|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
![]()
![]() |
#4473 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
jestem jedną, wielką leżącą emocją
![]() ![]() ![]() ![]() hehe sama z siebie pamietam tylko datę ur. Agatki, Wiktora i Eseski (bo jajcarska ![]() ![]() ![]() ![]() w ogóle się ostatnio dowiedziałam, że te badania mieli też moi rodzice... a siostra umarła 3 dni po urodzeniu... myslalam, że to tylko po #...
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zarówno po poronieniu, po śmierci wewnątrzmacicznej w późniejszej ciąży (jak u mnie, 32 tydzień) i jak dziecko umiera po porodzie. O ile inne badania nie wykazały innych przyczyn. Bo np. gdyby u mnie się okazało, że np. dziecko zmarło w wyniku mojej choroby odzwierzęcej, to nie miałabym tych badań zaleconych. Inna kwestia, że dziecko mogło mieć np zawał, ale nie było wykonanej sekcji.
![]() |
#4477 | |||||
Konto usunięte
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój gin nic nie mówił o połówkowym, dlatego ja sama zapisałam się do tej poradni, w której robiłam USG w 12 tc. Super tam wszystko sprawdzili, tak jak trzeba, przepływy i w ogóle. Ale ogólnie z lekarza jestem zadowolona. Wszystkiego naj, spełnienia Marzeń, a zwłaszcza tego Jednego... ![]() Cytat:
A więc tak: na pierwszą wizytę trzeba mieć skierowanie od lekarza NFZ dla Ciebie i TŻa. Przychodzisz, wypełniasz dokumenty i czekasz, aż pani genetyk Cię poprosi. Przeprowadza z Wami wywiad - pyta o choroby w rodzinie, Wasze choroby, itd. I wtedy trzeba mieć ze sobą dokumentację - to, co masz nt. Twojego dziecka. Ja miałam i wypisy ze szpitala (jak leżałam wcześniej w ciąży i z porodu) i protokół sekcji zwłok i badania hist-pat. Jeśli pani genetyk uznaje, że kwalifikujecie się do badań genetycznych, to Was na nie kieruje. Wówczas - umawiacie się na termin i jedziecie w tym dniu po śniadaniu i nie możecie być ani trochę chorzy, nawet zakatarzeni. Jeśli badania wychodzą OK, to do Was dzwonią i przesyłają wynik pocztą. Jeśli coś jest nie tak - to umawiacie się na wizytę. U nas było OK, więc tylko mnie poinformowali przez telefon. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
HEJKA!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOCUREK! spełnienia marzen!!!! PANI! jest niezastapiona z dzienniczkiem powierniczkiem!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39388778]Hej. A co powiedział lekarz nt. tego paciorkowca?
A więc tak: na pierwszą wizytę trzeba mieć skierowanie od lekarza NFZ dla Ciebie i TŻa. Przychodzisz, wypełniasz dokumenty i czekasz, aż pani genetyk Cię poprosi. Przeprowadza z Wami wywiad - pyta o choroby w rodzinie, Wasze choroby, itd. I wtedy trzeba mieć ze sobą dokumentację - to, co masz nt. Twojego dziecka. Ja miałam i wypisy ze szpitala (jak leżałam wcześniej w ciąży i z porodu) i protokół sekcji zwłok i badania hist-pat. Jeśli pani genetyk uznaje, że kwalifikujecie się do badań genetycznych, to Was na nie kieruje. Wówczas - umawiacie się na termin i jedziecie w tym dniu po śniadaniu i nie możecie być ani trochę chorzy, nawet zakatarzeni. Jeśli badania wychodzą OK, to do Was dzwonią i przesyłają wynik pocztą. Jeśli coś jest nie tak - to umawiacie się na wizytę. U nas było OK, więc tylko mnie poinformowali przez telefon.[/QUOTE] Dzięki ![]() Rozmawiałam dzisiaj z kierowniczką przychodni i potwierdziła, że w Rzeszowie źle mnie poinformowali. Zanim zadzwoniłam do Rzeszowa wiedziałam jak wygląda procedura, ale skoro powiedzieli mi inaczej, to przyjęłam, że tak też może być, zwłaszcza, ze pani kilkukrotnie mówiła o skierowaniu od ginekologa albo rodzinnego do pracowni (czyli do nich). Kierowniczka powiedziała mi też, że jednak jest możliwość skierowania od razu do pracowni w takim przypadku jak mój ale wtedy to lekarz kierujący ponosi koszty. No i jest jeszcze możliwość zrobienia od razu badań, ale prywatnie. Co do paciorkowca, to dwóch lekarzy wykluczyło go jako powód, ale pierwszy powiedział, że bardzo rzadko się zdarza, żeby zakaził płód w przypadku niepękniętych błon płodowych. No ale może akurat jestem tym rzadkim przypadkiem ![]() Na drugi dzień byłam u drugiego lekarza (u tego z którym rozmawiałam często w szpitalu), powiedział, żebym się nie zadręczała, nie doszukiwała się przyczyn, bo "przyroda nie jest doskonała". Łatwo mu mówić ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-02-22 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Swoją drogą ja do Genomu idę 5 marca na badanie połówkowe. Bardzo dobrze robią tam USG, ogólnie mam pozytywne zdanie o tej placówce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() koocórek spelnienia marzeń. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Ja mam do Rudy Śl. ok 200 km, więc to dłuższa wyprawa.
#4483 |
Zakorzenienie
|
![]() kocurku wszystkiego najlepszego ![]() anitaxas, zeberka dokładnie to czuje AM Powiem wam, że 2 lata temu z taką determinacją walczyłam o te szybkie starania po # a teraz przydało by się rodzeństwo do Mikołaja i jakoś odrzucam od siebie myśl o staraniach.... strach mnie paraliżuje ![]()
#4484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() o to podobna odległość jak ja ![]() Widzę że humorek dopisuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Wtajemniczenie
|
witam
po lebkach nadrobilam. Kooocur buziaki i dzieki za tort Hosenka milo cie widziec. co u ciebie? zanetazur ![]() ![]() ![]() jak cos pominelam to sie upominac w tym tygodniu zaliczm spotania mam z dziecmi. dostalam rozpiske gdzie w okolicy, kiedy i jakie sa zajecia dla pelnoetatowych mam. zliczylam 3 a czwarte sie nie odbyly z braku klucza do budynku. we wtorek zalicze jeszcze jedne. wczoraj bylam na dwoch - jedne po drugich - i musze przyznc, ze te ostatnie byly bardzo fajne. bylo nas mamy, wolontariuszka i polozna - zara...ta kobieta. nastawial mnie pozytywnie, ze moge wrocic do karmienia piersia ![]() Maryska dzis ma zly dzien. lezy tylko w bujanym foteliku, alebo na rekach ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() możecie mi polecić jakiś inhalator ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
MEASIA! fajnie ze macie takie spotkania dla mam. mi tego brakuje- jest motywacja by wyjsc z domu, mozna podzielic sie trudnosciami cos doradzic. A i powodzenia w relaktacji -wierze ze dasz rade!!!
FIO! oj biedny Stasiu! Duzo zdrówka!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Wtajemniczenie
|
Perse, może poszukaj jakiegoś podologa w Twojej okolicy. Tam na pewno będzie wszystko na tip top jeśli chodzi o higienę.
Pani, poszłabyś na MEDI&pedi? ![]() Za ktg ![]() Czyli co? Możemy już obstawiać termin? A te ćwiczenia, na które nie muszę chodzić, kosztują 1000 zł i są obarczone mega stresem, także z wielką radością pochodzę tylko na wykłady ![]() Monia, a Ty na co czekasz z pakowaniem ![]() Wieka, za to, że tak rzadko jesteś, należą Ci się baciki. Ale że przynosisz dobre wieści, to ewentualnie Ci podaruję ![]() Anusia, Ty jesteś z Wro? Do której manicurzystki chodzisz? Berbie, niestety nie mogę szybciej zdawać tego egzaminu. Dopiero w lipcu, jak sesja będzie. Elizko, przeczytałam o tej dziewczynie z pięcioma balonikami i aż mnie zmroziło... Ja też mam dwadzieścia kilka lat i ciężko mi się z tym jednym balonikiem pogodzić, a co dopiero z pięcioma... Porypany jest ten świat... ![]() Wydumałaś już coś a propos "Teżeta"? Rollergirl, ja też mam takie pudełeczko, w którym jest m.in. pierwszy test, zdjęcie usg akt urodzenia i parę innych rzeczy... To jest właśnie moje upamiętnienie Synka. Swoją drogą "przez Ciebie" się znów biję z myślami, czy zapisać się do psychologa/psychiatry, czy nie... Kiedy ja to w końcu zrobię? ![]() Izuś, tym razem to ja Cię wirtualnie tulę... Mi w gorszych chwilach też takie głupie myśli chodzą po głowie ![]() Luna, przykro mi, że na końcówce ciąży doszły Ci jeszcze problemy. Trzymam kciuki, żeby udało Wam się choć po części rozwiązać problem. Zeberko, ale masz mądrą Córeczkę, która nie pozwala się mamie smucić... ![]() Hosenko, ależ przewrotnie u Ciebie... ![]() Kocurku, najlepszości! ![]() Fio, zdrówka dla Stasia! Powiem Wam, że ta wczorajsza wiadomość sprawiła, że tak mi jakoś lżej na sercu. Co do tych wcześniejszych staranek- to tylko moje głośne myślenie. Sama z siebie w ciążę nie zajdę, a mąż uparł się, że po pierwsze to on najpierw chce się obronić i pojechać na egzotyczną wycieczkę, a poza tym uważa, że nie powinnam zachodzić w ciążę przez zdaniem egzaminu. Także niestety, ale muszę się jeszcze uzbroić w cierpliwość na kilka miesięcy. Jestem zapisana na dzisiaj do gina, bo mnie ten grzyb męczy. I zgadnijcie, do kogo przyszła z rana @ ![]() Zastanawiam się teraz, czy jest sens tam jechać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Rozeznanie
|
i ja już słucham
![]() Mmedeah baciki ![]() ![]() ![]() wydaje mi się, że musisz poczekać do końca @, przynajmniej z leczeniem, bo i tak nie da się za bardzo nic "zaaplikować", jeszcze wredna przyszła z rana?a to małpa ![]() Measia zazdroszczę tych spotkań, fajnie tak się wyrwać i zintegrować z innymi mamami ![]() Hosenka fajnie, że uda się wcześniej załatwić badania, mam nadzieję że będziesz spokojniejsza ___________ kurde ale u mnie zawieja ![]()
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem powinnaś przełożyć wizyte.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja.. Dopiero teraz..
Mialam cholernie ciezka noc. Posluchalam wieczorem tej audycji i pol nocy przeplakalam.. Dotarło do mnie ze nadal bardzo cierpie, chociaz minelo juz kilka miesiecy... Nie wiadomo kiedy moze mnie złapac.. Wczoraj nie bylam w stanie zatrzymac łez. Pomimo zaciskania wręcz pięsci na oczach.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja musze teraz co pol roku robic cyto. Przynajmniej na razie.. Cytat:
Czy skoro mialam # zatrzymane to mam wskazania do badań? Cytat:
Z TZ nic nei wydumałam, sie zastanawiam.. Czas pokaze A Ty nie powinnas chyba isc do ginia jak @ przyszla, bo pewnie i tak Cie odesle.. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |||
Zakorzenienie
|
Kocurku- sto lat
![]() http://www.youtube.com/watch?v=0aSCggpzaMk jeszcze jej nie odsłuchałam... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tata wczoraj żartował i mówił do Kasi, że Rodzice jadą po materac do łóżka aby mieć gdzie montować dla niej braciszka..., nawet ostatnio jak chciałam coś powiedzieć tz-etowi a on mi wyjechał z pytaniem czy chciałam mu powiedzieć, że będziemy mieć dziecko ![]() a ja na razie mam awans zakończyć i studia podyplomowe ale myśl o ciąży powoduje, że mam ciarki czuję tę radość posiadania dziecka w brzuchu i ten strach i świadomość, że to może być 9 leżących miesięcy w dodatku już poza domem rodzinnym, z biegającą Kasią i ze szkolącym się w świecie Tz-etem wracającym czasem na weekend...a potem sobie myślę, że ten scenariusz i tak jest cudowny o ile będzie mi dane doczekać ciąży i szczęśliwie urodzić, tylko jak znowu przetrwać w strachu ten czas od wizyty do wizyty....? Będę się zastanawiać jak już zdecydujemy, że się decydujemy ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-02-22 o 17:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
dlaczego?! straszne dużo...
I bylaś u doktora?! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4494 |
Wtajemniczenie
|
elizabarbara przytulam mocno
ja tez sie ciesze, ze sa takie spotkania i moge wyjsc z domu i pogadac czy poprosic o rade. powrot do karmienia idzie mi jak krew z nosa ![]() ![]() ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Wtajemniczenie
|
Doktorek mnie nie pogoni. Może mi coś juz doustnie przepisze. A przy okazji się zapytam, jak się przygotować do pobrania posiewu, bo nigdy nie wiem.
Cytat:
Tulę mocno. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie dla Ciebie lepsza ![]() Bo raz, że ćwiczenia w ogóle dużo kosztują, a dwa, że tych godzin jest dużo. Jeszcze nie, mam dopiero na 20.20. Cały czas się zastanawiam, czy jeszcze nie odwołać ![]() Zeberko, dawaj na PW maila, to Ci wyślę tę książeczkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4497 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale do poradni GENOM trzeba mieć skierowanie od lekarza, który ma kontrakt z NFZ, ja miałam od rodzinnego (dla siebie i TŻa), bo do gina chodzę prywatnie. Tak, generalnie robi się je jak są min. 2 niepowodzenia w rozrodzie (uwielbiam tę nazwę) lub jedno+inny czynnik. U nas w rodzinie jest osoba z porażeniem mózgowym, dlatego lekarka nas wciągnęła do tych badań, tak trochę na wyrost (bo porażenie nastąpiło ewidentnie z powodu przedłużającego się porodu sn, ale to było dawno i nie mamy żadnego papierka na to), ale mamy je na szczęście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Medi - dziękuję- doszło. To w pdf? Nie czyta mi ale na laptopie mało co mi czyta, zrzucę na mój komp to przeczytam
![]()
#4499 |
Wtajemniczenie
|
Zeberko, tak, to pdf. Może nie masz na lapku Adobe?
Idę się szykować i lecę do tego gina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
nie mam- ale mam na kompie
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.