|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
A od 19 spała jednym ciągiem 20 minut i potem ze 4 czy 5 razy po 2-3 minuty. Obudziła się o 3:30, potem o 6 i ja dawno tak dobrze nie spałam ![]() Insolito super opis milo się czytało Pstryczku sto lat dla Kubuśka! Sarah witaj na starych śmieciach dobrze, że ten szpital to już przeszłość ![]() Wisienka jak Pola po tym szczepieniu się czuje? Ifwka gratulacje! Ale szybko poszło ![]() Nancy, Fewcia może się rozkręca powoli ![]() Maluchna ja byłam po 2 tyg i teraz we wtorek idziemy znowu do kontroli, to będzie 4 tydzień. Kurde, ja mam wrażenie, że moja Mała się boi czegoś i tylko przy piersi czuje się bezpiecznie. Tulę Ją często, nigdy nie zostawiłam samej jak płakała czy kwiliła, zawsze podkreślam, że jestem i to nic nie daje. Trzeba Ją wziąć na ręce i wtedy patrzy takimi wielkimi oczkami i tak jakby wystraszona była. Nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
|
#3122 |
|
Konto usunięte
|
Neti dalrj w szpitalu bo Antoś ma bakterie w moczu, pomoc laktacyjna żadna ;/ ma bedna doła.
|
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Neti.. i znowu to samo ze szpitalem..
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39365324]
Rota do 6mca możesz tylko, ale powiem ci, że jak z Agu w szpitalu na rota byłam, leciał jej akurat 7mc, to lekarze mi powiedzieli, że szczepienie nie bardzo ma sens, bo szczepi się na kilkanaście szczepów a ich jest... koło 90 bodajże? No i szczepione dzieci jak już zachorują to często dużo gorzej rota przechodzą. .[/QUOTE] Wiem, dlatego rozważamy jeszcze. W ogóle ponoć to jest jedna z aktywnych szczepionek i jeśli zaszczepimy Małą a sami nie byliśmy szczepieni to zaraz będziemy na to chorować. Tak koleżanka męża miała, bo lekarz jej nie poinformował o tym fakcie. Moja Zuza ma jakieś niespokojne okresy teraz. Jak nie śpi to jest ok, ale jak ma zasypiać to drze się wniebogłosy. Smoczek trzeba dać, a jak wypadnie to dalej się drze. I muszę często przy niej być, robić szuszuszu i się na chwilę uspokaja. Wczoraj to dała taki koncert że wymiękałam ![]() Nie wiem czy ją coś boli , czy po prostu to taki etap rozwoju ![]() ![]()
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39370110]Neti dalrj w szpitalu bo Antoś ma bakterie w moczu, pomoc laktacyjna żadna ;/ ma bedna doła. [/QUOTE]
Biedulka |
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku: gratulacje dla Małego!
Moja jutro kończy miesiąc. Słuchajcie, jak liczyć te skoki rozwojowe? jeśli chmurka jest przy 5tygodniu to chodzi o to, że jak dziecko zacznie 5 tydzień to w czasie trwania tego tygodnia ta chmurka jest? A nie skończony 5ty a początek szóstego? W ogóle - macie może jakąś godną polecenia ksiązkę o maluszkach? Studia studiami, ale ja bym chciała bardziej szczególowo i tak "dla rodzica". A nie tylko z teorii. |
|
|
|
#3127 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny!
![]() powinnam właśnie wykorzystać chwilę snu małej i prasować jej ciuszki po praniu a ja co - wizaż of kors ![]() dziś jesteśmy pierwszy raz same - tatuś musiał już wrócić do pracy ja nie wiem kiedy minął ten jego urlop, i w ogóle - Anula w sobotę będzie już miała 3 tygodnie jak w ciązy byłam to żeby mi 3 tygodnie minęły to musiałam czeeeekać i czeeeekać, a teraz? cholerka, ani się nie obejrzałam... nawet wam zdjęcia Ani nie zdążyłam pokazać oczywiście poza tym zaraz po porodzie, gdzie była jeszcze opuchnięta i wymęczona teraz już się z niej robi ładny niemowlaczek, ostatnio była u mnie kuzynka i powiedziała, że nie widać po niej, że to noworodek, tylko taki właśnie niemowlaczek ![]() kurcze, dziewczyny, jestem przerażona jak czytam o opiece, a właściwie braku opieki w szpitalach, a bezczelność Pani przy kąpieli kobiety po cc nie zna granic mój szpital do ideałów nie należał (ni było tak, że co chwila ktoś przychodził), ale położna czy pielęgniarka przyszły wieczorem (urodziłam o 15 05), żeby mi pomóc się wykąpać - po wstaniu z łóżka zasłabłam, więc mnie położyły, i same przyszły o 6 rano, żeby mi pomóc się wykąpać - znów zasłabłam, ale powiedziały, że nie mogę po porodzie taka brudna leżeć (tym bardziej, że baaaardzo mocno krwawiłam, więc i pościel miałam zabrudzoną mimo podkładów) i zawiozły mnie wózkiem pod prysznic, tam nawet mnei chciały umyć, ale powiedziałam, że sama dam radę (siedziałam na krześle i ruszałam tylko rękami, nawet się nie schyliłam), ale były przy mnie i znów mnie odwiozły na salę, gdzie już miałam świeżą pościel. Jeżeli tylko miałam jakiś problem to mogłam się zwrócić do nich i zawsze mi wszystko ładnie wytłumaczyły czy pomogły jak trzeba było. Jak mi się dziecko darło przez pół nocy (bo głodne było jak się okazało) to nie musiałam nikogo prosić - sama położna przyszła, zapytała w czym problem, sama zaproponowała mm żebym się przespała chwilkę, nawet mi na chwilkę została z Anulą, żebym mogła wyjśc do toalety. Mimo to i tak się czułam nieswojo w tych pierwszych dniach - pierwsze dziecko, niby wszystko robisz wokół niego, ale boisz się, że coś jest nei tak, że coś pominę, źle zrobię, zaszkodzę, tysiąc pytań - a to o kupkę, a to o pępek, o paznokcie, no o każdą pierdołę - i mimo, że położne były bardzo miłe, to i tak czułam się jakaś taka samotna z tymi moimi rozterkami. Więc nie wiem dziewczyny, co wy musicie czuć ![]() Cytat:
A potem w domu dalej miałam problem, dostałam w szpitalu 3 numery telefonów - zadzwoniłam pod jeden z nich, od razu Pani odebrała, rozmawiałyśmy chyba z pół godziny - także ja na to nie mogę narzekać, wręcz przeciwnie. I powiem szczerze - gdyby nie ona to moje kp skończyłoby się wraz z powrotem naszym do domu, czyli po 2 dobach ![]() Cytat:
trochę mało, ale daję jej espumisan, podaję koper włoski, sama też piję koper i ostatnio nawet len piję, ale nic to nie daje - jak w zegarku co 2 dni meeega gigantyczna kupa macie jakieś rady na to?
|
|
|
#3128 |
|
Zadomowienie
|
Ja polecam ksiazke, Jezyk niemowlaka.
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Ewlka - pokaż Anię!
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, ten gosciu tak opisal ta metode 3 5 7, ze az mna zatrzeslo :/
Neti, biedactwa, trzymamy kciuki ![]() Dziecie zasnelo w koncu, ale jakis niespokojny jest moje sloneczko kochane, nie lubie nie wiedziec, co mu jest Musze: sprzatnac kuchnie, duzy pokoj, odkurzyc, umyc podlogi, zebrac pranie, a dalej sniadania nie zjadlam
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak czytam o "opiece" w niektórych szpitalach to mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera sam ja jeszcze jak lezałam po przewiezieniu to położna przyszla z basenem, odkreciła wode zebym mogla siusiu robic i sie nie krepowac, pod prysznic chciała prowadzic ale sama smigałam bo po tych 2 godz jakos mi siły wróciły chociaz w czasie porodu myslałam, ze juz nigdy sama nie wstane z łóżka ![]() w ogóle był dzwonek przy łóżku, przychodziła, a nawet przybiegała połozna za kazdym razem jak jakas dziewczyna dzwoniła jak przywiezli mi małego przyszła, pokazała jak karmic, obejrzała piersi, podpowiedziała co robic gdyby bolały sutki albo był nadmiar pokarmu- zadowolona byłam przy wypisie pielegniarka noworodkowa dokladnie omówiła mi badania zalecane, podawanie witamin, w ksiazeczce zdrowia pokazała co gdzie mam zapisane takze niby mały powiatowy szpital ale opieka fajoska karuzelka już wisi przy łóżeczku, jak sie w nią wpatrywał Bartulo, ho ho Pstryniu- 2 miesiące juz? oj, leci leci zdróweczka ![]() ale ze mnie głupia pipka, dwie godz temu wstawiłam pranie i poszłam zobaczyc czy sie wyłączyło a ja pralki nie nastawiłam |
|
|
|
|
#3132 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego Kubusiu!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39368400]Debrah, dlatego bujaczki FP fajne są bo one mają wyskie boczki Little, świetny ten wózek Leżymy na brzuchu: http://img138.imageshack.us/img138/9...abrzuszku2.jpg[/QUOTE] Ale słodko Mój jak go położę na brzusiu to jak foczka głowę podnosi, a telepie mu się na wszystkie strony. I po minucie ma dość.Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39370110]Neti dalrj w szpitalu bo Antoś ma bakterie w moczu, pomoc laktacyjna żadna ;/ ma bedna doła. [/QUOTE] Bidulka ![]() Michaś dziś skończył 5 tygodni Mam nadzieję że to jego marudzenie to skok rozwojowy, bo wymiękam
|
|||||
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3135 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki wózeczek? ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za Ciebie wszystko się ułoży ![]() Cytat:
![]() Dzidzia słodziak kochany Cytat:
Dobrze, że z cyckami lepiej ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39370110]Neti dalrj w szpitalu bo Antoś ma bakterie w moczu, pomoc laktacyjna żadna ;/ ma bedna doła. [/QUOTE] trzymam kciuki ![]() żeby jak najszybciej wrócili do domku, wtedy wszystko będzie łatwiej
|
|||||
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, ale te dzieci są cudne!
Na av Pstryczka napatrzeć się nie mogę,a teraz jeszcze Pietraszek <3 |
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka, Dorka cudna, i te wlosiska!
![]() Little, kochana, ja mialam podobnie jak Laurka, Pietraszko lezal u mnie na lozku, a dziewczyna z sali nie mogla mnie dobudzic, a nawet podeszla raz czy dwa i mu szuszala! Ja bylam totalnie kaput.
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Wózek BabyActive Elipso 2w1. Bardzo lekki i zgrabnie się składa i rozkłada.
śliczności
|
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Neti biedactwo... Trzymam kciuki, żeby było lepiej
|
|
|
|
#3141 |
|
Rozeznanie
|
Pstryczku - dokładnie, masz racje, za 3 dni no bo Krzysiu w końcu z Wigilii, tak więc 2 miechy 24 lutego.
A takie mam fajne zdjęcie to daje.
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
ejj nie umiem dodać zdjęć
niby się ładują, a potem wyskakuje mi infromacja, że moja sesja wygasła wiecie, o co chodzi??w ogóle cudne macie dzieciaczki ![]() Lady, czy Pietraszko ma już dziewczynę? Bo jak coś to moja Ania pewnie będzie chętna tzn mama by ją chętnie wyswatała
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a nie wiecie co u Lubci, iffonki7 i j1987?
|
|
|
|
#3148 |
|
Rozeznanie
|
Z tymi zdjęciami to może o to chodzi, że są za duże i nie chcą się załadować. Mi sie tak kiedyś robiło i potem właśnie się okazało, że fotki za duże i pomniejszałam na potrzeby zamieszczenia ich tutaj.
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
. Podczytuje Was ciagle ale jakos bez weny do pisania jestem i nie moge sie wbic w watek Moja niunia spala dzis od 22 do 4, nastepna pobudka byla przed 7 ![]() Wieczorem tylko marudzi, niby kupki sa i baczki ida ale sie prezy i placze.. nie wiem dlaczego trzeba ja przytulac, spiewac i czytac bajki na chwile pomoga, a potem znowu placze biedna..Macie jakis sposob na zaparcia? Dzis sobie uswiadomilam ze przez trzy tygodnie odwiedzilam kibelek trzy razy musze cos z tym zrobic..Dzis bylysmy na pierwszym spacerku Zosia caly przespala.. |
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki kochane
Pietraszko tez dziekuje, wlasnie sobie podpierduje na brzunku ![]() Ewulka, do Malego juz sie kolejka ustawia ![]() Co do zdjec to pewnie za duze sa A Krowa i Kija? Chyba tez dawno sie nie odzywaly? ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Badziu, mi pomogly gotowane jablka pogonilo mnie jak trzaI czopki glicerynowe
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

milo się czytało
dobrze, że ten szpital to już przeszłość

Poryczalam sie i od tego momentu jest dzis doool... Dodatkowo mamusia najechala na mnie za to karmienie i powiedziala, ze jestem wyrodna matka bo mysle o sobie i swoim wygladzie( powiedzialam jej tylko ze mam ogromny brzuch i pelno rozstepow). Do tego jest mi zle, bo TZ wstaje za mnie w nocy, a ja sie w ogole nie budze. Dzis probowal obudzic zeby spytac czy nie powinnam sciagnac pokarmu i nic spalam jak zabita.