Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-23, 00:44   #4981
gianna
Wtajemniczenie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
a ja DZIK
Czyli jakby co to kuzyni , tylko ze ja dzika a ty domowa , a jak bylam mloda to mowili na mnie dzika

o numerka nie sprawdzilam

Usmialam sie z tego dzika bo "cieszę się względami Kosmicznej Miłości " cokolwiek to znaczy i "Moja dusza połączona jest kosmiczną więzią z całą ludzkością" - a moim marzeniem takim prawdziwym jest podroz kosmiczna , polatanie w skafandrze
Ejjj... Ja dopiero zerknęłam na tą stronkę co Libra podała i ja też Dzik No to
Ja taka szlachetna jak tam piszą to chyba nie jestem i jak to się ma do cech numerologicznej "8"

Spadam do wyrka. Dobranoc

Edytowane przez gianna
Czas edycji: 2013-02-23 o 00:50
gianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 01:23   #4982
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gianna Pokaż wiadomość
Ejjj... Ja dopiero zerknęłam na tą stronkę co Libra podała i ja też Dzik No to
Ja taka szlachetna jak tam piszą to chyba nie jestem i jak to się ma do cech numerologicznej "8"

Spadam do wyrka. Dobranoc

musialam sobie jeszcze tz-ta sprawdzic

jestem numerem 7 , czyli - dzik 007

u mnie sie zgadza w obu, ale nie w 100% , TZ tez mi sie zgadza takze good choice

Moj maly wlasnie sie przebudzil , juz jest u mnie i chrapie

Dobranoc , jeszcze tylko wygoogluje ta kosmiczna milosc , bom ciekawa , mam nadzieje ze nie trafie na filmy xxx
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 06:09   #4983
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
W niedzielę jedziemy auto zobaczyć , choć TZ zdecydowany , bo auto przetrzepane na 10 stron już przez niego .
Oczywiście na oględzinach będzie walona ściema , jak przy tamtym , że my zielonki
Cała chata kima .

Sara u mnie ani koszul dzinsowych ani tych zielonych

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 06:46   #4984
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć...
wczoraj jak bylam na zakupach, rozebrałam siew przymierzalni i o mało na zawał nie zeszłam jak zobaczyłam moje ciało od pasa w dół...dziewczyny co ja mogę zrobić z rozstępami na brzuchu??czym mam je smarować??co lepsze no scar czu bio oil?? (ANA - help). W domu mam tylko lustro w łazience nad umywalką, wiec nie widziałam się poniżej cycków tak dokładnie, mówię Wam MASAKRA!!! ten brzuch wisi - taki jego środek, bez boków, wisi luźno i dynda, rozstępy od pępka po samo spojenie i u samej góry na wewnętrznej stronie ud załamałąm sie totalnie...a dupa zrobiła sie kwadratowa i cała pomarszczona...ale to akurat mniejsze zło, bo cellulit to ja mam od nadwagi, jak chudne to i on mi złazi, ale te rozstępy!!!!!!!!nic tylko kulka w łeb....nad morze nie pojedziemy, wole góry, przynajmniej się nię będę musiałą rozbierać, a na termy to jednoczęściowy wezmę w razie czego

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 06:53   #4985
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć...
wczoraj jak bylam na zakupach, rozebrałam siew przymierzalni i o mało na zawał nie zeszłam jak zobaczyłam moje ciało od pasa w dół...dziewczyny co ja mogę zrobić z rozstępami na brzuchu??czym mam je smarować??co lepsze no scar czu bio oil?? (ANA - help). W domu mam tylko lustro w łazience nad umywalką, wiec nie widziałam się poniżej cycków tak dokładnie, mówię Wam MASAKRA!!! ten brzuch wisi - taki jego środek, bez boków, wisi luźno i dynda, rozstępy od pępka po samo spojenie i u samej góry na wewnętrznej stronie ud załamałąm sie totalnie...a dupa zrobiła sie kwadratowa i cała pomarszczona...ale to akurat mniejsze zło, bo cellulit to ja mam od nadwagi, jak chudne to i on mi złazi, ale te rozstępy!!!!!!!!nic tylko kulka w łeb....nad morze nie pojedziemy, wole góry, przynajmniej się nię będę musiałą rozbierać, a na termy to jednoczęściowy wezmę w razie czego
ten no scar to mega przereklamowany i chyba nie tak skuteczny jak producent obiecuję.Bio oil nie znaju ja
Rozstępy ciężki temat okrutnie i tak naprawdę mała szansa,że od wcierania jakiegoś specyfiku znikną
Ja polecam jako znany mi najbardziej skuteczny na to olej z róży,ale Bao wiesz...to takie wspomagacze tylko.Chyba tylko medycyna estetyczna sobie skutecznie z nimi poradzić może(lasery i inne cuda)
Te rozstępy są jak długo?jaki mają kolor?różowe czy takie sinawe już?bo im świeższe tym szansa jest,że kosmetyk je złapie.Jak starawe to raczej woda po kisielu
Zawsze można...je pokochać-szybko i tanio

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2013-02-23, 07:05   #4986
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
ten no scar to mega przereklamowany i chyba nie tak skuteczny jak producent obiecuję.Bio oil nie znaju ja
Rozstępy ciężki temat okrutnie i tak naprawdę mała szansa,że od wcierania jakiegoś specyfiku znikną
Ja polecam jako znany mi najbardziej skuteczny na to olej z róży,ale Bao wiesz...to takie wspomagacze tylko.Chyba tylko medycyna estetyczna sobie skutecznie z nimi poradzić może(lasery i inne cuda)
Te rozstępy są jak długo?jaki mają kolor?różowe czy takie sinawe już?bo im świeższe tym szansa jest,że kosmetyk je złapie.Jak starawe to raczej woda po kisielu
Zawsze można...je pokochać-szybko i tanio
one są białe kilka wyżej jest różowych...muszę sie rozejrzeć za jakimś laserem może, ale kur.... ich jest tyle, ze chyba do końca życia bym sie nie wypłaciła nawet nie orientuję sie ile takie coś kosztuje....nie sądziłam, że ta druga ciąża aż tak zrujnuje moje ciałomam ciało jakiego zawsze się brzydziłam, jakiego zawsze się bałam...

Stary 2013-02-23, 07:14   #4987
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
bawol trzymajcie mnie, ciekawe co ja

Zapytaj

oooo wlasnie bo ja zapomnialam, ze tez sie mierzylam ,no to miii zlecialo 5 cm w talii . Tlusty klops ze mnie bo wizualne nie porywa [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 02:22 ---------- Poprzedni post napisano o 02:12 ----------

Ja to chyba inna jestem, bo mi nie zalezy na tym, zeby ktos mi mowil, ze ladnie wygladam , ja mam sie dobrze czuc i nie budowac swojego samopoczucia w danym dniu na podstawie czyjejs opini . Uslyszane ladnie wygladam i tak wpuszczam i wypuszczam .

Jak cos ugotuje , upieke , namecze sie czy nie, to chodze i sama do siebie albo do obenych mowie, "ale odjechana zupe, obiad, ciasto zrobilam chcesz ? " .
No już widzę tego tłustego klopasa a tak powaznie 5 cm to już bardzo widać raczej tłusta loszka

Ja też się sama chwalę jak coś dobrego zrobię
I też nie potrzebują komplementów i pochwał , wolę raczej czuć to uznanie niż słyszeć ,nawet jak mój tż powei mi komplement to ja zaraz podstęp wietrzę że się podlizuje i pewnie coś kombinuje
sama zresztą nie jestem skora do mówienia komplementów
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
a co do tych związków... to ja chyba też mam jakiś kryzys... tak mnie mój chłop wkurza że masakra;/ (a jestem po okresie więc hormonalnie powinno być ok ) gdzieś przeczytałam jak dziewczyna napisała że przez swojego męża staje się lepsza, mniej narzeka i cieszy się życiem... a ja przez mojego normalnie zarastam (w przenośni)... nic mi się nie chce i ciągle i na wszytko narzekam... a z takiego stanu jest mi ciężko się wyrwać;/ chyba jak każda kobieta lubię być chwalona, lubię słyszeć że ładnie wyglądam, że coś dobrego ugotowałam/ upiekłam... i jest mi tak bardzo przykro jak się nad czymś namęczę a na moje pytanie 'smakuje?' usłyszę 'no może być' muszę tego mojego męża naprostować! !
może powiedz mu o tym bo faceci to taki gatunek że oni za chiny ludowe się niczego nie domyślą ,im trzeba konkretnie kawę na ławę bo inaczej to wiecznie będziesz czekała aż on coś zrobi czy powie o czym Ty marzysz czy myślisz ,nie jest jasnowidzem ,powiedz mu.
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
no i oczywiście musiałam sprawdzić co ja jestem... i nic mi się nie zgadza anie w chińskim ani numerologicznie... jestem tygrysek i 8... z tej 8 to może zgadza mi się to że jestem zaborcza egoistyczna i chamska... :P
hmm chciałabym być taka jak piszą w tych horoskopach ale na pewno taka nie jestem... no nic uciekam!
u mnie w numerologii mniej ale w horoskopie bardzo dużo się zgadza ,no może oprócz tych podstępnych kłamstw ,co najwyżej prawdy nie powiem
Cytat:
a ja DZIK
Czyli jakby co to kuzyni , tylko ze ja dzika a ty domowa , a jak bylam mloda to mowili na mnie dzika

o numerka nie sprawdzilam

Usmialam sie z tego dzika bo "cieszę się względami Kosmicznej Miłości " cokolwiek to znaczy i "Moja dusza połączona jest kosmiczną więzią z całą ludzkością" - a moim marzeniem takim prawdziwym jest podroz kosmiczna , polatanie w skafandrze
otwórz się na kosmiczną miłość
zaraz sobie poczytam o dziku
Ja i mój tż te same numerki jesteśmy

Cytat:
cześć...
nie czarujmy się z rozstępami nic nie zrobisz ,ja różne cuda stosowałam i nic z tego , a mam jeszcze po 1 ciąży czyli już 15 lat może trochę zbladły ale nie zniknęły a z resztą cóż jak będziesz chciała coś z tym zrobić to ciężka praca cię czeka nie ma się co oszukiwać ,samo się nie wstąpi i dukanem też tego nie załatwisz ,to niestety kolejny minus macierzyństwa

Rano wstałam ,w chacie normalnie lodówa ,pierwsze co to w piecach porozpalałam w centralnym i w kuchni ,bo u nas w nocy się nie pali .
Tak wypizgało przez noc jakiś wschodnio-północny ,w tej chwili mam 18 stopni.

Monka pytałaś o rogaliki topielce dopiero mi się przypomniało ,to takie że robi się ciasto drożdżowe i zawinięte w ścierkę wrzuca do zimnej wody żeby się zanurzyło całe i jak wypłynie to znaczy że wyrosło i jest gotowe do robienia ,jeszcze mój syn sobie zażyczył kluchy na łachu ,no nie nażrą się tych bułek ,co chcę sobie do zamrażarki włozyć to już echo
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 07:18   #4988
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
one są białe kilka wyżej jest różowych...muszę sie rozejrzeć za jakimś laserem może, ale kur.... ich jest tyle, ze chyba do końca życia bym sie nie wypłaciła nawet nie orientuję sie ile takie coś kosztuje....nie sądziłam, że ta druga ciąża aż tak zrujnuje moje ciałomam ciało jakiego zawsze się brzydziłam, jakiego zawsze się bałam...
nie myśl tak o swoim ciele-ono Twoje przecież.Mimo,że Ci się nie podoba to postaraj się inaczej na nie spojrzeć,polubićBez odrazu,niechęci,obrzydzen ia,a z miłością- z tego ciała wyszły w końcu Twoje dwa cuda
Nie wiem Bao ile takie zabiegi kosztują,musisz zrobić risercz wśród dobrychklinik i zorientować się,pózniej ewentualnie kasę zbierać.
A teraz póki co dbaj o ciało na tyle na ile możesz sobie pozwolić w domu-da to jakiś komfort psychiczny,poczucie że coś z tym robisz i na pewno coś pomoże

Stary 2013-02-23, 08:27   #4989
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Na stawy polecam Artresan Active. Alle to dopiero jak juz strzyka. Zapobiegawczo to galaretki,galarciki,golon ka,smalczyk,a ja uwielbiam zelki.

Aga masz to wszystko z Adriankiem co mamy roczniakow maja.z czasem coraz wiecej mu wytlumaczysz

Libra nie otworzyl mi sie ten link do pufy

Co do niedoboru mineralow najbardziej wlasnie wapnia to objawem jest dretwienie jezyka i ust. Pije teraz wapn i magnezu z potasem zwiekszylam dawke,odczekam kilka dni. Swoja droga to morfologie wypadalo by zrobic bo ostatni raz to badalam w szpitalu dzien czy dwa po porodzie

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Co do rozstepow i blizn to polecam zadzialac kwasami. Ja mialam bliznowca i robilam co tydzien na kilka min kwasem glikolowym a po smarowalam cepanem. No scary gowno daja,uzywalam przez rok.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 08:35   #4990
megi-megi
Zakorzenienie

Bao - powiedziałaś to, czego się boje za kilka tygodni. Spojrzenia na siebie z niesmakiem. Teraz nie jest wesoło, ale jestem w ciąży. Ale uda nie schudną raptem z okazji porodu, to zwiotczenie nie wróci do normy.
Na dzień dzisiejszy planuję 6 tygodni po porodzie zacząć ćwiczyć. Bieganie (jeśli będę miała siłę i czas), ćwiczenia z Chodakowską, zdrowe - lekkie żywienie. Chcę się wspomóc jakimiś zabiegami - liposukcją ultradźwiękową czy czymś. Zobaczymy. Wszystko może przebiec inaczej.

Ech... Ale obie wiemy, że to i tak nic - spójrz na Kubusia, na Izę... warto było?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 08:58   #4991
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Bao - powiedziałaś to, czego się boje za kilka tygodni. Spojrzenia na siebie z niesmakiem. Teraz nie jest wesoło, ale jestem w ciąży. Ale uda nie schudną raptem z okazji porodu, to zwiotczenie nie wróci do normy.
Na dzień dzisiejszy planuję 6 tygodni po porodzie zacząć ćwiczyć. Bieganie (jeśli będę miała siłę i czas), ćwiczenia z Chodakowską, zdrowe - lekkie żywienie. Chcę się wspomóc jakimiś zabiegami - liposukcją ultradźwiękową czy czymś. Zobaczymy. Wszystko może przebiec inaczej.

Ech... Ale obie wiemy, że to i tak nic - spójrz na Kubusia, na Izę... warto było?
kochanie, dobrze, ze to tylko plany nie mniej jednak życzę powodzenia w tych planach...przy dwójce dzieci ja chyba jestem kompletnie niezorganizowana bo o ćwiczeniach, czy choćby basenie to mogę poamrzyć!
Megi, najgorsze jest to, ze te ☠☠☠.ane rozstępy wyszły PO ciąży, kiedy to ciało chudnie a nie naciąga sie...po Kubusiu miałam kilka ale bardzo nisko, majtki przykrywały - też wyszły po porodzie, w szpitalu jeszcze. Ale teraz jest koszmar! dodam, ze przed obiema ciążami nosiłam rozmiar 36/38 i miałam ładne jędrne ciałko...a teraz jeden wielki syf - brzydzę się...od wczoraj jak przejrzałam na oczy w tych lustrach to jak nic rzygać mi sie chcę jak sobie przypomnę ten widok

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

co do pytania, czy warto było...nie będę odpowiadać, bo się gormy na mnie posypią

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

z innej beczki: ile jajek na tydzień nasze dzieci mogą/powinny jeść?? Bo kubeł najchętniej codziennie jadłby jajecznicę z 3 jajek...od jakichś 2 tygodni, wcześniej jajka tylko pod postacią klusek lanych w zupie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 09:23   #4992
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Sara u mnie ani koszul dzinsowych ani tych zielonych
ale lipa

Bao ja próbowałam różnych specyfików i nic mi nie pomogło. Mam kilka rozstępów na piersiach i tyłku. Ja już się przyzwyczaiłam do tego widoku. Bardziej przeraża mnie mój celulit
Moja mama ani babcia nie mają rozstępów, celulitu też nie więc nie wiem po kim to mam

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 09:52   #4993
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Ja też się sama chwalę jak coś dobrego zrobię
I też nie potrzebują komplementów i pochwał , wolę raczej czuć to uznanie niż słyszeć ,nawet jak mój tż powei mi komplement to ja zaraz podstęp wietrzę że się podlizuje i pewnie coś kombinuje
sama zresztą nie jestem skora do mówienia komplementów

Monka pytałaś o rogaliki topielce dopiero mi się przypomniało ,to takie że robi się ciasto drożdżowe i zawinięte w ścierkę wrzuca do zimnej wody żeby się zanurzyło całe i jak wypłynie to znaczy że wyrosło i jest gotowe do robienia ,jeszcze mój syn sobie zażyczył kluchy na łachu ,no nie nażrą się tych bułek ,co chcę sobie do zamrażarki włozyć to już echo
nie no tak to nie mam
Ja Poprostu wpuszczać jednym uchem i wypuszczam drugim nie zastanawiam sie, bo po co

Bao zbilansowana dieta i ćwiczenia poprawia sylwetkę. Na rozstepy to jest jedyne wyjście, wyciąć płatny skory . Inaczej nie usuniesz. O ile małe , wąskie pojedyncze , możesz usunąć Laserem to kodu kreskowego juz nie usuniesz. Laser jest bardzo drogi , są to serie i jak mówiłam nie na inwazję. I nie ma gwarancji ze całkiem zanikna.
Bio Oli poprawi stan skory , ale nie usunie rozstepow.
Kwasy tak jak Madzia mówi, ale tez nie usuna , można spróbować.
I ja uważam ze to jest nie fair, ze to my tak cierpimy , takim kosztem. Ja nie mówię ze każda kobieta musi szpanować ciałem , ale po co taka dewastacja ??????!!!!!!!!! jej ciała a co za tym idzie psychiki .
I zeby poczuć sie dobrze, to musi odpowiadać sobie na pytanie Czy było warto? No kurde takiego pytania nie powinno nigdy byc. Co znaczy czy było warto ? Wiadomo co każda kochający matka powie TAK . Dlaczego facetów sobie takiego pytania nie zadaje? Bo nie musi . A przecież tez ma dziecko , czy poświęcił cos? Poza sperma?
Tego juz nigdy nie zmienimy i trzeba sie z tym pogodzić , tak juz w życiu jest, kosmiczna miłość mnie ogarnia i kocham wszystkie rozstepy . moje wasze cudze , te stare i te które właśnie sie rodzą

I jak sobie tak myśle to w życiu codziennym nawet o nich nie myśle

Bao ja mam 2 ke dzieci i jakoś cwiczylam cwicze dla mnie to nie był , nie jest problem albo przeszkoda, której nie da sie przeskoczyć.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ale lipa

Bao ja próbowałam różnych specyfików i nic mi nie pomogło. Mam kilka rozstępów na piersiach i tyłku. Ja już się przyzwyczaiłam do tego widoku. Bardziej przeraża mnie mój celulit
Moja mama ani babcia nie mają rozstępów, celulitu też nie więc nie wiem po kim to mam
Celulit pewnie z braku ruchu, siedzący tryb życia , odżywianie , problem z zylami ,tutaj az tak na genetyke bym sie nie nastawilam, ze babcia mama nie maja to ja tez nie będę. Oczywiście można byc mniej bardziej w jakiś sposób uwarunkowane, ale chyba w dużej mierze to od nas zależy.
Rozstepy może nie maja bo inna dietę miały, bogatszą , zdrowsza niż my .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-02-23 o 09:54
Stary 2013-02-23, 10:03   #4994
megi-megi
Zakorzenienie

Bao - ja wiem, że może dupa blada wyjść z moich planów. Ale fajnie mieć nadzieję.
Nie ukrywam, że te cycki póki co naprawdę chcę zrobić. A jeśli będzie tragedia pomyślę o większej interwencji. Najpierw spróbuję pomęczyć się na siłowni czy czymś. Jeśli nie od razu, to jak dzieciaki będą większe. Nie mam ciśnienia, że ciało muszę mieć jak modelka - ale chcę się czuć dobrze ze sobą.
Stary 2013-02-23, 10:06   #4995
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Co do niedoboru mineralow najbardziej wlasnie wapnia to objawem jest dretwienie jezyka i ust. Pije teraz wapn i magnezu z potasem zwiekszylam dawke,odczekam kilka dni. Swoja droga to morfologie wypadalo by zrobic bo ostatni raz to badalam w szpitalu dzien czy dwa po porodzie
to zobaczysz u mnie jak zrobię

Mi też by się przydało bo też miałam przy porodzie ostatnio
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

To powodzenia w realizacji planów ,łatwo nie jest.
Cytat:
kochanie, dobrze, ze to tylko plany nie mniej jednak życzę powodzenia w tych planach...przy dwójce dzieci ja chyba jestem kompletnie niezorganizowana bo o ćwiczeniach, czy choćby basenie to mogę poamrzyć!
Megi, najgorsze jest to, ze te ☠☠☠.ane rozstępy wyszły PO ciąży, kiedy to ciało chudnie a nie naciąga sie...po Kubusiu miałam kilka ale bardzo nisko, majtki przykrywały - też wyszły po porodzie, w szpitalu jeszcze. Ale teraz jest koszmar! dodam, ze przed obiema ciążami nosiłam rozmiar 36/38 i miałam ładne jędrne ciałko...a teraz jeden wielki syf - brzydzę się...od wczoraj jak przejrzałam na oczy w tych lustrach to jak nic rzygać mi sie chcę jak sobie przypomnę ten widok

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

co do pytania, czy warto było...nie będę odpowiadać, bo się gormy na mnie posypią

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

z innej beczki: ile jajek na tydzień nasze dzieci mogą/powinny jeść?? Bo kubeł najchętniej codziennie jadłby jajecznicę z 3 jajek...od jakichś 2 tygodni, wcześniej jajka tylko pod postacią klusek lanych w zupie
ja też przed obiema ciążami nosiłam 36/38 a teraz nienawidzę na siebie patrzeć rozebraną ,w łazience włanczam tylko 3 lampeczki żebym za dużo nie zobaczyła
Najlepsze rezultaty w walce z celulitem uzyskałam masażami sztywną szczotą ze aż dupa była czerwona wtedy znacznie się zmniejszył ale nigdy nie zniknął całkiem

Dlaczego gromy się posypią ?

Co do jajek to chyba za dużo bo ja ostatnio tak jadłam co dzień po 2-3 jajka i dostałam chyba uczulenie bo myslałam że się zadrapię więc raczej nie codziennie

Monka dla mnie to że mam dzieci tez nie jest przeszkodą ,chociaż w sumie jeden już duży ,ale małego ciągałam ze sobą wózkiem do biegania ,na rolki ,rowerem więc da się.Chociaż większość dziewczyn powie że to niemożliwe i znajdzie zaraz wymówki

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Celulit pewnie z braku ruchu, siedzący tryb życia , odżywianie , problem z zylami ,tutaj az tak na genetyke bym sie nie nastawilam, ze babcia mama nie maja to ja tez nie będę. Oczywiście można byc mniej bardziej w jakiś sposób uwarunkowane, ale chyba w dużej mierze to od nas zależy.
Rozstepy może nie maja bo inna dietę miały, bogatszą , zdrowsza niż my .

zgadzam się w 100% z całą resztą też
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 10:11   #4996
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem - najbardziej prawdopodobny scenariusz to taki, że będę tak zjechana przez dzieciaki i całość, że nie będę miała czasu na jedzenie i schudnę A od noszenia dwóch cycków przylepek mięśnie będę miała jak Arnold
Stary 2013-02-23, 10:15   #4997
monka23
Zakorzenienie

No Megi nie będę ukrywać , ze jak zrobisz pierwsza, to mnie zazdrość weźmie. Ja planowalam w tym roku na urodziny , a przez remont muszę trochę odłożyć , no chyba ze kredytowka zapłacę bo nie chciałabym zeby tz na szybko i przy stresie odłożył mi te pare tys . Tym bardziej ze za miesiąc do pl jadę więc kolejne koszta .

Libra może i wymowka sie znajdzie, bo czasem tak jest, ze np mąż do pracy idzie z rana i wraca ok 22 , to nie ma jak wyjść pobiegac. No ale z drugiej strony ja tez cwiczylam jak mi dzieci spaly , teraz w dobie internetu jest tyle możliwości, ze nie trzeba na silke zasowac.
I jak czytam komenty na fasie to jest przeogromna ilośc matek , które ćwiczą rano, albo popołudniu, albo gdy dziecko, dzieci śpią, albo z nimi , albo wieczorem, maja czasem po 3-4 dzieci . Pełna motywacja i zaparcie .

Bao jajek stanowczo za dużo.
Ja ostatnio tak jadłam, ale to większe ilości i mnie wysypalo strasznie , zwalilam to na jajka . Ale to było dziennie po 6-9 jajek , lubię . Teraz sie ograniczam do 3-6 dziennie co drugi dzien .
Stary 2013-02-23, 10:33   #4998
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nataszka chciałam sprawdzić jaki jestes znak w chińskim horoskopie i wyszło że Bawół ,poczytaj i powiedz czy się zgadza ,bo jeśli tak to Ty zatajona jesteś tam z boku masz znaki http://www.chinskihoroskop.pl/
ja jestem wąż i u mnie duża większość się zgadza
nawiasem mówiąc między znakami wąż i bawół jest zgodność

A numerologicznie jesteś 4 http://horoskop.wp.pl/cid,10,hid,77,...ywidualna.html (ja 6)
napewno ja to bawół???
Strasznie nie mój opis...mało co się zgadza.
o to się zgadza :

"Choć większość Bawołów posiada duży potencjał seksualny"
ale dalej już nie bo jest że nie realizują go

strasznie dużo rozbieżności...
idę numerologię czytać.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
to zobaczysz u mnie jak zrobię

Mi też by się przydało bo też miałam przy porodzie ostatnio

ja też przed obiema ciążami nosiłam 36/38 a teraz nienawidzę na siebie patrzeć rozebraną ,w łazience włanczam tylko 3 lampeczki żebym za dużo nie zobaczyła
Najlepsze rezultaty w walce z celulitem uzyskałam masażami sztywną szczotą ze aż dupa była czerwona wtedy znacznie się zmniejszył ale nigdy nie zniknął całkiem

Dlaczego gromy się posypią ?

Co do jajek to chyba za dużo bo ja ostatnio tak jadłam co dzień po 2-3 jajka i dostałam chyba uczulenie bo myslałam że się zadrapię więc raczej nie codziennie

Monka dla mnie to że mam dzieci tez nie jest przeszkodą ,chociaż w sumie jeden już duży ,ale małego ciągałam ze sobą wózkiem do biegania ,na rolki ,rowerem więc da się.Chociaż większość dziewczyn powie że to niemożliwe i znajdzie zaraz wymówki

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

zgadzam się w 100% z całą resztą też
no ale widzisz, 6 rozumie 4
jest chemia

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:

Bao nie wiem co Ci powiedzieć,
bo rozstępy są okropnie toporne...

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Na stawy polecam Artresan Active. Alle to dopiero jak juz strzyka. Zapobiegawczo to galaretki,galarciki,golon ka,smalczyk,a ja uwielbiam zelki.

Aga masz to wszystko z Adriankiem co mamy roczniakow maja.z czasem coraz wiecej mu wytlumaczysz

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Co do rozstepow i blizn to polecam zadzialac kwasami. Ja mialam bliznowca i robilam co tydzien na kilka min kwasem glikolowym a po smarowalam cepanem. No scary gowno daja,uzywalam przez rok.
o żelki też lubię, mogę jeść. A kolana mi też strzykają od zawsze
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 11:15   #4999
monka23
Zakorzenienie

To chyba spadamy na nowy wątek , nie ma co tu sie juz rozpisywać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 11:16   #5000
monka23
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (71,9 KB, 10 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości