Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-22, 12:13   #3901
gda
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez sobczi Pokaż wiadomość
dzień dobry =]

zdecydowanie musisz go zachęcić do wspólnych chwil z syniem.
mój mąż w ogóle nie usypia Aluty .. no chyba że już się wqrzę i już naprawdę nie mam siły, albo ona już od paru godzin nie chce spać to go proszę żeby mnie wymienił. Mówiłam nie raz żeby też czasem usypiał ale hrabia nigdy sam nie zaproponuje. Może tragicznie nie jest bo bawi się z Alą i to robi chętnie , ale nic poza tym i wiadomo to tylko max 30 - 40 min dziennie , to chyba trochę mało.
Mąż się skarży, że dziecko na niego nie zwraca uwagi , nie patrzy za nim , itd a ja się wcale temu nie dziwie ... jakby tatuś spędzał czas z dzieckiem a nie z klawiaturą i myszką to by dziecko było bardziej zainteresowane. Czasem zastanawiam się czy on naprawdę nie wie czemu ona tak się zachowuje. Jak wrócę do pracy pewnie ze*ram się a nie dam się .
Czy u was tatusiowie też potrzebują takiego specjalnego zaproszenia do zajęcia się dzieckiem czy tylko mój takie dziwadło.
Mój wraca z pracy, przeważnie zmęczony biedak, ale bierze Henia i go nosi, zabawia. Tylko biedny mąż nie ma nigdy nawet czasu na przeczytanie gazety, dlatego jak w weekend np. siedzimy, to go kładzie na macie, a sam czyta gazetkę. Wiem, że on też potrzebuje takiego czasu... Ostatnio w ogóle nie ma go w domu w sumie. Ale teraz pracuje nad tym, żeby od kwietnia pracować na pół etatu. Będzie 4 godziny dziennie w pracy. Oby mu się udało!

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Jejku Gda, jak ja wiem doskonale o czym piszesz! Antek też odstawia mi takie cyrki z zasypianiem! Jak usypiasz Henia? Bo ja zawsze robię to na rękach, tzn. w takiej pozycji, mniej więcej jak przy karmieniu, czyli, że leży mi na rękach. Zauważyłam ostatnio, że on już reaguje na samą tę pozycję! Gdy widzi, że nie ma butli to od razu rozumie, że będę próbowała go uśpić, a wtedy się zaczyna... wygina się na wszystkie strony, wierzcha nogami, macha rękami, cały się spina... przyznaję się bez bicia, że też nie raz zaklnęłam. Ja się boję w takich sytuacjach, że on mi po prostu z tych rąk wysunie się! On waży już 7,5kg, a gdy tak wygina się to jest jeszcze cięższy. Ogarnia mnie wtedy panika, że ja go nie utrzymam. Oczywiście... im bardziej śpiący, tym większa histeria. Ostatnio zaczęłam go inaczej chwytać do tego usypiania ( skoro pozycja o której pisałam działa na niego jak płachta na byka). Biorę go tak jakby wzdłuż mojego ciała, coś a la siad, tyle, że on leży bokiem do mojego ciała i mocno przytulam mu główkę do piersi głaszcząc go po niej i całując w czoło. Póki co jest troszkę lepiej ( odpukać!). Może wypróbuj też jakiejś innej pozycji lub miejsca do usypiania? Ja mam wrażenie, że oni po prostu bronią się przed zaśnięciem, a jak widzą co się szykuje to jeszcze większa walka, więc trzeba ich jakoś z zaskoczenia spróbować uśpić. Chyba masło maślane z tego wyszło, ale mam nadzieję, że mnie zrozumiesz.
Ja usypiam w ciągu dnia na rękach, kołysząc i szumiąc ustami. A wieczorem na cycu... NIESTETY!

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Gda super że masz takie wychodne dni ... a może zaproponuj aby wieczorne zasypianie Henia należało do męża? U nas to jest ich codzienny rytuał i ich chwila dla siebie i dusia czeka na to z wielką ochotą .. jak ja ją kładę bo akurat męża nie ma to mała leży ciumka smoka oczy jak 5 zł by tatuś przyszedł

dzień dobry
Właśnie to jest mój błąd, bo przyzwyczaiłam Henia do zasypiania na cycku. I teraz jak mąż próbuje go uśpić, to nic z tego nie wychodzi. Ja wkraczam z cycem i zasypia w sekundę... Ale ja bym chciała, żeby mąż powiedział "Daj go! Ja to zrobię, spróbujmy!"

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Gda - U nas takie usypianie jest codziennie w dzień.
Strasznie zazdroszcze rodzicom dzieci, które w dzień zasypiają same, a jak walczą ze snem to po prostu próbują na siłę otwierać oczka .
Ale już się przyzwyczaiłam
Ja też zazdroszczę... U mnie trzeba pokołysać...

ALE odkryłam powód dzisiejszego szaleństwa. Chciał zrobić kupkę. Zrobił (zupełnie sam zresztą) na przewijaku i teraz śpi już godzinę

U nas mąż kąpie, ale ja muszę mu pomóc oczywiście, przynieść pajaca i pampersa, podłożyć ręcznik. Szkoda, że jak jestem sama, to muszę wszystko sobie sama przygotować... Ale mąż prosi wtedy, że chce pobyć ze mną też podczas kąpieli. No i jak tu odmówić?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:13   #3902
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Monarika obserwuj jeszcze dzidzie, bo wysypka może wyjśc nawet do 23 dni po ustapieniu gorączki. A jak nie to może poprostu taki miała kaprys

Ja DHA dam po 5 miesiącu i jak Sojka tak zachwala ten Baby Q eye to może się skusze.

Jaś usypia mi na ramieniu najczęściej bucząc, czasem płacząć. I włączam Mu na youtubie piosenki Seweryna Krajewskiego. Nie wiem dlaczego ale Go usypiają. Najbardzie - Kto kochał raz

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-02-22 o 12:15
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:34   #3903
marta1986222
Zakorzenienie

Angel a gdzie Ty się podziewasz dzisiaj?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:34   #3904
Nisia4
Zadomowienie

Dzięki za szczepienie!
Siedzę i myślę nad tymi zabawkami, zastanawiam się czy kupić od razu dwie, bo na jedną moja mama powiedziała, że da.
Maja usnęła teraz, taka marudna była, może po tym szczepieniu.
Ostatnio usypia najczęściej jak włożę Ją do kołyski i troszkę pokołyszę.
Od poniedziałku zacznę jej podawać jakieś danie, zupkę zamiast cycusia.
Stary 2013-02-22, 12:41   #3905
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dzięki za szczepienie!
Siedzę i myślę nad tymi zabawkami, zastanawiam się czy kupić od razu dwie, bo na jedną moja mama powiedziała, że da.
Maja usnęła teraz, taka marudna była, może po tym szczepieniu.
Ostatnio usypia najczęściej jak włożę Ją do kołyski i troszkę pokołyszę.
Od poniedziałku zacznę jej podawać jakieś danie, zupkę zamiast cycusia.
My już od kilku dni dajemy dwa posiłki dziennie.
Stary 2013-02-22, 12:43   #3906
Hatti
Rozeznanie

dzien dobry,no dzis znaczni lepszy(weselszy)dzien mamy,ale jak to sie mowi:'nie chwalmy dnia...'
od wczorajszego wieczora Milka lapie stopki!zdecydowanie lepiej jej te wygibasy wychodza,jak jest porozbierana do pampersa
skarpetek jeszcze nie sciaga
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Hatti - to właśnie ta Camilia. Czy polski produkt to nie wiem
W każdym razie na krótko starcza, bodajże na 5dni. Bo po 2-3ampułki dziennie powinno się dawać.
Ja płaciłam dzisiaj za to 25zł
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Camillia jest francuska - firma boiron
dzieki za odpowiedz dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Hej

Pewnie mnie tu już nikt nie pamięta, ale jakoś tak postanowiłam się odezwać. Na pierwszą stronę już raczej nie wrócę, bo nie jestem po prostu w stanie być na bieżąco. Czasem tylko podczytuję, mam nadzieję,że nie macie mi tego za złe.

Mój synek lada dzień skończy 5 miesięcy, i jest bezproblemowym dzieckiem Przesypia całe noce. A teraz czekamy z utęsknieniem na wiosnę, bo uwielbiamy spacery a ostatnio pogoda nie sprzyja.
A pod koniec roku zaczynamy kolejne starania, bo drugiego bąbelka też chcemy na jesień.

Pozdrawiam Was serdecznie
czesc,Almariel!
jak to nikt nie pamieta?pamietam Cie dobrze,bo chyba termin mialysmy podobny(co prawda ja 2tygodnie sie opoznilam z akcja.. )
super,ze masz takiego pogodnego synka!noce u nas tez w porzadku
trzymajcie sie cieplo i faktycznie,niech ta wiosna juz zagosci na dobre!

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witam w mroźny poranek

Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi, niezastąpione jesteście

Weronika, ale to jakiś specjalny krem emolium? czy ten żel, o którym kasiam pisała? i jak stosujecie, smarujecie przed kąpielą czy jak?
i jak oczka,lepiej?
my dalej przemywamy Milce sola fizjologiczna

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
My sie przygotowujemy do szczepienia. Idziemy na 12.30.
no to niech pacjent dzielny bedzie

Cytat:
Cześć Dziewczyny! My już po szczepieniu, nie było tak źle. Maja waży już 7500 więc przez 7 tygodni przybrała 1200 g. Po szczepieniu skończyłam do Reala i muszę Wam powiedzieć, że są bardzo fajne ciuszki dla dzieci. Kupiłam dwa body po 3,99 zł. Fajne jakościowo. Są też pieluchy przecenione, kaszki i obiadki.
Zabawki z Fisher Price też są przecenione i zastanawiam się co kupić, Szczeniaczka Uczniaczka, Garnuszek na Klocuszek czy może Kierownicę. Ma któraś tę kierownicę, bo ona mi się bardzo podoba http://allegro.pl/fisher-price-gadaj...017569711.html
najwazniejsze,ze juz po bolu

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Super że z Zuzią lepiej
A Krop nie kąpie małego, tylko mi pomaga, szykuje wodę, płyny, po kąpieli przejmuje Matiego w ręcznik od razu, jak ja go wycieram i ubieram to szykuje nasze łóżko, bo na nim karmię na noc, jak ja robię mleko to go trzyma, no i jeszcze w między czasie robi Pauli łóżko, wyciąga ją z kąpieli i mi szykuje herbatę. A dziś chyba będę musiała z tym sobie sama poradzić, ale z herbatą zaczekam na niego, bo nikt takiej pysznej mi nie robi
No i Krop dużo się bawi z Matim, wraca z pracy i przejmuje dzieciaka
Co do wagi to zapytaj się lekarza na wizycie. A właśnie, no ale jak, dziś się nie dostaliście? A gdzie się podziały numerki?
u nas tez jest taka wspolpraca kapielowa
ja wszystko robie przy malej,a TZ mi 'asystuje' i wszystko podaje do reki i odklada-normalnie jak przy operacji jakiejs

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

Hatti, sproboj tego: http://www.nelsonsnaturalworld.com/e...hing-granules/

My uzywamy tez tego zelu na dziasla: http://www.nelsonsnaturalworld.com/e...hing-granules/

Oprocz camomilli zawiera tez belladonne i aconite.

Dearlie, pytalas o tran. Tak, uzywac mozna go od roczku skonczonego. Ja sie zastanawiam czy nie dac Robertowi jednak jak skonczy pol roku bo w skadzie nie ma nic chyba co mogloby zaszkodzic. Nie wiem sama.

Ja bym nie dawala tranu z watroby dorsza, w ogole z zadnej watroby bo jednak tam sie wszystkie toksyczne zwiazki kumuluja. No i lepiej wybierac tran z malych rybek - z anchovies, z sardynek, wtedy tez mamy gwarancje, ze nie ma metali ciezkich w tranie.
Ja swojej corce daje ten: http://www.amazon.co.uk/Eskimo-58547...1530566&sr=1-5

Jest wlasnie z sardynek, w ogole nie ma smaku czy zapachu ryby jak np. eye-q baby. ktory mnie osobiscie odrzuca. Ma smak gumy donald, pamietacie ten smak dziecinstwa?
dzieki,zawsze wpadniesz z cenna informacja !

Cytat:
Jaś usypia mi na ramieniu najczęściej bucząc, czasem płacząć. I włączam Mu na youtubie piosenki Seweryna Krajewskiego. Nie wiem dlaczego ale Go usypiają. Najbardzie - Kto kochał raz

Milla usypia sama-po kapieli odkadamy ja do lozeczka i zazwyczaj zasypia w kilka minut(a czasem troche dluzej )
w dzien, jak jest marudna,to tez wystarczy ja polozyc.Pogada,pobawi sie smoczkiem,pokreci troche i pada.Ale nie zawsze tak bylo-tez ja musialam ululac,gdy byla bardzo zmeczona to walczyla ze snem potwora mala..
Stary 2013-02-22, 12:47   #3907
ula2689
Wtajemniczenie

Ja kąpie bliźniaki sama
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:49   #3908
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Ja kąpie bliźniaki sama
SZACUN! Opowiedz jak to robisz
Stary 2013-02-22, 12:55   #3909
aaliyah
Zakorzenienie

Hatti, do uslug. My emigrantki musimy sie wspierac, nie? A tak na serio to ja kazdemu chetnie sluze rada jesli tylko sobie tego zyczy.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 13:13   #3910
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Monarika obserwuj jeszcze dzidzie, bo wysypka może wyjśc nawet do 23 dni po ustapieniu gorączki. A jak nie to może poprostu taki miała kaprys

Ja DHA dam po 5 miesiącu i jak Sojka tak zachwala ten Baby Q eye to może się skusze.

Dzięki kraven nie wiedziałam będę obserwować ,

Cytat:
Ja kąpie bliźniaki sama
wow sprytna dziewczyna z ciebie

Kurcze a mi przyszedł mail od rossnę, że mój prezent jest już do odebrania i mąż poleciał do Rossmanna a tam mu babka mówi, że nie ma nic takiego wrrrrrr
ale zakupy z rabatem zrobił kilka rzeczy miał na liście a 130 zł trzasnęło

Dziewczyny znające się na rozliczaniu pitów jak to jest z tą ulgą na dziecko?? Skoro Oti urodziła się 14 sierpnia to ile będę sobie mogła odliczyć??

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-02-22 o 13:14
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 13:15   #3911
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Dzięki kraven nie wiedziałam będę obserwować ,

Kurcze a mi przyszedł mail od rossnę, że mój prezent jest już do odebrania i mąż poleciał do Rossmanna a tam mu babka mówi, że nie ma nic takiego wrrrrrr
ale zakupy z rabatem zrobił kilka rzeczy miał na liście a 130 zł trzasnęło

Dziewczyny znające się na rozliczaniu pitów jak to jest z tą ulgą na dziecko?? Skoro Oti urodziła się 14 sierpnia to ile będę sobie mogła odliczyć??
Za 5 miesięcy możesz.
I ja tez raz tak mialam ze poszlam do rossa odebrac smartfonik a pani mowi ze nie ma. ale sie znalazl. oni maja to zamkniete w kartonikach, zle opisane i same nie raz nie wiedza co jest w srodku.
Stary 2013-02-22, 13:26   #3912
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Za 5 miesięcy możesz.
I ja tez raz tak mialam ze poszlam do rossa odebrac smartfonik a pani mowi ze nie ma. ale sie znalazl. oni maja to zamkniete w kartonikach, zle opisane i same nie raz nie wiedza co jest w srodku.
Aha czyli za cały sierpień mogę odliczyć bo się tak właśnie zastanawiałam czy to trzeba na dni przeliczać ale jednak nie dzięki wielkie

A do rosska mąż jeszcze raz później podleci może już będzie a jak nie to każę mu ich molestować żeby poszukali...
Stary 2013-02-22, 13:27   #3913
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Super że z Zuzią lepiej
A Krop nie kąpie małego, tylko mi pomaga, szykuje wodę, płyny, po kąpieli przejmuje Matiego w ręcznik od razu, jak ja go wycieram i ubieram to szykuje nasze łóżko, bo na nim karmię na noc, jak ja robię mleko to go trzyma, no i jeszcze w między czasie robi Pauli łóżko, wyciąga ją z kąpieli i mi szykuje herbatę. A dziś chyba będę musiała z tym sobie sama poradzić, ale z herbatą zaczekam na niego, bo nikt takiej pysznej mi nie robi
No i Krop dużo się bawi z Matim, wraca z pracy i przejmuje dzieciaka
Co do wagi to zapytaj się lekarza na wizycie. A właśnie, no ale jak, dziś się nie dostaliście? A gdzie się podziały numerki?
Mamy bardzo podobny podział zadań kąpielowych

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Angel a gdzie Ty się podziewasz dzisiaj?
Właśnie, gdzie nasza dyżurna spamerka?
Stary 2013-02-22, 13:36   #3914
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
SZACUN! Opowiedz jak to robisz
Przygotowuję sobie wszystko, rozkładam itd., tego którego nie kąpie wkładam pod karuzelkę, na leżaczek, do kojca gdzies żeby miał zajęcie.Drugiego rozbieram do pieluchy(uwielbiają to!) i ide do kuchni po wodę,nalewam kąpię,smaruję itp,nakarmię do wyrka i potem sztuka nr 2
Stary 2013-02-22, 13:36   #3915
weronika_91
Zakorzenienie

A u nas kąpiel, wieczorne jedzonko oraz usypianie należy do tżta jeśli oczywiście jest w domu bo jak ma popołudniówki to wtedy ja przejmuję tę fuchę
Stary 2013-02-22, 13:36   #3916
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny! My już po szczepieniu, nie było tak źle. Maja waży już 7500 więc przez 7 tygodni przybrała 1200 g. Po szczepieniu skończyłam do Reala i muszę Wam powiedzieć, że są bardzo fajne ciuszki dla dzieci. Kupiłam dwa body po 3,99 zł. Fajne jakościowo. Są też pieluchy przecenione, kaszki i obiadki.
Zabawki z Fisher Price też są przecenione i zastanawiam się co kupić, Szczeniaczka Uczniaczka, Garnuszek na Klocuszek czy może Kierownicę. Ma któraś tę kierownicę, bo ona mi się bardzo podoba http://allegro.pl/fisher-price-gadaj...017569711.html
duza dziewczynka

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Hej!

u nas dzisiaj już bez gorączki

dziewczyny, które były w rossku na zakupach czy jest jakaś promocja na pampersy??
bo ostatnio na onecie była reklama, że są po 52,99 + chusteczki nawilżane pampers za 1 zł a jak się w nią kliknęło to wyskakiwała aktualna gazetka w której nic takiego nie było

u nas też tylko w kauflandzie widziałam

dziewczyny co to się dzieje ostatnio... nie ma tygodnia żeby nie było wiadomości o pobiciu czy śmierci dziecka, kiedyś tyle tego nie było co się dzieje z tymi ludźmi

lepiej już gorączki nie ma ale wysypki też brak

Super, że Zuzance już lepiej
no to super,ze juz lepiej

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dziękuję

jejku.. ttak bardzo mi Was szkoda dziewczynki

a to takie buty z kąpielą...
numerki rozeszły się jak świeże bułeczki. To jeden z lepszych/bardziej znanych pediatrów i jak jest sezon chorobowy (a własnie chyba znów jest fala uderzeniowa), to tak jest niestety.
niby na czwartek jesteśmy na szczepienie do niego zapisane. Chyba potraktuję to jak kontrolę a ze szczepieniem wstrzymam się ze 2 tygodnie jeszcze. I wypytam o wszystko.
może ta waga już tak spowolniła i to normalne?
na początku Zuzania przybierała aż po 50 gram dziennie. Później ok 1 kg na miesiac. Waga urodzeniowa dawno podwojona. na głodną nie wygląda. nie ulewa się jej. Może taka jej uroda i będzie drobinka, jak mama

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

wiem wiem, dlatego lista obowiązkowo, żebym o niczym nie zapomniała. na raty najwyżej będę do samochodu wynosić czemu w rosku nie ma dużych wózków jak w hipermarketach?
a z wagą to mam podobne podejrzenia. Ale czy słuszne?
maggie moja Pola nawet wagi nie podwoiłakilogram jej brakuje

ja tez kąpie zawsze sama,bo mąż przewaznie dopiero co z pracy wraca.pomagal mi tylko zaraz po porodzie,gdy nie moglam dzwigać

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 13:39   #3917
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Przygotowuję sobie wszystko, rozkładam itd., tego którego nie kąpie wkładam pod karuzelkę, na leżaczek, do kojca gdzies żeby miał zajęcie.Drugiego rozbieram do pieluchy(uwielbiają to!) i ide do kuchni po wodę,nalewam kąpię,smaruję itp,nakarmię do wyrka i potem sztuka nr 2
Podziwiam
Stary 2013-02-22, 13:39   #3918
marta1986222
Zakorzenienie

U nas jest tak że jak mąż wraca wcześniej to on kąpie a tak to ja.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-22, 13:41   #3919
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ula SZACUN!! a co ze straszakiem w tym czasie?

ja mam problem jak mam ich dwójkę bo oni się już kąpią razem i potem nie mam co zrobić z Zuzą więc zawsze ktoś musi mi pomóc a co nieogarnięta jestem i tyle
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 13:55   #3920
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Maggie dobrze , że z Zuzią już lepiej
Ula szacun

też dziś byłam w rossku , kupiłam obiadki, deserki i kaszki

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 14:00   #3921
marta1986222
Zakorzenienie

Moja niunia już śpi ciągiem 2 godziny co w dzień się nie zdarza.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Zapomniałam napisać Ula wielki szacunek

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-22, 14:00   #3922
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ula SZACUN!! a co ze straszakiem w tym czasie?

ja mam problem jak mam ich dwójkę bo oni się już kąpią razem i potem nie mam co zrobić z Zuzą więc zawsze ktoś musi mi pomóc a co nieogarnięta jestem i tyle
A tam przesadzacie jak byście miały bliźnięta to też byście dały radę
Starszak potrafi zając się sam sobą, lubi się bawic w swoim pokoju lub ogladać bajki a jak tata jest w domu to łazi za nim jak cień

Niegrzeczna pochwal się ile rabatu dostałaś?
Stary 2013-02-22, 14:03   #3923
marta1986222
Zakorzenienie

Ja jak kąpię Zuzię to jest taki sajgon dookoła jakby trąba powietrzna przeleciała

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-22, 14:04   #3924
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Ula, straciłam 40 zł , rabat 10% bo 4 zł tylko mniej zapłaciłam. Czyli jeden słoiczek miałam za darmochę

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 14:11   #3925
Iwa844
Zakorzenienie

Dobra, pytanie żywnościowe
chciałabym ugotowac Małej marchewkową zupkę z ryzem, coby trochę urozmaicić te warzywa. Marchewkę gotuję na parze. A co z tym ryżem? Ugotować go na taką papkę i potem zblendować z marchewką? Zblenduje się to to w ogóle tak że nie będzie czuć konsystencji ryżu? I czy może być taki ryż w saszetce, bo kurcze, takiego zwykłego co się w paczkach kilogramowych kupuje nie umiem gotować, nie wiem ile wody dać Pomoże ktoś?
Stary 2013-02-22, 14:12   #3926
kraven
Zakorzenienie

Wróciliśmy. Jasiu był bardzo dzielny, zapłakał tylko jak wbijano igłe. Waży 6 kg i mierzy 65 cm.

Ula respect

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 14:13   #3927
Hatti
Rozeznanie

czyli im wiecej dzieci,tudziez zajec,tym lepsza organizacja
Stary 2013-02-22, 14:14   #3928
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja jak kąpię Zuzię to jest taki sajgon dookoła jakby trąba powietrzna przeleciała
u mnie jest to samo

mój tżt jak jest w domu to sam kąpie i później małą "oporządza" smaruje, ubiera ja podaję mu tylko ręcznik i dostaję ją gotowiutką i uczesaną do cyca

a jak tżt w pracy to przylatuje teściówka

ja to jestem dopiero nieogarnięta
Stary 2013-02-22, 14:16   #3929
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciliśmy. Jasiu był bardzo dzielny, zapłakał tylko jak wbijano igłe. Waży 6 kg i mierzy 65 cm.
dla dzielnego Jasia

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-22, 14:25   #3930
weronika_91
Zakorzenienie

No brawo dla Jasia my mamy za tydzień w piątek . Już się boję ponieważ poraz pierwszy pójdę z małym sama ...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości