Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-23, 16:36   #1231
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

coś Aas nie ma...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 16:36   #1232
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
U mnie to samo. Ile razy odmawiałam alkoholu i nic. Kiedyś piłam wódke, bo wolę niż wino. Ale jak mówiłam, że już nie chcę to i tak mi lali. Teraz ( przed ciążą oczywiście ) jak pytają co piję mówię, ze wino. Mam nalany jeden kieliszek i sączę cały wieczór i tylko tym sposobem mam spokój. Tylko u mnie nie tyle teściowie co cała rodzina.
no to u mnie w rodzinie jest o tyle dobrze że jak ktoś mówi nie, to się to szanuje. i ja mam tak samo. kiedy teść, szwagier i mąż robili wylewkę na korytarzu, ja zrobiłam obiad. nałożyłam każdemu średnią porcję z zaznaczeniem że jak ktoś chce dokładkę to jest. i na końcu się pytam czy coś komuś dołożyć. usłyszałam nie, to zabrałam talerze. i później dowiedziałam się od nich że głodzę męża, i że oni sobie nie pojedli szkoda gadać, ja się uśmiałam z ich asertywności, bo mój mąż nie głoduje, a ja nie lubię jak się jedzenie marnuje. teraz wiem że im trzeba wciskać na siłę bo to oznaka gościnności, a oni odmowę traktują jako oznakę nieśmiałości.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja swego czasu jak jeszcze mogłam takie pyszności jeść to dodawałam gotowe muesli z biedronki, jeśli nie miałam owsianych Tam są jeszcze takie płatki pszeniczne, ale to nic nie przeszkadza, a nawet dodaje uroku Z resztą z tymi ciasteczkami jest tak, że zawsze wyjdą, nawet jako sobie pomodyfikujesz trochę przepis,.

wiem co mi powiecie, że przecież mogę zrobić wersję bez cukru itd... Ale, co do za przyjemność w jedzeniu ciasteczek bez cukru? A słodzikami nie będę się truć...

Mam dziś kryzys cukrzycowy......... Wczoraj na tym spotkaniu dowiedziałam się, ze wraz źle jem... A tak się starałam. No i myślałam, że jest ok. Np:
- że mogę jeść schab czy polędwicę, a tu wieprzowina musi iść w totalną odstawkę.
- Wołowinę mogę jeść raz w tygodniu, a tak to drób i ryby.
- Owoce w bardzo ograniczonej ilości i tylko do II śniadania i podwieczorku,
- mleko - 1 szl dziennie(ale nie do śniadania i tylko przed 18)
- ser żółty 2 plasterki na tydzień! (a to moje ulubione źródło wapnia) w zamian mogę jeść jogurty naturalne, które w ciąży mi nie wchodzą za bardzo,
- jajka - 3 w tyg, ze względu na zawartość cholesteloru
- zamiast masła ( które w ciąży darzę miłością, ale oczywiście nie przesadzałam) mogę sobie chleb skropić oliwą
- zup lepiej nie jeść, bo lepiej do obiadu zjeść surowe warzywa...

W propozycjach, które dostałyśmy wszystko jest mdłe i bezpłuciowe... Do tego ciągle jestem głodna... I chce mi się słodkiego!!!
ja robiłam bez cukru, z miodem. ale nie wiem czy to możesz. ogólnie nie wiem czy przeżyłabym bez masła i słodkiego, więc współczuję.

Cytat:
I też tak robię. Niech się gość wypcha. Powiedziałam, ze z takimi nie robię interesów i koniec.
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 16:36   #1233
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wykup sobie taryfę "do wszystkich" w sieci komórkowej. Teściowa ma za około 80 zł miesięcznie i gada około 30-40 godzin miesięcznie
w orange na karte jest usluga do 3 numerow za darmo.aktywacja na miesiac 6zl. do tego 6zl za 600smsow do orange i moge pisac, gadac przez caly miesiac
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 16:37   #1234
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ash w ogóle podziwiam za trzymanie się diety moja koleżanka też miała cukrzycę w ciąży i jadła wszystko później dziwiła się, że cukier taki wysoki jedynie zrezygnowała z jasnego pieczywa, słodyczy i owoców a tak to wpierniczała nawet chipsy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 16:39   #1235
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko u nas pije sie z jednego kieliszka. Keidyś pili do mnie, a ja przesuwałąm do następnej osoby. Co do wujka to nie przejmuję się nim. Dla mnie to była sytuacja jak z jakiejś komedi. A wujek już się dowiedział, że sobie nie pozwolę w kaszę dmuchać. I niech sobie myśli co chce o mnie, ale na naszym weselu sprowadziłam go na ziemię jak robił bydło. Wielce mu się nie podoba miasto z którego jest moja rodzina i robił bardzo nie miłe aluzje na ten temat. Wystarczyło, że popatrzył na mnie i zobaczył mój wzrok i więcej się nie odezwał.
no to oddajesz kieliszek nastepnemu i problemu nie widze...za malo asertywna jestes! jak raz czy drugi odpuscisz, to nie dziw sie, ze znow probuja i namawiaja. zreszta fuuuj to niehigieniczne
Stary 2013-02-23, 16:41   #1236
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
w orange na karte jest usluga do 3 numerow za darmo.aktywacja na miesiac 6zl. do tego 6zl za 600smsow do orange i moge pisac, gadac przez caly miesiac
Ja mam heyah ale zaczyna mnie ta sieć denerwować. Wprowadzili rok ważności konta po każdej aktywności, a teraz dostaję smsy, ze opłata za tą usługę 3zł miesiecznie zastanawiam się nad zmianą i myślałam o playu ale kurde mama ma abonament z tmobile, a bardzo często do mnie dzowni i miałaby masakryczne rachunki.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 16:43   #1237
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ash w ogóle podziwiam za trzymanie się diety moja koleżanka też miała cukrzycę w ciąży i jadła wszystko później dziwiła się, że cukier taki wysoki jedynie zrezygnowała z jasnego pieczywa, słodyczy i owoców a tak to wpierniczała nawet chipsy
trochę nierozważne z jej strony bo może nie minać po ciaży...i wtedy już całe życie trzeba uważać..

ale Ash trzymamy za Ciebie kciuki!!

Wojtek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 16:44   #1238
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam heyah ale zaczyna mnie ta sieć denerwować. Wprowadzili rok ważności konta po każdej aktywności, a teraz dostaję smsy, ze opłata za tą usługę 3zł miesiecznie zastanawiam się nad zmianą i myślałam o playu ale kurde mama ma abonament z tmobile, a bardzo często do mnie dzowni i miałaby masakryczne rachunki.
To Ty będziesz dzwoniła do niej. Ja mam play i nie mogę przegadać mojego abonamentu

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
trochę nierozważne z jej strony bo może nie minać po ciaży...i wtedy już całe życie trzeba uważać..
cóż ona zbyt inteligentna nie jest - myślała, że tylko w tych produktach, które odstawiła jest cukier...

Stary 2013-02-23, 16:47   #1239
maarchewka
Zakorzenienie

TZ zezarł wszystkie jajka.. nie chce mi sie iść znowu do sklepu

da sie zrobic ciasteczka bez jajka??

Wojtek
Stary 2013-02-23, 16:48   #1240
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Niech on idzie

Stary 2013-02-23, 16:49   #1241
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Niech on idzie
nie pójdzie bo się do prezentacji przygotowuje

A nie powiedział, że pójdzie bo chce sobie piwko kupić..tylko jeszcze nie wie kiedy... ale jest szansa

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-23 o 16:50

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 16:50   #1242
cloche
Zakorzenienie

jejku, jak ciężko was nadrobić... nawet w sobotę!!!
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
pojechalismy po x landera wrocilismy z maxi cosi elea opowiem dlaczego po egzaminie
o, strasznie ciekawa jestem, co zadecydowało mnie się te elea też podobają, ale potrzebowałam czegoś bardziej terenowego i dlatego stanęło na mura 4.
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
to jesteś wyjątkowa- chyba jako jedyna nie widziałaś 2 kreseczek
a te historie wszystkie są wzruszające i reakcja tatusiów...
kurczaki, mówisz? nie czytałam wszystkich historii, ale żeby na tyle bab się nie znalazła żadna beztestowa??? nie chcę być sama
Cytat:
A mnie tam indie przerażają.. wydaje mi się, że jest tam strasznie brudno i śmierdzi..
ale marzy mi się Nowy Jork, żeby kiedyś go zobaczyć
nowy jork też jest brudny
mnie się indie nie marzyły wcześniej i dalej nie marzą. z dzieckiem sobie nie wyobrażam... ja w ogóle jakaś dziwna jestem, nienawidzę podróżować. samochodem męczy i pełno wariatów na drogach, samolotów się stracham i zawsze muszę się nieźle nachlać, żeby w ogóle wsiąść do tego cholerstwa, męczy mnie pakowanie i świadomość, że na pewno czegoś zapomniałam.............. ... z dzieckiem będzie tylko gorzej
za to uwielbiam urlopy w okolicy - mam tak piękne góry pod nosem, fajne jeziorka i możliwość aktywnego i pasywnego ładowania akumulatorków, że nie widzę potrzeby wielce latać aaaa, a jak chce mi się morza, to jadę do bella italia wcinam pizzę i ryby, leżę sobie na piaszczystej plaży, klimat mi tam bardzo odpowiada, bo nie lubię upałów... i wino mają pyszne... i cywilizacja... a samochodem mam tam bliżej niż do rodziców czy teściów achhh
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 16:50   #1243
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Wystarczyło, że popatrzył na mnie i zobaczył mój wzrok i więcej się nie odezwał.
no i bardzo dobrze

Cytat:
i super moj pewnie powiedzialby, ze oczywiscie ze sie obrazilismy i w najblizszym czasie nie wpadniemy w odwiedziny, bo tylko nas ta wizyta zdenerwowala
no zobaczymy jak to będzie z dzieckiem, ale też pewnie będę mieć przeprawy
Stary 2013-02-23, 16:52   #1244
cloche
Zakorzenienie

aha! i masaż szyjki na tapecie...
tak jak to opisujecie, to mi się to prędzej z jakąś chorą techniką "erotyczną" kojarzy i trochę się na początku zdezorientowałam, bo ja słyszałam pochlebne opinie... potem skojarzyłam - te opinie i zalecenia dotyczyły masażu krocza! a ja głupia myślałam, że to to samo
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 16:54   #1245
Ashyshqa
Zakorzenienie

Axella Fajne te stronki, na pewno się poinspiruję. Niestety już widzę sprzeczne informację co do tego co mi powiedziała wczoraj dietetyk. Np na jednej z tych stron jest napisane by nie łączyć owoców z nabiałem, a wczoraj usłyszałam, że najlepiej na drugie śniadanie i podwieczorek zjeść owoc i coś nabiałowego no ale i tak fajnie ściągnąć jakieś pomysły na potrawy.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja robiłam bez cukru, z miodem. ale nie wiem czy to możesz. ogólnie nie wiem czy przeżyłabym bez masła i słodkiego, więc współczuję.

Miodu też nie mogę. W ogóle z cukrów prostych tylko owoce, w bardzo ograniczonych ilościach i nie suszone :rolleyes

Cytat:
Ja za bardzo boję się konsekwencji, żeby tak robić Dzieci cukrzycowe często rodzą się za duże i w ogóle szybciej łapie się kg niż przy normalnej gospodarce cukrowej...

No nic, muszę jakoś to sobie wypróbować, zobaczyć co mogę a co nie, bo podnosi mi cukier... dopiero od dziś mierzę jego poziom (musiałam się kilka razy pokłuć dziś, żeby się nauczyć robić to odpowiednio ) No ale to jeszcze najwyżej 11 tygodni... A właśnie, bo dziś kończymy 29, zapomniałam o tym
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 16:55   #1246
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

da sie http://coolinarnastrefa.blogspot.com...#axzz2Lk4jKhyK sporo wegemam robi ciastka dzieciakom wlasnie bez jaj i mleka
Stary 2013-02-23, 16:55   #1247
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem, ale w komentarzach pod tym filmikiem na youtube jest coś takiego: "Zamiast margaryny można dodać pół szklanki wody. Jeśli chcemy nie dodawać jajka, to należy też wlać pół szklanki wody." czyli teoretycznie woda/mleko/jogurt powinny zadziałać, ale nie wiem. ja zastąpiłam margarynę jogurtem naturalnym i wyszły
Stary 2013-02-23, 16:58   #1248
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
o, strasznie ciekawa jestem, co zadecydowało mnie się te elea też podobają, ale potrzebowałam czegoś bardziej terenowego i dlatego stanęło na mura 4.
chyba fajna cena
http://allegro.pl/wozek-maxi-cosi-mu...035836373.html
Stary 2013-02-23, 17:01   #1249
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
No nic, muszę jakoś to sobie wypróbować, zobaczyć co mogę a co nie, bo podnosi mi cukier... dopiero od dziś mierzę jego poziom (musiałam się kilka razy pokłuć dziś, żeby się nauczyć robić to odpowiednio ) No ale to jeszcze najwyżej 11 tygodni... A właśnie, bo dziś kończymy 29, zapomniałam o tym
no to za 30t i powodzenia z mierzeniem. przeczytałam że syrop z agawy jest dobry do słodzenia (ponoć słodszy niż cukier), i ma znacznie niższy indeks glikemiczny od miodu. może to jest dobre rozwiązanie? tym bardziej że skoro możesz jeść w określonych porach owoce, to mała ilość fruktozy też powinna być ok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 17:07   #1250
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
To Ty będziesz dzwoniła do niej. Ja mam play i nie mogę przegadać mojego abonamentu
Ja mam na karte i tak chce zostawić bo abonament mi nie potrzebny.

Cytat:
Taka fajna tylko nie wiadomo jak się licytacja skończy...one chodzą tak po 1500zł mniej więcej też je obserwuje.

Laura

Stary 2013-02-23, 17:09   #1251
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam na karte i tak chce zostawić bo abonament mi nie potrzebny.
No to musiałabyś sobie zobaczyć jakie tam mają pakiety bo wydaje mi się, że też można bardzo tanio rozmawiać.

Stary 2013-02-23, 17:12   #1252
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja swego czasu jak jeszcze mogłam takie pyszności jeść to dodawałam gotowe muesli z biedronki, jeśli nie miałam owsianych Tam są jeszcze takie płatki pszeniczne, ale to nic nie przeszkadza, a nawet dodaje uroku Z resztą z tymi ciasteczkami jest tak, że zawsze wyjdą, nawet jako sobie pomodyfikujesz trochę przepis,.

wiem co mi powiecie, że przecież mogę zrobić wersję bez cukru itd... Ale, co do za przyjemność w jedzeniu ciasteczek bez cukru? A słodzikami nie będę się truć...

Mam dziś kryzys cukrzycowy......... Wczoraj na tym spotkaniu dowiedziałam się, ze wraz źle jem... A tak się starałam.
- myślałam, że mogę jeść schab czy polędwicę, a tu wieprzowina musi iść w totalną odstawkę.
- Wołowinę mogę jeść raz w tygodniu, a tak to drób i ryby.
- Owoce w bardzo ograniczonej ilości i tylko do II śniadania i podwieczorku,
- mleko - 1 szl dziennie(ale nie do śniadania i tylko przed 18)
- ser żółty 2 plasterki na tydzień! (a to moje ulubione źródło wapnia) w zamian mogę jeść jogurty naturalne, które w ciąży mi nie wchodzą za bardzo,
- jajka - 3 w tyg, ze względu na zawartość cholesteloru
- zamiast masła ( które w ciąży darzę miłością, ale oczywiście nie przesadzałam) mogę sobie chleb skropić oliwą
- zup lepiej nie jeść, bo lepiej do obiadu zjeść surowe warzywa...

W propozycjach, które dostałyśmy wszystko jest mdłe i bezpłuciowe... Do tego ciągle jestem głodna... I chce mi się słodkiego!!!
o kurde
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 17:16   #1253
justyna_g4
Zakorzenienie

Już wiem skad ta niższa o 50zł cena. Gość sprzedał fotelik pasujący do wózka i dodaje taki który nie pasuje ( nie ma do niego adapterów ). Nie ma opcji nic od niego nie chce.

Idę prasować i pod prysznic później

Laura

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 17:17   #1254
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Już wiem skad ta niższa o 50zł cena. Gość sprzedał fotelik pasujący do wózka i dodaje taki który nie pasuje ( nie ma do niego adapterów ). Nie ma opcji nic od niego nie chce.
jaki kombinator

Stary 2013-02-23, 17:19   #1255
Mysia mysz
Zakorzenienie

Jestem już po egzaminie, zaraz będę nadrabiać od wczoraj, ale najpierw zdam relacje z zakupu wózka

Byliśmy w sklepie u znajomego, a właściwie kolegi mojej przyjaciółki. Facet zna się na tym co sprzedaje i sam ma dziecko, więc rozwiał wszystkie moje wątpliwości

Pojechaliśmy po x-landera, więc pytam go czy to dobra opcja. I usłyszałam, że można kupić x-q, albo x-l (te terenowe) bo reszta niestety się psuje. Mówił, że mają mnóstwo awarii i nie są warte swojej ceny, dodatkowo producent daje 2 lata gwarancji na pierdoły, a na zawieszenie (które najczęściej nawala) tylko rok.

Bardzo zachwalał nam wózki Baby Jogger, które są np. bardzo popularne w UK, a u nas prawie wcale. Spacerówka składa się cała jedną ręką (uchwyt pod plecami dzieciaka) i to jest mega wygodne + ma największe siedzisko jakie chyba wiedziała i ma homologacje do 35 kg dziecka także jakby któraś rozważała - rewelacja. Mnie nie odpowiada jego estetyka, więc wybraliśmy maxi-cosi.

No właśnie dlaczego maxi-cosi, bardzo nie chciałam mury, bo mi ten pałąk nie pasował między nogami i to, że nie da się tapicerki wyprać. Otóż tapicerkę w Elei da się wyprać spokojnie ( w murze zakładam też) a tutaj nie ma tego pałąku więc dziekco może samo wsiadać i wysiadać z wózka, bo można odpiąć jedną stronę zabezpieczenia z przodu.
Dlaczego nas przekonała elea?

Jak zobaczyłam jak ten wózek się składa, wiedziałam, że go bierzemy. To jedyny 2 w 1 (nie parasolka) który widziałam który składa się na szerokość (zerknijcie na fotki) i można stelaż postawić - REWELACJA. W zimie go złożę, położę na podstawce na buty i nie będzie śniegu po całym domu Drugi duży plus to daszek, który można poszerzyć tak, że całe dziecko zasłoni od słońca Trzeci plus to duża gondolka - mierzyłam, w środku ma 78 cm (półroczna córka koleżanki ma 72 cm) więc na zimę starczy na pewno

Wzięliśmy kolor walnut-brown od razu z fotelikiem cabriofix. Nie kupiliśmy go po żadnej mega okazji - całość 2500 cena jak z allegro, ale skoro już byliśmy to wzięliśmy a TŻ chciał wózek wcześniej żeby kombinować podjazd do domu ( bo mamy schodki) reszty wózków nie oglądałam więc mogę tylko podpowiedzieć jeśli chodzi o elea i baby jogger, bo na tych się skupialiśmy

edit: GWARANCJA - baby jogger ma dożywotnią, maxi-cosi 2 lata, za to door to door to duże plusy dla obu tych wózków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3773.jpg (62,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3774.jpg (57,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3775.jpg (59,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3777.jpg (64,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3780.jpg (66,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3781.jpg (42,9 KB, 25 załadowań)
Stary 2013-02-23, 17:20   #1256
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4
co za kombinator
Stary 2013-02-23, 17:24   #1257
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
da sie http://coolinarnastrefa.blogspot.com...#axzz2Lk4jKhyK sporo wegemam robi ciastka dzieciakom wlasnie bez jaj i mleka
nic to poczekam, może TŻcik pójdzie po te jajka.. a jak nie to zrobie wersję weganską

Wojtek
Stary 2013-02-23, 17:31   #1258
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Jestem już po egzaminie, zaraz będę nadrabiać od wczoraj, ale najpierw zdam relacje z zakupu wózka

Byliśmy w sklepie u znajomego, a właściwie kolegi mojej przyjaciółki. Facet zna się na tym co sprzedaje i sam ma dziecko, więc rozwiał wszystkie moje wątpliwości

Pojechaliśmy po x-landera, więc pytam go czy to dobra opcja. I usłyszałam, że można kupić x-q, albo x-l (te terenowe) bo reszta niestety się psuje. Mówił, że mają mnóstwo awarii i nie są warte swojej ceny, dodatkowo producent daje 2 lata gwarancji na pierdoły, a na zawieszenie (które najczęściej nawala) tylko rok.

Bardzo zachwalał nam wózki Baby Jogger, które są np. bardzo popularne w UK, a u nas prawie wcale. Spacerówka składa się cała jedną ręką (uchwyt pod plecami dzieciaka) i to jest mega wygodne + ma największe siedzisko jakie chyba wiedziała i ma homologacje do 35 kg dziecka także jakby któraś rozważała - rewelacja. Mnie nie odpowiada jego estetyka, więc wybraliśmy maxi-cosi.

No właśnie dlaczego maxi-cosi, bardzo nie chciałam mury, bo mi ten pałąk nie pasował między nogami i to, że nie da się tapicerki wyprać. Otóż tapicerkę w Elei da się wyprać spokojnie ( w murze zakładam też) a tutaj nie ma tego pałąku więc dziekco może samo wsiadać i wysiadać z wózka, bo można odpiąć jedną stronę zabezpieczenia z przodu.
Dlaczego nas przekonała elea?

Jak zobaczyłam jak ten wózek się składa, wiedziałam, że go bierzemy. To jedyny 2 w 1 (nie parasolka) który widziałam który składa się na szerokość (zerknijcie na fotki) i można stelaż postawić - REWELACJA. W zimie go złożę, położę na podstawce na buty i nie będzie śniegu po całym domu Drugi duży plus to daszek, który można poszerzyć tak, że całe dziecko zasłoni od słońca Trzeci plus to duża gondolka - mierzyłam, w środku ma 78 cm (półroczna córka koleżanki ma 72 cm) więc na zimę starczy na pewno

Wzięliśmy kolor walnut-brown od razu z fotelikiem cabriofix. Nie kupiliśmy go po żadnej mega okazji - całość 2500 cena jak z allegro, ale skoro już byliśmy to wzięliśmy a TŻ chciał wózek wcześniej żeby kombinować podjazd do domu ( bo mamy schodki) reszty wózków nie oglądałam więc mogę tylko podpowiedzieć jeśli chodzi o elea i baby jogger, bo na tych się skupialiśmy

edit: GWARANCJA - baby jogger ma dożywotnią, maxi-cosi 2 lata, za to door to door to duże plusy dla obu tych wózków
Bardzo fajny wózek ale ja nie lubię 4 kołowych
maclaren też ma dozywotnia gwarancję a ten baby joger-ciekaaawy-muszę go pomacać
A - mamas&papas też bardzo dobre wózki robi - u nas w ogóle nie sa znane a w uk bardzo popularne
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 17:35   #1259
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Też kiedyś jadłam non stop. A później pojawiły się cookie crips. Może kupię cini minis jak te się skończą ( tyle, że kupilismy najwiekszą paczkę coś koło 700g )ale z tego co mi się kojarzy to Tż nie lubi cynamonu.
Ja odkąd jestem w ciazy jakoś z mlekiem mam problem. W sensie mam ochotę zjęść czy wypić bo lubie kakao,ale jak już zjem to mam taki ciezki żołądek i mam wrażenie, że to mleko długo jest w tym żołądku.
ja uwielbiam płatki nestle cini-minis, nesquik, chocapic i cheerios jem codziennie rano przed pracą drogie są, ale mi starcza na tydzień paczka u mnie nie ma dnia bez mleka, teraz w ciąży to podwoiłam ilość, bo się boję o ząbki

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

Mysia za wyniki gluzkozy, ja też mam dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć
sesja z brzuszkiem zaliczona 2 godziny prężyliśmy się przed obiektywem, łacznie ponad 150 zdjęć. Foto zadowolony z efektów, my z sesji i miłej atmosfery. Ja wczesniej chciałam zdjecia w ubraniach, wzięłam rózne sukienki, bluzezki, ale foto mnie przekonał że w sesji z brzuszkiem chodzi o zdjecia brzuszka no tak... racja. Zgodziłam się na kilka ujęc w staniku i nawet kilka takich jak zarywam dłońmi piersi
czekamy na foty

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

A dla maniaków truskawek, te w LIDLU są przepyszne - najlepsze z dotychczasowych
właśnie je wciągam z bitą śmietaną

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
bierzecie położną prywatnie do porodu? bo ja mam możliwość i biorę, 300 zł to kosztuje i jest cały czas ze mną, moja bratowa też ją miała i była bardzo zadowolona, bo dzięki częstym masażom szyjki poród nie był aż tak długi.
ja biorę, u mnie to 500 zł, ale koleżanki które rodziły polecały tą opcję
Stary 2013-02-23, 17:42   #1260
diabli
Zakorzenienie

Mysia mysz za zakup wozka. wyglada fajnie, mnie jednak nie przekonuje kubelkowe siedzisko, a jednak spacerowke dluzej sie uzywa i dziecko czesto w niej spi. jakos tak z wypieta dupka ciezko na boku nie bedzie sie dalo. i koleczka malutkie
ale Wy patrzyliscie pod katem wygody skladania, przechowywania itd., mnie na tym nie zalezy, bo mam zamykany korytarz z jednym lokatorem, wiec wozek moze sobie tam stac.
http://www.youtube.com/watch?v=ijtljq5TOYo obejrzalam filmik fajne ma to skladanie ale budka mnie wcale nie zachwyca :P no i drogi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości