|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Jeju co za noc. Kolejna zresztą. Dominika zasnęła o 1, obudziła się o 2, zjadła i od tej pory budziła się, więc brałam na ręce, zasypiała, odkładałam do łóżeczka, kładłam się, 10 min i znowu to samo. I tak do 5. Zasnęła i spała do 6:30 i od nowa to samo. Wykończę się, słowo daję.
Cytat:
![]() Silver śliczne fotki, a w szczególności modelka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Konto usunięte
|
Ewik, a co cię powstrzymuje przed wspólnym spaniem? Autentycznie nie chciałoby mi się tak wstawać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3393 |
Zakorzenienie
|
Biorę ją na ręce,wsadzam do wózka i jeżdzę po mieszkaniu
![]()
#3394 |
Zakorzenienie
|
Silver jaki piękny uśmiech u Darii
![]() Delicjanka dziękuję ![]() Niesforne te dzieciaczki, spać nie chcą tylko by świat zwiedzały ![]() Nancy milczy dzisiaj, może rodzi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mala czesto ma takie noce? Ja caly czas boje sie spac z dzieciaczkiem. Boje sie, ze go uderze, przygniote, itp. Na szczescie Kubelek lubi swoje lozeczko ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-02-23 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3397 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39411610]Ewik, a co cię powstrzymuje przed wspólnym spaniem? Autentycznie nie chciałoby mi się tak wstawać
![]() Mi też, więc młody śpi ze mną od 4 tygodni jak nie dłużej ![]() Hihi Michał także ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Silver Daria prześliczna ![]() Ewulka mocno trzymam kciuki, żeby nie poszło na płucka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pierwszy kontakt: 04.02.09 ![]() Poznaliśmy się: 14.02.09 ![]() Jesteśmy razem: 22.03.09 ![]() Zaręczyny: 16.10.10 ![]() ![]() ![]() Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 ![]() Wojtek 14.10.2015 ![]() Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2013-02-23 o 15:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Zakorzenienie
|
Ale mamy słodką gromadkę dzieciaczków
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3402 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Zakorzenienie
|
Moja niunia dzisiaj spała od 00:30 do 6:30...
![]() ![]() ![]() ![]() Co do spania, to nasza różnie - raz w łóżeczku, raz w kołysce, a raz z nami w łóżku, tylko wtedy zawijam ją w rożek, nie śpi "luzem". ![]() Dziewczyny, dzieciątka są przeboskie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Zakorzenienie
|
Mój synek kończy dziś miesiąc. Z tej okazji zdj w klubie. Pozdrawiamy ciotki
![]()
#3405 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39411610]Ewik, a co cię powstrzymuje przed wspólnym spaniem? Autentycznie nie chciałoby mi się tak wstawać
![]() Po pierwsze mąż absolutnie nie chce się zgodzić, po drugie bałabym się strasznie czy jej krzywdy nie zrobię - łóżko mamy 140, więc trochę ciasno jak na trzy osoby ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzieciaczki słodkie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
Sarah - dzięki za rady dot. furaginu i posiewu ![]() Lubcia gratulacje ![]() ![]() Dzieciaczki prześliczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Wtajemniczenie
|
Hejo
![]() Bardzo dziękuje za gratulacje, nie odzywałam się smsem w dniu porodu bo niestety jakos nie zdążyłam dołączyć do klubu. Ciągle brakuje mi czasu, zeby sobie z Wami popisać ![]() ![]() A tak wogole to moje biedne Malenstwo ma nasiloną zołtaczkę ![]() Z takich ciekawostek porodowych, to moge powiedziec, ze zel porodowy Natalis chyba się u mnie spisał. Położna odbierająca porod mowila, ze super, ze go mam i skonczyło się tylko na niewielkim pęknieciu. Sprobuje zaraz wstawic zdjątko mojego Dominika. Wszystkie Wasze dzieciaczki są przesłodkie, juz sie nie moge doczekac az moj tez bedzie mial te kilka tyg, to juz takie słodkie bobasy ![]() I gratuluje kolejnym mamusiom. Duze te nasze lutowe bobasy, tylko moje takie chucherko..ale juz wazymy 2900g ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Zadomowienie
|
Ktoras pytala jak maluszka do snu przygotowujemy,chyba DEBRAH?Otoz my kapiemy lub obmywamy Ole codziennie o 19,potem zabieram ja i karmie w kompletnej ciszy przy lampce w dobrze przewietrzonej sypialni.
#3409 |
Zakorzenienie
|
Scotasia, gratuluję!
![]() U nas rutyna wieczorowa wygląda tak: najpierw kąpiel lub przemywanie pupki i ciałka ciepłą wodą, potem ubieramy w czyste, wygrzane ubranka (np na kaloryferze), a potem karmienie w cichym pokoju przy przygaszonym świetle. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3410 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zdjęcie mojego Szczęścia, z tej samej okazji, również w klubie ![]() Cytat:
![]() Słodki Dominik ![]()
![]() |
#3411 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
W klubiku kilka zdjęć mojej małej szkrabusi !!!
Pierwszy kontakt: 04.02.09 ![]() Poznaliśmy się: 14.02.09 ![]() Jesteśmy razem: 22.03.09 ![]() Zaręczyny: 16.10.10 ![]() ![]() ![]() Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 ![]() Wojtek 14.10.2015 ![]() Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2013-02-23 o 18:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() scotasia - moja Daria też po porodzie była naświetlana bo żółtaczke miała (bilirubina 14), po wyjściu ze szpitala miała 11, a po paru dniach musiała wrocic do szpitala i okazało się że podskoczyło do 19 ![]() Trzymajcie sie, bedzie dobrze ![]() ![]() Dodałam zdj do klubu ze spacerku ![]()
![]() |
#3413 |
Wtajemniczenie
|
Silver własnie tak pamietałam, ze Twoja malutka tez miala zoltaczke. A powiedz, działo się cos, ze musieliscie wrocic do szpitala? Skad wiadomo, ze bilirubina wzrasta?
![]() ![]() Ja spędziłam jedną noc oddzielona z Synkiem i to było okropne. Tak strasznie płakał rano jak do niego mogłam wejść, a przy cycu wisiał prawie 1,5 h jak zawsze wystarczało mu kilkanascie minut. Chyba też się stesknił za mama. Nie chce tego znow przezywac.. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-02-23 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz,poza tym że była żółta to nie miała zadnych objawów żółtaczki. Ja sama bym nie wiedziała że wzrosło jej to. Była u mnie położna i to ona mi powiedziała żebym szła do pediatry bo coś jej ta żółtaczka nie przechodzi bo dalej bardzo żółta jest. Na następny dzień poszłam do pediarty no i ona to potwierdziła i dała mi skierowanie do szpitala na badania. I tam wyszło że bilirubina podskoczyła aż do 19-tu ![]() A te czopki co Ci przepisali to ma pomóc na żółtaczke? Mi o zadnych czopkach nic nie powiedzieli tylko od razu że będzie naświetlana...
![]() |
#3415 |
Wtajemniczenie
|
hej
moja Ania w szpitalu a mi nie pozwolili z nią zostać ![]() tak strasznie za nią tęsknię, a nie widziałam jej od godziny! to nie wiem, co ona musi przeżywać, przecież jest taka malutka, ona mnie potrzebuje! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3417 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3418 |
Raczkowanie
|
EUROPEJSKA KARTA
PRAW DZIECKA W SZPITALU 1. Dzieci powinny być przyjmowane do szpitala tylko wtedy, kiedy leczenie nie może być prowadzone w domu, pod opieką poradni lub na oddziale dziennym. 2. Powinny mieć prawo do tego, aby cały czas przebywali razem z nimi w szpitalu rodzice lub opiekunowie. Nie powinno być żadnych ograniczeń dla osób odwiedzających - bez względu na wiek dziecka. 3. Rodzicom należy stwarzać warunki pobytu w szpitalu razem z dzieckiem, należy ich zachęcać i pomagać im w pozostawaniu przy dziecku. Pobyt rodziców nie powinien narażać ich na dodatkowe koszty lub utratę zarobków. Aby mogli oni uczestniczyć w opiece nad dzieckiem, powinni być na bieżąco informowani o sposobie postępowania i zachęcani do aktywnej współpracy. 4. Dzieci i rodzice powinni mieć prawo do uzyskiwania informacji, a w przypadku dzieci, w sposób odpowiedni do ich wieku i możliwości pojmowania. Należy starać się o łagodzenie i unikanie zbędnych stresów fizycznych i emocjonalnych u dziecka w związku z jego pobytem w szpitalu. 5. Dzieci i ich rodzice mają prawo współuczestniczyć we wszystkich decyzjach dotyczących leczenia. Każde dziecko powinno być chronione przed zbędnymi zabiegami diagnostycznymi i leczniczymi. 6. Dzieci powinny przebywać razem z innymi dziećmi w podobnym wieku. Nie należy umieszczać dzieci razem z dorosłymi. 7. Dzieci powinny mieć możliwość zabawy, odpoczynku i nauki odpowiedniej do ich wieku i samopoczucia. Ich otoczenie powinno być tak zaprojektowane, urządzone i wyposażone, aby zaspokajało dziecięce potrzeby. 8. Przygotowanie i umiejętności personelu muszą zapewniać zaspokajanie potrzeb fizycznych i psychicznych dzieci. 9. Zespół opiekujący się dzieckiem w szpitalu powinien zapewnić mu ciągłość leczenia. 10. Dzieci powinny być traktowane z taktem i wyrozumiałością. Ich prawo do intymności powinno być zawsze szanowane. Trochę zagłębiłam się w temat i znalazłam to co wyżej. Fakt, że istnieją jeszcze wewnętrzne regulaminy szpitala, ale ja bym nie darowała jakby mi kazali dziecko zostawić samo w szpitalu |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzieki dziewczyny za odzew |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hope jaka cudna czuprynka u Dawidka! ![]() Mała, Insolito i brawo za pierwszy miesiąc no i wszystkiego dobrego ![]() Scotasia Dominik śliczny ![]() ![]() ![]() Ewulka przykro mi strasznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.