|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
nie mogę spać
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4262 | ||||||||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() północy dziś rozliczałam jakieś pity, vaty, księgowałam coś ![]() ![]() to ja tak świtkiem rankiem zaczynam z prośbą Poproszę o 3 kliknięcia link w podpisie ![]() idę was ponadrabiaćskoro nie mogę usnąć ![]() ---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() trzymajcie się i mam nadzieje ze uda wam sie wyjsc juz w sobotę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka ![]() ![]() ![]() K ![]() W ![]() Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-02-22 o 05:00 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Wy nie sicie w takich barbarzyńskich godzinach?! Mnie pbudzili robotnicy, 3majcie kciuki, zeby piec sprawnie założyli i nas za bardzo nie spłukali, bo na paliwo nie bedzie na dojazd na porodówkę....;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4264 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się w skończonym 35 tygodniu
![]() Meldować się imprezowiczki ![]() Świetny ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do pampersów to te Babydream z rabatem wychodzą po 30gr Cytat:
![]() Ooo jedna już jest no to ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Nyaa nie jesteś sama, ja nie będe miała porodu rodzinnego ![]() opłaciłam sobie jedynie położną ![]() aha Dziewczynki dziś luuz - nic mi się nie śniło ![]() albo... nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- A jakie butelki polecacie?? bo zabieram si.ę za robienie zakupów. po południu może skoczę na miasto ![]()
![]() |
![]() |
#4266 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4267 | |||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Mam troszke nadrabiania, wiec lece na raty ![]() ![]() sytuacja Was zmusila, czy z wbyoru? ![]() Cytat:
![]() ale podobno, jak sie karmi piersia, to zrzuca sie szybciej te zbedne kilogramy ![]() Cytat:
![]() a co do Hippa, na pewno maja sporo dobrych kosmetykow, ale kupujac kosmetyki z babydream (Rossmann) czy babylove (DM) mozemy zaoszczedzic, a sklady sa rownie dobre i bezpieczne ![]() Cytat:
![]() no ale 70g to przez 6 dni, czyli w 2 tygodnie bedzie te 150g pewnie, wiec chyba w normie, co? ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4269 |
Kniaginia
|
Witam
![]() Widzę, że Klementyna się trzyma. A dla Ptaszyska i Natalki moc dobrych fluidów! Dziewczynki, trzymajcie się mocno! Idę nadrabiać wczorajszy dzień, bo weszłam o 22.00, ale zdołałam dwie strony przeczytać, taki dzień zawalony od rana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
A ja mam jeszcze pytanie o kosmetyki Ziajki Obserwuje cię nasz znawco składowy masz o nich opinie? bo u nas jest sklep Ziaji i wczoraj kupiłam sobie ten krem na brodawki i na odparzenia i widziałam ze są i płyny do kąpania dla maluszków i mleczka do smarowania i zastanawiam się jakie one są. Może któraś coś wie o tych kosmetykach
![]()
![]() |
#4271 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo ladny wozek, jeden z moich faworytow ![]() Cytat:
ja mam fotelik maxi cosi pebble, i wlasnie cabriofix i pebble pasuja do jednej bazy family fix (tu uwaga, gdyz jest kilka roznych baz pasujacych do cabriofix) - duzy plus za to, ze baze mozna wykorzystac tez do wiekszego fotelika od 9-18 kg maxi cosi pearl ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() sliczny kot ![]() macie talent dziewczyny! ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() troche szkoda, ze Natalka nie poczekala jeszcze troche w brzuszku, taka malenka.. trzymam kciuki za Was obie dziewczyny ![]() czy to wysokie cisnienie przyczynilo sie do tak szybkiego porodu? Cytat:
![]() ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-02-22 o 07:20 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
pamiętasz jakie miały ceny i jaka była różnica?
![]() ![]() A ja witam się w 39 tygodniu, zaczynam 40 ![]() ![]() zostało równe 7 dni ![]() Chcecie zobaczyć jedno foto 3 tygodniowej Dominiki ode mnie z rodziny, co wczoraj byłam u niej? ![]()
![]() |
![]() |
#4273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witajcie mamuśki! Gratuluję tygodni i wizyt ![]() ![]() ![]() Udało mi się dziś wyspać ![]() ![]() Dziś mam lajtowy dzień. Mogę poświęcić go na lenistwo, bo w końcu posprzątane. A dziś wieczorem... Mroczny Rycerz na TVN i frytki z sosem czosnkowym, mniam mniam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dawaj fotkę ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4275 | |
Zakorzenienie
|
![]() Wcale mało nie przybrał... wczoraj też jęczałam doktorkowi że Torres taki nikły przyrost miał "proszę pani... a kto powiedział, że to jakieś wyścigi wagowe?!" Cytat:
No i party time tygodniówkowy!!!! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
No i w koncu wczoraj wybralismy sie na zwiedzanie porodowki - bylo chyba ze 100 osob zwiedzajacych, az takich tlumow to sie nie spodziewalam
![]() W kazdym razie jestem bardzo zadowolona, oddzial super - 5 pojedynczych pokojow do rodzenia, z przyciemnianym swiatlem (pokoj przypomina bardziej pokoj domowy, niz szpitalny ![]() ![]() Maz moze byc ze mna caly czas, na zyczenie rowniez przy CC, pokoje po porodzie dwuosobowe z lazienka, mozliwosc 24-rooming-in (dziecko jest z nami caly czas w pokoju)... no full wypas, jak to mowia, 3 dni w hotelu 5-gwiazdkowym ![]() No tak, teraz tylko urodzic ![]() ![]()
![]() |
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś (jeszcze nie były odstepne w krk poza targami kosm.) kupiłam sobie w Warszafce kilka produktów z serii PRO. w życiu nic mnie nie uczuliło, a tu po PRO - koszmar....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------------- no i jeszcze ze śmiesznych anegdotek wam coś napisze ![]() Mój tż jest fanem robienia nalewek i co jakiś czas filtruje kolejne, przelew a Jula uwielbia się przyglądać. Wczoraj przyjechała do mnie siostra z synkiem Janek ma 2 lata 3 miesiące Julka moja 3 lata 9 miesiecy. Tż wziął się za przelewanie kolejnej nalewki na którą przyszedł czas a Julka mówi do Jasia - "Janek chodź, będziemy robić alkohol" ![]()
![]() |
![]() |
#4279 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() czadowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ojj nie ![]() to ja juz wole bardziej naturalne kosmetyki.
![]() |
![]() |
#4281 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Agnieszka jak tam? Wychodzicie dziś? ![]() Cytat:
![]() A Ty zostaw już tego Gucia w spokoju ![]() ![]() Mój przez 4tyg przybrał tylko 300g czyli jakieś 60-70g na tydzień, tak samo jak Gucio-Leoś ![]() Cytat:
![]() Moja siostra jak już pisałam miała niezmienną wage przez 4 tyg 2200g i nie wpadła na to żeby się denerwować ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4283 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej !
Witam się w skończonym 34 tygodniu ! 35 czas zacząć! i odliczanie 5 ... ![]() No ale wygląda że wszystko idzie w dobrym kierunku ! Cytat:
![]() Już myślałam, że jakiś świński sen :P Cytat:
![]() ![]() Cytat:
czyli : Olej mineralny, parafina, olej parafinowy- to ten sam składnik- produkty destylacji ropy naftowej. Otóż - ten niewinnie brzmiący składnik zdecydowanej większości kosmetyków: Nie wchłania się z jelit i skóry. Zatyka pory, absorbuje kurz i bakterie. Hamuje wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwia swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarza beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjuje tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpiesza procesy starzenia. Powoduje kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu Dajmy na to w oliwce hipp nie ma tego wcale są same olejki słonecznikowy, migdałowy etc. Dla mnie Ziaja to strasznie gówniana firma, do wielu kosmetyków robiłam podejście ale składy wielu są lipne...taniej lub porównywalnie można właśnie kupić właśnie fajne składowe kosmetyki BD więc dla mnie bez sensu zakup ziajki. A co tam piszą na KWC to trochę olewam, większość ludzi po prostu nie zna się na niczym, w tym na kosmetykach, żrą glutaminian, używają kostek rosołowych i innych śmieci, więc dla mnie żaden wzór. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]()
Dziedzic ![]() ![]() Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-02-22 o 08:10 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ziajka wcale tak rewelacyjnie nie wypada. http://podwojona-sroka.blogspot.com/...-kremy_15.html http://podwojona-sroka.blogspot.com/...ce-kapiel.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4285 |
Rozeznanie
|
ja bede rodzic na Rycerskiej, znajoma która jest w ciaży bedzie rodzic na sozpena, ale ma tam swojego gin prowadzącego i zna tam troche lekarzy że tak powiem "blizej" , inna znajoma która miała tam cesarke w grudniu dostała krwotoku po cesarce i musieli ją jeszcze raz czyscic, ale niewiadomo czy to lekarze niedbale zrobili cesare czy po prostu takie komplikacje wyszły, ogólnie to słyszałam o szopena raczej dobre opinie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cały wczorajszy dzień Was nadrabiałam i udało mi się ![]() Gratuluję Wam tygodni, wizyt, odejścia czopa, a przede wszystkim z całego serca trzymam kciuki za Ptaszysko i jej córeczkę ![]() Nyaa - nie jesteś jedyna, ja też nie będę miała porodu rodzinnego ![]() Wiecie co, na szkole rodzenia położna pokazywała nam pierwszą kąpiel niemowlaczka. Mama urodziła synka o 15.30 i pozwoliła, żeby o 18.30 położna go przy nas wykąpała. Coś pięknego, taki cudny był, maleńki, zakochałam się od pierwszego wejrzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dawaj foty! Cytat:
![]() a szpital normalnie Hilton ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4289 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dady 1 - 15zł (bez grosa chyba) za 28 sztuk pampersy 1 - 21,99 za 43 sztuki Cytat:
z ziajki ograniczyłam się do maści na brodawki. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.