|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Blond forever!
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
Ciężko jest radzić w takiej sytuacji, ale nie możesz obarczać siebie taką winą... Wierzę, że jeszcze wszystko ułoży się pozytywnie
Cytat:
No niestety - to moja mama ma problem, a nie my, bo jest 5 (ja z TŻ, rodzice TŻ i mój tata) do 1 Ma ponad rok aby przetrawić tę wiadomość, także chyba da radę
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
Cytat:
|
|
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2974 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Nasze rodziny odetchnęły chyba z ulgą, bo zawsze na pytanie o ślub odpowiadałam, że wyjdę za mąż, jak chłopa będzie stać na utrzymanie mnie
Edytowane przez velika Czas edycji: 2013-02-21 o 18:34 |
|
|
|
|
#2975 |
|
Blond forever!
|
Moje turkusowe inspiracje
![]() Pomysł na winietki chyba skopuję, bo mi sie mega podoba
|
|
#2976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musicie jeszcze raz porozmawiać na spokojnie z TŻem.To cudowne, że on chce na swoje barki wziąć kwestię finansową, w sytuacji gdy Ty nie będziesz w stanie zarobić na wesele, ale nie wszystko kosztem zdrowia. I nie dlatego, że absolutnie Ty musisz zarobić, ale TŻ też musi żyć, musi mieć siłę i nie może przepłacić tego taką harówą, że na wesele zarobi, a później padnie. Dosłownie - żeby to się na jego zdrowiu nie odbiło. Usiądzie na spokojnie, zastanówcie się czy podołacie, czy jest może inne rozwiazanie by przygotować się do slubu na spokojni i by TŻ nie był tak obciążony. Trzymaj się. ![]() Cytat:
Moja mama od kilku lat domaga się wnuków, więc bardzo się ucieszyła, że już bliżej niż dalej. ![]() A rodzice TŻ, a właściwie mama jak pojechaliśmy do nich z wieścią, że się zaręczyliśmy krzyknęła na całe gardło NOOOOO W KOŃCU!! A zaraz później była ogromna dawka radości.Żeby była jasność jesteśmy ze sobą niecałe cztery lata (nie dziesięć, czy piętnaście), więc też bez przesady z tym końcem. ![]() Wszyscy bardzo się cieszą z przygotowań, z wybranego terminu i ogólnie są mocno podnieceni. I co jeszcze bardzooooo nie cieszy, poproszeni wyrażają opinię, ale absolutnie się nie wtrącają i nic nie negują naszych decyzji.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-02-21 o 18:36 |
||
|
|
|
#2977 |
|
Winter is coming
|
My w tym roku mamy 10tą rocznicę
![]() Może dlatego tak wpadłam w ten ślubny szał, nigdy jakoś specjalnie o tym nie marzyłam, a teraz mnie to jara niesamowicie, chcę mieć piękny ślub i mega dwudniowe wesele
|
#2978 |
|
Polka Ogarniaczka
|
krooliczek macie wspólny cel, jakim jest ślub, ja wiem, że to może kosztować wielkie wyrzeczenia, ale uda się, Dziewczyny dobrze radzą, jak będzie trzeba, to najwyżej trochę to wszystko przesuniecie w czasie... Będzie ok
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze nie wiem co o tym myslec... |
|
|
|
|
#2980 |
|
Polka Ogarniaczka
|
u mnie rodzice byli zaskoczeni, ale zadowoleni, za to u Tż była taka gadka:
(jak szwagiereczka przyszła i im powiedziała, przed nami oczywiście to): - "Słyszeliśmy, że się żenisz" - "Tak, to prawda, prosiłem A. o rękę" - "Aa, to może jutro się hajtnijcie? (i brecht ). Bo i tak Wam się odwidzi pewnie..."Taakże tego, bardzo długo im się wydawało, że to zabawa taka z naszej strony chyba
|
#2981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heloł, drogie panie
![]() Cytat:
Moi rodzice też nie potrafili zrozumieć, że salę chiciałam zarezerwować już w grudniu, ale zaczęło w końcu do nich docierać, że tak naprawdę nie ma na co czekać. Są inne czasy. Cytat:
![]() Marka nazywa się Natura Siberica i można jąkupić w sklepach internetowych. Mnie zaopatruje brat. Kosmetyki są produkowane na bazie ziół i są naprawdę świetne. Ładnie wygładziły mi buzię, nie muszę już uzywać żadnych peelingów, a co najważnejsze- nie wysuszają jak te inne Garniery. Naprawdę polecam. Cytat:
Idziemy do kościoła wszystkiego się dowiedzieć w marcu, ale już wiem, że potrzebna będzie dyspensa od biskupa, pozwolenie z mojej parafii (haaa, to będzie zabawne, bo nawet nie wiem, do jakiej parafii należę- muszę dopytać w tym, do którego chodzę) i standardowo nauki, zaświadczenia o uczęszczaniu na religię itp. Tż będzie musiał od siebie jedynie dostarczyć zaświadczenie o stanie wolnym. A ja dzisiaj piekę sernik z brzoskwiniami
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-02-21 o 18:55 |
|||
|
|
|
#2982 | |
|
Rozeznanie
|
myboyismine co do przekonania rodziców, że to trzeba już rezerwować wszystko - sposób misiadelka działa, wypróbowałam
![]() Cytat:
I pamiętaj, że absolutnie choroba nie jest Twoją winą! ![]() Co do biżuterii, to ja chyba coś z pereł chcę. A bransoletkę zawsze na lewej ręce noszę
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
My tu jesteśmy raczej najmłodsi stażem.
Jesteśmy razem od czerwca 2011, zaręczeni od grudnia 2012 Jak mówiłam, że się zaręczyliśmy to padały komentarze lub pytania: "Ooo w ciąży.", "Ooo szybko" ... Wolałabym gratuluję... Na szczęście nasi rodzice się ucieszyli i to bardzo.TŻ podsumował to krótko - "Tak szybko, bo jestem zdecydowany, że to ta jedyna" i krótka piłka. Nie chodzi tu absolutnie o wiek, że nam się spieszy, bo nie o to chodi. Ja jestem zdecydowana, tak samo jak Tż. Może ktoś mi powie, że to za wcześnie i bla bla. Ja wiem i czuję inaczej. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-02-21 o 19:00 |
|
|
|
#2984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przemyślcie to raz jeszcze i na pewno znajdziecie najlepsze rozwiązanie |
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to on zarabia 5 razy więcej odemnie więc to on wspomaga mnie. Nie jest to dla nas nic dziwnego, taka kolej rzeczy Nie chodzi mi już o fakt że ma dać więcej, bo zdaję sobie sprawę że może mi zabraknąć ze 2-3 tysiące, ale o to jakim kosztem on chce to osiągnąć Dziś jest w pracy 13 godzin Wczoraj był 16... :/ W samym zeszłym tygodniu zrobił więcej godzin niż ja przez cały styczeń Boje się :/ Chciałabym zeby to było coś innego mogę dostać nawet zapalenia płuc, leżeć przez miesiąc na L4, byle to nie było tamto...
|
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My zaręczyliśmy się p 6 latach, a jedna ciotka i tak myślała, że w ciąży jestem
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#2987 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a po 2 to mi też się marzył turkus ![]() hahahhaha co za emota wytrzasnęłaś ja dokładnie tak samo się czuję kiedy ja piszę swoją pracę Cytat:
u nas to ->
|
|
|
#2988 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj wylicytowałam swoje buty ślubne Cytat:
szwagierka to samo pisałam dziewczynom jakie przeboje mieliśmy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poznaliśmy się w maju 2011, oficjalnie razem od listopada 2011. Zamieszkaliśmy razem w sierpniu 2012. Zaręczyliśmy się w styczniu 2013. W dniu ślubu będziemy się znali jakieś 3 lata ![]() Zero wątpliwości, rodzice zadowoleni
|
|||||
|
|
|
#2989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później się dopytywali czy się zgodziłam Cytat:
A u lekarza byłam, to mnie wygoniła bo jej przeszkodziłam w piciu kawy... Nie jestem pewna, poprostu wszystko dzieje się dokładnie tak jak wtedy :/ Gdzieś tam jest we mnie jeszcze nadzieja że to coś innego
|
||
|
|
|
#2990 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mega niemiłe zachowanie. Cytat:
![]() ![]() Laski dziś byliśmy na spotkabniu z dj, zrobił na nas mega wrażenie swoim profesjonalizmem i podpisaliśmy umowę !!! |
||||||||
|
|
|
#2991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz mamy takie czasy, że i baby i chłopy pracują , więc i wkład powinien być taki sam. W obowiązkach domowych też ![]() A na wesele też się składamy po równo
|
|
|
#2992 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
sama znam kilka takich osób. Nie ma w sumie w tym nic złego, gorzej, jeśli młodzi godzą się na ślub pod presją rodziny i coludziepowiedzoGratki za podpisanie umowy ja już nie mam z kim podpisywać
|
|
#2993 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Także jak dla mnie nie jesteście dziwni
|
|
|
#2994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam znajomą, która po trzech miesiącach od poznania pobrała się z kolesiem ale ona czekała z ![]()
|
|
|
#2995 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Ale u tej mojej znajomej to bardziej było parcie na dziecko i założenie rodziny, bo była już po 30tce... Wyszła za mąż za pierwszego, który się nawinął, przynajmniej tak to wygląda zewnątrz. Ale dopiero co urodziła córkę i pewnie jest szczęśliwa.
|
|
#2996 |
|
Wtajemniczenie
|
velika nie nie to nie ta sama
ta moja miała niecałe 21 lat wtedy. dziecko mieli kilka lat później
|
|
#2997 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
ale byłam w wielkim szoku, że ona się na to decyduje, bo mieszkali 200 km od siebie, prawie się nie widywali, zaręczyli się po niecałym miesiącu znajomości i ślub też szybciutko oboje są związani z jakąś sektą, ślub był mega dziwny, 2 godzinny z jakimiś śpiewami i przemowami ludzi z tej sekty jak żyję to czegoś takiego nie widziałam
|
|
#2998 | |||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2999 |
|
Polka Ogarniaczka
|
my też byliśmy króciutko, bo razem od 7.10.2011, o rękę prosił mnie Tż 10.12.11, a oficjalnie się rodzice dopiero gdzieś 11.08.12 dowiedzieli, bo świecidełko :p
|
#3000 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Bo kuzyn mieszka sam w swoim mieszkaniu, a jego narzeczona jeszcze nigdy u niego nie nocowała
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

dobrze, że stawiacie na swoim, a mamie przejdzie

Najlepiej nie szła bym jutro do pracy

musicie jeszcze raz porozmawiać na spokojnie z TŻem.

). Bo i tak Wam się odwidzi pewnie..."

... Wolałabym gratuluję... Na szczęście nasi rodzice się ucieszyli i to bardzo.

mega niemiłe zachowanie.