Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 00:10   #3301
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Czas mi tak szybko leci ,juz za tydzień do pracy wracam....
Wczoraj Borysek został pierwszy raz z niania sam na pól godziny(wyskoczyłam do sklepu), alez sie denerwowałam, ale jak przyszłam to sie ladnie bawił z niania(fajna z niej babka, na razie nie mam zastrzeżeń).
Maz od poniedziałku wrócił do pracy, kaszle jeszcze, ale wiadomo po zapaleniu oskrzeli tak jest.Borysek tez pokasluje, ale sporadycznie, daje mu Stodal.Dzisiaj bylismy w końcu na dworze(po tygodniowej przerwie), sniegu u nas mnostwo

Dziekuje Ci Moniu za rady butelkowe
Borysek w dzień zasypia juz bez butli(4 dni bylo troche placzu, teraz juz w 5 minut zasypia bez problemu), wieczorem z butla z woda(jakos to mnie tak nie martwi, ważne ze nie jest to mleko.Nie chcialam mu tak od razu wszystkiego zabierac, jak oswoi sie z nowa sytuacja(niania i moj powrót do pracy), wtedy zabiorę mu butle calkowicie.

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

I co w sprawie tych sasiadów?Była policja?
super ze niania wydaje sie w porzadku, oby tak zostalo

co do sasiadow, po tym jak bylam na policji zlozyc skarge (3 tyg temu) po 4 dniach zadzwonila do mnie babka by potwierdzic jeszcze raz to co powiedzialam wczesniej, kazala czekac na telefon w tej sprawie, czekam do tej pory. W zeszly piatek moj Tz juz sie wkurzyl i sam do nich zadzwonil i juz taki mily jak ja nie byl. Przyslali policjantke w sobote ktora rozniosla jakies ulotki po sasiadach i kazala czekac bo ktos sie z nami skontaktuje, nadal czekamy...
a sasiad, poczyna sobie coraz smielej. na przeciwko nas parkuje sobie duzy czarny mercedes (piekna wielka limuzyna, moze 2-3 letnia) i zgadnijcie co? caly bok ma objechany. U nas tez gdzie nie gdzie nowe nabytki, ciezko juz sie polapac co nowe a co stare. Tz rozmawial z wujem tego czuba ( ten wuj ma kilka mieszkan w naszej okolicy i stad go znamy) i powiedzial on ze ten jego bratanek wraca za kraty, odwiesili mu wyrok za jakies nowe przestepstwa. Ile w tym prawdy i kiedy to ma nastapic nikt nie wie. Narazie sprawa stoi w miejscu...
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 00:17   #3302
DDewik
Raczkowanie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dobry wieczór
witam się o nieludzkiej dla mnie godzinie, wrzucam kilka zdjęć naszych walentynek+ozdoby wielkanocne+ich współautorkę w gratisie
Super macie ta nianie Pieleszko!
Te jajka robiłam kiedyś, ale zamias nitki oklejałam gazetami, fajnie wychodza
Wiesz podziwiam, ze Twoje dziecko takie zainteresowane pracami plastycznymi, bo mojego Borysa jescze takie rzeczy nie isteresuja, kredkami rzuca, masy solna równiez, matą wodną tez bawi sie mama

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
super ze niania wydaje sie w porzadku, oby tak zostalo

co do sasiadow, po tym jak bylam na policji zlozyc skarge (3 tyg temu) po 4 dniach zadzwonila do mnie babka by potwierdzic jeszcze raz to co powiedzialam wczesniej, kazala czekac na telefon w tej sprawie, czekam do tej pory. W zeszly piatek moj Tz juz sie wkurzyl i sam do nich zadzwonil i juz taki mily jak ja nie byl. Przyslali policjantke w sobote ktora rozniosla jakies ulotki po sasiadach i kazala czekac bo ktos sie z nami skontaktuje, nadal czekamy...
a sasiad, poczyna sobie coraz smielej. na przeciwko nas parkuje sobie duzy czarny mercedes (piekna wielka limuzyna, moze 2-3 letnia) i zgadnijcie co? caly bok ma objechany. U nas tez gdzie nie gdzie nowe nabytki, ciezko juz sie polapac co nowe a co stare. Tz rozmawial z wujem tego czuba ( ten wuj ma kilka mieszkan w naszej okolicy i stad go znamy) i powiedzial on ze ten jego bratanek wraca za kraty, odwiesili mu wyrok za jakies nowe przestepstwa. Ile w tym prawdy i kiedy to ma nastapic nikt nie wie. Narazie sprawa stoi w miejscu...
Współczuje Stronczku bardzo, jakie to musi byc dla Was męczace, policja widze podobnie jak u nas reaguje...brak słow
Miejmy nadzieje, ze sasiad szybko wróci za kratki!
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 07:35   #3303
myha82
Wtajemniczenie

ANIU slicznie wyglądacie-cała trójka

ŻANETA fasolka juz całkiem pokaźnych rozmiarów

ISIAOK ja w zasadzie tez nie przespałam ani jednej nocy ciurkiem. Najlepsze jest to, ze nato sie nie zapowiadaptzez najbliższe 1,5 roku

MARZENKO wysałam PW

BRUMKU dobrze, ze poczułas jakas ulge. Ale wiesz, ze to moze byc chwilowe...

TELIKU powodzenia w zmaganiach ze smoczkiem

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 11:13   #3304
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziękuję za miłe słowa, musiałam wybrać zdjęcie gdzie mnie mało widać, bo jak widzę na zdjęciach jaka jestem blada + oczy podkrążone to się sama boję

A u Babonika super, Nikoś już duży przystojniak, jeśli Babonik się zgodzi to wrzucimy jakieś foto

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
My po wizycie, bobas ma 7 cm i rosnie zdrowo
to świetnie!
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam z zooooombielandu.........c zy mozna przez 1,5 roku nie przespac ani jednej nocy???/TAAAAK !!!
zdecydowanie można....
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Aniu, a gdzie ten brzuszek? 32 tydzień? Masz chyba mniejszy niż ja w ciąży

oj nie nie, Ciebie to nikt nie przebije
Swoją drogą, to ludzie mało spostrzegawczy, są bo nie wierzę że nie widać
w tym tygodniu byłam w sekretariacie na uczelni żeby spytać, jak formalnie wygląda przedłużenie studiów ze względu na urlop macierzyński, fakt że byłam w kurtce, ale cienkiej A pani patrzy na mnie i mówi tylko, że o ile pamięta, to ja jej po porodzie nie przynosiłam zaświadczenia ze szpitala, żebym przyniosła to wystarczy Nie wyprowadzałam jej z błędu, że mi o drugi macierzyński chodzi

A zaraz zmykam na usg i na wizytę TŻ ma wolne to go wezmę do towarzystwa

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 12:50   #3305
brumek
Zakorzenienie

Hej
Noc tradycyjnie okropna, za to z plecami lepiej

Cytat:
Borysek w dzień zasypia juz bez butli(4 dni bylo troche placzu, teraz juz w 5 minut zasypia bez problemu), wieczorem z butla z woda(jakos to mnie tak nie martwi, ważne ze nie jest to mleko.Nie chcialam mu tak od razu wszystkiego zabierac, jak oswoi sie z nowa sytuacja(niania i moj powrót do pracy), wtedy zabiorę mu butle calkowicie.
Brawo Szybko Wam poszło.

Cytat:
No nie rozumiem Nie może ta policja jakoś zadziałać. Na co czekają? Aż wszystkie samochody w okolicy zniszczy

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
BRUMKU dobrze, ze poczułas jakas ulge. Ale wiesz, ze to moze byc chwilowe...
Hej, nie strasz

Cytat:
A wiesz Brumku,ze my tez sami na placu zabaw, Borysek pierwsze kroki z klatki robi wlasnie na plac, bramki sa jego najlepsza zabawa, otwiera i zamyka - moze tak przez 10min
Skąd ja to znam

Iwa
- jak Haniutek??? Już po?

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A zaraz zmykam na usg i na wizytę TŻ ma wolne to go wezmę do towarzystwa
O jak fajnie
Stary 2013-02-21, 13:08   #3306
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
wyszlam na chwile z krzaczorow

Nie odzywam sie, bo czasu mega brak. Mery chora - zapalenie oskrzeli i zastrzyki, ja tez chora, najpierw katar a teraz kaszel. Ledwo dycham. Maz ma bark zwichniety - zyc nie umierac.

a tu my z Mery z wczoraj - aania ty masz mniejszy brzuch ode mnie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-03-31 o 21:30
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 13:21   #3307
pieleszka
Wtajemniczenie

Ania, Ewe śliczne macie brzuszki
Ewe zdrówka dla Marysi i dla ciebie
Aaniu daj znać jak po wizycie!!
Brumku dobrzę, że plecy lepiej, ale szkoda mi Ciebie i Tymusia przez te Wasze nocki

ja wczoraj usypiałam Hankę i zasnęłam razem z nią, ocknęłam się o 2:30 w nocy i szłam w piżamę przebrać i myć zęby (nienawidzę spać z brudną szczęką.. ). a rano jak TŻ spytałam czemu mnie nie obudził, to stwierdził, że myślał, że ja tak docelowo już poszłam spać. i nie zauważył, że nie w piżamie jestem i z tego wszystkiego jeszcze dzisiaj z rana musiałam gary pomyć, żeby się przed nianią nie wstydzić (zawsze dom ogarniam wieczorem, jak Hania już zaśnie)

jeszcze 40 min i do domu... ja dzisiaj znowu mocy nie mam

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 13:38   #3308
Natka_
Zakorzenienie

Hej.

Dziękuję za życzenia zdrowia
Wczoraj byliśmy u laryngologa i Domek ma zapalenie prawego ucha Pani doktor przepisała mu antybiotyk, maść do noska i krople. Dzisiaj wkońcu nie gorączkuje, bawi się, wrócił mój synek Ale kaszle paskudnie...
Tej nocy też spał dobrze, bo dwie poprzednie były okropne, rzucał się z bólu, płakał i gorączkował. Co tylko zbiłam gorączkę to ona znowu wzrastała.
I od kilku dni nie je. Troszkę bułki suchej dziubnie i tyle. Za to wody wypija hektolitry.

Przy okazji mnie też lekarka zbadała i mam ostre zapalenie gardła i krtani Ledwo ślinę przełykam.
Więc szpital w domu.

Brumku, współczuję bólu kręgosłupa, dobrze że masażysta Cię poratował

Pieleszko, naprawdę udała Wam się niania. Pewnie miło Wam się zrobiło

Aniu, fajnie że Tż załapie się na badanie A brzuszek masz malućki, taki zgrabniutki i ten mój przystojniak mały

Eweve, zdróweczka dziewczyny. Śliczna trójeczka

Ddevik, za pozbycie się butli.

Stronczku, ciekawe na co czeka ta policja Aż komuś krzywdę zrobi

Iwa, jak u Was, jak Hani?

Marzenki, magnesy powalają! Wystawiaj je na allegro

Dostałam przed chwilą sms-a od Vanilliovy, że są z Krystiankiem w szpitalu Nie wiem dlaczego, bo jeszcze nie odpisała.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 13:45   #3309
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Ja fajnie, że się pokazałaś Marysia puka do siostrzyczki?

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Brumku dobrzę, że plecy lepiej, ale szkoda mi Ciebie i Tymusia przez te Wasze nocki

ja wczoraj usypiałam Hankę i zasnęłam razem z nią, ocknęłam się o 2:30 w nocy i szłam w piżamę przebrać i myć zęby (nienawidzę spać z brudną szczęką.. ). a rano jak TŻ spytałam czemu mnie nie obudził, to stwierdził, że myślał, że ja tak docelowo już poszłam spać. i nie zauważył, że nie w piżamie jestem i z tego wszystkiego jeszcze dzisiaj z rana musiałam gary pomyć, żeby się przed nianią nie wstydzić (zawsze dom ogarniam wieczorem, jak Hania już zaśnie)

Faceci
Ty poszłas spac o 2.30, a ja dokładnie o tej porze wstałam I dopiero tuż przed 6, dane mi było wrócić do łózka...

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy u laryngologa i Domek ma zapalenie prawego ucha Pani doktor przepisała mu antybiotyk, maść do noska i krople. Dzisiaj wkońcu nie gorączkuje, bawi się, wrócił mój synek Ale kaszle paskudnie...
Tej nocy też spał dobrze, bo dwie poprzednie były okropne, rzucał się z bólu, płakał i gorączkował. Co tylko zbiłam gorączkę to ona znowu wzrastała.
I od kilku dni nie je. Troszkę bułki suchej dziubnie i tyle. Za to wody wypija hektolitry.

Dostałam przed chwilą sms-a od Vanilliovy, że są z Krystiankiem w szpitalu Nie wiem dlaczego, bo jeszcze nie odpisała.
Nateczko, bardzo mi Was skoda Ale dobrze, że już zdiagnozowane i że macie leki.
Apetyt na pewno wróci Tymuś tez nie jadł przy zapaleniu ucha. Grunt że pije

Smutne z Vaniliową. Oby to jakieś niegroźne coś się okazało
Stary 2013-02-21, 13:56   #3310
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej mamuśki!
wróciłyśmy i meldujemy, że żyjemy ;P
póki co muszę się trochę ogarnąć
dziewczyny zasnęły a ja odpoczywam

dziękujemy za wszystkie kciuki, mam nadzieję, że za kilka dni już wszystko wróci do normy bo jeszcze dietę Hania musi trzymać

postaram się wieczorkiem odezwać

buziole

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:02   #3311
patik87
Zakorzenienie

Vaniliova tyle czasu jej nie było że zapomniałam o jej istnieniu. Cikeawe co im sie dzieje...

Iwa
super że już w domku !

Ania
śliczny brzuszek . rzeczywiscie mały.

Evee noo wybrzuszyło się jak na ten tydz ciąży. Ale to wszystko od sylwetki zleży . A czego twarz zakrywasz? kiedyś się pokazywałaś chyba bez zakrycia?

Natka to dobrze że zdrowie powoli wraca.

Brumek od 2-6 nie spałaś? umarł w butach normalnie dla mnie. musiałaś Tymka nosić? czy co?
Stary 2013-02-21, 14:12   #3312
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

Witam z zooooombielandu.........c zy mozna przez 1,5 roku nie przespac ani jednej nocy???/TAAAAK !!!
Zasypiam....a moje dziecko cyborg snu nie potrzebuje
Ale jest rozkosznacałe dnie tańczy,śpiewa i gada
czy można nie spać przez 20 msc TAK!!!!
Stary 2013-02-21, 14:23   #3313
Natka_
Zakorzenienie

Krystianek Vaniliovej dostał posocznicy wywołanej menigokokami
Stary 2013-02-21, 14:26   #3314
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

OMG Biedny Krystianek

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:36   #3315
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Hej ale tu pusto
Wszystkie pewnie na fb siedzą, a mi na kompie coś szwankuje.

Isia hah bloga mówisz? No nie wiem, nie miałabym siły przebicia, no chyba, że tak tylko dla siebie.
Marzena zapomniałam pochwalić Twoje magnesy. Są cudowne! Jesteś naprawdę uzdolniona.
Brumek dobrze, że z plecami już lepiej.
Ania, Eve piękne brzuszki

Biedny Krystianek...

Wczoraj pisałam, że Jul śpi w łóżeczku. No to chyba przechwaliłam bo dziś całą noc był niespokojny i już o 23 wylądował u nas w łóżku.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:42   #3316
patik87
Zakorzenienie

O Boże biedny Krystek i Vaniliova
Skąd to się bierze? mam nadzieje że nie jest z nim źle.
Stary 2013-02-21, 14:51   #3317
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

patik bo to zdjecie wstawialam na poczekalnie co z dziewcyznami pisze i juz nei chcialam znow kombinowac i wstawiac innego.

Dzieki dziewczynki brzusio wielki bo i mama wielka. we wtorek wizyta moze sie dowiemy co bedzieja obstawiam dziouche, TZ chlopa.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

ucalujcie vaniliowa i Krystianka zdrowka i szybkiego powrotu do zdrowka im zycze

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:18   #3318
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Krystianku trzymaj się dzielnie , szybkiego powrotu do zdrówka!

Mój tato od wtorku leży w szpitalu i lekarze nie wiedzą co mu jest Obstawiają zakażenie nerek i narazie leczą na układ moczowy..

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:19   #3319
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Byłam z Karolem na spacerku, pijezdził sankami, a póżniej podeszlismy do balwana, i powiedział kilka razy Bałwan. Zaskakujące jak on teraz duzo zaczyna mówić, i to coraz cięższe słowa.

Nagrałam go, wstawiłam na fb. A dla nie fejsbókowych link: http://www.youtube.com/watch?v=6cemE...ature=youtu.be

póżniej Was nadgonie.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:24   #3320
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hej

No nie rozumiem Nie może ta policja jakoś zadziałać. Na co czekają? Aż wszystkie samochody w okolicy zniszczy
Nie ma naocznego swiadka... to komplikuje sprawe

Cytat:
Hej.

Przy okazji mnie też lekarka zbadała i mam ostre zapalenie gardła i krtani Ledwo ślinę przełykam.
Więc szpital w domu.

Stronczku, ciekawe na co czeka ta policja Aż komuś krzywdę zrobi

Dostałam przed chwilą sms-a od Vanilliovy, że są z
Nateczko zdrowka dla Was. a kyszzz chorobo...

Sama nie rozumiem dlaczego nikt sie nie interesuje. Druga sprawa to swiadkowie, tak jak napisalam wyzej

Cytat:
Witam
wyszlam na chwile z krzaczorow

Nie odzywam sie, bo czasu mega brak. Mery chora - zapalenie oskrzeli i zastrzyki, ja tez chora, najpierw katar a teraz kaszel. Ledwo dycham. Maz ma bark zwichniety - zyc nie umierac.

śliczny brzusio, spory juz jak na ten tydzien ciazy...a Mery ma swietne wloski
zagladaj tu do nas czesciej

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Mój tato od wtorku leży w szpitalu i lekarze nie wiedzą co mu jest Obstawiają zakażenie nerek i narazie leczą na układ moczowy..
oby szybko sie wyjasnilo co to i zastosowali odpowiednie leczenie

Krystianku trzymaj sie dzielnie, Natko pisz na biezaco jak sie cos dowiesz...
Stary 2013-02-21, 15:24   #3321
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Właśnie doczytalam o synku Vaniliowej.
Mam nadzieje że przejdzie to szybko, co to w ogóle za świnstwo jest?
Stary 2013-02-21, 15:32   #3322
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Właśnie doczytalam o synku Vaniliowej.
Mam nadzieje że przejdzie to szybko, co to w ogóle za świnstwo jest?
inaczej to sie nazywa sepsa ...
Stary 2013-02-21, 15:33   #3323
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
inaczej to sie nazywa sepsa ...

Acha, dobra.. to ja juz o nic wiecej nie pytam.
Stary 2013-02-21, 16:24   #3324
Natka_
Zakorzenienie

Z Krysiankiem jest już lepiej. Niestety dostał alergii po antybiotyku, więc nie wiadomo kiedy ich wypuszczą. Na początku źle znosił pobyt w szpitalu, jednak szybko się przyzwyczaił do nowej sytuacji. Vaniliova ma dość, nie mogą wychodzić, maja zakaz odwiedzin. Zmęczona jest

A ja się chyba się pospieszyłam, Domek znowu osłabł i znowu śpi

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
hej mamuśki!
wróciłyśmy i meldujemy, że żyjemy ;P
póki co muszę się trochę ogarnąć
dziewczyny zasnęły a ja odpoczywam

dziękujemy za wszystkie kciuki, mam nadzieję, że za kilka dni już wszystko wróci do normy bo jeszcze dietę Hania musi trzymać

postaram się wieczorkiem odezwać

buziole
Fajnie, że jesteście już w domku

Cytat:

oby szybko znaleźli przyczynę!
Stary 2013-02-21, 16:52   #3325
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A to my, początek 32 tc
Sliczny brzusio
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
ANIA świetne zdjecie )

My po wizycie, bobas ma 7 cm i rosnie zdrowo

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Elika niezłe kombinacje musisz robić
no ale zajęcia najważniejsze
a kiedy myślisz o ciąży??
A staranka zaczynamy w maju/czerwcu
Nie wiem czy jesteśmy dobrym materiałem na wielodzietną rodzinę - o ile miłosci mamy hoho do obdzielenia to czasu juz mniej boję się jak damy sobie rady z dwójką...
no ale doszliśmy do wniosku ze zaryzykujemy :P
Cytat:
Z Krysiankiem jest już lepiej. Niestety dostał alergii po antybiotyku, więc nie wiadomo kiedy ich wypuszczą. Na początku źle znosił pobyt w szpitalu, jednak szybko się przyzwyczaił do nowej sytuacji. Vaniliova ma dość, nie mogą wychodzić, maja zakaz odwiedzin. Zmęczona jest
Krystianku zdrowiej szybciutko Vaniliowa -dużo siły dla Ciebie

Hejka
My dziś z rana znowu wyprawa do Wro z Karolą, tym razem do laryngologa. Byliśmy o 8mej, wizyta o 8.15 a lekarka z usmiechem na twarzy wkroczyła o 9tej
zero szacunku dla czasu ludzi....
No i siedze w pracy
Zaraz w sumie wychodzę...

No a uszka małej ok, badanie słuchu jakoś kwiecień/maj, ale jakoś nie wierzę, że wyjda inaczej jak wszystkie dotychczasowe
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 17:03   #3326
aania_20
Zakorzenienie

dziękuję za komplementy
Cytat:
widziałam już na fb, bardzo ładnie wyglądasz!

Nateczko, dużo zdrowia dla Domka i dla Ciebie!!!!

Cytat:
Krystianek Vaniliovej dostał posocznicy wywołanej menigokokami
o nie Oby szybko się poprawiło!!

Cytat:

współczuję mam nadzieję że szybko znajdą powód!

A u nas... zacznę od końca
W drodze powrotnej o mały włos, dostałabym mandat za szybkość Niby nie duży, ale jednak. Panowie dość mili byli, tzn ten co mi chciał pisać mandat to średnio, a drugi się za mną wstawiał Żeby było śmieszniej, ten sam u którego w poprzedniej ciąży mi mandat groził ale pan mnie na szczęście nie poznał, ogólnie podyskutowałam z nimi na spokojnie i obeszło się pouczeniem

Usg i wizyta ok, maluszek rośnie, kawał chłopa - chyba chłopa, bo lekarz dziś stwierdził że nawet nie podejmuje się sprawdzać, czy nic się nie zmieniło, tak się pozastawiał Waży 1900 g już, jak tak dalej pójdzie to jakieś 3,7 może mieć. Zdrowy, serduszko i inne narządy bardzo ładne, tylko portretu nie dał sobie zrobić, zasłonił twarz zupełnie.
Z gorszych wieści, muszę mu jakoś przemówić do rozsądku żeby się obrócił, bo póki co, leży pupą w dół, cesarka mi się zupełnie nie uśmiecha a to w takiej sytuacji jedyna opcja.... oby tylko zdążył.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 17:04   #3327
patik87
Zakorzenienie

Elika a może akurat będzie dobrze? może lepiej? I kciuki za staranka.
miałam Ci pisac, że u nas na wsi u dziewczynki w wieku dopiero( !) 10 lat wykryli niedosłuch na 65% w obu uszach rodzina zaniedbana, wielodzietna, pewnie nie zwracali uwagi....i lekarka też źle diagnozowała, mówiła że 3 migdał. ( ta nasza pediatra to nie powinna być wogóle lekarzem. ciągle słyszę o jej błędnych diagnozach) .
Stary 2013-02-21, 19:47   #3328
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Patik, ale dziewczynka i być może ma 3 migdał i to właśnie on powoduje niedosłuch a że nic z tym nie robiono to każda infekcja mogła dziewczynce słuch pogarszać więc diagnoza mogła być dobra tylko nic z tym dalej nie robiono

u nas ok chociaż Hania jeszcze nie mrawa
taka przybita trochę, do tego ma zajady na buzi i wygląda tak sobie
ale apetyt ma tylko dieta nas trzyma jeszcze 2 dni oprócz dzisiejszego
ogólnie było całkiem nieźle
dostała głupiego jasia do wypicia przy mnie a reszta już na bloku operacyjnym gdzie wstępu nie miałam
czekałam na sali, ale tutaj dzięki teściowej wiedziałam wszystko na bieżąco bo ona co chwilę tam pielęgniarki podpytywała
cały zabieg trwał ok. 40 minut + prawie godzinę jeszcze spała
jak się wybudziła też nie mogłam jej zobaczyć i ona od razu zaczęła być nerwowa i mnie wołała no, ale teściowa weszła do niej i jej mówiła, że zaraz się zobaczymy to się uspokoiła (ona teraz tego nawet nie pamięta wszystkiego odkąd tego głupiego jasia dostała)
później jeszcze się przespała już przy mnie i od razu inne dziecko - takie "trzeźwe" i głodne, ale na serki typu Danio to już patrzeć nie możemy :/
na szczęście dzisiaj już zupa i banany mogły być zjedzone
no i najgorsze to w sumie było podawanie leków przez wenflon a tak to spała całą noc, jak się uspokoiła to bez problemu zostawała w sali a ja szłam sobie kupić do bufetu bułkę czy kawę czy z ubikacji skorzystać
jedyny minus to moje spanie tam, ale jedna noc to się wytrzymało
no i od niedzieli możemy już wychodzić a w pn mogłaby już do przedszkola iść, ale chyba ją zostawię, najwyżej na angielski tylko zaprowadzę - niech dojdzie całkiem do siebie bo jeszcze antybiotyk dostawała

a Ala w domu to tylko chodziła i pokazywała na drzwi i wołała mama mama
do spania szła to samo
do jedzenia to samo
jak mnie zobaczyła dzisiaj przez okno jak podjechałam samochodem to myślałam, ze szybę rozwali

poodnoszę się jak już dziewczyny zasną a może to być późno bo się obydwie wyspały w dzień

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:18   #3329
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Ania co do cesarki, przechodzilam porod naturalny i cc.
Wole cc. Mniej męczarni, mniej bolu, bez porównania. Pomimo tego że przy naturalnym mały podczas partych utknal w miednicy, i nie wiem jaki to ból kiedy mały wychodzi tak doslownie na swiat. Ale ból pooperacyjny moim zdaniem jest duzo slabszy, i dużo mniej upierdliwy.
Druga była juz planowana cesarka.
Niektorzy strasza Bog wie czym, ( kiedys slyszalam ze nawet na wozku można zostać ) ale nie jest zle.
Może ja akurat tak uwazam bo meczyłam się od 21 jednego dnia do 19 drugiego dnia. Czyli 22 godziny, po czym i tak mnie rozcieli na pół. Ale gdybym musiała jeszcze raz rodzic to bez wahania ciecie.

Iwa ciesze się ze juz po wszystki, niech cora szybko do siebie dochodzi i wracajcie do domku
Stary 2013-02-21, 20:37   #3330
patik87
Zakorzenienie

Iwa siostra tego dziecka mówiła że jeździli do specjalisty na konsultacje z migdałem i podobno nie było go widać, że to nie to.
Cieszę się ze tak sprawnie poszło

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości