|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. X
Cytat:
sama mam cienkie wiec podobają mi się gęste. ty nie doceniasz, ktoś inny bardzo chciałby takie mieć. ktoś kto ma trzy razy tyle pomyśli,że szału nie ma.
|
|
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi podoba się długość i ewentualnie ilość, na długości są fajne ale przy samej głowie, jak dla mnie, tragiczne |
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od ucha mam cieplejszy, jasny blond a przy samej skórze bardziej mysie. Tylko u mnie nie odcina się to jak odrost a jeden kolor przechodzi w drugi. Pod spodem też mam ciemniejsze, ale ze złotymi refleksami. Nie przeszkadza mi, że tak to wygląda i mówię, że mam naturalne, bo mam, mimo, że słońce na nie jakoś wpływa. W lato często noszę kapelusz, bo nie mogę długo przebywać na słońcu a i tak mi jaśnieją.
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zachwycam włosami tej Wizażanki
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2764 Naturalny kolor, zdrowie i minimalistyczna pielęgnacja |
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#876 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem "ostre" chronienie włosów to jest też przekłamanie bo w warunkach naturalnych te włosy by sie dawno rozjaśniły. I teraz pytanie za 100 punktów: czyli mieszkając w Algarve przez 2 lata oszukiwałam wszystkich to byłam tam jasną blondynką, a przecież w Polsce zimą moje włosy "mysieją"? Włosy chroniłam, nosiłam kapelusze, ale włosy i tak były jasne, tak samo z opalenizną (opalam sie baaardzo powoli i na czerwono, mam jasną karnację i w PL unikałam opalania). W PT byłam mocno opalona pomimo, że zawsze miałam filtr 50+ (również filtry UVA), de facto nie opalałam się na plaży, często chodziłam z długich sukienkach. Filtry też nie chronią w 100% i da się z nimi opalić całkiem mocno. Smagły Portugalczyk po dłuższym pobycie w Szwecji będzie blady, co nie znaczy, że ma jasną karnację, tak samo bielutki jak mąka Fin po paru letnich miesiącach w Queensland w AU byłby bliżej kurczaka z rożna niźli jego rodacy w FI, chociaż to nie oznacza, że ma z natury ciemną karnację. Gdybyśmy w PL mieli śr. nasłonecznienie tj. mają na południu Europy to sądzę, że owe 'odrosty' Karoliny byłyby niemal niewidoczne. Mieszkając w PT, SI nigdy nie miałam problemów z ciemnieniem moich włosow, bo po prostu niebieskie niebo i słońce zimą jest tutaj bardzo często (dlatego pomimo stosowania filtrów mam tutaj widoczne piegi zimą, chociaż w PL były one niewidoczne- i wracamy do punktu wyjścia: czy to, że nie było ich widać zimą w PL oznacza, że ich nie mam i oszukuję Polaków? bo taki pan Nowak pomysli, że nie mam piegów, a wystarczy odrobię promieniowania bezpośredniego i bah! jestem blond Pippi Langstrumpf). Cytat:
na jej miejscu zrobiłabym coś z ich odcieniem bo rażą po oczach- nie wiem np. płukankę z korzenia pietruszki albo próbowała wyrównać koloryt nawet kosztem jasnego odcienia. Mój kolor włosów jest najbardziej zbliżony do Magdaleny Górskiej, z tymże końce mam jaśniejsze- nigdy nie miałam takiego kurczaka jak Karolina.Cytat:
także ja biorę pod uwagę to, że kontrast na kamerze/ zdjęciu jest mocniejszy niż w rzeczywistości. Tak samo jak pięknie wymodelowana różem, bronzerem itp. twarz na zdjeciu może wyglądać jak brudna w świetle naturalnym, na żywo. Dlatego tez, wiele blogerek wygląda zupełnie inaczej na swoich filmikach/ fotach, a inaczej jak zdjęcie robi im ktoś inny, szczególnie w grupie (pomijając kwestie PS i majstrowania przy fotach). Dlatego np. taka susz wygląda mega źle w swoim make upie ala rozmyte rozświetlenie na vlogu, ale na grupowych fotach prezentuje sie całkiem całkiem.
|
|||
|
|
|
#877 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#878 | |
|
Rozeznanie
|
Mi się podobają włosy Karoliny, bo:
a) są naturalnie proste (czyli moje marzenie, które nie ma szans się spełnić), b) są długie c) o ile mówi prawdę, są naturalnie blond, ale ja akurat jej wierzę. Cytat:
Edytowane przez Rossonera Czas edycji: 2013-02-21 o 16:09 |
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#880 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() chyba kliknę na all
|
|
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#882 |
|
Zadomowienie
|
No już myślałam, że mam fioła, bo wg mnie pozostawienie takich włosów jedynie wysuszonych wygląda strasznie (dobrze powiedziane, że jak topielica i jeszcze te odgięcia przy twarzy).
Ja nie wyobrażam sobie moich włosów zostawić tylko wysuszonych tak jak ona to robi! Z resztą szczerze mówiąc większość fryzur rozpuszczonych jakie pokazuje na jej włosach też oszałamiająco nie wygląda. Nawet jak zakręci to nie ma tej objętości tylko albo tak smętnie wiszą, albo wyglądają na przesuszone. Ja jak już mówiłam mam podobne włosy i wiem jak ciężko uzyskać seksowne nieprzyklapnięte loki, ale da się, a mam dodatkowo troszkę bardziej śliską strukturę włosa niż ona. Żeby nie było, Karolinę bardzo lubię, ale właśnie tak ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad tym jej kanałem włosowym, że właściwie to nic specjalnego i chyba wolę oglądać ten drugi kanał, bo nakręcić na lokówkę włosy to żaden wyczyn... Z resztą nawet jeśli chodzi o ich pielęgnację to z tego co pamiętam to nic z nimi specjalnego nie robi... Edytowane przez dziad kalwaryjski Czas edycji: 2013-02-21 o 16:27 |
|
|
|
#883 |
|
Killing me softly
|
Skoro o włosach mowa, czy próbowałyścia maski Macadamia, nad którą tak się rozpływa RGP? Muszę zainwestować w dobrą maskę, wertuję KWC i już sama nie wiem
Najbardziej podobają mi się chyba włosy Maxineczki, bo są gładkie i lśniące i byle odżywka z Joanny im wystarczy, niesprawiedliwe
|
#884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam sie totalnie z Tobą w kwestii tego, że kolor ładny jest niezależny od drogi jego uzyskania. Ktoś może mieć brzydki kolor naturalny, a ktoś inny piękne kasztanowe pukle po farbie. Nie zyjemy w czasach, gdzie wygląd naturalny był wyznacznikiem tego czy przezyjemy i wydamy potomstwo. Wtedy Karolina jako blond samiczka miałaby duże szanse złowienia najlepszego samca bo samiec myślał tylko o prokreacji (i jedzeniu) i pośrednio o przekazaniu najlepszych genów. A jasnooka blondynka była wówczas na wygranej pozycji bo mężczyźni wykazywali większą chęć kopulacji ze złocistowłosymi. Ale to było daaaawno teraz można farbować włosy, żonglować kolorami oczu, zmieniać kształt oczu, nosa, szczęki, wypełniać biusty i pośladki, wydłużać nogi szkoda tylko, że czasem jakiś idiota skarży sie w sądzie, że poślubił fałszywy obraz żony bo ona tylko udawała atrakcyjną, a potem dziecko urodziło się niepodobne do żadnego z rodziców i szkaradne.Mnie się podobają włosy Hindusek (mocne, grube, zdrowe, błyszczące). Włosy Synkopa też mi się podobają |
|
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------
[/COLOR] Cytat:
a to wizażanka i jej włosy(włosy wizażanki synkopy), którymi któś wyżej się zachwycał... zgadzam się, że włosy ciemne najlepiej prezentują się na zdjęciach ![]() pewnie dlatego podobają mi się włosy oleski i ingrid mają ten błysk, widać ich witalność. wśród blondynek widzę tylko siano i brzydki kolor blondu.
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3937286 1]a mi się podobają
![]() chyba kliknę na all [/QUOTE]radze się dwa razy zastanowić bo efekt jest do pierwszego mycia rąk z tego co słyszałam i na logike biorąc, dlużej nie ma szans się utrzymac ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja lubię włosy Nissiax, ale o chyba właśnie ze względu na ładną buźkę właścicielki
|
|
|
|
|
#889 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi ciasteczko25 mogłaby oddać 1/3 swoich
Uwielbiam takie gęściuchy.---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#893 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja polecam!!---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- to zalezy jak tkos podchodzi do sparwy bo mi np na wlosy nie jest szkoda wydac. mam takie zboczenie wlosoholiczki... i naparwde widze efekt po tej masce! nie znalazlam tanszego odpowiednika jeszcze MAcadami - u mnie nie ma tego WAX czy jakos . Wlosy tez olejuje od jakis 2 lat, ale zawsze lubie tez miec dobra maske .osobiscie polecam ale 100% rozumiem jak ktos by tyle kasy nie wydal na maske. szczerze jak mieskzalam w PL to nawet bym nie miala hajsu zeby wydac ponad 100zeta na maske.. niesttey taka prawda!! ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
dlatego ja akurat wierze ze KArolina ma naturalne wlosy!
|
||
|
|
|
#894 |
|
Raczkowanie
|
u mnie sie wlasnie to niesparwdzilo - czy to ze dizie sie w ilosc! tez kupowalam maske pierdul do wlosow nakladalam na chyba za duzo tego i nic nie dawalo rady... dopiero jak zaczelam olejowac wlosy i wybralam jedna dla mnie najlepsza maske zauwazylam roznice! ale tak jak pisalam kazdy na co innego potrafi przeznaczyc wieksza kase. No i tez tak jak pisalam w PL pewnie bym nie dala za maske ponad 100zl! w usa to wychodzi troche taniej i nie oszukujmy sie sa inne zarobki. ale PODSUMOWUJAC ja ja polecam ![]()
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
RGP zablokowała mnie na facebooku:<
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#897 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#898 |
|
w krainie snu i marzeń
|
|
|
|
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
mnie też się nie podobają,może i długie ale jakoś mam wrażenie,że jakieś takie niedomyte czasem:/ i podzielone na takie jakby strączki? wiem,że to uciążliwe dbać o takie włosy ale jednak jak dla mnie nie wygląda to dobrze ogólnie...choć może na żywo jest ok;]
|
|
|
|
#900 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

Ale po komentarzach widzę, że wiele osób zazdrości jej tych włosów, a ona sama jest z nich dumna. I ja tego troszkę nie rozumiem, bo uważam, że takie włosy mają daleko do ideału.
sama mam cienkie wiec podobają mi się gęste. ty nie doceniasz, ktoś inny bardzo chciałby takie mieć. ktoś kto ma trzy razy tyle pomyśli,że szału nie ma.

Karolina rzadko ma jakoś fajne zrobione, mi się wszelkie warkocze nie podobają, ulizane włosy tym bardziej
także ja biorę pod uwagę to, że kontrast na kamerze/ zdjęciu jest mocniejszy niż w rzeczywistości. Tak samo jak pięknie wymodelowana różem, bronzerem itp. twarz na zdjeciu może wyglądać jak brudna w świetle naturalnym, na żywo. Dlatego tez, wiele blogerek wygląda zupełnie inaczej na swoich filmikach/ fotach, a inaczej jak zdjęcie robi im ktoś inny, szczególnie w grupie (pomijając kwestie PS i majstrowania przy fotach). Dlatego np. taka susz wygląda mega źle w swoim make upie ala rozmyte rozświetlenie na vlogu, ale na grupowych fotach prezentuje sie całkiem całkiem.