|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Niepytajozdanie wlasnie bylam u Ciebie w galerii, faktycznie widac mala roznice,ale mysle ze nie ma sie o co martwic. Oczywiscie czekamy na profesjonalna opinie Twojego doktorka, daj znac jak Ci odpisze.
Ps. alez piekne te Twoje cycuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
Ty mowisz ze nie lubisz dzieci i masz ich dosyc po 5 minutach, przeciez gdyby moja tesciowa albo reszta super babć tez tak powiedzialy to nikt by nie mial do nich pretensji i wlasnie o to w tym wszystkim chodzi wg mnie, ja najbardziej cenie szczerosc, potrafilabym to zrozumiec gdyby tesciowa tak powiedziala, ze wychowala swoje dzieci kiedy byla mloda ale teraz dzieci ja mecza itp ale po co udawac wielka milosc?? i niech nikt nie mowi ze babcie na pewno dzieci tak bardzo kochaja jak mowia ale sa zmeczone bo bez przesady kazda z nas kogos kocha i mozna sie latwo wczuc w taka sytuacje! kiedy ja bylam mala mialam cudowna babcie ktora z checia zostawala ze mna i z moim bratem na kazdy jeden weekend przez dlugie dlugie lata, pamietam ze zawsze robila nam rozne smakolyki, piekla ciasta ciasteczka i dawala wylizywac garnki - to sa moje wspomnienia. a moja tesciowa jak jestesmy w odwiedzniach potrafi tylko wciskac dziecku slodycze bo nawet by na to nie wpadla ze moze zrobic dziecku cos sama nawet glupia galaretke. Wedlug mnie to jest sedno problemu a nie wymagania nas matek do wielkiej pomocy. Dodam ze moja babcia pod szczesliwa gwiazda urodzona nie byla a raczej wrecz przeciwnie, miala bardzo ciezkie dziecinstwo, przeszla chyba wszystkie mozliwe choroby, zdradzal ja chory na schizofrenie maz, a w czasach kiedy wlasnie sie nami z checia opiekowala byla chora na miazdzyce i miala zatory w nogach przez co w koncu po wielu latach meczarni zmarla. Miala wiec tysiac powodow zeby z wnukami nie siedziec a mimo to robila to zawsze z wlasnej wolii zawsze radosnie a nie na sile. Edytowane przez dziunia777 Czas edycji: 2013-02-22 o 16:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Raczkowanie
|
wlasnie bylam u Ciebie w galerii, faktycznie widac mala roznice,ale mysle ze nie ma sie o co martwic. Oczywiscie czekamy na profesjonalna opinie Twojego doktorka, daj znac jak Ci odpisze.
Ps. alez piekne te Twoje cycuszki ![]() dziękuję kochane, jesteście niezastąpione ![]() ![]() ![]()
#2194 |
Zadomowienie
|
Hej kochane!!!! Ależ mamy i babcie uszy musiały piec
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
28.11.2013 ![]() ![]() Dr. K. P. W-wa ![]() Edytowane przez Kachuula Czas edycji: 2013-02-22 o 17:22 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zadomowienie
|
Kasikk właśnie dopatrzylam że cycunie robiłaś w moje urodziny
![]()
#2197 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Olivkaa200;39395329]Dziewczyny każda z Nas ma inne odczucia co do opieki nad dzieckiem ja jak napisalam nie mam dzieci i nie wiem jak to jest je miec. W mojej rodzinie kazdy wie ze ja dzieci miec nie bede bo ich po prostu nie lubie. Wrecz denerwuje mnie jak ktos odwiedza mnie z dzieckiem bo po 5 minutach mam dosc i marze aby to dziecko juz sobie poszlo. Moze to brzmi dosc egoistycznie ale taka jestem i tak juz mam. Nie lubie opiekowac sie tez czyimiś dziecmi..kiedys TZ jak mieszkal na stancji co weekend byl u niego dzieciak z jego rodziny. Denerowowalo mnie to straszliwie. Wiec juz po 3 kolejnych tygodniach nie wytrzymalam i powiedzialam albo dzieciak albo ja. Wiecej juz nie musialam go ogladac..Moja siostra ma dziecko i akurat tego malucha kocham nad zycie ALE nadchodzi taki czas ze dzwonie po mamusie zeby go odebrala
![]() Olivko, normalnie jakbym czytała o sobie,ale ładnych parę lat temu,a mam teraż trójkę własnych dzieci ![]() Wkurza mnie jednak to jak niektórzy nie znając mnie myślą o mnie "O Matka Polka" Bo prawda jest taka,że ja sama mam dosyć własnych dzieci,nie mówiąc już o cudzych!! Moi rodzice "fundując" mi rodzeństwo po 11stu latach w pełni mnie uświadomili z czym wiąze się posiadanie dziecka-musiałam przy niej robić niemal wszystko,bo mam pracowała w dyżuracj 12-sto godzinnych,a tata był na kilkumiesięcznych kontraktach zagranicznych. Wpieniało mnie jak ktos przychodzil i myslal-o jak mam fajnie,ze taka mała siostrzyczka mi się trafiła,a ja sama miałam ochotę ją zabić ![]() Doszło do tego,ze nie cierpiałam dzieci na tyle ze patrzeć na nie nie mogłam.A wychodząc za mąż wiedziałam,ze jak nie bedzie wpadki to świadomie nie zdecyduję się na dziecko...no i tak też się stało.Potem już świaodmie zdecydowałam się na kolejną ciążę,bo jak napisała już tu Jusi-jak my odejdziemy to sami nie będą,dlatego warto miec rodzenstwo,co też doceniłam,ale po wielu latach,jak i moja sis stała się dorosłą osobą ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
niestety z przykrością trzeba stwierdzić,ze takich babć już się nie uświadczy-tamto pokolenie odeszło na zawsze.Ono było silniejsze,a my jesteśmy coraz słabsi-zauważ faceci-kiedyś poszedł do lasu narabał drewna, przyszedł sam wykopał studnię,zbudował dom,a teraz to każdy ma kogoś od każdej roboty i czasem nawet facet kranu nie naparwi...nie mówiąc o słabszym zdrowiu nas wszystkich... Poza tym kiedyś nie było tylu bodźców zewnętrznych zachęcających nas do innych rzeczy aniżeli domowe pielsze.Powinnością kobiety była opieka nad dziećmi,pranie,sprzątanie ,gotowanie i tylko to było jej zajęciem w życiu-innego nic nie znała,więc natrualną koleją rzeczy było zajmować się potem wnukami i pomagać sobie nawzajem-a dziś?! Ludzie są coraz bardziej interesowni,patrzą czego by tu nie wyhaczyć dla siebie itp. Moja babcia z tamtych czasów się dziwi,ze ja po świecie chcę jeździć zamiast siedzieć w domu z dziecmi-przecież to takie normalne a przy tym wspaniałe...ona tego nie znała,sziediała w domu-była i jest wspaniała babcią,ale sorry-teraz sa inne możliwości,życie tylko jedno co każdy zaczyna rozumieć i trzeba coś...wyhaczyć z niego dla siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zadomowienie
|
dziewczynki,
tak czytam czytam ![]() i ja już teraz wiem, ze będą babcią taką, jak chciałabym, zeby moje dzieci miały babcie... nie chodzi o wychowywanie, bo od tego są rodzice, ale o dopieszczanie, bo właśnie od tego są babcie i dziadkowie ![]() pamietam, jak moja babcia zabierała mnie i siostrę na całe weekendy do siebie (mimo, iż mieszkamy na tym samym osiedlu)... miała wtedy piec w domu ![]() ![]() razem mówiłyśmy paciorek, opowiadała nam bajki, mówiła o tym jak sama była dziewczynką.... nigdy tego nie zapomnę... i są to najwspanialsze chwile mojego życia... moje dzieci tego nie mają ![]() ![]() przecież babcia sama powinna chciec zabrać do siebie takie maluchy na trochę... pobyć z nimi, poprzytulać się...pokazać dzieciom, ze jest ważną osobą w ich życiu... Moja mama jeszcez znajduje czas dla moich dzieci... i odbierze z przedszkola i ugotuje obiad, ale teściowa... szkoda gadać... co roku (na urodziny) robi sobie z nimi zdjęcia... katastrofa ![]() Dlatego, jak już będę babcią, to mimo iż wiem, a może właśnie dlatego, ze wiem jak ciężką praca jest wychowanie dzieci, a przy tym spełnianie się zawodowo zrobi wszystko, aby moje wnuki do końca swych dni mówiły, ze miały nacudowniejszą babcię na świecie... i na moją babcię mogę liczyć teraz w każdej chwili... a ma już 84 lata nikt nie da tyle miłości, czasu moim dzieciom co ona ...
Allergan Inspira TRX 615g 1.09.2009 Szczecin 3.02.2014 - wracam do ćwiczeń ![]() Edytowane przez horo_2 Czas edycji: 2013-02-22 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no stanik krystel fajny ![]() ilonka nie jedna tak mowila a po operacji stwierdzaja ze super ale mogly byc wieksze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Zadomowienie
|
Witajcie w weekend
![]()
![]() |
#2202 | ||
Zadomowienie
|
[QUOTE=kicia_nh;39386718]Gawisz gdybyś nie odpowiedziała na post Toni to bym go nie zauważyła tak więc
Toniu ja od kilku lat używam Fotosizer i go polecam. Możesz w nim za jednym zamachem zmniejszyć wagę wszystkich interesujących Cię zdjęć, do tego jest bardzo prosty w obsłudze ![]() to ja polece jak tak polecacie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- [QUOTE=kicia_nh;39391837] Byłam w tym sklepie niedaleko poczty i lipa ![]() mi tez tak jedan brafierka powiedziala...ale nie wiem co o TYM MYSLEC...nie wiem czy kapnela sie ze mam silikony ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- [QUOTE=belseno;39394102]jezuuu...dziewczyny wiecie, że ja właściwie TV nie oglądam ![]() ![]() wlasnie belseno mialam pytac czym sie zajmujesz?? ![]() dziekuje bardzo za wiadomosc kochana jestes ze to wszytsko sprawdzilas ![]() ![]() jeszcze tylko jak podpowiesz mi obwod stanika to bede w niebie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- o hheheh super ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() wiecie co ja nie wiem czemu moje hm cucki wygladaja tak hm brzydko na fotach jak patrze w lustro sa fajne i w ogole a zdjecia jakos mnie doluja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zadomowienie
|
Kasiczku,
moje tez na fotach wychodzą gorzej niz wygladają w naturze ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- dziewczynki, a do mnie dotarł dzisiaj taki staniczek ze stringami: http://sklep.ewabien.com/Biustonosze...20-366609.html ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Kasiczku, a skad Ty jesteś?
#2204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() horo ja jestem z pomorza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sprawa opieki nad małym wygląda tak, że ja moją mamę zatrudniam - jest w tej chwili bez pracy, nie ma jeszcze wieku emerytalnego więc zatrudniam ją jako nianię - bo po co mam szukać i płacić komuś obcemu. Przed op. zapytałam jej czy będzie w stanie zajmować się małym te 3 godz dłużej niż zwykle (bo zwyle zajmuje się nim od 9 do 15.30 a teraz do 18.30) i dodatkowo przyjeżdżać na 4-5 godz w soboty - odpowiedziała, że tak nie ma problemu. A teraz gdy już jestem po op raptem wszystko jest dla niej wielkim problemem i o to mam żal. Zresztą nie wiem czego oczekiwałam - zawsze w razie kłopotów mogłam liczyć na siebie i Tż-ta, za to ona oczekuje mojej gotowości na każde swoje jęknięcie czy pierdnięcie. Teściowa z kolei na codzień zajmuje się inną wnuczką, w soboty owszem - mogłaby zostać z małym, tylko on przy niej przeraźliwie płacze. Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czyli udało mi się trafić ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() http://sklep.ewabien.com/product/366...B150-Semi-Soft
![]() |
#2207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Horo kochana czy moge Ciebie prosic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja córcia dziekuje za gratulacje ![]() A ja za miłe komentarze w albumach ![]() Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-02-22 o 19:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.plaskibrzuch.com/6weidera.php http://www.myspace.com/video/mason/ab-ripper-x/50789881 http://wideo.onet.pl/styl-zycia-w-sw...7,27084,w.html ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2211 |
Raczkowanie
|
Ja wprawdzie nie mam własnych dzieci, ale mam siostrzenice, kochany dzieciaczek. Opiekowałam się nią odkąd skończyła trzy miesiące, aż do czasu pójścia do przedszkola
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczynki pytanie z innej beczki. Jak radzić sobie z przedoperacyjnym stresem??? ![]()
#2212 |
Raczkowanie
|
ah ten temat babć się ruszył :P
nie chciałabym żeby ktoś mnie źle zrozumiał,na moją mamę nie narzekam nie mam prawa bo otrzymuje od niej tyle pomocy że wręcz nie wypada narzekać i ogólnie jest super babeczką ale prawda jest taka że jest nowoczesną babcią ma 52 lata i wygląd zadbanej 40stki lubi się dobrze ubrać,uprawia sport wnusie kocha straszliwie i prawda jest taka że to ona jeździ do nas my od wielkiego dzwonu przyjeżdżamy do nich a moja mama przynajmniej raz w tyg. jest u małej w kółko dzwoni - o zgrozo ![]() i wszystko wie najlepiej jak to babcia. Jej nowoczesne spojrzenie na babciowanie tyczy się raczej nas,tzn. moje potrzeby jakiegoś relaksu czy rozrywki są daleko postawione za jej sprawami ![]() bo wszystko zorganizuję tak żeby się z malutką widzieć,gdzieś zabrać ale czy ja z tego skorzystam jako z wolnego to już inna para kaloszy bo nie kwapi się umówić na godzinę,zawsze tak zakręci że musi zrobić to,to tamto i przyjedzie po a czesto to "po" kończy się tym że ja już i tak nigdzie nie wyjdę ![]() błagania o imprezę też słabo na nią działają no chyba że akurat nie ma treningu jogi ![]() Ogólnie uważa że skoro mamy dziecko to mamy obowiązki a ona jest nie od tego żeby nam ułatwiać bo ona już swoje ma za sobą a od tego żeby rozpieszczać i bawić wnusie,ale pomimo wszystko można się dogadać i na 5 propozycji zgodzi się na 2 ![]() a co do samych dzieci tak jest ciężko i tak całe życie staję do góry nogami i ba nigdy na swoje miejsce już nie wróci ale to najpiękniejsze zmiany jakie można sobie tylko wyobrazić i w życiu nie pojmę kobiet,matek mówiących o tym że gdyby podejmowały te decyzję jeszcze raz to nie miałyby dzieci :O chwila odpoczynku jest wskazana,wyszumienia się itd wtedy mamy nowe lepsze siły na zajmowanie się bąblami !
![]() ![]() 17/01/13 r 360 Nagor okrągłe Dr. A.D Szczecin ![]() 160 cm , 46, kg --> w trakcie utuczenia się ![]() Edytowane przez scheherezade Czas edycji: 2013-02-22 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2215 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Raczkowanie
|
Celinko777! Dziekuje bardzo za przyjecie zaproszenia( oczywiscie rozumien dlatego nie zrobilas tego wczesniej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej dziewczyny, jest piątkowy wieczór, miało być miło z TŻ a jest....... prawie rozwód. Zaczęło się niewinnie od mojego stwierdzenia ,że będzie musiał przejąć trochę obowiązków itd No i .......zawiodłem się na tobie, myślałem ,że jesteś mądrzejsza, po co się okaleczasz?, odbija ci, bo masz burzę hormonów, atrapy, idiotyzm, wstyd......wszyscy się będą śmiali.......nie będę ich dotykał......dalej mi się już nie chce cytować....... ZATKAŁO MNIE. Wiedziałam ,że będę potrzebować od Was wsparcia i dobrych rad ale nie przypuszczałam, że w tej kwestii. A jednak......... Był ze mną na konsultacji,.... nie mówił, katygorycznie Nie, co prawda Za też nie .....ale rozmwialiśmy.......myślał am ,że zaakceptuje moją decyzję. BO JA BYM ZAAKCEPTOWAŁA GDYBY MIAŁ MAŁEGO FIUTA. Widać chyba będzie rozwód, bo ja te cycki zrobię.
![]() |
#2218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Raczkowanie
|
Amorcio, jak widać nie wszyscy.......ja i widziałam ,żeby któraś z Was pisała coś podobnego. Wasi faceci zapewniają Wam wsparcie, opiekują się Wami, dziećmi.......
A ja po ponad 20 latach zastanawiam się CO JA ROBIĘ Z TYM FACETEM.
#2220 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Amorcio;39400042]Ja widze morze z ogrodka
![]() No ja tez będe widziała i z ogródka i z...łazienki ![]() O 6 wiedera juz słyszałam od kumpeli. Pozwoliłam sobie achować ten link od Horo-moze i ja zacznę w domu ćwiczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.