Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 22:37   #3781
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Wyrwałam się dzisiaj na miasto na ploty z koleżankami Nie było mnie raptem 2 godziny. Wracam a TŻ spaceruje z małym w kuchni przy włączonym okapie. Biedaczek płakał od pół godziny bo chciał cycka Butelki z moim mlekiem nie chciał. I mi się smutno zrobiło i mam wyrzuty sumienia chociaż nie powiem, na plotach było super
Kochana nie miej wyrzutów sumienia Trzeba po prostu opracować strategię, żeby synuś był zadowolony i Ty również. Może po prostu częściej dawajcie mu butlę z Twoim pokarmem np. raz dziennie, żeby był przyzywyczajony do innej opcji niż cycuś.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 23:01   #3782
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Właśnie tak robimy od kilku dni ale z różnym skutkiem. czasami wypije a czasami chce po prostu cycka i nie ma zmiłuj się. Jak wróciłam dałam mu cycka, uspokoił się, zrobiliśmy mu toaletę, dałam butlę, wypił i zasnął przy odbiciu.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Ale będę twarda i postaram się mu dawać częściej butle to może w kóńcu załapie ;-)
Stary 2013-02-21, 23:44   #3783
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Kochana były dwa ciążowe zloty, gdzie byłaś jak Cię nie było.

Ja mojej dzisiaj przywiązałam książeczkę do góry nogami ( bo jej przesuwam te obrazki żeby urozmaicić jej tę szarą codzienność) i jak się skapnęłam to chciałam odwrócić, ale potem stwierdziłam, że jej przecież i tak wszystko jedno czy zebrę widzi normalnie czy do góry nogami, także dzisiaj ma wersję artystyczną
A książeczka u mnie pełni też funkcję ochraniacza, bo zanim ją kupiliśmy to budziła się z nogami za szczebelkami
nono Ty to masz podejście, ciekawe czy Twoja córa podziela pogląd matki i też jest jej obojętne że do góry nogami

na ciążowych nie byłam bo byłam na etapie szpiegowania Was. W ogóle mimo że się ujawniłam późno i w sumie początkowo tylko dlatego, że nie mogłam zdjęć oglądać, to czytałam wątek od pierwszego posta pierwszej części nie chwaląc się, o!

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
co Ty! to chodziło o zostawianie płaczącego dziecka, jak zasypia sama i leży spokojnie to ja nie widzę problemu no i tradycyjnie zazdroszczę bo mój tylko przy cycku lub na rączkach baaaaaaaaardzo rzadko sam z siebie zaśnie

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

to jak trzeba kłaść i nosić? podziel się tą drogocenną wiedzą
podzieliłabym się, ale na sucho to raczej trudno. w ogóle mówił, żeby nosić jak najmniej (haha), a jak już, to pokazywał tak przodem do świata, trochę po skosie, główka w zgięciu łokcia ale przytrzymana, druga pod pupę. Skomplikowane to było jak dla mnie i niewygodne, bo już coraz większy, więc dalej noszę w pionie brzuch do brzucha. Zresztą lekarka tak pozwalała na początku, byleby nóżki miał swobodne i kręgosłup się nie wyginał. Z leżącego też podnosiłam go źle, bo pod paszkami ostatnio (a wcześniej jak noworodka). Niby tragedii nie ma że pod paszkami, bo już dobrze trzyma głowę, ale lepiej podłożyć rękę pod boczek, drugą pod główkę, obrót na bok i tak wziąć go do pozycji "przodem do świata". Ciężko tak na sucho, ale filmów kręcić nie będę, bo nie jestem profesjonalistą a byłoby niewskazane prezentować z błędami. przy leżeniu na brzuszku kazał też delikatnie masować ramiona, żeby szyja wyszła. No i przygotowywaliśmy grunt pod obracanie się. W zasadzie to tak trochę z przypadku tam wylądowałam, ale nie żałuję, no może tego że nie zrobiłam tego wcześniej. To moje jedyne dziecko i jak dostałam go w szpitalu, to zupełnie nie wiedziałam jak się nim zająć. Byłam przerażona, dopiero po kilku dniach zrozumiałam, że dzidziuś ma takie same potrzeby jak ja: najeść się, wyspać i czasem walnąć kupę, a że sam sobie nie da rady, to trzeba mu w tym pomóc. I wychodząc z tego założenia żeśmy się dogadali.

No rozpisałam się, ale Ty przecież doświadczoną matką jesteś, więc na pewno świetnie sobie dajesz radę

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
o matko.. po takim czasie to u mnie były ryk, że głodna

aj nid translejt. Bo nie wiem o co kaman

brawo Kobiety na traktory, tżeci do dzieci

czyli zostaje nam tylko czekać :czekam:

no proszze.... ja se na razie załatwiłam hula hop. Że niby będę kręcić

no to pić, dziewuszki, pić trzeba

spryciarz

brawa dla tzta Mój z kolei daje mi takie prezenty, że ja nie wiem co to, ale mają mi się przydac

a nie wiem czy źle.. normalnie tak. Na brzuszku
i to sie idzie do zwykłego rehabilitanta? Czy jakiegoś specjalnego?

to samo u nas
no właśnie podziel się

aś ty gupia.. i po co tak? Ciesz się że masz ułożone i zdrowe dzieci i sobie nie wkręcaj głupot.
Ja mam poczucie winy, że mi się mama domem zajmuje, a i tak narzekam na brak czasu. O!

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

a swoją drogą, dotarło dziś do mnie jak się fajnie sika po porodzie... Silnym, konkretnym, jednostajnym strumieniem

tym optymistycznym akcentem oznajmiam iż idę spać. Ulencja jakieś dziwne rzeczy w łóżeczku robi, czyli będzie zaraz pobudka i CycDrive
Siemano (jak się to mawiało drzewiej) i do jutra
A jutro jedziemy w gości i kończymy 2 miesiące
za 2 miesiące

Jak szłam na szczepienie, to obok wejścia był napis "Rehabilitacja dzieci i dorosłych", to zadzwoniłam, pani się wypytała o co chodzi i się umówiłam. Znów się rozpiszę, ale co tam, i tak nie ma po nocy co czytać. To było tak: byliśmy u neurologa na kontroli, pani stwierdziła wzmożone napięcie mięśniowe i dała skierowanie do poradni rehabilitacyjnej (termin oczekiwania 2-3 miesiące). To poszłam prywatnie, gdzie inna pani neurolog nic takiego nie stwierdziła, ale ziarnko niepewności zostało zasiane. To jak poszłam na to szczepienie, to znów się pytam tego rodzinnego czy coś widzi i czy mam uderzać prywatnie na tą rehabilitację bo jeśli coś nie tak, to 2 miesiące czekania mogą zawalić sprawę. No i on powiedział, że wszystko jest ok, ale w ogóle to warto się przejść bo właśnie pokażą jak się obchodzić z maluchem. No i dodatkowo rozwiali moje wątpliwości co do tego napięcia.

Kurczę właśnie zdałam sobie sprawę że rzeczywiście to sikanie jest jakieś... inne

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Ale dziś jestem płodna.. wizażowo. Nieważne, że monolog uprawiam, bo już wszystkie śpicie.. No nic tam śpijcie, póki macie okazję, to się może lada chwila skończyć
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 08:14   #3784
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

Dzisiaj tak na szybko i z doskoku, bo tak jak pisałam wczoraj - gości mam i muszę sprzątać :/ Jutro mnie pewnie w ogóle nie będzie. Już się nie mogę doczekać wizyty mojej "ukochanej" bratowej Trzymajcie kciuki, żebym jakoś wytrzymała
Stary 2013-02-22, 08:20   #3785
villemi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
A ja kotleta. Ale nie wzruszyło mnie wcale Chyba lubię czytać o Waszych kupach, w sensie Waszych dzieci oczywiście
no mi te problemy kupkowe spedzaly sen z powiek, wiec jak sie poprawilo to tak sie podjaralam, ze musialam sie z wami tym podzielic
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 08:48   #3786
emylka86
Zakorzenienie

czesc z rana : )

my się dziś w miarę wyspali, a teraz ja szamiem śniadanko, a synuś piąstki ; p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:13   #3787
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
I mi się smutno zrobiło i mam wyrzuty sumienia chociaż nie powiem, na plotach było super
nie miej wyrzutów sumienia. Moim zdaniem musimy przejawiać jakieś szczątki egoizmu, żeby zachować zdrowie psychiczne i dobre samopoczucie. A szczęliwa mama, to szczęśliwy dzidziuś

Cytat:
za 2 miesiące
dzięki

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!

Dzisiaj tak na szybko i z doskoku, bo tak jak pisałam wczoraj - gości mam i muszę sprzątać :/ Jutro mnie pewnie w ogóle nie będzie. Już się nie mogę doczekać wizyty mojej "ukochanej" bratowej Trzymajcie kciuki, żebym jakoś wytrzymała

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
czesc z rana : )

my się dziś w miarę wyspali, a teraz ja szamiem śniadanko, a synuś piąstki ; p

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:17   #3788
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
"Ja mam z dajszmanem problem, że mi nóżka waniajet "-

Ja chyba kumejszyn - ma problem w sklepie Deichman, bo jej nóżka brzydko pachnie
tylko w dajszmanie

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
podzieliłabym się, ale na sucho to raczej trudno. w ogóle mówił, żeby nosić jak najmniej (haha), a jak już, to pokazywał tak przodem do świata, trochę po skosie, główka w zgięciu łokcia ale przytrzymana, druga pod pupę. Skomplikowane to było jak dla mnie i niewygodne, bo już coraz większy, więc dalej noszę w pionie brzuch do brzucha. Zresztą lekarka tak pozwalała na początku, byleby nóżki miał swobodne i kręgosłup się nie wyginał. Z leżącego też podnosiłam go źle, bo pod paszkami ostatnio (a wcześniej jak noworodka). Niby tragedii nie ma że pod paszkami, bo już dobrze trzyma głowę, ale lepiej podłożyć rękę pod boczek, drugą pod główkę, obrót na bok i tak wziąć go do pozycji "przodem do świata". Ciężko tak na sucho, ale filmów kręcić nie będę, bo nie jestem profesjonalistą a byłoby niewskazane prezentować z błędami. przy leżeniu na brzuszku kazał też delikatnie masować ramiona, żeby szyja wyszła. No i przygotowywaliśmy grunt pod obracanie się. W zasadzie to tak trochę z przypadku tam wylądowałam, ale nie żałuję, no może tego że nie zrobiłam tego wcześniej. To moje jedyne dziecko i jak dostałam go w szpitalu, to zupełnie nie wiedziałam jak się nim zająć. Byłam przerażona, dopiero po kilku dniach zrozumiałam, że dzidziuś ma takie same potrzeby jak ja: najeść się, wyspać i czasem walnąć kupę, a że sam sobie nie da rady, to trzeba mu w tym pomóc. I wychodząc z tego założenia żeśmy się dogadali.

No rozpisałam się, ale Ty przecież doświadczoną matką jesteś, więc na pewno świetnie sobie dajesz radę
dziękować

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Hej!

pozdrów bratową

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
no mi te problemy kupkowe spedzaly sen z powiek, wiec jak sie poprawilo to tak sie podjaralam, ze musialam sie z wami tym podzielic
a dziel się Kochana ile dusza zapragnie, uwielbiamy kupkowe opowieści
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 09:24   #3789
dzika_kaka
Zakorzenienie

Witam się o poranku znad bojów z kupą. Otóż co następuje - nie polecamy pieluch Babydream fun&fit. Fun to może jest jak się dziecko obsra po pachy... ja dzisiaj kupę wycierałam nawet spomiędzy palców u nóg że nie wspomnę o 4 kompletach ubranek, które zostały przesikane od wczoraj... Chyba pozostanę wierna pampersom!

Cytat:
Jakby nie było ta sama strona Wisły
wynoszę się na razie na ok 4 miesiące, potem w zależności od sytuacji albo zostanę tam albo pozostanę w dolnośląskiem, ale w innej lokalizacji. Robię to po pierwsze ze względu na warunki lokalowe, a poza tym jest to dla mnie szansa, żeby nie wracać do pracy od razu po macierzyńskim. zresztą pochlastałabym się chyba gdybym musiała wrócić tam gdzie pracowałam. Ale ponieważ jestem mocno związana z Warszawą, to planuję tu być raz na ok 2 miesiące, więc jeśli zlot się odbędzie w tej części kraju to nie zamierzam go opuścić.
No zloty to już były ale widziałam, że się coś tam niemrawo tłumaczyłaś z nieobecności zapraszamy na wiosnę!

Cytat:
Dostałam od tz szczotkę jonizującą. Powiedział, że nie wie co to, ale pewnie mi się przyda Ale naprawdę fajna rzecz, włosy są robią się takie miękkie i gładkie

Cytat:
widze, ze taka lysolinka jak moj Czarus
No powiem Ci, że jak widziałam podczas porodu jak mi taki łysol wychodzi (odbijała mi się cała akcja w suficie ) to stwierdziłam, że to nie moje dziecko i nie rodzę

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
A ja zauważyłam, że to działa też w drugą stronę, tzn. jak miałam dużo pokarmu to mnie ciągle suszyło więc dużo piłam i prawie nie chodziłam siku a teraz nie chce mi się aż tak pić a jak się zmuszam żeby pić więcej to ciągle latam do wc
A człowiek myślał, że już nie będzie tak sikał jak w ciąży, co nie?

Cytat:
o matko.. po takim czasie to u mnie były ryk, że głodna
U nas też by tak było ale chyba był skok i już jesteśmy zreformowanym dzieckiem i się nie drzemy jak zarzynany świniak

Cytat:
czyli będzie zaraz pobudka i CycDrive

Cytat:
Wyrwałam się dzisiaj na miasto na ploty z koleżankami Nie było mnie raptem 2 godziny. Wracam a TŻ spaceruje z małym w kuchni przy włączonym okapie. Biedaczek płakał od pół godziny bo chciał cycka Butelki z moim mlekiem nie chciał. I mi się smutno zrobiło i mam wyrzuty sumienia chociaż nie powiem, na plotach było super
Cytat:

Ale będę twarda i postaram się mu dawać częściej butle to może w kóńcu załapie ;-)
Nie łam się, dojdziecie do perfekcji. A Ty musisz mieć czas dla siebie żeby nie sfiksować!

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:13   #3790
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Witam się o poranku znad bojów z kupą. Otóż co następuje - nie polecamy pieluch Babydream fun&fit. Fun to może jest jak się dziecko obsra po pachy... ja dzisiaj kupę wycierałam nawet spomiędzy palców u nóg że nie wspomnę o 4 kompletach ubranek, które zostały przesikane od wczoraj... Chyba pozostanę wierna pampersom!
O cholercia, dobrze wiedzieć z tymi pieluchami. ja od wczoraj testuję huggiesy ;-)

Cytat:
nie miej wyrzutów sumienia. Moim zdaniem musimy przejawiać jakieś szczątki egoizmu, żeby zachować zdrowie psychiczne i dobre samopoczucie. A szczęliwa mama, to szczęśliwy dzidziuś
Cytat:

Nie łam się, dojdziecie do perfekcji. A Ty musisz mieć czas dla siebie żeby nie sfiksować!
Dokładnie, próbujemy dalej bo za tydzień znowu się umówiłam. Dziś już próbowałam karmić butelką i zjadł ale całe 30 ml ;-)

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

W ogóle to Witam się My już po godzinnym spacerku. U nas lekki mróz -3 i lekki wiaterek
Stary 2013-02-22, 10:14   #3791
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:

....

U nas też by tak było ale chyba był skok i już jesteśmy zreformowanym dzieckiem i się nie drzemy jak zarzynany świniak
Dzika wyjdź za mnie. Ja sie rozwiode, ty swojego porzucisz... Co ty na to?

Idziemy na spacer
do zobaczyska potem!

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 10:28   #3792
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle to Witam się My już po godzinnym spacerku. U nas lekki mróz -3 i lekki wiaterek
Ja spacerowo protestuję póki śniegi nie puszczą bo mnie wkurzają te zaspy i wertepy. Niby mam wózek niemal terenowy a i tak d* zbita i się kolebie, że hej. A do tego buty mi przemiękają Póki co uprawiamy balkoning, co ma te plusy, że dziecko udaje mi się na dłużej uśpić, tfu tfu oby i dziś!

Cytat:
Ta kupa między palcami tak Cię urzekła

A propos tematu porzucania to mam w planach kroki trochę mniej drastyczne a mianowicie foch gigant bo po raz kolejny nad ranem usłyszałam "ty idź zmień pieluchę". No żesz kurna cały dzień zmieniam to chyba w nocy mogę mieć trochę spokoju Także proszę ja Was jak się dobrze fochnę może niedługo będę bezdomna... Jagnna zwrócę się wtedy ku Rzeszowszczyźnie

Stary 2013-02-22, 10:35   #3793
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

[COLOR=Silver]

[COLOR=Black]

Cytat:
O cholercia, dobrze wiedzieć z tymi pieluchami. ja od wczoraj testuję huggiesy ;-)

Dokładnie, próbujemy dalej bo za tydzień znowu się umówiłam. Dziś już próbowałam karmić butelką i zjadł ale całe 30 ml ;-)

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

A my się będziemy po południu zbierać na spacerek
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:44   #3794
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

A propos tematu porzucania to mam w planach kroki trochę mniej drastyczne a mianowicie foch gigant bo po raz kolejny nad ranem usłyszałam "ty idź zmień pieluchę". No żesz kurna cały dzień zmieniam to chyba w nocy mogę mieć trochę spokoju Także proszę ja Was jak się dobrze fochnę może niedługo będę bezdomna... Jagnna zwrócę się wtedy ku Rzeszowszczyźnie
jakby Cię Jagna jednak odrzuciła, to ja zapraszam, mam wolny pokój
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 10:58   #3795
Sola1
Zakorzenienie

Dzika -jeszcze mi się przypomniało z wchłanianiem krwiaków na główce i wit D - to chodziło o okres kiedy zanim to miejsce zacznie twardnieć . Później to nie wiem czy ma to znaczenie. Moja też miała krwiaczka po porodzie, a natknęłam się na to gdzieś przypadkiem jak u mojej już stwardniało to miejsce. Już prawie nie widać, ale może gdybym nie dawała na samym początku to może zniknęłoby to szybciej.

Cytat:

na ciążowych nie byłam bo byłam na etapie szpiegowania Was. W ogóle mimo że się ujawniłam późno i w sumie początkowo tylko dlatego, że nie mogłam zdjęć oglądać, to czytałam wątek od pierwszego posta pierwszej części nie chwaląc się, o!

Szpiegowałaś nas?

Cytat:
Hej!

Cytat:
Możesz się z nami dzielić Skąd mogłaś wiedzieć, że akurat będę jadła kartoflankę

Cytat:
No powiem Ci, że jak widziałam podczas porodu jak mi taki łysol wychodzi (odbijała mi się cała akcja w suficie ) to stwierdziłam, że to nie moje dziecko i nie rodzę
U mnie z kolei było inaczej. Powiedzieli, że już widać włoski. A ja jakoś nie kumałam, że już mogą być włoski. W ogóle to miałam wrażenie, że mnie ściemniają, żeby mnie zmotywować do parcia, a do końca jeszcze szmat czasu. Także jak dzidziuś wyszedł to trochę się zdziwiłam

Cytat:
Związki partnerskie chyba nie są jeszcze zalegalizowane
Stary 2013-02-22, 11:01   #3796
emylka86
Zakorzenienie

a my dziś chyba spacerku mieć nie będziemy, po południu mamy mieć gości, a teraz w tą śnieżycę nie chcę wychodzić...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 11:08   #3797
reven24111
Raczkowanie

O matko Dzika jakie masz powodzenie niedługo się bić zaczną
chwale się iż moje dziecię spało od 23 do 6,zjadło, znowu spało do 10.30 zrobiło kupę pogadało pół godziny z misiami i znowu śpi
dodałam zdjęcia synka do albumu gdyby któraś miała życzenie zobaczyć to zapraszam

Edytowane przez reven24111
Czas edycji: 2013-02-22 o 11:19
reven24111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 11:12   #3798
paulina_cz
Raczkowanie

Cytat:
U nas właśnie na odwrót, wiecznie przy pampersach wszystko przesikane a przy Babydream jest ok. Z tym, że jednak pampersy wygrywają, bo lepiej pachną (nie chcę wiedzieć co mają w sobie). Jak poszliśmy na usg bioderek w tych rossmanowskich, to aż mi się głupio zrobiło, bo świeża pielucha i moczem daje. Teraz już wiem, że na wielkie wyjścia tylko pampersy

A w ogóle w Realu dużo promocji na dzieciowe przybory. W pampersy i chusteczki obkupiliśmy się jak na wojnę
paulina_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 11:41   #3799
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzika
U mnie z kolei było inaczej. Powiedzieli, że już widać włoski. A ja jakoś nie kumałam, że już mogą być włoski. W ogóle to miałam wrażenie, że mnie ściemniają, żeby mnie zmotywować do parcia, a do końca jeszcze szmat czasu. Także jak dzidziuś wyszedł to trochę się zdziwiłam
u mnie ta samo mówiły i też myślalam, że chcą mnie zmotywować ale położna kazała mi dać rękę i przyłożył do tej małej główki z włoskami

Cytat:
Napisane przez paulina_cz Pokaż wiadomość
A w ogóle w Realu dużo promocji na dzieciowe przybory. W pampersy i chusteczki obkupiliśmy się jak na wojnę
ja ostatnio kupowałam sześciopak chusteczek pampersa za 26,99 minus jakies grosze za kartę Rossnnę więc wyszło taniej iż za chusteczki Dady
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 11:47   #3800
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
jakby Cię Jagna jednak odrzuciła, to ja zapraszam, mam wolny pokój
Dobrze wiedzieć

Cytat:
Dzika -jeszcze mi się przypomniało z wchłanianiem krwiaków na główce i wit D - to chodziło o okres kiedy zanim to miejsce zacznie twardnieć . Później to nie wiem czy ma to znaczenie. Moja też miała krwiaczka po porodzie, a natknęłam się na to gdzieś przypadkiem jak u mojej już stwardniało to miejsce. Już prawie nie widać, ale może gdybym nie dawała na samym początku to może zniknęłoby to szybciej.
Ja mam wrażenie, że te Ewci są nadal miękkie ale może coś źle macam

Cytat:
Napisane przez reven24111 Pokaż wiadomość
O matko Dzika jakie masz powodzenie niedługo się bić zaczną
chwale się iż moje dziecię spało od 23 do 6,zjadło, znowu spało do 10.30 zrobiło kupę pogadało pół godziny z misiami i znowu śpi
dodałam zdjęcia synka do albumu gdyby któraś miała życzenie zobaczyć to zapraszam
Jakbym wiedziała to bym się nie wiązała tylko żyła na kilka frontów
A Ty nie pamiętasz co się dzieje z dziećmi, których mamusie się chwalą?
Synek śliczny - jakby co to moja córka wolna

Cytat:
Napisane przez paulina_cz Pokaż wiadomość
U nas właśnie na odwrót, wiecznie przy pampersach wszystko przesikane a przy Babydream jest ok. Z tym, że jednak pampersy wygrywają, bo lepiej pachną (nie chcę wiedzieć co mają w sobie). Jak poszliśmy na usg bioderek w tych rossmanowskich, to aż mi się głupio zrobiło, bo świeża pielucha i moczem daje. Teraz już wiem, że na wielkie wyjścia tylko pampersy

Mam inne Babydream i nie są tak masakryczne jak te fun&fit. One są kurde jak na jakimś kołku ciosane. Te zwykłe babydream też mi nie do końca leżą ale są i tak o niebo lepsze. Powtarzam zatem ja Wam fun&fit to zuo!
Dobrze, że mówisz o tych promocjach bo właśnie się zastanawiałam czy jechać na zkaupy do kerfa czy reala

Zapakowałam dziecko w kombinezon, spakowałam do gondolki i zanim dojechałam z nią na balkon już spała

Stary 2013-02-22, 12:43   #3801
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Moje dziecko od rana ciągle śpi nie licząc przerw na karmienie jedno właśnie przegapił godzinę temu. W dodatku z otwartą buzią śpi

Niestety nie mogę wgrać fotki
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:48   #3802
sanetka
Zakorzenienie

Ja jestem wierna pampersom na noc i dadom na dzień. Jeszcze na 2 jedziemy

Pannie morfologia i mocz dobrze wyszły, tzn hemoglobina mogłaby być wyższa ale tragedii nie ma. Coś z wagą ruszyło, 300g w tydzień więc wazy cale 4400 Ciekawe ile będzie w poniedziałek.

No i ewidentnie trzeba porehabilitować, nie podnosi główki, raczki w piąstki, głowę przekrzywia i czasem się wygina, dość wiotka jest jak na 3 miechy.
Jak znów lekarz będzie chciał zbyć i nie da skierowania to pójdę prywatnie

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:59   #3803
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam wrażenie, że te Ewci są nadal miękkie ale może coś źle macam
Może tak być. Moja była praktycznie od początku dokarmiania mm, więc może dlatego szybciej twardniało przez tę wit. D w mm + dodatkowo w kapsułkach. Z tym, że ja nie pamiętam kiedy dokładnie jej zaczęło to miejsce twardnieć - na początku na pewno było miękkie. Najlepiej jak już będziesz u lekarza do dopytaj o tego krwiaka i wit D w mleku i tych dodatkowych w kapsułkach.
Stary 2013-02-22, 13:08   #3804
sanetka
Zakorzenienie

Moja ciemiączko ma jeszcze miękkie. A witaminę d podaję cały czas, nawet przy mm

Stary 2013-02-22, 13:42   #3805
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Ja jestem wierna pampersom na noc i dadom na dzień. Jeszcze na 2 jedziemy

Pannie morfologia i mocz dobrze wyszły, tzn hemoglobina mogłaby być wyższa ale tragedii nie ma. Coś z wagą ruszyło, 300g w tydzień więc wazy cale 4400 Ciekawe ile będzie w poniedziałek.

No i ewidentnie trzeba porehabilitować, nie podnosi główki, raczki w piąstki, głowę przekrzywia i czasem się wygina, dość wiotka jest jak na 3 miechy.
Jak znów lekarz będzie chciał zbyć i nie da skierowania to pójdę prywatnie
To super, że wyniki morfologii i moczu są dobre

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Moja ciemiączko ma jeszcze miękkie. A witaminę d podaję cały czas, nawet przy mm
Ja teraz pisałam o krwiakach na główce, nie ciemiączku, chyba że piszesz ogólnie. Moja ciemiączko też ma miękkie.
Stary 2013-02-22, 13:46   #3806
sanetka
Zakorzenienie

A to źle zrozumiałam

Stary 2013-02-22, 13:56   #3807
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Ja też od jakiegoś czasu używam huggiesy na zmianę z pampersami i muszę przyznać, że nie zauważam różnicy
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 14:13   #3808
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Ja spacerowo protestuję póki śniegi nie puszczą bo mnie wkurzają te zaspy i wertepy. Niby mam wózek niemal terenowy a i tak d* zbita i się kolebie, że hej. A do tego buty mi przemiękają Póki co uprawiamy balkoning, co ma te plusy, że dziecko udaje mi się na dłużej uśpić, tfu tfu oby i dziś!
Ja przez ostatni miesiąc wietrzyłam sie z małym na balkonie i powiedziałam dość ;-) U nas śniegu mało ;-)

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Ja też od jakiegoś czasu używam huggiesy na zmianę z pampersami i muszę przyznać, że nie zauważam różnicy
ja też nie zauważam różnicy póki co. W ogóle my kupujemy Pampersy te które są w promocji (różne rodzaje) i nie ma dla nas różnicy. Ale tato mi ostatnio tanio wyhaczył właśnie huggiesy więc powiedziałam żeby kupił.
Stary 2013-02-22, 14:18   #3809
musso4
Zakorzenienie

ja używam teraz dada, nigdy nam kupa nie wyszła z pieluchy, przy córce używałam różnych pieluch (prezenty) potem pampersa i dada i też nigdy kupa z pieluchy nie wyszła, chyba te moje dzieci małe kupy robią

a co do witamin, to D podaje się niezależnie od pokarmu czy cyc czy mm, a witaminę K podaje sie tylko przy cycu, przy mm sie nie podaje
Stary 2013-02-22, 14:59   #3810
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Yyyy, za trudne pytania zadajesz

Cytat:
Kalpana - ja uważam, że przed 5 miesiącem to za wcześnie na kaszki. Ale Twoja decyzja.
Daję takie które są dla dzieci od 4 miesiąca, a mój już 4 skończył Dawałam jeszcze przed wprowadzeniem marchewki i bardzo mu posmakowało, a jaką ma radochę z jedzenia łyżeczką No i dobre rozwiązanie dla dzieci, które krótko śpią w nocy, bo syci. Ja daję w dzień, bo ostatni posiłek je drzemiąc, więc byłaby to katorga karmić go łyżką

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

A tak w ogóle to dzień dobry

Byłam dzisiaj w lumpie, kupiłam Małemu 10 ubranek Cholera, dziecko mi wyrasta z 68
Sobie oczywiście nic nie kupiłam, bo ja tam nic dla siebie nie umiem znaleźć. Było kilka fajnych bluzek, ale wszystkie M, to by mi się tam moje wielkie cycki i brzuch nie zmieściły

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości