|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cytat:
jak Twoje cykle przebiegały? regularnie czy raczej nie? bo mi lekarka powiedziała żebym się tym nie przejmowała jak mam regularne, a ja mam bardzo regularne ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
a moja normalna godzina mierzenia będzie ok. 4:30, czytałam że można zacząć pomiar od 5 dc
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
||
|
|
|
#4022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też mierzę o 4.30 temp ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- tak zacznij mierzyc jak najszybciej , skoro w ustach a nie na dole to może sz nawet już jutro jak masz 3dc. będziesz wiedziała już coś o sobie a skoro ostatnio miałas owu wcześniej niż się spodziewałaś to zacznij mierzyc już, moja rada.
|
|
#4023 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, dawno mnie nie było ale ogarnąć się nie mogę ostatnio
O zafasolkowaniu też czasu myśleć nie miałam za bardzo, dziś jak Was czytałam to poczułam że jestem spięta. Nie było wielkich starań ale nadzieje mam. Testować nie będę na pewno szybko. Ostatnia @ była dużo później więc postanowiłam że dopiero w połowie marca zatestuję gdyby do tego czasu się @ nie pojawiła.Teraz mam nocki, ranyyy jak można tak żyć Spałam całe dnie, dziś papugi mnie obudziły i narazie jest ok. Nie widomo jak będę pracować następny tydzień. Pracy nie ma więc żeby wypłątę dostać normalnie wyboru nie miałam. Musze się wziąć za obiad, jechać na większe zakupy i zaplanować czas jeszcze na drzemkę, Zuzka płacze jak wychodze nie chce żebym spała w dzień, tragedia Nieporozumienie albo po prostu ja tego nie ogarniam. Jeszcze nie miałam okazji wszystkim pogratulować. Wzystkim brzuchatkom bardzo bardzo gratuluję
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ważny też jest Estradiol - hormon kobiecości. Powinno się go robić w 13-14 dc.
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1...Estradiol.html ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Raczkowanie
|
kurde, no właśnie rozważam jednak bardziej bożenkę niż paszczę
![]() cholera, pisało że w ustach są duże wahania i trzeba bardzo pilnować aby mierzyć w tym samym miejscu
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4027 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ja błędów robie dużo wybaczcie mi, staram się szybko pisać i dlatego
Ja to Was podziwiam za te wszystkie testy, ja to nawet nie chcę myśleć o tym że będę mierzyć temperaturę i testować zeby się udało. Przeraża mnie to wszystko. Zawsze mówiłam że chciałabym wpadke już po tym jak Zuzkę urodziłam, a teraz marzy mi się parka Chyba za dużo chcę hahah
|
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
justii didi więc ja od przyszłego cyklu mierzę w bożence żeby nie było
mama zuzi ja jakbym miała już jednego brzdąca to pewnie też bym się tak nie przykladała, uda się to się uda, zwłaszcza jak już raz się udało to nie miałabym raczej obaw ,tylko na luzie zwłaszcza że Ty młoda jesteś
|
#4029 |
|
Raczkowanie
|
wiem Justi
dlatego czekam aż @ sobie pójdzie i jadę z koksem
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Jedziesz z Bożenką
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Porada dnia Boli Cię brzuch i musisz sięgnąć po lek przeciwbólowy? Unikaj niesterydowych leków przeciwzapalnych, tych które zawierają ibuprofen. Mogą one hamować owulację oraz utrudniać zagnieżdżenie się zarodka w macicy, ponieważ niekorzystnie wpływają na wzrost endometrium. Dlatego w czasie starania o dziecko zażywaj tylko te środki przeciwbólowe i przeciwzapalne, które nie posiadają w swoim składzie ibuprofenu. |
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wieki mnie u Was nie było, ale mamy małe problemy rodzinne i nie ma kiedy. Póki co nie mamy kiedy starać się o maleństwo...ja właśnie mam @ i myślę, że dopiero od wakacji zaczniemy się starać...jeśli nie po Nowym Roku. Dla wszystkich przyszłych Mam gratulacje
|
|
|
|
#4032 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda, Justyna całkiem możeliwe że tak jest dlatego że mam Zuzie ale może bardziej to że dopiero jestem na początku starań i jeszcze liczą na strzał bez tego wszystkiego
Zuzka codziennie sie dopomina o braciszka cieżko jej wytłumaczyć jak to działa
|
|
|
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
hej hej laseczki ja już po zakupach
byłam w pepco i kupiłam parę rzeczy![]() a co Wy dzisiaj jakieś smutaski nic nie piszecie ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- no i oby ten cykl był udany, a @ była ostatnia przez najbliższy rok ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- a jeśli chodzi o temperature to nigdy nie mierzyłam tak dzień w dzień ale jak raz dla porównania zmierzyłam to inna wyszła po językiem a inna w Bożence(była wyższa) to może lepiej Bożenkę wykorzystac ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- no wywiało wszystkie Babeczki
|
#4034 |
|
Raczkowanie
|
Izetka ja jestem
ale chyba niedługo ide spać bo wykończona jestem dziś. Zmiany w pracy, zapowiada się że będę pracować nie do 13 a do 16-17 i wkurzam się wrrrr.Kurcze Wy tak o tych temp i ja tez przybieram sie do mierzenia ale musze zaopatrzyć się w termometr elektryczny. Ale chyba pójde do apteki i kupie zamiast na all zamawiac jak tam plany na weekend?? ja jeszcze jutro do pracy ale juz tak mi się chce poranka niedzielnego, kiedy podnosić się z łóżka nie będę musiala do póóóóźna w końcu !ps. czy możecie polecic jakiś fajny film na sobotni wieczór?? moze być dobra komedia albo sensacyjny, no albo mocny thiller
Edytowane przez kasiunka8998 Czas edycji: 2013-02-22 o 20:07 |
|
|
|
#4035 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na zdjęcia i relację ![]() Cytat:
![]() hahahah dobre Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hahaha kup jakiś elektroniczny lepiej współczuję tej dłuższej pracy, a będziesz mieć jakoś więcej płacone? |
|||||
|
|
|
#4036 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki jak wam wieczór mija ?
![]() U mnie mnóstwo pracy ....wrrrr dzisiaj zamówiłam sobie na Allegro testy owulacyjne ![]()
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzko - hej
od kiedy zaczynasz działać z testami?
|
|
|
|
#4038 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam od lutego, ale myślę , że wczoraj/dzisiaj mam owulację....tak czuję....śluz itd. ale ze względu na to ,że testy zamówiłam dopiero dzisiaj to sprawdzanie zaczynam od marca
![]() zastanawiałam się tylko jaki rodzaj tych testów wybrać...czy paskowy, czy płytkowy czy też strumieniowy
Nasz kochany Synuś Piotruś 14.04.2014r. http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png Edytowane przez meduzka88 Czas edycji: 2013-02-22 o 21:35 |
|
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
Ja się nie znam na tych testach to Ci kochana nie pomogę
A wogóle to chyba zrezygnuje z nich...bo nic w sumie nie wniosły w starania moje, bo i tak w tym czasie się staramy i tak...i chyba nie chcę się nakręcac jeszcze bardziej...spróbowałam... spoko dobrze wiedziec jak działaja, ale daje sobie z nimi spokój...
|
#4040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jaki rodzaj tych testów masz?
|
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
wiesz miałam takie paskowe, które się zanurza w moczu, nie znam się nawet dokładnie jakie to
ale dobre były bo bardzo wyraźnie mi pokazywały...bo z tego co czytam to dziewczynom słabo niektóre pokazuja, te allegrowe chyba...ja miałam z apteki...
|
#4042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja właśnie nie mogłam w aptekach dostać....dlatego na allegro zamówiłam ....ja zamówiłam takie płytkowe...,że nabiera się mocz i nakrapla na płytkę i czeka na kreseczki
|
|
#4043 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Jestem nowa na forum. Z nazeczonym takze staramy sie o dzidziusia po utracie naszej myszki w listopadzie 2012. Bylam wtedy w okolo 8 tygodniu. Bylo to dla nas straszne przezycie. Za 2 dni mam dostac okres i normalnie chcialabym go wogole nie dostac, nie chce robic testow bo nie chce sie nastawiac. Ale ostatnio zauwazylam ze bardzo czesto chodze siusiu ( po tym poznalam ze jestem w ciazy 1 raz ). ![]() Zaczely sie takze robic wrazliwe piersi ( nigdy nie mialam tak przed okresem ) oraz tak jakby spuchniete. chlopak troszke marudzi ze nawet nie moze podotykac Chcialabym bardzo aby nam sie udalo. Dni robia sie baaaaardzo dlugie w oczekiwaniu na ten okres a moze na to aby wogole nie przyszedl Z chlopakiem sie staramy 1 raz po utracie aniolka wiec nie nastawiam sie na to ze od razy damy rade, no ale nie mialabym nic przeciwko jakby na tescie byly 2 kreseczki ![]() A wam jak ida starania dziewczyny?? ![]() Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
#4044 |
|
Rozeznanie
|
jak znajdziecie jakies dobre to piszcie odrazu
![]() ja testowalam te allegrowe i cos mi nie pasowaly. dzis pojawily sie mi plamienia, obawiam sie ze jutro@ przyjdzie
Edytowane przez ewann84 Czas edycji: 2013-02-22 o 22:43 |
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie wszystkie już śpicie ?
![]() Ja dopiero wróciłam od rodziców z ploteczek i spać mi się nie chcę, więc biorę się za prasowanie zasłon które zakupiłam do sypialni bo jutro mam zamiar wieszać ![]() Dziewczyny jesteście fankami blogów? Pierwszy raz spotkałam się z blogiem o modzie dziecięcej: http://dzidziastyle.blogspot.com/sea...&max-results=7 |
|
|
|
#4046 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z Wami z rana,
przede mną dwa ciężkie dni pisania pracy mgr
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - ja od czasu do czasu coś poczytam, ale fanką nie można by mnie było nazwać. Nie mam ulubionych blogów i jakoś mnie to nie kręci, chyba że szukam czegoś konkretnego.
Didi - ale pomyśl sobie, że jak skończysz to tylko obrona i potem wolność
|
|
|
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
CZeść dziewczyny staram sie na bierząco podczytywać ale nie mam czasu odpisywać
zrobilismy sobei weekend w kołobrzegu na urodzinki pco już zostało wyjaśnione u mnie poza podstawowymi objawami dochodzi trądzik, nadmierne owłosienie na nogach i w okolicy pępka, no i odstający brzuszek chociaż jestem bardzo szczupła Co do testów owu ja nei próbowałam i nie wiem czy w moim przypadku jest sens próbować poza tym stosujemy metode " co drugi dzień" hehe w każdym razie na pewno nie kupowała bym na allegro jak juz w jakiejś internetowej aptece albo stacjonarnej
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
. Pospalam dzis do 11:30 . TZ mnie zaskoczyl i skonczyl juz prace wiec mamy caly weekend dla siebie .---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Pochwal sie ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- co do hormonow, to przed wizyta u gina na wlasna reke zrobie sobie TSH. Kosztuje 19 zl a bede wiedziala juz czy tarczca dziala prawidlowo ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- a co tu tak cicho dzis?
|
|
#4050 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Tak sobie myślę, że tym razem dam sobie spokój z testami tylko bedę się cieszyła starankami bo @ mam dość regularne więc w miarę łatwo wyznaczyć mniej więcej dzień owu. Maż wraca w marcu więc oficjalnie od następnego miesiąca startuje z 1 cyklem ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-02-23 o 13:08 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

25.08.2012r.

O zafasolkowaniu też czasu myśleć nie miałam za bardzo, dziś jak Was czytałam to poczułam że jestem spięta. Nie było wielkich starań ale nadzieje mam. Testować nie będę na pewno szybko. Ostatnia @ była dużo później więc postanowiłam że dopiero w połowie marca zatestuję gdyby do tego czasu się @ nie pojawiła.

cieżko jej wytłumaczyć jak to działa
A wogóle to chyba zrezygnuje z nich...bo nic w sumie nie wniosły w starania moje, bo i tak w tym czasie się staramy i tak...i chyba nie chcę się nakręcac jeszcze bardziej...spróbowałam... spoko dobrze wiedziec jak działaja, ale daje sobie z nimi spokój...

Pochwal sie