|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Aaa dziewczyny mam pytanie.
Miałam już kiedyś o to pytać ![]() Pewnie Waszym dzieciom też badali słuch sprzętem Owsiaka i też pewnie dostałyście kartę z danymi z tego badania i jest tam rubryka o drugim badaniu - robiłyście? Kiedy powinno być zrobione? ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
ja powiem szczerze że pewnie i mogłabym robić więcej ale...jak już mi mały uśnie na te30-40min to albo robię na szybko obiad albo siedzę i mam chwilę spokoju - teraz to i tak mały nie jest aż tak męczący jak podczas ostatniego skoku ale i tak potrzebuje dużo uwagi i sam zostaje na max. 10min. Mąż nie ma pretensji, nie wymyśla, wie jak jest i dużo mi pomaga - najczęściej robi porządki w kuchni ![]()
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Już się poprawiam
![]() Cytat:
pytanie u nas bardzo na czasie Rano jak wstawaliśmy to M. jeszcze spała. Obudziła się bez płaczu, tylko gadała do siebie. Mąż znalazł ją leżącą na brzuchu z mega plamą od kupy z przodu Dziecko do kąpania a pościel do prania ZPierwszy raz jej się tak zdarzyło
|
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
kuypiłam se farbe. farbuje wlosy starczylo mi jedynie na odrosty z przodu
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
czy 37.1 to sie nie kalifikuje jeszcze jako goraczka?
mala je tylko mleko wszystkim innym sie dlawi musi ja gardelko bolec
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Nela a to trzeba drugi raz badać słuch? Ja nic nie wiem na ten temat.
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Nie. |
|
|
|
#578 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A katarek do odciągania rządzi! Jest świetny!! Cytat:
a co się działo? Bolało go coś?Wypij kawę i będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
no na tej niebieskiej karcie jest rubryka z drugą datą badania
|
#580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam odpisać Mamci, to jeszcze za mało. To "tylko" stan podgorączkowy. |
|
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem wiecej ale taki to teraz norma prawie. Wczoraj miala 35,5 dziwne bo była bardzo ciepla i plakala![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- dziewczyny takie spodnie jeansy czy jakies cieplejsze ohrodniczki sztruksy czy cos takiego to na jaki rozmiar kupujecie? Ja to w ogole jzu niewiem jak z tymi rozmiarami jest ten komplet kotkla jest na 80 jest wzasadzie dbry lekko rekawy przydługie i w ramionach a inne na 80 komplety juz sa za duze duzo i czekaja na potem. tak samo mała nosi juz od dawna body 80 juz sa takie na styk potrzeba wiekszych a mama kupila wczoraj jej 3 pary na 80 i sa za duze bez sensu. niwiem jaki rozmir spodni jej szukac. Wczoraj jedne jej zamowilam 74. najwyzej bedzie na teraz tylko jak beda na styk....
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
Witam w kolejnej części
![]() Pumcia, ja Cię i tak podziwiam wszystkie mamy, co oddają dzieci do żłobka, bo mi chyba by serce pękło. Ale wiem, że czasami życie do tego zmusza. |
|
|
|
#583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do spodni to nosi od takich na 74 do takich na 86. Wszystko zależy od fasonu. Może zmierz jakieś spodnie, które są na nią dobre i porównuj z nimi wymiary? W aukcjach najczęściej jest napisane jakie mają poszczególne wymiary. Tak chyba będzie najprościej. No i ja bym brała jednak większe trochę bo może się okazać, że np. w kwietniu będziesz jej mogła je założyć tylko bez rajstop pod spód. Różnie bywa. |
|
|
|
|
#584 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() Z Lu póki co lepiej, po drzemce i podaniu pedicetamolu (bo strasznie po drzemce marudziła) odzyskała apetyt i trochę humor. Nawet zaczęła się bawić (bo wcześniej tylko przychodziła do mnie i się wspinała, żeby brać na rączki i tulić). Wymiotów brak, na szczęście. Ale widać, że coś jej nadal dolega, nawet po samym wyrazie twarzy no i nie jest tak energiczna jak zawsze, moja bidulkaCytat:
szkoda, że nie ma Ci kto pomóc, mam nadzieję, że jednak wkrótce będzie łatwiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie. A jeśli mierzone w tyłku, to już zupełnie w normie
|
|
#585 | |
|
Raczkowanie
|
móje dziecię na szczęście robie kupę zaraz jak wstanie, czli po 6 więc jak się już rozbudzi to go sadzam na nocnik i kupa w nocniku laduje
ogólnie w dzień tez prubuje go wystadzac zeby jak najszybciej wyjsc z pieluch, ale nie jest taki kumaty jak cora. https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1361451617 Cytat:
No a my nocka standartowo. O 20 polozyalam dzieciaki spac i juz o 22 Marek na cyc sie obudzil i pozniej po polnocy i juz zostal w lozku bo nei mailam sily zeby go odniesc do lozeczka. Jestem przeziebiona i po prostu najchetniej bym caly czas spala.;/ W dzien tez juz spal 2 razy ale za pierwszym razem 10 min a drugim pol godz dobra lece bo juz maly zaczal okropie marudzic wieczore pewnie dopiero zajrze jak juz uspie maluchy
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
nie pod paszka.
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
no to tylko lekki stan podgorączkowy. U Lu dzisiaj podobnie
Właśnie poszła spać, 2 godziny po poprzedniej ponad 2-godzinnej drzemce. Niech śpi, sen to zdrowie
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, mi chodzi o to że nie wiem nic na temat powtarzania tego badania.
|
|
|
|
#589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
On siedzi na nocniku Nadalka, jaki będzie cel V?
|
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
55
|
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co auwazylam? ze moja R siedzi normalnie. Sama. Alejak tylko obczai ze ją nie trzymam sie zsuwa do tyłu. Albo w ogóle nie chce byc posadzona tylko prezy nogi do stania i za chiny nie da ich sie posadzic
a teraz na kolanach stoi i sie na mnie wdrapuje
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
juz spala 2 razy dzisiaj ale tak po pol godziny.. za to w nocy od 3 do5.30 non stop plakala... ehhh
|
|
|
|
#593 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ja ![]() Biedulka. Myślisz, że to zęby czy coś innego? |
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Nocka z pobudkami z płaczem ok. 3 i ok. 5:30, a po zmiane pieluszki i mleczku ja zasnęłam, a ona chyba się bawiła. Pewnie wolałaby obok mnie, ale bałam się, że sobie pójdzie, bo przeszkody (np. mamusia) są po to, żeby przez nie przejść. Wieczorem widziałam rożek, a teraz już część krawędzi drugiego ząbka, ale on chyba jeszcze jest pod dziąsłem. Karolka - jak już umiała się podnieść, to robiła w pozycji do raczkowania wypinając pupę, a teraz staje przy szczebelkach i ciśnie kucając. Luby - u nas niestety regularności brak, więc z tym nocnkiem będzie trochę trudniej. Muszę zmieniać pieluchę po każdym siknięciu, więc zamierzam małą nauczyć korzystania z nocnika chociażby ze względów ekonomicznych, ale pierwsza próba łapania się nie udała. Wszystko już było w pieluszce, a w dodatku nie podobało jej się, że wpadła w coś, czego wcześniej nie pozwoliłam jej nawet obejrzeć. Będziemy próbować dalej. Ciastek - my na kontrolę oczek też pójdziemy po ukończeniu roczku. Blue - ja na pewno nie będę wychodzić w czasie upałów na słońce, a w jakim stopniu ciemny wózek nagrzewa się w chłodniejsze, ale słoneczne dni, to po prostu nie wiem. Skoro w sprzedaży jest tyle ciemnych wózków, to chyba nie jest tak źle. Buena - mam jedno dziecko i studia dawno za sobą, a też wiele spraw musi poczekać. Podobnie jak Ty liczę na wiosenny przypływ energii. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-02-21 o 15:10 |
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
nie, mysle ze jest przeziebiona bo ja sie czuje tak samo, smarkam boli mnie glowa gardlo...
zarazilysmy sie na 100% bo rozchorowalysmy sie w ten sam dzien. |
|
|
|
#597 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i bardzo dobrze, ze odpuszczacie zabieganie o kontakty![]() Cytat:
![]() Co do walających sie zabawek to może kupiłabyś duże pudło albo kosz wiklinowy i nauczyła Amelkę wrzucania tam zabawek po skończonej zabawie, ona jest już duża, więc to nie żaden wysiłek a Tobie chociaż tyle odpadnie a mała będzie się uczyć porządku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To nie obciach, ja płakałam jak oglądałam oferty żłobków i widziałam zdjęcia maluszków w nich Ja oddam małego do któregoś to będzie histeria
|
||||||
|
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
Hej
kiedyś pisałam troszke u was na forum, ale nie ogarniałam tego i przestałam, dopiero ostatnio sobie o tym forum przypomniałam![]() Moge wrócic?? ![]() Termin miałam na 24 sierpnia, urodziłam 28 urodziłam Lenke 3720g i 59cm teraz waży ciut ponad 8kg Poród wspominam ogólnie super oprócz ciecia (bez skurczu) i szycia( bo czułam wszystko). skurcze zaczeły sie ok 17 (co 10-12-15min) ok 20 były (co 5-6-7-8min) nie myślałam że rodze, bo przestałam o tym myślec i za słabo bolało wiec stałam na dworze ze znajomymi ok 00 sie wykąpałam bo czułam że sie chyba coś zaczyna, miałąm skurcze co 3-4minuty, ale myślałam że żeby były regularne to muszą byc tylko co 3min wiec pojechałam do szpitala, jak zaczeła ze mnie ciec krew i domyśliłam sie że ta ciągła, potrzeba załatwienia sie to już skurcze parte zajechałam do szpitala to miałąm 10cm, wiec podpisałam dokumenty, badani itp i o 2.45 Lena była na świecie bez znieczulenia bo u mnie nie ma, ale dzień po termienie pojechałam do Warszawy (ok 150km od mojego miasta) na ślub brata, bo miałam nadzieje tam rodzic ze znieczulenie, ale ciesze sie że wyszło jak wyszło![]() Lena ma 2 ząbki, kolejne idą, ale wyjśc nie mogą, jest grzeczna, nie marudzi mocno nie choruje (odpukac) i ogólnie wszystko ok rwie sie do siadania, ale dopiero wczoraj przewróciła sie z plecków na brzuszek i na tym koniec. dużo już jej pokarmów wprowadziłam, średnio toleruje owoce, prawie wogóle ich nie je, tylko kiesiel do niej przemawia
|
|
#599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pumas daj koniecznie znać jak Blaneczka zareagowała, też bym płakała oj tak po ciąży też jestem bardzo wrażliwa Sol współczuję nocy , a co się działo z Fabim ??? Prince dobre wieści super , Nadii też ucieka oczko ale lewe w takim razie nie wiem czy iść z nią do okulisty czy tak jak Ci powiedziała lekarka dopiero po roczku ? Nadalka te osiągnięcia to odnośnie czego ? |
|
|
|
|
#600 |
|
Raczkowanie
|
Kasik_12 a moja właśnie kaszke uwielbia
kleik nie baardzo..
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Przykro mi strasznie

przy avku wygląda super 
zakładam kurteczkę, kilka warstw ubrań, ciepły kocyk 

a co się działo? Bolało go coś?
czasem wiecej ale taki to teraz norma prawie. Wczoraj miala 35,5 dziwne bo była bardzo ciepla i plakala

zajechałam do szpitala to miałąm 10cm, wiec podpisałam dokumenty, badani itp i o 2.45 Lena była na świecie