|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
INSOLITO super opis.BLACK jesli to faktycznie zapalenie piersi,to nie wiem czy kapucha pomoze,oby.Wiecie co,niby moja Ola w nocy spi i budzi sie tylko na papu,ale to spanie na raty mnie wykonczy.Jeszcze kilka takich nocy i cos trza bedzie sobie zaaplikowac chyba.Poza tym boli mnie gardlo i boje sie,ze czyms ja zaraze.TZ na noc w pracy zostal i spala u mnie mama.Alez ona ma cierpliwosci.W ogole gdyby nie ona to wczoraj pewnie bym caly dzien chodzila w pizamie,brudna i glodna.Dzieki Ci Boze za taka mamusie.
|
#3062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie jesteś sama, masz nas jakby coś ![]() Cytat:
dla mamy
|
||
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Dziewczyny dziś w DDTVN będzie jakiś "poradnik laktacyjny",może dowiemy się czegoś nowego i przydatnego
|
|
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj w dzień dobry tvn będą mówić o karmieniu piersią
także coś dla nas
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
czytałyście ???
http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/z...,193_3943.html
|
#3066 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Jak zwykle na początku - wybaczcie, że rzadko się odzywam ![]() Staram się oczywiście na bieżąco Was podczytywać. Strasznie Was podziwiam, że tak dzielnie sobie radzicie z Maleństwami ![]() Ja nadal jestem w 2paku i już zastanawiam się powoli czy tak nie zostanie do końca życia Cytat:
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://alejka.pl/lezaczek-fisher-price-slimaczek.html I karuzelę też mam i mała ją uwielbia teraz to potrafi nawet godzinę przy tym leżeć zwłaszcza po kapieli jak usypia |
|
|
|
|
#3068 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej!
Kubulesław skonczyl dzis 2 miesiace! Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do Bebilona, też takim tropem szliśmy, ale: Bebilon 800 g- ~42 zł, a takie Bebiko 250 g ~15 zł czyli tak w zasadzie jeden pies ![]() Widziałyście ile w realu promocji dla dzieci? |
|
|
|
|
#3071 | ||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A potem to już wystarczyło butelkę dotknąc i wiedziałam. Cytat:
Cytat:
wsadzam na chwilę gdy marudzi a ja np. w kuchni coś robię, to patrzy na świat, czasem na chwilę przyśnie. Za to powiesiłam karuzelkę swoją nad łóżeczkiem i patrzy ale muszę ją przerobić jeszcze.Matę mamy FP z serii rainforrest, ale to potem, koło 3mca. Kupiłabym bujak bo zwyczajnie jest wygodny często. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czasem wypowiadają się tacy NIEznawcy tematu, że żal słuchać.
|
||||||||||
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
no nie powiem, nagadali się na tym tvn
![]() szaja co do badań, to jak gadałam z położną i mówiłam jej o tych moich wynikach to powiedziała, żeby się nie stresować, bo jak coś to oni u siebie zrobią. Także zdecydowałam, że jeśli do soboty nie urodzę to pójdę i sobie zrobię a jakbym miała wcześniej rodzić to niech robią u siebie
|
|
|
|
#3073 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przede wszystkim skoro nie bardzo jest sens szczepienia zdrowych dzieci na grypę, bo musiałaby być cała populacja szczepiona - to jaki sens szczepić dzieci z astmą czy cukrzycą, czyli już jakoś tam osłabione? Przecież na nie tak samo szczepionka nie działa? Druga rzecz - szczepienie na ospę tak samo odbywało się już w 2012 roku Gratulacje
|
|
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Ninagg mamy identyczne lezaczki
Bartulo kocha swój miłością nieograniczoną ![]() Hope, co za promocje? Nawijko- super, ze w domku jestescie ogarniecie wszystko jak tralala U nas wreszcie kupki w nocy były, dwie zmieniłam espumisan na bobotic, moze to pomogło? Nie spodziewałam sie , ze kupencja moze sprawic tyle radosci ![]() mój małzon robi dzisiaj pępkowe dla kolegów z pracy ![]() wielkie G powiedzieli o tym karmieniu w DD TVN... |
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, gratulacje dla Kubulka!
![]() Ja juz sie przestawilam na rytm mojego dziecia co-godzine-wstajacego w nocy tak bardzo, ze jak dzisiaj o 1 go nakarmilam i o 4 jeszcze spal to zawalu prawie dostalam!!! No i wyspalam sie bardzoooo![]() Nancy, Fewcia, kciuki trzymam za was kochane ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Sylwia, my wsobote mamy dla naszych wszystkich znajomych, aaaa dzisiaj zaczynam juz robote hehehSzajka, chcialo, bardzo! Dzisiaj znowu, jak dziec pozwoli, a w niedziele mam zamiar pobiegac
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Lady dzięki
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39365324] Wiesz co, ja bym się tego nie trzymała tak ściśle. Moja córa lubiła raczej ciepłe dość, ale znam dzieci które lubią letnie czy nawet chłodne mleko, a jż na pewno nikt nie sprawdza czy temp. na pewno ma te 40 stopni. Ja normalnie palcem sprawdzałam czy nie za gorące i tyle. A potem to już wystarczyło butelkę dotknąc i wiedziałam. [/QUOTE] Ok, pierwsze karmienie mm z proszku za nami, rzeczywiscie nie jest tak zle z ta temperatura ![]() pstryczku, gratulacje dla Kubusia! Duzy chop z niego ![]() Wy tez dokarmiacie Bebiko? nancy, pytasz o nakladki... Ciezko idzie Moj Kubus jest bardzo leniwy. Otworzy buzie, trzyma cyca z nakladka i czeka sobie na cud Chyba przez to, ze karmie go butla nie potrafi ssac piersi, a my nie wiem jak go nauczyc.Poza tym szybko sie denerwuje. Zwykle chwyci, possa kilka sekund, puszcza i marudzi. W nocy possal przez zawrotna ilosc 2 minut... Rekord. Nakladki sa chyba ok, jak je sciagam to widze, ze sa w mleku, wiec chyba pokarm dolatuje do buzki. Sily mi to wszystko odbiera Chcialabym, zeby to inaczej wygladalo, ale nie wiem co jeszcze moge zrobic.Konczy sie tak, ze ja tez sie niecierpliwie, robie mu butle, a on zasypia spokojny. Ponawiam pytanie: jesli dziecko powinno na raz zjesc powiedzmy 40ml, to do tej ilosci wliczamy kp czy chodzi tylko o mm? |
|
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziś w nocy Daria przeszła samą siebie.... Zasnęła mi dopiero o 2 w nocy MATKO jaka byłam zła,zmęczona,spiąca....Na szczęscie potem spała do 6 a potem od 6.30 do 9.00...Masakra ![]() ![]() dla Kubusia ![]() Dokładnie to się dowiedziałam sporo nowego Ja mam taki leżaczek-bujaczek https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=159 ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko znalazłam takie coś na stronie bebilonu
https://www.bebilon.pl/karmienie_pie...cenia_brodawki nie wiem, czy pomoże ale może coś ciekawego Ci się rzuci w oczy ![]() trzymaj się dzielnie, dasz radę
|
|
|
|
#3080 |
|
Konto usunięte
|
a co powoedzieli o tym karmieniu?
|
|
|
|
#3081 |
|
Wtajemniczenie
|
hej... kurcze, zaniedbuje Was, ale nie mam za bardzo czasu.
Black, to napewno zapalenie piersi - ja tak miałam. Tylko u mnie najpierw zauważyłam objawy grypowe a potem zaczerwienienie na piersi. i kapusta pomogła |
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
ubranka, zabawki, chusteczki, pampery
http://www.real.pl/gazetki-i-katalogi/ pojedziemy chyba dzisiaj ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
W szpitalu butelki dostawał 90 Bebiko i Enfamil 50 (ku**y mleka zmieniały jak chciały!!!) Teraz zje butle, zostawi a za 1,5h szuka, to daje cyca. Problem mamy z dopajaniem, bo nic mu nie pasuje .. |
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39366386]a co powoedzieli o tym karmieniu?[/QUOTE]
w sumie to nic nie powiedzieli, mówili, żeby o pomoc prosić doradcę laktacyjnego a nie lekarza bo oni się czasem nie znają, że rzadko faktycznie kobieta nie ma pokarmu, żeby dostawiać dziecko,mieli pokazywać pozycje do karmienia ale nie pokazywali (chyba że za późno włączyłam), za to jedna Pani karmiła w trakcie programu |
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() PSTRYCZKU-wycałuj Kubunia ode mnie ale to zleciało Co do temperatury tego mleczka to ja tak samo jak SZAJKA,wsadzam palucha i wiem czy dobre czy nie. A no i nie używam wody z kranu bo to nigdy nic nie wiadomo (u nas czesto jest przechlorowana woda i bywały przypadki zatrucia). Gotuje mineralną lub źródlaną. Potem studze itd. Co do mm Bebiko(takie Oskar dostawał w szpitalu) i takie kupiłam w domu ale wyraźnie mu nie służyło. Zmieniłam na nan i jest ok. Fewcia,Nancy-trzymam Wiecie co dziewczyny,jak nocne wstawanie nie jest dla mnie problemem tak godziny poranne (3,4) to dla mnie zabójstwo. Przy karmieniu głowa ucieka mi jak kaczce-po prostu masakra. Chyba zacznę pić energy drinki bo długo tak nie pociagne Lady-cóż za upór
|
#3085 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kluczowe pytanie: co na Zajączka dzieciom kupujecie?
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39366862]łooo to się wysilili :d mnie mogli zaprosić, 10 razy więcej bym im powiedziała
![]() Kluczowe pytanie: co na Zajączka dzieciom kupujecie? [/QUOTE]mnie Zajączka nie uczyli i nie wiem czy ja będę uczyć |
|
|
|
#3087 |
|
Konto usunięte
|
Hope, nieistotne, po prostu jest powód do kupienia zabawki
|
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mleka to zobacz jakie są ceny w aptece internetowej. |
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39367041]Hope, nieistotne, po prostu jest powód do kupienia zabawki
o taak, jeszcze zębowa wróżka i te inne |
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
promocje w realu jak ta lala, tyle, ze ja mam do najblizszego jakies 70 km
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

dla mamy