|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() fajowe ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dzięki za info o jedzonku Cytat:
![]() A ja zbieram się do kosmetyczki, zrobię sobie (ge)hennę na brwi i rzęsy, żeby jakoś na tym porodzie wyglądać jak ludzie
|
||||||||
|
|
|
|
#4412 | ||||
|
Zakorzenienie
|
swietne summarum
![]() super udokumentowane rozrastanie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
35 zł. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
#4413 | |
|
Wtajemniczenie
|
kwiatuszek - super dokumentacja i ładnie wyglądasz
![]() Super ![]() Cytat:
dobrze, że rodzice tamtej dziewczyny chcą walczyć, przecież to może dojść do tragedii.. Właśnie, a kiedy do domku ?
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() toż to już czas rodzić![]() Cytat:
I za Misie
|
|
|
|
|
|
#4415 |
|
Wtajemniczenie
|
Moderna miałam nadzieje ze jutro ale przed chwila była położna i pobrala ponownie posiew bo w poprzednim wyszły trzy jakieś bakterie!!! Jak mnie czymś zarazili to ich tu wszystkich wystrzelam dosłownie!! Nie wiem teraz kiedy wyjdziemy!!:'(
|
|
|
#4417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Z wyboru. Tż w sumie się wahał i pewnie, gdybym bardzo chciała, to by poszedł, ale ja chyba wolę bez niego. Już taka jestem Zosia-Samosia. Do dentysty np. też wolę iść sama
Moderna ale będziesz miała luksus ![]() Jaka słodka Cytat:
![]() Super I za takie pieniądzeCytat:
Oby wszystko posżło dobrze. Trzymam za Was kciuki ![]() Biorę się za ciasto krówkowe a potem trzeba trochę ogarnąć, bo mężulo niedługo wraca z pracy.
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-02-22 o 13:52 |
||
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
O ludzie!! Jeszcze tego Wam brakowało.
|
|
|
|
|
#4419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo wiesz, poród od dentysty się jednak chyba czymś różni.. Sorry, ale zawsze zadziwiają mnie ludzie, którzy dokonują wyborów i od razu muszą dowalić tym, którzy wybrali inaczej, myślisz że te z nas które chcą rodzić z partnerami chodzą z nimi do dentysty, internisty i proktologa ?
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie będąc w środę u fryzjerki dowiedziałam się że jej siostrzenicę która nie dość że bardzo długo starali się o dziecko i mieli już adpotować jak wrócą z wakacji bo po 5 latach starań nic zaszła w ciążę i żadnej lekarz nie mógł uwierzyć że po tylu latach na wakacjach stał się cud - chyba po prostu odpuścili pogodzili się a tak na siłę to jakąś blokadę mieli, teraz tydzień temu w środę rodziła przez CC i po cc na drugi dzień stań krytyczny rodzina ma się przygotować na najgorsze stan się unormował już ale jak już wyżej pisałam mieli szykować się na wszystko na dodatek ojciec dziecka też nie mógł do dziecka wejść
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-02-22 o 14:20 |
|
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi o to po prostu,że będę rodzić sama a decyzja, że porodu rodzinnego nie będzie była naszą wspólną decyzją. Zdaję sobie sprawę, że poród różni się od pobytu u dentysty, ale chodziło mi tylko o to, że w sytuacjach stresujących czasami towarzystwo nawet najbliższej osoby nie działa na mnie motywująco, a wręcz przeciwnie. Dentysta był tu tylko przykładem. Jeżeli kogoś uraziłam to przepraszam. Uważam, że sprawa porodu - rodzinnego lub nie - jest indywidualna, tak samo, jak karmienie piersią i nie uważam, żeby ktoś był gorszy/lepszy tylko dlatego, że coś tam zamierza, lub nie zamierza. Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-02-22 o 14:29 |
|
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja na nogach od rana - dużo dzisiaj było załatwiania z Igorem różnych spraw. Bardzo niewyspana jestem. Śniła mi się Ptaszysko i Natalka i moja koleżanka z mamuś 2010, która też miała zatrucie ciążowe 2 razy i wczoraj jej młodsza Nataszka kończyła równo rok. Także Natalka i Nataszka będą miały urodziny tego samego dnia i tak samo niespodzianie pojawiły się na świecie. Przeczytałam wszystko, ale mam niezły bajzel w głowie. I najbardziej rzuciło mi się w oczy, co pisała Moderna, że w sali porodowej jakaś lina jest na suficie... ja to nawet wiem do czego Liwka - to dopiero akcja w szpitalu. Oby jednak wszystko było na wyrost, a Tobie pięknie się zagoiło i do domu razem wracajcie.
|
|
#4423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i za wyniki krwi
|
|
|
#4424 | ||
|
Zadomowienie
|
dziękuję za miłe słowa
kochane jesteście Cytat:
tylko z pałą tam do nich iść. no jak tak można Popieram rodziców tej dziewczyny, niech to nagłośnią Cytat:
![]() ogarnęłam mieszkanie, w plecach mnie łupie i będę teraz czekać na położną. ma wziąć ten sprzęt do mierzenia miednicy. zobaczymy czy powie, że szerokie biodra ułatwią poród oby oby
|
|
|
#4425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() az sie wierzyc nie chce, to jak jakis bardzo zly sen trzymam mocno kciuki, zebys w koncu w pelni mogla korzystac z pierwszych chwil macierzynstwa ![]() Cytat:
ale z drugiej strony partner bedzie nas w tej ciezkiej chwili wspierac, , da nam pewne poczucie bezpieczenstwa, ze nie jestesmy wtedy same ![]() moj maz chce byc przy narodzinach, ja rowniez chce mu dac ta szanse, gdyz mimo bolu i cierpienia jest to ta jedna, jedyna chwila radosci.. moment narodzin naszego dziecka oczywiscie szanuje kazda opcje i kazdy wybor hehe.. czy ja wiem, czy luksus wedlug mnie dobre warunki i dobra opiekla powinny byc standardem podczas narodzin dziecka ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
rowniez uwazam, ze to bardzo indywidualna sprawa.. a zapytalam, bo czasami sa to sprawy wyzsze i szpital nie wydaje zezwolen na porody rodzinne
|
|
|
#4426 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, słyszałyście ten huk?? To kamień, który dzięki Wam spadł mi z serca. Dziękuję Wam za słowa otuchy.
Pani podziwiam Cię z całego serca, że tyle czasu dałaś i dajesz dalej radę leżeć. Ja tu miałam tyle planów. A tu nagle hop siup i leżę. A teraz buziaki ![]() Malpka Cytat:
Cytat:
Strippi fotki są super ![]() Ptaszysko bardzo spóźnione gratulacje i również mocno trzymam kciuki za Ciebie i Malutką kruszynkę. LiwkaO trzymaj się tam i wracajcie szybciutko do domku. |
||
|
|
|
|
#4427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(to jest taka bawelniana, spleciona, gruba lina)bo ja sie caly czas zastanawiam, czy to podczas skurczy do podciagania sie, czy jak
|
|
|
#4429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4430 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do parafiny postaram się zapamiętać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hm...25 luty ok może być Cytat:
Cytat:
nie obniżyl chyba cześć nadrobiona. to co pominęłam to gratuluje nowych tygodni, udanych wizyt ![]() idę czytać dalej
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nadrobiłam ja mam w planie dziś zrobić zdj sobie jakieś ładne ale ten plan to już od tygodnia mam więc nie wiem czy dojdzie to do skutku. jak zrobię to jakieś ładne wrzucę ![]() ogarnęłam trochę chatę na górze, jeszcze poodkurzać i pozamiatać żeby kurzu na fotach nie było ![]() ale może najpierw obiad
|
|
|
#4434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale powiem optymistycznie, że powiesić się nie miałabym siły na porodówce
|
|
|
#4435 | |||
|
Wtajemniczenie
|
oliwka__ rany, co za historia..no ale może się zdarzyć.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4436 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
ja mam chwilkę przerwy więc nadrabiam .....znowu ...
![]() Cytat:
Cytat:
ale super te fotki !!!! ![]() no a brzusz ek jeszcze nie opadł Cytat:
![]() Cytat:
oby teraz wszystko było dobrze Cytat:
Cytat:
oby wszystko było dobrze ..... Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
OC też tak uważam, że partner przy porodzie do zdrowia dziecku nie potrzebny więc decyzja jest nasza i nie obciąża niczego. Za to rezygnowanie z karmienia wg swojego zdania to już niestety idzie na szkode dziecka
![]() oczywiście rezygnowanie bez powodu, bo za zamęczaniem się byle laktacja była to też nie jestem ![]() Ja chyba wolałabym rodzić sama, wydaje mi się że bardziej bym sie spieła ale nie mogłabym odmówić TŻ tej jedynej i przepięknej chwili tylko dlatego nie chce CC bo nie będzie mógł zobaczyć, inaczej wolałabym CC bo SN jestem przerażona-dla mnie to coś nie do zrobienia i ból nie do wytrzymania.
|
|
|
|
|
#4438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do tż przy porodzie to z jednej strony nie chcę żeby to wszystko widział a z drugiej strasznie się boję i nie chcę być sama... i tak źle i tak niedobrze
|
|
|
#4439 | |
|
Zadomowienie
|
Zjadłam omlet z szyneczką, pomidorem i serem, a teraz obudziłam się z krótkiej drzemki. I co? Silna potrzeba na coś słodkiego! Aaaaaaa! Danio i batonik.....a w tv akurat o otyłości mówią
Cytat:
Przy nim czuję się bezpieczna i wiem, że na pewno sobie poradzę. Bardzo mnie motywuje i czuję się przy nim swobodnie. Gdy oglądamy razem "Porodówkę" i widzę, że na sali jest oprócz ojca dziecka jeszcze mama, babcia, teściowa i szwagierka, to łapię się za głowę. Dla mnie mój mąż może patrzeć na nasze rodzące się dziecko ile chce, niech sobie fotel postawi jeśli się nie boi, ale nie wyobrażam sobie by moja mama czy teściowa mi tam zaglądały. Przy nich nie czuję się na tyle komfortowo w sferze intymnej. Jednak do męża mam dużo więcej zaufania, znamy się w kwestii intymnej i jest mi najbliższą osobą więc cieszę się, że będzie tam ze mną Poza tym on jako jedyny potrafi ze mną tak rozmawiać, że czuję się lepiej i odwraca moją uwagę jeśli coś mnie martwi. ![]() Ja to jednak bardzo dziwna jestem, do takiego wniosku dochodzę, bo gdy poszłam do ginekologa pierwszy raz w życiu, to poszłam do faceta i jakoś nie czułam wstydu. Teraz w ciąży też obaw nie miałam o to, że facet, ale przy kobiecie czułabym lekką obawę
|
|
|
|
#4440 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i nie jest drogimój to sony alfa200 najprostszy z najprostszych Cytat:
zwłaszcza finansowo ![]() ale te czapeczki to akurat nie drogie bo po 17zł Cytat:
Cytat:
bo on uparciuch Cytat:
no ja Ci powiem, że też 1kg na tydzień i przeraża mnie to, ale widzę jak mocno spuchły mi stopy, bo od skarpetek mam aż wielkie wgłębienia, szok... Cytat:
dziękino i dziś nasze skończone 39tyg jak tam się trzymasz?jeszcze 7 dni do terminu Cytat:
kochana trzymajcie się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

mam nadzieje ze moje się nie rozejdą ponownie! 

no i szczerze mówiąc lepiej w ciąży wyglądała niż teraz
za Misie

a potem trzeba trochę ogarnąć, bo mężulo niedługo wraca z pracy.

stan się unormował już ale jak już wyżej pisałam mieli szykować się na wszystko na dodatek ojciec dziecka też nie mógł do dziecka wejść 

i
05.07.2008 
oby oby

jak tam się trzymasz?