|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
nikt nie chce tego zrobić za mnie bo chcą żebym sobie sama wybrała tych z którymi będę się męczyć |
|
|
|
|
#3872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() a Ty czym się zajmujesz Iwa? Jeśli pisałaś to przepraszam, widocznie przeoczyłam |
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gda super że masz takie wychodne dni ... a może zaproponuj aby wieczorne zasypianie Henia należało do męża? U nas to jest ich codzienny rytuał i ich chwila dla siebie i dusia czeka na to z wielką ochotą .. jak ja ją kładę bo akurat męża nie ma to mała leży ciumka smoka oczy jak 5 zł by tatuś przyszedł ![]() dzień dobry
|
|
#3874 |
|
Zadomowienie
|
co do suplementacji Zośki to podaje teraz omega-med a jak skończy 6mscy przechodzimy na eye-q baby.
|
#3875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mamuśki pociesze Was - mój się skończył 27 stycznia .. ale jak wszem wiadomo na urlopie wypoczynkowym jestem tak ? wakacje mam a co ! ![]() :brzyd al:![]()
|
|
#3876 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj,to tak jak mój ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzien dobry mąż mi koła nie naprawil bo nie ma kileju ,wiec musiałam znowu Polcie na rekach niesc.ciezki klocek,rece bolą....zaraz drzemke bedzie miala,wiec nadrobie troche klub...
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj no co Ty cbś już nie taki tajny
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
nie mam czasu na ogarnianie 3 wątków na raz, więc zawsze któryś leży i czeka Isia mega absorbująca ostatnio, coś popłakuje w nocy, chyba zęby jej idą, bo ślinie sie strasznie, i gmera w buzi non stop. Dni antymlekowe miewa nadal z przerwami, czym mnie do szewskiej pasji doprowadza obiadki, owoce i kaszki zjada bez mrugnięcia okiem, a z mlekiem co kilka dni cyrk jestDzisiaj zaczynam ostatni tydzień macierzyńskiego dostałam telefon z pracy, ze dyr. podpisał mi urlop - całe 6 tyg (niestety mam liczone z sobotami i niedzielami) i wracam tak jak planowałam 15 kwietnia
|
#3880 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł!Melduję że Rossmann zaliczony
obkupiłam się że hej!(a raczej dzieci) szkoda że mam tylko 2 ręce bo więcej bym kupiła.Rabat wszedł elegancko w sumie 16zł
|
|
|
|
#3881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
![]() No i następna zadowolona, kurczę, no jak nikogo nie znajdę to pójdę sama, choć fajniej byłoby mieć towarzystwo. |
||
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mogę znieść tego, jacy ludzie są okrutni względem takiej kruszynki.
|
|
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
My sie przygotowujemy do szczepienia. Idziemy na 12.30. Dearlie super, że Antoś odżył i że jesteś zadowolona. Monarika jak dzidzia? Gda mój też tak walczy przed spaniem.
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! My już po szczepieniu, nie było tak źle. Maja waży już 7500 więc przez 7 tygodni przybrała 1200 g. Po szczepieniu skończyłam do Reala i muszę Wam powiedzieć, że są bardzo fajne ciuszki dla dzieci. Kupiłam dwa body po 3,99 zł. Fajne jakościowo. Są też pieluchy przecenione, kaszki i obiadki.
Zabawki z Fisher Price też są przecenione i zastanawiam się co kupić, Szczeniaczka Uczniaczka, Garnuszek na Klocuszek czy może Kierownicę. Ma któraś tę kierownicę, bo ona mi się bardzo podoba http://allegro.pl/fisher-price-gadaj...017569711.html
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3889 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w piątkowe przedpołudnie
![]() humor mam dziś super. trochę słońca wczoraj było i od razu efekty. Zuzanka śpi właśnie i jest o niebo lepiej! Mąż dziś z samego rana pojechał do przychodni, żeby zapisać córi do naszego pediatry. czekał pół godziny przed przychodnią, bo jeszcze była zamknięta i gdy przyszła jego kolej to juz numerków nie było. Kamień mi spada z serca, że już o wiele lepiej oddycha i kaszel bez porównania mniejszy. Może to faktycznie od tego noska było? jak coś się złego będzie działo, to najwyżej na prywatną wizytę zaproszę pediatrę. A teraz cieszę się, że Zuzanka się w nocy wyspała i że jest jej już lepiej Cytat:
ta kąpiel to chyba jedyny obowiązek mojego męża. Z tym, że i to musi mieć przygotowane. Ubranka do spania gotowe, rozłożone ręczniki w pokoju, pielucha, maść witaminowa na pupkę, czapeczka. On wody nalewa i kąpie Zuzanię. i potem woła "mama już". Na co biegnę z ręcznikiem i przejmuję córi ![]() Cytat:
Cytat:
Mimoo to Zuzinka cały czas wodzi za nim oczami i sie do niego wyciąga będąc na moich rękach. Jakby chciała powiedzieć "tato, weź się wreszcie mną zajmij" Cytat:
dziś się wybieram. już listę przygotowałam żeby o niczym nie zapomnieć Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może jestem wredna, ale taka osoba codzinnie powinna odczuwać ból porównywalny do tego, jaki zadawała maluszkowi. Nawet kara śmierci to za mało... ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() Martwię się, że Zuzanka za mało przybiera. Jest ciągle na piersi (w ciągu dnia 3-4 karmienia i 2-3 w nocy)+ obiadek + deserek. a mimo to od 6 tygodni przybrała 400 gram tylko. Wydaje mi się, że jak waga stanęła na 6,8 kg 2 tygodnie temu tak stoi.
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dzielnej niuni
|
|
#3891 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
u nas dzisiaj już bez gorączki dziewczyny, które były w rossku na zakupach czy jest jakaś promocja na pampersy?? bo ostatnio na onecie była reklama, że są po 52,99 + chusteczki nawilżane pampers za 1 zł a jak się w nią kliknęło to wyskakiwała aktualna gazetka w której nic takiego nie było ![]() u nas też tylko w kauflandzie widziałam Cytat:
co się dzieje z tymi ludźmi Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie bardzo się cieszę że z Zuzanką lepiej
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Gda - U nas takie usypianie jest codziennie w dzień.
Strasznie zazdroszcze rodzicom dzieci, które w dzień zasypiają same, a jak walczą ze snem to po prostu próbują na siłę otwierać oczka . Ale już się przyzwyczaiłam Dearlie - Taaaak, ja wiem, ale jak patrzę jak cierpi to mi się serce samo na kawałki rozpada
|
|
|
|
#3894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Krop nie kąpie małego, tylko mi pomaga, szykuje wodę, płyny, po kąpieli przejmuje Matiego w ręcznik od razu, jak ja go wycieram i ubieram to szykuje nasze łóżko, bo na nim karmię na noc, jak ja robię mleko to go trzyma, no i jeszcze w między czasie robi Pauli łóżko, wyciąga ją z kąpieli i mi szykuje herbatę. A dziś chyba będę musiała z tym sobie sama poradzić, ale z herbatą zaczekam na niego, bo nikt takiej pysznej mi nie robi ![]() No i Krop dużo się bawi z Matim, wraca z pracy i przejmuje dzieciaka ![]() Co do wagi to zapytaj się lekarza na wizycie. A właśnie, no ale jak, dziś się nie dostaliście? A gdzie się podziały numerki? |
|
|
|
|
#3896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla dzielnej córci też dziś się wybieram do reala Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Moje dziecko popiło dziś rekord spania w ciągu dnia ciągiem godzina
|
|
#3897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do wagi to wydaje mi się że wynika to z niskiej wagi urodzeniowej.Oliwia miała 1870g w tej chwili waży ok 6 kilo.Taka juz uroda naszych dziewuszek że to kruszynki takie
|
|
|
|
|
#3898 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
Cytat:
![]() numerki rozeszły się jak świeże bułeczki. To jeden z lepszych/bardziej znanych pediatrów i jak jest sezon chorobowy (a własnie chyba znów jest fala uderzeniowa), to tak jest niestety. niby na czwartek jesteśmy na szczepienie do niego zapisane. Chyba potraktuję to jak kontrolę a ze szczepieniem wstrzymam się ze 2 tygodnie jeszcze. I wypytam o wszystko. może ta waga już tak spowolniła i to normalne? na początku Zuzania przybierała aż po 50 gram dziennie. Później ok 1 kg na miesiac. Waga urodzeniowa dawno podwojona. na głodną nie wygląda. nie ulewa się jej. Może taka jej uroda i będzie drobinka, jak mama ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
czemu w rosku nie ma dużych wózków jak w hipermarketach?a z wagą to mam podobne podejrzenia. Ale czy słuszne?
|
|
|
#3899 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszcze grzecznego synka, moj to lobuziak. Fajnie, ze zdecydowaliscie sie na rodzenstwo dla niego. Cytat:
My uzywamy tez tego zelu na dziasla: http://www.nelsonsnaturalworld.com/e...hing-granules/ Oprocz camomilli zawiera tez belladonne i aconite. Dearlie, pytalas o tran. Tak, uzywac mozna go od roczku skonczonego. Ja sie zastanawiam czy nie dac Robertowi jednak jak skonczy pol roku bo w skadzie nie ma nic chyba co mogloby zaszkodzic. Nie wiem sama. Ja bym nie dawala tranu z watroby dorsza, w ogole z zadnej watroby bo jednak tam sie wszystkie toksyczne zwiazki kumuluja. No i lepiej wybierac tran z malych rybek - z anchovies, z sardynek, wtedy tez mamy gwarancje, ze nie ma metali ciezkich w tranie. Ja swojej corce daje ten: http://www.amazon.co.uk/Eskimo-58547...1530566&sr=1-5 Jest wlasnie z sardynek, w ogole nie ma smaku czy zapachu ryby jak np. eye-q baby. ktory mnie osobiscie odrzuca. Ma smak gumy donald, pamietacie ten smak dziecinstwa?
|
|||
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Też chcę iść dzisiaj do reala i rosmanna ale to zależy o której mężul wróci,mam nadzieję że w miarę wcześnie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

nikt nie chce tego zrobić za mnie bo chcą żebym sobie sama wybrała tych z którymi będę się męczyć 

Ostatnio zaczęłam go inaczej chwytać do tego usypiania ( skoro pozycja o której pisałam działa na niego jak płachta na byka). Biorę go tak jakby wzdłuż mojego ciała, coś a la siad, tyle, że on leży bokiem do mojego ciała i mocno przytulam mu główkę do piersi głaszcząc go po niej i całując w czoło. Póki co jest troszkę lepiej ( odpukać!). Może wypróbuj też jakiejś innej pozycji lub miejsca do usypiania? Ja mam wrażenie, że oni po prostu bronią się przed zaśnięciem, a jak widzą co się szykuje to jeszcze większa walka, więc trzeba ich jakoś z zaskoczenia spróbować uśpić.
Chyba masło maślane z tego wyszło, ale mam nadzieję, że mnie zrozumiesz.
,wiec musiałam znowu Polcie na rekach niesc.ciezki klocek,rece bolą....

cbś już nie taki tajny 
dostałam telefon z pracy, ze dyr. podpisał mi urlop - całe 6 tyg (niestety mam liczone z sobotami i niedzielami) i wracam tak jak planowałam 15 kwietnia

Nie mogę znieść tego, jacy ludzie są okrutni względem takiej kruszynki.