|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
małe wyszło właśnie z kąpieli
, ojciec zaczął karmić, ale zmęczone na maxa . Przed chwilką założyłam mu woombie kiedy mąż karmił i nawet nie drgnął a operacja trwała z 15 sekund!
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja już mam dość telefonów i smsów i stwierdziłam że wyłączam telefon
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jutro rano idę do szpitala na wizytę... Sprawdzimy ostatecznie położenie Małej i ewentualnie umówimy się konkretnie na cc. Boję się...
Złapałam jakiegoś doła okropnego Nie wiem czy dam sobie radę z taką Kruszynką. Czytam tu o Waszych problemach z karmieniem, brzuszkiem, zdrowiem Dzieci. Czy ja będę potrafiła się zająć Nią jak należy? Czy nie zrobię Jej krzywdy...? Tak bardzo się boję... ;(---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- U mnie jest tak samo. Każdy telefon zaczyna się od słów "rodzisz?" albo "urodziłaś już?" A czy to ode mnie zależy??? Niestety nie mogę wyłączyć telefonu, bo TŻ w delegacji i biedny zamartwiłby się na śmierć. Chociaż po tylu smsach i telefonach od ciekawskich ludzi, to byłoby dobre rozwiązanie... Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2013-02-21 o 19:55 |
|
|
|
#3185 |
|
Przyczajenie
|
to jest masakra... ja urodziłam po usmażeniu 12 kg jabłek :P
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia, kup nowy numer tylko dla tz
trzymam kciuki za wizyte ![]() Jot, KROKIETY!!!!!!!!! ![]() Silver, jaka sliczna Darunia w avku ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Badziu, to
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Mam info od Lubci - jutro ma cesarskie cięcie, bo jest po terminie, a jej synuś waży już 4,5kg, więc nie chcą ryzykować porodu sn. Trzymamy kciuki.
|
|
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=ILLUSION;39372990]Dziewczyny, wszystkie dzieciaczki przecudne!
l[/URL] Oba ustrojstwa polecam ![]() Ojeju biedulka a jakie objawy były zanim trafiłyście do szpitala? A co do smoczka to też nie mogę nauczyć a mam już 5 różnych... Więc tak urodzilam 2.01 a wyszlysmy ze szpitala 9.01 bo zrobili dzidzi badania i wyszly leukocyty w moczu wiec zrobili tez posiew i wyszla jałowa, wiec nas wypuscili i powiedzileli zeby zrobic mocz za tydzien tak w razie :w: wiec ja zrobilam i wyszly leukocyty 20-25 wpw a norma 1-2, i zrobilam tez posiew 38zl bo jakos nie ufam szpitalom i co okazalo sie bakrerie coli 7na10 poszlismy do lekarza rodzinnego on zadzwonil do pedoatry o dostalismy furagine dla malutkiej ale wiadomo okrres grypowy i moja siostra sie przeziebila i ja sie od niej zarazilam dlugo mi nie prrzechodzilo, nosily maseczki ale to guzik daje i mala dostala katarek i t taki ostry, stosowalismy masc majerankowa i odciagalismy gruszka ale ten katarek nie przechodzil, a poza tym nic nie bylo apetyt ogromny zero goraczki, ale pojechalismy do pediatry bo u nas nie ma wiec tylko prywatnie 30km, pani uslyszla ze z katarkiem to wiecie troche zdziwiona byla ale bada ja i okazalo sie infekacja gornych drog oddechowych i sama byla zdziwiona bo mowi ze po niej choroby nie widac i dala skierowanie do szpitala pojechalismy do innego niz rodzilam 50km od nas bylismy 5 dni malutka dostala dozylnie antybiotyk i wrocilismy, furczy jej czasami w nosku ale dzwonilam do pediatry i mowila ze okrez grzewczy to moze jej sie trzymac do wiosny. Ale oczywiscie znowu zrobilam mocz i sa leukocyty 4-8 gdzie norma 1-2, i znowu sie denerwuje, wiec w pon znowu powtarzam mocz i zrobie tez posiew i sie denerwuje bardzo. |
|
|
|
#3189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
ja mialam cc, lekarze ok, panie od noworodkow tez wiekszosc, a polozne akuratnie trafilam niezby mile a niektore wrecz france
|
|
|
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiekszosc znalam (ksiazki o dzieciach jednak robia swoje), ale najbardziej pociesza mnie to, ze ktos wczesniej mial podobny problem do mojego i uporal sie z nim. Takze dla mnie tez jest jakas szansa. Nad brodawkami pracuje - karmienie zaczynam od laktatora, on je troche naciaga. I dopiero potem staram sie przystawiac malego. Moje karmienie to istna sinusoida. Rano dol, potem lepiej, za chwile znow dol, bo nie chwyta. Ale powiem Ci, ze dzis jestem z niego OKROPNIE DUMNA!! W nocy potrafil ssac nieprzerywajac przez jakas minute, dwie. A dzis w dzien udalo mu sie co najmniej 15min bez przerwy!!! I TO BEZ NAKLADKI!!! Szczesliwa bylam jak cholera, ale po godzinie znow dol, bo okazalo sie, ze glodny i musialam skonczyc na mm. Zjadl 45ml, takze glod rzeczywiscie byl. Nie wiem, moze chude mam to mleko jeszcze? W kazdym razie dalej WALCZE. Najwazniejsze, ze pokarm jest (wczoraj rano bylo doslownie kilka kropli). Teraz cycki twarde, udaje mi sie z jednego odciagac juz ok 40ml, takze nie jest zle. Dziekuje za zainteresowanie ![]() Cytat:
Jasne, uzupelnie, zbieram sie do tego, ale ciagle COŚ innego wyskakuje. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Lady, ale ten Twoj maly sie zmienia, kiedys calkiem inaczej wygladal ![]() Neti, trzymaj sie tam, juz niedlugo wychodzicie
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-02-21 o 20:21 |
||
|
|
|
#3192 | |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam
robiłam je dlatego, że po porodzie (o ile nastąpi ) to będę się musiała z nimi pożegnać na czas kpCytat:
Olka wyłaź !!!!!!!!Z Tobą się mogę podzielić
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, bedzie miec to w koncu za soba! |
|
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3196 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj tam nie martw się, na pewno damy sobie radę. Inne dziewczyny dają to my też Zazdroszczę jutrzejszej wizyty ja swoją mam dopiero w poniedziałek o 17:00. Cytat:
Oj to duży już Wojtuś, dobrze że jej zrobią cc. Chyba pójdę jutro na miasto, kupię coś dla małego i jakieś fajne buty na wiosne, na mega obcasie dla mnie a na wieczór zamówię sobie pizze. A co mi tam jak Bartuś nie chce wychodzić to chociaż mama zaszaleje.
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-02-21 o 20:40 |
||
|
|
|
#3197 |
|
Zadomowienie
|
mi nic nie pomagaly ale byl przy mnie maz wiec nie potrzebowalam pomocy, natomiast dzidzie mi przyniosly i mowi prosze karmic i wyszla, kurcze ale widzialam na filmach wiec przystawilam i ciagnela, ale u mnie praiwe nic nie lecialoi sie denerwowalam a mala spala w ogole nie plakala w szpitalu wszyscy mowia jakie grzeczne dziecko, dopiero na 3 dzien byla fajna kobitka i powiedziala jak przystawiac i w ogole aale ja w sumie problemowo nie mialam z przystawieniem tylko z mlekiem, bo babka mi powiedziala ze mam dobre piersi nie za duze nie za male i sutki wszystko ok, wiec dlatego pewnie nie miala problemow, ale pokarmem sie balam ze mala sie nie najada i w ogole bo ja caly czas mialam miekkie piersi ale pozniej pediatra mi mowi ze nie kazda ma twarde nabite, mleko tez mi w ogole nie wycieka a ona ja na wage i mowi ze tyje jak smok, wiec mleko jest.
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczek mnie zmobilizowal - jejku, jak dziwnie zmieniac wlasne info na I stronie
![]() Wychodzi na to, ze to ja przerwalam dobra passe dziewczynek
|
|
|
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
w moim szpitalu nie ma odwiedzin, pokazuja noworodka rodzinie przez szybe a babki moga wyjsc na korytarz przy windzie i tam pogadac z rodzina dlatego ja wzielam sale rodzinna zaplacilam 300zl jednroazowo i maz mogl byc ze mna caly dzien do 22 tak samo rodzina a pomoc bardzomi sie przydala to spionizowania i w ogole, maz ja pierwszy przebieral bo ja sie balam, z drugiej strony to swinstwo zakaz odwiedzin a w platnym pokoju moga byc to jest przykre
a i mialam 2 wklucia w kregoslup bo pierwsze nie zadzialalo do konca i czulam ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- laktator na mnienie dziala, pare kropel wyleci tylko, moze dlatego, ze mam miekkie piersi, tylko najgorsze jest to ze jak jakies zapkupy czy lekarz to musze sie wyrobic w 2, 3 godzinach zeby wroici i nakramc dzidzie. Mam mm nestle ale boje sie zeby podali ak mnienie ma zeby sienie ozywaczila od piersi ale jest w razie "w". troche sie uspokoilam bo poczytalam ze niektore z Was karmia mieszanie wiec mi uzlylo trochee jakby musiala miec podane w razie "w" i co jeszcze u mne-- mam straszne uczulenie wokol oczu na szyi i na dloniach o calych rekach obu i strasznie swedzi |
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Jot narobiłaś mi smaku na te krokiety
nie możemy jeszcze opowiadać o dzieciach to chociaż kulinarnie możemy sobie dogadyac ![]() Iffonka może do poniedziałku będzie po wszystkim
|
|
|
|
#3201 |
|
Zadomowienie
|
a i tak mi zal ze ten roczny macierzyński nas nie dotyczy, nie wyobrazam sobie powrotu do pracy przeciez moja kruszynka bedzie jeszcze taka malutka
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
10 do 5, nie wiem co to oznacza, ale położna powiedziała, że to sporo. Za 2 tyg.robimy posiew moczu. Daję jej pół furaginu dziennie i 3 krople wit.C, ale mam problem z podawaniem tej tabletki, rozduszam nożem i staram się to dać wymieszane z mlekiem, czasem część wypluwa . A Ty jak podawałaś ten furagin?Cytat:
, więc kilka razy próbowała się wkłuć. Brr. A wcześniej sama pisałam, że to znieczulenie to nic takiego ...Lubcia trzymam kciuki
Edytowane przez suzi31 Czas edycji: 2013-02-21 o 21:04 |
||
|
|
|
#3203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=sarah67;39378142] Cytat:
![]() Dopiero mi się tego gizda udało uśpić. 2 godziny wisiał na cycu. Padam na twarz, a chcę jeszcze zrobić kluski śląskie i odciągnąć trochę mleka, żeby w sobotę młodego zostawić z mamą i wreszcie wyjść do ludzi. |
|||
|
|
|
#3204 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero doczytałam na 1 str. Neti i Ifwka gratulacje
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana to co Ci napisze to wyczytalam gdzies na jakims portalu medycznym ze powyzej 10 do 5 to jest mowa o zakażeniu ukladu moczowego a mocz badanie zwykle robilas?? ma leukocyty w moczu?? ale tak czy siak furagina nie zaszkodzi. Ja mialam podawać 3 razy dziennie po 1/4 tabletki i 2 krople cebionu moja malutka miala wtedy 12 dni chyba, musialabym sprawdzic. I ja jej do picia robilam wode z glukoza, wiec na plastykowa lyzeczke tą od tych danonków metoda na głoda taka mam, bo ona ma czubeczek taki zwezony wiec latwiej do buzi dac i tak ta 1/4 tabletki na lyzeczke i kilka kropel tej wody rozpuszczalam i dzidzi do buziaczka jak plasko lezala na raczkach tak po malutku laskotał mąż ta lyzeczke dolna warge i jezyczek i tak jej wlewal do buziaczka, czasami sie zdarzalo ze wypluwala ale nie podaje sie nigdy drugi raz bo niewiadomo ile juz tam wlecialo. I nam to fajnie wychodzilo, wszystko oczywiscie zolte jej ubranka pieluszki Mozesz tez sprobowac do smoczka od butelki rozpuszczona furagine wrzucic troche wody czy mleczka i dac w tym smoczku zeby wyciumkala, tylko tak zeby za duzo powietrza sie nie nalykala i poznej zaraz szybko piers do buzi a jak dajesz furagine to daj do konca i dopiero jak skonczysz to odczekaj z tydzien i zrob posiew ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Laurka dziekuje bardzo, tez biedne Twoje malenstwo zapalenie pluc ale mam nadzieje ze juz zdrowe beda nasze dzieciaczki i ze inne dzieciuszki nie beda chorowac ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Suzi a jak pobierasz mocz do badania na posiew bo to tez jest wazne nie radze woreczkow bo one zafalszowuja badanie |
|
|
|
|
#3206 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I gdzie ja o zabawie pisałam ![]() A powiedz, ty sama śpisz bez ruchu całą noc? bo mam wrażenie, że nie? To, że dziecko lubi ruszyć ręką, nogą śpiąc to jest NORMALNE. Nie oznacza zabawy,ale ludzie, nawet tacy malutcy, się ruszają Zarówno moja starsza córa, jak i 6tygodniowa - i tak, nawet ta mała lubi sobie nogami poruszac, zwłaszcza gdy kupa idzie. I to się ma nijak do zabawy. BTW starsza miała śpiworek, lubiła go do 6mca, w 7mcu odrzuciła definitywnie bo wolała mieć swobodę ruchów. Dzieci są różne, jedne lubią miec ciasno inne nie, proste. To co tak zachwalasz to nie cudowny lek na spanie. Cytat:
|
||
|
|
|
#3207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3209 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a ja raczej zmiany hormonalne obstawiam. Wiecie, że mi po porodzie Agatki wylazło uczulenie na amoxycylinę, czyli teoretycznie na penicylinopochodne? I na pyralginę? Obsypuje mnie bąblami swędzącymi. Na przedramionach mam pryszcze takie grudkowe teraz, też poporodowe hormonki.
|
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny sorki ze nie pisalam, ale jak lenova napisala Blanka daje ostro czadu ... jak mam wolna chwile to latwiej mi soe na fb porozumiewac .. was za to czytam na tel jak mloda karmie cyckiem
.. Mam 2/3 puchy 800 gr Hipp Bio Combiotik ... wazna jeszcze 2 tyg ... moze ktoras chetna. po co ma sie zmarnowac ... mleko bylo dosc drogie wiec tymbardziej chcialabym zeby komus posluzylo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.

, ojciec zaczął karmić, ale zmęczone na maxa

Nie wiem czy dam sobie radę z taką Kruszynką. Czytam tu o Waszych problemach z karmieniem, brzuszkiem, zdrowiem Dzieci. Czy ja będę potrafiła się zająć Nią jak należy? Czy nie zrobię Jej krzywdy...? Tak bardzo się boję... ;(

robiłam je dlatego, że po porodzie (o ile nastąpi
) to będę się musiała z nimi pożegnać na czas kp
Olka wyłaź !!!!!!!!
, więc kilka razy próbowała się wkłuć. Brr. A wcześniej sama pisałam, że to znieczulenie to nic takiego ...