Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-22, 15:29   #781
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

hej jestesmy po wizycie. uszka czysto, na plucach i oskrzelach tez... ufff... dostalam kropelki do noska i syropek na kaszel w razie gdyby temperatura rosla wyzej i nie dalo sie jej zbic dzwonic.
powiedzialam tez o oczkach wg niego jest w porzadku mala sie smila jak jej jezdzil reka przed oczami i pstrykal palcami.

zgadnijcie co gotuje

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 15:34   #782
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej jestesmy po wizycie. uszka czysto, na plucach i oskrzelach tez... ufff... dostalam kropelki do noska i syropek na kaszel w razie gdyby temperatura rosla wyzej i nie dalo sie jej zbic dzwonic.
powiedzialam tez o oczkach wg niego jest w porzadku mala sie smila jak jej jezdzil reka przed oczami i pstrykal palcami.

zgadnijcie co gotuje
Kamień z serca... Super, że nic poważnego jej nie jest .
Co gotujesz? Hmm... Nie wiem . Może rosołek?
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 15:34   #783
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
hej jestesmy po wizycie. uszka czysto, na plucach i oskrzelach tez... ufff...
całe szczęście!!!!
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 15:38   #784
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Kamień z serca... Super, że nic poważnego jej nie jest .
Co gotujesz? Hmm... Nie wiem . Może rosołek?
jeeesu jak Wy mnie znacie!

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
całe szczęście!!!!
tez sie ciesze balam sie ze cos sie z tego zrobi ale na szczescie nie jest zle.
teraz oby bylo lepiej.

Amelcia
Stary 2013-02-22, 15:41   #785
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
jeeesu jak Wy mnie znacie!

tez sie ciesze balam sie ze cos sie z tego zrobi ale na szczescie nie jest zle.
teraz oby bylo lepiej.

Będzie dobrze!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 15:41   #786
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

zgadnijcie co gotuje
super

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 15:42   #787
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
nie myśleliśmy o opiekunce bo jeszcze w ciąży się deklarowała, że będzie się opiekować i ciągle o tym gadaa teraz no nie wiem co o niej myśleć muszę pogadać z tz jak wróci z pracy .Obowiązek był ale powiedziała mi , że tego nie zrobiła no masakra, co za zacofanie. Ona mieszka na jednym końcu Torunia ja na drugim( więc 2v autobusami coś nawet wspominała o 3, leń jeden.Co do kasy to mąż jej zaproponował 500 zł + bilet , a ona dobra bez dłuższego zastanawiania się,ech
Gratuluję powrotu do pracy na właściwe stanowisko.
.
Skoro teściowa tak głupio zaczęła z Tobą rozmawiać, to pomyślcie o opiekunce, bo w Toruniu koszt nie powinien być o wiele wyższy niż to, co jej oferujecie. Na nowy dowód czeka się od kilku do kilkunastu dni, a fotograf najczęściej ma swój zakład w tym samym budynku lub tuż obok.
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Pokażę wam nową furę mojej córki, jest zachwycona!
Fajna fura!
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a ja mylam na naczynia i mi pekla szklanka i tak mi sie wbiła w palca ze rozjechał mi sie az skora dyndała i widziałam to co jest w srodku
Brrr! Współczuję.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Katja smaruję...
Polecam smarowanie i masowanie (mimo płaczu) całych dziąseł. Smaruję również górne i dobrze, bo dzisiaj mała ma spuchnięte górne.
Cytat:
W pierwszej ciąży chodziłam w swoich dżinsach przedciążowych do 20 tygodnia , a teraz już od 12 tygodnia mam widoczny brzuszek . Mówią, że w kolejnej ciąży szybciej widać , widocznie coś w tym prawdy jest.
Właśnie też mi się wydaje, że zaczęłam nosić ciążowe ok. 20tc. ale nie pamiętam dokładnie do kiedy. W każdym razie brzuszek masz śliczny.
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Wczoraj rozmawiałam z nią przez telefon i opowiadałam jej, że mała raczkuje, często wypuszcza się na długie wycieczki po mieszkaniu, pięknie sama siada i próbuje wstawać.
Na to moja siostra stwierdziła, że pięknie i że młoda szybko zaczęła to robić. Zasugerowała, że to dzięki basenowi. Myślicie, że ma to jakiś związek?
Chociaż z drugiej strony czy tak szybko osiągnęła te umiejętności to nie wiem.
Może mieć, ale nie musi. My jeszcze nie chodzimy na basen.
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Co do raczkowania to mała umie, powoli, do czegoś co chce wziąć ale chyba nadal woli się turlać
i mamy ząbka
Gratuluję ząbka.
U nas druga dolna dwójka ciągle pod dziąsłem i nie wiem, czy szybciej nie będzie górnej jedynki.
Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam zdjęcia I mam to samo tzn. mam pełno zdjęć i właśnie męczę męża żeby kupił płyty i je pozgrywał, a przynajmniej filmiki, bo zajmują dużo miejsca No i też mam problem z wyborem tych do wywołania, wszystkie mi się podobają (no prawie ), potem mam trzy podobne, ale jednak inne, bo minkę inną zrobił :P
Też tak mam i przez to jeszcze nie mam żadnych odbitek.
Cytat:
hej my po szczepieniu
mała płakła ma-sa-kry-cznie, nawet przy rozbieraniu i ubieraniu, właściwie to tylko przekroczyłam próg gabinetu, ona rozejrzała się i w ryk pani doktor stwierdziła ze mała pamięta wtorkowy zabieg jeszcze
Możliwe.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2013-02-22 o 15:44
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 15:43   #788
katja_22
Zadomowienie

Dobre wieści, super
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 15:45   #789
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kazia112 Pokaż wiadomość
ale poruszyłyście temat niespania i to widzę dzieci "cycowe" chyba, mam ten sam problem od około miesiąca czyli od początku rozszerzania diety, powodem są głównie gazy chyba ... na pewno nie zęby bo w środę byłyśmy u pediatry i ani widu zębów. Ale tym niespaniem jestem załamana budzi się co godzinę, i to wcale nie na jedzenie... z tego powodu śpi ze mną w łóżku bo nie daję rady tak wstawać
z tego powodu też wstrzymałam się z wprowadzaniem glutenu bo po nim to już miała takie gazy że szok...
mam nadzieję że w końcu się to unormuje nam wszystkim
u nas to nie gazy, nie ma z tym problemu, też przestałam dawać gluten bo po nim gazy były straszne no i tez śpimy razem
tak sobie teraz myślę że przecież była długa przerwa w ząbkowaniu, 3 tyg? może dłużej a wtedy też źle spał

Mamcia daj rosołku super że jest ok

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-02-22 o 15:46
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 15:46   #790
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:

zgadnijcie co gotuje
Super.
Też pomyślałam o rosole.
Stary 2013-02-22, 15:47   #791
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
oj taaak dzień do nocy...
Toruń jest świetny... kiedyś wydawał mi się za mały, teraz myślę, że z wyjatkiem rynku pracy odpowiadałoby mi tam wszystko
w któej części Torunia mieszkasz? moja ububioną jest chyba Bydgoskie Przedmieście

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

tak dzieci cycowe - bo i u Wanilki i u mnie
a wiesz, ze czasem też mam wrażenie że to gazy?
też śpię z córką, też bym inaczej nie dala rady
uwielbiam Toruń , co do pracy to prawda pracuję w jednej z największych firm w moim mieście i trzymam się jej nogami i rękoma , bo znam rynek pracy tutaj mieszkam za mostem Stawki po lewobrzeżnej stronie

Cytat:
za jazdę!
Dziękuję

Gratulacje pracy .
Może faktycznie lepiej pomyśleć o opiekunce, jeżeli teściowa ma z tym problem? A może ona chce, żebyście małą do niej wozili? Za 500 zł znajdziecie opiekunkę, a teściowa może kiedyś Wam wypomnieć, że musiała zajmować się małą - niezależnie czy dostawała za to wynagrodzenie czy nie... Jakbym zauważyła takie nastawienie do opieki to dwa razy zastanowiła bym się nad powierzeniem dziecka .

Dziękuję .

O matko! Aż ciary przechodzą! Szybkiego zagojenia życzę i jak najmniej bólu!

Bebe to nie takie łatwe potrzebuję opiekunki od 7 do 17 czyli 10 godzin X 20 dni X min 6 zł = 1200 zł
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 15:49   #792
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Allebazi Fabi identycznie się wygina. To ciekawość kładź go wtedy na brzuszku
dzięki za wszystkie odp. To chyba faktycznie ciekawość, a na brzuszku często go kładę, mam wtedy trochę spokoju

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
mówię do teściowej , że będzie musiała tak chociaż ze 3 razy przyjechać do nas na pół dnia , aby poznać Nadii rytm karmienia( pokazać , że karmienie na śpiocha nie jest takie straszne itp), rytuał snu itd ....a ona na to nie wiem czy będzie mi się chciało tak przyjeżdżaći ona nie wie czy sobie poradzi ....niech tż z nią gada bo zwariuję .do tego nie ma dowodu osobistego nowego no masakra...a chciałam jej kupić miesięczny + kasę - a ona na to będę jeździła na jednorazowych gdzie bilet kosztuje ok 100 zł ,a pojedynczy 2,80 X 80 szt
to przykre. Do nas na szczęście będzie przyjeżdżać moja mama, też 2 autobusami nic za to nie weźmie i nawet za bilety nie chce mi pozwolić zapłacić

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dopieromwrocilam. tyle czekalam na chirurga ze moj rozjechany palec(na zgieciu niestety te rozciecie bylo) napuchl i sie od srodka od krwi skleił i lekarz przyszedl mowi z eplasterki nie wystarcza ze trzeba szyc. znieczulił mi ale ☠☠☠☠a nie poczekal az zdrentwieje tylko zaczal go rozcinac mam 4 szfy a musze sie bujac z nimi 10 dni. boli jak cholera(a niby znieczulony) masakra. Mam zawiniety w bandaz ale ruszac nim nie moge i ja niwiem jak przy dziekcu bede robiła bo to w prawej rece na szczescie ostatni wiec te najbardziej potrzebne palce mam zdrowe. Tyle ze spuchnieta reke mam musialam obraczke na szybkiego i na chama sciagac.

a ja mylam na naczynia i mi pekla szklanka i tak mi sie wbiła w palca ze rozjechał mi sie az skora dyndała i widziałam to co jest w srodku
masakra

Cytat:
Luśka nie chce nic dzisiaj jeść rano pociągnęła trochę z jednego cycka i to wszystko. Próbowałam jej teraz podać mleko w kubeczku doidy i niekapku, ale wypiła może z 20 ml
tyle dobrego, że humor nie najgorszy i chętnie się bawi
Katja smaruję...

Ciastek to się załatwiłaś
bidusia, ale zaraz pewno sobie przypomni że trzeba się wspinać na komodę i zapomni o ząbkach

Cytat:

tak dzieci cycowe - bo i u Wanilki i u mnie
a wiesz, ze czasem też mam wrażenie że to gazy?
też śpię z córką, też bym inaczej nie dala rady
jeszcze ja u mnie pobudki co 1,5-2h od początku grudnia. Cyc tylko w nocy ale jednak. Tylko że ja się już na tyle przyzwyczaiłam że jestem wyspana. I u nas to się zaczęło wcześniej niż rozszerzanie diety, a o ząbkach nawet ptaszki nie ćwierkają.
Stary 2013-02-22, 15:58   #793
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
hej my po szczepieniu
mała płakła ma-sa-kry-cznie, nawet przy rozbieraniu i ubieraniu, właściwie to tylko przekroczyłam próg gabinetu, ona rozejrzała się i w ryk pani doktor stwierdziła ze mała pamięta wtorkowy zabieg jeszcze (może za szybko poszłam na to szczepienie )
no w każdym razie zdrowa jest, płuca ma jak.. dzwon chyba (tu nie dosłyszałam bo mała tak dawała)
wagowo wciąż, niezmiennie i od zawsze na 15 centylu (niespełna 7 kg), wzrostowo 69 cm
co do rozwoju ruch. - pani doktor nie widzi powodu do niepokoju
aaa i jeszcze usłyszałam, ze dawno nie widziala dziecka z tak bogatą mimiką twarzy

cięzko macie, u nas nie lepiej, cały dzień tylko rączki, a i tak jest źle, w nocy częste pobudki ehhhh
Wanillka te pobudki to juz u Was z 3 miesiąc? Myślisz ze od początku powodem były zęby?

pogubione - to tak jak u nas noc w noc od 2 miesięcy
myślę ze u nas to tez zęby chociaz ich wciąż nie widać
do tego gdzieś od 2 tyg doszła maksymalna maruda w ciągu dnia

fajniusia mała, fura też

Ciesz się, że mała tak mało waży, bo mi już kręgosłup siada od tych 9,5kg
A tak wogóle to ostatnio wpadłam na taki pomysł, że jak mała marudzi w ciągu dnia i chce być tylko na rączkach to do stelaża przypinam fotelik samochodowy i małą tam wsadzam. Mała jest zachwycona a moje ręce odpoczywają, a ja przemierzam po domu kilometry Ostatnio nawet zasypia tak w foteliku, jeźdzę wózkiem przez próg, 5 min i po sprawie, potem tylko przekładam do łóżeczka. Kiedyś zasypiała 30 min i często z odkurzaczem.

Co do nocy to moja nie jest cycowa a też się budzi nawet co 40 min w nocy i to od zmiany czasu co była w październiku, w miedzyczasie od cyca odstawiłam a problem został. W czasie tych pobudek je 2 razy, ok 24 tak z 100ml i o 4 120ml.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 16:01   #794
chce_byc_mama
Zakorzenienie

znacie mnie na wylot
moze to postawi mnie na nogi.

Amelcia
Stary 2013-02-22, 16:09   #795
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:

zgadnijcie co gotuje
oj to super

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Gratuluję powrotu do pracy na właściwe stanowisko.
.
Skoro teściowa tak głupio zaczęła z Tobą rozmawiać, to pomyślcie o opiekunce, bo w Toruniu koszt nie powinien być o wiele wyższy niż to, co jej oferujecie. Na nowy dowód czeka się od kilku do kilkunastu dni, a fotograf najczęściej ma swój zakład w tym samym budynku lub tuż obok. Fajna fura!
Brrr! Współczuję.
Polecam smarowanie i masowanie (mimo płaczu) całych dziąseł. Smaruję również górne i dobrze, bo dzisiaj mała ma spuchnięte górne.
Właśnie też mi się wydaje, że zaczęłam nosić ciążowe ok. 20tc. ale nie pamiętam dokładnie do kiedy. W każdym razie brzuszek masz śliczny.
Może mieć, ale nie musi. My jeszcze nie chodzimy na basen.
Gratuluję ząbka.
U nas druga dolna dwójka ciągle pod dziąsłem i nie wiem, czy szybciej nie będzie górnej jedynki.
Też tak mam i przez to jeszcze nie mam żadnych odbitek.
Możliwe.
dzięki
wcale nie tak mało sobie życzą w Toruniu mimo małego dość miasta , przedział od 900-1300...ale przy tylu godzinach u nas to myślę, że minimum 1100 . niech tż już wraca muszę z nim o tym pogadać , wkurzają mnie tej wymówki i brak zdecydowania nie mówiąc już o braku jakiejkolwiek odpowiedzialności , przestrzegania zasad obywatelskich itp...mój mąż nie jest chyba teściów dzieckiem
Stary 2013-02-22, 16:13   #796
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
znacie mnie na wylot
moze to postawi mnie na nogi.
Na pewno Dobrze, że z Amelcią to nic złego

A ja muszę męża pochwalić Zrobił dziś przepyszne pierogi ruskie Mnie takie dobre nigdy nie wyszły Także od dziś robi nie tylko naleśniki ale i pierogi
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 16:14   #797
nadalka
Zakorzenienie

Dzisiaj chyba nie dożyję do końca dnia
Stary 2013-02-22, 16:24   #798
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
dzięki za wszystkie odp. To chyba faktycznie ciekawość, a na brzuszku często go kładę, mam wtedy trochę spokoju

to przykre. Do nas na szczęście będzie przyjeżdżać moja mama, też 2 autobusami nic za to nie weźmie i nawet za bilety nie chce mi pozwolić zapłacić

masakra

bidusia, ale zaraz pewno sobie przypomni że trzeba się wspinać na komodę i zapomni o ząbkach

jeszcze ja u mnie pobudki co 1,5-2h od początku grudnia. Cyc tylko w nocy ale jednak. Tylko że ja się już na tyle przyzwyczaiłam że jestem wyspana. I u nas to się zaczęło wcześniej niż rozszerzanie diety, a o ząbkach nawet ptaszki nie ćwierkają.
ale masz dobrze ...moja mama nie chce się opiekować Nadią bo jak to mówi za daleko mieszkamy ( też w Toruniu - trochę bliżej niż teściowa) i ona nie ma już cierpliwości( oczywiście co jakiś tak z chęcią się zaopiekuje). Moich koleżanek rodzice i teściowie opiekując się wnukami też nie biorą żadnej kasy , no ale cóż. Nie chodzi też do końca o kasę bo mogę dołożyć 400 zł i dać je opiekunce , ale też chodzi o zaufaną osobę , którą Nadia zna, bo boję się zatrudnić opiekunkę z ulicy, a poleconej niestety nie mam

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
why???

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2013-02-22 o 16:24
Stary 2013-02-22, 16:25   #799
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Na pewno Dobrze, że z Amelcią to nic złego

A ja muszę męża pochwalić Zrobił dziś przepyszne pierogi ruskie Mnie takie dobre nigdy nie wyszły Także od dziś robi nie tylko naleśniki ale i pierogi
od kogos zawsze smakuja najlepiej a od meza to juz w ogole

Amelcia
Stary 2013-02-22, 16:35   #800
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

zgadnijcie co gotuje
Dobre wieści!!! To teraz tylko czekać na koniec choróbska!
Zagadka była łatwa Rosołek dobrze Ci zrobi

Nadalka, co jest?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 16:35   #801
nadalka
Zakorzenienie

Napisze tyle co pamiętam.

Agunia, biedna Lu. Oby ząbki szybko wyszły.
Kasik, świetnie że wracasz do pracy.
Linka, biedna Martynka. Żeby po szczepieniu było ok.
Oj Ciastek, Ty nasz biedaku kochany.
Mamka, cieszę się że u lekarza ok. Teraz się kurujcie.
Haniu, no mężu sie postarał. Ja wiele razy robiłam pierogi ruskie ale nigdy nie jadłam.

Dzisiaj ledwo żyję. Mała tak marudzi że płaczę razem z nią jeszcze mnie ręka przez ciśnienie boli cały dzień. Jajniki mnie palą, aż promieniuje do kolan.
Ząbek już jest, ale za to obydwie górne jedynki napuchnięte, dziąsła w kolorze biało-żółtym. Jak sie uśmiechnie to górna warga jej odstaje od tych dziąseł

Edytowane przez nadalka
Czas edycji: 2013-02-22 o 16:37
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 16:37   #802
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dziewczyny czy moge wymieszac syropek z piciem?

Amelcia
Stary 2013-02-22, 17:05   #803
Maciejka__
Zakorzenienie

Złapałam pierwsze siuśki do nocniczka.
Po posadzeniu się rozpłakała (może dlatego, że nie mogła sama wstać, a ona nie znosi unieruchomienia), ale zaraz zrobiła.
Później ją ubrałam, wypiła mleczko i zrobiła kupę do pieluszki.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
dziewczyny czy moge wymieszac syropek z piciem?
Chyba tak. W końcu nie dajesz jej do picia coli, czy podobnej mieszanki chemicznej, tylko herbatkę.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wyślij trochę.

Nadalka - Ty wiesz, że jak ząbki wyjdą, to będzie lepiej, a Iga wie tylko, że ją boli.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 17:20   #804
phdwao
Zakorzenienie

Hej wpadam tylko na chwilke, nie dam rady pogadac bo zle sie cZuje, mam od rana dreszcze razi mnie wszystko w cialo:/

Ciesze sie jedynie ze maly ostatnio jest super, zaczyna sie bawic zabawakami, interesuje nimi dluzej, daje troche oddechu a i zaczynaja mu rosna wloski
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 17:28   #805
prince_polo
Zakorzenienie

mała poluje na mojego zxabandazowanego palca. Jak go złapała raz to myslalam ze ...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 17:39   #806
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam smarowanie i masowanie (mimo płaczu) całych dziąseł.
i tak robię Luśka nawet już wie, że to przynosi ulgę i jak tylko widzi, że nakładam żel na palec i zbliżam do buźki to przestaje płakać, otwiera pięknie buźkę i czeka na smarowanie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość

ależ ona to się wspina nawet rycząc wniebogłosy

Cytat:
aż tak źle?

Cytat:
Złapałam pierwsze siuśki do nocniczka.
Po posadzeniu się rozpłakała (może dlatego, że nie mogła sama wstać, a ona nie znosi unieruchomienia), ale zaraz zrobiła.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej wpadam tylko na chwilke, nie dam rady pogadac bo zle sie cZuje, mam od rana dreszcze razi mnie wszystko w cialo:/
oj kuruj się

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 17:40   #807
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ciastek bidaku z tym polowaniem na palca rozśmieszyłaś mnie ale jeszcze lepsza była wczorajsza opowieść o "teżecie", opowiedziałam ją nawet tżtowi

mamka super że osłuchowo czysto!! a do syropku nie masz takiej strzykawki żeby jej wpuścić głeboko? bo z łyżeczki to wiadomo że nie wypije jak niedobry
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 17:44   #808
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ciastek bidaku z tym polowaniem na palca rozśmieszyłaś mnie ale jeszcze lepsza była wczorajsza opowieść o "teżecie", opowiedziałam ją nawet tżtowi

mamka super że osłuchowo czysto!! a do syropku nie masz takiej strzykawki żeby jej wpuścić głeboko? bo z łyżeczki to wiadomo że nie wypije jak niedobry
ona wypije od biedy nie jest zly w smaku ale jest taki gesty i ona sie tym dlawi i w smaku jest taki gryzacy i juz mi 2 razy po podaniu zwymiotowala :/

Amelcia
Stary 2013-02-22, 17:54   #809
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

Ciesze sie jedynie ze maly ostatnio jest super, zaczyna sie bawic zabawakami, interesuje nimi dluzej, daje troche oddechu a i zaczynaja mu rosna wloski
To lecz się szybko.
Mlodzieniec po prostu poważnieje.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
ona wypije od biedy nie jest zly w smaku ale jest taki gesty i ona sie tym dlawi i w smaku jest taki gryzacy i juz mi 2 razy po podaniu zwymiotowala :/
W takim razie podałabym syrop i tuż po nim mleko. Ostatnio tak podałam pedicetamol. Popiła minimalnie, ale wystarczyło.
Stary 2013-02-22, 18:05   #810
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
aż tak źle?
dałam syropek i chyba jest lepiej

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości