Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 14:01   #4741
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

albo ja jestem ślepa albo u mnie nie wyświetlają się te kurtki. Jak wejde w kurtki to pierwszy jest taki różowy płaszczyk za 99,90, pozniej kurtka softshell też za 99,90

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2013-02-21 o 14:02
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:06   #4742
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Czesc.

Koglus gratulacje!

Czas zapiernicza niesamowicie,Amelia dopiero sie urodzila azaraz rok i 3 miesiace bedzie miala-nie wiem kiedy to zleciało.

Ania poruszałaś temat przyjaciółek-ja taką mam jedną,znamy sie odkąd sie urodziła (młodsza o 2 lata),jest też chrzestną Oliwki,szkoda ze we Wrocku mieszka,bo też kontakt ograniczony,ale ta jedna mam na pewno,poza tym mamy stałe zloty czarownic we 4 ,ale to już nie to samo.

Co do wyjazdów,ja gdyby sie trafiła okazja pakuje siebie i dzieci i już mnie nie ma,na razie nic z tego,ale moze kiedys....chcialabym wyjechac stad....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:23   #4743
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JASTA79 Pokaż wiadomość

Sara widziałaś na stronie C&A nowe kurteczki dżinsowe? Śliczności, ale poczekam na jakiś rabacik do tego sklepu. I wolałabym przymierzyć bo z tymi rozmiarami to różnie bywa.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

popatrz jak się zgrałyśmy!! dopiero zauważyłam

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosi na szczescie nie ma takich pomysłów żeby ciąć coś innego niż kartki i książki raz próbowała lalce obciąć włosy, na szczęście w pore zauważyłam. Zresztą ona zawsze się pyta czy może to pociąć.

Ja kupiłam 6 bluzek za 62 zł

daj przepis do tej roladki z łososia i bułeczek tymiankowo-oliwkowych

nie chcą mi się wyświetlić te kurtki
kala ostatnio chciała sobie nos nożyczkami odciąć więc ma zakaz zabawy nimi... już myślałam że zrobi sobie fryzurkę jak karina agnieszki...
wlaśnie aga odrosły już włoski małej?

tu proszę roladki... ja zapomniałam o chrzanie... robiłam 2 i w jednej zapomniałam łososia skropić cytryną ale podobno obie były dobre
aaa właśnie... i ja te plastry łososia rozłożyłam na foli żeby się łatwiej zwijało

https://polki.pl/kuchnia_przepisy_li...ml?cbr_id=9224

bułeczki z tego przepisu... ale te drożdże w łyżce wody mi nie chciały wyrosnąć i improwizowałam... bułeczki wyszły nie tak ładne jak na zdj ale dobre były... następnym razem zrobie rozczyn osobno i dopiero dodam go do mąki... w taki sposób jak w przepisie nigdy mi nie wychodzi...
https://polki.pl/kuchnia_przepisy_li...ml?cbr_id=9100

Cytat:
albo ja jestem ślepa albo u mnie nie wyświetlają się te kurtki. Jak wejde w kurtki to pierwszy jest taki różowy płaszczyk za 99,90, pozniej kurtka softshell też za 99,90
hehe widzisz jakie te sklepy przebiegłe... wiedzą że się na taką kurteczkę czyhasz i nie chcą ci pokazać
to może ja spróbuję wysłać ci linka...
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...szcze/104478/1
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:30   #4744
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
popatrz jak się zgrałyśmy!! dopiero zauważyłam

kala ostatnio chciała sobie nos nożyczkami odciąć więc ma zakaz zabawy nimi... już myślałam że zrobi sobie fryzurkę jak karina agnieszki...
wlaśnie aga odrosły już włoski małej?

tu proszę roladki... ja zapomniałam o chrzanie... robiłam 2 i w jednej zapomniałam łososia skropić cytryną ale podobno obie były dobre
aaa właśnie... i ja te plastry łososia rozłożyłam na foli żeby się łatwiej zwijało

https://polki.pl/kuchnia_przepisy_li...ml?cbr_id=9224

bułeczki z tego przepisu... ale te drożdże w łyżce wody mi nie chciały wyrosnąć i improwizowałam... bułeczki wyszły nie tak ładne jak na zdj ale dobre były... następnym razem zrobie rozczyn osobno i dopiero dodam go do mąki... w taki sposób jak w przepisie nigdy mi nie wychodzi...
https://polki.pl/kuchnia_przepisy_li...ml?cbr_id=9100

hehe widzisz jakie te sklepy przebiegłe... wiedzą że się na taką kurteczkę czyhasz i nie chcą ci pokazać
to może ja spróbuję wysłać ci linka...
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...szcze/104478/1
przepisy zapsiałam dzięki

teraz mi się otworzyło ale jak wchodze w kurtki to znowu nie ma

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2013-02-21, 14:33   #4745
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Przez te linki co wstawiłam chyba się nie da zobaczyć tych kurtek. Wejdź normalnie do C&A w kurtki dla dziewczynek 92-128 i to są dwie pierwsze kurtki jakie się wyświetlają

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

pięknie Ci się trampki trafiły
zaraz sprawdzę te kurtki
Cytat:
http://www.next.co.uk/stores/
mi wyskoczył taki adres w kopenhadze... Over Bolgen 18A
2670 Greve
Hundige
Copenhagen
Denmark

Tel: 00 45 4357 5010
o matko ja teraz siedze na str c&a i oglądam spodnie dla kali... ratunku co mi się dzieje??;/ całą wypłatę tż bym wydała na ciuchy... dobrze że w tym miesiącu były 2

i co z tym xlashem tylko ja tak mam? zaraz sprawdzę
muszę się zorientować w adresach.Znowu pandora duńska,a wszystkie korale mam kupowane w Pl

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:33   #4746
JASTA79
Raczkowanie

Machaj jak wstawiłaś tego linka C&A (oczywiście działa)? Ja normalnie kopiowałam adres strony ale on miał spacje i go rozwalało. Wytłumacz "niedoumianej" koleżance, żebym wiedziała na przyszłość
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:35   #4747
anakazar
Zakorzenienie

z tych pierwszych kurtek były w zeszłym roku w reserved po 40 dyszki,ale nie wzięłam,bo nie było Ninowego rozmiaru ani żadnego większego,same maleństwa zostały.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 14:41   #4748
JASTA79
Raczkowanie

Jak mnie twarz swędzi, zaraz zwariuję . Skóra na policzkach przy nosie wygląda jak poparzona, wyglądam jak burak. Tak już od tygodnia mi się nasila, smarowałam już nawet bepanthenem (pomaga tylko na chwilę), kosmetyków nie zmieniałam, zaraz oszaleję!!!
Stary 2013-02-21, 14:44   #4749
machaj
Raczkowanie

ana- to sprawdzaj i będziesz mi sprowadzać ciuszki i korale
a ja kupiłam kali kurtkę z reserved ta turkusową... różowe też były i później żałowałam że nie kupiłam 2ch a białą też ma ale chyba na 120...

justa- zaznaczyłam skopiowałam i wstawiłam... nie mam pojęcia co zrobiłam inaczej niż ty ale strona c&a mi się nie ładowała... może przeciążenia mają
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:49   #4750
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ana- to sprawdzaj i będziesz mi sprowadzać ciuszki i korale
a ja kupiłam kali kurtkę z reserved ta turkusową... różowe też były i później żałowałam że nie kupiłam 2ch a białą też ma ale chyba na 120...

justa- zaznaczyłam skopiowałam i wstawiłam... nie mam pojęcia co zrobiłam inaczej niż ty ale strona c&a mi się nie ładowała... może przeciążenia mają
niedługo też reserved online zrobią już się cieszę

Stary 2013-02-21, 14:54   #4751
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Mrówka jak dzisiaj samopoczucie i zdrowie fizyczne ?

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ku pamieci mialam sie pytac. Co macie na podlogach w lazience?. Chcialam kupic ten dywanik taki piankowy ale tz mowi ze to tylko wilgoc i grzyb w tym bedzie. I wogle jaki kolor dywanka do piaskowych scian?
Ja mam taki mały dywanik żeby się nie ślizgać po wyjściu spod prysznica ale najchętniej bym wywaliła w cholerę. Strasznie szybko się brudzi. Takie piankowe nie polecam bo wilgoć łapie i nie oddaje. Aż strach myśleć co tam może być

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A moze to że nie wiem co chce robić to nie tylko mój problem , jaka jest wasza wymarzona praca ,nie pytam o tu i teraz szukanie pracy w ogłoszeniach itd. pytam o to co byście chciały w życiu robić nie bacząc na wszystko ,jakby złota rybka chciała wam spełnić wasze życzenie to co byście chciały robić w zyciu ,co byłoby waszym celem?Czy wiecie to ?
Ale trafiłaś. Niedawno na jednej z rozmów miałam pytanie "3 warunki idealnej pracy" .

Ja podobnie jak Pop zawsze o siebie dbałam, na siebie zarabiałam. Nie miałam wysokiego stanowiska ani wysokiej pensji ale było dobrze. Wszystko mi się zmieniło jak Tż się pojawił i natura zrobiła swoje . Nie żałuję wcale ale teraz zaczynam od początku i szczerze powiem że nie wiem jaka praca jest moim marzeniem. Wierzę jednak że coś czeka na mnie żeby mnie zaskoczyć

Marzy mi się domek jak w "Nigdy w życiu" najlepiej w Bieszczadach albo innych niedostępnych miejscach.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
przekonałyście mnie, kupię normalnego tylko teraz tż muszę przekonać bo on przeciwny....że dziecko będzie godzinami ślepieć w niego

bardzo prosto: dać dziecku gazetę i nożyczki zabudowane, zeby sobie krzywdy nie zrobiło i dziecko ma ciąć w cały świat, jak chce, żeby nauczyło sie poprawnie trzymać nożyczki. Jak już opanuje chwyt to można powiedzieć dziecku "mamusia chciałaby nowe perfumy", "mamusia zjadłaby kawałek ciasta" i dziecko w takiej gazecie szuka np. reklamy z flakonikiem perfum/ciasta i stara sie w miarę dobrze wyciąć, żeby dac mamie cały obrazek perfum czy ciasta później w przedszkolu znacznie lepiej sobie radzi z takimi czynnościami jak wycinanie. Babki mówiły, że na całą prawie 40 osobową grupę żadne dziecko nie potrafi nożyczek trzymać, część sie boi nożyczek nawet
Ja byłam przeciwna zupełnie żeby kupować tego "grata" ale Tż się uparł i kupił. Wcale nie jest tak że dziecko ślęczy długo na urządzeniu (moje nie). Pobawi się troszkę, znudzi i odkłada. Ostatnio to ustrojstwo mnie ratowało jak potrzebowałam chwilę czasu dla siebie. Przy okazji można ściągnąć naprawdę fajne aplikacje dla dzieciaków

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
dzięki-widzę, że teraz wszelkie ciepłe kapcie i podgrzewacze nożne będą się Wam ze mną kojarzyć

ja kiedyś Wam pisałam o obrazie jaki mam w głowie:domek, taras, duży stół przy którym siedzę z kubkiem kawy, laptopem i tłumaczę-pamiętacie? To właśnie chyba chciałabym robić-żeby zlecenia były stałe, a nie może się coś trafi, współpraca z kilkoma porządnymi wydawnictwami, a do tego jakiś kurs językowy prowadzić, żeby mieć jakiś kontakt z ludźmi.
I taka praca mogłaby być od rana do np.15-16, a potem gumowce, rękawice, szpadelek i hop do własnego, niewielkiego ogródka porozciągać mięśnie. Tak-poproszę.
Ja nie raz marzyłam o takich kapciochach jak pisałam swoją magisterkę po nocach i marzłam okropnie. Siedziałam w rękawiczkach, skarpetach wełnianych, kapciach od górali i było mi zimno.

Takie marzenie jest realne

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Równo rok temu o 11,45 przyszło na świat moje drugie dziecko.
Siedzę i ryczę bo nie są to miłe wspomnienia.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NATASZKI. ZDRÓWKA

A może lepiej żebyście obchodzili dzień wyjścia ze szpitala ?

Cytat:
Dzisiaj w Biedrze kupiłam tenisówki disneya (te co wcześniej były po 32,90) za 16,90 zł (tym razem wziełam szare).
Nie ma mowy żeby u nas jeszcze coś było do przeceny

Niedawno rozmawiałam z babką pracującą w przedszkolu i ona powiedziała że to nie problem, że dziecko nie umie trzymać kredek czy nożyczek ale problem jest w tym ,że nie zna przedmiotu i nie wie do czego służy. Powiedziała też, że wszystkiego nauczy się w grupie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 14:55   #4752
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
niedługo też reserved online zrobią już się cieszę
Serio? Niech jeszcze H&M zrobi to już się nie będę musiała w galeriach męczyć
Stary 2013-02-21, 15:02   #4753
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Niech jeszcze H&M zrobi to już się nie będę musiała w galeriach męczyć
reserved ma już niedługo ruszyć-kwestia paru tygodni.
h&m również ma ruszyć,ale kiedy to nie wiem
dla mnie ekstra,bo ja do tych sklepów mam 65 km

Stary 2013-02-21, 15:23   #4754
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Jasta może to jakaś alergia. Weź silne wapno i jakiś zyrtek, claritinę albo coś podobnego. Chyba trzeba doktora jak się nasila a nie schodzi. Żebyś kobieto nie spuchła bo będzie problem
Stary 2013-02-21, 15:23   #4755
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

a właśnie która pokazywała rękawiczki z magno? nataszka? 3 pary gaci sobie kupiłam przez ciebie:P a chciałam 4 tylko białe rurki ktoś mi wykupił;/
ostatnio mam jakiś zakupowy szał... siedzę na stronie endo i wybieram koszulki... muszę dziś zamówić bo też mi wykupią;/
hih, tak to ja.

Ale fajne mają te wyprzedaże w MANGO,
ale narazie mogłam sobie tylko popatrzeć, wrrrrrrr
Cytat:
Jak mnie twarz swędzi, zaraz zwariuję . Skóra na policzkach przy nosie wygląda jak poparzona, wyglądam jak burak. Tak już od tygodnia mi się nasila, smarowałam już nawet bepanthenem (pomaga tylko na chwilę), kosmetyków nie zmieniałam, zaraz oszaleję!!!
kurcze,od czego to??
jakaś alergia?
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:28   #4756
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Koglus wracasz do polski? zawsze się dziwię że ludzie którzy się zdecydowali,odważyli wyjechać i ułożyli sobie już tam życie ,wracają.
Ja się nie potrafię zdobyć na to żeby rzucić wszystko tu i wyjechać ,jednak jeśli już bym się zdecydowała to wiem na pewno ,już bym nie wróciła ,bo lepiej to już tu u nas nie będzie

.
no tak wiem ze w Polsce nie jest za fajnie, drozsze zycie niz w uk, wszystko platne lub pod gorke zamiast ulatwiac ludziom zycie. Jedyny argument, ktory do mnie przemawia to to ze zostawilam w Polsce rodzine, z ktora fajnie moge spedzac czas. Tutaj nie moge na nic narzarzekac , na wszystko nas stac , wakacje , urlop w pracy na zawolanie (bo wiem ze roznie jes w polsce), itp. Nawet nie wiem ile mam na koncie , zyje sie tu bezstresowo. No i druga rzecz to dom juz na nas czeka , trzeba go wykonczyc. Juz sie nie moge doczekac kiedy sie wprowadze. Szkoda ze moja rodzina nie jest w uk , wszystko by bylo latwiejsze. Ale z drugiej strony jak widze ze oni maja wszystko co dusza zapragnie- basen jackuzzi, saune w domu itp to sie tak przekonuje ze w Polsce tez mozna fajnie zyc. prawda wszystkie mamusie
Najbardziej mnie martwi fakt ze w Polsce chyba jest malo ofert pracy tzw flexible czyli masz wybor czy chcesz pracowac na pol etatu na 3/.4 etatu czy na pelny . No i nadogdziny nie zawsze platne Obecnie pracuje na 3/4 etatu i z kilkunastoma nadgodzinami mam zarobki jakbym pracowala na pelny etat . Druga rzecz ktorej mi bedzie bardzo brakowac to dostep do rozywki jak dzieciaki podrosna, to pojechaloby sie na pare koncertow , poszlo do fajnych discotek gdzie nie ma gowniarzy, itp juz was zanudzam wiec koncze , pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png

Edytowane przez koglus
Czas edycji: 2013-02-21 o 15:39
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:32   #4757
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Kogluś nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Ludzie w Polsce mają wszystko co dusza zapragnie ? Chyba mi się coś pomotlało
Stary 2013-02-21, 15:32   #4758
gianna
Wtajemniczenie

Wszystkiego Najlepszego dla dzisiejszej dzielnej jubilatki Nataszki

Libra ja też niestety nie mam za bardzo pomysłu na siebie i ostatnio często o tym rozmyślam, chyba nawet za często A urlop wychowawczy kończy mi się we wrześniu, mogę go niby przedłużyć, ale wolałabym zarabiać jakąś swoją kasę, bo ja nieprzyzwyczajona wydawać mężową

Cytat:
dzięki-widzę, że teraz wszelkie ciepłe kapcie i podgrzewacze nożne będą się Wam ze mną kojarzyć
ja kiedyś Wam pisałam o obrazie jaki mam w głowie:domek, taras, duży stół przy którym siedzę z kubkiem kawy, laptopem i tłumaczę-pamiętacie? To właśnie chyba chciałabym robić-żeby zlecenia były stałe, a nie może się coś trafi, współpraca z kilkoma porządnymi wydawnictwami, a do tego jakiś kurs językowy prowadzić, żeby mieć jakiś kontakt z ludźmi.
I taka praca mogłaby być od rana do np.15-16, a potem gumowce, rękawice, szpadelek i hop do własnego, niewielkiego ogródka porozciągać mięśnie. Tak-poproszę.
Te ocieplacze kiedyś widziałam w jakieś ofercie i właśnie o Tobie pomyślałam, ale nic nie napisałam, bo wtedy nie pisałam jeszcze na forum A wizja - marzenie całkiem realna się wydaje

Cytat:
reserved ma już niedługo ruszyć-kwestia paru tygodni.
h&m również ma ruszyć,ale kiedy to nie wiem
dla mnie ekstra,bo ja do tych sklepów mam 65 km
Fajnie, chociaż ja mam wszystko na miejscu i uwielbiam macać

gianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:41   #4759
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Kogluś nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Ludzie w Polsce mają wszystko co dusza zapragnie ? Chyba mi się coś pomotlało
kurcze moze sie zle wyrazilam , moja rodzina ma wiec tak postrzegam zycie w polsce wiem ze jest tez ciezko ,

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 15:42   #4760
anakazar
Zakorzenienie

http://www.hm.com/pl/product/07157?article=07157-A

widziałyście? jutro będę w h&m to mam nadzieję,że już u mnie będzie.

Stary 2013-02-21, 15:46   #4761
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Kogluś oprócz Pop nie znam nikogo, kto miałby basen w domu. Niestety ja zupełnie inaczej postrzegam życie w Polsce, powiedzmy bardziej realnie. Nawet jeżeli ludzie mają wiele to jakim kosztem ? Też mam kilki znajomych którzy wydawałoby się naprawdę nieźle żyją tylko co z tego jak ich w domu nie ma nigdy, dla dzieci czasu brak bo praca i pieniądze. Niby super wakacje na Malediwach czy innym egzotycznym miejscu ale co z tego ?
Stary 2013-02-21, 15:47   #4762
koglus
Rozeznanie

a teraz z innej beczki, jak wasze dzieci radza sobie z sikaniem. U nas kiepsko, Ala sika do nocnika a czasami po nogach bo zapozno powie, ale nie chce robic kupy, no i na noc pampers , masakra juz nie wiem co robic czy to samo przyjdzie?

Stary 2013-02-21, 15:48   #4763
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

piękna, u mnie nie ma niestety

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
kurcze moze sie zle wyrazilam , moja rodzina ma wiec tak postrzegam zycie w polsce wiem ze jest tez ciezko ,
w Polsce nie jest lekko, z pracą masakra, wszystko co raz droższe a wypłaty stoją w miejscu. Ludzie jak pracują całymi dniami to coś mają, ale co z tego jak czasu brak dla rodziny, dzieci itd

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2013-02-21 o 15:50
Stary 2013-02-21, 15:52   #4764
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Kogluś oprócz Pop nie znam nikogo, kto miałby basen w domu. Niestety ja zupełnie inaczej postrzegam życie w Polsce, powiedzmy bardziej realnie. Nawet jeżeli ludzie mają wiele to jakim kosztem ? Też mam kilki znajomych którzy wydawałoby się naprawdę nieźle żyją tylko co z tego jak ich w domu nie ma nigdy, dla dzieci czasu brak bo praca i pieniądze. Niby super wakacje na Malediwach czy innym egzotycznym miejscu ale co z tego ?
no wiem ze czesto jest tak ze ludzie sa zapracowni itp dlatego pisze ze brak mi bedzie pracy flexible ze nadal mozna i pracowac i byc wiekszosc czasu w domu. wiem ze realia sa ciezkie jak ktos ma kredyt i ciezko z praca .wiec mam nadzieje ze jakos sie ulozy Wiem ze ciezko bedzie mi sie przystostowac do innych realiow jak kiedys zjade ale jestem dobrej mysli

Edytowane przez koglus
Czas edycji: 2013-02-21 o 15:54
Stary 2013-02-21, 15:55   #4765
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

rewelacyjna...

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
a teraz z innej beczki, jak wasze dzieci radza sobie z sikaniem. U nas kiepsko, Ala sika do nocnika a czasami po nogach bo zapozno powie, ale nie chce robic kupy, no i na noc pampers , masakra juz nie wiem co robic czy to samo przyjdzie?
u mnie bajecznie, z dnia na dzień odstawienie wszystkiego.
Na noc już od pół roku chyba nawet wiecej bez niczego...
tyle, że muszę ją podciągać bo się za bardzo denerwuje

ale u nas samo to przyszło, bez nacisku.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 16:03   #4766
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Madzia czerwony bedzie git

Koguls na którym lotnisku pracujesz ? W uk ?

.
london luton , latasz tam moze ?

Stary 2013-02-21, 16:06   #4767
agnieszka09
Wtajemniczenie

NATASZKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU PIERWSZYCH TWOICH URODZIN ZYCZA KARINKA ADRIANEK I CIOCIA WIZAZOWA:roza :

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 16:09   #4768
sara 85
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Nataszki

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2013-02-21, 16:20   #4769
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
london luton , latasz tam moze ?

za daleko , albo bristol albo bournemouth

Moj juz bez pampkow, w nocy tez nie . Odrazu zalapal . Zdjelam nawet majtki i z gola pupa dzien dwa latał , tak mi było wygodniej.
Mała do przedszkola chodzi? Idzie? Ja bym wysadzala ,pilnowała , az zalapie, tylko na noc bo to różnie bywa .
Co znaczy niechce robic kupy? Na nośnik? W toalecie? Wogole? czy tylko do pampka wali klocki?

Zimno u nas brrrrr

Pop calusy dla Nataszki .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-02-21 o 16:22
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 16:23   #4770
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
bardzo prosto: dać dziecku gazetę i nożyczki zabudowane, zeby sobie krzywdy nie zrobiło i dziecko ma ciąć w cały świat, jak chce, żeby nauczyło sie poprawnie trzymać nożyczki. Jak już opanuje chwyt to można powiedzieć dziecku "mamusia chciałaby nowe perfumy", "mamusia zjadłaby kawałek ciasta" i dziecko w takiej gazecie szuka np. reklamy z flakonikiem perfum/ciasta i stara sie w miarę dobrze wyciąć, żeby dac mamie cały obrazek perfum czy ciasta później w przedszkolu znacznie lepiej sobie radzi z takimi czynnościami jak wycinanie. Babki mówiły, że na całą prawie 40 osobową grupę żadne dziecko nie potrafi nożyczek trzymać, część sie boi nożyczek nawet
mój tak własnie haracze nożyczkami gazetki reklamowe ze sklepów wycina sobie różne produkty , muszę teraz swoje gazety chować bo jak dorwie to strzępy lecą
maluje fajnie farbami ,kredkami ale nie chce trzymać poprawnie tylko całą garścią , plastelina też lepi kulki wałeczki , muszę go jeszcze nauczyć obsługiwać klej jakieś wydzieranki czy coś takiego
Cytat:

Libra ja nie mam pomysłu na siebie, nie wiem co bym chciała robić i tu jest problem.
a myślałam że to tylko ja taka niezdecydowana
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Moja tesciowa to emerytowana przedszkolanka,opowiadala ze to ze dzieci maja problem z nozyczkami dosc czesty,tak samo pedzel i farby,lapaniepilki,a nawet niektore dzieci dopiero w przedszkolu dowiaduja sie co to szczoteczka do zebow.
Moj mi ostatnio malymi nozyczkami sobie grzywke wycieniowal

Ja w sumie lazienke od podstaw tworze,wiec ze ze starej tylko szczotka do kibelka zostaje bo nowa z miesiac temu kupilismy.
To jednak z tej pianki zrezygnuje. Ale chce cos co troche ozywo piaskowosc lazienki,moze wlasnie czerwien.
.
ja bym właśnie czerwienią ożywiła

Z tą szczoteczką do zębów to przeginka
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Madzia czerwony bedzie git

Koguls na którym lotnisku pracujesz ? W uk ?

Libra film " Pamięć obozów" wpisz tak w Google , pamięć obozów you tube , wyskoczy kilka szukaj tego tytułu czas trwania 57.28 .
.
dzięki poszukam sobie wieczorem

Ale dałaś z tymi urodzinami
Cytat:
piękne zamówienie ,musisz codziennie powtarzać to się ziści
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Równo rok temu o 11,45 przyszło na świat moje drugie dziecko.
Siedzę i ryczę bo nie są to miłe wspomnienia.
Ale już jest wszystko dobrze ,ale ten czas zleciał
Wszystkiego najlepszego dla naszej kruszynki
Cytat:
pewnie jakaś alergia na coś może na jakiś kosmetyk? nic nie zmieniałaś albo jedzeniowa
Cytat:

Ale trafiłaś. Niedawno na jednej z rozmów miałam pytanie "3 warunki idealnej pracy" .

Ja podobnie jak Pop zawsze o siebie dbałam, na siebie zarabiałam. Nie miałam wysokiego stanowiska ani wysokiej pensji ale było dobrze. Wszystko mi się zmieniło jak Tż się pojawił i natura zrobiła swoje . Nie żałuję wcale ale teraz zaczynam od początku i szczerze powiem że nie wiem jaka praca jest moim marzeniem. Wierzę jednak że coś czeka na mnie żeby mnie zaskoczyć

Marzy mi się domek jak w "Nigdy w życiu" najlepiej w Bieszczadach albo innych niedostępnych miejscach.
ten z "Nigdy w życiu" fajny ale bardziej mi się podoba ten znad rozlewiska i jeszcze w takim własnie trudno dostępnym miejscu

Zadają takie pytania ,ale po to żeby takie warunki idealne stworzyć ?
Cytat:
no tak wiem ze w Polsce nie jest za fajnie, drozsze zycie niz w uk, wszystko platne lub pod gorke zamiast ulatwiac ludziom zycie. Jedyny argument, ktory do mnie przemawia to to ze zostawilam w Polsce rodzine, z ktora fajnie moge spedzac czas. Tutaj nie moge na nic narzarzekac , na wszystko nas stac , wakacje , urlop w pracy na zawolanie (bo wiem ze roznie jes w polsce), itp. Nawet nie wiem ile mam na koncie , zyje sie tu bezstresowo. No i druga rzecz to dom juz na nas czeka , trzeba go wykonczyc. Juz sie nie moge doczekac kiedy sie wprowadze. Szkoda ze moja rodzina nie jest w uk , wszystko by bylo latwiejsze. Ale z drugiej strony jak widze ze oni maja wszystko co dusza zapragnie- basen jackuzzi, saune w domu itp to sie tak przekonuje ze w Polsce tez mozna fajnie zyc. prawda wszystkie mamusie
Najbardziej mnie martwi fakt ze w Polsce chyba jest malo ofert pracy tzw flexible czyli masz wybor czy chcesz pracowac na pol etatu na 3/.4 etatu czy na pelny . No i nadogdziny nie zawsze platne Obecnie pracuje na 3/4 etatu i z kilkunastoma nadgodzinami mam zarobki jakbym pracowala na pelny etat . Druga rzecz ktorej mi bedzie bardzo brakowac to dostep do rozywki jak dzieciaki podrosna, to pojechaloby sie na pare koncertow , poszlo do fajnych discotek gdzie nie ma gowniarzy, itp juz was zanudzam wiec koncze , pozdrawiam
Dawno wyjechałaś z polski?
na prawdę myślisz że ludzie tak mają? nawet jeśli to albo zap ier dalają do rana do wieczora i nawet w weekendy ,albo za granicą i nie mają się kiedy tym nacieszyć.
Mało ofert pracy? u nas w naszym PUP nie ma praktycznie wcale
Na rozrywki zazwyczaj się nie ma pieniędzy takie są realia ,żyje się od wypłaty do wypłaty a często na minusie , a jak nie daj boże choroby to już cały budżet się wali bo leki kosztują kosmos. A Ty piszesz że można fajnie w polsce żyć ? to muszę powiedzieć że wyjątkową optymistką jesteś.
Mnie tu w sumie też trzyma tylko rodzina ,pal licho ze mną ale dzieci już nie miałyby babć ,cioć, wujków ,kuzynów.Gdybym mogła ich wszystkich spakować to pojechalibyśmy wszyscy nawet światła nie gasząc.

co do sikania to mój zbój do tej pory ma takie dni że kilka par spodni zaleje i to nie popuści tylko zaleje i drze sie z łzienki mamo przynieś mi czyste rzeczy bo sie zlałem
W nocy mu się od bardzo dawna nie zdarzyło ale pampka zakładam bo jak zdjęłam to akurat wtedy się zlał. Kupę wołał jeszcze przed sikaniem na nocnik więc problemu nie ma.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości