|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
i te uszy |
||
|
|
|
#1022 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby było z nimi dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za kolejny tydzień i miłej imprezki |
|||||
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech sprzata, wietrzy, wije gniazdko i robi ostatnie poprawki smialam sie z kolezanki, bo uparla sie, ze lozeczko maz moze skrecic dopiero jak sie dziecko urodzi. no i po porodzie bombardowala go smsami gdzie on sie podziewa...a biedak walczyl |
|
|
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dla maniaków truskawek, te w LIDLU są przepyszne - najlepsze z dotychczasowych
|
|
#1025 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bardziej obawiałam się biegunki ![]() Cytat:
za łóżeczkoPochwalisz się jakie zamówiliście ? ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1027 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
; bo jak nie to będą musieli mnie zawieźć rodzice albo teście...
|
|||
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Diabli widzę że my z tym spaniem to mamy tak samo. Ja też się wczoraj mega męczyłam z zaśnięciem, a dziś telefon od mamy obudził mnie koło 9:30 i już zasnąć nie mogłam
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
glowie musisz znajdowac nowe zajecia...niech za wiele nie kombinuje. niedlugo z promyka rozblysnie slonce!
|
|
|
|
|
#1032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja o normalnej porze nie umiem zasnąć, a jeszcze jak mąż chodzi na nocki to tym bardziej - kładę się w godz. 1-3 , ale ok 9-10 jestem już wyspana ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmeczenie tez mniejsze. tylko te zapuchniete powieki |
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam się szykować, bo za chwilę jadę na 2-3h załatwić pewną sprawę. To usłyszenia później
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyobraziłam sobie Ciebie w akcji odwetowej.
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na stronie nadal maja info, ze kontraktu brak. http://www.klinika-eskulap.pl swoja droga, ciekawe czy te kontrakty sa raz na rok podpisywane czy czesciej... sporo moich kolezanek tam rodzilo, tez na poczatku myslalam, ze to byloby fajne rozwiazanie. pozniej znajoma pracujaca w wojewodzkim troche mi poopowiadala jak to wioza do nich na neonatologie maluszka, a mama zostaje w eskulapie. porod super jesli nic sie nie dzieje. |
|
|
|
|
#1037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Je się robi 15 minut!
|
|
#1038 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry ... jak zwykle niewyspana
tym razem przez brzuch bo taki twardy jest od wczoraj że nie mogłam się ułożyć. przyjdzie, ale lepiej pościemniać dla pewności że umierasz z bólu i takie tam z tym że wtedy nie masz możliwości wyboru szpitala, wiozą Cię tam, gdzie najbliżej. ja mam dwie ulice dalej szpital który ma podobne opinie jak wybrany przez nas, i zapewniają bezpłatny transport dla rodzącej, więc jakby była nagła potrzeba, mąż by nie dojechał a tata z żoną by gdzieś wybyli to dzwonię tam a propos "przegapienia porodu" - też tak czasem mam obawy, bo co kilka dni mam dość mocne bóle podbrzusza, jak na okres, trwają dobre ileś tam godzin, i są mocne, muszę się faszerować tabletkami - a jak poród zacznie się tak samo i stwierdzę że to ból taki co zawsze i zaczną mi się parte w domu ? mąż z pracy nie dojedzie ... wtedy do tylko karetka ... haha tak panikujemy a pewnie i tak połowa z nas wyląduje na wywoływaniu porodu jak to często jest przy pierwszym dziecku
|
|
|
|
#1039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak będzie się czepiała, to powiem, że mi jej telewizor dzieciaka straszy
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
robie porzadki na dysku i znalazlam dwa wierszyki
Piotr Kanarek SKĄD SIĘ BIORĄ DZIECI? Czasem, kiedy nie śpię, wieczorową porą, Myślę sobie o tym, skąd się dzieci biorą. Trudno żebym o tym cokolwiek wiedziała, Kiedy wszyscy mówią, że jestem za mała! Zapytasz rodziców, to po krótkiej chwili, Robią dziwne miny, jakby się wstydzili. Nie wiem, czego o tym nie chcą mi powiedzieć, Ja jestem ciekawska, więc chciałabym wiedzieć! To jest dziwna sprawa, bo nie wiem dlaczego, Każdy dookoła mówi coś innego: Jest na przykład pani, co mi w koło klepie, Że je za pieniądze można kupić w sklepie. Przecież w różnych sklepach już z mamą bywałam, Jednak sklepu z dziećmi nigdy nie widziałam! Może nie mam racji - niech mnie ktoś oświeci, Czy są takie sklepy, gdzie sprzedają dzieci? Inni mówią o tym, że bociany białe, W swych czerwonych dziobach noszą dzieci małe. I od poniedziałku, do samego piątku, Przynoszą je ludziom w małym zawiniątku. ...A ponoć bociany w Afryce zimują, I do nas na wiosnę stamtąd przylatują. Więc to wyjaśnienie też jest raczej marne: Przecież w Polsce dzieci wcale nie są czarne! Ktoś inny powiedział - być może w przedszkolu, Że dzieciaki znajdziesz na kapusty polu. Lecz ja wam się przyznam - całkiem zresztą szczerze: Że ja w tę kapustę zupełnie nie wierzę! Ta sprawa z kapustą wygląda żałośnie, Bo w Afryce czarnej kapusta nie rośnie! Więc z braku kapusty rodzi się pytanie: Skąd swe małe dzieci biorą Afrykanie? Choć wersja z kapustą pewnie jest zmyślona, Jednak w Polsce sensu nie jest pozbawiona. Mogłaby tłumaczyć w domysłów chaosie... Czemu się Polacy kochają w bigosie! Wersji jest więc kilka, czas do przodu leci, A ja dalej nie wiem skąd się biorą dzieci! W końcu moja mama dziś mi wyjaśniła: Że mnie w swoim brzuchu długi czas nosiła. W to chyba uwierzę, mama mnie nie kłamie, Już widziałam z brzuchem na ulicach panie. Lecz ja znowu brzęczę jak mucha przy uchu: Skąd ja w twoim mamo znalazłam się brzuchu? Mama nie chce mówić - mała to pociecha, I dlaczego tata dziwnie się uśmiecha? Może ktoś mi powie (oddam lalkę za to), Co z mym urodzeniem miał wspólnego tato..? I znów wszyscy milczą jakby byli w zmowie. Skąd się biorą dzieci?! Kto mi w końcu powie?! Jan Świąć To odwieczne jest pytanie, które trapi dzieci. Skąd się wziąłem? Co się stało, że jestem na świecie? Małe dzieci dziwne rzeczy nam opowiadają: że jest taki sklep na świecie, gdzie dzieci sprzedają. Małą Kasię bocian przyniósł, gdy była golaskiem. Tata z mamą ją znaleźli na łące pod laskiem. Wszystko to są dziwne bajki, opowiastki takie. Dzieci rodzą się zwyczajnie, nie rosną pod krzakiem. Wszystko, co na świecie żyje, łączy się parami: On i ona, tata z mamą zwą się — rodzicami. Tata z mamą się kochali, słuchaj, to nie bajka: w brzuszku mamy się zacząłeś jak kurczaczek z jajka. I tu ważne jest pytanie, zagadka niemała: czy urodzi się chłopaczek, czy dziewczynka mała? Mama ziarnko twego życia pod sercem nosiła, a ty żyłeś w brzuszku mamy zwinięty jak ślimak. Tata cieszył się i starał pomóc i dogodzić, żeby mama wszystko miała, kiedy się urodzisz. Tak miesięcy przeszło dziewięć, a ty rosłeś przecież, aż zrobiło ci się ciasno, chciałeś być na świecie. Mama czuła jak się ruszasz — niecierpliwy byłeś. Poszła mama do szpitala, tam się urodziłeś. Byłeś taki śmieszny, mały jak lalka — nagusek. Na pamiątkę życia w mamie jeszcze masz pępuszek. Potem mama cię tuliła, do snu kołysała, mleczkiem z piersi wykarmiła, piosenki śpiewała. Teraz jesteś dzieckiem mądrym — tak należy sądzić. Czego nie wiesz — mamy pytaj. KTO PYTA NIE BŁĄDZI! Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-23 o 12:08 |
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za zaproszenie ale mam już wybrany szpital, mam nadzieję, że wszystko się ułoży tak jak chcę i zdążymy dojechać spokojnie
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-23 o 12:14 |
|
|
|
|
#1042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój też wczoraj szalał i (może) rączką dawał mamusi piątki A jak się najadł na śniadanie rzodkiewki i ogórka na bułce to do teraz fika Mi się na bokach takie czerwone kreski zrobiły, hmm, jakby takie pręgi małe, to chyba jest początek rozstępów... Ale co tam ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- No i witam się południowo! ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- A wiecie co, wczoraj nie miałam humoru, dziś też trochę nie i mam takiego kwiata na oknie co ma ususzone wszystkie kwiatki już, a tak pięknie kwitł, pełno małych fioletowych kwiatków. No i dziś patrzę, a tu wykwitł jeden kwiatuszek
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie ta wiosna?
Strasznie jest u mnie, sypie i sypie, iść się nie da do tego nie dopinam kurtki zimowej noo dobra, dopnę się ale jest tak opięta, że na plecach się zwija, wyglądam jak beczka i mi bardzo, bardzo niewygodnie, więc nie mogę jej już zakładać no i chodzę w takiej z materiału do której śnieg się przykleja i jest cała mokra nie lubię tego
|
|
|
|
#1046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
ona mi nie przemaka cała na wylot tylko z góry
ogólnie nie wychodzę z domu, jedynie do sklepu szybko, więc mam nadzieję, że już nic się nie przyplącze
|
|
|
|
#1048 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja szykuje sie powoli do robienia obiadku, dzisiaj w menu kotleciki mielone z ziemniaczkami i czerwona kapustka
|
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=JennyAniolek;394076 19]
za łóżeczkoPochwalisz się jakie zamówiliście ? ![]() zamówiliśmy zwykłe, proste z materacem, mam nadzieję że bedzie ok http://allegro.pl/show_item.php?item=3010154872 kolor teak |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

Wstawiam w załączniku, bo ja nie mogłam przestać się śmiać

)

z bolącym tyłkiem na niewygodnych krzesłach, wśród obcych ludzi 
za kolejny tydzień i miłej imprezki
, bardziej obawiałam się biegunki 

07.07.2012 

wyobraziłam sobie Ciebie w akcji odwetowej.
dobrze wiedzieć