina 87
Wtajemniczenie

chciałam się jeszcze was spytać co sądzicie o przewijakach i wanienkach (z odpływem wody) 2 w1 na stojaku/stelażu na kółkach + półki pod spodem na przybory higieniczne?
mam obczajony taki sprzęt na allegro nowy za 200zł i zastanawiam się czy to będzie praktyczne i warte kupienia czy nie..
Stary 2013-02-21, 13:57   #4780
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość

ale drogi ten termometr.. a ja wczoraj odkryłam że jest coś takiego jak termometr w smoczku, na all od 20paru zotych, co o tym sadzicie???
jak to robicie, że co chwile jakieś próbki darmowe dostajecie? mnie nikt nie daje w sklepach

qrde więcej niż 10 to juź mam liczyć? to ja od 18-24 to mam chyba z kilkanaście.. no świetnie... ;/ a wizytę mam dopiero 25...

idziemy z tż na pizze

my 30tc
no mój gin mówi ze niepokoic sie mam jak bedzie nascie na dobe..że wtedy mam sie skontaktowac..
ja mu ufam ale jak to jest naprawde to nie wiadomo

brawo za studniowke!

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
chciałam się jeszcze was spytać co sądzicie o przewijakach i wanienkach (z odpływem wody) 2 w1 na stojaku/stelażu na kółkach + półki pod spodem na przybory higieniczne?
mam obczajony taki sprzęt na allegro nowy za 200zł i zastanawiam się czy to będzie praktyczne i warte kupienia czy nie..

podobno bardzo,bardzo wygodne
my też planujemy

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-21, 13:57   #4781
Atena564
Zadomowienie

hej mamuśki

nawet niepróbuje was dziś nadrobić zabardzo, bo mnie głowa boli
zaczełam czytać kilka stron i dałam sobie spokój

Axella za wymiarową Zuzię
Szprotka za 25 tyd
Mysia za upolowane ciuszki
Paulina za studniówke

Któraś pytała o zakup sterylizatora do butelek, ja niekupuje nic takiego.

Mama mi kupiła wczorej rożek, wiec juz mi zakpu rożka odchodzi

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2013-02-21 o 14:06
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 13:58   #4782
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny można nam się napić mięty co? Zjadłam dziś na śniadanie Berlinkę z chlebkiem i kawałek
papryki i tak mnie żołądek zaczął ściskać. Zrobiłam sobie słaby napar z mięty.
można, ale w bardzo małych ilościach, rzadko (wg mojego lekarza)
chyba dużo bezpieczniejszy rumianek, ja piję zamiast mięty

Cytat:
Ja myślę o chrzcinach i obiedzie w domku, a jak będzie pogoda to po obiedzie i torciku przenieść się na ogród tam zrobić grilla a jedzonko na bieżąco donosić...
super pomysł, och, byle do lata!

Cytat:
1. dobrze wiedzieć
2. to leż, i niech szyjka się wydłuża
3. ja bym była chętna na tą szkołę rodzenia-jakich danych potrzebujesz do zapisu, to ci prześlę na PW?

ja miętę z pomarańczą piłam i wszytsko było OK. za 23t

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

wyślij imię i nazwisko to zadzwonię z rezygnacją i zaproponuję Ciebie, myślę, że pójdą na to? super szpital tak w ogóle imho, a gdzie Ty będziesz rodzić?

edit: tu masz inf, czy te godziny i dni Ci pasują na pewno? http://www.zeromski-szpital.pl/?szkola-rodzenia,49

Cytat:

idziemy z tż na pizze
za studniówkę
kilkanaście skurczy dziennie masz, czy ruchów?
ufff, wydłużeniom szyjek mówimy głośne tak
Stary 2013-02-21, 13:58   #4783
niunka045
Zadomowienie

Witam
Ostatnio rzadko bywam od wczoraj mam zajęcie na uczelni i staram się dostosować do nowego trybu życia który ma coś więcej niż spanie i jedzenie w zanadrzu ach ten miesiąc przerwy No więc zajęcia będę miała do końca kwietnia... Mam nadzieję że dam radę

Napewno ciekawi was jak tam piesek, otóż TŻ zwrócił go właścicielom. Strasznie mi go było szkoda rozkleił się totalnie no ale postawiłam na swoim

nadrabiania mam około 40 stron także ładnie gaduły
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:01   #4784
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Witam
Ostatnio rzadko bywam od wczoraj mam zajęcie na uczelni i staram się dostosować do nowego trybu życia który ma coś więcej niż spanie i jedzenie w zanadrzu ach ten miesiąc przerwy No więc zajęcia będę miała do końca kwietnia... Mam nadzieję że dam radę

Napewno ciekawi was jak tam piesek, otóż TŻ zwrócił go właścicielom. Strasznie mi go było szkoda rozkleił się totalnie no ale postawiłam na swoim

nadrabiania mam około 40 stron także ładnie gaduły
dobrze że z pieskiem się tak skonczylo

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-21, 14:02   #4785
niunka045
Zadomowienie

tak wogóle mamy dziś wizytę u nowego ginekologa i trochę się stresuje..

Kochane z Warszawy nie orientujecie się w warunkach porodu w szpitalu bielańskim???
Stary 2013-02-21, 14:04   #4786
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87

Cytat:
Napisane przez happy blue
wyślij imię i nazwisko to zadzwonię z rezygnacją i zaproponuję Ciebie, myślę, że pójdą na to? super szpital tak w ogóle imho, a gdzie Ty będziesz rodzić?
jeśli pójdą, będzie super, bo tam właśnie chcę rodzić dla mnie 17 którykolwiek dzień jest OK, więc godzinowo-terminowo jak najbardziej mi pasuje zaraz ci napiszę pw
Stary 2013-02-21, 14:06   #4787
cynamon_owa
Zadomowienie

Dziękujemy za gratulacje
Mały zdrowy, strasznie ruchliwy- na usg siedzieliśmy prawie 2 godziny bo Młody tak się wiercił i uciekał
Witamy się z Adasiem pełnoprawnie na półmetku ciąży bo synek podgonił trochę
Teraz jak to diabli napisała wpadam w szał zakupów- i mimo, że paskudnie się czuję wczoraj już klikęłam dla synka kilka ubranek. Muszę to przyznać- jaram się niesamowicie
Teraz tylko wysiedzieć tego kurczaczka do lipca i będzie ok- trochę niepokoi mnie szyjka ale mam nadzieję, że do wizyty w Polsce wszystko będzie ok

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:07   #4788
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
za studniówkę
kilkanaście skurczy dziennie masz, czy ruchów?
ufff, wydłużeniom szyjek mówimy głośne tak
skurczy
ruchów to pewnie ze sto na dobe nawet nie liczę bo nie wiem jak
Stary 2013-02-21, 14:08   #4789
Atena564
Zadomowienie

Gaduduły moje niepiszcie za dużo ide spać bo to może głowa mnie przestanie boleć, może wieczorkiem wpadne do was
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:08   #4790
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Gaduduły moje niepiszcie za dużo ide spać bo to może głowa mnie przestanie boleć, może wieczorkiem wpadne do was
spokojnych snów
Stary 2013-02-21, 14:10   #4791
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
dobra decyzja

Cytat:
tak wogóle mamy dziś wizytę u nowego ginekologa i trochę się stresuje..
za wizytę
Stary 2013-02-21, 14:13   #4792
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

ja jestem przekonana, że ci ludzie to wcale nie tacy idioci tylko po prostu te rzekomo nowe ciuchy w większości przypadków są z ciucholandów i nawet sprzedając je za parę złotych zarabiają.
Z resztą po zawartości innych aukcji sprzedającego świetnie widac kto sprzedaje nowe ciuchy a kto ma wygrzebane z sh.
no na pewno są tacy oszuści.. ale ten komplet co kupiłam był z metką, a dany sprzedawca miał tylko kilka aukcji.. w każdym razie na pewno kokosów na tym nie zarobił skoro sprzedał za 1,25
Stary 2013-02-21, 14:16   #4793
xal
Zakorzenienie

Cytat:
xal tylko jako tak chrzcić powinni rodzice którzy wierzą... tak powinno być w teorii. I skoro biorą rodziców chrzestnych to według mnie też wierzących, którzy dadzą mu przykład chrześcijański. Jeśli i rodzice są nie wierzący to jaki sens ma chrzest?? I jaki przykład dadzą rodzice chrzestni?? Tak samo jak ślub kościelny... Ja nie mówię, że osoby niewierzące są wszystkie złe, a wierzące wszystkie cacy. Sama popełniam błędy i z tego też się spowiadam. Tylko teoretycznie katolika obowiązują np przykazania kościelne... Więc jeśli rodzice tego nie przestrzegają to jaki jest sens chrztu??

Jeśli nie wierzę nie biorę chrztu, ślubu kościelnego bo to nie ma sensu. Mam przyjaciela, który jest nie wierzący. I wiem, że on by się zajął dobrze moim dzieckiem i nie musze do tego brac go za chrzestnego
Moim zdaniem edukacją kościelną czy wiarą powinni się zająć rodzice, ewentualnie pomagać dziadkowie. Rodzice chrzestni to dla mnie taka "opcja zapasowa" w razie czego, żeby ktoś dla dziecka był, więc ma się nim interesować od początku.
Chrzcić powinny osoby wierzące (a przynajmniej jeden rodzic taki powinien być), dla mnie to oczywiste, ale ... no wiadomo jak jest, czasami "tak wypada" co nie jest w porządku.
Wydaje mi się, że to czy ktoś chce czy nie chce być chrzestnym, czy temu podoła powinien sam rozważyć. Jak ja będę proponować, to od razu powiem, że dziecko to istota żywa i wymaga zainteresowania, zainteresowania w sensie poświęcania czasu a nie prezenty czy nie wiadomo co i ten ktoś ma się zastanowić zanim się zgodzi, bo rozumiem odmowy.
Po takim wykładzie bratu mojego męża to już będę chyba oficjalnie wrogiem nr 1 o ile mi się nie uda przekonać męża do zmiany opcji chrzestnego.
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a propos komunii/chrztów ... ja nie bardzo rozumiem jak można dzieciom robić takie drogie prezenty tzn. rozumiem np. komputer, bo to się przydaje w szkole, komunia może być idealnym pretekstem do tego, ale fajnie, jak się całą rodzina zrzuca na to (tak jak u mojej kuzynki kilka lat temu) i dostaje jeden prezent, a nie od każdego takie coś drogie tak samo chrzest ... jak mówiłam mojej przyjaciółce, że chciałabym żeby była chrzestną, to od razu zaznaczyłam że nie życzymy sobie drogich prezentów i żeby nawet nie myślałam pod tym kątem, po prostu ma być i tyle ...
tak samo obiady w restauracjach itp - no może po komunii zaprosimy parę osób, ale ostatnio ktoś nas pytał gdzie robimy chrzciny i był bardzo zdziwiony jak powiedzieliśmy zgodnie że w kościele a potem grzecznie rozejść się do domu, ewentualnie do dziadków na obiad - ale my chcemy tylko rodziców, chrzestnych i tyle ... po co więcej ...
Wiesz, ja chcę chrzest my+dziadki+chrzestni+brat męża z rodziną. Niestety moja mama jest bardzo przeciwna, mąż niestety też.
A prezenty, chrześniak męża na pytanie kuzyna jakiś rok temu czy się cieszy, że idzie do komunii, to odpowiedział "tak, nareszcie będę bogaty". No litości, wszyscy się śmiali, ja zrobiłam zdziwioną minę, bo jakby moje dziecko tak oficjalnie wypaliło chyba bym się zapadła pod ziemię. Jak to świadczy o rodzicach

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:17   #4794
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
A pokazuję

Jeżeli chodzi o wózek, to mnie bardziej urzekła inna aukcja z innym kolorem, ale rączki były strasznie poobdzierane, więc stanęło na tym. W sumie kolor neutralny i laskę też bym w takim posadziła
http://allegro.pl/show_item.php?item=3040023976
Trzeba go tylko odebrać, ale tym ma się zająć kuzynka Męża, a późnij będziemy się głowić jak go odebrać od Niej

A fotelik taki http://allegro.pl/show_item.php?item=3039857892
Stwierdziliśmy z Mężem, że na bank będziemy dużo jeździć autem, więc musi być coś "porządnego", a nie jakieś jałowe nosidełko.

Nowy wózek z fotelikiem Maxi Cosi kosztuje ok 1800-2000zł, nam wyjdzie z przesyłką ok 1150. Myślę, że warto było...
za wózek

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty : Magiusa (połówkowe), joooasia, justyna_g4, pawie_oczko, niunka045
O dziękuję Nie kryję trochę jestem dziś spięta, połówkowe to nie przelewki No i może ktoś mi w końcu ostatecznie powie jaka płeć

Widziałam, że rozmawiałyście o biżuterii, co prawda komunijnej, ale pokażę Wam jakie fajne rzeczy robią moi znajomi Wczoraj jak przyjechali dostałam od nich serduszko- jest piękne
http://www.steampunk.net.pl/Ste-gal5.html

Wczoraj też Ci sami znajomi w końcu przyjechali i zamontowali nam szafe nową na rzeczy dla dziecka ( do 1 w nocy, więc myślę, ze dziś mnie sąsiedzi nienawidzą) ale bardzo się cieszę i idę ją dziś sprzątać i układac co mogę

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:19   #4795
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564
miłej drzemki i obudzenia się bez bólu głowy
Stary 2013-02-21, 14:19   #4796
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
a dużo planujesz osób na chrzcinach? grill w ogrodzie to fajny pomysł
no jesli bym chciała tylko rodzenstwo i dziadków to już wychodzi 14...
Cytat:

idziemy z tż na pizze
gratulacje 100dniówki
Stary 2013-02-21, 14:19   #4797
niunka045
Zadomowienie

banka26
dzięki
strasznie się stresuje tą wizytą no... tak naprawdę od początku ciąży nikt mnie nie badał ginekologicznie i jakoś tak mam opory
Stary 2013-02-21, 14:20   #4798
xal
Zakorzenienie

Dzisiaj na obiad racuszki, bo nie mialam pomysłu na obiad. Któraś chętna?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:21   #4799
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

ja takie kupiłam na roczek
śliczne, sama bym założyła
niestety od ukochanej bratowej nawet słowa dziękuję nie usłyszałam, czy jakiegokolwiek innego potwierdzającego, że kolczyki zobaczyła..
przykre, no ale cóż..

są takie śliczne delikatne złote łancuszki na rękę z blaszką na której możesz wygrawerować imię, datę i co Ci się tam podoba.
Według mnie super opcja, widziałam takie w aparcie
i u mnie w rodzinie już dwie dziewczynki dostały takie łańcuszki

tak, tak, też słyszałam taką wersję
ale jeśli jest zima, śnieg.. i wchodzisz do czystego mieszkania to chyba wypada jednak zdjąć te buty.. zwłaszcza że kobita wchodzi do naszej sypialni, gdzie bada mnie na łóżku i gdzie mamy biały dywan ...
Dzięki za kciuki, nie jest źle - jeden kolor około 80zł, dwa około 110zł ale chyba na jeden się zdecyduję + podcięcie czyli jakaś stówka pójdzie...

Bardzo niefajnie się bratowa zachowała
Siostra mojego M. była bardzo zadowolona z tych kolczyków dla Małej

O, taką bransoletkę chrześnica M. też ma, dostała od taty, tyle, że srebrną a koleżanki córeczka taką złotą na chrzest
No i ta nasza mała chodzi w niej już 4 lata

No a co do tych butów to ja ściągam chyba, że ktoś na wejściu woła, że absolutnie ale to rzadkość:P
Cytat:
wiem ten america- beżowy też można ożywić

dzięki dziewczyny za opinie odnośnie wózka, utwierdzam się w przekonaniu, że ten europa jakoś do dziewczynki mniej pasuje
Też i mnie się bardziej beżowy w sumie podoba

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Świadkiem na ślubie to wiem, że może być każdy, bo teraz konkordatowe, ale chrzestnym ... patrząc tak teoretycznie, jaki to przykład. Chociaż z drugiej strony to czy ktoś lata do kościoła i ma wszelkie sakramenty nie oznacza, że jest lepszym człowiekiem od tego co nie ma, bo znam takie świętoszkowate, sorki za wyrażenie, świnie.
Ale jak ksiądz na to idzie to ok
A ja myślałam, że bez ślubu kościelnego się nie da i jestem bezpieczna
Zależy od księdza, nasz by nie pozwolił
Tak samo chrzestną nie będzie mogła być siostra mojego M. bo jest rozwódką
Cytat:
hej jestem na bieżąco w miarę, czytałam godzinami, ale większość na komórce i ciężko było cytować. teraz w pozycji leżącej muszę znaleźć patent na klikanie parę refleksji po lekturze i nieobecności:
*w szpitalu się dowiedziałam, że od olejku migdałowego znikają rozstępy, więc czekam na przesyłkę
*zakochałam się w navingtonie cadet, a tu lipa, bo spacerówka się nie rozkłada. orientujecie się, który wózek jest zbliżony wagowo?
*temat pessara- pytałam w tych pierwszych dniach pobytu w szpitalu, kiedy szyjka miała 2cm, jakie są wskazania i przesłanki oraz czy mnie to będzie dotyczyć, ale dowiedziałam się, że mój gin nie jest fanem tego rozwiązania, mówił coś o jakiś wydzielinach nie ciągnęłam tematu, chciałam wiedzieć, czy myśli, że będzie taka potrzeba
*wydłużanie się szyjki- też byłam parę dni przeświadczona ( na podstawie naszej forumowej wiedzy) , że ona nie może się wydłużyć, mój lekarz mnie wyśmiał
*nie mogę wstawać nawet do gotowania ani w ogóle wychodzić z domu, 5 marca mam wizytę. całkowicie zdana na męża i Jego obiady- przyspieszony kurs rozpocząć czas...nie wyobrażam sobie, jak to będzie.
*Krakowianki- zwalniam miejsce w szkole rodzenia na Żeromskiego- mogę dzwoniąc zaklepać którejś- od marca, bezpłatna jest
*Lublana- ślub cywilny sześcioosobowy przewidziany był na koniec marca, sukienka do mnie idzie, buty są, w poniedziałek idziemy podpisać zapewnienie i poznamy dokładną datę.
inna opcja- do lipca mamy ważne papiery, ale nie wiem czy się zdecydujemy z dwumiesięczną Helenką na t0.

głodna!
Ja bym ze ślubem poczekała w takim układzie
Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny można nam się napić mięty co? Zjadłam dziś na śniadanie Berlinkę z chlebkiem i kawałek papryki i tak mnie żołądek zaczął ściskać. Zrobiłam sobie słaby napar z mięty.
Można, można tylko nie za często Ja też czasem piję jak mnie żołądek boli

Wróciłam Na 15:00 idę do fryzjera Mam nadzieję, że kolor będzie ok Byłam w lumpku, chciałam zobaczyć jakieś bluzy dla Małego ale niestety nic nie było

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:21   #4800
metropolitan
Zadomowienie

hej dziewczynki, sorki, że nie nadrobię, ale nawe na dupsku nie siadłam dzisiaj, Jedziemy dzisiaj na ten jutrzejszy egzamin do warszawy, no i musiałam pojechać na zakupy, bo śpiy u tża kolegi i oni mają dwójkę dzieci, więc kupiłam im jakieś zabawki, żeby tak z pustymi rękoma nie iść do dzieciaków. Oczywiście mi zeszło, potem przyjechałam, bawiłam się z moją Blanusią, bo nie chcę jej zostawiać i żeby jeszcze trochę wykorzystać czas... teraz ogarniam chatę i pakuję się, łeb myję i takie tam.... jeszcze tż się zatruł i na przemian rzyga i na kiblu siedzi... dramat jakiś. Pewnie padnę dzisiaj na twarz albo szyjka mi zacznie nawalać.... odezwę się w weekend dopiero chyba. Trzymajcie się laseczki i całuję wasze dzidziolki!!!!!
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości