|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Władca Wizażu
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Treść usunięta
|
|
|
|
#4892 |
|
Konto usunięte
|
może przeprowadzają tam próby jądrowe
|
|
|
|
#4893 | ||
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4894 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w bibliotece byłam na I roku i nie wróciłam- brak ksiazaek które mi były potrzebne i niestety musiałam je kupowac
lub pozyczac od tych co kupili. Nie czułam sensu istnienia mojej uczelnianej biblioteki.
|
|
|
|
#4896 |
|
Konto usunięte
|
ja tez nie. i tak nie ma książek. najczęściej podróżują gdzieś po necie albo dostajemy skany od wykładowców bo gdzieś 100 lat temu udało im się zeskanować egzemplarz nie do zdobycia ;p
|
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39375567]Ej to ciekawe w Białymstoku, Chemia również położona jest na uboczu, tam właściwie to tylko jakieś magazyny są. Nie wiem, chcą odizolować chemików od reszty społeczeństwa?[/QUOTE]
Wiesz, jak pierdyknie to mniejsze szkody :P To mówię ja, niedoszła chemiczka :P
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4898 |
|
maszyna, nie człowiek
|
O, to u mnie z kolei biblioteka wydziałowa działa prężnie i prawie zawsze mam wyczerpane limity wpożyczeń :P
|
#4899 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wydziały chemii, biologii, fizyki są hen hen hen daleko za górami za lasami za siedmioma górami ciekawe, co tam takiego robią
|
|
|
|
|
#4900 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem jak jest u Ciebie, ja tam wolę pouczyć się w głównej czytelni (ale mam do niej niedaleko, więc nie robi mi to różnicy) niż iść do instytutowej, bo siedzą tam przeważnie ci, którzy nie maja co ze sobą zrobić i gadają tak głośno, że nie idzie się skupić na niczym. Poza tym u mnie punkt ksero jest chyba lepiej wyposażone niż czytelnia, z czytelni wypożyczy, skseruje i własnie tam odda materiały, tak że za 2 dni wszystko, co musimy przygotować na zajęcia znjduje się w naszym punkcie ksero
|
|
|
|
|
#4901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczyło przed zajęciami iść po książkę, po zajęciach oddać. A nadrabiać drogi do biblioteki głównej, dzień w dzień, to mi się zwyczajnie nie chceCytat:
Cytat:
W głównej bibliotece musiałabym: - złożyć internetowe zamówienie na książkę minimum 2h wcześniej, dojść do tej biblioteki (25 minut od wydziału szybkim tempem,, pieszo, bo dojechać się nie da )), wypełnić druczek, że chcę wziąć taką a taką książkę do ksero, i kseruję taką a taką stronę, wyjść z czytelni i iść do punktu ksero, zostawić książkę i poczekać na odbiór - od pół godziny do dwóch godzin. A więc robiąc to podczas okienka, musiałabym wrócić na zajęcia, potem znowu tam lecieć 25 minut. Zwyczajnie jest to dla mnie marnowanie czasu
Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2013-02-21 o 21:21 |
|||
|
|
|
#4902 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4903 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4904 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Jak ja kiedyś na zarzuty mamy, że homoseksualizm jest nienaturalny, odpowiedziałam, że występuje u zwierząt to stwierdziła tylko: "aleś Ty się mądra zrobiła"(oczywiście, wypowiedziane z przekąsem)
|
#4905 |
|
Konto usunięte
|
Nooo, dokladnie, "nie wymądrzaj się", "młoda jesteś, nie znasz się" - niektórym ciężko przyjąć do wiadomości, że ktoś może jakimś ttemacie być lepiej obcykanym od nich
|
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4907 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
No i nie peplać, że to wbrew naturze
. Chyba, że za "naturalne" uznają prawo KK . Ja tam przestałam dyskutować z ludźmi nastawionymi totalnie anty. Szkoda moich nerwów i tyle. Na szczęście dogadujemy się w innych kwestiach, więc tych "nerwowych" staram się nie poruszać. Co mnie rozwala w zachowaniach? Ludzie, którzy na siłę chcą przyspieszyć rozwój dziecka, np. dziecko ledwo co siedzi a oni pakują malucha w chodzik czy inny podwieszany "coś", żeby sobie "stało" |
|
|
|
#4909 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie w ogóle przeraża to jak jedni rodzice chcą sobie odbić jakieś braki w dzieciństwie na dziecku i pchają je albo do konkursów piekności, albo na jakieś balety i milion zajęć poza lekcyjnych, byle by miało "dobrze" |
|
|
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Żenada jakaś. Staram się unikać takich głupich rozmów. Jeśli zauważę, że mam muzykalne dziecko, to będę w tym kierunku ją rozwijać, jak w innym, to w innym. Wiadomo, można dziecko spróbować zaciekawić jakimiś aktywnościami, ale jak widać, że nie lubi czegoś, to po co zmuszać? Żeby znajomi robili: |
|
|
|
|
#4911 |
|
Rozeznanie
|
Ja tam żałuję, że rodzice mnie bardziej nie cisnęli jak byłam mała. Byłam nieśmiała i leniwa, chodziłam na wiele rzeczy - tenis, angielski, siatkówka, koszykówka, tańce i jakieś tam inne, ale rezygnowałam wczesniej lub później, zazwyczaj z lenistwa i bo nie miałam czasu szwędać się ze znajomymi, co wtedy było szczytem marzeń
![]() Dopiero 2 lata temu odkryłam na nowo wysiłek fizyczny i jestem zła, że nie ćwiczyłam w liceum, że nie zaczęłam wielu rzeczy wcześniej, że nie uczyłam się kiedyś języków, nie robiłam certyfikatów, że wielu rzeczy kiedyś nie było jak np. taniec orientalny itd. Dlatego uważam, że rodzice dobrze robią wysyłając dzieci na zajęcia dodatkowe, nawet jesli dziecko nie chce to niech pójdzie, zobaczy, może mu się spodoba i odkryje swoje pasje, ale jednak musi to trochę potrwać.
|
#4912 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jak będzie żałował na starość, że nie skorzystał z okazji to będzie miał pretensje do siebie nie do mnie. |
|
|
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie.
|
|
|
|
|
#4914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39405489]Może nie akceptować ale przyjąć do zrozumienia, że homoseksualizm nie jest tylko takim widzimisię zboczeńców.[/QUOTE]
Najczęściej brak akceptacji wynika z niewiedzy, nieznajomości, strachu przed czymś. Tak naprawdę niektórzy wiedzą o homoseksualistach tyle co się pokazuje w TV. No i homo to już określenie na całą osobę, to kim jest a przecież to tyko jedna sfera życia człowieka.
|
#4916 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
.
|
|
#4917 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No trudno, ja jako dziecko marzyłam o tym, by zostać skrzypaczką albo batelnicą, jednak rodzice nie rozwinęli mi tych pasji i trudno, jakoś żyję, znalazłam sobie inne zainteresowania ;D |
|
|
|
|
#4918 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
No i weźmy pod uwagę, że do pewnych rzeczy trzeba mieć wrodzone predyspozycje.
|
#4919 |
|
Raczkowanie
|
Położenie Wydziału Chemii UG to chyba wizja upitego żubrówką projektanta. Wkurzyłabym się gdybym przyjechała do całkowicie obcego miasta i przyszłoby mi studiować na takim wygwizdowie, gdzie dojazd jest tak utrudniony
![]() Zdziwiła mnie wczorajsza sytuacja w tramwaju, weszła babka po prostu otyła i zaraz po ruszeniu tramwaju podniosła raban, że nikt nie ustąpi miejsca kobiecie w ciąży Myślę, że gdyby jej ciąża była możliwa do zauważenia to na pewno ktoś by wstał, a w jej przypadku ciążka była naprawdę dobrze ukryta
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w tv widziałam 101 letniego Hindusa, który zaczął biegać w wieku 80 lat. Ma na koncie kilka maratonów...a na "emeryturę" przeszedł właśnie w wieku 101 lat, bo stwierdził, że jest troszkę za stary na takie zabawy. Teraz biega rekreacyjnie
.Ja uważam, że na rozwinięcie pasji nigdy nie jest za późno. Przymierzam się sama do nauki szydełkowania, bo mnie nikt nie nauczył a jak widzę np. że jakaś mama własnoręcznie wydziergała misia dla swojej pociechy, to zazdroszczę. Jak dziecko płacze i wpada w histerię, to raczej, że nie chce brać w czymś udziału. Co innego lenistwo. Mój brat w młodości też by tylko gry i gry. Rodzice go zaciągnęli na kosza, to poznał trochę kolegów, był m.in. w Wiedniu na zawodach a teraz po latach uprawia sobie paintball i inne aktywności. NIkt nikomu nie zakazuje pokazywać dziecku róznorodności w spędzaniu czasu, ale to co innego, niż nakazywanie robienie 1000000 rzeczy, żeby się chwalić przed znajomymi. Ja przestałam rysować z własnego lenistwa w gimnazjum i może bym dzisiaj coś z tym robiła konkretnego...no cóż. Od zawsze miałam taki wewnętrzny bunt przed ustawianiem mi życia. Dlatego niechętnie czytałam lektury szkolne i pewnie bym się stawiała, jakby rodzice kazali mi grać na skrzypcach, bo tak .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

Mój brat (kierunek związany z ekonomią) ani razu jeszcze nie był w bibliotece, a studia już kończy
Ale akurat filologie, co właściwie opierają się na książkach, no to chyba te biblioteki wydziałowe powinny jednak mieć..
.

. Żenada jakaś. Staram się unikać takich głupich rozmów. Jeśli zauważę, że mam muzykalne dziecko, to będę w tym kierunku ją rozwijać, jak w innym, to w innym. Wiadomo, można dziecko spróbować zaciekawić jakimiś aktywnościami, ale jak widać, że nie lubi czegoś, to po co zmuszać? Żeby znajomi robili:
dokładnie.