|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Hejka dziewczynki
![]() Fewcia nie boj sie CC ... pomysl jakie to cudowne, ze niedlugo bedziesz miala swoja Blaneczke i bedziesz juz pisala tylko na jej temat ![]() ![]() ![]() ![]() Hope przykro mi, ze Ci Twoj nie pomaga ... u mnie tez nie jest latwo .. wychodzi do roboty ok 10 wraca po 21 ... czasami rece zalamuje, bo jestem sama ... jak wraca to od razu mu daje mala ... niestety czesto jest tak ze zamiast uspic ja to ssam spi ... w domu wszystko robie sama .. nawet juz nie prosze zeby pomagal bo kiedy ... po calym dniu z mala marze zeby ja przejal ... i sprzatanie, gotoanie a nawet mycie garow jest dla mnie pewna odskocznia .. nigdy nie sadzilam, ze bede to robic z usmiechem na ustach .... KOchana nie pozwol na to zeby facet zwracal sie do Ciebie w taki sposob ... Nigdy ... wal po mordzie od razu ... jak teraz na to pozwolisz to bedzie ci strasznie ciezko to potem wytepic ... poza tym jestes kuwa matka jego dziecka, urodzilas je, wiec nie ma prawa sie do ciebie tak zwracac ... szczegolnie przy dziecku bo ono wyczuwa nastroj ... Trzymam kciuki zeby to sie udalo zmienic ... MOja mala spi normlanie jak aniol ... byla dzis kolezanka u mnie, wiec dalam jej 90 ke z butli, ktore odciagnelam z cyca ... i normalnie tak ladnie ja uspila Marta ... ja nie wiem kazy ja usypia i jest zawesze grzeczna jak goscie sa ... jak juz zostajemy same to zaczyna rozki pokazywac ... Dziewczyny wprowadzilam lezaczek ... polozna mi pokzala jak zrobic zeby juz zywac, tylko mlodej sie nie da przypiac niestety ... W dziore wkladam kocyk, zeby mloda nie siedziala tylko lezala .. polozylam ja dzis, wlaczylam bujanko na 1 ... muzyczke zeby grala ... szok 25 min dziecka nie bylo ... tak sie fajnie rozgladala i sluchala muzyczki ... ![]() ![]() ![]() Lezak mam ten ... http://allegro.pl/bright-stars-husta...026366783.html
#3302 |
Zakorzenienie
|
hej hej!
co ja dzis przezylam, matko swieta! maly mi sie zakrztusil herbatka, myslalam ze padne!!!! wzielam go szybko na kolana i zaczelam uderzac w plecki. nie wiem czynie przesadzilam bo byc moze poradzil by sobie sam ale jakos tak instynktownie to zrobilam. matko, jak o tym pisze to rycze ![]() to nie bylo pierwszy raz, wiadomo ze maluchom to sie zdarza dosyc czesto ale dzis sie jakos tak przestrasyzlam bardzo ![]() a lepszych wiadomosci to Kubulek zrobil rano qpencje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | |||||
Konto usunięte
|
Bąbelek kochany
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Agatka tak mi usypiała przy mocnym rocku ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiem wam, że jednak przy drugim dziecku to rodzic mniej się spina i jest psychicznie duuuużo lepiej. ------------------------------ Miałam wam pisać - nie mogę surowych jabłek, a wczesniej mogłam. Drugi raz prowokację robiłam wczoraj no i kupa zielona, rzadsza, i dużo bąków. No i szok, 3 dzień olałam bobotic i wiecie co? O niebo lepiej. Zdecydowanie mniej bolących bąków. Jak na początku, te pierwsze 4 tygodnie, faktycznie się przydawał i poprawiał sprawę, tak chyba już teraz po 6 prawie tygodniach trochę układ trawienny się poprawił i jest ok. Wczoraj piłam sok bananowy za to (ale kupy nie tego były wcześniej), i też ok. Jutro sobie mandarynkę spróbuję chyba. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39391728]
Powiem wam, że jednak przy drugim dziecku to rodzic mniej się spina i jest psychicznie duuuużo lepiej. ------------------------------ Miałam wam pisać - nie mogę surowych jabłek, a wczesniej mogłam. Drugi raz prowokację robiłam wczoraj no i kupa zielona, rzadsza, i dużo bąków. No i szok, 3 dzień olałam bobotic i wiecie co? O niebo lepiej. Zdecydowanie mniej bolących bąków. Jak na początku, te pierwsze 4 tygodnie, faktycznie się przydawał i poprawiał sprawę, tak chyba już teraz po 6 prawie tygodniach trochę układ trawienny się poprawił i jest ok. Wczoraj piłam sok bananowy za to (ale kupy nie tego były wcześniej), i też ok. Jutro sobie mandarynkę spróbuję chyba.[/QUOTE] ja wlasnie mialam dzis zjesc surowe jabłko, ale w koncu ugotowalam ;]... co do zielonej qpy malej, nie wiem czemu taka zrobilaa, kurcze jem praktycznie to samo i wczesniej-owszem zdarzalo sie jej troszku zrobić zieloną, a moze to po natce pietruszki? ![]() ![]() ![]() ![]() a czy jakies smakowe herbaty mozna pic??
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
Deli, kochany babelek
![]() Szajka, u nas zielone kupy czasem sa, jak karmie 'na glodnego', czyli przed sniadaniem.... nie wiem, ma to az takie znaczenie? Hope ![]() Wez go palnij w leb komkretnie, jak Aska napisala, jestes, kazda z nas jest w pracy 24/7, tak nie moze byc, ze hrabia chce spac a wam sie obrywa!!! ![]() Mnie troche nerwi to, ze przychodzi z pracy, przywita sie z nami, wycaluje i siada od razu do kompa, wiem, to jest 15-20 minut (musi w grze jakas energie wykorzystac ![]() ![]() ![]() Sie wygadalam.
#3306 |
Zakorzenienie
|
Lady, to mój podobnie - przyjdzie z pracy, to najpierw komputer.
![]() ![]() Hope, współczuję Ci, ale dziewczyny mają rację - nie daj się tak traktować i potrząśnij nim trochę, bo faktem jest, że dziecko czuje te nerwy i reaguje na nie płaczem. Szkoda malutkiego, jemu taki stres nie jest potrzebny, a Twój TŻ jest dorosły, więc niech się nie zachowuje jak dzieciak. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-22 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jej jak dobrze, ze Bartek wstal po 4 godz bo myslałam, ze mi lewy cyc eksploduje... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale śliczny uśmiech ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze zglosi sie ktoras, ktora czesciej podaje mm Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w szoku bylam jak to czytalam. takie cos to pamietam jak mama urodzila siostre 25 lat temu - tez ja ogladalismy przez drzwi ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39381231]Dziewczyny, a ja raczej zmiany hormonalne obstawiam. Wiecie, że mi po porodzie Agatki wylazło uczulenie na amoxycylinę, czyli teoretycznie na penicylinopochodne? I na pyralginę? Obsypuje mnie bąblami swędzącymi. Na przedramionach mam pryszcze takie grudkowe teraz, też poporodowe hormonki.[/QUOTE] hmm, chyba cos w tym jest bo przed ciaza smarowalam sie bambino z cynkiem z biedry, byl super a teraz jak sie smaruje to mam czerwona twarz ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Rozeznanie
|
My wczoraj też mieliśmy akcję. Młodej dałam cyca, zasnęła sobie, no to my się tam zajmujemy czym innym. Niby się wierciła, gniotła, no ale przecież nieraz tak ma. A tu nagle chlust,
![]() ![]() ------------------ Hope, jak kiedyś się trafi, że on będzie cały dzień w domu, to zrób prosty eksperyment - zostawiasz go z małym na kilka godzin, a Ty sobie idziesz gdziekolwiek. Niech się przekona, jak wygląda "siedzenie w domu" z takim małym dzieckiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I z jednej strony go rozumiem, a z drugiej no denerwuje mnie to trochę. I jak siedzi do 23 lub północy i gra, a później rano padnięty. I wydaje mi się to takie nieodpowiedzialne z jego strony, ale on mówi, że to jego hobby. Ale narzekać nie mogę. Bo w nocy jak Mała się budzi to pyta się czy mi pomóc, zazwyczaj wstaje i pomaga mi ją przewinąć. A po południu po pracy to sama mu ją daję i mówię, że ja potrzebuję choć pół godzinki dla siebie.....a on i tak dłużej z nią siedzi i jak mówię mu dobra to ja z nią będę to on nie... ![]() Są lepsze i gorsze dni. Ale nigdy się nie denerwował na mnie że Mała płacze. Wiadomo w nocy jak płacze lub nie chce spać to czasami ale to bardzo rzadko się zdenerwuje , (zresztą ja też czasami tracę cierpliwość biorę wtedy 10 wdechów i idę do Małej) ale nigdy nic nie powiedział, żadnych obelg itp. tylko idzie do niej , głaszcze itp. Także dziewczyny walczcie o to , bo to bardzo ważne, by dziecko nie odczuwało nerwów rodziców. I rozmawiajcie ze swoimi Tżtami , oni tez muszą zrozumieć że opieka cały dzień nad dzieckiem to nie taka łatwa sprawa i że najnormalniej w świecie to bywa męczące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Zadomowienie
|
hope współczuje TŻ-a, jestem ciekawa jak z moim będzie bo on ciągle na tych delegacjach .....................
![]() nancykenator jak tam po ktg? Ja dzisiaj schizuje, jestem bardzo słaba, mały też rusza się tyle co wcale, w dodatku te obrzęki, palce u dłoń to mi tak spuchły że jak zginam to aż bolą. Ciśnienie też mam jakieś takie wyższe niż zawsze.
#3313 |
Rozeznanie
|
Iffonka, jeszcze trochę.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No kochane dwupaki! coraz Was mniej, juz na finiszu jesteście ![]() Cytat:
![]() ![]() ja jadlam. mila odmiana po ciaglej wedlinie i dzemixie ![]() Cytat:
czesto sie zastanawiam jakie to uczucie wiedziec ze tego i tego dnia o tej i o tej godz na swiat przyjdzie moje dzieciatko na swiat.... ![]() Cytat:
jakie ma usteczka ponetne, oj bedzie kusic, bedzie.... ![]() ![]() ma prawo byz zdenerwowany ale nie ma prawa nikogo przy tym obrazac a juz na pewno nie matke swojego dziecka! porozmawiaj z nim bo to na pewno tak nie powinno byc. trzymaj sie dzielnie Kochana! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a dzemy o jakich smakach można jeść?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 |
Zakorzenienie
|
Aga, z tym gadaniem i graniem to samo mam
![]() ALE ostatnio zrobiłam eksperymenta (wredna żona ze mnie, wieeeeeem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Iffonka, jak mnie przyjmowali na porodówkę to miałam ciśnienie 140/90 ![]() ![]()
#3317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też dzisiaj słaba strasznie dlatego się zdrzemnęłam ![]() ![]() A jakie masz ciśnienie? co do tżtów i ich zachowań, to ja mam już teraz trochę podobnie. Ja wiem, że jestem cały dzień w domu i że jak on wraca to jest zmęczony i nie ma nawet siły ze mną gadać, ale wkurza mnie to że jak już odpocznie, prześpi się, to woli gapić się na to pieprzone motoallegro i oglądać samochody po ileśtamset tysięcy, przecież i tak takiego sobie nie kupi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Zakorzenienie
|
ja jadlam takie jakie mi maz kupil
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ogarnelam szafe, okna umylam, teraz lece ogarnąc wnętrze biurka ![]() ![]()
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-02-22 o 14:22 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale CUDNIE się uśmiecha ![]() Nosz kur..... Należy mu się lanie ![]() ![]() i to porządne.. Mój przez jakiś czas nie wstawał do Małej w nocy. To zrobiłam mu taką awanture ![]() ![]() ![]() Trzeba postawic na swoim i nie dać się. To WASZE dziecko i oboje powinniście wstawać do niego a nie denerwować się bo dziecko płacze. Ehhh FACECI.... Współczuję CI ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No moja się budzi koło 1 i 4 w nocy i on wstaje, dlatego nie mogę na niego narzekać. A on wstaje o 6 do pracy. I zazwyczaj za każdym razem wstaje ze mną, choć nie zawsze, ale jak zrobi kupę to go zawsze wołam ![]() ![]() ![]() nie wiem czemu mnie tak wkurza to jego granie...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- kurde dzieczyny - co na odparzenia stosujecie?? próbowałam już Bepanthen, Sudokrem, Linomag, Nivea na odparzenia i nawet mąkę ziemniaczaną !!!! i nadal je ma !!! podejrzewam że od Dady niestety ![]()
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
Dostałam paczkę z pracy dla Zuzi
![]() ![]() 2 paczki pampersów, zabawka, grzechotka, chusteczki do pupy, krem, oliwka, szampon, puder, 2 mydełka ![]() Fajnie tak ![]() Mam problem. Pampersy 2 chyba moją cisną, bo ma na udach takie odciśnięte, ale znowu 3 są jeszcze stanowczo za duże. I co tu robić ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() My właśnie mamy 3 zakupione i będziemy na nie przechodzić, bo właśnie 2 już spore ślady zostawiają na udkach tłustych ![]() z 5 kilo z kawałkiem |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
Pisałam,pisałam i ... Się skasowało
![]() HOPE- no jak nic ![]() Mój mąż w roli ojca sprawdza sie idealnie. Jak ja robie mleczko on przewija małego i sie nim zajmuje. Często też karmi a ja w tym czasie robie coś innego. Czasami zdarza mi sie usnąć wieczorami (zwyczajnie ze zmęczenia padam podczas np oglądania filmu) to on wtedy opiekuje sie Oskarem. Ja nawet o tym nie wiem- czasami to wychodzi podczas rozmowy że jak ja spałam on przez 2 godz go uspokajał bo np był marudny. Ale nigdy mnie nie obudził,nigdy nie zarzucił że on musiał zająć sie dzieckiem a ja w najlepsze sobie spałam itd. Nawet mi czasami nerwy puszczają bo nie radzę sobie z małym ze zmęczenia to jak widzi mój niepokój to po prostu bierze małego ode mnie żeby ten nie wyczuł mojego niepokoju i nie zaczął płakać jeszcze bardziej. Naprawdę nigdy bym nie powiedziała że będę miała w mężu aż takie wsparcie. Jest kochający,czuły i wyrozumiały-dla mnie i dla dziecka ![]() Dlatego taka sytuacja jak u hope po prostu nie mieści mi sie w głowie i to bardzo przykre ![]() Mój synek dzisiaj to istny anioł (tffu tfu żeby nie zapeszyć ![]() Ale budzi sie tylko na jedzenie i śpi dalej. Dzieki temu normalnie dziś zjadlam i nawet doprowadziłam sie do porzadku ![]()
#3326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale tu dziś cisza...
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-02-22 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Rozeznanie
|
Super, dziś znowu dzień upływa Poli pod hasłem: "Nie wiem czego chcę, ale chcę tego bardzo."
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 | ||
Zakorzenienie
|
Mała zasnęła po kąpieli, ja jem kolację i się zastanawiam jak Wy macie czas na wszystko i wizaż? Ja muszę w dzień odsypiać noce, bo inaczej bym się wykończyła. Tym samym prawie nic nie robię w domu, bo albo śpię albo zajmuję się małą. Dobrze, że mąż mi pomaga i tak samo rodzice i teściowie. Sama bym nie ogarnęła tego wszystkiego.
Hope Twojemu TŻ należy się lanie na goły tyłek za takie zachowanie. Czy on naprawdę nie zdaje sobie sprawy, że opiekowanie się dzieckiem 24 h na dobę jest bardzo męczące? Powinien Cię wspierać, a nie jeszcze się wkurzać i na Tobie wyżywać. Nikt nie mówił, że będzie lekko i trzeba się niestety do tego jakoś dostosować... Cytat:
![]() Fajnie takie paczki dostawać ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Śliczny bąbel Cytat:
Strasznie ci współczuję. Kopnąć w zadek to mało. Cytat:
Piszę i czytam na raty, młody cały dzień na cycu, przed chwilą ponad godzinę doił, potem mąż odciągniętą 50 mu dał, zjadł i wrzask że jeszcze. Umyłam, dałam drugą 50 a on dalej szuka ![]() Idę czytać resztę |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | |
Zakorzenienie
|
Ja też jem jajka - dwa tygodniowo. Tak mi zaleciła położna.
Cytat:
![]() Moja po kąpieli się rozwrzeszczała, bo szukała cyca, a znaleźć nie mogła i co? Pociumkała 5 minut i zasnęła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.