|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
albo ja jestem ślepa albo u mnie nie wyświetlają się te kurtki. Jak wejde w kurtki to pierwszy jest taki różowy płaszczyk za 99,90, pozniej kurtka softshell też za 99,90
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2013-02-21 o 14:02 |
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.
Koglus gratulacje! Czas zapiernicza niesamowicie,Amelia dopiero sie urodzila azaraz rok i 3 miesiace bedzie miala-nie wiem kiedy to zleciało. Ania poruszałaś temat przyjaciółek-ja taką mam jedną,znamy sie odkąd sie urodziła (młodsza o 2 lata),jest też chrzestną Oliwki,szkoda ze we Wrocku mieszka,bo też kontakt ograniczony,ale ta jedna mam na pewno,poza tym mamy stałe zloty czarownic we 4 ,ale to już nie to samo. Co do wyjazdów,ja gdyby sie trafiła okazja pakuje siebie i dzieci i już mnie nie ma,na razie nic z tego,ale moze kiedys....chcialabym wyjechac stad....
|
|
#4743 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dopiero zauważyłam ![]() Cytat:
wlaśnie aga odrosły już włoski małej? ![]() tu proszę roladki... ja zapomniałam o chrzanie... robiłam 2 i w jednej zapomniałam łososia skropić cytryną ale podobno obie były dobre aaa właśnie... i ja te plastry łososia rozłożyłam na foli żeby się łatwiej zwijało https://polki.pl/kuchnia_przepisy_li...ml?cbr_id=9224 bułeczki z tego przepisu... ale te drożdże w łyżce wody mi nie chciały wyrosnąć i improwizowałam... bułeczki wyszły nie tak ładne jak na zdj ale dobre były... następnym razem zrobie rozczyn osobno i dopiero dodam go do mąki... w taki sposób jak w przepisie nigdy mi nie wychodzi... https://polki.pl/kuchnia_przepisy_li...ml?cbr_id=9100 Cytat:
to może ja spróbuję wysłać ci linka... http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...szcze/104478/1 |
|||
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz mi się otworzyło
|
|
|
#4745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz sprawdzę te kurtki ![]() Cytat:
|
|
#4746 |
|
Raczkowanie
|
Machaj jak wstawiłaś tego linka C&A (oczywiście działa
)? Ja normalnie kopiowałam adres strony ale on miał spacje i go rozwalało. Wytłumacz "niedoumianej" koleżance, żebym wiedziała na przyszłość
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
z tych pierwszych kurtek były w zeszłym roku w reserved po 40 dyszki,ale nie wzięłam,bo nie było Ninowego rozmiaru ani żadnego większego,same maleństwa zostały.
|
#4748 |
|
Raczkowanie
|
Jak mnie twarz swędzi, zaraz zwariuję
|
|
|
|
#4749 |
|
Raczkowanie
|
ana- to sprawdzaj i będziesz mi sprowadzać ciuszki i korale
a ja kupiłam kali kurtkę z reserved ta turkusową... różowe też były i później żałowałam że nie kupiłam 2ch a białą też ma ale chyba na 120...justa- zaznaczyłam skopiowałam i wstawiłam... nie mam pojęcia co zrobiłam inaczej niż ty ale strona c&a mi się nie ładowała... może przeciążenia mają
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już się cieszę
|
|
#4751 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mrówka jak dzisiaj samopoczucie i zdrowie fizyczne ?
Cytat:
![]() Cytat:
.Ja podobnie jak Pop zawsze o siebie dbałam, na siebie zarabiałam. Nie miałam wysokiego stanowiska ani wysokiej pensji ale było dobrze. Wszystko mi się zmieniło jak Tż się pojawił i natura zrobiła swoje . Nie żałuję wcale ale teraz zaczynam od początku i szczerze powiem że nie wiem jaka praca jest moim marzeniem. Wierzę jednak że coś czeka na mnie żeby mnie zaskoczyć Marzy mi się domek jak w "Nigdy w życiu" najlepiej w Bieszczadach albo innych niedostępnych miejscach. Cytat:
Cytat:
Takie marzenie jest realne Cytat:
A może lepiej żebyście obchodzili dzień wyjścia ze szpitala ? Cytat:
Niedawno rozmawiałam z babką pracującą w przedszkolu i ona powiedziała że to nie problem, że dziecko nie umie trzymać kredek czy nożyczek ale problem jest w tym ,że nie zna przedmiotu i nie wie do czego służy. Powiedziała też, że wszystkiego nauczy się w grupie.
|
|
#4752 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
h&m również ma ruszyć,ale kiedy to nie wiem ![]() dla mnie ekstra,bo ja do tych sklepów mam 65 km
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Jasta może to jakaś alergia. Weź silne wapno i jakiś zyrtek, claritinę albo coś podobnego. Chyba trzeba doktora jak się nasila a nie schodzi. Żebyś kobieto nie spuchła bo będzie problem
|
#4755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajne mają te wyprzedaże w MANGO, ale narazie mogłam sobie tylko popatrzeć, wrrrrrrr Cytat:
jakaś alergia? |
||
|
|
|
#4756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
prawda wszystkie mamusie ![]() Najbardziej mnie martwi fakt ze w Polsce chyba jest malo ofert pracy tzw flexible czyli masz wybor czy chcesz pracowac na pol etatu na 3/.4 etatu czy na pelny . No i nadogdziny nie zawsze platne Obecnie pracuje na 3/4 etatu i z kilkunastoma nadgodzinami mam zarobki jakbym pracowala na pelny etat . Druga rzecz ktorej mi bedzie bardzo brakowac to dostep do rozywki jak dzieciaki podrosna, to pojechaloby sie na pare koncertow , poszlo do fajnych discotek gdzie nie ma gowniarzy, itp juz was zanudzam wiec koncze , pozdrawiam
22.04.2010 kochana córcia Alicja 3630g 02.09.2012 kochany Oskarek 4350g http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png Edytowane przez koglus Czas edycji: 2013-02-21 o 15:39 |
|
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Kogluś nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Ludzie w Polsce mają wszystko co dusza zapragnie ? Chyba mi się coś pomotlało
|
#4758 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego Najlepszego dla dzisiejszej dzielnej jubilatki Nataszki
Libra ja też niestety nie mam za bardzo pomysłu na siebie i ostatnio często o tym rozmyślam, chyba nawet za często A urlop wychowawczy kończy mi się we wrześniu, mogę go niby przedłużyć, ale wolałabym zarabiać jakąś swoją kasę, bo ja nieprzyzwyczajona wydawać mężową ![]() Cytat:
A wizja - marzenie całkiem realna się wydaje Cytat:
|
|
#4759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem ze jest tez ciezko ,
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.hm.com/pl/product/07157?article=07157-A
widziałyście?
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Kogluś oprócz Pop nie znam nikogo, kto miałby basen w domu. Niestety ja zupełnie inaczej postrzegam życie w Polsce, powiedzmy bardziej realnie. Nawet jeżeli ludzie mają wiele to jakim kosztem ? Też mam kilki znajomych którzy wydawałoby się naprawdę nieźle żyją tylko co z tego jak ich w domu nie ma nigdy, dla dzieci czasu brak bo praca i pieniądze. Niby super wakacje na Malediwach czy innym egzotycznym miejscu ale co z tego ?
|
#4762 |
|
Rozeznanie
|
a teraz z innej beczki, jak wasze dzieci radza sobie z sikaniem. U nas kiepsko, Ala sika do nocnika a czasami po nogach bo zapozno powie, ale nie chce robic kupy, no i na noc pampers
, masakra juz nie wiem co robic czy to samo przyjdzie?
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Polsce nie jest lekko, z pracą masakra, wszystko co raz droższe a wypłaty stoją w miejscu. Ludzie jak pracują całymi dniami to coś mają, ale co z tego jak czasu brak dla rodziny, dzieci itd
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2013-02-21 o 15:50 |
|
|
|
|
#4764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem ze ciezko bedzie mi sie przystostowac do innych realiow jak kiedys zjade ale jestem dobrej mysli
22.04.2010 kochana córcia Alicja 3630g 02.09.2012 kochany Oskarek 4350g http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png Edytowane przez koglus Czas edycji: 2013-02-21 o 15:54 |
|
|
|
|
#4765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
Na noc już od pół roku chyba nawet wiecej bez niczego... tyle, że muszę ją podciągać bo się za bardzo denerwuje ![]() ale u nas samo to przyszło, bez nacisku. |
||
|
|
|
#4766 |
|
Rozeznanie
|
london luton , latasz tam moze ?
|
#4767 |
|
Wtajemniczenie
|
NATASZKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU PIERWSZYCH TWOICH URODZIN ZYCZA KARINKA ADRIANEK I CIOCIA WIZAZOWA
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Nataszki
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
, albo bristol albo bournemouth ![]() Moj juz bez pampkow, w nocy tez nie . Odrazu zalapal . Zdjelam nawet majtki i z gola pupa dzien dwa latał , tak mi było wygodniej. Mała do przedszkola chodzi? Idzie? Ja bym wysadzala ,pilnowała , az zalapie, tylko na noc bo to różnie bywa . Co znaczy niechce robic kupy? Na nośnik? W toalecie? Wogole? czy tylko do pampka wali klocki? Zimno u nas brrrrrPop calusy dla Nataszki . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-21 o 16:22 |
|
|
|
#4770 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maluje fajnie farbami ,kredkami ale nie chce trzymać poprawnie tylko całą garścią , plastelina też lepi kulki wałeczki , muszę go jeszcze nauczyć obsługiwać klej jakieś wydzieranki czy coś takiego Cytat:
![]() Cytat:
Z tą szczoteczką do zębów to przeginka Cytat:
Ale dałaś z tymi urodzinami Cytat:
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla naszej kruszynki Cytat:
Cytat:
i jeszcze w takim własnie trudno dostępnym miejscu Zadają takie pytania ,ale po to żeby takie warunki idealne stworzyć ? Cytat:
na prawdę myślisz że ludzie tak mają? nawet jeśli to albo zap ier dalają do rana do wieczora i nawet w weekendy ,albo za granicą i nie mają się kiedy tym nacieszyć. Mało ofert pracy? u nas w naszym PUP nie ma praktycznie wcale Na rozrywki zazwyczaj się nie ma pieniędzy takie są realia ,żyje się od wypłaty do wypłaty a często na minusie , a jak nie daj boże choroby to już cały budżet się wali bo leki kosztują kosmos. A Ty piszesz że można fajnie w polsce żyć ? to muszę powiedzieć że wyjątkową optymistką jesteś. Mnie tu w sumie też trzyma tylko rodzina ,pal licho ze mną ale dzieci już nie miałyby babć ,cioć, wujków ,kuzynów.Gdybym mogła ich wszystkich spakować to pojechalibyśmy wszyscy nawet światła nie gasząc. co do sikania to mój zbój do tej pory ma takie dni że kilka par spodni zaleje i to nie popuści tylko zaleje i drze sie z łzienki mamo przynieś mi czyste rzeczy bo sie zlałem W nocy mu się od bardzo dawna nie zdarzyło ale pampka zakładam bo jak zdjęłam to akurat wtedy się zlał. Kupę wołał jeszcze przed sikaniem na nocnik więc problemu nie ma. |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

. I wolałabym przymierzyć bo z tymi rozmiarami to różnie bywa.
dopiero zauważyłam
raz próbowała lalce obciąć włosy, na szczęście w pore zauważyłam. Zresztą ona zawsze się pyta czy może to pociąć.

A urlop wychowawczy kończy mi się we wrześniu, mogę go niby przedłużyć, ale wolałabym zarabiać jakąś swoją kasę, bo ja nieprzyzwyczajona wydawać mężową