Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-22, 11:24   #3271
mitabe
Rozeznanie

nasz wydaje taki dziwny odgłos ouy ouy na cyce jak chce a jak czuje że zaraz dostanie to aż sie dlawi od tego odglosu, który wydaje

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 11:28   #3272
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Pisałam Wam wczoraj o tym chłopcu - już jest lepiej, jest stabilny i z godziny na godzinę jego stan się poprawia, także wszystko dobrze się skończyło... Okazało się, że został zarażony bakteriami e.coli - dostały mu się do moczowodu, przez kał. Musiał je gdzieś załapać, ale nikt nie wie, gdzie. Na szczęście już wszystko okej i będzie zdrowy niedługo.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 11:31   #3273
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Maluchna, można, byle nie przesadzać z ilością, no i musisz obserwować, bo jajka są częstym alergenem. U mojej się akurat nic nie dzieje, więc wcinam co kilka dni.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Niby można ale białko jaja potrafi uczulić więc zjedz i poobserwuj kilka dni czy nic się nie dzieje. Jak nie będzie wysypki to jedz w niedużych ilościach.
Dziękuję:roza :

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
niestety Szaja metodą Voyty, mam nadzieję, że nie roztroi mi to maluszka i zrobi sie z niego placzus bo teraz wmiare spokojnym. mąż mnie uspokaja, że jak zadbany teraz to w przyszłość będzie lepiej. wszystko przez to jego ułożenie poprzeczne
Cytat:
ILLUSION tak przez ułożenie, bioderka nie chodzi o to, że Kubuś z asymetria główki się urodzil i ściąga na bok ciągle, na ten na ktorym leżał wykrzywiony w brzuszku. trzeba go naprostowac bo później będzie miał problemy np z pisaniem. chodzimy państwowo udało się wbić w kolejkę. chcieliśmy prywatnie ale, 3 miesiace co 2 dni to trochę sporo wyjdzie :/
Kurde, ale mi dałaś do myślenia teraz. Jadę 27 lutego do ortopedy na sprawdzenie stópek, bo też jest problem wynikający z ułożenia pośladkowego i musimy masować. Ale teraz tak sobie myślę, że moja też ciągle na prawym boku śpi i się w prawo przekręca tak jak była w brzuchu ułożona. Kto to stwierdza tę asymetrię, też ortopeda??? Jeśli tak to na wizycie muszę go o to zapytać.

Przyszła mamusia, więc zajmie się Olą, a ja idę sprzątać chałupę. Potem zjem pierogi ruskie, które uwieeeeeeeeeeeeeelbiam. Mama oczywiście robi.
Stary 2013-02-22, 11:31   #3274
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Pisałam Wam wczoraj o tym chłopcu - już jest lepiej, jest stabilny i z godziny na godzinę jego stan się poprawia, także wszystko dobrze się skończyło... Okazało się, że został zarażony bakteriami e.coli - dostały mu się do moczowodu, przez kał. Musiał je gdzieś załapać, ale nikt nie wie, gdzie. Na szczęście już wszystko okej i będzie zdrowy niedługo.
To najważniejsze,że wraca do zdrowia
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 11:34   #3275
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Fewcia, można, nawet trzeba - ściągają ci opatrunek i myjesz białym jeleniem delikatnie.

Black, bardzo prosto bakterie się dostały, kupa w pieluszce i gotowe. Dlatego dziewczynkom pupę wyciera się ZAWSZE od warg sromowych do pupy, nigdy odwrotnie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 11:42   #3276
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dennis Storm i Valerio Zena, holenderscy prezenterzy programu telewizyjnego „Proefkonijnen” zostali podłączeni do elektrod symulujących skurcze porodowe.

http://www.youtube.com/watch?v=ZlsPXpR2ORU

źródło: MotherPower

Odważni
Stary 2013-02-22, 11:47   #3277
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Kurde, ale mi dałaś do myślenia teraz. Jadę 27 lutego do ortopedy na sprawdzenie stópek, bo też jest problem wynikający z ułożenia pośladkowego i musimy masować. Ale teraz tak sobie myślę, że moja też ciągle na prawym boku śpi i się w prawo przekręca tak jak była w brzuchu ułożona. Kto to stwierdza tę asymetrię, też ortopeda??? Jeśli tak to na wizycie muszę go o to zapytać.

Przyszła mamusia, więc zajmie się Olą, a ja idę sprzątać chałupę. Potem zjem pierogi ruskie, które uwieeeeeeeeeeeeeelbiam. Mama oczywiście robi.
Moja tez była w brzuszku na prawą stronę ułożona. Przy wypisie pielęgniarka z noworodków mi powiedziała, bym przekręcała jej główkę na drugą stronę, bo jak nie to się przykurcz zrobi. No i teraz śpi już na obu bokach.
A pediatra i ortopeda nic nie mówili, więc mam nadzieję, że to już jest ok.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dennis Storm i Valerio Zena, holenderscy prezenterzy programu telewizyjnego „Proefkonijnen” zostali podłączeni do elektrod symulujących skurcze porodowe.

http://www.youtube.com/watch?v=ZlsPXpR2ORU

źródło: MotherPower

Odważni
widziałam to już ,DOBREEEE

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39388521].

Black, bardzo prosto bakterie się dostały, kupa w pieluszce i gotowe. Dlatego dziewczynkom pupę wyciera się ZAWSZE od warg sromowych do pupy, nigdy odwrotnie.[/QUOTE]

Szaja a od kiedy można myć między wargami sromowymi??? zapomniałam położnej zapytać, bona początku mówiła, że warg się nie rusza, tylko przy kąpieli i zmianie pieluszki przecierać z wierzchu, ale nie rozchylać warg. To jak długo mam tak robić ??

Zuzia w 6 tygodniu życia waży już 4520g jest co dźwigać
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 11:49   #3278
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
LUBCIA gratulacje.Wojtus witaj na swiecie,ale duzy chlopczyk z Ciebie.Duzo zdrowka. DZIEWCZYNY KP mozna jesc jajka?
ja jem

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

i już płącze :/ cholender nic tylk ona rękach chce być po tym szpitalu :/

czekam na lekarke z przychodni - ma wpaść na kontrol - OBY bylo ok bo nie zniosłabym kolejnego pobytu w szpitau
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:01   #3279
LadyWhisper
Zakorzenienie

Heja

Lubcia, gratulacje, duze chlopisko

Mala, tak, dokladnie to samo moj robi, ejo ejo ejo

Fewciu, kochana, bedzie dobrze przynajmniej wiesz juz, co i jak

Black, zastanawialam sie, kiedy wyczaisz ten wateczek

Dziolszki, wczoraj bylo podejscie do pierwszego razu, i d.upa bolalo jak szlag, mam wrazenie, ze jestem tam mega ciasna i nie bylo nawet opcji, zeby wszedl do konca, mialam wrazenie, ze mnie rozerwie..... az sie poryczalam z tego wszystkiego.....

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

szajka, przepis w ulubionych

Raaaany, dzisiaj tyle do zrobienia, jutro to pepkowe, jak ja sie wyrobie???!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:04   #3280
hope01
Zakorzenienie

Fewcia, nie bój się cc, ja jak leżałam na porodówce od południa do wieczora bez postępów to się modliłam żeby mnie pokroili =, już chciałam mieć Młodego, tym bardziej, że małowodzie już miał, potem bez wód, zamartwica groziła a ja miałam gestozę i ciśnienie 150/110
To długo nie trwa, dostajesz znieczulenie (ja miałam w kręgosłup - nie boli!) i czujesz tylko szarpanie jak Ci maluszka wyciągają Tak jak już dziewczyny pisały ważne jest, żeby szybko się pionizować (drugi dzień) i zacząć chodzić, owszem troszkę jest na początku ciężko i pobolewa ale ujdzie po ściągnięciu opatrunku, Biały Jeleń pod prysznic i delikatnie przemywasz ranę.
Nie denerwuj się

Witamy Wojtusia !!!

Zauważyłam na forum trolla - reklamodawcę, czy oczopląsów dostałam??

Nienawidzę TŻ...

Kocham Was

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:05   #3281
LadyWhisper
Zakorzenienie

Co do stanikow, mam 4, i kurcze nie nadazam z praniem, albo maly obrzyga, albo ja w nocy zaleje mimo wkladek, musze dokupic. Te z hm sa super ale na dzien, w nocy mi cycki z nich wylatuja

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:07   #3282
hope01
Zakorzenienie

Bebilon po otwarciu 4 tygodnie
Hipp 3 tygodnie
Tym samym powtarzam że ważne przez 2 tygodnie jeszcze mam jedno i drugie i szkoda mi tego wyrzucić, więc mogę Wam wysłać dziewczyny

Stary 2013-02-22, 12:07   #3283
BlackSanctum
Zakorzenienie

Haha, ja wiem, że ja jestem wredna, no ale jak widzę taki tytuł, to po prostu nie mogę.
Stary 2013-02-22, 12:08   #3284
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jeszcze mam pytanie do mam mm:
zalewacie butelki wrzatkiem przy kazdym uzyciu? Czy moze gotujecie?
JA myję i zalewam wrzątkiem

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Co do stanikow, mam 4, i kurcze nie nadazam z praniem, albo maly obrzyga, albo ja w nocy zaleje mimo wkladek, musze dokupic. Te z hm sa super ale na dzien, w nocy mi cycki z nich wylatuja
właśnie mi coś śmierdzi i śmierdzi... Idę przebrać

Stary 2013-02-22, 12:09   #3285
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hope, co się dzieje? Coś nie tak między Wami?
Stary 2013-02-22, 12:09   #3286
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Fewcia, nie bój się cc, ja jak leżałam na porodówce od południa do wieczora bez postępów to się modliłam żeby mnie pokroili =, już chciałam mieć Młodego, tym bardziej, że małowodzie już miał, potem bez wód, zamartwica groziła a ja miałam gestozę i ciśnienie 150/110
To długo nie trwa, dostajesz znieczulenie (ja miałam w kręgosłup - nie boli!) i czujesz tylko szarpanie jak Ci maluszka wyciągają Tak jak już dziewczyny pisały ważne jest, żeby szybko się pionizować (drugi dzień) i zacząć chodzić, owszem troszkę jest na początku ciężko i pobolewa ale ujdzie po ściągnięciu opatrunku, Biały Jeleń pod prysznic i delikatnie przemywasz ranę.
Nie denerwuj się

Zauważyłam na forum trolla - reklamodawcę, czy oczopląsów dostałam??

Nienawidzę TŻ...

Kocham Was
Dziękuję Kochana! Najważniejsze jest, żeby mieć już Blankę przy sobie. Przetrwam wszystko. Dla Niej!

Też mi się właśnie wydawało, że to jakiś troll, ale nie chciałam się wychylać, bo ja niedoświadczona na forum jestem

Czemu nienawidzisz TŻ? To na pewno chwilowe
Stary 2013-02-22, 12:16   #3287
Delicjanka
Zakorzenienie

Lady, u mnie tez nici z bzykanka ;( qrwa znowu ze mnie leci!! jejuuuuuuuu dlugo jeszcze?!?! .................;/;/

moja małą wczoraj bolal brzuch bidule, dwie zielone qpy walnela, a ja nic takiego nie zjadlam;/ esz....nienawidzę jak ona płakusia.

w ogóle jakoś mi źle. Nie to że nie daje rady z dzidzią itd. Po prostu... jakoś mi tak hmm...... chyba dlatego ze moj E. ciągle w delegacji. Troche mam tego dość, czasem bardzo, czasem mniej ale dziś mam troche dość ;]

ech..

Hope, czem nienawidzisz, nawidzisz nawidzisz;*

zapisałam Amelcie na szczepienie na przyszły piątek, bedzie szczepiona bezpłatnymi, tak postanowiłam ;]

a co do tych krostek na buzi co miala, dostalam masc robioną i uzywam drugi dzien, wczoraj juz krostek nie było, twarz gładziutka, jeszcze troszke sucha ale ogólnie sueper.

zdjęcie mojego bąbelka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06438.jpg (72,0 KB, 55 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-02-22 o 12:18
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:18   #3288
Ewik86
Zakorzenienie

Podczytuję Was regularnie, ale z pisaniem już gorzej.

Wczoraj pojechaliśmy zważyć małą, bo już nie mogłam wytrzymać. W dniu wypisu ze szpitala ważyła 2760 g, a wczoraj 3880 g W miesiąc przytyła 1120 g. To chyba dobrze co? Bo już się martwiłam, że przez te jej 5 minutowe jedzenie mało przybiera.

Cytat:
Mamy kolejnego dzieciaczka - Lubcia: "Wojtuś już jest na świecie od 6 rano. Waży 4440 i ma 58cm. Pozdrawiamy!"

Ps. Rzucił mi się w oczy kolejny "za☠☠☠isty" tytuł wątku ciążowego - chodzi mi o ten z taczkami.
Gratulacje!

Tytuł też mi się rzucił w oczy

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
O! Lubcia gratuluje Moje dziecko jest boooskie jak ssie smoczek(tak nerwowo)to wydaje z siebie dźwięk -ejo,ejo,ejo Wasze też tak mają?
Moja też tak ma jak nerwowo szuka cyca i bierze pierwsze łyki

Cytat:
aaa... Byłam dziewczynki u lekarza. Położenie miednicowe. Niunia nie zamierza się przekręcić. Dostałam skierowanie na niedzielę do szpitala w poniedziałek cc... Chyba się boję.;/
Nie bój się, cc jest do przeżycia

Cytat:
Dziękuję Tak bym już chciała mieć Małą przy sobie... choć wiem ile jeszcze bólu będzie mnie czekać po cc.

Dziewczyny a ranę po cc można moczyć?
Można Po zdjęciu opatrunku trzeba ją normalnie myć.

My też wczoraj po pierwszym razie. Średnio udanym. Mimo że miałam cc, to bożenka była ciasna jak cholera i mąż nie mógł wejść

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:20   #3289
mitabe
Rozeznanie

my dostelismy w klinice skierowanie na rehabilitację przy wypisie. powiedzieli nam że to po skończeniu 3 miesiąca trzeba sie tym zająć, ale znajoma która siedzi w temacie poradziła żeby juz teraz go ktoś obejrzał więc zamowilismy prywatną wizytę rehabilitantki do domu. ona poradzila, żeby teraz udać się do lekarza rehabilitacji żeby obejrzał czy już coś i czy wogóle trzeba robić. poprosiliśmy więc naszego pediatrę o skierowanie ( okazuje sie że to zupełnie inne niż na rehabilitację trzeba, bo to do lekarza na wizyte). takim sposobem wczoraj obejrzał nas lekarz rehabilitacji( nie neurolog, pomylilam sie wczesniej, do niego jeszcze mamy sie zgłosić) i stwierdziła, że potrzeby i czym wczesniej tym lepiej. oczywiście kolejka straszna i pewnie dopiero za misiac moglibyśmy chodzić, no ale wypadło miejsce i wczoraj po południu dostaliśmy tel, że zaczynamy od poniedziałku.
że stopami tez jest lekki problem, ja w domu tez masowalam tak jak mi pokazali, bardziej chodzi jednak o szyję i ułożenie główki

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:21   #3290
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Dziolszki, wczoraj bylo podejscie do pierwszego razu, i d.upa bolalo jak szlag, mam wrazenie, ze jestem tam mega ciasna i nie bylo nawet opcji, zeby wszedl do konca, mialam wrazenie, ze mnie rozerwie..... az sie poryczalam z tego wszystkiego.....

Witaj w klubie u mnie tylko obyło sie bez placzu

Krostki u mojej niunki to trądzik niemowlęcy i potówki !!!
A już się bałam skazy....
Stary 2013-02-22, 12:24   #3291
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
my dostelismy w klinice skierowanie na rehabilitację przy wypisie. powiedzieli nam że to po skończeniu 3 miesiąca trzeba sie tym zająć, ale znajoma która siedzi w temacie poradziła żeby juz teraz go ktoś obejrzał więc zamowilismy prywatną wizytę rehabilitantki do domu. ona poradzila, żeby teraz udać się do lekarza rehabilitacji żeby obejrzał czy już coś i czy wogóle trzeba robić. poprosiliśmy więc naszego pediatrę o skierowanie ( okazuje sie że to zupełnie inne niż na rehabilitację trzeba, bo to do lekarza na wizyte). takim sposobem wczoraj obejrzał nas lekarz rehabilitacji( nie neurolog, pomylilam sie wczesniej, do niego jeszcze mamy sie zgłosić) i stwierdziła, że potrzeby i czym wczesniej tym lepiej. oczywiście kolejka straszna i pewnie dopiero za misiac moglibyśmy chodzić, no ale wypadło miejsce i wczoraj po południu dostaliśmy tel, że zaczynamy od poniedziałku.
że stopami tez jest lekki problem, ja w domu tez masowalam tak jak mi pokazali, bardziej chodzi jednak o szyję i ułożenie główki
kochana, trzymam kciuki za to zeby wszystko bylo dobrze, chociaz i tak bedzie

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-22, 12:27   #3292
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Lady, u mnie tez nici z bzykanka ;( qrwa znowu ze mnie leci!! jejuuuuuuuu dlugo jeszcze?!?! .................;/;/

moja małą wczoraj bolal brzuch bidule, dwie zielone qpy walnela, a ja nic takiego nie zjadlam;/ esz....nienawidzę jak ona płakusia.

w ogóle jakoś mi źle. Nie to że nie daje rady z dzidzią itd. Po prostu... jakoś mi tak hmm...... chyba dlatego ze moj E. ciągle w delegacji. Troche mam tego dość, czasem bardzo, czasem mniej ale dziś mam troche dość ;]

ech..

Hope, czem nienawidzisz, nawidzisz nawidzisz;*

zapisałam Amelcie na szczepienie na przyszły piątek, bedzie szczepiona bezpłatnymi, tak postanowiłam ;]

a co do tych krostek na buzi co miala, dostalam masc robioną i uzywam drugi dzien, wczoraj juz krostek nie było, twarz gładziutka, jeszcze troszke sucha ale ogólnie sueper.

zdjęcie mojego bąbelka
A zielona kupa co oznacza? Moja robi żółtą, ale czasem pierdki z kupką są zielonkawe.

Śliczna

Odkryłam, że Dominisia lubi Seweryna Krajewskiego Uspokaja się przy jego piosenkach, niedawno nawet zasnęła słuchając jego kawałka

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie u mnie tylko obyło sie bez placzu

Krostki u mojej niunki to trądzik niemowlęcy i potówki !!!
A już się bałam skazy....
Byłaś u lekarza?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:30   #3293
KaskaKati
Przyczajenie

przepraszam, za dużo razy się dodało, jeszcze nie ogarniam tego forum... . Wybaczcie!
KaskaKati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:36   #3294
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A zielona kupa co oznacza? Moja robi żółtą, ale czasem pierdki z kupką są zielonkawe.

Śliczna

Odkryłam, że Dominisia lubi Seweryna Krajewskiego Uspokaja się przy jego piosenkach, niedawno nawet zasnęła słuchając jego kawałka

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------

Byłaś u lekarza?
Asia27 mi wyslala linka do muzyki, moja mala ją uwielbia, wlaczam jej zawsze przed snem -> http://www.youtube.com/watch?v=1nZ2QvtnurQ

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-22, 12:37   #3295
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Byłaś u lekarza?

nie,położna u mnie była
juz ostatnia wizyta jej u mnie byla
Stary 2013-02-22, 12:47   #3296
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

To nie jest asymetria tylko przyzwyczajenie do danej pozycji. Mi to pediatra powiedział, żeby małej urozmaicić stronę przeciwną niż trzyma. Zabawki wieszać tylko po tej stronie, dużo na brzuchu, i mięśnie się wyrównają. Mojej już praktycznie się wyrównały i różnie się układa raz na prawą raz na lewą.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 13:00   #3297
Debrah
Zakorzenienie

Szaja: kupiłam właśnie ta książkę : rozwój od 0-10. Ja za poradnikami nie przepadam, ale ufam Tobie, że to bełkot nie jest?) Dużo tam będzie " na teraz"? Bo książka widzę zakres szeroi obejmuje.

I razem z tą ksiązką kliknęłam album dla Dziewczynki co pokazywałam.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Aha: my też wczoraj zaliczyliśmy 1 raz po przerwie..stresik był

Hope : kochana, co się stało?
Deli: cudna
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 13:03   #3298
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Moja Mała dziś śpi prawie cały czas...normalnie nie mam co robić
wczoraj posprzątałam, obiad jest.... tylko prasowanie czeka, ale tego nie cierpię.....normalnie nuuuda

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-02-22 o 13:08
Stary 2013-02-22, 13:18   #3299
hope01
Zakorzenienie

Po prostu to jest kawał chu*a reszte dziada. Przyjeżdża 16, 17 z pracy, zje, idzie się umyć, wykąpiemy Młodego, czasem na zakupy skoczymy i on za chwilę zmęczony, spać, Młody zacznie dowodzić, to jakza dnia jest synuś itp to wieczorem nerwy, kur*y się sypią bo on się nie wyśpi, w nerwach go usypia, dziecko to czuje, wczoraj to już mnie tak zagrzał!! Mały był niespokojny, zasypiał budził się itp, ja niechcący jak mu robiłam herbatkę potrąciłam patelnię, którą hrabia zostawił i się Daduś przebudził, to już na mnie z ryjem, mówię daj mi go to się szarpie i chciał wrzasnąć spierd*laj, zrób mu butelkę, jeszcze nie zrobiłaś (studziłam wodę) że za☠☠☠iście itp. Tylko jak ja dziecko wezmę to jakoś dało się go uspać i to w sumie bez bujania. Położyłam obok siebie, wziełam za rączkę i zasneliśmy. I tak jest niemal co noc, nerwy i ja obrywam, jeszcze sie tłumaczy że nie pamięta. Tylko jak przedłużałam umowę w playu i miałam dostać telefon LG L5 czy coś i ja go nie chciałam bo nie lubię dotykowych, już mój mi wystarczy, on że go sobie weźmie, to od niedzieli do środy ANIOŁ! Jak coś chce to masakra jaka zmiana. A jak rano chciał przepraszać? Dobierać się do mnie. Pff takiego wała

Stary 2013-02-22, 13:35   #3300
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Po prostu to jest kawał chu*a reszte dziada. Przyjeżdża 16, 17 z pracy, zje, idzie się umyć, wykąpiemy Młodego, czasem na zakupy skoczymy i on za chwilę zmęczony, spać, Młody zacznie dowodzić, to jakza dnia jest synuś itp to wieczorem nerwy, kur*y się sypią bo on się nie wyśpi, w nerwach go usypia, dziecko to czuje, wczoraj to już mnie tak zagrzał!! Mały był niespokojny, zasypiał budził się itp, ja niechcący jak mu robiłam herbatkę potrąciłam patelnię, którą hrabia zostawił i się Daduś przebudził, to już na mnie z ryjem, mówię daj mi go to się szarpie i chciał wrzasnąć spierd*laj, zrób mu butelkę, jeszcze nie zrobiłaś (studziłam wodę) że za☠☠☠iście itp. Tylko jak ja dziecko wezmę to jakoś dało się go uspać i to w sumie bez bujania. Położyłam obok siebie, wziełam za rączkę i zasneliśmy. I tak jest niemal co noc, nerwy i ja obrywam, jeszcze sie tłumaczy że nie pamięta. Tylko jak przedłużałam umowę w playu i miałam dostać telefon LG L5 czy coś i ja go nie chciałam bo nie lubię dotykowych, już mój mi wystarczy, on że go sobie weźmie, to od niedzieli do środy ANIOŁ! Jak coś chce to masakra jaka zmiana. A jak rano chciał przepraszać? Dobierać się do mnie. Pff takiego wała
Dziecko wyczuwa zły nastrój rodziców,dlatego biedne nie chciało spać. Hope wychowaj troszkę TŻta Ty też jesteś w pracy i to 24h/dobę!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości