Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-22, 09:42   #3871
Iwa844
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja też wypatruje , tylko pierwszego dnia wiosny to ja będę zapieprzała na kasie pytając " czy posiada pani kartę clubcard"?
ja mam dziś ostatni dzień macierzyńskiego... ale jeszcze cały wypoczynkowy za 2012 przede mną na szczęście. 3 kwietnia do pracy. Ale w ostatnim tygodniu marca musze jeszcze rekrutację pracowników sezonowych przeprowadzić nikt nie chce tego zrobić za mnie bo chcą żebym sobie sama wybrała tych z którymi będę się męczyć
Stary 2013-02-22, 09:50   #3872
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
ja mam dziś ostatni dzień macierzyńskiego... ale jeszcze cały wypoczynkowy za 2012 przede mną na szczęście. 3 kwietnia do pracy. Ale w ostatnim tygodniu marca musze jeszcze rekrutację pracowników sezonowych przeprowadzić nikt nie chce tego zrobić za mnie bo chcą żebym sobie sama wybrała tych z którymi będę się męczyć
mój macierzyński kończy mi się 5 marca, potem 10 dni urlopu
a Ty czym się zajmujesz Iwa? Jeśli pisałaś to przepraszam, widocznie przeoczyłam

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:53   #3873
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ojeju nie wiem co komu odpisać....

Agaton trzymam kciuki za usg!
Maggie i za zdrowie Zuzi!

Wczorajszy dzien caly poza domem znowu, zajecia, obiadek i potem 2-godzinny spacer.
Ale dzis od rana juz mnie moje dziecko denerwuje, cos trace cierpliwosc... Powiedzialam nawet "k..mac dziecko spij!", bo widze ze jest bardzo senny, ale wierzga, prezy sie i ryczy. Wiem, ze to nie jego wina i teraz mam wyrzuty sumienia. Ale ja juz po prostu nie moge tego zniesc, ze kazde usypianie robie ja, prawie kazde jedzenie (cycu to oczywiste, ale sloiczki tez) ja, jak placze to do mnie. Maz jest wspanialy, wczoraj odkurzyl i umyl podlogi, zrobil kolacje, wykapal malego, ale ja bym chciala zeby czasem tez go uspil na noc, a on przestal sie do tego wyrywac...
Przedwczoraj po pracy oznajmilam mu, ze wychodze do fryzjera, to zostal na godzine, dal obiadek. Chyba musze go czesciej stawiac w takiej sytuacji...

Gda super że masz takie wychodne dni ... a może zaproponuj aby wieczorne zasypianie Henia należało do męża? U nas to jest ich codzienny rytuał i ich chwila dla siebie i dusia czeka na to z wielką ochotą .. jak ja ją kładę bo akurat męża nie ma to mała leży ciumka smoka oczy jak 5 zł by tatuś przyszedł

dzień dobry
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:54   #3874
Sojka1990
Zadomowienie

co do suplementacji Zośki to podaje teraz omega-med a jak skończy 6mscy przechodzimy na eye-q baby.
Stary 2013-02-22, 09:56   #3875
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
ja też wypatruje , tylko pierwszego dnia wiosny to ja będę zapieprzała na kasie pytając " czy posiada pani kartę clubcard"?
Cytat:

mamuśki pociesze Was - mój się skończył 27 stycznia .. ale jak wszem wiadomo na urlopie wypoczynkowym jestem tak ? wakacje mam a co !:brzyd al:
Stary 2013-02-22, 09:57   #3876
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
oj mój też wrażliwy na płacz córeczki tatusia
ale jak zostaje sam to musi sobie radzić i nawet nie wydzwania żeby go ratować

a mięsko skoro nie zaszkodziło i nie uczuliło to ja bym się nie przejmowała, że wcześniej podałam

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

dobranoc

oj,to tak jak mój

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Wstałam Paulę uszykować do przedszkola bo mój tata ją dziś wiózł i już mi się spać odechciało.
Dziś cały dzień sama, bo Kropuś w Szczecinie dziś pracuje i będzie bardzo późno. Chyba będę musiała sama opanować kąpiel

Biedna maleńka. Co do szczepienia, to Mati teraz na inhalacjach jest, a szczepienie mamy na poniedziałek i nasza lekarka kazała przyjść, zbada go i jak coś to najwyżej nie zaszczepi.

To masz kondycję dziewczyno
Pauli Dentinox też pomagał, z żeli jest najlepszy z dostępnych na rynku.
tez dentinoxem Wiktorowi smarowalamstrasznie sie meczyl jak mu górne trójki wychodziły

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Jejku Gda, jak ja wiem doskonale o czym piszesz! Antek też odstawia mi takie cyrki z zasypianiem! Jak usypiasz Henia? Bo ja zawsze robię to na rękach, tzn. w takiej pozycji, mniej więcej jak przy karmieniu, czyli, że leży mi na rękach. Zauważyłam ostatnio, że on już reaguje na samą tę pozycję! Gdy widzi, że nie ma butli to od razu rozumie, że będę próbowała go uśpić, a wtedy się zaczyna... wygina się na wszystkie strony, wierzcha nogami, macha rękami, cały się spina... przyznaję się bez bicia, że też nie raz zaklnęłam. Ja się boję w takich sytuacjach, że on mi po prostu z tych rąk wysunie się! On waży już 7,5kg, a gdy tak wygina się to jest jeszcze cięższy. Ogarnia mnie wtedy panika, że ja go nie utrzymam. Oczywiście... im bardziej śpiący, tym większa histeria. Ostatnio zaczęłam go inaczej chwytać do tego usypiania ( skoro pozycja o której pisałam działa na niego jak płachta na byka). Biorę go tak jakby wzdłuż mojego ciała, coś a la siad, tyle, że on leży bokiem do mojego ciała i mocno przytulam mu główkę do piersi głaszcząc go po niej i całując w czoło. Póki co jest troszkę lepiej ( odpukać!). Może wypróbuj też jakiejś innej pozycji lub miejsca do usypiania? Ja mam wrażenie, że oni po prostu bronią się przed zaśnięciem, a jak widzą co się szykuje to jeszcze większa walka, więc trzeba ich jakoś z zaskoczenia spróbować uśpić. Chyba masło maślane z tego wyszło, ale mam nadzieję, że mnie zrozumiesz.
Pola jak nie może usnąć,marudzi to kładę ją w łóżeczku i pochylam sie nad nią,przytulam i szumię do uszka.2-3min i odpływa

dzien dobry

mąż mi koła nie naprawil bo nie ma kileju,wiec musiałam znowu Polcie na rekach niesc.ciezki klocek,rece bolą....

zaraz drzemke bedzie miala,wiec nadrobie troche klub...

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:01   #3877
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
mój macierzyński kończy mi się 5 marca, potem 10 dni urlopu
a Ty czym się zajmujesz Iwa? Jeśli pisałaś to przepraszam, widocznie przeoczyłam
mogę napisać, ale w klubie. Moje miejsce pracy jest za bardzo charakterystyczne żeby się publicznie wystawiać
Stary 2013-02-22, 10:03   #3878
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
mogę napisać, ale w klubie. Moje miejsce pracy jest za bardzo charakterystyczne żeby się publicznie wystawiać

oj no co Ty cbś już nie taki tajny
Stary 2013-02-22, 10:12   #3879
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Witajcie nie mam czasu na ogarnianie 3 wątków na raz, więc zawsze któryś leży i czeka Isia mega absorbująca ostatnio, coś popłakuje w nocy, chyba zęby jej idą, bo ślinie sie strasznie, i gmera w buzi non stop. Dni antymlekowe miewa nadal z przerwami, czym mnie do szewskiej pasji doprowadza obiadki, owoce i kaszki zjada bez mrugnięcia okiem, a z mlekiem co kilka dni cyrk jest
Dzisiaj zaczynam ostatni tydzień macierzyńskiego dostałam telefon z pracy, ze dyr. podpisał mi urlop - całe 6 tyg (niestety mam liczone z sobotami i niedzielami) i wracam tak jak planowałam 15 kwietnia

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:21   #3880
ula2689
Wtajemniczenie

Heloł!Melduję że Rossmann zaliczony obkupiłam się że hej!(a raczej dzieci) szkoda że mam tylko 2 ręce bo więcej bym kupiła.Rabat wszedł elegancko w sumie 16zł
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:28   #3881
Lewek
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
wpadłam tylko powiedzieć, że jutro Lena ma usg główki...
wierzę, że będzie dobrze, musi być.
Kciuki zaciśnięte, będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki od wczoraj jestem inżynierem ale nie miałam kiedy wejść na kompa

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Wróciłam. Było super. Dostałam wycisk. Zajęcia prowadzi taki mały śmieszny peruwiańczyk, kondycje ma niesamowitą.
Z chęcią będe chodziła dalej
No i następna zadowolona, kurczę, no jak nikogo nie znajdę to pójdę sama, choć fajniej byłoby mieć towarzystwo.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:29   #3882
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Heloł!Melduję że Rossmann zaliczony obkupiłam się że hej!(a raczej dzieci) szkoda że mam tylko 2 ręce bo więcej bym kupiła.Rabat wszedł elegancko w sumie 16zł
Dziś czy wczoraj? Bo wczoraj mnie pan przy kasie poinformował że rabat nie działa bo jest problem w systemie i że będzie działał jutro (tzn dzisiaj). Z zakupów zrezygnowałam bo nabrałam tyle że mi się nie opłacało bez rabatu. dziś wieczorem kolejne podejście
Stary 2013-02-22, 10:30   #3883
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witam w mroźny poranek

Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi, niezastąpione jesteście

Weronika, ale to jakiś specjalny krem emolium? czy ten żel, o którym kasiam pisała? i jak stosujecie, smarujecie przed kąpielą czy jak?
To jest ten zwykły krem emolium nie żaden specjalny na ciemieniuche . Ja smarowalam rano i wieczorem nic z tym nie robiłam . Kilka dni i po kłopocie
Stary 2013-02-22, 10:30   #3884
Konczita
Zakorzenienie

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019387,...?ticaid=1101c3

Stary 2013-02-22, 10:37   #3885
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Niektórzy ludzie nie zasługują na to by być rodzicami i dostać taki dar jakim jest dziecko. Nóż mi się w kieszeni otwiera, lepiej by było dla dziecka gdyby je oddali do okna życia Nie mogę znieść tego, jacy ludzie są okrutni względem takiej kruszynki.

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:53   #3886
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
My sie przygotowujemy do szczepienia. Idziemy na 12.30.

Dearlie super, że Antoś odżył i że jesteś zadowolona.

Monarika jak dzidzia?

Gda mój też tak walczy przed spaniem.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:54   #3887
Nisia4
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny! My już po szczepieniu, nie było tak źle. Maja waży już 7500 więc przez 7 tygodni przybrała 1200 g. Po szczepieniu skończyłam do Reala i muszę Wam powiedzieć, że są bardzo fajne ciuszki dla dzieci. Kupiłam dwa body po 3,99 zł. Fajne jakościowo. Są też pieluchy przecenione, kaszki i obiadki.
Zabawki z Fisher Price też są przecenione i zastanawiam się co kupić, Szczeniaczka Uczniaczka, Garnuszek na Klocuszek czy może Kierownicę. Ma któraś tę kierownicę, bo ona mi się bardzo podoba http://allegro.pl/fisher-price-gadaj...017569711.html
Stary 2013-02-22, 11:00   #3888
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! My już po szczepieniu, nie było tak źle. Maja waży już 7500 więc przez 7 tygodni przybrała 1200 g. Po szczepieniu skończyłam do Reala i muszę Wam powiedzieć, że są bardzo fajne ciuszki dla dzieci. Kupiłam dwa body po 3,99 zł. Fajne jakościowo. Są też pieluchy przecenione, kaszki i obiadki.
Zabawki z Fisher Price też są przecenione i zastanawiam się co kupić, Szczeniaczka Uczniaczka, Garnuszek na Klocuszek czy może Kierownicę. Ma któraś tę kierownicę, bo ona mi się bardzo podoba http://allegro.pl/fisher-price-gadaj...017569711.html
ja ją mam dla synka, dostał na roczek, zaczął sie nią bawić dopiero jak miał ok. 1,5 roku z tych trzech co wymieniłaś to u nas najbardziej sie sprawdził garnuszek na klocuszek - bawił sie odkąd tylko zaczął sam siedzieć, szczeniaczkiem bawi się do teraz, śpiewa piosenki razem z nim, wcześniej się kurzył

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 11:07   #3889
maggie123
Zakorzenienie

Witam w piątkowe przedpołudnie
humor mam dziś super. trochę słońca wczoraj było i od razu efekty. Zuzanka śpi właśnie i jest o niebo lepiej! dziękuję za Wszystkie rady.
Mąż dziś z samego rana pojechał do przychodni, żeby zapisać córi do naszego pediatry. czekał pół godziny przed przychodnią, bo jeszcze była zamknięta i gdy przyszła jego kolej to juz numerków nie było. Kamień mi spada z serca, że już o wiele lepiej oddycha i kaszel bez porównania mniejszy. Może to faktycznie od tego noska było? jak coś się złego będzie działo, to najwyżej na prywatną wizytę zaproszę pediatrę. A teraz cieszę się, że Zuzanka się w nocy wyspała i że jest jej już lepiej

Cytat:
Dzień dobry. Wstałam Paulę uszykować do przedszkola bo mój tata ją dziś wiózł i już mi się spać odechciało.
Dziś cały dzień sama, bo Kropuś w Szczecinie dziś pracuje i będzie bardzo późno. Chyba będę musiała sama opanować kąpiel

To masz kondycję dziewczyno
Pauli Dentinox też pomagał, z żeli jest najlepszy z dostępnych na rynku.
Tamlin, czyżby wieczorne kąpiele Matiego spoczywały na Kropku?
ta kąpiel to chyba jedyny obowiązek mojego męża. Z tym, że i to musi mieć przygotowane. Ubranka do spania gotowe, rozłożone ręczniki w pokoju, pielucha, maść witaminowa na pupkę, czapeczka. On wody nalewa i kąpie Zuzanię. i potem woła "mama już". Na co biegnę z ręcznikiem i przejmuję córi
Cytat:
Dziś tylko 2 pobudki. Z tym że jedna 1,5-godzinna

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ojeju nie wiem co komu odpisać....

Agaton trzymam kciuki za usg!
Maggie i za zdrowie Zuzi!

Wczorajszy dzien caly poza domem znowu, zajecia, obiadek i potem 2-godzinny spacer.
Ale dzis od rana juz mnie moje dziecko denerwuje, cos trace cierpliwosc... Powiedzialam nawet "k..mac dziecko spij!", bo widze ze jest bardzo senny, ale wierzga, prezy sie i ryczy. Wiem, ze to nie jego wina i teraz mam wyrzuty sumienia. Ale ja juz po prostu nie moge tego zniesc, ze kazde usypianie robie ja, prawie kazde jedzenie (cycu to oczywiste, ale sloiczki tez) ja, jak placze to do mnie. Maz jest wspanialy, wczoraj odkurzyl i umyl podlogi, zrobil kolacje, wykapal malego, ale ja bym chciala zeby czasem tez go uspil na noc, a on przestal sie do tego wyrywac...
Przedwczoraj po pracy oznajmilam mu, ze wychodze do fryzjera, to zostal na godzine, dal obiadek. Chyba musze go czesciej stawiac w takiej sytuacji...
Gda, dobrze, że możesz wyjść odpocząć. Mimo całej naszej niepodważalnej miłości do naszych maluchów, czasem puszczają nam nerwy i takie słowa, za które wstyd później, cisną się na usta. Nie jesteśmy robotami, niezniszczalnymi, niemęczącymi się. Każda z nas potrzebuje pomocy w większym lub mniejszym stopniu. a z drugiej strony, nasze maluchy mogą być nami również zmęczone. Cały czas tylko mama i mama. chwila odmiany też im dobrze robi. Jak miałabym cały czas spędzać czas z jedną osobą, to też bym marudziła
Cytat:
Napisane przez sobczi Pokaż wiadomość
dzień dobry =]

zdecydowanie musisz go zachęcić do wspólnych chwil z syniem.
mój mąż w ogóle nie usypia Aluty .. no chyba że już się wqrzę i już naprawdę nie mam siły, albo ona już od paru godzin nie chce spać to go proszę żeby mnie wymienił. Mówiłam nie raz żeby też czasem usypiał ale hrabia nigdy sam nie zaproponuje. Może tragicznie nie jest bo bawi się z Alą i to robi chętnie , ale nic poza tym i wiadomo to tylko max 30 - 40 min dziennie , to chyba trochę mało.
Mąż się skarży, że dziecko na niego nie zwraca uwagi , nie patrzy za nim , itd a ja się wcale temu nie dziwie ... jakby tatuś spędzał czas z dzieckiem a nie z klawiaturą i myszką to by dziecko było bardziej zainteresowane. Czasem zastanawiam się czy on naprawdę nie wie czemu ona tak się zachowuje. Jak wrócę do pracy pewnie ze*ram się a nie dam się .
Czy u was tatusiowie też potrzebują takiego specjalnego zaproszenia do zajęcia się dzieckiem czy tylko mój takie dziwadło.

drugi dzień mam czas na pisanie ... co za radość
mimo że wstałam o 6 i było ciężko to lepiej się czuję. Poza tym mam tydzień na przyzwyczajenie się do wstawania wcześnie.
M. bawi się chętnie, ale jak ma czas. Może to z pół godziny dziennie wyjdzie. Wszystkie obowiązki (oprócz kąpieli) spoczywają na mnie.
Mimoo to Zuzinka cały czas wodzi za nim oczami i sie do niego wyciąga będąc na moich rękach. Jakby chciała powiedzieć "tato, weź się wreszcie mną zajmij"
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Niezastąpione kobietki, dziękuję Wam po raz setny za to, że tak dzielnie znosicie to moje panikarstwo. Chyba miałyście rację... moje dziecię chyba po prostu nawdychało się świeżego powietrza. Co prawda po tych 6h snu od 17 już później nie było łatwo... pobudki 23, 3, 5 i ostateczna o 7, ale i tak się cieszę, że przespał tyle godzin ciągiem, nawet kosztem tego częstego wstawania w nocy.

Poza tym TŻ miał krótką trasę i już o 1 był w domu. Teraz tylko pojechał jeszcze do Poznania oddać auto do wypożyczalni, ale pewnie 13-15 będzie już w domu, więc już dzisiaj oraz przez weekend odciąży mnie z kilku obowiązków. Z taką perspektywą, aż chce mi się na nowo żyć.

A w ogóle zapomniałam napisać, że nasza pediatra pozwoliła nam już rozszerzać dietę ( choć Antek skończy dopiero 28 pełne 4 miesiące), więc Ancior dzisiaj po raz pierwszy spróbuje odrobiny jabłuszka.

Kochana spokojnie, ząbkowanie to ciężki dla nas czas, ale pomyśl, że jak przebrniemy przez to, to już później chyba (? ) będzie z górki.

Niezły jest. Kurde ja tutaj wiosny wypatruję za oknem codziennie, gdy odsłaniam rolety, a on opony będzie zmieniał na zimowe.

Jejku Gda, jak ja wiem doskonale o czym piszesz! Antek też odstawia mi takie cyrki z zasypianiem! Jak usypiasz Henia? Bo ja zawsze robię to na rękach, tzn. w takiej pozycji, mniej więcej jak przy karmieniu, czyli, że leży mi na rękach. Zauważyłam ostatnio, że on już reaguje na samą tę pozycję! Gdy widzi, że nie ma butli to od razu rozumie, że będę próbowała go uśpić, a wtedy się zaczyna... wygina się na wszystkie strony, wierzcha nogami, macha rękami, cały się spina... przyznaję się bez bicia, że też nie raz zaklnęłam. Ja się boję w takich sytuacjach, że on mi po prostu z tych rąk wysunie się! On waży już 7,5kg, a gdy tak wygina się to jest jeszcze cięższy. Ogarnia mnie wtedy panika, że ja go nie utrzymam. Oczywiście... im bardziej śpiący, tym większa histeria. Ostatnio zaczęłam go inaczej chwytać do tego usypiania ( skoro pozycja o której pisałam działa na niego jak płachta na byka). Biorę go tak jakby wzdłuż mojego ciała, coś a la siad, tyle, że on leży bokiem do mojego ciała i mocno przytulam mu główkę do piersi głaszcząc go po niej i całując w czoło. Póki co jest troszkę lepiej ( odpukać!). Może wypróbuj też jakiejś innej pozycji lub miejsca do usypiania? Ja mam wrażenie, że oni po prostu bronią się przed zaśnięciem, a jak widzą co się szykuje to jeszcze większa walka, więc trzeba ich jakoś z zaskoczenia spróbować uśpić. Chyba masło maślane z tego wyszło, ale mam nadzieję, że mnie zrozumiesz.
Teraz trzymamy kciuki za pierwsze jabłuszko. Powodzenia w karmieniu łyżeczką

Cytat:
Była któraś z Was wczoraj w rossmannie? Naliczył się rabat 10%???
dziś się wybieram. już listę przygotowałam żeby o niczym nie zapomnieć

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

mamuśki pociesze Was - mój się skończył 27 stycznia .. ale jak wszem wiadomo na urlopie wypoczynkowym jestem tak ? wakacje mam a co !:brzyd al:
Konczi i jak wypoczynek? urlop jak żaden inny, nie?

Cytat:
dlatego jadę samochodem
Nie ma adekwatnej kary dla kogoś, kto krzywdzi dziecko.
Może jestem wredna, ale taka osoba codzinnie powinna odczuwać ból porównywalny do tego, jaki zadawała maluszkowi. Nawet kara śmierci to za mało...

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
jaka piękna waga!

Martwię się, że Zuzanka za mało przybiera. Jest ciągle na piersi (w ciągu dnia 3-4 karmienia i 2-3 w nocy)+ obiadek + deserek. a mimo to od 6 tygodni przybrała 400 gram tylko. Wydaje mi się, że jak waga stanęła na 6,8 kg 2 tygodnie temu tak stoi.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 11:08   #3890
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
dla dzielnej niuni

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 11:36   #3891
monarika
Wtajemniczenie

Hej!

u nas dzisiaj już bez gorączki

dziewczyny, które były w rossku na zakupach czy jest jakaś promocja na pampersy??
bo ostatnio na onecie była reklama, że są po 52,99 + chusteczki nawilżane pampers za 1 zł a jak się w nią kliknęło to wyskakiwała aktualna gazetka w której nic takiego nie było

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
a ja ziemniaczków ze szpinakiem nigdzie nie mogę dostać :/
u nas też tylko w kauflandzie widziałam

dziewczyny co to się dzieje ostatnio... nie ma tygodnia żeby nie było wiadomości o pobiciu czy śmierci dziecka, kiedyś tyle tego nie było co się dzieje z tymi ludźmi

Cytat:
Cześć.

Monarika jak dzidzia?

lepiej już gorączki nie ma ale wysypki też brak

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
humor mam dziś super. trochę słońca wczoraj było i od razu efekty. Zuzanka śpi właśnie i jest o niebo lepiej! dziękuję za Wszystkie rady.
Mąż dziś z samego rana pojechał do przychodni, żeby zapisać córi do naszego pediatry. czekał pół godziny przed przychodnią, bo jeszcze była zamknięta i gdy przyszła jego kolej to juz numerków nie było. Kamień mi spada z serca, że już o wiele lepiej oddycha i kaszel bez porównania mniejszy. Może to faktycznie od tego noska było? jak coś się złego będzie działo, to najwyżej na prywatną wizytę zaproszę pediatrę. A teraz cieszę się, że Zuzanka się w nocy wyspała i że jest jej już lepiej
Super, że Zuzance już lepiej
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 11:39   #3892
marta1986222
Zakorzenienie

Maggie bardzo się cieszę że z Zuzanką lepiej

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-22, 11:44   #3893
colds
Zakorzenienie

Gda - U nas takie usypianie jest codziennie w dzień.
Strasznie zazdroszcze rodzicom dzieci, które w dzień zasypiają same, a jak walczą ze snem to po prostu próbują na siłę otwierać oczka .
Ale już się przyzwyczaiłam

Dearlie - Taaaak, ja wiem, ale jak patrzę jak cierpi to mi się serce samo na kawałki rozpada
Stary 2013-02-22, 11:45   #3894
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś czy wczoraj? Bo wczoraj mnie pan przy kasie poinformował że rabat nie działa bo jest problem w systemie i że będzie działał jutro (tzn dzisiaj). Z zakupów zrezygnowałam bo nabrałam tyle że mi się nie opłacało bez rabatu. dziś wieczorem kolejne podejście
Wczoraj wieczorem, rabat wchodził chociaż panie nie wiedziały za bardzo co to za ankieta.Spodziewałam się że będzie więcej ludzi ale u mnie chyba mało kto wiedział o tej promocji
Stary 2013-02-22, 11:48   #3895
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Tamlin, czyżby wieczorne kąpiele Matiego spoczywały na Kropku?
ta kąpiel to chyba jedyny obowiązek mojego męża. Z tym, że i to musi mieć przygotowane. Ubranka do spania gotowe, rozłożone ręczniki w pokoju, pielucha, maść witaminowa na pupkę, czapeczka. On wody nalewa i kąpie Zuzanię. i potem woła "mama już". Na co biegnę z ręcznikiem i przejmuję córi

M. bawi się chętnie, ale jak ma czas. Może to z pół godziny dziennie wyjdzie. Wszystkie obowiązki (oprócz kąpieli) spoczywają na mnie.
Mimoo to Zuzinka cały czas wodzi za nim oczami i sie do niego wyciąga będąc na moich rękach. Jakby chciała powiedzieć "tato, weź się wreszcie mną zajmij"

Martwię się, że Zuzanka za mało przybiera. Jest ciągle na piersi (w ciągu dnia 3-4 karmienia i 2-3 w nocy)+ obiadek + deserek. a mimo to od 6 tygodni przybrała 400 gram tylko. Wydaje mi się, że jak waga stanęła na 6,8 kg 2 tygodnie temu tak stoi.
Super że z Zuzią lepiej
A Krop nie kąpie małego, tylko mi pomaga, szykuje wodę, płyny, po kąpieli przejmuje Matiego w ręcznik od razu, jak ja go wycieram i ubieram to szykuje nasze łóżko, bo na nim karmię na noc, jak ja robię mleko to go trzyma, no i jeszcze w między czasie robi Pauli łóżko, wyciąga ją z kąpieli i mi szykuje herbatę. A dziś chyba będę musiała z tym sobie sama poradzić, ale z herbatą zaczekam na niego, bo nikt takiej pysznej mi nie robi
No i Krop dużo się bawi z Matim, wraca z pracy i przejmuje dzieciaka
Co do wagi to zapytaj się lekarza na wizycie. A właśnie, no ale jak, dziś się nie dostaliście? A gdzie się podziały numerki?
Stary 2013-02-22, 11:50   #3896
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć.

Monarika jak dzidzia?

trzymam kciuki za szczepienie

Cytat:
dla dzielnej córci też dziś się wybieram do reala

Cytat:
Wczoraj wieczorem, rabat wchodził chociaż panie nie wiedziały za bardzo co to za ankieta.Spodziewałam się że będzie więcej ludzi ale u mnie chyba mało kto wiedział o tej promocji
a ja głupia nie wypełniłam tej ankiety

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Moje dziecko popiło dziś rekord spania w ciągu dnia ciągiem godzina
Stary 2013-02-22, 11:53   #3897
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:

dlatego jadę samochodem

No ja też byłam samochodem ale pamiętaj o tym że rabat jest jednorazowy!

A co do wagi to wydaje mi się że wynika to z niskiej wagi urodzeniowej.Oliwia miała 1870g w tej chwili waży ok 6 kilo.Taka juz uroda naszych dziewuszek że to kruszynki takie
Stary 2013-02-22, 11:56   #3898
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

Super, że Zuzance już lepiej
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Maggie bardzo się cieszę że z Zuzanką lepiej
dziękuję
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dearlie - Taaaak, ja wiem, ale jak patrzę jak cierpi to mi się serce samo na kawałki rozpada
jejku.. ttak bardzo mi Was szkoda dziewczynki
Cytat:
Super że z Zuzią lepiej
A Krop nie kąpie małego, tylko mi pomaga, szykuje wodę, płyny, po kąpieli przejmuje Matiego w ręcznik od razu, jak ja go wycieram i ubieram to szykuje nasze łóżko, bo na nim karmię na noc, jak ja robię mleko to go trzyma, no i jeszcze w między czasie robi Pauli łóżko, wyciąga ją z kąpieli i mi szykuje herbatę. A dziś chyba będę musiała z tym sobie sama poradzić, ale z herbatą zaczekam na niego, bo nikt takiej pysznej mi nie robi
No i Krop dużo się bawi z Matim, wraca z pracy i przejmuje dzieciaka
Co do wagi to zapytaj się lekarza na wizycie. A właśnie, no ale jak, dziś się nie dostaliście? A gdzie się podziały numerki?
a to takie buty z kąpielą...
numerki rozeszły się jak świeże bułeczki. To jeden z lepszych/bardziej znanych pediatrów i jak jest sezon chorobowy (a własnie chyba znów jest fala uderzeniowa), to tak jest niestety.
niby na czwartek jesteśmy na szczepienie do niego zapisane. Chyba potraktuję to jak kontrolę a ze szczepieniem wstrzymam się ze 2 tygodnie jeszcze. I wypytam o wszystko.
może ta waga już tak spowolniła i to normalne?
na początku Zuzania przybierała aż po 50 gram dziennie. Później ok 1 kg na miesiac. Waga urodzeniowa dawno podwojona. na głodną nie wygląda. nie ulewa się jej. Może taka jej uroda i będzie drobinka, jak mama

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
No ja też byłam samochodem ale pamiętaj o tym że rabat jest jednorazowy!

A co do wagi to wydaje mi się że wynika to z niskiej wagi urodzeniowej.Oliwia miała 1870g w tej chwili waży ok 6 kilo.Taka juz uroda naszych dziewuszek że to kruszynki takie
wiem wiem, dlatego lista obowiązkowo, żebym o niczym nie zapomniała. na raty najwyżej będę do samochodu wynosić czemu w rosku nie ma dużych wózków jak w hipermarketach?
a z wagą to mam podobne podejrzenia. Ale czy słuszne?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 11:57   #3899
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
co do suplementacji Zośki to podaje teraz omega-med a jak skończy 6mscy przechodzimy na eye-q baby.
Sojka, udalo Ci sie kupic eye-q baby na amazonie?

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Hej

Pewnie mnie tu już nikt nie pamięta, ale jakoś tak postanowiłam się odezwać. Na pierwszą stronę już raczej nie wrócę, bo nie jestem po prostu w stanie być na bieżąco. Czasem tylko podczytuję, mam nadzieję,że nie macie mi tego za złe.

Mój synek lada dzień skończy 5 miesięcy, i jest bezproblemowym dzieckiem Przesypia całe noce. A teraz czekamy z utęsknieniem na wiosnę, bo uwielbiamy spacery a ostatnio pogoda nie sprzyja.
A pod koniec roku zaczynamy kolejne starania, bo drugiego bąbelka też chcemy na jesień.

Pozdrawiam Was serdecznie
Ja Cie pamietam. Zazdroszcze grzecznego synka, moj to lobuziak. Fajnie, ze zdecydowaliscie sie na rodzenstwo dla niego.

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość

A ja moja gwiazdę odstawilam do spania nareszcie bo niezłe dzis dawała czadu.
Napiszcie mi prosze ten specyfik do picia na zabki-to jest polski produkt?
Hatti, sproboj tego: http://www.nelsonsnaturalworld.com/e...hing-granules/

My uzywamy tez tego zelu na dziasla: http://www.nelsonsnaturalworld.com/e...hing-granules/

Oprocz camomilli zawiera tez belladonne i aconite.

Dearlie, pytalas o tran. Tak, uzywac mozna go od roczku skonczonego. Ja sie zastanawiam czy nie dac Robertowi jednak jak skonczy pol roku bo w skadzie nie ma nic chyba co mogloby zaszkodzic. Nie wiem sama.

Ja bym nie dawala tranu z watroby dorsza, w ogole z zadnej watroby bo jednak tam sie wszystkie toksyczne zwiazki kumuluja. No i lepiej wybierac tran z malych rybek - z anchovies, z sardynek, wtedy tez mamy gwarancje, ze nie ma metali ciezkich w tranie.
Ja swojej corce daje ten: http://www.amazon.co.uk/Eskimo-58547...1530566&sr=1-5

Jest wlasnie z sardynek, w ogole nie ma smaku czy zapachu ryby jak np. eye-q baby. ktory mnie osobiscie odrzuca. Ma smak gumy donald, pamietacie ten smak dziecinstwa?
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:03   #3900
marta1986222
Zakorzenienie

Też chcę iść dzisiaj do reala i rosmanna ale to zależy o której mężul wróci,mam nadzieję że w miarę wcześnie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości