|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4562 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to teraz czary muszą zadziałać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle to dziecko to takie nooo grube, epoka Mc donald's, a oni ją na konkursy piękności wysyłają.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
yhmm juz czysta piekna i pachnaca . moge czekac na gosci haha
a przy okazji zrobilam sobei wirtualny obchod po szpitalu gdzi ebede rodzic ![]() http://www.helse-bergen.no/omoss/avd...irtualtour.htm z tego ''zrozumialam'' czeka mnie Wspanialy Porod ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4564 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale cudownie, rewelacyjnie, bezapelacyjnie superwo jest mieć możliwość tropików za dotknięciem pokrętła. kocham to... w poprzednim mieszkaniu zeby miec 21 stopni, to musiały dwa piecyki chodzić non stop i być stado ludzi do dochuchania i mieszania powietrza - 4 metry wysokości to był obłed grzewczy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale, jak powiedział góral (którego nie znosiłam) na jakims polonijnym pikniku - "Hameryka to taka dziwka do której zawsze sie wraca".... i cos w tym jest. narzekałam na zbyt latwe zycie, kraj wiecznego odpustu, papki mentalne, ale - gdyby byla okazja - bez wahania bym tam wyjechala... np. jazda autem - tam uwielbiałam. jasne zasady, ktorych wszyscy przestrzegają. niby proste i logiczne, a w Polandzie mam jeden wielki stres za kierownica... Bzinka, jak dawkujesz insulinę? zmieniły się wyniki???
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-02-23 o 11:25 Powód: skleroza |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4565 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() śliczniusia ![]() Cytat:
![]() No to mój młodszy kiciek pobudkę robi ciut później, bo o 6.30 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4566 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() witam się sobotnie posprzątałam 2 pokoje i czas na chwilę przerwy ![]() odnośnie głosowania może zauważyłyście ale coś tam coś tam i zostało wstrzymane i będzie od 1 marca wznowione a konta wyzerowane ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4567 | |
Zadomowienie
|
Ja jestem chyba jakaś dziwna, bo po insulinie mam wyższe wyniki, niż miałam bez, a jem to samo. Po pierwszym obiedzie mi wywaliło na 149, a po drugim (na drugi dzień) na 130, tak samo mi wywala po pierwszym śniadaniu ponad 120, a wcześniej miałam poniżej
![]() Skoro prze dwa dni wyszły mi takie wyniki, to od jutra zamierzam zwiększyć te dawki, tak jak mnie przeszkolili. Dodatkowo kazali mi jeść więcej oraz dokładać posiłki między tymi, po których mierzę cukier (8-9 posiłków mam jeść). Zastanawiam się, czy nie zmniejszyć porcji moich zwykłych posiłków o połowę, bo przecież nie dam rady tak ciągle jeść. Kazali mi jeść do wszystkich posiłków węglowodany, żadnych tłuszczowych śniadań itp. Cytat:
![]() Co 2 tygodnie to jest akurat, żeby zauważyć wzrost i ocenić czy jest prawidłowy. Nasza mała w skończonym 31 tygodniu ważyła niecałe 1400g i on określił,że jest około 2 tygodnie do tyłu, tak więc jestem ciekawa jak będzie teraz. Staram się nie niepokoić na zapas, ale czasem ciężko. Co do kota, to ja od wielu lat wstawałam do pracy o 6 i mój przyzwyczaił się wtedy dostawać śniadanie. Teraz tez mu tak daję, jak schodzę na siku w okolicach tej godziny to on wstaje ze mną i dostaję (podgrzewam mu trochę w mikrofali żeby zimnego nie jadł), ale dzisiaj nie chciało mu się wstać ze mną, więc jak jak wstał, to ja spałam i nie mógł się doprosić, bo i tak miałam nastawiony budzik za niecałą godzinę, więc stwierdziłam, że nie opłaca mi się złazić na dół wcześniej ![]()
![]() |
![]() |
#4568 |
Rozeznanie
|
Witam się wczesnym popołudniem.
ObserwujeCię pytanko mam .... Ile godzin musi minąć od ostatniego posiłku żeby wynik był na czczo?? Kombinuję jak łysy pod górkę z 2 kolacją i rano przeważnie mam te 91-95. Rzadko kiedy uda mi się zjechać poniżej 90. Więc sobie myślę, że może coś w nocy przegryzę? 2 kolację jem o 23, a badam o 6:15 ( mam w sobie budzik biologiczny i budzę się akurat na mierzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co tego czy jest to najdokładniejszy sposób to nie jestem przekonana, bo przecież szczupłe osoby czują szybciej a nie zawsze rodzą przed terminem, i na odwrót, osoby bardziej przy kości, które poczują później nie rodzą zazwyczaj po terminie, więc dla mnie to po prostu jedna z metod i tyle. a co do tego jak się to wylicza to konkretnie nie wiem, ale wiem, że na tych "kołach fortuny", które mają lekarze jest zaznaczony przedział, kiedy powinnyśmy poczuć ruchy i z tego wnioskują. ja tylko pamiętam w którym tyg poczułam. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4571 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy to odgórnie jest narzucane przez nfz czy to zasady przychodni ale miała nawet kartkę z listą tematów i musiałam się podpisać przy każdym, który był poruszony Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nio wlasnie dzis chcialam oddac swoje 3glosy a tu taka ''niespodziewanka'' ![]() jak nie zapomne to bede przypominac ![]() ![]() ![]() ![]() pochowalam - czyt powrzucalam, wsio jak leci do niej ... ogarnelam z lekka teraz trza mejkapa pyknac na twarz ubrac sie ... i czekac na Gosci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4573 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Dziewczyny, podpowiedzcie co kupić na roczek dla chlopczyka? Bo idziemy za tydzień i nie mam zupełnie pomysłu. To synek mojej koleżanki. Jednak w związku z tym, że sami mamy sporo wydatków przed porodem, to chciałabym wydac niewiele... max 100zł ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4574 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Dziewczyny, narzekacie na głupotę Amerykanów na podstawie TLC... wziąć i nie oglądać i już! Zapuściłam sobie jeden dzień tej toksycznej dawki i co? Tematyka jedna: ŚLUB, OTYŁOŚĆ, PORÓD! Człowiek może zgłupieć do reszty i wyrobić sobie opinię ![]() Szkoda szarych komórek ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() coś podobnego: http://image.ceneo.pl/data/products/...tami-24875.jpg ale ładniejsze ![]() ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-02-23 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4575 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wiadomo, że w telewizji która ze swojej natury jest rozrywką wiadomo jaką ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A od środowiska wiadomo sporo zależy, mój chłop na studiach wyjeżdżał tam do pracy / budowy / i całe miesiące spędzał z ludźmi którzy mieszkali tam od 20-30 lat w jakiś piwnicach, znali 5 słów po angielsku i żyli w jakimś swoim mikrokosmosie - mieli nawet swój język na różne słowa np na klimatyzacje mówili rekordyszyn ![]() ![]() ![]() Tak czy owak - uogólnienia są do dupy ![]() Cytat:
Ja ostatnio jestem w szoku, bo moje cukry na czczo to 75 - w życiu takich niskich nie miałam...(w sensie w ciąży) czyli podobnie jak w przypadku tego co czytałam na forach mi po 35 tyg idzie lepiej.. a nie tak jak mi mówili na Kopernika, więc trochę się uspokoiłam, że warto było iść pod prąd. ![]() A poza tym sobota, a ja znowu słomiana wdowa - chłop na spotkaniu z klientem ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do prezentu my kupiliśmy dla roczniaka w tamtym roku w ToysRUs (czy jak to się pisze) taki domek edukacyjny który miał 4 drzwi zamykane na takie duże klucze i od góry wrzucało się klocki z daną figurą i wyjmowało przez drzwi do dzisiaj jak przyjeżdzamy przynosi ten domek i chce się bawić. Jego mama mówi, że codziennie rano przynosi tą zabawkę do łóżka i się bawi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4578 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszędzie są takie "kwiatki". ostatnio byłam na etapie soków żurawinowych. te firmowe typu chyba tymbarki(?) mają może 4% soku żurawinowego a więcej jabłkowego i innych, a te "byle jakie" po 25%. Cytat:
![]() coś jeszcze mi się rzuciło w oczy, matka kilkorga dzieci (kilkulatków) wychowanych na mcdonalds, których jedynym pomysłem na posiłek jest właśnie fast food i żrących takie coś codziennie mówi, że jej dzieciom to nie szkodzi, są zdrowe, nie mają jakiejś nadwagi, więc czemu ograniczać im takie "jedzenie"? no może w wieku 2-4 lat jeszcze skutków takiego jedzenia nie widać, ale to nie znaczy, że im nie szkodzi... tlc jest w ogóle "genialnym" kanałem, w kółko ta sama tematyka. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4579 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dobrych rad- to też się tego boję, ale mam nadzieję, że jakoś się wszyscy pohamują ![]() mnie też to dziwi, że one w większości tak wlaśnie leżą i biernie czekają. Ja chyba bym tak nie uleżała. Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja wyprawiłam tż rano do pracy i zdrzemnęłam się do 11 ![]() Cytat:
![]() Kinga przesłodka ![]() Co do amerykańskich programów - oglądam chyba jedynie Porodówkę i czasami Wstydliwe Choroby. A Honey Boo Boo - faktycznie jakas porażka ![]() Pamiętam, że u nas też kiedyś leciał taki program coś a'la porodówka. Pierwszy Krzyk to sie nazywało. Ale to już dość dawno leciało i oglądałam to jeszcze jako malolata i zbytnio się nie wdawałam w szczegóły. To było w czasach Ballady o lekkim zabarwieniu erotycznym itd. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() heh... az zaluje ze nie zapisywalam apteki i badan wszytskich... ciekawa jestem ile ...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4581 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() OC ja na czczo mam zawsze 70 kilka, czasem 82-84, więc chyba OK. Ja niby zbieram rachunki, ale boję się nawet pomyśleć, ile to tys juz poszło. Za to mam komfort, że prowadzi mnie mój wieloletni lekarz, do którego mam zaufanie i wiem, że jest profesjonalistą i czuję się bezpiecznie, kiedy on zajmuje się moja ciążą.
![]() |
![]() |
#4582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale suzkając plusów... ![]() ![]() No i dziękuje Wam bardzo za pomysły odnosnie prezentu dla malucha ![]() ![]() ![]()
Leonek ![]() Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-02-23 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4583 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dokladnie - tak sie nazywal ten program ... lecial w latach 1999-2001 ![]() ja juz mojej mamie zapowiedzialam ze moze robic zdjecia - ale od krocza wara ... Mlody wyjdzie to na cycu niech foty robi ... z krwai czy bez bez roznicy - ale dol tylko lekarz i polozna ... jakos nie widzi mi sie zeby mamcia tam zagladala (w sumie ma to samo haha ). co do Honey BoBo - sory obejerzalam Pol odcinka - i matka mowi ze jej dzieci sa ''zdrowe bo puszczaja po kilkadziesiat bakow dziennie '' ![]() ![]() ![]() siostra sie mnie pyta czy mi pomoc cos udekorowac ... eeee sorry nie przewidzialam tego w wydatkach haha ... - ogolnie bida bedzie .... zrobilam salatke ... bedzie cisato - ciasteczka ( podobno babeczki ) ... czekolada - w sumie nie wiem jak sie takie cos organizuje Sorry 1wszy raz w ciazy jestem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4584 | ||||
Rozeznanie
|
Witam! myślalam ze będę tu pustki jak zwykle w weekend a ty tyle nadrabiania, zwłaszcza ze wczoraj o 22 to ja już w łóżku prawie spałam. Troche was nadrobiłam ale przyznam niedokładnie bo się dziś dziwnie czuję, boli mnie dużo rożnych rzeczy a najbardziej dupsko. Mój karny jeżyk jest mega, jak tż zobaczył to się przeraził. Pierwsze co zrobię po końcu połogu to się to proktologa zapisze.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do porodówki po polsku, czy ja jestem taka stara że to pamiętam ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
Vilga i troskavaa - jak tam? wasze dziewczynki następne w kolejce
![]() ![]() ![]() ![]() Kasia - czaruj jeszcze, bo mam bolesne skurcze co 40 min dokładnie, na razie 4 odnotowałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4586 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() walkę można ogladać w tv - tylko trzeba wykupić (na ipla tv) Cytat:
ja wam powiem ,że moim zdaniem w każdym kraju sa grupy społeczne poniżej pewnego poziomu .... w ameryce to jest bardziej widoczne bo wszystkie kraje czerpia inspirację z ich pomysłów - a oni byli przodownikami w tego typu kulturze masowej ,ale czy my polacy jesteśmy lepsi z tymi swoimi "rozmowy w toku, tańce z gwiazdami ,na lodzie i w nie wiem czym jeszcze albo sieczka - dzieńdobry tvn"???? identycznie to samo tylko po czasie ..... wszędzie są idioci - a najwięksi to Ci co to oglądają - bo co za problem wyłączyć tv ???? (mam nadzieję ,że się któraś nie obrazi..... ) A ja nawet nie wiem co to hooney boo? . u mnie tv - to dobranocka , wybrane filmy ,sieczka z mtv i trace i koniec .a na codzień czerpie info z neta .... czasem też głupoty ..... ![]()
![]() |
![]() |
#4587 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to samo Bzinka ... cukry jak marzenie ![]() OC ja jem różnie. Wczoraj np: mały kefir, 1 tekturkę jak to mówi Pani ![]() ![]() ![]() ![]() 6-go na kontrolę to zobaczymy co mi powie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4588 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() nie sposób nie zauważyć hehehe
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4589 |
Zadomowienie
|
Kochane, nie dam rady Was dziś nadrobić, ale daję znać, że żyję....
Jakoś wegetuję, mały spokojny bardzo. Chciał przez moment dać mi chyba znać, że się troszczy i kocha mnie więc poskakał mi po pęcherzu ![]() Kinga wygląda pięknie na zdjęciu ![]()
![]() |
![]() |
#4590 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sporo, odpalę potem kompa drugiego i sprawdzę ile nam poszło, ja właśnie mam z badaniami i apteką ciążową. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.