|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Pawie oczko mnie czasami tak uciska jak leżę na plecach, aż muszę odkaszlnąć, bo to coś podobnego. Ale, żeby aż bolało to nie, tylko takie duszenie chwilowe.
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Witam Mamuśki.
Powoli do Was wracam. Ta przeprowadzka pochłonęła mnie do reszty,ale już jest w miarę ogarnięte wszystko. W poniedziałek mam USG,mam nadzieję ze wszystko ok będzie. To już 31tydzień. Łapię stresa porodowego I pomyśleć,że 2 lata temu obiecywałam sobie,że już nigdy więcej![]() Aaś trzymam kciuki za Was! |
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Katate za 31t
i ogarnięcie przeprowadzki
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Chciałam się pochwalić że obudziłam się tylko raz w nocy! i ogólnie w miarę dobrze spałam. W sumie co się dziwić jak ze środy na czwartek nie spałam praktycznie nic. Dziś od rana sprzątanie i gotowanie. Jeszcze mnie na faworki naszło i po prostu MUSIAŁAM je zrobić. Ale taką małą porcyjkę- już jej nie ma Magiusia za wizytę i synka![]() pawie oczko za wizytę. Właśnie się zastanawiałam dzisiaj jak moja mała jest ułożona bo mam wrażenie że główką na dół. Zobaczymy we wtorek![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
aaa! Wy jestescie stukniete. znow mam 10 stron do nadrobienia i pewnie przed 1 spac nie pojde
dzisiaj mialam dzien lenistwa, jednak wczorajszy lumpkowy wypad dal niezle popalic kregoslupowi i dzisiaj sie oszczedzam ledwo wstalam z lozka na obiad byla zupka pieczarkowa, ale zrobilam taka "na bogato", bo wrzucilam tez troche kalafiora, ziemniaki, makaron lazankowy, sporo warzyw i wyszla pyyyszna. moze zostanie na jutro, chociaz juz wcisnelam w siebie 3 miski :P na drugie pierogi (bo pisalyscie o nich rano ), ale w wersji z kapusta grzybami i mieskiem. mielismy isc na basen, ale przelozylismy to na jutro, bo tz musial z ciocia podjechac do lekarza i troche sie naczekali na jej kolej...rozmrazam truskawy, na kolacje bedzie koktajl doszly mi dzisiaj chustko-apaszki. swietne sa. z regulacja zapiecia, dwie podszyte polarkiem, dwie cienkie (jedna pani dorzucila gratis). http://allegro.pl/next-hm-zestaw-chu...016952613.html fajne, bo moga byc i na szyje i na glowke. ide nadrabiac (ostatnio chyba nic innego nie robie, hehe). |
|
|
|
#786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może Ty jako doświadczona,powiesz mi,jak rozpoznałaś że to JUŻ, i że trzeba jechać do szpitala rodzić ? za usg
|
|
|
|
|
#789 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
Witam w piatkowy wieczór
Naskrobałyście ładnie lecę nadrabiać ![]() Mam pytanko kupowała któraś z was spodnie ciążowe na allegro i może polecić sprzedawcę???
|
|
|
|
#792 |
|
siedzę i myślę
|
Kurde dzisiaj znowu
... na dodatek zsiusiałam się w trakcie Nie dość, że zasmarkana to jeszcze zarzygana i obsikana
|
#793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wydaje mi się, że na pewno poczujemy jak już będziemy miały rodzić ![]() skurcze, odejście wód... pewnie każda z nas będzie miała troszkę inaczej, ale na bank tego nie przegapimy ![]() no chyba, że już będzie po terminie i trzeba będzie po prostu zgłosić się do szpitala ![]() no stress
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
pisalyscie o testach. ja robilam je wczesniej, zawsze negatywne. staralismy sie intensynie od czerwca rok wczesniej, do pazdziernika mam nawet jakies zapiski
pozniej odpuscilam, bo mnie lekarz straszyl zabiegiem nakluwania otoczki jajnika, ze niby za gruba i stad problemy, te moje cysty itd. wpadlam w wir pracy i przestalam myslec o planowaniu rodziny. 16 wrzesnia zmarla moja babcia, dostalam wypowiedzenie z pracy...wiec okresu 18go nie bylo. tlumaczylam to sobie stresem. zrobilam test jakos 2 tyg pozniej od razu pojawila sie wyrazna 2 krecha. zawolalam tz do lazienki i wyyylam jak bobr "co to bedzie, jak damy rade? nie mam pracy, ale tak bardzo sie ciesze. moze to znak od babci?" i tak w kolko tz sie cieszyl, a ja trzeslam jak galaretka. pozniej plamienia, wizyta u gina (do ktorego juz nie poszlam) i od razu skierowanie do szpitala, bo dla niego to poronienie wczesnej ciazy. ciezko bylo ale od poczatku wierzylam w te mala silna osobke. dalysmy rade i w sumie wszystko sie uklada po naszej mysli. tz zawsze powtarzal, ze chce byc mlodym tata...troche mu plany pokrzyzowalam, bo z moim zdrowiem nie bylo tak latwo jak chcielibysmy. ale na malucha bylismy gotowi juz dobrych pare lat temu.Cytat:
takie edukacyjne. jestem w nich zakochana po uszy, wiec polowalam dla naszego "przyszlego potomka" polecalam Wam kiedys dwie, ktore uwazam za jedne z lepszych, http://ksiegarnia.bellona.pl/index.p...&page=&showrec http://ksiegarnia.bellona.pl/index.php?bid=1635&c=boo znalazlam na allegro w zakonczonych aukcjach. http://allegro.pl/na-zakupach-ksiazk...001548847.html http://allegro.pl/w-gospodarstwie-be...987004945.html co jakis czas pojawiaja sie na all, trzeba polowac. ogolnie duuuuzo juz mamy takich cudow, matka-wariatka chomikowala pochwale sie przy okazji, jak je wyciagne spod lozka ps. wlasnie w faktach opisywana byla historia 17latka umierajacego na raka kosci. zostalo mu kilka miesiecy zycia, napisal piekna piosenke o tym jak on to odbiera, posluchajcie. bije od niej wielkie cieplo! http://www.youtube.com/watch?v=sDC97j6lfyc |
|
|
|
|
#795 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie wiem o czym oni myślą stawiając takie "diagnozy domysły" przecież niszczą ludziom życie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#796 |
|
siedzę i myślę
|
Używany elektryczny laktator TT za 100zł ... opłaca się?
|
#797 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czarne scenariusze rzadko się sprawdzają Cytat:
Cytat:
Justynko miałam Ci wczoraj napisać ale padłam już i tylko na telefonie przeglądałam |
|||
|
|
|
#798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Tż mówi, że to może jakiś podświadomy stres albo podniecenie z radości
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nuna mamie to się odwdzięczysz jeszcze nie raz. I za 24 tcu mnie dziś 31 tc ada za 24 tcvil za 32 tc. Matko to już 8 miesiąc
|
|
|
|
|
#800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uu współczuję, ale nie martw się wszystko przejdzie ![]() Z tym sikaniem to i ja mam problem w ciąży nasiliło mi się śmianie z byle głupot i już nie raz zdarzyło mi się popuścić
|
|
#801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja siostra prawie urodziła w wc, bo chciało jej się sikać i kupkać i nie czuła skurczy...I gdyby mojej mamioe nie przyszło do głowy, że mogły jej odejść wody i organizm się oczyszcza przed porodem + pewnie ma już parte to jak nic pierwsze dziecko urodziłaby w wc![]() Jechała karetką na sygnale i cieli na niej ciuchy - kilka minut i maluch był na świecie ![]() Aleee... tpo taka historia co się rzadko zdaża
|
|
|
#802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chwilowo mam jakiegoś stresa w tym temacie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#803 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj tak a na rolkach już zupełnie ![]() Cytat:
Cytat:
no niestety, ale może naprawde chce pomóc temu koledze??? Musisz też spojrzeć przez pryzmat jego chęci i byc asertywna |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za ta historie... jestem teraz taaaaaaaaaaaka spokojna |
|
|
|
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam z tym problem..
|
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
bidulka, na pocieszenie powiem Ci ze ja jak byłam chora to przy kichaniu potrafiłam sie zsiurać w majtole i musiałam kilka razy się przebierac.. dobrze ze TŻ nie zauważył bo bym chyba się schowała pod kanapę i nie wyszła.. a tam mało miejsca jest..
|
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#810 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a posikiwanie to już wogóle najczęściej jak się kicha albo kaszle
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.

I pomyśleć,że 2 lata temu obiecywałam sobie,że już nigdy więcej
i ogarnięcie przeprowadzki

na obiad byla zupka pieczarkowa, ale zrobilam taka "na bogato", bo wrzucilam tez troche kalafiora, ziemniaki, makaron lazankowy, sporo warzyw i wyszla pyyyszna. moze zostanie na jutro, chociaz juz wcisnelam w siebie 3 miski :P na drugie pierogi (bo pisalyscie o nich rano

?
za usg 

... na dodatek zsiusiałam się w trakcie

- ale to takie mądrości internetowe. Teraz jest już ok, ale jak będę miała drugi raz taką akcję to idę do rodzinnego... tak czy siak chyba w przyszłym tygodniu się wybiorę
uu współczuję, ale nie martw się wszystko przejdzie