Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-22, 13:13   #3931
Furry Sue
Zadomowienie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
na czym polega ten post leczniczy
Polega to na tym, że przez określoną liczbę dni (min 3) pijesz jedynie wodę. To tak w skrócie, natomiast do postu trzeba się przygotować, na kilka tyg. przed należy odrzucić śmieciowe żarcie i mięso, potem ryby, nabiał, kilka dni przed jemy już tylko owoce i warzywa i ostatni dzień przed postem zdaję się tylko soki owocowe świeżo wyciskane. Potem woda - 3 dni to minimum, bo tyle jest potrzebne, by organizm przerzucił się na odżywianie endogenne - czyli w pierwszej kolejności spala to, co najmniej potrzebne - tłuszcz, chore komórki itd. Wracamy w odwrotną stronę - czyli pierwszy dzień po poście - soki owocowe itd... Wszystko jest określone - co kiedy rzucamy i co potem wprowadzamy, ale aż takiej pamięci nie mam

Marzy mi się to, ale trochę się boję, że nie wytrwam. Nie wiem, jak zareaguje mój organizm, a jestem trochę panikarą i gdybym się źle czuła, to mogłabym ze strachu przerwać post... mam nadzieję, że niedługo dojrzeję do tego....

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez pinki pie Pokaż wiadomość
pierwszy oficjalny spadek wagi
po tygodniu od ostatniego ważenia -2kg...czyli...:m ur:85kg
jeee! gratki!!!

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Niuuniiaaa Pokaż wiadomość
Oo i co teraz Furry??? Które oczyszczanie wybrać Sss jakie efekty po tym co stosowałaś?

Wiem, że to się gdzieś już pojawiało ale napiszcie coś na temat tego peelingu kawowego kupujecie, robicie same???
Myślę, że każde oczyszczanie jest dobre pewnie jak ze wszystkim - jak i z dietą - co komu pasi

Ja też robię sobie kawowy - mam co prawda pod ręką cudowne cytrusowe i mój ulubiony malinowy, który wygląda i pachnie jak konfitura ale trzymam je dla klientek...
A kawowy to nic prostszego - ja akurat robię z mielonej kawy (z "niezużytej", bo nie piję), ale można i z fusów, bardziej ekologicznie szkoły są różne - ja mieszam z oliwką (fajna skóra PO), ale można też z żelem pod prysznic.

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 13:20   #3932
ogolnie
Zakorzenienie

Ja robię peeling kawowy na dłonie - z fusów. Zaparzam dużo kawy, odcedzam i szoruję łapki Cudowna skóra potem jest, tylko trzeba dobry krem w łapki wklepać po takim zabiegu.

Oglądałyście kiedyś ten program na TVN "Kocham.Enter" ? Obejrzałam dziś powtórkę z wczoraj i przedtem na necie parę odcinków i stwierdzam, że robią ludziom wodę z mózgu Zresztą, który tego typu serial nie robi sieczki w głowie...I pomyśleć, że ja to wszystko z nudów oglądam

Siedzę pod kocem i mi się ryczeć chce...Za długo ta zima...Zawsze w lutym szlag mnie trafia, bo wiosna już tak bliziutko, ale zima wciąż nas katuje śniegiem, pluchą i innymi okropieństwami...

Śniło mi się dzisiaj, że szukał mnie Hulk, a ja chowałam się w jaskiniach, tajemnych komnatach i dźgałam go znalezionymi dzidami, ale wtedy on się jeszcze bardziej rozjuszał...
Potem śniło mi się, że luby był królikiem i lizał sobie dupę
Czasem się zastanawiam czy ja aby jestem zdrowa psychicznie
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 13:28   #3933
Furry Sue
Zadomowienie

Niunia, a nie sprawiłoby Ci kłopotu ściągnięcie pozostałych książek? Chodzi mi o "Drogę do zdrowia" i "Czy można żyć 150 lat"? W sumie chętnie bym je wreszcie przeczytała... może coś nowego jednak będzie.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Hahahahaha Ty to masz te sny...

A TV wystaw za drzwi, życie staje się piękniejsze

Stary 2013-02-22, 13:32   #3934
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Furry Sue Pokaż wiadomość

Wiesz, że nie jestem zwolenniczką oglądania telewizji, ale z braku laku i to dobre...Jak się ma full wolnego czasu to nie wiadomo co ze sobą robić. Czytam, oglądam tv i buszuję w necie na przemian Dobrze chociaż, że nie jem bzdur...

Jak chcecie coś z chomika to ściągnę, bo mam sporo transferu.

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2013-02-22 o 13:33
Stary 2013-02-22, 13:34   #3935
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Polega to na tym, że przez określoną liczbę dni (min 3) pijesz jedynie wodę. To tak w skrócie, natomiast do postu trzeba się przygotować, na kilka tyg. przed należy odrzucić śmieciowe żarcie i mięso, potem ryby, nabiał, kilka dni przed jemy już tylko owoce i warzywa i ostatni dzień przed postem zdaję się tylko soki owocowe świeżo wyciskane. Potem woda - 3 dni to minimum, bo tyle jest potrzebne, by organizm przerzucił się na odżywianie endogenne - czyli w pierwszej kolejności spala to, co najmniej potrzebne - tłuszcz, chore komórki itd. Wracamy w odwrotną stronę - czyli pierwszy dzień po poście - soki owocowe itd... Wszystko jest określone - co kiedy rzucamy i co potem wprowadzamy, ale aż takiej pamięci nie mam

Marzy mi się to, ale trochę się boję, że nie wytrwam. Nie wiem, jak zareaguje mój organizm, a jestem trochę panikarą i gdybym się źle czuła, to mogłabym ze strachu przerwać post... mam nadzieję, że niedługo dojrzeję do tego...

Myślę, że każde oczyszczanie jest dobre pewnie jak ze wszystkim - jak i z dietą - co komu pasi

Ja też robię sobie kawowy - mam co prawda pod ręką cudowne cytrusowe i mój ulubiony malinowy, który wygląda i pachnie jak konfitura ale trzymam je dla klientek...
A kawowy to nic prostszego - ja akurat robię z mielonej kawy (z "niezużytej", bo nie piję), ale można i z fusów, bardziej ekologicznie szkoły są różne - ja mieszam z oliwką (fajna skóra PO), ale można też z żelem pod prysznic.
O kurcze ten post to istny hardcore ja bym poległa aaa ten peeling to tak banalna sprawa dziś wypróbuję

Cytat:
Ja robię peeling kawowy na dłonie - z fusów. Zaparzam dużo kawy, odcedzam i szoruję łapki Cudowna skóra potem jest, tylko trzeba dobry krem w łapki wklepać po takim zabiegu.

Oglądałyście kiedyś ten program na TVN "Kocham.Enter" ? Obejrzałam dziś powtórkę z wczoraj i przedtem na necie parę odcinków i stwierdzam, że robią ludziom wodę z mózgu Zresztą, który tego typu serial nie robi sieczki w głowie...I pomyśleć, że ja to wszystko z nudów oglądam

Siedzę pod kocem i mi się ryczeć chce...Za długo ta zima...Zawsze w lutym szlag mnie trafia, bo wiosna już tak bliziutko, ale zima wciąż nas katuje śniegiem, pluchą i innymi okropieństwami...

Śniło mi się dzisiaj, że szukał mnie Hulk, a ja chowałam się w jaskiniach, tajemnych komnatach i dźgałam go znalezionymi dzidami, ale wtedy on się jeszcze bardziej rozjuszał...
Czasem się zastanawiam czy ja aby jestem zdrowa psychicznie
Na łapki przyda się K. a te sny kobito masz wyobraźnię, oj masz
tego serialu nigdy nie oglądałam ja jakoś w ogóle za serialami nie jestem no chyba, że o lekarzach ewentualnie na wspólnej (ale też już z 3 lata nie oglądam) i te wszystkie trudne sprawy itd. - chociaż to też ogłupiacze
Ja kocham się w horrorach, thrillerach, dobrych romansidłach, dramatach i komediach te przeciętne nie dla mnie a ponad wszystkie gatunki to filmy kostiumowe te suknie, maniery ach...

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Niunia, a nie sprawiłoby Ci kłopotu ściągnięcie pozostałych książek? Chodzi mi o "Drogę do zdrowia" i "Czy można żyć 150 lat"? W sumie chętnie bym je wreszcie przeczytała... może coś nowego jednak będzie.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Bez problemu za raz poszukam i zassie

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 13:34   #3936
anuszka21
Zakorzenienie

Furry Sue
Robiłam kiedyś głodówkę, 5 dni. Nie wiem czy teraz byłabym w stanie. Choć jest to super sprawa. Ale ja pale fajki. Na czas ozyszczania musiałabym rzucic. Planujesz prygotowanie do głodówki? Chciałabym tez. Moze jak pogoda się troche poprawi? Niektórzy ludzie głodują tygodniami serio.

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2013-02-22 o 13:36
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 13:42   #3937
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Furry Drogę do zdrowia mam już pobraną szukam tego drugiego wyślij mi adres e-mail

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

jest i Czy można żyć 150 lat

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Furry Sue
Robiłam kiedyś głodówkę, 5 dni. Nie wiem czy teraz byłabym w stanie. Choć jest to super sprawa. Ale ja pale fajki. Na czas ozyszczania musiałabym rzucic. Planujesz prygotowanie do głodówki? Chciałabym tez. Moze jak pogoda się troche poprawi? Niektórzy ludzie głodują tygodniami serio.

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Stary 2013-02-22, 13:48   #3938
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Furry Sue
Bo niektórzy ludzie są głupkowaci
Stary 2013-02-22, 13:52   #3939
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Furry Sue
Strasznie bym chciała w tym roku zrobić ten post, albo przynajmniej gruntowne oczyszczanie... nafaszeruję się wkrótce Tombakiem na nowo i może dostanę kopa motywacyjnego.

No, był taki gość, co i 40 dni pościł zalecenia są różne. Myślę, że długie posty to już pod opieką lekarza i przede wszystkim trzeba mieć już rozbiegówkę za sobą, czyli te podstawowe 3 dni. Bardzo bym chciała doprowadzić do tego, żeby np raz na tydzień robić sobie dzień warzywno - owocowy, a taki post, no nie wiem, raz na kwartał?

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Furry Drogę do zdrowia mam już pobraną szukam tego drugiego wyślij mi adres e-mail
O to ja poproszę obie a maila powinnaś mieć, podsyłałam Ci rano książeczkę

Stary 2013-02-22, 13:57   #3940
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Bo niektórzy ludzie są głupkowaci
Dlaczego głupkowaci? A Ci co wpiertalają całe życie to są normalni? oO

Mój wujek głodował chyba ok miesiąca, moze troche krocej,ale szczegółow i tajników nie znam. On generalnie duzo duchowością się interesuje.

Ja wtedy co robiłam 5io dniowa top miałam jakies 60kg ;((

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Strasznie bym chciała w tym roku zrobić ten post, albo przynajmniej gruntowne oczyszczanie... nafaszeruję się wkrótce Tombakiem na nowo i może dostanę kopa motywacyjnego.

No, był taki gość, co i 40 dni pościł zalecenia są różne. Myślę, że długie posty to już pod opieką lekarza i przede wszystkim trzeba mieć już rozbiegówkę za sobą, czyli te podstawowe 3 dni. Bardzo bym chciała doprowadzić do tego, żeby np raz na tydzień robić sobie dzień warzywno - owocowy, a taki post, no nie wiem, raz na kwartał?

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Chyba raz w roku mozna głódówke przeprowadzac.
Idę zapodać sobie jabłko

Czas edycji: 2013-02-22 o 13:58
Stary 2013-02-22, 13:58   #3941
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:

Właśnie ładuje te książki w wiadomość z moim mega szybkim internetem trochę to potrwa Właśnie sobie uświadomiłam, że przed 15 min wyczyściłam skrzynkę poproszę o ponowne wysłanie wpadłam na pocztę z rozpędu tam 150 wiadomości i z rozmachu pewnie usunęłam

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Stary 2013-02-22, 14:04   #3942
ogolnie
Zakorzenienie

Nie no spoko, jak ktoś chce żyć w totalnej ascezie to ok Ja nic nie mówię
Ale i głodowanie i nadmierne opychanie się żarciem jest szkodliwe.
Nikt mi nie powie, że głodowanie jest całkiem zdrowe, głodowanie miesięczne. Można sobie głodować dzień, dwa ale miesiąc? Totalna masakra.
Stary 2013-02-22, 14:09   #3943
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no spoko, jak ktoś chce żyć w totalnej ascezie to ok Ja nic nie mówię
Ale i głodowanie i nadmierne opychanie się żarciem jest szkodliwe.
Nikt mi nie powie, że głodowanie jest całkiem zdrowe, głodowanie miesięczne. Można sobie głodować dzień, dwa ale miesiąc? Totalna masakra.
Kwestia myślenia, psychiki...

Furry Sue, pierwszy raz słysze o tym Tombaku xD moze i zastosuje. Idę poczytać o tym i do nauki, bo jutro mam poprawke oO

Prof. Tombak poleca terapię osobom, które żyją w stresie, czują się zmęczone bez powodu, często boli je głowa, miewają dokuczliwe zaparcia.

Normalnie o mnie xDD A gdzie mozna dostac ta słoną wode?

Czas edycji: 2013-02-22 o 14:12
Stary 2013-02-22, 14:19   #3944
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Wydaje mi się ze miesiąc głodówki to chyba tylko ze wspomagaczami,albo kroplówką...
Ja własnie zjadłam rybe z foli i suróweczke....było pyszne polecam!!!!
A mogę zjesc fasolke po bretońsku ale taką niezaciąganą niczym?
Stary 2013-02-22, 14:21   #3945
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
poproszę o ponowne wysłanie wpadłam na pocztę z rozpędu tam 150 wiadomości i z rozmachu pewnie usunęłam
Pooszło

Stary 2013-02-22, 14:22   #3946
anulciak85
Zakorzenienie

Wiecie co Was nadrobic to masakra.... ja. Wlasnie wrocilam od kolezanki uczyla sie na mnie rzes 1:1 troche poprawil mi sie humor ale @ nadal brak....
Stary 2013-02-22, 14:23   #3947
sagapao
Raczkowanie

Niunia ja jeszcze od tygodnia nie ćwiczyłam miałam dziś w planie ale leże w wyrku nieruchomo ani maści ani tabletki nie pomagają jak na razie..
Ogolnie piling z kawy to ja robie na całe ciało rewelacja dobrze że mi przypomniałaś bo zapomniałam o jego istnieniu
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu - Cel osiągnięty 79.7
2 cel: 75kg... osiągnięty
3 cel: 70kg...
już 16kilo za mną.
sagapao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 14:23   #3948
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się ze miesiąc głodówki to chyba tylko ze wspomagaczami,albo kroplówką...
Ja własnie zjadłam rybe z foli i suróweczke....było pyszne polecam!!!!
A mogę zjesc fasolke po bretońsku ale taką niezaciąganą niczym?
Nie wiem co was tak dziwi oO jooo, oczyszczanie na amfie xD prosze was
Stary 2013-02-22, 14:24   #3949
ogolnie
Zakorzenienie

Lolita
Ja bym zjadła.
Uważaj, bo w nocy kołdra pod sufitem będzie fruwać

Dziewczyny, wiecie co wyczytałam właśnie? Woda z gotowania kaszy jęczmiennej (tylko jęczmiennej) idealnie nadaje się na...włosy. Taka domowa odżywka Chyba muszę spróbować przy okazji obecności kaszy w menu.
Napisali, że włosy po płukaniu wodą z kaszy są błyszczące, puszyste i miękkie. Spróbuję, lubię eksperymentować na sobie domowe sposoby na "upiększenie"

Kurcze, chciałabym przenieść notki z mojego starego bloga na inny...Ale nie wiem czy tak się da O_o
Stary 2013-02-22, 14:25   #3950
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sagapao Pokaż wiadomość
Niunia ja jeszcze od tygodnia nie ćwiczyłam miałam dziś w planie ale leże w wyrku nieruchomo ani maści ani tabletki nie pomagają jak na razie..
Ogolnie piling z kawy to ja robie na całe ciało rewelacja dobrze że mi przypomniałaś bo zapomniałam o jego istnieniu
A co wyszło z tą podejrzewaną ciążą? Okres przyszedł?
Stary 2013-02-22, 14:26   #3951
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Zgadzam się z ogolnie. Głodówka 2-3 dni, ale miesiąc, czy dłużej... Duchowowść duchowością, ale organizm człowieka rządzi się swoimi prawami. A i czytałam ostatnio ciekawy art naukowy, że organizm kiedy wchodzi w faze głodówki oczyszcza się z niepotrzebnych tkanek, a jaka jest zdaniem organizmu zbędna? Ano mięśnie, bo do ich utrzymania potrzebny jest wydatek energetyczny, tłuszcz sobie zostawia na rezerwe. Bo to paliwo do którego utrzymania właściwie nie potrzeba żadnej energii...

W Afryce też głodują i jakoś super zdrowi tudzież 150 lat nie żyją...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 14:27   #3952
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
Wiecie co Was nadrobic to masakra.... ja. Wlasnie wrocilam od kolezanki uczyla sie na mnie rzes 1:1 troche poprawil mi sie humor ale @ nadal brak....
No bo u nas zawsze coś się dzieje

Sagapao
A na twarz też robisz ten peeling? Ja kiedyś robiłam i trochę mi podrażnił, ale ja w ogóle nie mogę na twarz żadnego peelingu używać, bo potem mam problemy
Jedyne co to otwieram pory parówką rumiankową, jak trzeba to wyciskam przez chusteczkę zaskórniki a potem nakładam maseczkę z algami, taką co można ją fajnie zedrzeć z buzi I skóra piękna
A na co dzień do mycia twarzy używam żelu Physiogel.
Stary 2013-02-22, 14:28   #3953
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Pooszło
Dziękuję mam i ja też już wysłałam

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Stary 2013-02-22, 14:29   #3954
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Zgadzam się z ogolnie. Głodówka 2-3 dni, ale miesiąc, czy dłużej... Duchowowść duchowością, ale organizm człowieka rządzi się swoimi prawami. A i czytałam ostatnio ciekawy art naukowy, że organizm kiedy wchodzi w faze głodówki oczyszcza się z niepotrzebnych tkanek, a jaka jest zdaniem organizmu zbędna? Ano mięśnie, bo do ich utrzymania potrzebny jest wydatek energetyczny, tłuszcz sobie zostawia na rezerwe. Bo to paliwo do którego utrzymania właściwie nie potrzeba żadnej energii...

W Afryce też głodują i jakoś super zdrowi tudzież 150 lat nie żyją...
O tym samym myślałam, że organizm ludzki nie jest przystosowany do głodowania, ale tego już nie napisałam, bo nie chciałam nikogo rozjuszać Tzn. zwolenniczek głodówek
Ja chyba bym nawet się o jednodniową nie pokusiła. Ja słabo się czuję jak dostarczę za mało kalorii w trakcie dnia, a co dopiero na głodówce Zaraz by mnie pod kroplówki podłączali, bo mnie się takie przeboje trzymają.
Stary 2013-02-22, 14:35   #3955
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
O tym samym myślałam, że organizm ludzki nie jest przystosowany do głodowania, ale tego już nie napisałam, bo nie chciałam nikogo rozjuszać Tzn. zwolenniczek głodówek
Ja chyba bym nawet się o jednodniową nie pokusiła. Ja słabo się czuję jak dostarczę za mało kalorii w trakcie dnia, a co dopiero na głodówce Zaraz by mnie pod kroplówki podłączali, bo mnie się takie przeboje trzymają.
Rzojuszać? Innym zdaniem? eee tam
Ja kiedyś głodowałam jako nastka 3 dni w domu w ramach protestu
A teraz jem jak jem, czuje się świetnie, jedzenie nie sędza mi snu z powiek, traktuje je jak dostarczenie paliwa, bez jakiś ideologii.

Ja nie mogłabym być na głodówce, za cięzko trenuje. Zresztą o wiele bardziej podobają mi się fit laski, niż wygłodzone modelki

Agatka jest już z nami
Stary 2013-02-22, 14:37   #3956
Furry Sue
Zadomowienie

Scio - głodowanie w Afryce z postem leczniczym nie ma nic wspólnego

Ogólnie - jak obiecałam, tak wrzucam! Podziwiaj Kiepskiej jakości, ale to w każdym razie dzieło mojego dziecka, stworzone techniką flamastrową na kartce w kratkę, finalnie przyklejone na ścianę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0833.jpg (60,8 KB, 12 załadowań)

Stary 2013-02-22, 14:38   #3957
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Scio - głodowanie w Afryce z postem leczniczym nie ma nic wspólnego

Ogólnie - jak obiecałam, tak wrzucam! Podziwiaj Kiepskiej jakości, ale to w każdym razie dzieło mojego dziecka, stworzone techniką flamastrową na kartce w kratkę, finalnie przyklejone na ścianę
Jaki as

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Stary 2013-02-22, 14:39   #3958
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Rzojuszać? Innym zdaniem? eee tam
Ja kiedyś głodowałam jako nastka 3 dni w domu w ramach protestu
A teraz jem jak jem, czuje się świetnie, jedzenie nie sędza mi snu z powiek, traktuje je jak dostarczenie paliwa, bez jakiś ideologii.

Ja nie mogłabym być na głodówce, za cięzko trenuje. Zresztą o wiele bardziej podobają mi się fit laski, niż wygłodzone modelki
No anuszka o mało co by się nie obraziła Więc wolałam nie ryzykować

Głodówka w ramach protestu, o matko Polko
To ja miałam inne sposoby, bo za bardzo lubiłam jeść W ramach protestu urządzałam wielkie milczenie owiec na kilka dni. Gardło odpoczywało

Furry
ło Matko Polko, a nie Młody nie chce zdublować tego i mi wysłać?
I to jest ten mój pamperek ze zdjęcia? Dzieci go lubią? Słyszałam, że Hania od Kwiatuszka też lubi

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2013-02-22 o 14:41
Stary 2013-02-22, 14:39   #3959
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja Wam coś powiem - we wszystkim trzeba zachować umiar. Doskonale rozumiem, jak się gdzieś przeczyta jakiś artykuł, to zaraz chce się wszystko to zrobić, bo autorzy mają ogromną siłę perswazji. I nie mam nic przeciwko takiej oczyszczającej głodówce przez dzień lub dwa, ale miesiąc to jest taki sam idiotyzm jak opychanie się dzień w dzień słodyczami i chipsami. Scio dobrze mówi - organizm w czasie głodówki pali mięśnie, bo są one nieopłacalne, jeśli chodzi o utrzymanie. Także po miesięcznej głodówce można być chudszym, ale o masę mięśniową. Podejrzewam, że metabolizm też nie będzie miał się najlepiej, bo przecież im lepiej rozwinięte mięśnie, tym lepiej przyswajamy pokarm.
Dlatego nie sądzę, żeby miesięczna głodówka powinna być tematem na wątku o zdrowym odżywianiu

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 14:44   #3960
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

ogolnie miałam może z 16 lat wtedy. Ale nie pamietam dokładnie o co. W każdym razie teraz z perspektywy czasu wiem, że to było wołanie o uwagę mamy...

Maria też uważam, że wszędzie umiar i zrowy rozsądek nalezy zachować.
o sposobów odżywiania mamy kilkadziesiąc(a może i kilkaset)...

Agatka jest już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości