|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ciąża???
czyli wszystko zalezy od lab.
ja odbieram wyniki w poniedziałek. na razie tylko babka z laboratorium powiedziała mi przez tel., ze wynik jest 1,2. a jak zapytałam co to oznacza powiedziała, że muszę sama zinterpretować albo z lekarzem. |
|
|
|
#4532 |
|
Rozeznanie
|
powtórz sikańca z rana,ale moim zdaniem jesteś w ciąży,wynik po 5min juz jest nie aktualny!daj mi znać co wyjdzie
|
|
|
|
#4533 |
|
Przyczajenie
|
Dziś robiłam rano i wyszedł negatywny. jeszcze jutro zrobię jeden.
|
|
|
|
#4534 |
|
Konto usunięte
|
kilka razy robiłam bHCG i zawsze było 1.2 i nie byłam w ciąży - na pewno nie jesteś! jeśli test by był pozytywny to beat by na pank była powyżej 20, bo test ma czułość 25 jednostek
|
|
|
|
#4535 |
|
Konto usunięte
|
Ej serio, nie szkoda Ci kasy na testy i świrujesz? Bo mi po 5 teście by się odechciało wydawać 10 zł na test.. Uspokój się, wzięłaś ESC, odstawiłaś samowolnie Euthyrox.. opanuj się, kup sobie czekoladę, zrób gorącą kąpiel i ogarnij, bo w ciąży nie jesteś
|
|
|
|
#4536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okres czasami się spóźnia, ludzka rzecz. Wziełaś tabletkę po więc tym bardziej nie ma co sobie głowy zawracać. ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#4537 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Skąd pomysł, że to nie jest dzień płodny?
Cytat:
Za to po odstawieniu tabletek hormonalnych często cykle (i miesiączki) są dość nietypowe. Jeśli się martwisz, porozmawiaj ze swoim ginekologiem
|
|
#4538 |
|
Przyczajenie
|
Mam nadzieję że macie rację. Dzięki za wszystkie odpowiedzi!
Dam znać co i jak, jak już będzie wiadomo.
|
|
|
|
#4539 |
|
Przyczajenie
|
Pomocy bardzo proszę czy panikować
Witam,
kochaliśmy się z zabezpieczeniem,wszystko było ok..mój chłopak miał wytrysk,ale wszystko zostało w prezerwatywie. Umył się i po jakimś czasie ok pół doszło do ponownego zbliżenia...również w gumce,niestety drugi raz już nie był taki komfortowy,bo okazało się, że gumka pękła ale Wytrysku nie było...ale możliwe,że płyn ejakulacyjny sie wydostał. I teraz standardowy problem,bo mam schiza,że jednak coś się narobiło...POMOCY. miał ktoś podobnie i jak się skończyło? |
|
|
|
#4540 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy bardzo proszę czy panikować
Cytat:
|
|
|
|
|
#4541 |
|
Przyczajenie
|
Pomocy bardzo proszę czy panikować
Witam,
kochaliśmy się z zabezpieczeniem,wszystko było ok..mój chłopak miał wytrysk,ale wszystko zostało w prezerwatywie. Umył się i po jakimś czasie ok pół doszło do ponownego zbliżenia...również w gumce,niestety drugi raz już nie był taki komfortowy,bo okazało się, że gumka pękła ale Wytrysku nie było...ale możliwe,że płyn ejakulacyjny sie wydostał. I teraz standardowy problem,bo mam schiza,że jednak coś się narobiło...POMOCY |
|
|
|
#4542 |
|
Przyczajenie
|
Nie panikuj od razu
Jeżeli masz regularny cykl (cykl liczymy od pierwszego dnia miesiączki do ostatniego dnia przed miesiączką). Jajeczkowanie ma miejsce około piętnastego dnia cyklu i trwa 3-4 dni. Musisz wziąć pod uwagę, że plemniki żyją w ciele kobiety przez kilkadziesiąt godzin. Po jajeczkowaniu masz dni niepłodne. |
|
|
|
#4543 |
|
Przyczajenie
|
to się stało 7 dni przed okresem który miałam ale czy następny będzie?
|
|
|
|
#4544 |
|
Raczkowanie
|
Opanuj sie kobieto nie bylo wytrysku wiec o co chodzi
|
#4545 |
|
Przyczajenie
|
to dni bezpłodne, bez obawy
|
|
|
|
#4546 |
|
Przyczajenie
|
Ale był pierwszy wytrysk w gumie poszedł się umyć i znowu zbliżenie pękła i czy te plemniki mogły wypłynąć w tym płynie prejakulacyjnym chociaż nie było wytrysku ostatecznego za drugim razem...
|
|
|
|
#4547 |
|
Przyczajenie
|
boję się bo jednak pękła bo za pierwszym razem wytrysk w gumie poszedł sie umyć znowu zblizenie no i pękła tylko nie było wytrysku bo się zorientowaliśmy, że coś nie tak (wycofał) i czy przy drugim razie mogły wyciec plemniki z pierwszego wytrysku wtym płynie preejakulacyjnym o boże....
|
|
|
|
#4548 |
|
Przyczajenie
|
Czy to prawdopodobne że mogę być w ciąży ?
Słuchajcie dziewczyny...mam mały kłopot. Tak to jest jak się niedojrzałe osoby za seks biorą xd W sylwestra miałam kochać się z chłopakiem, byłam chyba w 17 dniu cyklu, Do niczego nie doszło, bo mimo lekkiego wstawienia alkoholem mój chłopak zdążył mi jedynie wsadzić zaledwie główkę penisa. Od razu wyjął, bo nie mieliśmy zabezpieczenia...bałam się że mimo to mogę być w ciąży, ale dostałam okres, co prawda wcześniej o 3 dni, normalny dość długi obfity okres. Później kochaliśmy się pierwszy raz dzień przed okresem, z zabezpieczeniem. Prezerwatywa nie pękła, ani nic w tym guście. Potem gdy tylko 2 dni po okresie , uprawialiśmy seks. Oczywiście z zabezpieczeniem.Tak samo wszystko poszło dobrze. Aż do dni płodnych kiedy robiłam dobrze mojemu chłopakowi, miał wytrysk wszystko wylądowało na mojej ręce. Wszystko dokładnie wytarlam, a pół godziny później poszłam do toalety na siku i podcierając się przetarłam się dwoma palcami, na których wcześniej była sperma. Teraz trochę się boję, bo plemniki niby żyją pare minut na ręku, ale zawsze strach jest. Czy możliwe ,że jestem w ciąży, po sylwestrze po którym dostałam normalnego okresu 2 razy czy po pettingu ? jakiekolwiek ? dodam, że teraz bolą mnie piersi, mam mega apetyt i jestem 9 dni przed okresem. Więc sądze, że to marne szansę, ale wolę się z kimś podzielić i wykluczyć ewentualne obawy.
|
|
|
|
#4549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest ogólna teoria, że ok 15 dnia cyklu. Są kobiety które mają wcześniej, 17dc albo i później. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Nie można komuś powiedzieć, że miał dni niepłodne. Jest takie prawdopodobieństwo jeśli ma te książkowe cykle ale żadna z nas lekarzem nie jest i stwierdzić nie może. Sama autorka powinna to wiedzieć najlepiej.
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać.
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak Chatul szans na ciąże nie widzę
|
|
|
#4553 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Czy to prawdopodobne że mogę być w ciąży ?
Cytat:
![]() Po drugie, moim zdaniem szans na ciążę nie ma. Jak się stresujesz, to zrób test z moczu
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
A dupa, taki wynik to brak ciąży!!!
|
|
#4555 |
|
Przyczajenie
|
Zakładam, bo innego nie umiem chwilowo. Jestem nową użytkowniczką : (. Pocieszyłaś mnie.
W sumie mówi mi to każdy, ale hm. Jednak trochę się martwię.
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie też się zastanawiam jak można oceniać kogoś cykl na podstawie ogólnej książkowej teorii... skąd się wzięło takie przekonanie? Bardzo dużo wątków przeglądam i masa dziewczyn które współżyją i powinny być w jakiś sposób uświadomione o swoich dniach płodnych i niepłodnych nie mają pojęcia i wierzą, że 14 dnia owulacja, dni płodne bla bla
ehhh...
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Wierz dalej w to co piszesz, a dorobisz się w niedługim czasie gromadki dzieci
|
|
#4559 |
|
Przyczajenie
|
Proszę czy w moim przypadku była by mozliwosć chociaz za drugim razem pękła to do wytrysku było jeszcze troche..
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.