|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
![]() i malenko przytylas, super ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
na poczatku kazdy kilogram plus cieszyl... a teraz...
|
|
|
#4382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Strippi też miała rozwarcie z tego co pamiętam a jakoś nie urodziła i nadal nie rodzi ![]() Najważniejsze że skurczy nie masz! poleżysz z 3 tygodnie i już będzie bezpiecznie ![]() co do śluzu to napewno po badaniu Wczoraj mama mi zafarbowała włoski, szwagierka podcieła. Dziś henna, maseczki i paznokcie żelowe. I moge czekać na TŻ tak się szykuje przy okazji do porodu a później nie będzie czasu
|
||
|
|
|
|
#4383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja po porodzie chcę zaszaleć i zrobić sobie fajną fryzurkę na chrzciny
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Pokażę Wam moje ostatnie zdobycze za całe 10zł
|
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
stwierdziłam, że mam syna obżartucha i co zjem to zagarnia dla siebie ![]() na pocieszenie powiem Wam, że może być tak, że mi to wszystko zostanie a Wam raz dwa spadnie znajomy tak mnie "pociesza" bo jego żona przytyła tylko 10kg i 5 wciąż nie może się pozbyć
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo za wagę, masz mniej niż ja!! u mnie już 9 kg na plusie, z czego 2 kg w ciągu 2 tyg, ale strasznie puchnę więc liczę, że to woda ![]() co do brzuszka to jeszcze nie opadł Cytat:
za zabiegi wow super
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
wszystko za 10 zl?
wow, super!Cytat:
![]() a kilogramy zrzucimy na pewno wszystkie szybciutko damy rade..ale na wage i tak nie wchodze
|
|
|
#4389 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No tak znów miałam awarię internetu, a wy tu tyle naskrobałyście
![]() widać że spać nie możecie, ja jedynie budzę się trzy razy na siusiu i idę znów spać ale dziś pobudkę zrobił mi skurcz łydki po prostu rewelacja dobrze że Tż był tuż obok to rozmasował i przeszło ale łydka boli jeszcze....No i widzę że trochę się dzieje.... Cytat:
trzymajcie się dziewczyny kochane. Aga wracaj szybko do siebie, a Natalcia niech pięknie przybiera i będziecie mogły wrócić wspólnie do domku. ![]() to już blisko![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Klementyna widzę że akcja przybiera więc już niebawem ![]() ![]() Liwka za szycie oby wszystko wyszło na dobre. Za Misię aby opalanko pomogło.Megi za wizytęCz. flamaster za udaną wizytę, same dobre wieści, tylko ten paciorkowiec no ale skoro lekarz mówi że nie jest źle to oby tak było ![]() Piękny brzuszek i pokoik Sławka(ściana) ![]() a rozstępy mam i ja i to nawet jeszcze więcej![]() za wszystkie pozostałe wizyty i kolejne tygodnie. oraz poczynione zakupy...tyle na szybcika, a teraz idę ogarniać dom bo się zbieram i zebrać się nie mogę ![]() Drugie pranie już wyschło teraz prasowanie mnie czeka, no i kompletowanie torby bo zaczyna mnie to przerażać że u nas z takim wyprzedzeniem się rozpakowujemy mimo wszystko że mój maluch poczeka spokojnie jeszcze te 4 tygodnie
|
|||||
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
ja +13kg
![]() Monicca zakochałam się w tym pajacu z zebry |
|
|
|
|
#4392 |
|
Rozeznanie
|
no no zdobycze konkretne , ten pierwszy komplecik świetny
|
|
|
|
|
#4393 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ja bym chciała lustrzankę, ale nie znam się na nich i pewnie nie umiałabym robić na niej zdjęć.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale czy to prawda.. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
śliczny domek maleństwa..
|
|
|
#4394 |
|
Zadomowienie
|
Koleżanka podrzuciła mi link do fajnego filmu na YT "Szczęśliwe Niemowlę". Muszę przyznać, że bardzo przypadł mi do gustu. Zauważyłam, że niektóre rady wiążą się z tymi z "Języka niemowląt". Chyba coś w tym jest
Film trwa godzinę więc proponuję herbatkę, ciacho i relaks http://www.youtube.com/watch?v=ASEjS...source=message
|
|
|
#4395 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Strippi, przez te fotki chyba też kupię taką czapeczkę, bo maleństwo wygląda w tym cudnie! Ech, zbankrutuję jak tak dalej pójdzie ![]() Wczoraj kupiłam pianki 3D z Kubusiem Puchatkiem, ale będę je naklejać nie na ścianę, tylko na część regału, przeznaczoną dla małego. Oczywiście będę się chwalić jak urządzę i przyozdobię regał dla małego ![]() W ogóle mam dosyć już tego malowania, mój TŻ ociąga się strasznie i pomalowanie pokoju zajmuje mu już 3 tygodnie Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#4396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam teraz tak fajnie zapuszczone dlugie i blond wloski, ehhh. A tak normalnie, to ciagle bym cos zmieniala i potem zaluje - ale ciezko sie powstrzymac
|
|
|
|
|
|
#4397 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa no widac nie tylko ja mam Zjadliwe mysli hihiCytat:
za tygodnie .. ale Moglabys juz urodzic ![]() fotki Mega slodziutkie takie Cytat:
hihi no tez mii cos nie spadowalo no to wszytskie jestesmy mozna POLAC COLI yeeahhCytat:
za tygodnie i zebys zdarzyla ![]() Cytat:
Cytat:
za donoszona ... i podsumowania haahno i co WSTALAM teraz koncze jesc snaidanko i trza sie wybrac na te zakupy na jutro - na szczescie za oknem swieci sloneczko paczalam na temp az +5 wiec nie zmarzne
|
||||||
|
|
|
|
#4398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4399 | |||
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cytat:
Ja napewno biorę... ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie też 94 cm, ale brzuchol już trochę opada. Przytyłam w sumie 8,5 kg, teraz już mało mi przybywa. Mały ważył tydzień temu 3kg Nie puchnę. wow świetne.. ![]() Nadrobiłam, teraz spadam odkurzyć swoje m2, potem się lekko podszykuje i śmigam na szpital na ktg ![]() A u mnie dziś skończone 39 tyg, od jutra leci 40...
30.06.2011 --> dwie kreseczki 1.03.2013 --> tp 7.03.2013 --> KSAWERY Edytowane przez Chanel_Coco Czas edycji: 2013-02-22 o 12:28 |
|||
|
|
|
|
#4400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() : hahaha:Cytat:
To na prawde pomaga!Cytat:
Piec załżóny teraz na dachu komin montują, a bajzer w domu, że hoho! Na pocieszenie ZUS dosłał zaległe pół wypłaty na konto- mało, ale zawsze to coś
|
|||
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoncze pozniej, musze jeszzce isc na spacer z psem ![]() i nie wiedzialam, ze dziecko az tak ciasno sie opatula
|
|
|
#4402 | ||
|
Rozeznanie
|
odpłatnie? czy ze skierowaniem?
eh na Batorego trochę jak przed wojną, i to pierwszą mogłam zapytać wczesniej, ale robiłam na wariata, poza tym gin wpisal mi adres na skierowaniu Cytat:
![]() "czas pomyśleć" niemożliwa jesteś Cytat:
generalnie całkiem fajny film, dużo może pomóc "zielonym" rodzicom znowu mi się czegoś chce jeść ale sama nie wiem czego, chyba nie słodkiego
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
no nic zawiajm kiece i lece .... pewnie mnei znajac nie bedze mnie ze 2h .. a mam 10min spacerkiem do sklepu hah - ale w okolo ladne centrum handlowe :P
no to pisac pisac ... watek nowy trzeba zakaldac i RODZIC mi tutaj |
|
|
|
|
#4404 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ty to potrafisz ustrzelić coś fajnego ja ostatnio trochę obawiam się lumpeksów, jak jest wszystko po 2zł ludzie mało co się nie pozabijają ![]() dziękuję Cytat:
nawet próbowałam tego owinięcia na swoim rożku, tylko zawartości mi brakowało ![]() Cytat:
w mojej grupie była dziewczyna, która urodziła ok 3-4 tyg temu i aż mnie zatkało jak ją zobaczyłam w tą sobotę... sama skóra i kości, łopatki wystające, brzuch płaski a nawet bym powiedziała że wklęsły. nie wiem jak to możliwe tak szybko no i szczerze mówiąc lepiej w ciąży wyglądała niż terazCytat:
Cytat:
dla zusu w końcu się obudzili
|
|
|
#4405 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Ja juz po zabiegu. Zszyli mnie i w końcu wygląda to tak jak powinno!! W sumie wymusilam na nich to szycie bo chcieli zostawić żeby się zaziarninowalo samo. Ale byłaby z tego wielka blizna a tak mam nadzieje ze ładnie się zagoi i nie będzie nic widać. W szpitalu jest juz trzecia dziewczyna której poszły szwy!!! Wszystkie rodzilysmy 12.02. Jedna z nich trafila z zakażeniem macicy i gorączka 40 stopni!! Stwierdzili ze nici do szycia były zakażone!! Masakra!! Rodzice tej dziewczyny chcą iść do gazety to nagłośnić. Czekają teraz na lekarza, a ze drzwi otwarte to wszystko podsłuchuje
mam nadzieje ze moje się nie rozejdą ponownie! Misia po lampach 2x10 godzin. Strasznie skora się zluszczyla i popekala. Muszę ja dwa razy dziennie oliwka smarować. Pobrali jej ponownie krew i zobaczy ile spadla bilirubina. Co do diety mamy karmiącej to ja jem to co przed ciąża praktycznie prócz smażonego. Maz mi będzie obiady gotował w niedziele na tydzień. Staram się też gotować codziennie dla siebie owsianke lub zupę mleczna. Z kawy przerzucilam się na kawę inke. Ze słodyczy to jem tylko biszkopty i herbatniki. Z owoców jem jabłka i banany.
|
|
|
#4406 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ani mi o coli nie mów! Mam w portfelu 1,4zł... jak zwykle ktoś mi buchnął forsę i nie uprzedził
na colę na pewno nie starczy Ale za to ktoś jak będzie wracał z pracy musi mi kupić puszeczkę!Cytat:
![]() Ja wczoraj dostałam przelewik z ZUS I znów jakaś nie pasująca mi kwota... albo ciut za mało, albo 300zł za dużo Oby druga opcja Liczę, że jak przejdę na macierzyński to już będą regularne wpłaty...---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
za krew małej!
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ależ mnie nos boli! Mam podrażniony i każdy oddech mnie boli (nie mam kataru)... czuję jakby mi się za dużo powietrza wdychało Takich cudów jeszcze nie miałam - zazwyczaj w drugą stronę mi się robi
|
|
|
|
#4409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście za małą
|
|
|
|
|
|
#4410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na razie na poczatek kupilam taki gotowy opatulacz, a pozniej bede pewnie stosowac po prostu kocyki, bo widzac na filmie, wyglada to dosc prosto Cytat:
masakra, az brak mi slow ![]() a wiadomo juz kiedy wychodzicie ze szpitala?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

Strippi też miała rozwarcie z tego co pamiętam a jakoś nie urodziła i nadal nie rodzi 

pięknie
po pierwsze śliczny brzuszek po drugie jak ty mało przytyłaś ja od kiedy zobaczyłam 12kg na plusie to przestałam wchodzić na wagę a mi jeszcze 9 tygodni zostało
stwierdziłam, że mam syna obżartucha i co zjem to zagarnia dla siebie 

trzymajcie się dziewczyny kochane. Aga wracaj szybko do siebie, a Natalcia niech pięknie przybiera i będziecie mogły wrócić wspólnie do domku.