|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Colds,biedna Melania.. A ja moja gwiazdę odstawilam do spania nareszcie bo niezłe dzis dawała czadu. Napiszcie mi prosze ten specyfik do picia na zabki-to jest polski produkt?
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
monarika - Wczoraj dałam Melce Nurofen w czopkach dla dzieci, a dzisiaj kupiłam Camilię.
Hatti - to właśnie ta Camilia. Czy polski produkt to nie wiem ![]() W każdym razie na krótko starcza, bodajże na 5dni. Bo po 2-3ampułki dziennie powinno się dawać. Ja płaciłam dzisiaj za to 25zł Edytowane przez colds Czas edycji: 2013-02-21 o 21:56 |
|
|
|
#3843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#3844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Camillia jest francuska - firma boiron
Cytat:
![]() Z tym to raczej gorzej u nas. Starszym chętnie się zajmie, a młodego jeszcze troszkę się boi. To taki lęk przed płaczem - mąż wyjątkowo nie potrafi tego znieść. |
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pewnie mnie tu już nikt nie pamięta, ale jakoś tak postanowiłam się odezwać. Na pierwszą stronę już raczej nie wrócę, bo nie jestem po prostu w stanie być na bieżąco. Czasem tylko podczytuję, mam nadzieję,że nie macie mi tego za złe. Mój synek lada dzień skończy 5 miesięcy, i jest bezproblemowym dzieckiem Przesypia całe noce. A teraz czekamy z utęsknieniem na wiosnę, bo uwielbiamy spacery a ostatnio pogoda nie sprzyja. A pod koniec roku zaczynamy kolejne starania, bo drugiego bąbelka też chcemy na jesień. ![]() Pozdrawiam Was serdecznie Edytowane przez Almariel Czas edycji: 2013-02-21 o 22:03 |
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, dałam Jej dopiero jedną ampułkę przed spaniem.
Póki, co śpi.. Pod koniec jutrzejszego dnia mogę dać znać. |
|
|
|
#3847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już podaję mięsko jakiś czas....to źle?
|
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale jak zostaje sam to musi sobie radzić i nawet nie wydzwania żeby go ratować ![]() a mięsko skoro nie zaszkodziło i nie uczuliło to ja bym się nie przejmowała, że wcześniej podałam ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- dobranoc |
|
|
|
|
#3849 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dzisiaj wpadłam na super pomysł, ze będziemy poświęcać czas w internecie max godzinę - powiedzmy od 21 do 22 i podzieliłam sie tym pomysłem z małżonem. A On do mnie: "kochanie, ale to nie ja mam problem z internetem tylko ty ciągle na wizażu - jak na plotach u sąsiadki" i musiałam przyznać mu rację...
|
|||
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Ancior ostatni raz jadł o 16, a nadal śpi...
Niegrzeczna miałaś rację, ja nadal tu jestem. ![]() Colds biedna Melcia, oby ta Camilia przyniosła jej ulgę. Nasza pediatra jeszcze polecała żel Dentinox (chyba Sobczi o nim też pisała), ale jeszcze nie wykupiłam go, więc nie wiem na ile jest skuteczny, ale może warto wypróbować?
|
#3851 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zrobiłam cały skalpel i po kilerze to dla mnie jakiś za prosty. Nawet się nie zmęczyłam. nadążałam z tempem nawet tylko z równowagą gorzej...---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
wszystkie jesteśmy uzależnione ![]() właśnie to mam. przynosi natychmiastową ulgę. Max 3 razy w ciągu dnia można posmarować. Zazwyczaj wystarczył tylko raz i to nie codziennie.
|
|
|
#3852 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!!http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...014491408.html Stars ![]() Tak, z allegro. O taaaak Katiaska - Gratulacje ![]() Boski! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeżeli nie pomoże to spróbuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Boziu.. Mam gulę w gardle, zaraz się rozryczę
|
|||||
|
|
|
#3853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() katiaska gratuluje inżyniera
|
|
#3854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w kupie raźniej![]() Colds biedulko tulę Cię.Dobra idę bo mąż mnie trąca
|
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Katiaska! Gratuluje inzynuerzeb
Tak od zabkow moze byc katar kaszel a to dlatego ze gdy dziecko zabkuje dxiecko ma obniżona odpirnosc i o wiele łatwiej łapie rożne wirusy. Niestety pogoda dzieciom zabkujavym chwilowo nie sprzyja. Tule Melcie Katiem czy js bede miała okazje poznać Twojego wspaniałego meza? nie dosc ze sprząta i pomaga ci wiecznie to jeszcze taki zabawny No i po zumbie. Kto ma fb tk w tle jedt nasza instruktorka i ona jest w ciazy w 18 tygodniu. Wszystko ok ale jak ona skacze. Az normalnie mi sie w żołądka przewraca a jej synkowi to jyz wogole. Nie piszcie tyle. Klub wątek pitem po nocach nie spie
|
|
|
|
#3856 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Nie wiem czy tu wolno ale chciałam zapytać:
Potrzebowałam dla siebie i kupiłam w cenie hurtowej większą ilość śliniaczków dziecięcych. Chętnie część odsprzedam. wymiary Szerokość: 19 cm Obwód wokół szyi: min./max.: 32/34 cm Długość od szyi: 19,5 cm czyli takie normalne, nie maleństwa tkanina frotte podszyte ceratką bez wzorków, emblematów, takie normalne użytkowe porządne śliniaki za niewielkie pieniądze no jak pisałam 12,90, w paczce jest 10 szt (różne kolorki) koszt wysyłki listem zwykłym 1 opakowania to tylko 2,6 zł w tej cenie wysyłki w kopercie mogą być nawet dwa opakowania. Zatem wychodzi naprawdę niedrogo. Śliniaczki są polskie, nie żadne chińskie. Ja to kupiłam bo mnie szlak trafiał w sklepie płacić min 5 zł za szt, kurde przesada a to przecież ma być do brudzenia nie do zdjęć Nie musi tam być bajkowych stworów nadrukowanych Naprawdę je polecam. Jak coś proszę o PW ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
#3857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorem
![]() Ja dziś byłam z małym większość dnia u koleżanki poznanej w szpitalu która ma bliźniaki o 4 dni starsze od mojego Jaśka Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratuluję a mój wcina aż mu się uszy trzęsą Cytat:
|
|
#3858 |
|
Raczkowanie
|
dearlie nie martw sie,Antek nawdychał sie świeżego powietrza i takie długie spanie to norma
ja staram sie Szymka werandowac jak nie wychodzimy,albo przed snem pokoj wietrzyć,jemu o wiele lepiej sie spi po spacerze spi czasem w wózku jeszcze 2-3hcolds,biedna Melcia..Szymon od rana tez mi pokaslywal ale na razie obserwuje ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- U nas marchew z ryżem smakowała,zaś ziemniaka ze szpinakiem nie kupię juz (choć byla po nim bezproblemowa kupa) ale małemu nie podeszło..dla zabicia smaku mieszałam z innym sloiczkiem idę spac,dobranoc
|
#3860 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() u nas tylko w Kauflandzie są..tez w innych sklepach nie widzialam..
|
#3861 |
|
Rozeznanie
|
Witam w mroźny poranek
![]() Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi, niezastąpione jesteście Weronika, ale to jakiś specjalny krem emolium? czy ten żel, o którym kasiam pisała? i jak stosujecie, smarujecie przed kąpielą czy jak? |
|
|
|
#3862 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
wstałyśmy z Igą po 6 i tak sobie leżakujemy ![]() jeszcze muszę pożyczyć bratowej laptopa, załamię się normalnie, dopiero co go dostałam bo był naprawiany no ale nic 2 tygodnie wytrzymam i będę korzystać z męża komputera. Nie wytrzymam przecież bez Was tyle czasu Mąż mnie rozwalił - jedzie zmienić opony na zimowe ![]() ziemniaki ze szpinakiem u mnie w mieście w tesco extra są
|
|
|
|
#3863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Wstałam Paulę uszykować do przedszkola bo mój tata ją dziś wiózł i już mi się spać odechciało.
Dziś cały dzień sama, bo Kropuś w Szczecinie dziś pracuje i będzie bardzo późno. Chyba będę musiała sama opanować kąpiel ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pauli Dentinox też pomagał, z żeli jest najlepszy z dostępnych na rynku. |
||
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś tylko 2 pobudki. Z tym że jedna 1,5-godzinna
|
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Ojeju nie wiem co komu odpisać....
Agaton trzymam kciuki za usg! Maggie i za zdrowie Zuzi! Wczorajszy dzien caly poza domem znowu, zajecia, obiadek i potem 2-godzinny spacer. Ale dzis od rana juz mnie moje dziecko denerwuje, cos trace cierpliwosc... Powiedzialam nawet "k..mac dziecko spij!", bo widze ze jest bardzo senny, ale wierzga, prezy sie i ryczy. Wiem, ze to nie jego wina i teraz mam wyrzuty sumienia. Ale ja juz po prostu nie moge tego zniesc, ze kazde usypianie robie ja, prawie kazde jedzenie (cycu to oczywiste, ale sloiczki tez) ja, jak placze to do mnie. Maz jest wspanialy, wczoraj odkurzyl i umyl podlogi, zrobil kolacje, wykapal malego, ale ja bym chciala zeby czasem tez go uspil na noc, a on przestal sie do tego wyrywac... ![]() Przedwczoraj po pracy oznajmilam mu, ze wychodze do fryzjera, to zostal na godzine, dal obiadek. Chyba musze go czesciej stawiac w takiej sytuacji... |
|
|
|
#3866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdecydowanie musisz go zachęcić do wspólnych chwil z syniem. mój mąż w ogóle nie usypia Aluty .. no chyba że już się wqrzę i już naprawdę nie mam siły, albo ona już od paru godzin nie chce spać to go proszę żeby mnie wymienił. Mówiłam nie raz żeby też czasem usypiał ale hrabia nigdy sam nie zaproponuje. Może tragicznie nie jest bo bawi się z Alą i to robi chętnie , ale nic poza tym i wiadomo to tylko max 30 - 40 min dziennie , to chyba trochę mało. Mąż się skarży, że dziecko na niego nie zwraca uwagi , nie patrzy za nim , itd a ja się wcale temu nie dziwie ... jakby tatuś spędzał czas z dzieckiem a nie z klawiaturą i myszką to by dziecko było bardziej zainteresowane. Czasem zastanawiam się czy on naprawdę nie wie czemu ona tak się zachowuje. Jak wrócę do pracy pewnie ze*ram się a nie dam się . Czy u was tatusiowie też potrzebują takiego specjalnego zaproszenia do zajęcia się dzieckiem czy tylko mój takie dziwadło. drugi dzień mam czas na pisanie ... co za radość mimo że wstałam o 6 i było ciężko to lepiej się czuję. Poza tym mam tydzień na przyzwyczajenie się do wstawania wcześnie.
|
|
#3867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Niezastąpione kobietki, dziękuję Wam po raz setny za to, że tak dzielnie znosicie to moje panikarstwo.
Chyba miałyście rację... moje dziecię chyba po prostu nawdychało się świeżego powietrza. Co prawda po tych 6h snu od 17 już później nie było łatwo... pobudki 23, 3, 5 i ostateczna o 7, ale i tak się cieszę, że przespał tyle godzin ciągiem, nawet kosztem tego częstego wstawania w nocy. Poza tym TŻ miał krótką trasę i już o 1 był w domu. ![]() A w ogóle zapomniałam napisać, że nasza pediatra pozwoliła nam już rozszerzać dietę ( choć Antek skończy dopiero 28 pełne 4 miesiące), więc Ancior dzisiaj po raz pierwszy spróbuje odrobiny jabłuszka. ![]() Kochana spokojnie, ząbkowanie to ciężki dla nas czas, ale pomyśl, że jak przebrniemy przez to, to już później chyba (? ) będzie z górki. Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio zaczęłam go inaczej chwytać do tego usypiania ( skoro pozycja o której pisałam działa na niego jak płachta na byka). Biorę go tak jakby wzdłuż mojego ciała, coś a la siad, tyle, że on leży bokiem do mojego ciała i mocno przytulam mu główkę do piersi głaszcząc go po niej i całując w czoło. Póki co jest troszkę lepiej ( odpukać!). Może wypróbuj też jakiejś innej pozycji lub miejsca do usypiania? Ja mam wrażenie, że oni po prostu bronią się przed zaśnięciem, a jak widzą co się szykuje to jeszcze większa walka, więc trzeba ich jakoś z zaskoczenia spróbować uśpić. Chyba masło maślane z tego wyszło, ale mam nadzieję, że mnie zrozumiesz.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2013-02-22 o 09:36 |
||
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i lecę robić sobie śniadanie bo właśnie Zuzia zasnęła więc mam jakieś 30 minut
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Była któraś z Was wczoraj w rossmannie? Naliczył się rabat 10%???
|
|
|
|
#3870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

O 19 próbowałam go wybudzić na butlę, ale nie było bata. Strach pomyśleć co będzie robił w nocy. 

Przesypia całe noce.

!!!

no ale nic 2 tygodnie wytrzymam i będę korzystać z męża komputera.