|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakby mi Jasiek zapłakał to bym była w ciągu pół minuty u niego ale na szczęście on ładnie wieczorem usypia ![]() ![]() Cytat:
![]() ja byłam zadowolona z dada 1 i 2 jak Jasiek był mały, mniej sikał i w ogóle kupiliśmy 3 i nie dość że śmierdzą to teraz potrafią być beznadziejnie mokre po 2-3h ![]() muszę z nich zrezygnować ![]() Mmm12345 a jak odbekiwać? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- no ba! ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
tak zwisa sobie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- serio? to też muszę wypróbować |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zadomowienie
|
no dopiero teraz nabralam odwagi
![]() wczesniej nie udzielalam sie na takich forach i jakos ciezko mi bylo zaczac ![]() moje dziecko juz spi po kapieli, ale nie chwale, bo jeszcze wszystko moze sie zdarzyc ![]() ale jestem zla ![]() ![]() myslalam ze chociaz na tydz starczy to chyba przez to, ze moj synus tak czesto je, bo to trzeba podawac przed kazdym jedzeniem |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Zadomowienie
|
Czyżby wszystkie spały już że cisza?
Moje dziecko po kąpieli ssało 40 min. cyca po czym mu zabrałam bo stwierdziłam, że i tak już nie je, a on dalej głodny. Drugiego dałam bo tamten już pusty, opróżnił i nadal ciamkał ręce jakby głodny. Na szczęście jakoś usnął. Chyba rozważę mm na noc... |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | ||||
Zakorzenienie
|
A moje dziecko padło po wypiciu 40ml. Normalnie zasnęła ssąc. A ja z dobrego serca jej 120ml zrobiłam na dobry sen
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj wielką pakę pampersów activebaby (chyba 96szt.) za 53zł. w rossmanie kupiłam. Zaryzykowałam z 3 i zobaczymy czy nam coś boczkiem nie wyskaka, bo do tej pory jedziemy na 2... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3821 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ciekawe co powie jak ja wrócę do pracy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zaluje, że zaczelam dokarmiac, bo synek tak samo szybko glodny po cycu jak i po mm a nie mogę calkiem mm wyeliminowac bo jednak tego pokarmu mam mniej i te 120ml na dobe zawsze dostaje, bo z cycow by nie starczylo zeby go wykarmic wczesniej wypijal jakieś 300_400ml mm na dobe, ale jakos udalo mi się to zredukowac a jak oproznil obie piersi, to powinna isc informacja do mozgu że trzeba zwiekszac produkcje i jutro może juz być tego mleczka wiecej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na początku dokarmialam hippem i myslalam, że cos jest nie tak z tym mlekiem, że miesięczne dziecko zjada 120ml i po godz glodne, to zmienilam na bebilon, ale jest tak samo. więc u mnie mm nic nie zmieniło co do częstotliwości jedzenia, jedyny plus ze moze nakarmic ktoś inny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3828 | |||
Rozeznanie
|
ano zwisa. może ten bek idzie od lekko uciśniętego w tej pozycji brzuszka? ale nie wiem, tak gdybam sobie.
No widzisz? takie proste a jakie skuteczne ![]() Cytat:
W ogóle nigdy nie wiem kiedy jest głodny. Jak zje sobie jedną pierś, to nie widzę, żeby się domagał drugiej, sam puszcza, uśmiecha się. Ale parę razy w tych moich wątpliwościach postanowiłam sprawdzić i przystawiłam do drugiej. I za każdym razem się zasysał i jadł przez parę minut. No to najadał się tym jednym cyckiem czy nie ![]() Cytat:
Dziewczyny, co to może być: mojemu dziecku pojawiły się na brzuszku takie małe czerwone plamki sztuk cztery, są bardzo suche. To może być objaw alergii? zjadłam niby kawałek czekolady, ale wcześniej zdarzało mi się zjeść dwie kostki raz w tygodniu i nic nie było, a to była jedna czekoladka merci, i też już kiedyś jadłam. Z nowości, to chyba tylko zaczęłam Inkę pić. Miałyście coś takiego? Wow sukces! pierwszy raz skorzystałam z opcji wielocytowania i udało się. Jestem genialna ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Acha, przypomniało mi się. Jak przy okazji szczepienia rozmawiałam z lekarzem o tym jedzeniu, najadaniu się, ulewaniu, to powiedział mi że u tak małych dzieci w zasadzie jedynym wyznacznikiem jest prawidłowy przyrost masy ciała. więc może jak prawidłowo przybiera, a szuka cyca i płacze, to może po prostu się uspokaja wisząc na cycku? a jak już ssie, to leci, a jak leci, to musi zjeść bo co ma z tym zrobić. Ale to tak mojego gdybania ciąg dalszy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() mój jak chce cyca to robi taką charakterystyczną minę i jak ja to nazywam "dziki wzrok" ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3830 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak Ulka szuka- to widac od razu. Włacza sie szał, i całe cialko zamienia sie w cyckowy radar. Łacznie z tym, ze jak akurat jest spionizowana, to sie przechyla sugestywnie na bok, zeby sie juz ułozyc jak do karmienia. Mama kupiła mi bonitki ![]() ![]() ![]() Hit na dzis: http://www.youtube.com/watch?v=QvsQ9hYKq7c tanjczylysmy z Ulk ą jak szalone. A potem ona na szczescie padła, bo juz lapalam zadyszke ![]()
![]() |
#3831 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Zakorzenienie
|
bonitkiiiiiiiiii
![]()
#3833 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() Maluszek bardzo ładnie spał w nocy, wstał o 10 i teraz znów zasnął. A właśnie mieliśmy iść na spacer, ale na chwilę położyłam go na łóżku, patrzę a on śpi, dziwne jak na niego... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy zawsze rozpoznajecie po płaczu/marudzeniu o co chodzi Waszemu dziecku? Bo mój jak jest głodny albo zmęczony albo chce kupkę to zachowuje się bardzo podobnie - marudzi a jak go wezmę na ręce to szuka cyca. Być może dlatego że dobrze mu się przy cycu zasypia i robi kupki tylko skąd ja mam wiedzieć kiedy jest naprawdę głodny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---- Odnośnie mleka z piersi i mm to ja też juz to kiedyś pisałam, ze moja jest tak samo głodna po mm jak i po moim mleku - odciąganym. To w sumie jest na plus mm, bo to oznacza ze nie obciąża tak brzuszka.. Może są jakieś różnice, ale dla mnie niezauważalne. Może jak dziecko je z piersi to je inaczej np. trochę ciumka, trochę je i w gruncie rzeczy nie wiadomo ile zje. Nie mam pojęcia. Zresztą ostatnio pisałam, ze moja czasem butlę 120 zje w 5 minut, a nieraz 60 ml je przez pół godziny, tak jakby się delektowała ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj byłam jakaś wyczerpana i padłam po 21
![]() Cytat:
była 5 rano jak położna mi kazała zacząć przeć sądziłam że zbliżamy się więc ku końcowi ![]() wybiła 6 rano i zwątpiłam w to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Zadomowienie
|
inne dzieci zjedza butle i nie sa glodne przez 3 godz, wiec to nie jest regula
![]() ale jak chcesz dawac mm tylko dlatego zeby bylo dluzej najedzone to sie nie oplaca ![]() dawaaaj! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jej potrafi zjeść trochę, po godzinie chce znów, potem np za 2h i tak ciągle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Zadomowienie
|
W biedronce jest taka kawa "O poranku", w której jest 70% kawy zbożowej i 30% rozpuszczalnej, myślicie, że można ją pić przy karmieniu?
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Pewnie wszystkie na spacerkach, my też zaraz idziemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Zakorzenienie
|
weekend to może więcej atrakcji
![]() my zjemy i idziemy z wózkiem do moich rodziców na kawę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.