|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby
Cytat:
![]() Z dzidziolem na pewno ok ![]() Nie chce krakac ale mój typ: Isia lub Luna ![]() Cytat:
![]() Izka- Wszystkiego Najlepszego! ;-*
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-02-22 o 13:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wszystkie objawy mi minęły.. cycki tylko trochę bolą. I brzuch mnie w nocy bolał, to od razu do kibelka czy nic nie plamię. Nie dopuszczam do siebie złych myśli. Wiem, że wszystko będzie dobrze.
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
Już niedługo
![]() Dobre hasełko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Magbes,Sophia przeniosłam was do mamuś ![]() ![]() Niestabilna prosze o podanie na pw informacji do listy na 1 stronie ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ... oto moj referat - lekcja poglądowa biologii dla Ciebie abyś nas rozumiała ![]() Cykl składa się z różnych faz ![]() Faza folikularna - to faza niskich temperatur , faza 'suchości' , nie bolą cycki , pęcherzyk graafa sobie rośnie - rośnie i rośnie aż osiągnie rozmiar 24-26mm , wtedy go ładnie widac na usg ![]() A) Jeżeli do owulki dojdzie - jajeczko z pękniętego pęcherzyka sobie leci jajowodem ( jest zdolna do zapłodnienia 6-18h ) i czeka aż spotka plemniczki ( nazywane przez nas zołnierzykami) choć czasem do zapłodnienia dochodzi już w bańce jajowodu czyli w górnym jego odcinku blisko jajnika . Jak napotka to wiadomo - dzidzia się 'tworzy' , ta dzidzia sobie wegetuje w macicy odzywiając się mleczkiem macicznym , po kilku dniach enzymy zarodka trwią endometrium( błodnę sluzową wyściełającą macicę) , B) Jeżeli pęcherzyk nie pęknie to wtedy jest takzwany cykl bezowulacyjny ( z reguły wtedy jest dłuższy) i pęcherzyki albo maleją albo robią się torbielki. Jest np choroba nazywana LUF ( zespoł niepękającego pęcherzyka - podaje sie wtedy lek na pęknięcie w zastrzyku ) Jak zakończy się faza owulacyjna następuje kolejna - tzw faza lutealna Ona powinna trwać 14 dni ale lekarze różnie mowią 10-15dni nawet. To jest 'niewygodna' dla nas faza , wtedy jest PMS , wtedy mamy napady na żarcie i różne dziwne humory. Wtedy najlepiej męza wysłać na balkon albo pod namiot...z konserwą. W każdym razie niech nie podchodzi. Jedną bolą piersi całą fazę lutealną inne dopiero przed miesiączką. To jest faza wysokich temperatur i białego śluzu. Nie jest sucho ale tez nie zalewa śluz jak przy fazie owulacyjnej. Ta faza lutealna (lf) jest fazą progesteronową - czyli częściej siusiamy , mamy zaparcia , więcej jemy i grzej śpimy. Czasem możemy miec wrażenie balona w brzuszku tj. spodnie są za ciasne i czujemy dziwne ciśnienie. Wtedy to sobie właśnie wmawiamy ciąze... ![]() Aaa jeszcze opowiem po krótce o implantacji . Od zapłodnienia od implantacji z reguły minie 4-14 dni. Zródła mówią że 6/8-14dni ale z doświadczenia naszego ( np kocurkowej która miała po 4-5 dniach) wynika ze jednak może być już po 4 dniach ![]() Któraś jeszcze mogła by Ci opisać szczegołowo temperatury i szyjkę..ja sie na tym akurat nie znam . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1985 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz zabieram sie za lekture... no kochana jestes ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1986 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Wtajemniczenie
|
Linka1984
DZIEKUJE !!!!!!!!! ![]() ![]()
![]() |
#1988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Zakorzenienie
|
hahaha to i tak była wersja mini..mogłabym tak gadac i gadac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Wtajemniczenie
|
mozesz mi gadac i gadac ![]()
![]() |
#1991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lece do doma a wieczorem imprezaaaaa i mam zamiar sie z żalu uchalać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1992 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja już w domu ! ![]() ![]() Choć kocur mi narobiła ochotę na fasolkę po bretońsku - może byś podrzuciła przepis ? ![]()
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Kurczę, mi to już całkiem na łeb padło .. napisałam posta i nie wiem co zrobiłam, że się nie wysłał w końcu. Ale ja ostatnio zakręcona .. Anyway, zostawić Was na 1 dzień i ledwo nadrobiłam, przede wszystkim gratulacje dla Dzastiny ![]() Czyli worek rozwiązany ![]() A i jeśli nikt inny nie chce to ja bromka chętnie przytulę. No i nareszcie weekend! ale ja jeszcze nie mogę iść do domu, szef mi się zgubił a miałam z nim porozmawiać .. ehhhh
#1994 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ok dziewczynki za chwile uciekamy na pociag i Austira !!!!!!!!!!!!!! Wracam niedziele... Trzymajcie sie cieplutko... Dzisiaj bede pic za te co nie moga pic i za siebie bo moge ![]() buziaki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
Jestem jestem przepraszam że się nie odzywałam ale po ostatnich jazdach ze zdrowiem trafiłam do szpitala. Ale nie ma tego złego, dzięki wizycie w szpitalu wiem że wszystko u mnie podwoziu jest w porządku no jedynie ta podwójna macica się potwierdziła
![]() ![]() ![]() I gratuluje zafasolkowanym ![]() ![]()
#1997 | |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak Luna, ale ja zamierzam się rozpakować 18 marca ![]() Cytat:
I tak trzymać, musi być dobrze. Sama sobie też tak wmawiam - damy radę! Anteria - dobrze, że się odezwałaś.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Zadomowienie
|
Linka1984 - ty masz blado różowy na @? ja mam zawsze brunatne, od wczoraj i dzisiaj też.. :-( mam 27dc (na 30) zrobiłam test - negatywny :-( miałam nadzieje że te plamienia to może implantacja ale raczej @ :-(
co do świetnego referatu ![]() ![]() jeszcze moge dodać od siebie że warto mierzyć tempke - rano, najlepiej o tej samej porze przed wstaniem z wyrka. w wielkim skrócie najpierw w czasie @ i w I fazie jest niska, potem wzrasta. 3 wyższe temperatury (skok temeraturowy) oznaczają że owulacj już była - jeśli dobrze pamiętam to chyba w ten pierwszy dzień wysokiej tempki i to się nakłada chyba z największą ilością przezroczystego śluzu, ciągliwego -płodnego. troche teoretyzuje bo jak wspomniałam ani razu nie udało mi się zmierzyć całego cyklu a i termometr musi być odpowiedni... za to moja siostra potwierdza skuteczność, mimo że im dzidzia wyszła przez przypadek - chcieli miesiąc później ale jakoś coś im się pomerdało z tym wykresem i tak ze 4 dni po przytulanku popatrzyła sobie na wykres i się zorientowała i żę przytulanko było dzień przed owulką - no i mają córcie ![]()
#1999 | |
Zakorzenienie
|
Planuję jakoś po weekendzie majowym, czyli jeszcze 2 miesiące chcę popracować, potem planujemy wyjazd na wczasy póki jeszcze możemy
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Zakorzenienie
|
kurcze, ogladalam porodowke i sie poryczalam. wole nie myslec co bedzie kiedy ja bede rodzic swojej dziecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie jutro ma padać śnieg, jakiś niż zapowiadają, a my znów do Barcelony, a potem na imprezkę.
![]() |
#2003 |
Zadomowienie
|
która dzisiaj imprezuje?
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=a_rmLmrCv6E uwielbiam ich ![]() anteria, pszczoula - fajnie, że jesteście ![]() miłego weekendu
#2004 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
i się rozwiązujemy
![]() A ja w ogóle witam nowe staraczki, i te które wróciły. Anteria mam nadzieję, że szybciutko dojdziesz do siebie, a podwójną macice się jakoś leczy ? Czy to nic nie przeszkadza, po prostu taki urok? Pszczoua dziękuję za gratulcje. ![]() Kwitka tą piosenkę wezmę na pierwszy taniec. ![]()
#2006 |
Zadomowienie
|
hej kochana
czy furagin może wpłynąć na starania? wiem że u faceta może zmniejszyć produkcję plemniczków ale jak ja go biorę? czyżby 7 była magiczna? to może i ja się załapię ![]() dziastinko GRATULUJĘ ![]() ![]() ![]() ![]() wracam do nadrabiania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zakorzenienie
|
spinka no wlasnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny szejda chyba poszla juz do szpitala na to hsg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Zadomowienie
|
mi kazała brać 3x2 tabletki przez 10 dni
akurat wtedy będzie owu, chyba w sumie nie powiedziała że mamy zaprzestać starań ale ja nie zapytała ![]() powiedziałam że mam nawracające zapalenia dała mi furagin tiave czy jakoś tak.... zawsze coś jak nie samo zapalenia to leczenie... ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Iza i Kocurek najlepsze życzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
Z tym furaginem to jest głupia sprawa, bo mi kiedyś babka kazała brać codziennie dwie wieczorem, niby profilaktycznie. zamiast mi zrobic badanie bakteriologiczne i dać antybiotyk, a potem mi dawała w ciemno antybiotyki co 10 dni zmieniając.
I tak to się ciągło przez 6 tygodni. W końcu sama zrobiłam posiew. Ale myślę, że sam furagin nie ma wpływ na owulkę. Mam pytanie do zafasolkowanych, dziewczyny czy wy też tak miałyście, że przed termin @ wszystko bolało bardziej tzn. cycki, brzuch, a później ustało lub boli mniej ? a na nawracające zapalenie pęcherza polecam GINJAL, są świetne, ja miałam nawracające pęchęrza przez ponad dwa lata, te mi w końcu pomogły, są bez recepty naturalne.
Ślub 6 lipiec 2013 ![]() Kornel 24 październik 2013 ![]() Antoni 8 stycznia 2015 ![]() http://onaiich3.blogspot.com.es/ Edytowane przez misia332 Czas edycji: 2013-02-22 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.