Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 00:20   #2881
grenouillette
Raczkowanie

Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III

Cześć,
Ostatnio kilka dni nie pisałam, ale coś mnie rozłożyło. Fizycznie to wiem, że wyziębienie, a psychicznie to nie wiem... Zauważyłam, że od jakiegoś czasu nie jestem sobą, nie jestem nawet tą gren, która zaczęła pisać na wątku. Zrobiłam się marudna, zestresowana i odczuwam jeszcze większą frustrację z powodu odkładania spraw na później niż kiedyś. Mam wrażenie, że tak się spięłam tym, iż tym razem ma być inaczej, że tym razem już będę systematyczna – że każde odejście od założonej drogi mnie przybija. Niebezpieczna skrajność.

Cytat:
Napisane przez inga86 Pokaż wiadomość
Pamiętacie jak zamartwiałam się kwestią swojego wieku, że jestem za stara?
Otóż wczoraj podczas zajęć tańca przyszła mi do głowy myśl "a czy wiele osób w moim wieku odważy się by zacząć od zera trudną technikę tańca, czy wielu ma takie ciało i chęci, że jest w stanie zrobić te rzeczy, które ja robię? Może ja jestem właśnie fajnym wyjątkiem, że w moim wieku, potrafię zacząć robić rzeczy, przy których inni by polegli?" Była to super mocarna myśl, która odwróciła moje myślenie o 180 stopni, zamiast się zamartwiać, zaczęłam być z tego dumna! I to się tyczy każdego wieku, każdej rzeczy. Każdy kto jest początkujący musi pokonać niewygodę, bunt ciała i mózgu, stare przyzwyczajenia, wyrobić nowe nawyki. A być początkującym to jest powód do dumy!
Dobre słowa, poczułam się, jakby były pisane do mnie Ja w ogóle mam problem z wiekiem, bo na wiele rzeczy czuję się już za stara, a jednocześnie w większości rzeczy, w jakie się angażuję, jestem zawsze najmłodsza. I zawsze mam poczucie "z czym do ludzi?!" - bo albo czuję, że ludzie patrzą na moje zmarnowane w danym obszarze lata, albo wyobrażam sobie, iż myślą, że jeszcze przede mną długa droga, by być dla nich równorzędnym partnerem. Nowa, dobra perspektywa jest dobra!
grenouillette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 10:34   #2882
zywieczdroj
Zakorzenienie

Hej kochane, u mnie nie najlepiej. Prababcia mi zmarła, pochowaliśmy ją w sobotę. Ten egzamin z angielskiego, którego tak się bałam niestety nie zdałam i mam warunek. A najgorsze jest to, że do tego się nie da nauczyć... Egzamin jest zupełnie z innego materiału niż jest przerabiany na zajęciach. Muszę go zdać w maju/czerwcu i boję się, że nie dam rady

Z przyjemnych rzeczy to jedziemy na narty z TŻ na weekend zamiast do spa, bo tam pierwszy wolny termin to 19 kwietnia i zrezygnowaliśmy.
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 12:28   #2883
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Też dla mnie Emi jest wzorem takiego mocnego ogarnięcia i poukładania.
Ja jestem emocjonalna huśtawka i rozedrganie.
Emi opanowanie i racjonalność.
Emi, naucz mnie trochę być jak Ty.
I wrzuć do klubu zdjecia swojego pudełka dekupażowego, bo wyszło fantastyczne. Już robię miejsce!

U nas katary i kaszle, charczymy w trójeczkę.
Przyniosła Julka i nas obdzieliła.
Ona sama od poniedziałku w domu zamiast w przedszkolu.

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2013-02-21 o 12:30
Patri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:22   #2884
Dilayla
Zadomowienie

zywiec musisz jakos sie przygotowac do tego egzaminu?jak to robią inniorientowałą ś sie,czy wszyscy nie zdali
super ze wyjezdzasz musisz odpoczac-współczucia z powodu prababci.
patri-zdrówka zyczękurujcie sie...inhalacje i inne wspaniałe specyfiki

u mnie dzien gonitw i opłat
-zawiozłam młodego
-zapłaciłam za żłobek
-pojechałam do UP zapisaalm sie na kurs (coś z zielenia)
-zapłaciłam rachunek tel.
-zakupy
-teraz obiad wstawiony
i wreszcie upragniona kawa
jeszcze musze opłacic kablowkę z netem
i jechac po młodego
wrócic i nie oszalec w drodze powrotnej-ostatnio nie moge sobie z ''gadem''na ulicy poradzic
wczoraj tz poszedł na szklana pułapkę 5 chciał wyjsc w połowie...tak więc nie polecam

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:10   #2885
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
zywiec musisz jakos sie przygotowac do tego egzaminu?jak to robią inniorientowałą ś sie,czy wszyscy nie zdali
super ze wyjezdzasz musisz odpoczac-współczucia z powodu prababci.
patri-zdrówka zyczękurujcie sie...inhalacje i inne wspaniałe specyfiki

u mnie dzien gonitw i opłat
-zawiozłam młodego
-zapłaciłam za żłobek
-pojechałam do UP zapisaalm sie na kurs (coś z zielenia)
-zapłaciłam rachunek tel.
-zakupy
-teraz obiad wstawiony
i wreszcie upragniona kawa
jeszcze musze opłacic kablowkę z netem
i jechac po młodego
wrócic i nie oszalec w drodze powrotnej-ostatnio nie moge sobie z ''gadem''na ulicy poradzic
wczoraj tz poszedł na szklana pułapkę 5 chciał wyjsc w połowie...tak więc nie polecam

Na 7 osób nie zdały poprawki 4. Zdały te które naściągały, w pierwszy terminie też jak ktoś miał farta to zdał albo jak usiadł obok osób, które mają zrobiony proficiency... Bo to na takim poziomie właśnie egzamin. Zapisałabym się na kurs, ale w pół roku to oni mnie nie przygotują, będę musiała sama kombinować, ale najgorsze, że nie wiem czego się mogę spodziewać.

Może wreszcie odpocznę, chociaż psychicznie...

Dzisiaj odkurzyłam, zmyłam podłogi, zrobiłam pranie. No i się uczę... I oglądałam nieszczęśliwy upadek Justyny Kowalczyk i przeżywam.
Stary 2013-02-21, 16:33   #2886
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!
Dziś pobudka o 6, brutalna zmiana mojego trybu funkcjonowania, ale generalnie jestem zadowolona - obudziłam się przed budzikiem i wykazałam się super zorganizowaniem - jak w zamierzchłych czasach, które wspominam z rozrzewnieniem.

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Super to wszystko brzmi! Cieszę się, że u Ciebie tak dobrze

Trzymam kciuki Ale jestem pewna, że ze wszystkim sobie świetnie poradzisz Zawsze odnosiłam wrażenie, że jesteś jednak bardzo zorganizowaną osobą
Dzięki! Czyli sprawiam dobre wrażenie - to już bardzo dużo

A co u Ciebie? Jak kwestia wyjazdu się rozstrzygnęła?

Cytat:
Napisane przez Patri Pokaż wiadomość
Też dla mnie Emi jest wzorem takiego mocnego ogarnięcia i poukładania.
Ja jestem emocjonalna huśtawka i rozedrganie.
Emi opanowanie i racjonalność.
Emi, naucz mnie trochę być jak Ty.
I wrzuć do klubu zdjecia swojego pudełka dekupażowego, bo wyszło fantastyczne. Już robię miejsce!
Ja też tak siebie odbieram - emocjonalność, rozedrganie...
Czyli jak zwykle autopercepcja odbiega od percepcji otoczenia...

Dzięki
jakbym wiedziała w czym rzecz, to bym uczyła...
Pudełko wrzucę

Cytat:
Napisane przez grenouillette Pokaż wiadomość
Cześć,
Ostatnio kilka dni nie pisałam, ale coś mnie rozłożyło. Fizycznie to wiem, że wyziębienie, a psychicznie to nie wiem... Zauważyłam, że od jakiegoś czasu nie jestem sobą, nie jestem nawet tą gren, która zaczęła pisać na wątku. Zrobiłam się marudna, zestresowana i odczuwam jeszcze większą frustrację z powodu odkładania spraw na później niż kiedyś. Mam wrażenie, że tak się spięłam tym, iż tym razem ma być inaczej, że tym razem już będę systematyczna – że każde odejście od założonej drogi mnie przybija. Niebezpieczna skrajność.
Czasem trzeba odejść od generalizacji "teraz już zawsze...", "teraz już na pewno"... - i skupić się na każdorazowym fakcie decyzyjnym: robię, czy nie robię. Ciężko się uwolnić od tego oceniania, ale można, a to ratuje trochę i przekierowuje uwagę na meritum.

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Hej kochane, u mnie nie najlepiej. Prababcia mi zmarła, pochowaliśmy ją w sobotę. Ten egzamin z angielskiego, którego tak się bałam niestety nie zdałam i mam warunek. A najgorsze jest to, że do tego się nie da nauczyć... Egzamin jest zupełnie z innego materiału niż jest przerabiany na zajęciach. Muszę go zdać w maju/czerwcu i boję się, że nie dam rady

Z przyjemnych rzeczy to jedziemy na narty z TŻ na weekend zamiast do spa, bo tam pierwszy wolny termin to 19 kwietnia i zrezygnowaliśmy.
Przykro mi Żywiec z powodu prababci...
Szkoda, że egzamin niezdany, ale jest czas na przygotowywanie się - trzymam kciuki!
Fajnie, że jest i plan pozytywny
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:45   #2887
inga86
Rozeznanie

Siedzę jak na szpilkach, problem opisałam w klubie... Odnieście się proszę
Stary 2013-02-21, 21:08   #2888
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Dziewczyny!!
Bajka!
Do obejrzenia!
Z youtube:
http://www.youtube.com/watch?feature...alItuRc04&NR=1

keep moving forward!!!
Stary 2013-02-21, 22:00   #2889
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:

Przykro mi z powodu prababci (kurcze...miałaś prababcię! Mnie została tylko jedna jedyna babcia, prawie 90 lat...) i egzaminu - będę trzymać kciuki za poprawę, wierzę że się uda

Udanego wypadu na narty

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
A co u Ciebie? Jak kwestia wyjazdu się rozstrzygnęła?
Jeszcze się nie rozstrzygnęła, bo nie jej czas...kolekcjonuję dokumenty obecnie. Ale chyba jestem jakaś nierozgarnięta, bo niektórych rzeczy nie wiem jak wypełniać Obiecałam sobie, że powypełniam wszystko jutro przed pracą i pojutrze po pracy, a w poniedziałek zaniosę jedną rzecz to podbicia do dziekanatu...zobaczymy co z tego wyniknie.

Dzięki, że pytasz

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 23:03   #2890
tigrinha
Zadomowienie

Dziewczynki, mam taką ochotę z Wami pogadać i tyle Wam opowiedzieć i nie mam czasu wcale Jutro zaraz po pracy jadę na narty i dopiero pewnie we wtorek się odezwę. Koniecznie muszę Wam opowiedzieć o moich 2 tanecznych "sukcesach"

Czerwiec, Halimka - pamiętacie jak na dekupażu u mnie rozmawiałyśmy o doborze koloru rózu i o tej zasadzie że dla ciepłej karnacji chłodniejszy odcień i na odwrót? Znalazłam o tym coś więcej:

http://www.alinarose.pl/2013/02/jaki...wej-czego.html

Buziaki!
tigrinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 00:42   #2891
czerwieclipiec
Zadomowienie

Rano dwa razy zaspałam i jeszcze wyrobiłam się na zajęcia.
Ostro walczę ze swoim podejściem na Uczelni - mózg mi staje w sytuacjach konfrontacji z wykładowcami, na widok zadań i materiału, na wieść o restrykcyjnych przepisach. Przynajmniej dobrze myślę o swojej grupie.

Patri, też zdrówka!

Tygrys, wypocznij dobrze!

Zrobione dziś:
* pudełko do szkoły (sałatka owocowa)
* zwrot bluzy do sklepu
* wypożyczanie książek
* zgrywanie danych i rozpoczęcie liczenia PPiAD
* ściąganie materiałów GFiGG
* ściąganie materiałów GD
* zmywanie
* przelewy
* masowanie karku
* pomoc mamie z opłatami
- I showered before I came here.
- ... maybe a little myrrh. Opium. You're wearing Opium.
- I got it, didn't I? Yeah.

Edytowane przez czerwieclipiec
Czas edycji: 2013-02-22 o 00:44
czerwieclipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 11:25   #2892
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Cześć!
Dziś pobudka o 6, brutalna zmiana mojego trybu funkcjonowania, ale generalnie jestem zadowolona - obudziłam się przed budzikiem i wykazałam się super zorganizowaniem - jak w zamierzchłych czasach, które wspominam z rozrzewnieniem.
No widzisz, mówiłam, ze jesteś taka jak sama piszesz
Cytat:
Dzięki! Czyli sprawiam dobre wrażenie - to już bardzo dużo
Cytat:
Ja też tak siebie odbieram - emocjonalność, rozedrganie...
Cytat:
Czyli jak zwykle autopercepcja odbiega od percepcji otoczenia...
Jeśli to dobre wrażenie się nie zgadza z odczuciem, to nikomu nie mów - nikt się nie zorientuje. Nie wyłażą na zewnątrz te przejawy rozedrgania, o których piszesz. Może tylko Ci się zdaje że są?
Cytat:
Czasem trzeba odejść od generalizacji "teraz już zawsze...", "teraz już na pewno"... - i skupić się na każdorazowym fakcie decyzyjnym: robię, czy nie robię. Ciężko się uwolnić od tego oceniania, ale można, a to ratuje trochę i przekierowuje uwagę na meritum.
Mądrościowo!!

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2013-02-22 o 11:26
Stary 2013-02-22, 11:53   #2893
fairytale
Raczkowanie

Ale mi przykro, że nie dotarłam na dekupaż do Ingii i że musiałam od Tygrysa tak wcześnie wyjść. :/ Nie podoba mi się to. Zrobiłam na odwrót niż chciałam. Muszę pomyśleć, dlaczego tak wyszło i co zrobić, żeby wyeliminować tego typu powodujące późniejszą przyktrość braki zdarzeń.

Z majtających się w moim życiu spraw powoli mogę odciąć chorobę - sądzę, że jestem na dobrej drodze do wyleczenia. Również praca się powoli klaruje i choć nie mam żadnej decyzji jeszcze, to dostałam info, że coś się w mojej sprawie zaczyna dziać. Sprawy sercowe nadal rozgrzebane. Teraz ja nie wiem czego chcę. Wiecie, że już prawie rok mija, jak się bujam na tej huśtawce? Przecież można się zaciukać. :/

Kocur i Nebula - pochwalicie się wyjazdami?

Plany:
- ogarnąć bałagan
- zadzwonić do B.
- napisac cele naukowe (jezyki)
- napisac cele ogolne zawodowe i inne (bo ich nie mam)
- napisac pol zaleglej strony
fairytale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 12:02   #2894
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez tigrinha Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mam taką ochotę z Wami pogadać i tyle Wam opowiedzieć i nie mam czasu wcale Jutro zaraz po pracy jadę na narty i dopiero pewnie we wtorek się odezwę. Koniecznie muszę Wam opowiedzieć o moich 2 tanecznych "sukcesach"
Koniecznie. Spokojnie Tygrysie, oddychaj głęboko, to podstawa, znów gdzieś biegniesz, w końcu się zmęczysz... Odpoczniemy przy następnym spotkaniu - będziesz musiała być dłużej! Miłego wyjazdu!!!!
Stary 2013-02-22, 12:09   #2895
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fairytale Pokaż wiadomość

Tymi z facebooka? Haha, to ta gra, która jest co rok na temat raka piersi (nie wiem w sumie co to ma wspólnego, ale zawsze biorę udział ) - każda dziewczyna/kobieta pisze na facebooku, że jedzie w jakieś miejsce na ileś czasu - to jest taki szyfr. Nie dostałaś wiadomości ode mnie? Hmm...to Ci wyślę
Nie martw się...nigdzie nie jedziemy, a szkoda Trochę muszę przyznać zdziwiło mnie jak dwie moje znajome napisały, że jadą na Dominikanę zanim dowiedziałam się o co chodzi

Stary 2013-02-22, 12:12   #2896
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez czerwieclipiec Pokaż wiadomość
Patri, też zdrówka!
Dzięki! I wzajemnie!

Jem "sałatkę": ogórek kiszony, cebula, oliwa z oliwek - bez przypraw.
Myślę, że to sałatka uzdrawiająca.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Tymi z facebooka? Haha, to ta gra, która jest co rok na temat raka piersi (nie wiem w sumie co to ma wspólnego, ale zawsze biorę udział ) - każda dziewczyna/kobieta pisze na facebooku, że jedzie w jakieś miejsce na ileś czasu - to jest taki szyfr. Nie dostałaś wiadomości ode mnie? Hmm...to Ci wyślę
Nie martw się...nigdzie nie jedziemy, a szkoda Trochę muszę przyznać zdziwiło mnie jak dwie moje znajome napisały, że jadą na Dominikanę zanim dowiedziałam się o co chodzi
No kur..wa. To ci żarcik.
Stary 2013-02-22, 12:35   #2897
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
No kur..wa. To ci żarcik.
No do Ciebie to na pewno wysyłałam o tym...pamiętam!

Stary 2013-02-22, 12:53   #2898
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Hannelore Holtz tak podsumowuje uwagi na temat depresji swego męża Jana: „Zmienia się moje nastawienie wobec określenia «przygnębiony». Ogarnia mnie dziwny niepokój, kiedy ktoś mówi, że czuje się «przy gnębiony». Zaraz poprawiam wtedy:«Jesteś wzburzony, zdenerwowany, smutny, nie jesteś przy gnębiony». A przy tym już sama przecież tak się czułam. Tak to znaczy - jak? W każdym razie inaczej niż wyobrażałam to sobie przez wszystkie te lata. To o wiele więcej niż smutek, chandra, brak nastroju. Jan nie jest smutny w utartym znaczeniu tego słowa, kiedy popada w depresję. Właściwie - zapada się. Tak, zapada się... Zaczynam zastanawiać się nad znaczeniem słowa: zapadać się. Jan nie jest ani «smutny», ani «melancholijny». Zapada się w straszną ciemność, w lęk pozbawiony imienia, w apatię i obłąkanie, w świat, do którego dostępu z zewnątrz nie ma nikt"

to prawda...jestem takim janem... znow.
Stary 2013-02-22, 13:14   #2899
Lilith890502
Zakorzenienie

witajcie dziewczyny,
ja zaczęłam robić plany tygodniowe, bo dzienne coś mi się przestały sprawdzać, czuję że się zmuszam do wszystkiego. Ale ogólnie nie jest źle, zaczęłam pić fiberon czuję się po nim naprawdę lepiej i ćwiczyć. Panuję też trochę nad swoją rozrzutnością, ale jeszcze nie tak jakbym chciała.

Inga bardzo motywujący post, szczególnie o korzystaniu z życia, więc idę podziałać

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 14:12   #2900
emi_lka
Zakorzenienie

Hej Dziewczęta!

Cytat:

Jeszcze się nie rozstrzygnęła, bo nie jej czas...kolekcjonuję dokumenty obecnie. Ale chyba jestem jakaś nierozgarnięta, bo niektórych rzeczy nie wiem jak wypełniać Obiecałam sobie, że powypełniam wszystko jutro przed pracą i pojutrze po pracy, a w poniedziałek zaniosę jedną rzecz to podbicia do dziekanatu...zobaczymy co z tego wyniknie.

Dzięki, że pytasz
Denerwująca jest ta bezradność - niby to tylko formularz, a bywa, że jednak rubryka powoduje odłożenie na dalekie później. Może ktoś mógłby Ci podpowiedzieć?

Cytat:
Napisane przez tigrinha Pokaż wiadomość

Czerwiec, Halimka - pamiętacie jak na dekupażu u mnie rozmawiałyśmy o doborze koloru rózu i o tej zasadzie że dla ciepłej karnacji chłodniejszy odcień i na odwrót? Znalazłam o tym coś więcej:

http://www.alinarose.pl/2013/02/jaki...wej-czego.html

Buziaki!
Odpocznij Tygrysie

Już kilka razy trafiłam na ten blog, oglądałam makijaże - co sądzisz o całokształcie tej strony i porad?

Cytat:
Napisane przez czerwieclipiec Pokaż wiadomość
Rano dwa razy zaspałam i jeszcze wyrobiłam się na zajęcia.
Ostro walczę ze swoim podejściem na Uczelni - mózg mi staje w sytuacjach konfrontacji z wykładowcami, na widok zadań i materiału, na wieść o restrykcyjnych przepisach. Przynajmniej dobrze myślę o swojej grupie.

Zrobione dziś:
* pudełko do szkoły (sałatka owocowa)
* zwrot bluzy do sklepu
* wypożyczanie książek
* zgrywanie danych i rozpoczęcie liczenia PPiAD
* ściąganie materiałów GFiGG
* ściąganie materiałów GD
* zmywanie
* przelewy
* masowanie karku
* pomoc mamie z opłatami
Masowanie karku kto komu??? (żarcik)

Cytat:
No widzisz, mówiłam, ze jesteś taka jak sama piszesz

Jeśli to dobre wrażenie się nie zgadza z odczuciem, to nikomu nie mów - nikt się nie zorientuje. Nie wyłażą na zewnątrz te przejawy rozedrgania, o których piszesz. Może tylko Ci się zdaje że są?

Mądrościowo!!
Dzięki Patri

Cytat:
Napisane przez fairytale Pokaż wiadomość
Ale mi przykro, że nie dotarłam na dekupaż do Ingii i że musiałam od Tygrysa tak wcześnie wyjść. :/ Nie podoba mi się to. Zrobiłam na odwrót niż chciałam. Muszę pomyśleć, dlaczego tak wyszło i co zrobić, żeby wyeliminować tego typu powodujące późniejszą przyktrość braki zdarzeń.

Z majtających się w moim życiu spraw powoli mogę odciąć chorobę - sądzę, że jestem na dobrej drodze do wyleczenia. Również praca się powoli klaruje i choć nie mam żadnej decyzji jeszcze, to dostałam info, że coś się w mojej sprawie zaczyna dziać. Sprawy sercowe nadal rozgrzebane. Teraz ja nie wiem czego chcę. Wiecie, że już prawie rok mija, jak się bujam na tej huśtawce? Przecież można się zaciukać. :/

Plany:
- ogarnąć bałagan
- zadzwonić do B.
- napisac cele naukowe (jezyki)
- napisac cele ogolne zawodowe i inne (bo ich nie mam)
- napisac pol zaleglej strony
Roczna huśtawka - to musi być ciężkie...
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 14:45   #2901
czerwieclipiec
Zadomowienie

Cytat:
Masowanie karku kto komu??? (żarcik)
Gdyby to były takie okoliczności, to pewnie zapomniałabym się tu pochwalić, a tymczasem muszę pół dnia masować sobie kark, żeby w ogóle móc ruszać głową (najgorsza jest schodzenie po schodach, kiedy nie da się patrzeć w dół) - taki objaw chorobowy mi się trafił.
Na szczęście dziś mogłam zostać w domu.
Stary 2013-02-22, 16:12   #2902
Aper
Zadomowienie

Cześć!
super post Ingi po prostu wow przez wielkie "W"
żywiec - współczuję prababci

Dilayla - "Dom zły" zamierzam zobaczyć; a "Wesele" jest dobrym filmem, choć przerysowanym.
Ja ostatnio ogladałam "Baby są jakieś inne" i wg mnie da się. choć jest zecydowanie "antykobiecy", to dla równowagi męscy bohaterowie też są ukazani jak ostatnie łajzy
za to absolutnie, pod żadnym pozorem przypadkiem nie ogladaj czasem "Bejbibluesa"
jako matka ODRADZAM. (przez zakończenie, ja go wczesniej nie znałam, i powiem jedno: ku...wa mać! w taki sposób filmów się nie robi; no nielogiczne....).

Patri współczuje ran na kuchennym placu boju ...

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Czerwiec o rany boskie! a jakiej to choroby, jeśli mozna spytać? bo yo brzmi nieciekawie...
niegłupi ten artykuł z bloga, który wkleiła Nebulka.
oj, tak ja to cała podlegajaca ciągłej ocenie "polaczkowatość" - wyciagam kanapkę/pudło z sałata, to rozglądam się dokooła. źle jest, gdy za ubogo, źle gdy "za bogato" (ale akurat zdechły pomidor w chlebie to coś co zawsze wywoływało i wywołuje u mnie wzdrygniecia obrzydzenia).
Autor tez jest polaczkowaty, gdy pisze, "że ciężką pracą rodziców i jego doszedł do tego etapu bezkanapkowego" i mi to jedno zdanie brzmi fałszywie (czepiam się). ja sama jestem na etapie "powrotu kanapkowego/samodzielnie szykowanego jedzenia" - to jestdopiero lans - "mam czas na zrobienie" "odżywiam się zdrowo"(tak mnie czasem komentują)
Aper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 16:27   #2903
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi Żywiec z powodu prababci...
Szkoda, że egzamin niezdany, ale jest czas na przygotowywanie się - trzymam kciuki!
Fajnie, że jest i plan pozytywny
Cytat:
Przykro mi z powodu prababci (kurcze...miałaś prababcię! Mnie została tylko jedna jedyna babcia, prawie 90 lat...) i egzaminu - będę trzymać kciuki za poprawę, wierzę że się uda

Udanego wypadu na narty
Dzięki dziewczyny
Wyjazd na narty odwołany, dostałam maila wczoraj wieczorem, że w poniedziałek mam jeszcze 2 odpowiedzi ustne i nie mam się kiedy nauczyć. Jak zwykle... zwariuję z tymi studiami...

Miałam i to dwie. Jedna zmarła rok temu w listopadzie mając 99 lat, ale od jakiegoś czasu mało kontaktowała, a ta teraz jakby przeżyła 2 dni to miałaby 97. Do późnego czasu wszystko pamiętała, czytała książki, kojarzyła fakty. Dopiero jakiś tydzień przed śmiercią była tak chora że już ciężko było z nią porozmawiać.

Cytat:
Też sobie wstawiłam Londyn na 6 miesięcy i jak TŻ to zobaczył to myślałam, że mnie zamorduje, bo mu nawkręcałam, że mnie na staż przyjęli.
Stary 2013-02-22, 17:03   #2904
czerwieclipiec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aper Pokaż wiadomość
Czerwiec o rany boskie! a jakiej to choroby, jeśli mozna spytać? bo yo brzmi nieciekawie...
oj, tak ja to cała podlegajaca ciągłej ocenie "polaczkowatość" - wyciagam kanapkę/pudło z sałata, to rozglądam się dokooła. źle jest, gdy za ubogo, źle gdy "za bogato" (ale akurat zdechły pomidor w chlebie to coś co zawsze wywoływało i wywołuje u mnie wzdrygniecia obrzydzenia).
Autor tez jest polaczkowaty, gdy pisze, "że ciężką pracą rodziców i jego doszedł do tego etapu bezkanapkowego" i mi to jedno zdanie brzmi fałszywie (czepiam się). ja sama jestem na etapie "powrotu kanapkowego/samodzielnie szykowanego jedzenia" - to jestdopiero lans - "mam czas na zrobienie" "odżywiam się zdrowo"(tak mnie czasem komentują)
Na razie wygląda to na przeziębienie typu "przewianie". Dziwne jest tylko to, że kilka dni wcześniej dwie osoby z mojego otoczenia złapało to samo (i trzyma). A tylko ja jeździłam pociągiem z niedosuszonymi włosami.

Artykuł mi też dał do myślenia (chociaż sposób pisania był dość uciążliwy dla odbiorcy). Wpisał się akurat w moje postanowienia na nowy semestr i w świadome definiowanie stylu. Nie wiem, czy autor właściwie postawił diagnozę, ale jest coś na rzeczy.
Stary 2013-02-22, 18:47   #2905
lasubmersion
Rozeznanie

Żywiec,bardzo mi przykro z powodu prababci.
Pozytywem jest jednak fakt długowieczności kobiet w Twojej rodzinie.
A studiami się nie martw, na pewno dasz radę

Słucham: VIDEO ''Dobrze, że jesteś''
lasubmersion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 18:47   #2906
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez Aper Pokaż wiadomość

co do tego artykulu - fakt, napisany ciezkim jezykiem, ale ja takie lubie - wysilam sie, przykladam, mam potem z kim o cyzm pogadac. a jak tekst jest napisany prosto, to jakos...szybko przelece wzrokiem i szybko mi z glowy wylatuje.

ale dzieki temu artykulowi zrozumialam, czemu np wstydze sie jesc sama, gdy nikt inny nie ma 'kanapki z salata' w okolicy
Stary 2013-02-22, 21:37   #2907
Halimaa
Rozeznanie

Coś ostatnio wolę w klubie albo prywatnie sobie z Wami pogadać.

W tym tygodniu zmotywowałam się do konkretnych porządków (gość ), nie to że sama tak nagle.
Zrobione:
-odkurzanie podłóg, kątów i kanapy
-kurze
-poukładanie książek i sprzątnięcie niepotrzebnych rzeczy
-poukładanie w szafce z kosmetykami i szpargałami

poza tym byłam w pn na zakupach- jakieś elegantsze ciuchy w końcu upolowałam
wysłałam podanie żabę
zaczęłam semestr

Dużo milej jest w ogarniętej przestrzeni. Aż chce się zrobić coś konstruktywnego. Jeszcze ubrania trzeba ogarnąć i poprasować i przejrzeć jedzenie i będzie naprawdę spoko.

Kto chce jutro ok. południa na spacer? Szczegóły w klubie.
Halimaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 22:16   #2908
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lasubmersion Pokaż wiadomość
Żywiec,bardzo mi przykro z powodu prababci.
Pozytywem jest jednak fakt długowieczności kobiet w Twojej rodzinie.
A studiami się nie martw, na pewno dasz radę

Niestety to tak nie działa. Moja babcia zmarła w wieku 52 lat, niewiele ją pamiętam
Stary 2013-02-22, 22:41   #2909
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Halimaa Pokaż wiadomość
W tym tygodniu zmotywowałam się do konkretnych porządków (gość ), nie to że sama tak nagle.
Widzę, że nie tylko ja mam tak wysokich lotów motywacje do porządków

Cytat:
Denerwująca jest ta bezradność - niby to tylko formularz, a bywa, że jednak rubryka powoduje odłożenie na dalekie później. Może ktoś mógłby Ci podpowiedzieć?
Wypytałam się już wszystkich, którzy mieli w tej kwestii doświadczenie (wszędzie wygląda to inaczej ), zero jakiegoś forum, do którego miałabym dostęp, zero wsparcia w postaci odpowiedzi na konkretne pytania ze strony osoby tym się zajmującej...popędziłam ją w sprawie spotkania, bo miało jakieś być...i teraz nie wiem Zezłościłam się i ciśnienie mi skoczyło na całą resztę dnia...
I przy okazji zauważyłam, że kompletnie nie jestem w stanie zaakceptować cudzego braku organizacji a sobie w tym aspekcie zupełnie pobłażam Tak nie może być! Czuję się czasem jak hipokrytka...

Cytat:
Niestety to tak nie działa. Moja babcia zmarła w wieku 52 lat, niewiele ją pamiętam
Ja nie pamiętam dziadka Ale Twoje prababcie rzeczywiście dożyły bardzo sędziwego wieku

Stary 2013-02-22, 22:44   #2910
Halimaa
Rozeznanie

Kocie- w razie czego jak bedzie z nami słabo to możemy się nawzajem zapraszać
Halimaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości