|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Mam ten sam problem w domu mam 2 grubsze i chciałabym kupić jakiś cienki do szpitala ale jak patrzyłam po sklepach to taki byle jaki 100zł a na jeden raz to za dużo bo ja go potem nie użyję w domu i teraz zastanawiam się czy po prostu nie brać wcale szlafroka...
|
|
|
|
|
#4532 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a! kazała mi już smarować brodawki maścią Maltan? ktoś używał? Cytat:
a ta kobitka, która to prowadzi chyba jest teraz w ciąży i będzie miała nowy program, więc podejrzewam, że weźmie pod lupę kosmetyki i inne akcesoria dla dzieciCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gorzej jakby nie puszczała i gazy by się zbierały w brzuszku a i mała jak sobie strzeli takiego to przestaje się wiercić i marudzić ![]() Cytat:
uwielbiam tą kobietę. w spadkobiercach jest nieziemskaa to mój ulubiony skecz: http://www.youtube.com/watch?v=Qiil4sLeZQc Dzień Mężczyzny tak się wychowuje chłopa ![]() "ale schabowy jest zdrowy" - "a co ja chora jestem?" ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- ja kupiłam na allegro za 27 czy 25zł. cienki, szary, z identycznego materiału jak koszule z żyrafkami. Na co dzień nie używam szlafroka, więc też nie chciałam przepłacać. podobne widziałam na rynku
|
|
|
#4533 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za zgodę na wyjście
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( w tym przypadku - na szczescie nie ojciec, tylko wlasciciel domu ) zeby to po coli .... nie wyspalam sie ... nie wiem co z tym Mlodym jest ... zeby dzieci byly az tak ruchliwe Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-02-23 o 10:35 |
|
|
|
|
|
#4535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A mi dzisiaj smutno bo odkryłam rozstępy na piersiach. Niby nie są straszne, mąż mnie akceptuje i ja też je przeżyje, ale myślałam że mi się uda tego uniknąć tym bardziej, że tylko dwa tygodnie do końca zostały.
|
|
|
|
#4536 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie ma szans na tym kompie :/
Cytat:
![]() kurde a mnie znowu muli bleeee Cytat:
Cytat:
ja też oglądam wiem co jem i czasami oczy mi wychodzą z orbit np było o mlecznych kanapkach kinder, że tam sam cukier, nie ma w ogóle mleka i miodu jak reklamują, że to takie dobre dla dzieci, a moja Julka często je jadła. Teraz mniej, ale uwielbia je :/
|
|
|
|
#4537 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no nieźle ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() żebyś jeszcze przed porodem zdążyła ![]() Cytat:
wizyta nie w kij dmuchał, lepsza niż czasami moja u gina ![]() to chyba już wszystko wiesz no oprócz tego kiedy urodzisz
|
|||||||
|
|
|
|
#4538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a potem prysznic z polewaniem ciepłej wody na brzuszek ten tydzień, będzie pracowity, oj będzie heha co do terminu sesji, to napiszę by był tydzień później Cytat:
mi w 39 tygodniu wysypały się na brzuchu w dużej liczbie
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Michalku .... Florku a tam to se inni robia to non-stop to co ty nie mozesz :Pa co do fotki Megi pisala ze mozesz jej podeslac i ona wrzuci
|
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strippi to moze przeslij jakiejś dziewczynie mmsem i niech któras doda...ja nadal nie moge znalezc kabla do kompa...;/ bo mogłabym dodac. |
|
|
|
|
|
#4542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Bmma - gratulacje i kciuki za Was obie ![]() Ja miałam straszną noc. Przeczyściło mnie konkretnie na dwa końce (sorry za szczegóły ), a później tak mnie zaczęły ciągnąć jajniki, że już naprawdę miałam jechać na izbę. W dodatku mały wcale się nie ruszał, albo ja go nie czułam. Na szczęście po jakichś dwóch godzinach spokojnego leżenia mały zaczął szaleć, a mnie ból powolutku puszczał i jak już wstałam i rozchodziłam to przeszło. Boże, już bym chciała chociaż ten 37tydzień
|
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bmma ![]() Dużo zdrówka dla Ciebie i Kingusi Same dziewczynki póki co a niby miał być typowo męski wątek ![]() Dzień dobry posprzątane pranie robię rosół się gotuje więc mogę usiąść do komputera i nadrabiać chyba że jeszcze goście się jacyś dziś zjawią to muszę jechać po jakieś ciacho bo niby ma przyjechać kuzyn tż z żoną a ona ma termin na 20 kwietnia a ja na 24 więc praktycznie ten sam termin mamy ![]() I wiecie co normalnie już mi się odechciało tych remontów z jednej strony a z drugiej gdyby nie to że tż chory to ja bym kazała całą chatę odmalować a przynajmniej jeszcze salon i dużą łazienkę no ale tż chory marudzący że odpocząć nie może bo się ciągle ktoś kręci to tylko kuchnia garderoba korytarz i taras odmalowane A w poniedziałek dalsza część sajgonu przychodzą montować garderobę muszę zacząć się oszczędzać bo od wtorku ciągle biegam skaczę sprzątam a dziś takie dziwne bóle dostałam więc póki co teraz się położyłam i leżę. Miłego weekendu kochane Mam nadzieję że nie zanudziłam i idę nadrabiać bo mam chyba ze 25 stron bo tylko tak z doskoku czytałam jak weszłam to ostatnią i przedostatnią stronę. |
|
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4549 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja myślę, ze weekend będzie spokojny, ale po się zacznie swoją drogą mało już zostało do końca wątkuCytat:
ale pewnie to chodziło o jakąś babkę co stała/szła obok ciebie Cytat:
Cytat:
a fotelik śliczny Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
świetna jest ta babkaja ze spadkobierców lubię tą scenę: http://www.youtube.com/watch?v=G58vhwtzhLo
|
|||||||
|
|
|
|
#4550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O jakie słoneczko śliczne jak mało włosków ma
|
||
|
|
|
|
#4551 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
no i kolejna piekna Ksiezniczka
hihidobra - zjedzone - warzywa ugotowane ( na polu sie studza ) teraz trza sie isc Kapac - szkoda ze kolega Andrzeja nie jest mlodszy i prezystojniejszy bo pewnie bym go zaprosila zeby mi plecy umyl haha |
|
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4554 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bry
Ja już po spacerku porannym, teraz kawusia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A na jakiej podstawie ? Ja w swoim całym życiu w sumie kilka lat tam spędziłam i mam zupełnie inne zdanie. Wiadomo, że jak ktoś wyrabia sobie zdanie na podstawie tego co widzi w TV, to tak jakby o polakach wyrabiać sobie zdanie na podstawie rozmów w toku i innych ukrytych prawd . Dla mnie szczerze mówiąc średni poziom jest tam wyższy niż w pl, gdzie większość inteligencji została wybita przez wojny, potem uciekło za prlu za granicę, a teraz co mądrzejsi też mają gdzieś... i nawet patrząc po tym co się dzieje w tv u nas czy u nich, czy w prasie, to widać że u nas poziom ogólny niestety społeczeństwa robotniczo chłopskiego jest dużo niższy. Co do opieki medycznej, to dziwnym trafem jak np ze znajomych mojego wujka ze środowiska medycznego ma raka, albo inna poważną chorobę ( mój wujek jest wykładowcą w CM UJ i pracuje jako lekarz w klinice ) to wszyscy z kasą ( czyli na tym poziomie już wszyscy) uciekają do Stanów lub Szwajcarii się leczyć. Ja sama miałam tam dwie operacje w młodości i na prawdę pomijając poziom opieki/ procedur medycznych to jeszcze podejście do pacjenta - jest zupełnie inne bo tam lekarze mają odpowiedzialność, i jak coś spitolą, źle Cię potraktują to sąd i po temacie. A u nas ? Ręka, rękę myje. Zero odpowiedzialności. Wygrać z lekarzem w sądzie to prawie cud, a większość lekarzy to niedouczone chamidła. Także dla mnie, takie pocieszanie się jak to u nas jest lepiej, to śmiech na sali, bo prawda jest taka, że pod względem naukowym, technologicznym etc to jesteśmy sto lat za murzynami
|
|
|
#4555 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, ja dzisiaj też kiepsko spałam a jak zasnęłam po 6 to o 8 tż włączył sobie w sypialni tv -scooby-doo - dzieci spały a ten bajki od rana ogladał ..... Cytat:
kiepsko to widzę ale odwrotu już nie ma ![]() Cytat:
za położną i wizytę ! babka jakaś "czarodziejka" .... Cytat:
![]() Cytat:
za wyjście !bączki może od łykania powietrza..... słodziutka ...ehhh ale mam lenia a musze ogarnąć wszystko bo dziś imprezka - ludziska przychodzą na walke gołota-saleta .....
|
|
|
#4556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie już teraz chyba nic nie zdziwi. kiedyś tż kupił ciasto- roladę z nadzieniem malinowym a nadzienie składało się z: 87% przecieru jabłkowego, 0,3% przecieru malinowego i jakieś tam jeszcze inne składniki ![]() nooo... jakoś nikt nie chce mi tego powiedzieć ![]() śliczny pucuś a tam, niech mają gimbusy pociechę same tez kiedyś tak będą wyglądały z resztą podejrzewam, że nawet teraz mniej ważę niż jedna z nich ![]() Cytat:
|
|
|
#4557 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polacy w programach typu rozmowy w toku i innych też potrafią robić z siebie niezłych idiotów... i myśle że mało kto wystąpiłby w programie Porodówka |
|
|
|
|
|
#4559 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do programów o których piszesz, to zauważ ze są one robione (niestety) właśnie na modłę amerykańskiej papki i jak ktoś sobie na tej podstawie wyrabia opinię o Polakach to uchowaj boże ![]() Co do całej reszty co napisałaś to się zgadzam, aczkolwiek, jak gdzieś czytam co tam znów amerykańscy naukowcy wymyślili, to słabo mi się robi ![]() Cytat:
ja bym się bała, bo to chyba jakaś żenada jednak będzie, zresztą i tak nie mam jak, bo tylko necie za kasę chyba będzie można
|
||
|
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam dwie miseczki sałatki gyros i prawie jedną już zjadłam sama
Muszę się pohamować, bo ma być na wieczór. Za godzinę przychodzi do mnie przyjaciółka, która jeszcze mnie nie widziała w ciąży, ciekawe co będzie mówić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

bo ja też nie znam się na składach i zawsze czytam opinie w necie, a wiadomo różnie to bywa.
a ta kobitka, która to prowadzi chyba jest teraz w ciąży i będzie miała nowy program, więc podejrzewam, że weźmie pod lupę kosmetyki i inne akcesoria dla dzieci
za wizytę 
gorzej jakby nie puszczała i gazy by się zbierały w brzuszku 

za zgodę na wyjście 
całkiem spore ech...

inni robia to non-stop to co ty nie mozesz :P

pranie robię rosół się gotuje więc mogę usiąść do komputera i nadrabiać chyba że jeszcze goście się jacyś dziś zjawią to muszę jechać po jakieś ciacho bo niby ma przyjechać kuzyn tż z żoną a ona ma termin na 20 kwietnia a ja na 24 więc praktycznie ten sam termin mamy