Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 18:26   #2971
Blondi2989
Blond forever!

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Zróbcie coś żebym się pozbierała ;(
Ciężko jest radzić w takiej sytuacji, ale nie możesz obarczać siebie taką winą... Wierzę, że jeszcze wszystko ułoży się pozytywnie
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
brawo za wybór daty dobrze, że stawiacie na swoim, a mamie przejdzie
Widzę, że w ogóle tylu dziewczynom rodzice i teściowie dają w kość, a u mnie sielanka... Może dlatego, że jesteśmy już w słusznym wieku i ze słusznym stażem, więc wszyscy się cieszą, że wreszcie się pobierzemy
Dzięki
No niestety - to moja mama ma problem, a nie my, bo jest 5 (ja z TŻ, rodzice TŻ i mój tata) do 1
Ma ponad rok aby przetrawić tę wiadomość, także chyba da radę
Stary 2013-02-21, 18:30   #2972
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Mam strasznego doła, chce mi się ryczeć Najlepiej nie szła bym jutro do pracy
Ehh rozmawialiśmy z TŻ o naszym ślubie... Że nie dam rady zarobić tej kasy, na swoją połowę za wesele Powiedział mi że ja mam być zdrowa.... A on wtedy da całość chociażby miał robić po 20 godzin dziennie to na niego zarobi
Ja tak nie chce! ;( Nie chcę żeby on się przepracowywał przezemnie ;( Bo to wszystko moja wina

Wiem, że nie tak to sobie wyobrażasz, ale jeśli nie będzie innego wyjścia to musisz się z tym pogodzić, jeżeli zależy Wam na ślubie w tym konkretnym czasie. Chciałabyś pomóc, ale jeśli nie podołasz i nie zbierzesz tych pieniędzy nic strasznego się nie stanie, Tż zapracuje, choć wiem - ogromnym kosztem. W życiu będą nie raz wzloty i upadki, trzeba się wspierać. Poza tym uważaj zwłaszcza na swoje zdrowie i dbaj o siebie!

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:30   #2973
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh rozmawialiśmy z TŻ o naszym ślubie... Że nie dam rady zarobić tej kasy, na swoją połowę za wesele Powiedział mi że ja mam być zdrowa.... A on wtedy da całość chociażby miał robić po 20 godzin dziennie to na niego zarobi
Ja tak nie chce! ;( Nie chcę żeby on się przepracowywał przezemnie ;( Bo to wszystko moja wina

Mam wrażenie, że troszkę przesadzasz (nie chcę tu wyjść na nieczułą, ale po prostu tak mi się wydaje). Skoro TŻ podjął taką decyzję to powinnaś się cieszyć, a jeżeli faktycznie tak bardzo Ci to nie pasuje to może porozmawiaj z nim i przełóżcie na rok później faktycznie? U mnie też TŻ praktycznie w większości będzie płacił za wesele i jak mu czasem z tego powodu marudzę, to mówi że kiedyś role się mogą odwrócić i to ja będę musiała go utrzymywać. Mądrego chłopa mam, bo ma racje

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:33   #2974
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
To tak jak u mnie, wszyscy się cieszą, że najwyższa pora. Ja w listopadzie tego roku kończę 27, a TŻ w październiku 30 No i wnuki mama by chciała, bo jeszcze babcią nie jest, choć teraz ostatnio stwierdziła, a właściwie żartowała, że może jednak jeszcze poczekajmy z 4 lata, bo wtedy już będzie na emeryturze haha... Ta jasne... Ja będę mieć już wtedy prawie 32 lata
No to jesteśmy równolatki, tylko ja mam urodziny w lipcu. Mój chłop też rocznik 86', za 2 tygodnie ma 27 urodziny. A ledwo co mieliśmy 17 i zaczynaliśmy ze sobą być
Nasze rodziny odetchnęły chyba z ulgą, bo zawsze na pytanie o ślub odpowiadałam, że wyjdę za mąż, jak chłopa będzie stać na utrzymanie mnie

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2013-02-21 o 18:34
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:33   #2975
Blondi2989
Blond forever!

Moje turkusowe inspiracje
Pomysł na winietki chyba skopuję, bo mi sie mega podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wesele-w-stylu-tiffany-blue1.jpg (45,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tiffany-blue-beach-wedding.jpg (36,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MMC2915_4264ACC1.jpg (55,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg romantic-wedding-decorations-tiffany-blue-shades-flormidable.jpg (79,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Moore_0401.jpg (24,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg badgley miscka tiffany-3_4-xl.jpg (29,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 80262531_ylR4Xq4s_c1.jpg (40,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4387957.jpg (28,1 KB, 5 załadowań)
Stary 2013-02-21, 18:35   #2976
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana musicie jeszcze raz porozmawiać na spokojnie z TŻem.
To cudowne, że on chce na swoje barki wziąć kwestię finansową, w sytuacji gdy Ty nie będziesz w stanie zarobić na wesele, ale nie wszystko kosztem zdrowia. I nie dlatego, że absolutnie Ty musisz zarobić, ale TŻ też musi żyć, musi mieć siłę i nie może przepłacić tego taką harówą, że na wesele zarobi, a później padnie. Dosłownie - żeby to się na jego zdrowiu nie odbiło.

Usiądzie na spokojnie, zastanówcie się czy podołacie, czy jest może inne rozwiazanie by przygotować się do slubu na spokojni i by TŻ nie był tak obciążony.

Trzymaj się.

Cytat:
Widzę, że w ogóle tylu dziewczynom rodzice i teściowie dają w kość, a u mnie sielanka... Może dlatego, że jesteśmy już w słusznym wieku i ze słusznym stażem, więc wszyscy się cieszą, że wreszcie się pobierzemy
U mnie to samo.
Moja mama od kilku lat domaga się wnuków, więc bardzo się ucieszyła, że już bliżej niż dalej.
A rodzice TŻ, a właściwie mama jak pojechaliśmy do nich z wieścią, że się zaręczyliśmy krzyknęła na całe gardło NOOOOO W KOŃCU!! A zaraz później była ogromna dawka radości.

Żeby była jasność jesteśmy ze sobą niecałe cztery lata (nie dziesięć, czy piętnaście), więc też bez przesady z tym końcem.

Wszyscy bardzo się cieszą z przygotowań, z wybranego terminu i ogólnie są mocno podnieceni.
I co jeszcze bardzooooo nie cieszy, poproszeni wyrażają opinię, ale absolutnie się nie wtrącają i nic nie negują naszych decyzji.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-02-21 o 18:36
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:38   #2977
velika
Winter is coming

My w tym roku mamy 10tą rocznicę
Może dlatego tak wpadłam w ten ślubny szał, nigdy jakoś specjalnie o tym nie marzyłam, a teraz mnie to jara niesamowicie, chcę mieć piękny ślub i mega dwudniowe wesele

Stary 2013-02-21, 18:39   #2978
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

krooliczek macie wspólny cel, jakim jest ślub, ja wiem, że to może kosztować wielkie wyrzeczenia, ale uda się, Dziewczyny dobrze radzą, jak będzie trzeba, to najwyżej trochę to wszystko przesuniecie w czasie... Będzie ok

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:39   #2979
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
No to jesteśmy równolatki, tylko ja mam urodziny w lipcu. Mój chłop też rocznik 86', za 2 tygodnie ma 27 urodziny. A ledwo co mieliśmy 17 i zaczynaliśmy ze sobą być
Nasze rodziny odetchnęły chyba z ulgą, bo zawsze na pytanie o ślub odpowiadałam, że wyjdę za mąż, jak chłopa będzie stać na utrzymanie mnie
My z TZ-tem jestesmy prawie 6 lata, rocznikowo po 25, a wiadomosc o planowanym slubie to tak srednio mi sie wydaje byla przyjeta. TZn mamy obie sie cieszyly, natomiast tata TZ-ta nic nie powiedzial, ani gratulacji, ani nic, posiedzial i wyszedl....

takze nie wiem co o tym myslec...

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:51   #2980
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

u mnie rodzice byli zaskoczeni, ale zadowoleni, za to u Tż była taka gadka:
(jak szwagiereczka przyszła i im powiedziała, przed nami oczywiście to):
- "Słyszeliśmy, że się żenisz"
- "Tak, to prawda, prosiłem A. o rękę"
- "Aa, to może jutro się hajtnijcie? (i brecht ). Bo i tak Wam się odwidzi pewnie..."

Taakże tego, bardzo długo im się wydawało, że to zabawa taka z naszej strony chyba

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
Stary 2013-02-21, 18:52   #2981
wenedka
Zakorzenienie

Heloł, drogie panie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
z sala to sie zgadzaja, ze trzeba wczesniej, ale ogolnie dla nich to troche szok, bo w sobote dowiedzieli sie o zareczynach, a dzis o tej sali zaczelam gadac... Moze za duzo, jak na tak krotki odstep czasu, sama nie wiem... A moze nie chca sie pozbywac mnie z domu

A u nas pozostaje jeszcze jednak kwestia, nie mamy za bardzo, gdzie mieszkac po slubie... ;/
Wydaje mi się, że nasi rodzice pobierali się w innych czasach, gdy nie było takiego pośpiechu, a wesela często organizowało się 'po znajomości'. Moi rodzice wzięli ślub 3 miesiącepo zaręczynach na wsi u kogoś tam, w orkiestrze grali znajomi znajomych, ktoś inny upiekł ciasto itd. Zupełnie inaczej wyglądały wesela.
Moi rodzice też nie potrafili zrozumieć, że salę chiciałam zarezerwować już w grudniu, ale zaczęło w końcu do nich docierać, że tak naprawdę nie ma na co czekać. Są inne czasy.
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Mam szczoteczkę ze starego tuszu więc zacznę używać na rzęsy ciekawe czy to pomoże słyszałam że od tego ciemnieją rzęsy To mnie dziś uspokoiłyście bo obawiałam się o mój wzrok ale jak wy się smarujeta to jo byda Kupiłam sobie herbatkę z bratka na moją cerę zobaczymy czy coś pomoże bo jakoś już nie wierze w żadne specyfiki na moją twarz ale tonący brzytwy się chwyta do przyszłego roku cera musi mi się poprawić. Zacznę ją pić od niedzieli bo w sobotę idę na urodziny do tż bratowej a czytałam w necie że na początku może być wysyp
Polecam moje najnowsze odkrycie kosmetyczne rodem z Rosji!
Marka nazywa się Natura Siberica i można jąkupić w sklepach internetowych. Mnie zaopatruje brat.
Kosmetyki są produkowane na bazie ziół i są naprawdę świetne. Ładnie wygładziły mi buzię, nie muszę już uzywać żadnych peelingów, a co najważnejsze- nie wysuszają jak te inne Garniery.
Naprawdę polecam.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
WENEDKA - jaki bedziecie brac slub? Konkordatowy czy cywilny w Anglii?
Jakie dokumenty musicie miec na slub koscielny w PL?
Będziemy brać jednostronny-konkordatowy w Polsce.
Idziemy do kościoła wszystkiego się dowiedzieć w marcu, ale już wiem, że potrzebna będzie dyspensa od biskupa, pozwolenie z mojej parafii (haaa, to będzie zabawne, bo nawet nie wiem, do jakiej parafii należę- muszę dopytać w tym, do którego chodzę) i standardowo nauki, zaświadczenia o uczęszczaniu na religię itp. Tż będzie musiał od siebie jedynie dostarczyć zaświadczenie o stanie wolnym.

A ja dzisiaj piekę sernik z brzoskwiniami
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-02-21 o 18:55
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:54   #2982
little_zosh
Rozeznanie

myboyismine co do przekonania rodziców, że to trzeba już rezerwować wszystko - sposób misiadelka działa, wypróbowałam

Cytat:

Kochana, jakoś dacie radę Przepracowywać się nie powinien, żeby tego zdrowiem nie przepłacił, ale Ty połowy też dawać nie musisz. Może zorganizujecie jakieś mniejsze wesele? Albo trochę przesuniecie w czasie. W końcu to sam ślub jest najważniejszy, a nie zabawa po nim

I pamiętaj, że absolutnie choroba nie jest Twoją winą!

Co do biżuterii, to ja chyba coś z pereł chcę. A bransoletkę zawsze na lewej ręce noszę

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:57   #2983
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

My tu jesteśmy raczej najmłodsi stażem.
Jesteśmy razem od czerwca 2011, zaręczeni od grudnia 2012 Jak mówiłam, że się zaręczyliśmy to padały komentarze lub pytania: "Ooo w ciąży.", "Ooo szybko" ... Wolałabym gratuluję... Na szczęście nasi rodzice się ucieszyli i to bardzo.
TŻ podsumował to krótko - "Tak szybko, bo jestem zdecydowany, że to ta jedyna" i krótka piłka. Nie chodzi tu absolutnie o wiek, że nam się spieszy, bo nie o to chodi.
Ja jestem zdecydowana, tak samo jak Tż. Może ktoś mi powie, że to za wcześnie i bla bla. Ja wiem i czuję inaczej.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-02-21 o 19:00
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:01   #2984
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochana a byłaś u lekarza z wynikami? Jesteś na 100 % pewna że to cholerstwo wróciło czy może to coś zupełnie innego? Wiem że musi być Ci teraz strasznie ciężko, ale nie załamuj się tylko walcz, bo masz dla kogo! Musicie z TŻ-tem ustalić co dla Was jest teraz najważniejsze i na czym chcecie się skupić. Mówisz, że nie dasz rady zapracować na wesele to może zrezygnujcie z dużego weselicha tylko zróbcie skromne przyjęcie dla najbliższych? TŻ mi niedawno uświadomił, że tak naprawdę nie jest ważna ta cała otoczka wokół wesela tylko to, że przed Bogiem i rodziną oficjalnie staniemy się żoną i mężem i złożymy sobie przysięgę, która połączy nas na zawsze I to właśnie tego nie mogę doczekać się najbardziej, a nie całego szumu związanego z weselem Przemyślcie to raz jeszcze i na pewno znajdziecie najlepsze rozwiązanie

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:02   #2985
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że troszkę przesadzasz (nie chcę tu wyjść na nieczułą, ale po prostu tak mi się wydaje). Skoro TŻ podjął taką decyzję to powinnaś się cieszyć, a jeżeli faktycznie tak bardzo Ci to nie pasuje to może porozmawiaj z nim i przełóżcie na rok później faktycznie? U mnie też TŻ praktycznie w większości będzie płacił za wesele i jak mu czasem z tego powodu marudzę, to mówi że kiedyś role się mogą odwrócić i to ja będę musiała go utrzymywać. Mądrego chłopa mam, bo ma racje
U nas już się sytuacje odwróciły. Na początku naszego związku to ja pracowałam i studiowałam, on się jeszcze tylko uczył. Więc pomagałam mu z kasą jak tylko mogłam. Ja płaciłam za jakieś kino czy wyjście Teraz to on zarabia 5 razy więcej odemnie więc to on wspomaga mnie. Nie jest to dla nas nic dziwnego, taka kolej rzeczy
Nie chodzi mi już o fakt że ma dać więcej, bo zdaję sobie sprawę że może mi zabraknąć ze 2-3 tysiące, ale o to jakim kosztem on chce to osiągnąć Dziś jest w pracy 13 godzin Wczoraj był 16... :/ W samym zeszłym tygodniu zrobił więcej godzin niż ja przez cały styczeń

Boje się :/ Chciałabym zeby to było coś innego mogę dostać nawet zapalenia płuc, leżeć przez miesiąc na L4, byle to nie było tamto...

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:07   #2986
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteśmy razem od czerwca 2011, zaręczeni od grudnia 2012 Jak mówiłam, że się zaręczyliśmy to padały komentarze lub pytania: "Ooo w ciąży.", "Ooo szybko" ... Wolałabym gratuluję... Na szczęście nasi rodzice się ucieszyli i to bardzo.
TŻ podsumował to krótko - "Tak szybko, bo jestem zdecydowany, że to ta jedyna" i krótka piłka. Nie chodzi tu absolutnie o wiek, że nam się spieszy, bo nie o to chodi.
Ja jestem zdecydowana, tak samo jak Tż. Może ktoś mi powie, że to za wcześnie i bla bla. Ja wiem i czuję inaczej.

My zaręczyliśmy się p 6 latach, a jedna ciotka i tak myślała, że w ciąży jestem
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:09   #2987
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Blodni po pierwsze gratuluję wybranej daty

a po 2 to mi też się marzył turkus tylko, że wybraliśmy taką salę (http://astra.media.pl/galeria.php?galeria=Restauracja), która nie daje nam innego wyboru jak tylko fiolet, ale chciałabym wprowadzić kilka elementów turkusowych do dekoracji

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Ogarnęłam repertuar na wesela, idę pisać licencjat
hahahhaha co za emota wytrzasnęłaś ja dokładnie tak samo się czuję kiedy ja piszę swoją pracę o a jeszcze lepiej jak w pracy siedzę

Cytat:
ja też!!! Ja też chce taką klatkę!!! Ale na tżcika jak po ślubie będzie fikał
Kochana.... u nas to -> oznacza SEKS!

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:10   #2988
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jeszcze prąd więc piszę Widzisz wszystko będzie ok, chyba Ci potrzebne było właśnie wsparcia tż Mam pytanie bo wyczytałam o olejku rycynowym że wpływa fajnie na włosy, czytałam też że dziewczyny go nakładają na rzęsy. Spróbowałabym ale się boję bo to jednak oczy. Wiesz coś na ten temat?
Ja nakładam na brwi i rzesy od jakichś dwóch m-cy, ale na razie nie ma szału

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
a ja słyszałam taki przesąd i bardzo mi się on podoba ;d buty ślubne dla Panny Młodej powinien kupić Pan Młody już zapowiedziałam TŻ, żeby liczył się z takim kosztem haha ;d
To dobrze się składa
Wczoraj wylicytowałam swoje buty ślubne powiem tż niech zrobi przelew

Cytat:
Wczoraj TZ rozmawial z mama o sali i stwierdzila, ze 190zl/os to drogo !!!! I że lepiej cos innego poszukac pfff.....
E tam, moja teściowa po usłyszeniu kwoty 150zł./osoba obraziła się na nas na jakiś tydzień, że jak w ogóle mogła nam taka sala i kwota przyjść do głowy, burżuje szwagierka to samo pisałam dziewczynom jakie przeboje mieliśmy

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Przecież w związku nie ma Twoje-moje. Od tego jest ta druga osoba, żeby móc na nią liczyć w każdej sytuacji.

Cytat:
My jesteśmy jeszcze młodsi stażem!
Poznaliśmy się w maju 2011, oficjalnie razem od listopada 2011. Zamieszkaliśmy razem w sierpniu 2012. Zaręczyliśmy się w styczniu 2013. W dniu ślubu będziemy się znali jakieś 3 lata
Zero wątpliwości, rodzice zadowoleni
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:10   #2989
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Rodzice TŻ-ta tak zareagowali Pokazał im pierścionek i powiedział im jak do mnie jechał że jedzie mi się oświadczyć. To padło pytanie "S. jest w ciąży?" Ale tak w żartach tylko Później się dopytywali czy się zgodziłam

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Kochana a byłaś u lekarza z wynikami? Jesteś na 100 % pewna że to cholerstwo wróciło czy może to coś zupełnie innego? Wiem że musi być Ci teraz strasznie ciężko, ale nie załamuj się tylko walcz, bo masz dla kogo! Musicie z TŻ-tem ustalić co dla Was jest teraz najważniejsze i na czym chcecie się skupić. Mówisz, że nie dasz rady zapracować na wesele to może zrezygnujcie z dużego weselicha tylko zróbcie skromne przyjęcie dla najbliższych? TŻ mi niedawno uświadomił, że tak naprawdę nie jest ważna ta cała otoczka wokół wesela tylko to, że przed Bogiem i rodziną oficjalnie staniemy się żoną i mężem i złożymy sobie przysięgę, która połączy nas na zawsze I to właśnie tego nie mogę doczekać się najbardziej, a nie całego szumu związanego z weselem Przemyślcie to raz jeszcze i na pewno znajdziecie najlepsze rozwiązanie
Na początku to miało być tylko małe przyjęcie, ale TŻ chciał jednak tradycyjne wesele, więc plany uległy zmianom.
A u lekarza byłam, to mnie wygoniła bo jej przeszkodziłam w piciu kawy...
Nie jestem pewna, poprostu wszystko dzieje się dokładnie tak jak wtedy :/ Gdzieś tam jest we mnie jeszcze nadzieja że to coś innego

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:16   #2990
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka:* Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem! Miałam 5 dni urlopu więc laptop poszedł w odstawkę a potem przez 2 dni nadrabiałam zaległości :P tyle naskrobałyście
Mój TŻ wczoraj wpadł na pomysł żeby może jednak w tym roku wziąć ślub... nie wiem co mu się tak śpieszy
Cytat:
Napisane przez kamilka:* Pokaż wiadomość
Moja reakcja
ja bym się cieszyłA :d
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja pójde wybierać garnitur z TŻ ;d raczej mamy ten sam gust ale chciał iść razem ;p
a sukienke pójde kupować z mama i świadkową ;d i kumpel TŻ jako kierowca bo ja to nie lubie jeżdzić tam gdzie nie znam drogi ;p
A ja kieckę będe wybierać z tż
Cytat:
Jeeny, u mnie podobnie, ze za wczesnie....

Przeciez jak chcesz miec jakis wybor to trzeba wczesniej o wszystkim pomyslec.... czemu ci ludzie tacy nie wyrozumiali sa

Ja chociaz ta sale zarezerwuje, a reszte chyba odpuszczam narazie....
u mnie też tak agdają, eh

Cytat:
niulka_1985 Ja też chce mieć suknie koronkową z kryształkami do tego kryształkowe kolczyki i bransoletkę i tez rezygnuje z wisiorka bo za dużo tych świecidełek tym bardziej że chce kolczyki wiszące. Jak ubiorę i stwierdzę że za bardzo cała połyskuje to zrezygnuje też z bransoletki żeby gości nie razić po oczach tym blaskiem

rom4ntyczk4 ja też!!! Ja też chce taką klatkę!!! Ale na tżcika jak po ślubie będzie fikał
haha
Cytat:
Cześć Laski
Dawno mnie nie było, bo sesja mnie zmogła... Na szczęście już koniec i wszystko zdane!
Także teraz, mimo, że już chodzę na uczelnię, opierniczam się ile mogę i będę z wątkiem na bieżąco

A jeżeli chodzi o sprawy ślubne to posunęło się u mnie trochę naprzód, ale nie do końca pozytywnie...
Ale od początku.
Jak wiecie, chcemy z TŻ zorganizować ślub i wesele na pomorzu, skąd pochodzi mój TŻ, a ja mieszkam już prawie 5 lat.
Mój dom rodzinny oddalony jest o 250km i ze względów logistycznych zdecydowaliśmy się, że zorganizujemy to tutaj, bo będzie nam po prostu łatwiej.
TŻ powiedział o tym rodzicom i na początku zdziwieni, szybko przetrawili tę informację na plus. Ale w ubiegły weekend byliśmy razem z TŻ u moich rodziców i nie było ciekawie...
Owszem, na początku oczywiście szok, dlaczego, a co, a jak... Zostawiliśmy ich z tą informacją i poszliśmy w odwiedziny do mojej cioci. Po powrocie mój kochany Tatko powiedział, że oni się zgadzają na ten pomysł, bo nas kochają i nie chcą nam robić problemów.
I temat ucichł. Potem były dwa dni krzyków, płaczu, pretensji ze strony mojej mamy, bo tata szybko pogodził się z tym (a nawet stwierdził, że mamy rację) i ostatecznie stanęło na tym, że mieliśmy pogadać o wszystkim z rodzicami TŻ. (tak przy okazji mój TŻ powinien dostać medal za anielską cierpliwość, bo ani razu jej nie stracił, mimo iż moja mama i potem na niego cisnęła)

Po powrocie nad morze, zahaczyliśmy o jedną salę, aby dowiedzieć się szczegółów i pojechaliśmy do rodziców TŻ.
I tutaj było spokojnie i na luzie Rodzice TŻ zgodzili się w sumie na wszystkie nasze propozycje, okazało się, że pulę pieniędzy na wesele TŻ mają już odłożoną. Uczciliśmy ustalenia lampką wina

I teraz na czym stoimy.
Przede wszystkim data.
Na 90% będzie to 19.06.2014r. - czyli czwartek, Boże Ciało.
Datę tę wybraliśmy z wielu powodów:
1. W sali na którą prawdopodobnie się zdecydujemy, będziemy mieć niższą cenę za osobę.
2. Jako, że jest to długi weekend, a goście z mojej rodziny będą jechać te 4 godziny, więc może ktoś zostanie sobie jeszcze na weekend nad morzem.
3. Będziemy mieli większy wybór podczas szukania fotografa, zespołu itp.
4. Jako, że w Kościele nie będzie pewnie innego ślubu to będziemy mogli sobie wybrać godzinę i potem nie będziemy się musieli spieszyć z życzeniami pod Kościołem, bo rusza następny ślub.
5. Nie będzie jeszcze ful upałów, a może być już całkiem przyjazna pogoda
6. Będzie to dokładnie równe 1,5 roku po naszych zaręczynach i 4,5 roku związku

Jeżeli chodzi o salę to w sumie też jesteśmy prawie zdecydowani - byliśmy w 2012 roku tam na weselu (też w Boże Ciało ), moim rodzicom się tam podobało, więc byliby zadowoleni.
Ślub odbyłby się w rodzinnej parafii TŻ, około 10min drogi od sali, więc odpadłby nam też problem z szukaniem Kościoła.
W niedzielę spotykamy się z tą moją kuzynką, która brała ślub tam, w zeszłym roku, aby dopytać się jak jej przebiegła organizacja w tej sali "od środka".
I co śmieszne, sala znajduje się, jak wspominałam 10 minut drogi od rodzinnego domu TŻ, ale jego rodzice nigdy tam nie byli Także pojadą z nami w poniedziałek lub we wtorek, aby ją obejrzeć, a my podpisać umowę

Uffff, się rozpisałam

I żeby było oryginalnej dacie nie było smutno to zdecydowaliśmy się na kolor przewodni - Tiffany Blue - czyli po prostu turkus
Czy któraś z Was też zdecydowała się na ten kolor?
W następnych postach przedstawię Wam kilka inspiracji
Gratuluję !!!
Cytat:
aaaa, cudowne
Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
u mnie rodzice byli zaskoczeni, ale zadowoleni, za to u Tż była taka gadka:
(jak szwagiereczka przyszła i im powiedziała, przed nami oczywiście to):
- "Słyszeliśmy, że się żenisz"
- "Tak, to prawda, prosiłem A. o rękę"
- "Aa, to może jutro się hajtnijcie? (i brecht ). Bo i tak Wam się odwidzi pewnie..."

Taakże tego, bardzo długo im się wydawało, że to zabawa taka z naszej strony chyba
mega niemiłe zachowanie.
Cytat:
ciąża ostatnio jest popularnym powodem do zaręczyn, bynajmniej w moich rejonach

Laski dziś byliśmy na spotkabniu z dj, zrobił na nas mega wrażenie swoim profesjonalizmem i podpisaliśmy umowę !!!
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:19   #2991
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Przecież w związku nie ma Twoje-moje. Od tego jest ta druga osoba, żeby móc na nią liczyć w każdej sytuacji.
Niby tak, ale mnie osobiście byłoby głupio jeśli mój TŻ miałby sporo więcej się dokładać. Wolę, gdy jest po równo. Miałam taki czas, gdzie u mnie było naprawdę kiepsko z kasą, wtedy TŻ mi dużo pomagał, ale strasznie źle się z tym czułam.

Teraz mamy takie czasy, że i baby i chłopy pracują, więc i wkład powinien być taki sam. W obowiązkach domowych też

A na wesele też się składamy po równo

- Loesje
Stary 2013-02-21, 19:19   #2992
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość

ciąża ostatnio jest popularnym powodem do zaręczyn, bynajmniej w moich rejonach
Laski dziś byliśmy na spotkabniu z dj, zrobił na nas mega wrażenie swoim profesjonalizmem i podpisaliśmy umowę !!!
No w młodym wieku jest ciąża jest częstym powodem sama znam kilka takich osób. Nie ma w sumie w tym nic złego, gorzej, jeśli młodzi godzą się na ślub pod presją rodziny i coludziepowiedzo
Gratki za podpisanie umowy ja już nie mam z kim podpisywać chodzi mi za to po głowie, czy nie znaleźć kamerzysty na sam ślub... Na wesele to nigdy w życiu, ale w sumie chciałabym mieć nagraną przysięgę...

Stary 2013-02-21, 19:20   #2993
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Kuzyn mojego TŻ, któremu TŻ będzie świadkował teraz 1 czerwca oświadczył się po 3 miesiącach bycia razem, a znali się jakieś 5 miesięcy...W dniu ślubu będą razem niecałe dwa lata. W tym samym roku zaręczyła się też TŻ inna kuzynka po 4 miesiącach.
Także jak dla mnie nie jesteście dziwni
Stary 2013-02-21, 19:23   #2994
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Kuzyn mojego TŻ, któremu TŻ będzie świadkował teraz 1 czerwca oświadczył się po 3 miesiącach bycia razem, a znali się jakieś 5 miesięcy...W dniu ślubu będą razem niecałe dwa lata. W tym samym roku zaręczyła się też TŻ inna kuzynka po 4 miesiącach.
Także jak dla mnie nie jesteście dziwni
no mam znajomą, która po trzech miesiącach od poznania pobrała się z kolesiem ale ona czekała z do ślubu, więc może dlatego jej się pospieszyło

- Loesje
Stary 2013-02-21, 19:25   #2995
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
no mam znajomą, która po trzech miesiącach od poznania pobrała się z kolesiem ale ona czekała z do ślubu, więc może dlatego jej się pospieszyło
też taką znam, może to ta sama
Ale u tej mojej znajomej to bardziej było parcie na dziecko i założenie rodziny, bo była już po 30tce... Wyszła za mąż za pierwszego, który się nawinął, przynajmniej tak to wygląda zewnątrz. Ale dopiero co urodziła córkę i pewnie jest szczęśliwa.

Stary 2013-02-21, 19:26   #2996
Tycikata
Wtajemniczenie

velika nie nie to nie ta sama ta moja miała niecałe 21 lat wtedy. dziecko mieli kilka lat później

- Loesje
Stary 2013-02-21, 19:30   #2997
velika
Winter is coming

Cytat:
velika nie nie to nie ta sama ta moja miała niecałe 21 lat wtedy. dziecko mieli kilka lat później
heh no to różne laski ale byłam w wielkim szoku, że ona się na to decyduje, bo mieszkali 200 km od siebie, prawie się nie widywali, zaręczyli się po niecałym miesiącu znajomości i ślub też szybciutko oboje są związani z jakąś sektą, ślub był mega dziwny, 2 godzinny z jakimiś śpiewami i przemowami ludzi z tej sekty jak żyję to czegoś takiego nie widziałam

Stary 2013-02-21, 19:32   #2998
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Blodni po pierwsze gratuluję wybranej daty
a po 2 to mi też się marzył turkus tylko, że wybraliśmy taką salę (http://astra.media.pl/galeria.php?galeria=Restauracja), która nie daje nam innego wyboru jak tylko fiolet, ale chciałabym wprowadzić kilka elementów turkusowych do dekoracji
Do naszej sali chyba też turkus tak do końca chyba pasować nie będzie, ale ja się tym nie przejmuję, bo wszyscy wiedzą jak oboje z TŻ uwielbiamy ten kolor
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Świetnie, gratuluję
Cytat:
Gratki za podpisanie umowy ja już nie mam z kim podpisywać chodzi mi za to po głowie, czy nie znaleźć kamerzysty na sam ślub... Na wesele to nigdy w życiu, ale w sumie chciałabym mieć nagraną przysięgę...
Nasi znajomi w czerwcu ubiegłego roku brali ślub i też nie chcieli kamerzysty na wesele, tylko na sam ślub i nikt się nie chciał zgodzić, więc nie mieli wyjścia i zrezygnowali... Kamerował ich kolega, wesele w sumie w większości też - ja bym nie chciała żadnego z gości o to prosić, bo goście się mają bawić, a nie kręcić film, ale akurat ten ich kolega to taki no life sprzed komputera wyrwany, więc miał przynajmniej zajęcie
Stary 2013-02-21, 19:35   #2999
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

my też byliśmy króciutko, bo razem od 7.10.2011, o rękę prosił mnie Tż 10.12.11, a oficjalnie się rodzice dopiero gdzieś 11.08.12 dowiedzieli, bo świecidełko :p

Stary 2013-02-21, 19:39   #3000
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
My z TŻ też obstawiamy ten powód jako główny przyspieszenia ich zaręczyn Bo kuzyn mieszka sam w swoim mieszkaniu, a jego narzeczona jeszcze nigdy u niego nie nocowała

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości